Διυλιστήριο: 06/25/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ράις: Δεν χρεοκοπεί η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει στις 30 Ιουνίου

Διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην καταβάλλει εμπρόθεσμα την οφειλή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έδωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια καθιερωμένης ενημέρωσης. Όπως σημείωσε ο κ. Ράις, το Ταμείο δεν εκλαμβάνει την εξέλιξη αυτή ως χρεοκοπία αλλά θέτει την χώρα στο καθεστώς των «ληξιπρόθεσμων οφειλών» και στη συνέχεια η Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου εντός τριάντα ημερών για τα περαιτέρω.

Ο κ. Ράις ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει εγκαίρως την οφειλή της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις 30 Ιουνίου. Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί στην ουσία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες. Σημείωσε πάντως, ότι καταβάλλονται συνεχείς και επίπονες προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η πρόταση που έχουν καταθέσει οι τρείς Θεσμοί είναι ομόφωνη.

Υποστήριξε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία η οποία θα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της οικονομίας και θα προωθεί τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ενώ διευκρίνισε ότι το ΔΝΤ δεν θέτει τελεσίγραφα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρωτοβουλία της εφημερίδας «Ιλ Μανιφέστο» και της Λουτσιάνα Καστελλίνα : «Εγώ παραιτούμαι από το ελληνικό χρέος που μου αναλογεί»


«Παραιτούμαι από το ελληνικό χρέος που μου αναλογεί» (Io rinuncio al mio debito greco) ονομάζεται η πρωτοβουλία-έκκληση της ιταλικής αριστερής εφημερίδας «Ιλ Μανιφέστο» υπέρ της Ελλάδας. Η ιδέα ανήκει στη δημοσιογράφο, ιστορική μορφή της ιταλικής αριστεράς, πρώην βουλευτίνα και ευρωβουλευτίνα Λουτσιάνα Καστελλίνα.

Στην έκκληση που δημοσιεύει σήμερα η Ιλ Μανιφέστο αναφέρεται:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να διώξει την Ελλάδα. Η αιτία: δεν θέλει να κάνει δεκτό το αίτημα της Αθήνας για αναβολή της αποπληρωμής του χρέους. Η Ιταλία συμμετέχει στις πιστώσεις προς την Ελλάδα με 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς κάνουμε την αρχή, υποστηρίζοντας ότι -εκτός από σειρά επιφυλάξεων σχετικά με την νομιμότητά του- αποφασίζουμε να παραιτηθούμε από κάθε διεκδίκηση του ποσού αυτού, τουλάχιστον μέχρις ότου η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος, χωρίς να αντιμετωπίζει κακουχίες, ως άμεση συνέπεια, η πλειονότητα των πολιτών της και χωρίς να πληγεί ανεπανόρθωτα -ποιος ξέρει για ακόμη πόσο καιρό- η οικονομία της. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν σαν έναν ενήλικα από τον οποίο έχει κλαπεί η παιδική του ηλικία. Από τον οποίο εκλάπησαν, δηλαδή, η μνήμη και οι λέξεις του».

Η εφημερίδα καλεί τους Ιταλούς πολίτες να στείλουν mail, δηλώνοντας ότι παραιτούνται από το ελληνικό χρέος που τους αναλογεί, στην ιταλική προεδρία της κυβέρνησης ή στις επιτροπές του «Ψηφοδελτίου Τσίπρα» το οποίο συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014, εκλέγοντας τρεις ευρωβουλευτές.

«Η Αθήνα δεν είναι μόνη. Το γράμμα "παραιτούμαι από το ελληνικό χρέος που μου αναλογεί" είναι μια μικρή αλλά και μεγάλη απάντηση στην ενέδρα της ΕΕ και του ΔΝΤ σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», γράφει η ιταλική αριστερή εφημερίδα.

Προσθέτει, δε, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα σχέδιο κατά της χρηματοικονομικής ασφυξίας, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση, με νέα ξαφνική αλλαγή στάσης λέει και πάλι όχι: ζητά την περικοπή των συντάξεων και λιγότερους φόρους στις επιχειρήσεις. Επιστρέφει, δηλαδή, η "παλιά" ταξική πάλη».

Σε δηλώσεις της προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εμπνεύστρια της πρωτοβουλίας, Λουτσιάνα Καστελλίνα, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια μορφή πίεσης και προς την κυβέρνηση Ρέντσι, ώστε να λάβει, τις ώρες αυτές, μια πιο σαφή και δυναμική θέση υπέρ της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Παράλληλα, η Ιταλίδα συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός τόνισε: «Η κίνηση αυτή αποτελεί και μια απάντηση στις συνεχείς απαράδεκτες κινδυνολογίες του Σόιμπλε, με στόχο να ανατραπεί η όλη λογική της εκστρατείας του. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι επιβάλλεται να βρεθεί λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους. Με αναδιάρθρωση, "πάγωμα", ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Λευκός καπνός και συμφωνία με τους θεσμούς" - ΤΩΡΑ

"Μάλλον έχουμε λευκό καπνό. Έχουν φύγει σχεδόν όλοι από το κτίριο της Κομισιόν, όλοι οι θεσμικοί και παραμένει μόνο ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του. Όπως μαθαίνουμε, έχει ετοιμαστεί συμφωνία που θα πάει στο Eurogroup", μετέδωσε πριν από λίγο ο ανταποκριτής του Real Fm 97,8, στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

Με τον αντίχειρά του υψωμένο ψηλά, δείχνοντας πως όλα είναι καλά, αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομισιόν, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC στις Βρυξέλλες, Κρις Μόρις.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο Twitter, ανεβάζοντας μία φωτογραφία με το αυτοκίνητο που αποχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε την χαρακτηριστική κίνηση «thumbs up».

