Διυλιστήριο: 05/06/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

VIDEO - 15 Θέσεις που μάθαμε για το Ποτάμι μετά από την συνέντευξη στον Ενικό


1. Ευρώ πάση θυσία ότι και αν ζητήσουν οι δανειστές
2. Τρομοκράτης του Ελληνικού λαού .... αν φύγουμε από το Ευρώ θα οδηγηθούμε στην κόλαση
3. Δεν τον ενδιαφέρει για τις συντάξεις των ανθρώπων που δούλεψαν τόσα χρόνια αλλά για τις συντάξεις από εδώ και πέρα.
4. Αναρωτιέται συνεχώς γιατί δεν τον ακούν .... αφού τα ξέρει όλα.
5. Προτείνει να μην συνομιλεί ο Τσίπρας δημοκρατικά με το κόμμα του ...καταλάβατε τι δημοκρατιά επικρατεί στο κόμμα του
6. Δεν στήριζε την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου αλλά θα ψήφιζε Πρόεδρο Δημοκρατίας για να παραμείνει η κυβέρνηση
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ !!!
7. Θεωρεί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ακροδεξιό κόμμα και ότι ενοχλούνται οι Ευρωπαίοι, αλλά δεν ενοχλούνται για Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη κτλ
8. Εγείρει θέμα ανεξάρτητων μουσουλμανικών περιοχών στην Θράκη
9. Θέλει ανάπτυξη με 300 Ευρώ σύνταξη και μειώσεις μισθών
10. Δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο .... ΚΟΜΜΑ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
11. Θέλει εθνική συνεννόηση αλλά δεν θέλει συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ Ανεξάρτητους Έλληνες
ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ
12. Θεωρεί ότι τα ΜΜΕ δεν τον προωθούσαν ενώ την ίδια στιγμή αναφέρει εφημερίδες που τον υποστήριζαν και ποσοστά που ξεπερνούν τα νόμιμα για μη εκλεγμένο κόμμα
13. Το ψέμα για την χρηματοδότηση του Ποταμιού
14. Ότι δεν ψήφισε τα μνημόνια αλλά έχει άλλους που τα ψήφισαν
15. Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα μεταμνημονιακό

ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ !!!


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ξαφνική σύλληψη 53χρονου σήμερα για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα

Ξαφνικά σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι έγινε μια σύλληψη εμπλεκόμενου στις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Τα ξημερώματα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος σύλληψης από τις δικαστικές αρχές, συνέλαβαν έναν 53χρονο άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομά του, ωστόσο έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος άνδρας κατηγορείται για παθητική και ενεργητική δωροδοκία στρεφόμενη κατά του ελληνικού δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πληρώθηκαν τα 200 εκατομμύρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο


Κατεβλήθη κανονικά σήμερα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η δόση των 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δήλωση Έλληνα αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters.

«Έγινε η πληρωμή, τα χρήματα είναι καθ’ οδόν», δήλωσε ο αξιωματούχος, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του (MEGA), επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η δόση πληρώνεται σήμερα, όπως προβλεπόταν.

Η επόμενη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 750 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να καταβληθεί στις 12 Μαΐου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανική εταιρεία κάνει πόλεμο φαρμάκου στην Ελλάδα- "Παίρνουν τα μέτρα" της Υγείας


Ξενοφώντας Ερμείδης
Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Fresenius Kabi Hellas ανακοίνωσε ότι διακόπτει την προμήθεια ορών στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες αναγκάζουν την εταιρεία γερμανικών συμφερόντων να σταματήσει την προμήθεια έξι βασικών ορών για νοσοκομειακή χρήση, ενώ για τα ενδοφλέβια γενόσημα για χρόνιες παθήσεις τα νοσοκομεία θα τα προμηθεύονται μέσω άλλης εταιρείας.
Ειδικότερα η γερμανική εταιρεία επικαλείται "την αβεβαιότητα που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και στη φαρμακευτική αγορά από τις αρχές της χρονιάς και τη μη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κλίματος, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας ".

