Διυλιστήριο: 09/06/14
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΘ(έλουμε) και άλλα ψέματα!..

    Σήμερα απ' τα πιό επίσημα, τα πιό αρμόδια χείλη, θ' ακούσουμε πάλι ένα σωρό υποσχέσεις για έναν σκασμό φρούδες ελπίδες!

Ο ''πρωθυπουργός'' της Ελλάδας, με το μυαλό στην προεδρική εκλογή και το αβέβαιο πολιτικό του μέλλον,
..με μόνη του έννοια το πώς θα ενώσει όλες τις δυνάμεις του δωσιλογικού τόξου ''εις σάρκαν μίαν'', και εις ψήφους 180,

..θα προσπαθήσει,
..όχι να προσφέρει κάποια ελπίδα ανακούφισης στον χειμαζόμενο, φτωχοποιημένο με το ''έτσι θέλω'', απελπισμένο λαό,
..παρά,
..να προσφέρει ένα άλλοθι στους αισχρούς πλην έμφοβους εκείνους βουλευτές, που, ενώ θέλουν και τους συμφέρει η συνέχιση της ύπαρξης τούτης της κυβέρνησης,
..φοβούνται την αντίδραση και την οργή του λαού!

Να προσφέρει δηλαδή ψυχολογική στήριξη και αίσθηση ασφάλειας στα ανθρωπάρια εκείνα που είτε λόγω εκβιασμών, είτε λόγω χρηματισμού ή υποσχέσεων,
..και ενώ δηλώνουν ''ανεξάρτητοι'' ή ''ανέντακτοι'' βουλευτές,
..είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν στο δωσιλογικό τόξο, και να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όποιον γουστάρουν οι τοκογλύφοι κι ο Σόϊμπλε, και όποια αντίστοιχη πρόταση (σύμφωνα με αυτό το γούστο), κάνει ο '' 'Ελληνας πρωθυπουργός ''!

Τούτη τη φορά η παρουσία του ''πρωθυπουργού'' και η ομιλία του στην ΔΕΘ δεν θα είναι παρά μιά επίδειξη δύναμης,
(κατοχικής, με τριάντα κλούβες των ΜΑΤ και αντίστοιχες διμοιρίες, που θα δείχνουν πώς ακριβώς σκοπεύει ο ''δημοκράταρος'' να διαχειριστεί την αντίδραση των πολιτών)
..και αμοραλισμού.
(όπου θα ειπωθούν τα πιό χυδαία ψέματα με τον πιό αθώο τρόπο, οι πιό παραπλανητικές μισές αλήθειες, οι πιό απατηλές ελπίδες με ημερομηνία λήξης ήδη ξεπερασμένη!)

Δεν πιστεύουμε πιά, ό,τι και αν τάξουν!
Και αν ακόμα δώσουν κάτι με το ένα χέρι, θα έχουν εκ των προτέρων σκεφτεί πως θα το πάρουν πίσω τριπλάσιο, με το άλλο!
Δουλεύουν και σκέφτονται εις βάρος του ελληνικού λαού,
..και δεν μπορούν πιά να γίνουν πιστευτοί ακόμα και να τους δούμε να κάνουν χαρακίρι επί του βήματος!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ !
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ !
ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ !

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για όσους θα πιστέψουν τις εξαγγελίες στην ΔΕΘ. Τι έλεγε τις προηγούμενες φορές ο Σαμαράς !!!

-Όταν ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν «αντιμνημονιακός» και πίστευε ότι το μνημόνιο μεγαλώνει το χρέος – Οι υποσχέσεις του που έμειναν στα «Θα»

Για όσους δεν θυμούνται, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν «αντιμνημονιακός», όπως ο Γιώργος Παπανδρέου αποκαλούσε τον εαυτό του αντεξουσιαστή. Όταν λοιπόν ο κ. Σαμαράς ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβλεπε το χρέος μη βιώσιμο και το μνημόνιο καρμανιόλα για τον ελληνικό λαό. Βεβαίως όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση τότε το μνημόνιο έγινε μονόδρομος. Εμείς απλά θυμίζουμε κάποια πράγματα τα οποία η κυβέρνηση πολύ θα ήθελε να ξεχάσουμε.

Οι εποχές μπορεί να άλλαξαν και πλέον να διακόπηκαν οι φιέστες των εκάστοτε κυβερνήσεων, που είχαν μετατρέψει το "σαββατοκύριακο της Έκθεσης", σε ευκαιρία για εξορμήσεις στη νυχτερινή ζωή της συμπρωτεύουσας, ωστόσο μερικά πράγματα παραμένουν σταθερά. Ο λόγος, για τις υποσχέσεις των πολιτικών, που ανεβαίνουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη σε μία προσπάθεια να δώσουν το στίγμα της πολιτικής τους για το χειμώνα που έρχεται.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά το 2010 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πραγματοποιώντας κανονικό τριήμερο πρόγραμμα, με συνέντευξη Τύπου. Κάτι που επανέλαβε και το 2011. Η ατζέντα του, πλούσια, με συνθήματα και προτάσεις στο κλίμα της "αντιμνημονιακής " ακόμα εποχής της ΝΔ.