Δείτε τη φωτογραφία του Κρις Μόρις.
Το Eurogroup είναι προγραμματισμένο για τις 14:30 ώρα Ελλάδος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσίπρας προς δανειστές: Αποδέχομαι με τρόμο την «κοινωνική γενοκτονία» μόνο με 70% διαγραφή του χρέους!

Σκηνικό πλήρους αδιεξόδου περιγραφόταν από τις πληροφορίες που φτάνουν από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται θεωρώντας ως βάση συζήτησης τις δικές της προτάσεις αφαιρώντας μέτρα όπως η αύξηση εισφορών των συνταξιούχων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που θα μείωνε έμμεσα κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Από την άλλη μεριά οι θεσμοί επέμεναν στις δικές τους προτάσεις.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο πως ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στους δανειστές το ζήτημα πως θα ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει στην αποδοχή του πακέτου μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί αλλά μόνο με την προϋπόθεση πως θα διαγραφόταν επί τόπου το 70% του χρέους! Και μάλιστα φέρεται να έχει κάνει και τις σχετικές τεχνικές επεξεργασίες το οικονομικό επιτελείο του. Ωστόσο κάτι τέτοιο στο βαθμό που ισχύει δεν φαίνεται να προχωρεί.


Πάντως η εικόνα που διαμορφώνει η πληροφορία αυτή ασχέτως της ακρίβειάς της ή της ορθότητάς της δεν πρέπει να θεωρείται εκτός πραγματικότητας ως προς την ουσία της καθώς υπάρχουν δύο στοιχεία που συγκλίνουν σ’ αυτό.

Πρώτο είναι ο μόνος τρόπος να γίνει έστω και με βαριά καρδιά αποδεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία μια συμφωνία με τους δανειστές με βάση το κλίμα που διαμορφώνεται στα κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Επί πλέον ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μάλλον καθόλου τυχαία δεν είπε την Τρίτη ότι ένας από τους τρεις όρους που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή μια συμφωνία θα ήταν η «βαθιά διαγραφή του χρέους, του μεγαλύτερού του μέρους».

Άλλωστε αργά το βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η δήλωση του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών ότι η ελληνική απαίτηση για το χρέος αποτελεί πρόβλημα μάλλον συνηγορεί ότι πιθανά έστω και ως διαπραγματευτική ντρίμπλα να τέθηκε το θέμα από την ελληνική αντιπροσωπεία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Le Monde: Τα λεφτά που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες πήγαν στη Γερμανία


Η εφημερίδα επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες

Oι καταθέσεις που «έφυγαν» από τις ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα 22 Ιουνίου λόγω της ανασφάλειας για Grexit, κατευθύνθηκαν προς τις γερμανικές τράπεζες, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le monde, η οποία δεν κατονομάζει τις πηγές της. Η εφημερίδα επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρει ότι εκείνη την ημέρα βγήκαν από τις τράπεζες 1,5 δισεκ. ευρώ και έφυγαν προς στην Γερμανία. Την περασμένη εβδομάδα, οι Έλληνες «σήκωσαν» από τις τράπεζες χρήματα ύψους 5 δισ. ευρώ σύμφωνα με την εφημερίδα ενώ συνολικά από τον Ιανουάριο του 2010, 80 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει από την Ελλάδα.

Σημειώνει ακόμη ότι οι εκροές αυτές χρησιμοποιούνται από τους πιστωτές της Ελλάδας προκειμένου να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση για να υπογράψει συμφωνία. Η Le Monde επισημαίνει επίσης ότι οι αναλήψεις που συνεχίζονται γίνονται από όλες τις κοινωνικές κατηγορίες, όμως οι μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό, γίνονται προφανώς γίνονται από τους πλουσιότερους Έλληνες. Για τη μέτρηση αυτής της φυγής των κεφαλαίων, υπάρχει το σύστημα «Target 2», που δείχνει ότι η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που κατευθύνθηκαν αυτά τα χρήματα. Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι η επιλογή αυτή θα μπορούσε να εξηγηθεί από το μέγεθος της χώρας και τη "γοητεία» που ασκεί στους καταθέτες.

Πηγή:

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ώρα Ελλάδας..

    Η ώρα είναι ότι έχουμε ήδη αργήσει!
Ήδη έπρεπε να τους τα είχαμε βροντήξει.

Εδώ δεν πρόκειται για διαπραγματευση. Πρόκειται για κοροϊδία!
Δεν είναι διαπραγμάτευση όταν η μία πλευρά κάνει πολλά βήματα πίσω και η άλλη ζητά συνεχώς νέες υποχωρήσεις.
Το τσούρμο αυτό των
παλιανθρώπων με γραβάτα δεν μπορεί να λέγονται ''θεσμοί''. Ούτε ''ενωση''. Κανενός είδους. Εκτός ίσως από ''ένωση λωποδυτών''.
Για να λέγεσαι ''θεσμός'' πρέπει να διαθέτεις ένα ελάχιστο όριο αξιοπιστίας, λόγου, μπέσας, τσίπας. Λέξεις άγνωστες και αμετάφραστες στην φραγκολεβαντίνικη των ''θεσμών''.

Τί δουλειά έχετε εσείς εκεί κύριε πρωθυπουργέ, εσείς ένας αγραβάτωτος ως τώρα (μέγιστη η σημειολογία της γραβάτας),
..να συμφύρεστε με μπεκρήδες και καθάρματα γραβατωμένα κάθε είδους;
Πώς είναι δυνατόν να πέφτετε εσείς, και μέσα από εσάς ο λαός, στο επίπεδο μιάς γλοιώδους μαριονέτας όπως είναι ας πούμε ο ''κεντρικός ευρωπαίος τραπεζίτης'';
Γιατί διασύρετε έναν ολόκληρο λαό που σας εμπιστεύτηκε και σας εμπιστεύεται ακόμα,
..ως κοινό επαίτη στα πόδια βρωμιαρέων;
Αυτή είναι η μοναδική εντολή που δεν σας έδωσε αυτός ο λαός.

Έχουμε δύναμη, μπορούμε, και θα το κάνουμε, να σταθούμε στα πόδια μας και χωρίς αυτούς!
Προκηρύξτε δημοψήφισμα ΤΩΡΑ!
Κάντε αυτό που δεν τόλμησε ο Ηλίθιος. Και δεν το τόλμησε γιατί όρμησαν οι ''εταίροι'' να τον φάνε.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ:
ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! Του κάθε λαού. Όλων των λαών!

Αν δεν το κάνετε θα είστε συνεχώς αναλώσιμος στις διαθέσεις των ''θεσμών'' και των πιράνχας των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
Και στον ρεβανσισμό των προδοτών του δωσιλογικού-μνημονιακού τόξου!

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.
Ώρα Ελλάδας:
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος έδινε μάχη στις Βρυξέλλες, ο Θεοδωράκης έτρωγε με 4 πρωθυπουργούς

Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει «μάχη» στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, έτρωγε παρέα με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ και τον πρόεδρο των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ΑLDE) Γκι Φέρχοφσταντ.

Στο δείπνο εργασίας, μεταξύ άλλων παρευρέθησαν οι πρωθυπουργοί της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας και ηγέτες κομμάτων όπως ο Άλμπερτ Ριβέρα των Ισπανών Ciudadanos.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Washington Post: Η Ευρώπη καταστρέφει την οικονομία της Ελλάδας χωρίς λόγο

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται, πρώτα ως τραγωδία, μετά ως φάρσα, και εν τέλει ως τρολάρισμα»

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται, πρώτα ως τραγωδία, μετά ως φάρσα, και εν τέλει ως τρολάρισμα» σχολιάζει ο Matt O' Brien σε άρθρο γνώμης στη Washington Post. «Αυτό φαίνεται τουλάχιστον να συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου οι δανειστές της ζητούν να μειώσει τις συντάξεις, αντί να αυξήσει τους φόρους των επιχειρήσεων, επειδή φοβούνται πως αυτές οι αυξήσεις, όπως λέει ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel, θα τσακίσουν την οικονομική ανάπτυξη», συνεχίζει το άρθρο.

«Υπάρχει μια ειρωνεία στο γεγονός ότι η Ευρώπη αρχίζει να ανησυχεί ότι η λιτότητα βλάπτει την οικονομία στην Ελλάδα. Για χρόνια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επέμεναν στον περιορισμό των ελλειμμάτων σε αντάλλαγμα παραχωρήσεων. Η ελληνική οικονομία έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 25%, και αντιμετωπίζει πρόβλημα στον να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, εν μέρει επειδή εφάρμοσε τόσο μεγάλη λιτότητα».

«Τώρα, το τελευταίο ελληνικό δράμα δεν έχει τελειώσει, αλλά είναι στην τελευταία πράξη του», αναφέρει ο αρθρογράφος, προσθέτοντας ότι μια συμφωνία πρέπει να είναι επικείμενη. Σημειώνει όμως πως το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι τα τελευταία 5 χρόνια Ευρώπη και Ελλάδα δεν συμφώνησαν στο είδος της λιτότητα που πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα προκειμένου να λάβει ρευστότητα.

«Αυτή τη φορά, η Ευρώπη ήθελε η Ελλάδα να μειώσει τις συντάξεις πάνω από 40% από όσο τις έχει ήδη μειώσει, αλλά η Ελλάδα δεν το έκανε. Και αυτό ήταν. Και οι δύο πλευρές θεωρούσαν πως η άλλη θα υποχωρούσε όσο πλησιάζαμε στη λήξη της προθεσμίας, οπότε υπήρξαν πολλές συζητήσεις περί "κόκκινων γραμμών" και " τελικών προσφορών" αλλά όχι πραγματική διαπραγμάτευση», αναφέρει.
«Αυτό όμως τώρα έχει αλλάξει. Γιατί; Λοιπόν, η Ελλάδα ανακάλυψε ότι έχει πολύ μικρότερη επιρροή από όσο νόμιζε. Για αυτό ευθύνεται εν μέρει το γεγονός ότι ο πανικός για την Ελλάδα παρέμεινε στη χώρα καθώς η ΕΚΤ ξεκίνησε να αγοράζει ομόλογα άλλων χωρών και υποσχέθηκε να αγοράσει όσα χρειαστεί προκειμένου να διατηρήσει χαμηλά το κόστος δανεισμού. Και το άλλο, είναι πως οι ελληνικές τράπεζες δέχονται σχετικά εύκολα πιέσεις. Όχι μόνο χρειάζονται δάνεια έκτακτης ανάγκης από την ΕΚΤ για να επιβιώσουν αλλά έχουν επίσης ένα σωρό ομόλογα δημοσίου και αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις που θα είχαν μικρότερη αξία αν δεν υπάρξει συμφωνία και η Αθήνα χρεοκοπήσει».
Σύμφωνα με το άρθρο, το μόνο που χρειάζεται να κάνει η Ευρώπη είναι να πει πως δεν είναι σίγουρη ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν αρκετή ρευστότητα για να παραμείνουν ανοιχτές και ο κόσμος βγάζει τις καταθέσεις του πιο γρήγορα από ποτέ.

