Διυλιστήριο: 10/20/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Δεν έχετε λίγη τσίπα στη ΝΔ; Ο Κύρτσος είπε στις Βρυξέλλες ότι τα F-16 μας θα τα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοιΗ προβοκατόρικη ερώτηση του Γιώργου Κύρτσου -Ευρωβουλευτή της ΝΔ- προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ελληνικά F-16, που είναι ανάγκη να αναβαθμιστούν για να συνεχίσει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να είναι αξιόμαχη και να υπερασπίζεται την εθνική μας κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρα μας, δεν μας εξέπληξε καθόλου.

Ο Γιώργος Κύρτσος έσπευσε να «καρφώσει» στις Βρυξέλλες ότι η πατρίδα του εκσυγχρονίζει τον στόλο της πολεμικής της αεροπορίας «εις βάρος των Ευρωπαίων φορολογουμένων».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής της υποτιθέμενης πατριωτικής Νέας Δημοκρατίας (ο οποίος είχε περάσει ένα φεγγάρι και από τον ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη εάν θυμάστε), δίχως ίχνος εθνικής ευθύνης -αυτή είναι η αξιολογική μας κρίση- ρώτησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποιο χρέος θα έχει προτεραιότητα, αυτό που οφείλουμε στους εταίρους δανειστές ή οι εξοπλιστικές μας ανάγκες, ενώ δεν παρέλειψε να… χρεώσει τον εκσυγχρονισμό των F-16 και στους Ευρωπαίους φορολογουμένους.

Η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί σε πυλώνας ασφάλειας στο επίκεντρο ενός καυτού τριγώνου με κορυφή την Ουκρανία και άκρες σε βόρεια Αφρική και Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα επικαλείται τη γεωπολιτική της θέση για να πετύχει ελάφρυνση των χρεών της.

Η Ελλάδα προχωρά στην εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων της, από τις οποίες θα προκύψουν τουλάχιστον 300.000 θέσεις εργασίας και δίχως να βάζει «συνέταιρο» την Τουρκία.

Όλα αυτά -και άλλα πολλά- που καλείται να υλοποιήσει η Ελλάδα μέσα στα επέμενα δύο χρόνια, για να βγει επιτέλους ο λαός μας από την κατάντια που τον οδήγησαν τα κόμματα που υπηρέτησε και υπηρετεί ο Γιώργος Κύρτσος, χρειάζεται ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Και αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεών μας είναι η ισχυρή μας Πολεμική Αεροπορία με τους εξαιρετικούς πιλότους μας.

Και έρχεται η Νέα Δημοκρατία και ο Γιώργος Κύρτσος και «καρφώνει» την Ελλάδα. «Καρφώνει» όμως και τους πιλότους μας, η οποίοι προφανώς και δεν χρειάζεται να πετάνε σε εκσυγχρονισμένα αεροπλάνα όταν υπερασπίζονται την πατρίδα αλλά σε ιπτάμενα φέρετρα, γιατί προφανώς για τον Γιώργο Κύρτσο και τον κάθε Κύρτσο, προτεραιότητα δεν έχει η ασφάλεια της πατρίδας και των μαχητών της αλλά να πληρώνονται τα χρέη μας στη Γερμανία.

Προακαλεί αναγούλα η συμπεριφορά του κάθε Κύρτσου, που αντί να υπερασπίζεται τα εθνικά μας θέματα στην Ευρωβουλή, επιλέγει να «καρφώνει» την πατρίδα του σε αυτή.

Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν κύκλοι στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο που δεν θέλουν με τίποτα την ισχυροποίηση της Ελλάδας ως γεωπολιτικό παίκτη με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Είναι οι ίδιοι κύκλοι των Βρυξελλών και του Βερολίνου που την τελευταία δεκαετία μας φτωχοποίησαν, μας εξευτέλισαν, έστειλαν περίπου 400.000 από εμάς μετανάστες στο εξωτερικό, ήθελαν να μας αρπάξουν τους υδρογονάνθρακες χρεώνοντάς μας υπέρογκα τοκοχρεολύσια (για αυτό και δεν θέλουν το «κούρεμα») και στο τέλος, αφού θα έπαιρναν όλο τον πλούτο της χώρας και την ίδια η χώρα, όσους από εμάς δεν μας ανάγκαζαν σε μετανάστευση θα μας επέτρεπαν να ζούμε ως κολίγοι στον τόπο μας για να υπηρετούμε τα αφεντικά των Βρυξελλών.

Αυτό ήταν το σχέδιό τους και αυτό υπηρέτησαν πιστά όλοι οι νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλφιλελεύθεροι λακέδες στη χώρα.