Ο Α.Σαμαράς ως αντιμνημονιακός στη ΔΕΘ

Το 2010 ο Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στη ΔΕΘ ως ακραιφνής αντιμνημονιακός και κατακεραύνωσε την εφαρμογή του μνημονίου και το χρέος το οποίο τότε το έβρισκε τεράστιο. Μάλιστα έκανε λόγο για τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ τα οποία απαριθμούσε και φθάνοντας στο έκτο ψέμα έλεγε:

«Έκτο ψέμα: ότι παρά τις σκληρές θυσίες, το Μνημόνιο οδηγεί τάχα σε «έξοδο από την κρίση»…. Όμως, η πολιτική του Μνημονίου, μειώνει το έλλειμμα από την μια πλευρά και το μεγαλώνει από την άλλη, μέσα από την ύφεση που προκαλεί. Αυτό ήδη έχει φανεί. Τα λουκέτα και η μείωση της κατανάλωσης δεν φέρνουν ποτέ έσοδα στα δημόσια ταμεία. Κι έτσι μεγάλο μέρος των θυσιών πάνε χαμένες.

Επίσης, το Μνημόνιο μεγαλώνει το χρέος! Για να μειώσει το έλλειμμα μέσα σε μια τετραετία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, θα διογκώσει το χρέος, στο ίδιο διάστημα, κατά 35 ποσοστιαίες μονάδες! Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει το ίδιο το Μνημόνιο: Από το 115% του ΑΕΠ το 2009, το χρέος της χώρας θα εκτοξευθεί στο 149% του ΑΕΠ το 2013!

Αλλά αν έχουμε τόσο μεγάλο χρέος, και πάλι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγούμε στις αγορές και να δανειστούμε. Ποιος θα μας δανείζει τότε με τέτοιο χρέος; Και με τι επιτόκια θα μας δανείζουν;».

Κι' αν το 2010 σας φαίνεται μακρινό, ας θυμηθούμε μερικές από τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού την τελευταία χρονιά όπου ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 2011.

Ενδεικτικά, διαβάστε τι είχε πει τότε στην 76η ΔΕΘ και κάν' τε τις συγκρίσεις με το σήμερα:

- "Εξοντώνουν όλη τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους…"

- (για τον πλούτο της χώρας) "Λέω να τον «αξιοποιήσουμε». Όχι να τον ξεπουλήσουμε! Γιατί αν τον ξεπουλήσουμε τώρα, κοψοχρονιά, δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση"

- "τη ΔΕΘ, μην την ξεγράφουν έτσι εύκολα… Όταν κάτι αποδυναμώνεται ως θεσμός, το αναβαθμίζεις – δεν το σκοτώνεις! Για το ΜΕΤΡΟ; Για το Λιμάνι;"

Είχε εξαγγείλει μάλιστα, πέντε μεγάλες προτεραιότητες σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (Φορολογική, Διοικητική, Εκπαιδευτική, στη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Ασφάλεια). Αξίζει λοιπόν να θυμηθούμε, ορισμένα σημεία μέσα από την ομιλία εκείνης της ημέρας.

- "Πρέπει πρώτα απ’ όλα, να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. Δηλαδή, να πληρώνουν όλοι! Αλλά για να πληρώνουν όλοι, πρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές!". Ενώ, είχε αναφερθεί επίσης στην ανάγκη απλοποίησης της φορολογικής νομοθεσίας αλλά και μείωσης του φόρου μεταβίβασης ακινήτων αλλά και του ΦΠΑ σε οικοδομές και κατοικία.

- "Χτύπημα της γραφειοκρατίας - Συνολική αναδιάρθρωση του διοικητικού μηχανισμού - Μικρότερη επιτελική κυβέρνηση" είχε εξαγγείλει τότε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, ενώ χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα για τις απολύσεις στο δημόσιο, που σήμερα, τρία χρόνια μετά έχουν εξαθλιώσει χιλιάδες εργαζομένους: "Διοικητική μεταρρύθμιση σημαίνει σημαντικά μικρότερο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει – το τονίζω δεν μπορεί να γίνει - με μαζικές απολύσεις".






Ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ο χρόνος πέρασε, η τρικομματική κυβέρνηση προέκυψε μέσα από τις διπλές εκλογές του 2012 και ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να περιορίσει την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση, καταργώντας την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και δίνοντας το παρών μόνο στα εγκαίνια, όπου συνήθως έκανε ομιλίες ενώπιον λίγων κομματικών στελεχών. Έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε, ορισμένα σημεία από τις ομιλίες του το 2012 και το 2013, για να δούμε... πόσα από αυτά έχουν προχωρήσει:

Το 2012, η 77η Διεθνής Έκθεση συνέπεσε με τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας και η ομιλία του Πρωθυπουργού κινήθηκε σε ρηχά επίπεδα, χωρίς διακηρύξεις, σε ένα χώρο που μετά βίας μπορούσε να χωρέσει 200 άτομα και με αστυνομικό κλοιό 4.500 ατόμων. Από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά όμως εκείνη την εποχή μπορεί να ξεχωρίσει κανείς, ορισμένα... ενδιαφέροντα σημεία που ενδιαφέρουν ακόμα την επικαιρότητα, όπως:

- Για τους ένστολους: "προσπαθήσαμε να μειώσουμε στο ελάχιστο τις απώλειες τους. Ενώ δεν θα αγγίξουμε καθόλου τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας των πιο μάχιμων αστυνομικών και στρατιωτικών. Επαναλαμβάνω ότι όλες οι δεσμεύσεις μας για την αποκατάσταση των αδικιών ισχύουν στο ακέραιο". Άραγε πως να αισθάνονται σήμερα χιλιάδες στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων, που η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις και να.. "διορθώσει τις αδικίες";

- Για τις περικοπές: "Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να μην είναι οριζόντιες. Γιατί οι οριζόντιες είναι από τη φύση τους άδικες... Και πάνω, απ’ όλα, προσπαθούμε να είναι προσωρινές". Η λέξη προσωρινές ωστόσο, φέρνει στο μυαλό τον περίφημο ΕΝΦΙΑ, που ξεκίνησε ως προσωρινό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στους ιδιοκτήτες ακινήτων και σήμερα κατέληξε μόνιμος κεφαλικός φόρος με... διαφορετικό όνομα.

- Για τη γραφειοκρατία: "Όποιον σκεφτόταν να επενδύσει στην Ελλάδα έπρεπε να τον βασανίσουν, να τον ταλαιπωρήσουν, να τον σέρνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία". Δύο χρόνια μετά βέβαια, ελάχιστες επενδύσεις έχουν προχωρήσει, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν εξελιχθεί στο πλέον οδυνηρό και συνάμα κακόγουστο αστείο της εποχής.

- Για τη φοροδιαφυγή: "Ήδη εντοπίσαμε μεγάλους φοροφυγάδες και τους ζητάμε να πληρώσουν. Αυτά δεν είναι υποσχέσεις για το μέλλον. Ήδη έγιναν και θα γίνουν κι άλλα! Η δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί…". Δύο χρόνια μετά βέβαια παλεύουμε να εισπράξουμε έστω και ένα ευρώ από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ...






Το 2013, η 78η ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε στον απόηχο του κλεισίματος της ΕΡΤ, του περιβόητου sucess story αλλά και του πρωτογενούς πλεονάσματος που είχε αρχίσει τότε να μπαίνει στη δημόσια συζήτηση.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού σε γενικές γραμμές ήταν ιδιαίτερα σύντομη, με λίγο κόσμος και ακόμα λιγότερες ανακοινώσεις σχεδίων.

Ενδεικτικά:

- "Πιάνουμε φέτος πρωτογενές πλεόνασμα. Πάμε δηλαδή καλύτερα από το στόχο που είχε τεθεί. Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα πέρα απ’ ό,τι συμφωνήθηκε ήδη". Τη φοροκαταιγίδα που ακολούθησε όμως, φαίνεται πως δεν την είχαν προβλέψει ακόμα...

- "Από την επόμενη χρονιά, θα πληρώνουν όλοι πολύ πιο λογικά ποσά. Κι όσο πηγαίνουν καλά τα έσοδα και πιάνουμε τους στόχους, τόσο θα μειώνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Στόχος μας είναι και παραμένει: να πληρώνουν όλοι από λίγα και ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Όχι να συνθλίβονται οι αδύναμοι και να ξεφεύγουν πάντα οι ισχυροί". Ένα χρόνο μετά, οι ίδιοι συνθλίβονται και οι ίδιοι ξεφεύγουν...

- "θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τη μάχη κατά της γραφειοκρατίας, τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, τη μάχη κατά των στρεβλώσεων στην οικονομία και της διαφθοράς". Για ακόμα μία χρονιά φυσικά, η λίστα Λαγκάρντ δεν έχει φέρει στο Δημόσιο ούτε ένα ευρώ.


 


Και ζήσαμε εμείς καλά, και (σίγουρα) αυτοί καλύτερα...


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....