«Η Ελλάδα ενέδωσε, λοιπόν, ως επί το πλείστον. Προτείνει την περικοπή των συντάξεων περίπου στο μισό από όσο ήθελε η Ευρώπη -αύξηση εισφορών και ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων- και αυξάνει τους φόρους για να αναπληρώσει τις υπόλοιπες απαιτήσεις των δανειστών», αναφέρει το άρθρο. Συγκεκριμένα, προτείνεται ένας νέος φόρο επί των κερδών των επιχειρήσεων και αύξηση του ΦΠΑ, με 23% στα περισσότερα προϊόντα εκτός από λίγες εξαιρέσεις. Όλο αυτό θα φέρει μια «δημοσιονομική σύσφιξη» 1,5% του ΑΕΠ φέτος και 2,9% του χρόνου, προσθέτει η WP. 

«Το μόνο πράγμα που κρατά πίσω την επίτευξη μιας συμφωνίας είναι ότι η Ευρώπη θεωρεί ότι αυτό είναι ένα λάθος είδος λιτότητας. Οι περικοπές των δαπανών δεν φαίνεται να είναι τόσο κακές για την οικονομία, όσο η αύξηση των φόρων, και αυτό θέλει η Ευρώπη να κάνει πράξη η Ελλάδα. Από τη μία πλευρά, αυτό είναι μια υγιής οικονομική συμβουλή. Αλλά από την άλλη, μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο για τους Έλληνες να το αποδεχθούν. Στα μάτια των Ελλήνων, είναι σαν η Ευρώπη να τους λέει να σκοτώσουν την οικονομία τους - και στη συνέχεια να αποδοκιμάζουν τον τρόπο που θα το κάνουν». 

«Το πραγματικό ερώτημα για πολλούς οικονομολόγους είναι γιατί η Ευρώπη εξαναγκάζει την Ελλάδα σε περαιτέρω λιτότητα. Έχει κάνει ήδη τόσα πολλά που πριν την τελευταία αναμέτρηση είχε πρωτογενές πλεόνασμα. Και αυτό θα έπρεπε να επιδιώκουν, το σημείο στο οποίο η Αθήνα δεν χρειάζεται άλλα πακέτα διάσωσης από την Ευρώπη. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό, όμως, θα μπορούσε απλά να προκαλέσει άσκοπη βλάβη στην οικονομία» τονίζει το άρθρο. 

«Στο τέλος, φαίνεται να υπάρχει μόνο ένας λόγος να θες να εφαρμόσει η Ελλάδα περισσότερη λιτότητα, και δεν έχει καθόλου νόημα: Να την κάνεις να πληρώσει όσα οφείλει. [...] Το πρόβλημα, όμως, είναι πως είναι αδιανόητο ότι η Ελλάδα θα το κάνει ποτέ αυτό». 

«Όσο περισσότερο η Ευρώπη απαιτεί αυτό το νέο χρέος να αποπληρωθεί, τόσο περισσότερο η ύφεση στην Ελλάδα θα συνεχιστεί. Είναι αλήθεια ότι η Ευρώπη έχει μειώσει τα επιτόκια και έχει επεκτείνει τις λήξεις του χρέους στην Ελλάδα μέχρι στιγμής και, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι σαν πολλά από αυτά να μην υπάρχουν. Αλλά τελικά θα υπάρξουν και τότε οι πιστωτές θα πρέπει είτε να τα παρατείνουν λίγο περισσότερο ή να ελπίζουν ότι η Αθήνα θα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη. Μέχρι τότε, η Ελλάδα θα κολλήσει στην οικονομική ημέρα της μαρμότας. Θα συνεχίζει να προσπαθεί να αντισταθεί στις περικοπές του προϋπολογισμού που διατηρούν μια διαρκή κατάσταση υψηλής ανεργίας, αλλά στη συνέχεια θα ενδίδει την τελευταία στιγμή. Σε δεύτερη σκέψη, η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται ως τραγωδία ξανά και ξανά», καταλήγει το άρθρο.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μεταβατική κυβέρνηση προτείνει ο Α. Σαμαράς

Το Διυλιστήριο λέει : ... Περίεργα πράγματα γίνονται που δεν δικαιολογούνται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προτείνει μέτρα 8 δις Ευρώ με συζήτηση για διαγραφή χρέους. Όλοι λένε ότι πρόκειται για τελική συμφωνία (Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Μοσκοβισί κτλ). Φεύγουν για να ''βοηθήσουν'' στις διαπραγματεύσεις Σαμαράς, Θεοδωράκης, Γεννηματά. Αμέσως μετά η Λαγκάρντ βγαίνει και δίνει μέτρα που φτάνουν τα 12 δις χωρίς διαπραγμάτευση για το χρέος. Και τώρα διαβάζουμε ο Σαμαράς προτείνει μεταβατική κυβέρνηση. Στο τέλος θα ακούσουμε ότι ο Θεοδωράκης αυτοπυρπολήθηκε στο να πέσει η συγκυβέρνηση και να μπουν περισσότερα μέτρα ....

Να γαντζωθεί στην εξουσία προσπαθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεχνώντας ότι ο λαός αποδοκίμασε την πολιτική του και τον έστειλε στην αξιωματική αντιπολίτευση.


Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, πρότεινε το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόταση έγινε με αφορμή μια ενδεχόμενη απώλεια δεδηλωμένης στην ψηφοφορία επί πιθανής συμφωνίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συμμετείχε σε μια κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα.

«Δική μου επιδίωξη δεν είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα, γιατί δεν το αντέχει η χώρα. Κι αν απολεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας», υποστήριξε ο Αντ. Σαμαράς.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διάσκεψη για το χρέος προτείνει ο Πικετί


Το πρόβλημα του χρέους αφορά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα, εκτιμά ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος, Τομά Πικετί.


«Χρειαζόμαστε μια διάσκεψη για το σύνολο των χρεών της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Πικετί, προσθέτοντας ότι “μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι αναπόφευκτη μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες”.

Ο Γάλλος οικονομολόγος επέκρινε επίσης τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα.
“Είναι μεγάλο λάθος η υπονόμευση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, όπως κάνει τώρα η Γερμανία προκειμένου να επιβάλλονται κανόνες προερχόμενοι κυρίως από το Βερολίνο σχετικά με τα χρέη των κρατών”, εκτιμά ο Πικετί.
Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει πληρώσει ποτέ τα χρέη της. “Δεν μπορεί να δίνει μαθήματα για το θέμα αυτό σε άλλες χώρες”.

Η Ευρώπη χρειάζεται έναν νέο δημοκρατικό θεσμό, ο οποίος θα αποφασίσει για το επιτρεπτό όριο χρέους ώστε να αποφευχθεί μια νέα αύξησή τους.“Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, πρότεινε ο Πικετί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

WSJ: Σκηνικό εμπλοκής - Η Ελλάδα απορρίπτει αντιπροτάσεις των δανειστών (pdf)

Σημαντικές ενστάσεις στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό σύστημα, τις αλλαγές στον ΦΠΑ και τη φορολόγηση επιχειρήσεων εκφράζουν οι δανειστές όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal».

Όλο το έγγραφο της «Wall Street Journal» ΕΔΩ

Σκηνικό εμπλοκής διαγράφεται τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες μετά τη νέα πρόταση των δανειστών που επαναφέρει μεταξύ άλλων το θέμα της κατάργησης του ΕΚΑΣ. Οι δανειστές επιμένουν επίσης στην αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα βασικά αγαθά, και ζητούν μόνιμα μέτρα περιστολής των δαπανών και όχι αυξήσεις φόρων.

Πιο αναλυτικά, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Wall Street Journal» σε πεντασέλιδο έγγραφο με παρατηρήσεις των θεσμών, οι δανειστές επιμένουν σε εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ) από αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα έως το επόμενο έτος, τη στιγμή που η ίδια εφημερίδα μετέδιδε χθες πως το ΔΝΤ αντιτίθεται στην εξοικονόμηση πόρων από την επιβολή νέων φόρων και αυξημένων εισφορών, κι όχι από περικοπές.

Επιπλέον, οι εταίροι ζητούν την κατάργηση του ΕΚΑΣ έως τα τέλη του 2017, τη στιγμή που το ελληνικό σχέδιο προβλέπει τη σταδιακή αντικατάστασή του με ένα στοχευμένο πρόγραμμα στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων μεταξύ 2018 και 2020.

Στο μέτωπο του ΦΠΑ, οι θεσμοί φέρονται να επιμένουν στην είσπραξη 1,8 δισεκ. ευρώ το 2016 (1% του ΑΕΠ), έναντι 1,36 δισ. (0,74% του ΑΕΠ) που αντιπροτείνει η ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, οι πιστωτές ζητούν να περιοριστεί η αύξηση στο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις, στο 28% αντί για το 29% που έχει προτείνει η Αθήνα, δημιουργώντας ένα εισπρακτικό κενό που θα πρέπει να καλυφθεί με άλλους τρόπους.

Το πακέτο αυτό θα συζητηθεί στη συνάντηση που έχει - από στιγμή σε στιγμή - ο πρωθυπουργός με την Κριστίν Λαγκάρντ και τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μάριο Ντράγκι και Κλάους Ρέγκλινγκ.

Όλο το έγγραφο της «Wall Street Journal» ΕΔΩ

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρωσικό εμπάργκο: Οριστικά εκτός αγοράς αφήνει ο Πούτιν, τα ελληνικά πρϊόντα

Παρά την πρόταση της Προέδρου της ρωσικής βουλής να εξαιρεθούν η Ελλάδα και η Κύπρος, η Μόσχα αποφάσισε να παρατείνει το εμπάργκο μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Οριστικό «τέλος» στην εξαίρεση των ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο έβαλε η σημερινή απόφαση της Μόσχας να παρατείνει κατά ένα έτος της κυρώσεις εναντίον των ευρωπαϊκών χωρών.

Γι’ αυτό το λόγο, εξηγεί ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS Γιώργος Πολυχρονάκης, επισημαίνει ότι η χώρα μας οδηγείται οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

«Μετά τις εξελίξεις αυτές, καθίσταται σαφές ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον ένας στρατηγικός εταίρος για την ΕΕ, και οδηγούν την χώρα μας οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς – και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και χωρίς τη Ρωσία. Γι ‘αυτό ψάχνουμε για αγορές σε όλο τον κόσμο για τα ελληνικά προϊόντα» δήλωσε ο κ. Πολυχρονάκης.

«Η πορεία που ακολούθησαν μέχρι σήμερα οι εξαγωγές μας, επιβεβαίωσε την τοποθέτησή μας ότι η κατάσταση αυτή, ρωσικού εμπάργκο, μπορεί να έχει και μία θετική πλευρά – δηλαδή να ενεργοποιήσει την Χώρα μας και την ΕΕ, προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης-διόρθωσης των πολιτικών και προσανατολισμού των εξαγωγών μας. Ηδη έδωσε την ευκαιρία στην χώρα μας να στραφεί, τόσο στις παραδοσιακές αγορές, αλλά και σε νέες, προκειμένου να υπάρξουν θετικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις» ανέφερε ο κ. Πολυχρονάκης.

Παράλληλα, κατέληξε, «η Ε.Ε. θα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της στον αγροτικό τομέα, με σκοπό να την στρέψει στις αρχικές της αρχές της προτίμησης των κοινοτικών προϊόντων-οπωροκηπευτικών, για να καταστεί δυνατόν να αντιμετωπισθούν σωστά καταστάσεις σαν τη σημερινή».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μιχαλολιάκος στο bankingnews: Η Ελλάδα τώρα δεν έχει άλλη επιλογή πέραν του ευρώ – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει βραχυχρόνια

Την Ελλάδα την διοικεί μια παρέα, μια κάστα που ελέγχει την χώρα πολιτικά και οικονομικά αναφέρει ο Ν. Μιχαλολιάκος, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν ανήκει σε αυτή την παρέα...
Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό μοντέλο ανάπτυξης, χρειάζεται εθνική παραγωγή για να ξεφύγει από την αδιέξοδη πολιτική των δανεικών αναφέρει σε συνέντευξη του στο bankingnews.gr ο Νίκος 
Μιχαλολιάκος Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής.
 
Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τους 4 μήνες διαπραγμάτευσης, ωστόσο σπεύδει να αναφέρει ότι πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον βραχυχρόνια δεν κινδυνεύει γιατί δεν έχει πολιτικό αντίπαλο.
Στην ερώτηση ευρώ η δραχμή απαντάει ότι η Ελλάδα άπαξ και δεν έχει εθνική παραγωγή δεν μπορεί να πάει σε εθνικό νόμισμα, έχει παγιδευτεί στο ευρώ.

Η συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει ως εξής:

Τι σημαίνει η συμφωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ που επί 4 μήνες διαπραγματεύεται ενάντια στην πολιτική των μνημονίων;

Μιχαλολιάκος: Θα πρόκειται για προδοσία αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει σε ένα μνημόνιο.
Δεν θα με εξέπληττε ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί τα πάντα.
Παρ΄ όλα αυτά δεν θεωρώ ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει τον δρόμο της υποταγής και της συμφωνίας θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Δεν υπάρχει πολιτικό αντίπαλο δέος αυτή την στιγμή ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σήμερα εισπράττει από την πολιτική χρεοκοπία της ΝΔ.
Η πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής είχε ένα στρατηγικό στόχο.
Ήμασταν το μόνο κόμμα που αύξανε εντυπωσιακά την δύναμη του και οι μηχανισμοί προσπάθησαν να μας περιθωριοποιήσουν ώστε να μην υπάρχουν αντίπαλα δέη.
Το μείζον πολιτικό και ιδεολογικό θέμα δεν είναι η συμφωνία αλλά οι όροι του δανεισμού.
Όταν σε δεσμεύουν στον αγγλικό δίκαιο, αυτό δεν ονομάζεται δανεισμός αλλά εθνικός διασυρμός.
Επί 200 χρόνια η Ελλάδα δανειζόταν με βάση το ελληνικό δίκαιο και μετά το 2012 η Ελλάδα δανείζεται με όρους αγγλικού δικαίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ένα μοιραίο λάθος.
Νομίζει ότι το 36% που τον ψήφισε έχει τις ίδιες απόψεις με τα στελέχη του που εκπροσωπούν το 4% του ελληνικού λαού.
Θα διαπιστωθεί όχι άμεσα αλλά θα διαπιστωθεί ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να κυβερνάει….η πολιτική φθορά θα είναι ραγδαία.
Το 36% δεν είναι προστάτες των λαθρομεταναστών μην έχετε αυταπάτες.
Ξέρω περιπτώσεις πολιτών που ήσαν Χρυσή Αυγή και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να πέσει ο Σαμαράς.
Γνωρίζω περίπτωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία, ο οποίος έχει ψηφίσει Χρυσή Αυγή στο παρελθόν…αλλά όνομα δεν θα πω.

Αν πάμε σε ρήξη ως χώρα τι θα σημάνει αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μιχαλολιάκος: Θα πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια εις βάρος του έθνους.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε την ρήξη θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να επιλέξει την στρατηγική της ρήξης.
Δεν μπορεί να διαπραγματεύεσαι για έντιμο συμβιβασμό αλλά στρατηγικά να σχεδιάζεις την ρήξη, όταν μάλιστα σε έχουν υποχρεώσει να συγκεντρώσεις και το τελευταίο ευρώ.
Θα είναι εγκληματικό λάθος για τον ΣΥΡΙΖΑ, εγκληματικό λάθος των αριστερών εις βάρος της πατρίδας.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε να πάει σε ρήξη είχε την εθνική και ηθική υποχρέωση να προετοιμάσει την κοινωνία για ρήξη.
Δεν το έχει κάνει και αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδίαζε την ρήξη.
Δεν μπορείς να εξαντλείς 4 μήνες σε διαπραγματεύσεις και να μην έχεις σχεδιάσει τι θα συμβεί μετά την ρήξη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εμφανίζεται ένα αριστερό κόμμα, αλλά διατηρεί επαφές με το διεθνώς κεφάλαιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι το μέσο, να αποτελέσει την Κερκόπορτα ώστε το διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο να χτυπήσει την Ευρώπη.
Αυτοί που έχουν το απόλυτο κεφάλαιο έχουν την δυνατότητα να μεταθέτουν το πρόβλημα.
Δεν σας κινεί την περιέργεια ότι όπως το 1929 έτσι και το 2008 οι κρίσεις ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και κατέληξαν να είναι ευρωπαϊκή κρίση.
Η διεθνής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία 7-8 χρόνια ξεκίνησε από την Lehman αλλά έγινε ελληνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα;
Είναι τυχαίο;
Όχι.

Μήπως η Ελλάδα έχει παγιδευτεί μεταξύ της απειλής των capital controls και της εφαρμογής του μνημονίου;
Μήπως τελικά είμαστε παγιδευμένοι στην στασιμότητα;

Μιχαλολιάκος: Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι παγιδευμένη.
Σχεδίασαν το μέλλον της Ελλάδος περιθωριοποιώντας της μέσα σε μια παγίδα φόβου.
Αν υπήρχε μια σοβαρή εθνική κυβέρνηση, η χρηματοδότηση της οικονομίας θα προερχόταν από τον ελληνικό λαό, όπως σε άλλα κράτη που στρέφονται στον εσωτερικό δανεισμό.
Έκαναν τον έλληνα να μην εμπιστεύεται την ίδια του την πατρίδα.
Η Ελλάδα δεν έχει να επιλέξει μεταξύ ενός καλού και ενός κακού σεναρίου.
Μια χώρα όπως η Ελλάδα που την κατάντησαν οικονομία που δεν παράγει, το σενάριο είναι μόνο κακό.
Η Ελλάδα αντί να εφαρμόζει ένα εθνικό σχέδιο αναδόμησης της οικονομίας της καταφεύγει στο μόνιμο αδιέξοδο των δανεικών.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τα μνημόνια είναι βέβαιο ότι θα ξαναδανειστεί.
Τα δανειακά είναι εξάρτηση, είναι παγίδα, είναι αδιέξοδο.

Ποια είναι η πρόταση της Χρυσής Αυγής στο οικονομικό αδιέξοδο;

Μιχαλολιάκος: Η λύση για την Ελλάδα δεν θα έρθει από τα δανεικά.
Θα έρθει από την εθνική παραγωγή.
Η Γερμανία έχει εθνική παραγωγή, η Γαλλία έχει εθνική παραγωγή.
Η Ελλάδα είχε εθνική παραγωγή, πλέον είναι μια ακραία εισαγωγική οικονομία που εφαρμόζει ένα μοντέλο διαχείρισης που με μαθηματική ακρίβεια ανακυκλώνει το αδιέξοδο.
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ξανά παραγωγική.
Σε 5 χρόνια έχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ, άρα τα μνημόνια δεν έφεραν τις λύσεις που επαγγέλονταν οι θιασώτες των μνημονίων.

Η Χρυσή Αυγή, θα προστάτευε τις ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται σε κίνδυνο;

Μιχαλολιάκος: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες, το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει και να προστατέψει τις τράπεζες με όρους κεφαλαίων καθώς τίθεται θέμα κρατικού παρεμβατισμού.
Η λύση της αναπτυξιακής τράπεζας που και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγγείλει θα ήταν μια λύση αλλά χρειάζεται κεφάλαιο και κυρίως εμπιστοσύνη από τους πολίτες, ώστε να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους, σε αυτή την νέα τράπεζα.

Ευρώ ή δραχμή κύριε Μιχαλολιάκο;

Μιχαλολιάκος: Το ευρώ το έχουμε πληρώσει πανάκριβα, το έχουμε χρυσοπληρώσει.
Δεν τους χρωστάμε αλλά μας χρωστάνε.
Αν φύγουμε από το ευρώ τώρα θα τους κάνουμε δώρο στους ευρωπαίους δανειστές μας.
Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος, αλλά όχι τώρα.
Για να υπάρξει εθνικό νόμισμα θα πρέπει να υπάρχει αυτάρκης εθνική παραγωγή.
Η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή άρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα.
Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή.
Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους.

Χρειάζεται αναδιάρθρωση το ελληνικό χρέος;

Μιχαλολιάκος: Όσοι αγόραζαν προ PSI+ ελληνικά ομόλογα αναλάμβαναν και το ελληνικό ρίσκο.
Η ελληνική κυβέρνηση με ένα τρόπο εθνικά αναξιοπρεπή χάρισε την νομική υπόσταση του χρέους υιοθετώντας το αγγλικό δίκαιο που αυτό σημαίνει ότι και να κάνουμε ως χώρα θα πληρώνουμε.
Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, είναι ταφόπλακα.
Η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες αλλά χρεωστάει σε κράτη όταν ξέρετε πολύ καλά ότι τα χρέη των κρατών είναι ο δανεισμός των ιδιωτών στα κράτη.
Η Ελλάδα έχει διακρατικό χρέος.
Το ελληνικό χρέος έχασε τα νομικά χαρακτηριστικά του επαχθούς όταν μετατράπηκε από ελληνικού δικαίου σε αγγλικού και από τους ιδιώτες μεταφέρθηκε στα κράτη.
Η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει το χρέος.

Ορισμένες θέσεις της Χρυσής Αυγής προσομοιάζουν με ορισμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ π.χ. όπως το χρέος δεν είναι περίεργο αυτό;

Μιχαλολιάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξιοπιστία του γιατί ενώ ξέρει ποια είναι η δίκαιη και λογική λύση για το χρέος ακολουθεί επικοινωνιακές τακτικές ήξεις αφίξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το χρέος πρέπει να πληρωθεί εμείς λέμε πρέπει ριζικά να αναδιαρθρωθεί με όλους τους τρόπους.
Οι ιδιώτες με την στήριξη του ευρωπαϊκού πολιτικού και τραπεζικού συστήματος ξεφορτώθηκαν τα ελληνικά ομόλογα και πλέον η Ελλάδα δανείζεται διακρατικά.
Λένε ότι δάνεισαν την Ελλάδα 245 δισεκ. σας ερωτώ.
Αν είχαν επενδυθεί 245 δισεκ. στην Ελλάδα, σήμερα η χώρας μας θα ήταν ο επίγειος παράδεισος του πλούτου και αντί αυτού μιλάμε αν θα επιβληθούν capital controls.
Άρα είναι μύθος ότι δάνεισαν την Ελλάδα, τα λεφτά πήγαν αλλού να προστατέψουν τις τράπεζες και τους ιδιώτες επενδυτές.

Ελλάς – Ρωσία συμμαχία ή όλα αυτά είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα;

Μιχαλολιάκος: Η Ελλάδα ορθά προσεγγίζει την Ρωσία, αλλά μην γελιόμαστε η Ρωσία δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα και ξέρετε γιατί;
Οι ισχυρές χώρες βοηθούν μόνο όταν έχουν εξασφαλίσει ότι ανήκουμε στην σφαίρα επιρροής τους.
Η Ρωσία, γνωρίζει ότι η Ελλάδα ανήκει στην σφαίρα επιρροής της ΕΕ.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει βοήθεια από καμία ξένη χώρα.
Κανείς δεν θα δώσει λεφτά για να διασώσει ένα οικόπεδο που δεν είναι δικό του.
Καλές κουβέντες θα ακούμε, λεφτά δεν θα παίρνουμε.

Ποια είναι η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα;
Το σχέδιο της εθνικής παραγωγής που μας είπατε απαιτεί δεκαετίες για να αποδώσει;

Μιχαλολιάκος: Όχι η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα, που μπορεί να αναδείξει τις δυνάμεις και δυνατότητες της.
Έχει κοιτάσματα υδρογονανθράκων και πολλά άλλα.
Η Ελλάδα δεν έχει εθνική πολιτική ηγεσία που να οραματιστεί και να σχεδιάσει την Ελλάδα πως θα είναι μετά από 20 χρόνια.

Θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις;

Μιχαλολιάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει βραχυχρόνια.
Δεν κινδυνεύει από την ΝΔ.
Η ΝΔ έχει πάρει τον κατήφορο όχι μόνο λόγω Σαμαρά αλλά επειδή η ΝΔ δεν έχει να προσφέρει τίποτε.
Η ΝΔ έχει παγιδευτεί στηρίζοντας το μνημόνιο και αυτό λειτουργεί αποκρουστικά στην κοινωνία.
Η ΝΔ είναι καταδικασμένο κόμμα, έχει πάρει ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.
Αν δεν είχε στηθεί το βρώμικο κόλπο του συστήματος ενάντια στην Χρυσή Αυγή, τώρα θα βρισκόταν στο επίκεντρο του πολιτικού παιχνιδιού.

Θα έχουμε μετεξέλιξη των κομμάτων σε φιλομνημονιακά και αντιμνημονικά κόμματα;

Μιχαλολιάκος: Όχι θεωρώ απλοϊκή αυτή την προσέγγιση.
Υπάρχουν μεγάλες διαφορές.
Εμείς ως Χρυσή Αυγή τασσόμαστε κατά του μνημονίου αλλά έχουμε μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή παρ΄ αποκλεισμένη και διωκόμενη βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Μιχαλολιάκος: Δεν σας κινεί την περιέργεια ότι καλούν την ΔΗΜΑΡ ένα ανύπαρκτο κόμμα 13ο κόμμα ήταν στις εκλογές και δεν καλούν το τρίτο κόμμα;
Οι μηχανισμοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ελέγχουν ακόμη το κράτος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει αλλά τους μηχανισμούς τους ελέγχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στην δικαστική υπόθεση της Χρυσής Αυγής τι εξελίξεις έχουμε;

Μιχαλολιάκος: Κρατήστε αυτή την συνέντευξη.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα αθωωθούν όλοι και κυριολεκτώ, γιατί δεν υπάρχει κατηγορία.
Τα περί εγκληματικής οργάνωσης έχουν καταρρεύσει.
Η παραπομπή μας σε δίκη είναι άδικη, στο τέλος θα αθωωθούμε, θα νικήσουμε.
Μας φυλάκισαν, μας έχουν κατ΄ οίκο περιορισμό, μας κυνήγησαν αλλά ξέρουν ότι θα αθωωθούμε.
Εμείς στην Χρυσή Αυγή αυτό περιμένουμε, την αθώωση μας.
Τα δύο πρώτα χρόνια της φωτιάς προσπάθησαν να μας εξοντώσουν και σταθήκαμε όρθιοι.
Να θυμάστε αυτό που σας λέω…ξέρουν ότι θα αθωωθούμε.

Όσο βρίσκεται σε δικαστική διερεύνηση η Χρυσή Αυγή θα παραμένει σχετικά δέσμια πολιτικά και δημοσκοπικά;

Μιχαλολιάκος: Ισχύει σε ένα βαθμό.
Ήμασταν 15% στις δημοσκοπήσεις πριν 1,5 χρόνο αλλά έχουμε καταφέρει να είμαστε τρίτο κόμμα.
Αν δεν μας είχαν κυνηγήσει θα ήμασταν στο 10% με 15%.
Η Χρυσή Αυγή θωρεί την δικαστική διαδικασία λύτρωση.
Θα αθωωθούμε και όσοι κριθούν ότι έχουν κάνει παράνομες πράξεις να λογοδοτήσουν, αλλά εμείς θα αθωωθούμε.
Στην δημόσια δίκη θα αθωωθούμε και θα αθωωθούμε πανηγυρικά.
Κάποτε είχε γραφεί ότι τον Παπαδόπουλο τον πήγαν φυλακή γιατί δεν είχε παρέες στο Κολωνάκι.
Την Ελλάδα την διοικεί μια παρέα, μια κάστα που ελέγχει την χώρα πολιτικά και οικονομικά.
Εμείς αποφασίσαμε ως Χρυσή Αυγή να μην ανήκουμε σε αυτήν την παρέα και αυτό πληρώνουμε.

www.bankingnews.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....