Πόλεμος χωρίς σφαίρες

Δεν είναι πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία πιέζει καταστάσεις την ώρα των πολιτικών διαπραγματεύσεων αποδεικνύοντας ότι ο μοντέρνος πόλεμος δεν γίνεται με σφαίρες αλλά με ύπουλα χτυπήματα εναντίον ευπαθών ομάδων. Το 2012 που η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματευόταν για την υπογραφή του δευτέρου μνημονίου η ίδια εταιρεία είχε προειδοποιήσει για απόσυρση φαρμάκων τους φορείς του ΕΣΥ λόγω φόβου "έλλειψης ρευστότητας".

Χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού απέναντι στους ασθενείς "παίζει" το διπλωματικό παιχνίδι αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ότι αν ομαλοποιηθούν οι πληρωμές από τα νοσοκομεία τότε θα επανεξετάσει αν θα συνεχίσει να προμηθεύει με τα σκευάσματά της τα νοσοκομεία.
Κρατώντας την πρωτοκαθεδρία σε σκευάσματα που είναι άκρως αναγκαία για την εντερική και παρεντερική διατροφή ασθενών βαριάς μορφής προς το παρόν θα συνεχίσει την προμήθεια αυτών για όσο κρίνει ότι δεν θα κινδυνεύσει το ταμείο της από "αβεβαιότητα που επικρατεί στην ελληνική οικονομία". Τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν χρησιμοποιούνται μόνο στα νοσοκομεία της χώρας αλλά είναι και για κατ' οίκον νοσηλεία.

Απεργίες και λουκέτα

Καθώς καταρρέουν τα ταμεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ την συνέχιση της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για τις απλήρωτες εφημερίες και για τις δραματικές, όπως αναφέρουν, καταστάσεις που αντιμετωπίζουν στα ελληνικά νοσοκομεία.
Πάνω από 35,000 θέσεις υγειονομικού προσωπικού έχουν χαθεί πανελλαδικά, ενώ μόνο ο Ευαγγελισμός έχει απολέσει 700 τέτοιες θέσεις. Στις 20 Μαΐου κατέρχονται σε πανελλαδική 24ωρη απεργία γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ζητώντας την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με μόνιμο προσωπικό και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Ως κερασάκι στην τούρτα, εκπρόσωποι ιδιωτικών κλινικών έστειλαν επιστολή στον υπουργό Υγείας, κ. Κουρουμπλή, προειδοποιώντας ότι θα βάλουν λουκέτο από το καλοκαίρι σε 50 κλινικές εφόσον ο ΕΟΠΥΥ τους χρωστά εκατομμύρια ευρώ. Απειλούν ότι θα απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι των ιδιωτικών κλινικών αν δεν πάρουν σε δύο δόσεις άμεσα τα 600 εκατομμύρια ευρώ που χρωστά σε 170 κλινικές ο ΕΟΠΥΥ.

Ποιος θα πληρώσει τους ανασφάλιστους;

Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο τοπίο στα οικονομικά της δημόσιας υγείας έρχεται και το αναγκαίο βιβλιάριο ανασφάλιστων που μέσω ΚΕΠ θα προμηθεύονται όσοι μέχρι σήμερα δεν είχαν δικαίωμα στην υγεία. Όμως σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΑΤΛΑΣ αυτή την στιγμή στην Ελλάδα ζουν (από θαύμα) 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι. Σύμφωνα με την τωρινή απόφαση της κυβέρνησης όλοι μπορούν να έχουν το δικαίωμα αυτό. Σωστό και δίκαιο.
Όμως η υγεία είτε δημόσια είτε ιδιωτική είναι παγκοσμίως ένα εμπορεύσιμο είδος και ακόμη δεν έχει βγει το κόστος περίθαλψης, εξετάσεων και φαρμάκων για τους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους που θα πάρουν το βιβλιάριο υγείας ανασφάλιστου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", καρδιολόγο κ. Σιώρα, "με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς και με δεδομένο ότι για τη νοσηλεία του κάθε ασθενούς το νοσοκομείο χρειάζεται κατά μέσο όρο 2.000 ευρώ, μόνο για τους ανασφάλιστους η επιχορήγηση θα έπρεπε να είναι περίπου 3 εκατ. ευρώ το χρόνο. Δυστυχώς, όμως, η μόνη επιχορήγηση που δόθηκε για το 2015 είναι μόλις 45.000 ευρώ".


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρε τί 'ναι τούτο;..

    ''Ευρώ πάση θυσία;'', ρώτησε ο δημοσιογράφος-επιχειρηματίας τον Ποταμίσιο ροφό.
''Ναι!'' απάντησε αγέρωχα ο κατασταλαγμένος!
''Και με συντάξεις 300 ευρώ; με κομμένες τις επικουρικές; με ομαδικές απολύσεις; και μισθούς Βουλγαρίας;'' επέμενε ο διαμορφωτής της κοινής γνώμης.
''Βεβαίως!'', απτόητος ο νέος εθνοσωτήρας!

Και κάθεσαι και αναρωτιέσαι: Ποιός τον ψήφισε; Για όνομα του Θεού, ποιός τον ψήφισε;
Υπήρξε νέος άνθρωπος που ψήφισε τούτο το χρυσοπληρωμένο τίποτα του Πασοκικού ''εκσυγχρονισμού'';
Φήφισε συνταξιούχος αυτό το τηλεκατευθυνόμενο βλήμα της Αστικής Οδού;
Εμπιστεύτηκε εργαζόμενος (ακόμη) την ψήφο του στον εργοδηγό του ομίλου Τόμπολα;

Και τί ακριβώς ψήφισε ρε γ@μώ την τρέλα μας, γιατί θα την ψωνίσουμε εδώ πέρα;
Τις ιδέες του; Το πρόγραμμά του; Το σχέδιο εξόδου μας από την κρίση; Την πολιτική σκέψη του; Την παιδεία του; Την ρητορική του δεινότητα; ΤΙ;

Και το ωραίο είναι πως οι υπόλοιποι πολιτικοί τον αντιμετωπίζουν σαν ισότιμο, αρχηγό κι αυτόν πολιτικού κόμματος!
Εμείς, το blog θυμάται, όταν είμασταν παιδιά κι ερχόταν κανα ζαβό στην παρέα να το παίξει ''κάπως'', του λέγαμε ένα ''α πάγαινε ρε σα πέρα!'' και το θέμα τελείωνε!
Εδώ του ζητάνε και την γνώμη!

Κι απ' την άλλη παιδεύεται η καινούργια κυβέρνηση να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα!
Κι από πίσω της έχει έναν λαό που οι εξήμιση στους εκατό ψηφοφόρους κολυμπάνε στον βοθροΠόταμο!
Δεν γίνεται!
Απλώς, δεν γίνεται!

Εδώ η επιστήμη κι η λογική σηκώνουν τα χέρια (και τα πόδια!) ψηλά: Καλή η δημοκρατία, αλλά αν είναι να έχει και τέτοιες παρενέργειες...
Θού Κύριε φυλακή τη...σκέψη μας!
Τί καταντάει ο άνθρωπος να σκέφτεται όταν βλέπει τέτοιους ξεφτίλες!

Για αυτό, μην τους ακούμε,
..μην τους βλέπουμε καν!
Κάνουν κακό στην...δημοκρατία!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δ. Κουτσούμπας: Αποπομπή από το ευρώ θα σημαίνει για τον λαό εξίσου ή χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα

Ευθύνες στην ΕΕ και στις μέχρι τώρα κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν την οικονομική κρίση, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, επέρριψε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά και στη σημερινή κυβέρνηση «για τους 3 μήνες που είναι στην κυβερνητική εξουσία διότι γενικά συνεχίζει σε αυτό το μονόδρομο».«Ο λαός έχει χρεοκοπήσει στην ουσία», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.


Σε ό,τι αφορά την άποψη της κυβέρνησης ότι η εγχώρια διαπλοκή σε συνεργασία και με ξένα κέντρα επιδιώκει την πτώση της, ο κ. Κουτσούμπας έκανε κατ' αρχήν λόγο για «ανακάλυψη εκ νέου της διαπλοκής», ενόψει επιβολής αντιλαϊκών συμφωνιών με τους εταίρους και εκτίμησε ότι «στην πραγματικότητα σε μια πορεία» η διαπλοκή θα γίνει σύμμαχος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι όποιος δεν θέλει να διαχειριστεί αυτό το κράτος και αυτό το σύστημα, τότε το ανατρέπει και το αλλάζει ριζικά.

Ο κ. Κουτσούμπας απέρριψε αποστροφή του πρωθυπουργού σε πρόσφατη συνέντευξή του περί «παραπλάνησης από τους εταίρους», λέγοντας ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τους σκληρούς ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις και προσέθεσε ότι «όταν θες να διαπραγματεύεσαι, δεν μπορεί να λες ότι ”δεν ξέρω, δεν κατάλαβα, δεν είδα”».

Εκτίμησε δε ότι θα υπάρξει συμφωνία με μεγάλο κόστος για τον ελληνικό λαό, «με τους ίδιους όρους, αλλού μπορεί να είναι χειρότεροι, αλλού εντός εισαγωγικών καλύτεροι, αλλά συνολικά θα είναι βάρβαροι οι όροι για τον ελληνικό λαό», και έκανε λόγο για συνεχή μετατόπιση των «κόκκινων γραμμών» και για «εσκεμμένη προσπάθεια» της κυβέρνησης να «μπερδέψει ένα λαϊκό κόσμο, κυρίως της δικής της εκλογικής βάσης, που άλλα της έλεγε προεκλογικά σε ορισμένα ζητήματα και άλλα μετά».

Διασαφήνισε εκ νέου ότι δεν θεωρεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ίδια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά εκφραστή μιας γραμμής αλλαγής του μείγματος διαχείρισης, εντασσόμενη στην ίδια λογική.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε ότι η κυβέρνηση «το θέλει σήμερα ως άλλοθι για να περάσει τη συμφωνία, για να περάσει αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αναλόγως των συνθηκών, είτε κυβέρνησης ανασχηματισμού και διεύρυνσης της σημερινής, είτε σχηματισμού ευρύτερης κυβέρνησης με άλλες δυνάμεις ή τμήματα κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της ψήφου ανοχής, και με ανοιχτό, επίσης, το θέμα του πρωθυπουργού, «θα μπορεί να είναι και με έναν άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί να είναι και με κάποια ευρύτερη προσωπικότητα».

Δεν απέκλεισε, επίσης, τα λεχθέντα από τον κ. Λαφαζάνη να εντάσσονται στην διελκυστίνδα των διαπραγματεύσεων και των εκατέρωθεν πιέσεων «και μέσα στα κυβερνητικά σχήματα και απέναντι στους εταίρους».

Ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κουτσούμπας δεν απέκλεισε σε περίπτωση όξυνσης της κατάστασης, την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ ή την καθιέρωση διπλού νομίσματος, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει για τον λαό εξίσου ή χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα. Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει έξοδο από το ευρώ «και όλα τριγύρω να μένουν ίδια και απαράλλαχτα, με την ίδια πολιτική και την ίδια κατεύθυνση», η πρότασή του εμπεριέχει ριζικά διαφορετικό σχέδιο, με κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, που «προϋποθέτει μια άλλη λαϊκή διακυβέρνηση, η εργατική τάξη, ο λαός θα είναι πραγματικά στην εξουσία γιατί τώρα δεν είναι».

Ο κ. Κουτσούμπας, διερωτήθηκε «τι θα λύσουν οι εκλογές;» και είπε ότι όσο ο λαός ανέχεται αυτές τις πολιτικές την πληρώνει διπλά και τριπλά, σημείωσε ότι ιστορικά το «αριστερός» σήμαινε εναντίωση στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και πάλη για τον λαό στην εξουσία και προσέθεσε ότι «τούτο το πράγμα δεν είναι ούτε για «πρώτη φορά αριστερά» ούτε «αριστερή παρένθεση», είναι μια αστική διαχείριση, φιλομονοπωλιακή η οποία δεν έχει αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο ακόμη, έρχεται σιγά-σιγά».