Όμως η Ελλάδα όταν τους ξεφορτώθηκε όλους αυτούς από τη διακυβέρνηση, ξεκίνησε να οικοδομεί τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και φτάσαμε σήμερα στο σημείο εκείνο που ως χώρα πήραμε το «χρίσμα» της περιφερειακής δύναμης που επιθυμούσαμε και τώρα ξεκινάνε οι πράξεις.

Πανικόβλητες οι ελίτ των Βρυξελλών, διότι η Ελλάδα σπάει τα δεσμά της και μαζί με το Ισραήλ αναλαμβάνει την ασφάλεια και την ενεργειακή τροφοδοσία του δυτικού κόσμου, πανικόβλητες οι ελίτ του Τέταρτου Ράιχ, είναι ικανές για κάθε προβοκάτσια.

Οι πατριωτικές και εθνικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν στους προβοκάτορες, ξένους ή ημεδαπούς, να υπονομεύσουν τον νέο ρόλο της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τον Κύρτσο, είναι νομίζουμε ευθύνη του πατριωτικού κόσμου της Νέας Δημοκρατίας, εάν έχουν απομείνει πατριώτες στο κόμμα οπερέτα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση του πατριωτικού κόσμου της Δεξιάς να ασχοληθεί με τη συμπεριφορά του.
Διαβάστε τι ρώτησε ο Γιώργος Κύρτσος την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τη νέα αύξηση του ελληνικού χρέους μέσω αμερικανικών εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ:


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον πληροφορηθήκαμε, με βάση τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δαπανήσει 2,4 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, δημιουργώντας, όπως τόνισε ο κ. Τραμπ, θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1. Πώς είναι δυνατόν να αναλαμβάνει πρόσθετες δανειακές υποχρεώσεις η ελληνική κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρείται υπέρογκο και συνεχίζεται στην Ε.Ε. η συζήτηση για τη μελλοντική αναδιάρθρωσή του και τον τρόπο επίτευξης της βιωσιμότητάς του;

2. Πώς είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί που εμπλέκονται στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος να παρεμβαίνουν για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας μόλις εμφανιστεί κάποια πρόταση μείωσης κάποιου φόρου ή αύξησης κάποιας κοινωνικής παροχής με κόστος μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να παρακολουθούν σιωπηλοί την κλιμάκωση της υπερχρέωσης του ελληνικού δημοσίου, σε επίπεδο δισεκατομμυρίων, μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων σε όφελος της αμερικανικής βιομηχανίας και σε βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων;

3. Τέλος, ποιο τμήμα του χρέους θα εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα, αυτό που αφορά ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις ή αυτό που αφορά τις ΗΠΑ;

Να τον χαίρεστε τον Κύρτσο σας όσοι δεξιοί που παριστάνετε και τους πατριώτες πήγατε και τον ψηφίσατε!

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κάρφωσε» στον Πενς τους «λεονταρισμούς» της Αγκυρας!Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο φάκελο με τις τουρκικές παραβιάσεις από το 2013

Φάκελο με όλες τις τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από το 2013 μέχρι σήμερα παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μάικ Πενς στη χθεσινή τους συνάντηση, διάρκειας μίας ώρας στον Λευκό Οίκο. Ο πρωθυπουργός δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Αμερικανού αντιπροέδρου για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές, ωστόσο η οικονομία, το ΔΝΤ και η τρίτη αξιολόγηση μπήκαν σε δεύτερο πλάνο, καθώς κυριάρχησαν αμιγώς τα θέματα άμυνας και γεωπολιτικής με τα οποία ασχολείται προσωπικά ο κ. Πενς, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ, ως καθαρός μπίζνεσμαν, δεν δείχνει... ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υψηλή πολιτική παρά μόνο για τα ζητήματα οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας, εκμεταλλευόμενος τον εκνευρισμό που προκαλεί η Αγκυρα στην Ουάσινγκτον και καθώς η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή μπήκε ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης, έδωσε στον κ. Πενς τον φάκελο επενδύοντας στη αμερικανική υποστήριξη προκειμένου να συνετιστεί η Τουρκία. Ο κ. Πενς, κινούμενος στη γραμμή της αμερικανικής διπλωματίας, που βλέπει ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για τα αμερικανικά συμφέροντα από τη διεύρυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθούν η συνεργασία και οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας και στη συνεργασία που αναπτύσσει με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο, με άξονα την ενέργεια και την εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων, και ζήτησε να συνεχιστεί και να εμβαθυνθεί αυτή η συνεργασία. Είπε, ακόμη, στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, διότι μόνο έτσι θα δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και επανέλαβε την αμερικανική επιθυμία για ελάφρυνση του χρέους. Αναφέρθηκε, επίσης, στις αμερικανικές επενδύσεις, κάνοντας αναφορά στην απόφαση να είναι οι ΗΠΑ τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ, το 2018.

Αναγνώριση


«Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά και αμυντικά» σχολίασε στο twitter ο Ελληνας πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. «Με τον Ελληνα πρωθυπουργό συζητήσαμε ζητήματα άμυνας, ενέργειας, εμπορικών συναλλαγών σε συνέχεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο Τραμπ» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Πενς στο twitter.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του κ. Πενς, μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ότι «εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» και πως «υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ για μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες, το οποίο παρέθεσε το Business Council for International Understanding, ενώ το πρόγραμμά του και η πενθήμερη επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκαν με ομιλία στο Brookings Institution. Ο κ. Τσίπρας αναχώρησε απευθείας για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, σήμερα και την Παρασκευή.

Και δέσμευση για κοινωνικό μέρισμα 1 δισ. ευρώ

Τη διανομή 1 δισ. ευρώ στους αδυνάμους, παρά τις ενστάσεις που ενδέχεται να έχουν οι θεσμοί, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings.
Το εντυπωσιακότερο όλων, όμως, ήταν η θέση του πρωθυπουργού αναφερόμενου στο ΔΝΤ και στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Τόνισε ότι αυτό άλλαξε γραμμή και πως πλέον λέει «όχι» σε νέα μέτρα και σε απομειώσεις του χρέους. «Ακούγεται σαν μουσική στα αυτιά μου αυτό που μου είπε η Λαγκάρντ» είπε χαμογελαστός από το βήμα του Brookings ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, να πατάξει τη διαφθορά και να δημιουργήσει τη νέα εποχή για τους Ελληνες πολίτες».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Βρόμικο» το δεξί χέρι του ΡάμαΜπλεγμένος σε διεθνές κύκλωμα με ναρκωτικά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Σαϊμίρ Ταχίρι

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αλβανία μετά την είδηση ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Εντι Ράμα Σαϊμίρ Ταχίρι εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Τις αποκαλύψεις έκαναν οι Αρχές της Ιταλίας, οι οποίες τη Δευτέρα το απόγευμα προχώρησαν σε συλλήψεις μελών της αλβανικής μαφίας που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Ελλάδα και Αλβανία.

Μέλος της σπείρας είναι και ο εξάδελφος του Ταχίρι, ο οποίος -σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα- χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο του εξαδέλφου του υπουργού στις μετακινήσεις του σε Ελλάδα και Ιταλία. Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, οι έμποροι ναρκωτικών μετέφεραν στην περιοχή της Κατάνια, στη νότια Ιταλία, 3,5 τόνους μαριχουάνας.

Οι ιταλικές Αρχές έκαναν χρήση του υπερκοριού, ο οποίος -σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας- κατέγραψε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ του πρώην υπουργού και Αλβανών μαφιόζων, κατά τις οποίες γινόταν εκτενής αναφορά στη διακίνηση συγκεκριμένων ποσοτήτων ναρκωτικών, χρηματικών ποσών και παραληπτών.

Ο Ταχίρι με δηλώσεις του στον αλβανικό Τύπο υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι το μόνο λάθος ήταν ότι πούλησε το αυτοκίνητό του στον εξάδελφό του. «Εγώ σήμερα δεν ζητάω από κανέναν ούτε να με πιστέψει αλλά ούτε και να με καλύψει δημόσια. Θα περιμένω έως το τέλος να ολοκληρωθεί κάθε έρευνα. Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια. Θέλω να διαλευκανθεί η υπόθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, αναφερόμενος στην υπόθεση που εμπλέκει τον στενό συνεργάτη του, έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook: «Θέλουμε να μάθουμε το γρηγορότερο την αλήθεια. Είναι αηδιαστικά και συγκλονιστικά όσα έχουν βγει από τις συνομιλίες των δύο εγκληματιών. Τον Σαϊμίρ Ταχίρι τον ξέρω χρόνια και έχω μόνο λόγια συμπαράστασης να πω για αυτόν. Αλλά σήμερα η Αλβανία και οι Αλβανοί θέλουν να μάθουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και νονοί της νύχτας στη «βιομηχανία» ντόπας, με 2.000.000 διεγερτικά χάπια! Δεκαέξι συλλήψειςΟ 37χρονος αρχηγός δήλωνε άνεργος, ζούσε σε βίλα με πισίνα και ήταν κάθε βράδυ «πρώτο τραπέζι πίστα»

Πολυμελή σπείρα απατεώνων, που θα «πλημμύριζε» την Ελλάδα με άγνωστης σύστασης επικίνδυνα χάπια, εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για «μαