Διυλιστήριο: 10/23/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Το ''Πρώτο Θέμα'' σε ρόλο υπερασπιστή της ύποπτης για κακούργημα Σαββαίδου στην Κομισιόν


Το Διυλιστήριο λέει : Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε πια .... και οι δημοσιογράφοι του Πρώτου Θέματος, αναρωτιόμαστε, δεν γνώριζαν γιατί διώκεται η κυρία Σαββαίδου ;
Διαβάστε το άρθρο από το Πρώτο Θέμα

«Διευκρινίσεις» από τις ελληνικές αρχές για την απομάκρυνση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως έκανε γνωστό η εκπρόσωπος του Μοσκοβισί, Ανίκα Μπρέινχαρτ, απαντώντας σε ερώτηση του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»

Ηχηρή υπενθύμιση στην ελληνική κυβέρνηση έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις δεσμεύσεις της στους Θεσμούς για την ανεξαρτησία οργανισμών-«κλειδιά», αναφερόμενη στο θέμα της καρατόμησης της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπρέιντχαρτ, επανέλαβε, έπειτα από ερώτηση του ανταποκριτή του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» στις Βρυξέλλες, τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού απέναντι στους Θεσμούς, αποφεύγοντας όμως να πάρει σαφή θέση.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου, Ανίκα Μπρέιντχαρτ: «Η Επιτροπή καταγράφει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης είναι μία από τις κύριες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι στο κέντρο της θεσμικής αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί, ως μέρος αυτού του προγράμματος, να "ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ"».



http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επίθεση Ολάντ κατά Γερμανίας από τη Βουλή: Αγνοήσατε όσους σας συμβούλευαν σε προσωρινό Grexit

Στη Βουλή των Ελλήνων μίλησε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Βούτση και το Κοινοβούλιο για την αλληλεγγύη που έδειξε στο θέμα του δυστυχήματος στη χώρα του.

«Είναι μεγάλη τιμή που μιλάω στη Βουλή. Είστε οι συνεχιστές της Εθνοσυνέλευσης», σημείωσε.

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε και πάλι στους δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Σαρλ Ντε Γκωλ το 1963, αλλά και την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, το 1974, με το προεδρικό αεροσκάφος του - τότε προέδρου - Ντ' Εστέν.

«Χαιρετώ το δίδαγμα που μας δώσατε τους τελευταίους μήνες, την αξιοπρέπεια και το θάρρος του λαού να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες», συνέχισε.

«Ο ελληνικός λαός πήρε το λόγο τρεις φορές το 2015 και η Ευρώπη σας κοιτούσε. Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Εκφράσατε τις δικές σας ευαισθησίες, αλλά και τη δέσμευσή σας να μείνετε στην Ευρωζώνη, έναντι διχαστικών δυνάμεων αλλά και διαφόρων που σας συμβούλευαν να βγείτε από την Ευρωζώνη για λίγο», είπε.

Με την απόφασή σας, συνέχισε, προστατέψατε την Ευρώπη, αλλά και προστατευθήκατε από τις κερδοσκοπικές τάσεις, που ήδη σας έκαναν ζημιά.

«Αυτό που εκφράζω δεν είναι συμπόνια, αλλά στήριξη για να γυρίσετε σελίδα. Από την αρχή προσπάθησα να στηρίξω την ανάγκη η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη. Αναγνωρίζω ότι πολλές μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες, πολλές από αυτές είναι απαραίτητες και στη Γαλλία. Αλλά πολλές από αυτές είναι απαραίτητες για το μέλλον της Ελλάδας. Εκείνη η μακρά νύχτα της 12ης Ιουλίου σημάδεψε όχι μόνο την τύχη της Ελλάδας, αλλά γενικότερα την ιδέα τι είναι η Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Ολάντ.

Θύμισε τα δραματικά γεγονότα της 12ης Ιουλίου και πώς και ο ίδιος κοιτούσε τους συναδέλφους του.
«Τους έβλεπα ανήσυχους για το αν θα μπορούσε να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Θα ήθελα όμως να χαιρετίσω τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, γιατί αγωνίστηκε για τη χώρα σε ένα πνεύμα εμπιστοσύνης», είπε.

O κ. Ολάντ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των δεσμεύσεων, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και να επιστρέψει η ομαλότητα.

Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στο «μήνυμα» - όπως είπε - που έλαβε από την ελληνική πολιτική ηγεσία, για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο ρόλο της Ελλάδας για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού. «Αυτά μας ενώνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε, επίσης, στη δυνατότητα ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, διαβεβαιώνοντας ότι θα παροτρύνει τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στο προσφυγικό, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατευθούν τα σύνορα της ΕΕ, με αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Ιταλία.

«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία, ζήτω η φιλία μας», αναφώνησε, στο τέλος της ομιλίας του, ο Γάλλος πρόεδρος και καταχειροκροτήθηκε!
Κατά την άφιξή του στο Κοινοβούλιο, τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Οι βουλευτές, κατά την είσοδό του στην Ολομέλεια, τον υποδέχθηκαν όρθιοι.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε.

«Σας υποδεχόμαστε σαν εταίρο και φίλο της χώρας μας», σημείωσε.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ακόμα ότι ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες, χωρίς να ευθύνεται πολλές φορές, συμπληρώνοντας ότι η λιτότητα πρέπει να ηττηθεί.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μια... Καραμανλή στην αντιπροσωπεία του Ολάντ! - Δείτε το ονόματα επιχειρηματιών, προσωπικοτήτων κτλ

Δυο έλληνες έχει συνοδεύουν τον Φρ. Ολάντ στο ταξίδι του.

Η Μαριέττα Καραμανλή, αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και πρόεδρος της ομάδας Γάλλο-Ελληνικής φιλίας στο Κοινοβούλιο.

Και ο επιχειρηματίας Πάρις Μουράτογλου, πρόεδρος EREN (φυσικοί πόροι, ανανεώσιμες πηγές).

Μια Καραμανλή από το Βόλο και όχι τις Σέρρες

Η βουλευτής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαριέττα Καραμανλή έφυγε από την Ελλάδα το 1984 για να σπουδάσει φιλολογία στη γαλλική πόλη Λε Μαν όπως η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της στο Βήμα το 2007 όταν και πρωτοεξελέγη.

Η ιδέα να ασχοληθεί με την πολιτική αρχίζει να διαμορφώνεται μετά το 1981 και την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία, όταν είδε, όπως μας λέει χαρακτηριστικά, για πρώτη φορά τους γονείς της, πρώην αντιστασιακούς, να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα.

Το 1989 γίνεται η πιο νέα δημοτική σύμβουλος του Λε Μαν, αδελφοποιημένης πόλης της ιδιαίτερης πατρίδας της, του Βόλου.

Το 1995 γίνεται αντιπρόεδρος της Υπερδημαρχίας σε θέματα περιβάλλοντος, το 1997 κατεβαίνει ανεπιτυχώς στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφια του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ το 1998 αποσπά από τη Δεξιά τη βορειοδυτική περιφέρεια του Λε Μαν και το 2001 γίνεται η πρώτη γυναίκα σοσιαλίστρια αντιδήμαρχος-υπεύθυνη Νεολαίας.

Η επίσημη αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Φρανσουά Ολάντ

Υπουργοί :

ο Μισέλ Σαπέν, υπουργός οικονομικών,

η Ναζάτ Βαλό- Μπελκασέμ υπουργός παιδείας,

η Φλέρ Πελερέν υπουργός πολιτισμού και

ο γγ αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα Αρλέμ Ντεζίρ.



Kοινοβουλευτικοί :

- η Ντανιέλ Ορουά (Auroi) πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στο γαλλικό κοινοβούλιο.

- η Μαριέττα Καραμανλή, αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και πρόεδρος της ομάδας Γάλλο-Ελληνικής φιλίας στο Κοινοβούλιο.

- ο Μεγιέρ Χαμπίμπ, Γάλλος βουλευτής του εξωτερικού ( εκτός Μητροπόλεως).

- ο Ζαν Κριστόφ Καμπαντέλης, βουλευτής Παρισίων και αρχηγός του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος.

- ο Ζαν Μπιζέ, γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στη Γερουσία.

- ο Λυκ Καρβουνάς, γερουσιαστής και πρόεδρος της ομάδας Γάλλο-Ελληνικής φιλίας στη Γερουσία.

- η Περβάνς Μπερές, ευρωβουλευτής και πρόεδρος της αντιπροσωπείας των Γάλλων σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.



Αρχηγοί Επιχειρήσεων :

- Πιέρ Κοπέ (Coppey) Γενικός εκπρόσωπος της VINCI (εταιρεία κατασκευών, αυτοκινητόδρομοι, πάρκιν κλπ).

- Φιλίπ Ντελέρ (Delleur) πρόεδρος του διεθνούς τμήματος της Alstom (Μεταφορικά μέσα, τραίνα, μετρό κλπ και παραγωγή ενέργειας (μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

- Ερίκ Γκεμπαλί (Ghebali) Διευθυντής του τμήματος διεθνούς ανάπτυξης της SUEZ Environnement που είναι διεθνώς η δεύτερη εταιρεία διαχείρισης υδάτων.

- Θωμάς Μπρέτ, Αναπληρωτής διευθυντής της BIC (στυλό, ξυραφάκια, αναπτήρες, ιστιοσανίδες κ.α.).

- Πάρις Μουράτογλου, πρόεδρος EREN (φυσικοί πόροι, ανανεώσιμες πηγές).

Προσωπικότητες :

- Ζαν Λουϊ Μπορλό, πρώην υπουργός και πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας στην Αφρική.

- Μπρούνο Μπεζάρ Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών.

- Μπρούνο Ντελαέ, πρώην πρέσβυς στην Ελλάδα

- Λουϊ Σβέιτζερ, Γενικός επίτροπος επενδύσεων

- Ζαν Λουί Λε Γκάλ, πρόεδρος του CNES (Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών).


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνεδριάζει η επιτροπή Πόθεν Έσχες για Φλαμπουράρη – Σταθάκη

Στην σκιά της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ συνεδριάζει η επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της για τις υποθέσεις των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Αλέκου Φλαμπουράρη και Γιώργου Σταθάκη. 

 Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φλαμπουράρης ελέγχεται γιατί ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι μεταβίβασε τις μετοχές της κατασκευαστικής εταιρίας του αμέσως μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων, στο πόθεν έσχες που κατέθεσε στην Βουλή τον περασμένο Απρίλιο εξακολουθεί να εμφανίζεται ως βασικός μέτοχος της εταιρίας. 

 Επίσης, η υπόθεση του κ. Σταθάκη αφορά ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ που ξέχασε να το αναφέρει στην πρώτη δήλωση που είχε καταθέσει ως βουλευτής το 2012 αλλά «έσπευσε» να το αποκαλύψει τρία χρόνια μετά με συμπληρωματική δήλωση. 

 Την ίδια ώρα αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του κ. Χάρη Θεοχάρη περι ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στην εταιρία του κ. Φλαμπουράρη. Ο βουλευτής του Ποταμιού και πρώην γγ Δημοσίων Εσόδων επικαλέστηκε στοιχεία των ισολογισμών της εταιρίας Φλαμπουράρη που δείχνουν τεράστια ταμειακά διαθέσιμα και υποστήριξε ότι «μαύρα ταμεία λέγονται αυτά στην πιάτσα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι». 

 Επι της συγκεκριμένης καταγγελίας ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη» ζήτησε την παρέμβαση του ΣΔΟΕ. «Εγινε μια καταγγελία από ένα βουλευτή μέσα στη Βουλή, κύριε υπουργέ. Έγινε μια καταγγελία από τον κ. Θεοχάρη για την εταιρεία του κ. Αλέξη Φλαμπουράρη, ότι στα ταμεία της υπάρχουν "μαύρα" χρήματα. Σας ρωτώ: Θα στείλετε το ΣΔΟΕ ή θα περιμένετε να βάλετε στο ΣΔΟΕ κάποιον δικό σας, που θα διασφαλίζει το τελικό πόρισμα; Σας ερωτώ: Θα στείλετε το ΣΔΟΕ, για να δούμε αν αυτό που είπε ένας βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο από το βήμα είναι αλήθεια ή ψέματα; Εγώ σας ζητώ, σας καλώ και σας προκαλώ να ζητήσετε από το ΣΔΟΕ να ξεκαθαρίσει την υπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος. 

 Να σημειωθεί ότι η επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες συγκροτείται από: Γεώργιος Βαρεμένος, Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος της Επιτροπής, Νικήτας Κακλαμάνης, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημητρούλα Υφαντή, Αρεοπαγίτης, Στυλιανός Λεντιδάκης, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Θεόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γεώργιος Παντελής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πλήρης στήριξη του Φ.Ολάντ για το Ελληνικό χρέος - "Μπηχτές" για την αποτυχημένη πολιτική του Βερολίνου

Τήν πλήρη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση πρόσφερε με τις επίσημες δηλώσεις του χθες,όπως και αναμένονταν άλλωστε, πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην χώρα μας ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Φρανσουά Ολάντ άνοιξαν το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους. Στην προσφώνηση του, κατά το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το χρέος «μη βιώσιμο» και «κάρφωσε» την Γερμανία για τη στάση της που προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος ανταποκρίθηκε και στην αντιφώνηση του τόνισε πως πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο θέμα του χρέους, όπως έχει υπάρξει δέσμευση και στη συμφωνία που υπέγραψαν κυβέρνηση και δανειστές.

«Νέες παραχωρήσεις στο θέμα του χρέους είναι απαραίτητες για την συνέχιση του προγράμματος, όπως προβλέπει η συμφωνία του Ιουλίου. Επιθυμία μου είναι να προχωρήσουμε σε αυτό το θέμα, ώστε να γίνει ελάφρυνση του» σημείωσε ο Φρανσουά Ολάντ χαρίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας στην ελληνική πλευρά που βλέπει στο πρόσωπο του Γάλλου Προέδρου έναν ισχυρό σύμμαχο στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του χρέους. «Δεν παραγνωρίζω τις δυσκολίες, ούτε την εργασία που θα πρέπει να ολοκληρώσει η Ελλάδα για να ανταποκριθεί στους φιλόδοξους στόχους. Η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό σας», συμπλήρωσε στην αντιφώνηση του ο κ. Ολάντ.

Λίγη ώρα πριν ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας απερίφραστα τόνισε πώς οι Έλληνες στις τελευταίες εκλογές αποφάσισαν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ «γνωρίζοντας τις τεράστιες θυσίες που συνεπαγόταν μια τέτοια επιλογή». Θυσίες που κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «οφείλονται και σε λάθη ή εμμονές ορισμένων εκ των εταίρων της και δανειστών της», δείχνοντας προφανέστατα προς το Βερολίνο. Χαρακτηρίζοντας το χρέος μη βιώσιμο και σημειώνοντας ότι «η άνευ όρων πολιτική αυστηρής λιτότητας και σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν οδηγεί νομοτελειακώς στην αναπτυξιακή προοπτική», ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για διορθώσεις που είναι επιβεβλημένες και δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη.


Η συζήτηση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του δείπνου ενώ σερβίρονταν το μενού που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων γαρίδες με ούζο, σφυρίδα στο φούρνο με χόρτα και τούρτα σοκολάτα και βέβαια λευκό κρασί. Παρόντες, από ελληνικής πλευράς, πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού ήταν, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η Ντόρα Μπακογιάννη εκπροσωπώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Βεβαίως οι υπουργοί Ε. Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Α. Μπαλτάς και Ν. Ξυδάκης που λίγη ώρα πριν είχαν συνεργασία με τους Γάλλους ομολόγους τους.
Ο κ. Ολάντ ξεκαθάρισε ότι αφού στήριξε την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του Ιουλίου, τώρα προωθεί το άνοιγμα της συζήτησης για το ελληνικό χρέος. Είπε μάλιστα ότι είναι μέρος της συμφωνίας του Ιουλίου. Φυσικά υπό την προυπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Η ομιλία του Φρανσουά Ολάντ στη Βουλή, σήμερα στις 12 το μεσημέρι θεωρείται από την γαλλική πλευρά ως η υψίστη πολιτική στιγμή της επίσκεψής του. Θα μιλήσει για τον «οδικό χάρτη» που θα πρέπει να ακολουθήσει νομοθετικά η χώρα και την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, θα επαναλάβει την υποστήριξή του για την αναδιάρθρωση του χρέους «η οποία αποτελεί αναμφισβήτητο μέρος της λύσης» ενώ θα μιλήσει και για τις δικές του προτάσεις για την ΕΕ και τον εκδημοκρατισμό της ευρωζώνης.

Η ενέργεια του κ. Ολάντ κινείται σε δύο πεδία. Κατ' αρχήν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου, το οποίο ερμηνεύει ως μήνυμα του ελληνικού λαού για την άρρηκτη σχέση του με την Ένωση και την ευρωζώνη. Ερμηνεύοντας την ψήφο των Ελλήνων με αυτόν τον τρόπο, στέλνει σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη, ότι οφείλει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της βοήθειας προς τον ελληνικό λαό. Ο δεύτερος στόχος του με το ταξίδι, είναι να δείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο κρίση, αλλά διαθέτει ένα πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό με δεξιότητες και ικανό για επιτυχή συνεργασία. Γι' αυτό και πήρε μαζί του Γάλλους επενδυτές, τους οποίους ενθαρρύνει να λειτουργήσουν ως καταλύτες για την έλξη επενδύσεων.

Φυσικά έχει τις δικές του πολιτικές στοχεύσεις. Εκτιμά πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα και στέλνει ένα μήνυμα στην γαλλική και ευρωπαική αριστερά ότι είναι ο προνομιακός συνομιλητής της μόνης αριστερής κυβέρνησης της ΕΕ, την οποία μάλιστα στηρίζει για την έξοδο από την κρίση εκεί που απέτυχε μέχρι τώρα το Βερολίνο. Φυσικά σε όλες του τις κινήσεις φροντίζει να μην διαταράσσει τον γαλλογερμανικό άξονα. Γι' αυτό αυτό και η επωδός σε όλες του τις τοποθετήσεις είναι ότι η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Η αντιφώνηση στο δείπνο

 Το στίγμα της επίσκεψής του και τις προθέσεις του έδωσε ο κ. Ολάντ με την αντιφώνησή του κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος. 

 Αφού υπενθύμισε κομψά την συμβολή του στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου και στο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη έστειλε το μήνυμά του: «Παραμένοντας στην ευρωζώνη, μπορείτε να υπολογίζετε στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Στις 19 Αυγούστου, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας υιοθέτησε ένα τριετές πρόγραμμα 86 δις €. Μέχρι το τέλος του μηνός, 2 δις € πρόκειται να εκταμιευθούν ως πρώτη υποδόση, κατόπιν εξέτασης των δεσμεύσεων που ήδη έχουν εφαρμοσθεί, ενώ η εκταμίευση 15 δις € για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα λάβει χώρα αμέσως μετά. Η Γαλλία θα παρακολουθεί το θέμα στενά». Ο κ. Ολάντ είπε αυτό που διακαώς επιθυμούσε να ακούσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: «Η αλληλεγγύη αυτή πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω. Νέες παραχωρήσεις στο θέμα του χρέους είναι απαραίτητες για τη συνέχιση του προγράμματος, σύμφωνα με τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου. Επιθυμία μου είναι να προχωρήσουμε σ'αυτό το θέμα, ώστε να γίνει ελάφρυνση του χρέους για την οικονομία. Αυτό αποτελεί τμήμα της συνολικής απόφασης». 

 Περιέγραψε δε με ακρίβεια ότι «θα πρέπει να επανιδρυθεί το Ελληνικό Κράτος ώστε να είναι σε θέση να απαντήσει στις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του όπως, για παράδειγμα, να εξασφαλίσει την πραγματική ισότητα όλων ενώπιον της φορολογίας, να προσφέρει στους πολίτες ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείας και της υγείας, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης και της απασχόλησης ενώ το ποσοστό της ανεργίας παραμένει στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 26,5% του ενεργού πληθυσμού». Ο Πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα δώσει την βοήθειά της σε μία σειρά τομέων και ότι αυτό θα συμπεριληφθεί και στην διακήρυξη που θα υπογράψουν σήμερα οι δύο κυβερνήσεις. 

 Υπενθύμισε ότι η Γαλλία παραμένει ένας από τους πρώτους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας, με μερίδιο της αγοράς 4,5 % των ελληνικών εισαγωγών, δηλαδή 2,1 δισ. € το 2014, είναι ο 4ος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, με απόθεμα που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 10% του συνόλου των άμεσων ξένων επενδύσεων. Είπε ακόμη: «Αυτό άλλωστε συγκροτεί την ιδιομορφία των οικονομικών σχέσεών μας: πρόκειται για την παρουσία εκατό και πλέον θυγατρικών, οι περισσότερες των οποίων είναι ελληνικού δικαίου και απασχολούν κατά πλειονότητα Έλληνες, 12.000 άτομα συνολικά. Ο κύκλος εργασιών τους ανέρχεται σε 3,1 δισ. € και αναπτύσσουν δεξιότητες στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η χώρα σας ώστε να διαπρέψει». 

 Ξεκαθάρισε ακόμη ότι «επιθυμώ την ενίσχυση αυτής της παρουσίας, της τόσο έντονης στον κατασκευαστικό τομέα, στον τομέα της αναδοχής δημοσίων έργων, της ενέργειας και της βιομηχανίας. Από την πλευρά μας, θα ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις μας να επενδύσουν». 



 Ο κ. Ολάντ θέλει να χτίσει την περαιτέρω συνεργασία όχι μόνο επάνω στην οικονομία αλλά και τον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης αξιοποιώντας την θετική προδιάθεση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. «Στο εξής, οι συνεργασίες αυτές είναι προς όφελος της νέας γενιάς: απευθυνονται στους νέους καλλιτέχνες που ανέκαθεν έβρισκαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος έναν δυναμικό χώρο δημιουργικής ελευθερίας, στους νεαρούς φοιτητές και ερευνητές που έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία προτού να επιστρέψουν και να θέσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν στην υπηρεσία της χώρας σας». 

 «Με περίπου 2.400 Έλληνες φοιτητές στα πανεπιστήμιά της, η Γαλλία είναι η 5η χώρα υποδοχής Ελλήνων φοιτητών. Μπορούμε να βελτιώσουμε αυτούς τους αριθμούς και να διαιωνίσουμε την γαλλόφωνη παράδοση της Ελλάδας, η οποία τρέφεται από τη θέση της διδασκαλίας των γαλλικών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα όπου περισσότεροι από ένας στους δύο μαθητές μαθαίνουν τη γαλλική γλώσσα. Υπάρχουν νέοι δρόμοι συνεργασίας για τη διευκόλυνση της κινητικότητας στις ανώτατες σπουδές, ειδικότερα στο επίπεδο των μάστερ και των διδακτορικών διατριβών. Οφείλουμε να τους ανοίξουμε» κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και όμως: Η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε κρεμάσει "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" στο Τύμβο των Σαλαμινομάχων! - Αφαιρέθηκε, τώρα, από το ΤΑΙΠΕΔ η έκταση

Την εξαίρεση του Τύμβου των Σαλαμινομάχων και των ευρύτερων περιοχών της Κυνόσουρας από το ΤΑΙΠΕΔ, ανακοίνωσε η περιφέρεια Αττικής, κάνοντας λόγο για νίκη της Σαλαμίνας και των κατοίκων της.

 Η περιφέρεια εξέφρασε τις ευχαριστίες της και στον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος συνέβαλε στον αγώνα των κατοίκων και των τοπικών φορέων για τη διάσωση του ιστορικού μνημείου. 

Εμείς να θυμίσουμε ότι ήταν μία από τις δεσμεύσεις του Συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής ''Αττική συμμέτοχοι στο αύριο'' του Παύλου Χαικάλη, και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συνέχιζε να πιέζει και μετά τις εκλογές την Περιφερειάρχη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το εύλογο ερώτημα είναι, μήπως έχουν ενταχθεί και άλλα μνημεία κατά την συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου προς πώληση ;;;; 


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οικονομικά αδύναμοι..

     Λέει ο ένας μιά μ@λακία (μ@λακία, αλλά μακιαβελική μ@λακία),
..σπεύδουν οι ''δημοσιογράφοι'' των παράνομων και φοροκλεπτικών καναλιών να την αναπαράγουν ξανά και ξανά,
..νομίζοντας ότι έτσι θα
μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και θα την πιστέψουμε.

Αν τώρα αυτός ο ''ένας'' τυχαίνει να είναι πρωθυπουργός, κι μ@λακία τόσο ύπουλη και αισχρή,
..τα κανάλια πιά ξεφαντώνουν κι εμείς γεμίζουμε αλογόμυγες.

Είπε λοιπόν ο ''ένας'': ''Η πρώτη κατοικία των οικονομικά αδύναμων θα προστατεύεται πλήρως!''.
Σε κάποιες βερσιόν μάλιστα αυτής της δήλωσης υπήρχε και η λεξούλα ''αποδεδειγμένα'', που πήγαινε στους ''οικονομικά αδύναμους'',
..αλλά στις περισσοτερες την αφαιρέσανε γιατί κόντευε να φανερωθεί το μέγεθος της απάτης και της πολιτικής αλητείας του ''ενός''.

Με τον όρο λοιπόν: ''αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι'' θα μπουν τέτοιοι όροι και τόσες προϋποθέσεις,
..ώστε οικονομικά αδύναμοι (προκειμένου όχι να μην φορολογηθούνε, αλλά να προστατευτεί τάχα η πρώτη κατοικία τους) θα θεωρηθούν όσοι δεν έχουν καν να φάνε και θα βρίσκονται στο όριο τις λιμοκτονίας,
..χωρίς εργασία, χωρίς εισοδήματα, χωρίς στον ήλιο μοίρα, και βεβαίως: χωρίς ακίνητη περιουσία της οποίας θα χρειαστεί να εγγυηθεί τάχα την προστασία της ο ''ένας''!

Οι υπόλοιποι δηλάδη που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται μέχρι και 80%, ενώ οι υποχρεώσεις παραμένουν οι ίδιες, ή και αυξάνονται όταν πρόκειται γαι φόρους και χαράτσια,
..δεν είναι οικονομικά αδύναμοι, ω ξεδιάντροπε;
Αυτού που δεν του φτάνουν τα έσοδα για να πληρώσει τις απατεωνιές σας, και τα χρέη του συσσωρεύονται μήνα τον μήνα περισσότερα, αν και έχει κάποια εισοδήματα,
..δεν είναι οικονομικά αδύναμος, ω ξεφτίλα της αριστεράς;

Αυτών που τους έρχονται απανωτά δόσεις φόρων, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, δόσεις ρυθμίσεων της εφορίας, αυξήσεις ΦΠΑ στα φροντιστήρια των παιδιών τους, υπούλα πρόστιμα, και της λωλής σας τον χαβά,
..δεν είναι οικονομικά αδύναμοι, ω ρεμπεσκέ;
Όλων αυτών δηλαδή η πρώτη κατοικία δεν χρειάζεται προστασία, ω απατεώνα;

Ο όρος σας: ''αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι'' ουσιαστικά θα περιορίσει την δέσμευσή σας στο 2-5% αυτών που πραγματικά πρέπει να προστατευτούν,
..και εν τέλει αποτελεί τον φερετζέ της προδοσίας σας.

Συνεχίστε έτσι.
Κατά πού βαδίζετε, το ξέρετε!
Το τί θα βρείτε εκεί, το υποψιάζεστε αλλά ελπίζετε να το αποφύγετε.
Εμείς πάλι θα κάνουμε τα πάντα για να το βρείτε μπροστά σας!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σπιρουλίνα: Ένας «δυναμίτης» θρεπτικών συστατικών- Ποια τα οφέλη για τον οργανισμό



Η σπιρουλίνα είναι μία από τις υπερτροφές που έχει κάνει αισθητή την είσοδο της τα τελευταία χρόνια και ενσωματώνεται στις διατροφικές συνήθειες αρκετών.

Με χαρακτηριστικό κυανόπράσινο χρώμα από την χλωροφύλλη και τη φυκοκυάνη, αυτό το μικροφύκι αποτελεί έναν «δυναμίτη» θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό.

Ποια, όμως, είναι τα οφέλη;

Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία

Οι φυσικές ενώσεις της σπιρουλίνας ενισχύουν την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Σε μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental Neurology, ερευνητές διαπίστωσαν πως βοηθούν στη μείωση της βλάβης του εγκεφάλου αρουραίων, που είχαν υποστεί εγκεφαλικό.

Αποτρέπει τις ηπατικές διαταραχές

Μπορεί να ελαχιτοποιήσει τη ζημιά που προκαλεί ασθένεια του ήπατος σε πληγέντα όργανα. Αρκετές μελέτες διαπίστωσαν ότι μια δόση σπιρουλίνας σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα περιορίζει τη βλάβη.

Αποτρέπει την φλεγμόνη

Η σπιρουλίνα είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, τα αποτελέσματα των οποίων ενισχύονται με συμπληρώματα ωμέγα-3. Περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, που ελαχιστοποιούν τις μολύνσεις και τις φλεγμονές.

Βοηθά στην αναιμία

Σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, χρειάζονται ενίσχυση για την απορρόφηση του του σιδήρου. Ο σίδηρος της σπιρουλίνας, ωστόσο, απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό, χωρίς κάποια βοήθεια από άλλη τροφή. Αυτό κάνει το μικροφύκι ιδανικό για μέλλουσες μητέρες ή άτομα που πάσχουν απο αναιμία.

Πλούσια σε θρεπτικά.

Εκτός από σίδηρο, είναι γεμάτη με βιταμίνη Β, Α, C, και E. Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, καλίου, χαλκού, μαγνησίου, μαγγανίου, φωσφόρου και σεληνίου.

Κρατά τα κόκαλα δυνατά

Η σπιρουλίνα έχει πάνω από 26 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλο. Αυτό την κάνει ένα συμπλήρωμα διατροφής απαραίτητο για παιδιά και άτομα στο στάδιο της γήρανσης. Επίσης, μπορεί να καταναλωθεί και από εγκύους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σύμβουλοι ολλανδικής κυβέρνησης: Χρειάζεται "κούρεμα" του ελληνικού χρέους!

To ολλανδικό ινστιτούτο Centraal Planbureau (CPB), που είναι το κύριο συμβουλευτικό όργανο της ολλανδικής κυβέρνησης για οικονομικά θέματα, θεωρεί υπεραισιόδοξες τις προβλέψεις της ΕΕ για το ελληνικό χρέος και τάσσεται υπέρ του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, σημειώνει σε σημερινό ρεπορτάζ της η ολλανδική εφημερίδα Handelsblad.

Σύμφωνα με τη Λάουρα Βαν Γκιστ η διευθύντρια του Centraal Planbureau, "η πολιτική ηγεσία πρέπει να διερωτηθεί κατά πόσον είναι ρεαλιστικό να εκκινεί από την αφετηρία ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές πρόκειται να αναλάβουν εν ευθέτω χρόνω το ελληνικό χρέος και δεν θα καταστεί αναγκαίο ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης".

"Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα μπορούσαν να δουν πώς το ΔΝΤ ρύθμισε το θέμα της διάσωσης αναπτυσσόμενων χωρών μέσω της χρηματοδοτικής βοήθειας" υπογραμμίζει, σημειώνοντας ότι "τους πρότεινε την προοπτική μιας μορφής ελάφρυνσης του χρέους. Η ‘καλή συμπεριφορά’ επιβραβευόταν εμφαντικά μετά από περιόδους τριών ετών", προσθέτει η Βαν Γκιστ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....