«Εμείς λέμε ότι μέσα απ΄ τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από κυβερνητικές λύσεις διαχείρισης, μέσα από συμμετοχή σε τέτοιες κυβερνήσεις που οδηγούν στη μια διαπραγμάτευση μετά την άλλη, ο λαός μας συνεχώς θα γίνεται πιο φτωχός και θα χρεοκοπεί, δεν έχει να περιμένει τίποτε, δεν είναι ελπίδα. Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα του, στην πάλη του, στην ενίσχυση του ΚΚΕ ακόμη περισσότερο» κατέληξε ο του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυστριακή εφημερίδα προειδοποιεί: Έλληνες εάν συμβιβαστείτε θα καταστραφείτε!

Ενδεχόμενος συμβιβασμός της Ελλάδας με τους πιστωτές της οδηγεί τη χώρα μόνον ακόμη περισσότερο στην καταστροφή, διότι αν περάσουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν και την επόμενη χρονιά αποθέματα κεφαλαίων στην χώρα, μια εξέλιξη που είναι γνωστή μόνον από περιόδους πολέμου, προειδοποιεί σε άρθρο της την Τρίτη η μεγαλύτερη αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ».

Πολλοί «καλοπροαίρετοι» παρατηρητές ανακουφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ακούγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέσυρε τον αμετακίνητο στη στάση του υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη από την απευθείας γραμμή βολής των διαπραγματεύσεων με το Eurogroup και οι ίδιοι βλέπουν την πόρτα για τον ποθούμενο συμβιβασμό να έχει ανοίξει τώρα και πάλι κατά μια σχισμή, γράφει η εφημερίδα.

Ακούγεται επίσης, μερικές φορές, συνεχίζει η εφημερίδα, ότι η κυρία Μέρκελ ή ο κύριος Σόιμπλε έχουν καταλάβει ήδη προ πολλού, πως οι συνταγές τους για λιτότητα έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, αλλά υπάρχουν και οι ψηφοφόροι στη Γερμανία, στους οποίους πρέπει να παρουσιαστεί ότι οι Έλληνες δεν επιτρέπεται να «σέρνουν από τη μύτη» τα πλούσια έθνη των πιστωτών, αυτοί οι Έλληνες, οι οποίοι επί δεκαετίες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους και άφηναν να αναπτύσσονται διαφθορά και κακοδιαχείριση.

Ακούγεται επίσης πως, εάν η Αθήνα αποδεχόταν τουλάχιστον τυπικά τους όρους μεταρρυθμίσεων και περικοπών, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια, τότε θα μπορούσαν να χαλαρώσουν κάπως και οι όροι όπως είχε γίνει ήδη το 2014.

Ακριβώς εδώ, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρίσκεται μια πλάνη, διότι και τον περασμένο χρόνο δεν υπήρξε καμιά στροφή προς το καλύτερο, την οποία φαντάζονταν κάποιοι πολιτικοί και παρά την ελαφρά αύξηση των δημοσίων εσόδων δεν πρέπει να αγνοείται ότι η Ελλάδα βίωσε την τέταρτη χρονιά της καταστροφής των κεφαλαιακών αποθεμάτων της, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία της κοινοτικής τράπεζας δεδομένων Ameco.

Σύμφωνα με την «Βίρτσαφτσμπλατ», μια τέτοια καταστροφή βιώνει μια χώρα μόνον σε περίοδο πολέμου, με τα κεφαλαιακά αποθέματα να έχουν αυξηθεί μεταξύ 1960 και 2010 ακόμη και σε χρονιές με οξεία ύφεση, και οι κοινοτικές προβλέψεις που λαμβάνουν εκ των προτέρων υπόψη την επίδραση των όρων, δείχνουν ότι το κεφαλαιακό απόθεμα θα συρρικνωθεί και μέσα στο 2016 και έως τότε η Ελλάδα θα έχει χάσει ολόκληρες επτά ποσοστιαίες μονάδες.

Το άρθρο της αυστριακής οικονομικής εφημερίδας καταλήγει με το συμπέρασμα ότι αυτό σημαίνει απλά και μόνον ότι οι πιστωτές θέλουν να καθηλώσουν την Ελλάδα για ακόμη μια χρονιά σε «εμπόλεμη (οικονομικά) κατάσταση».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....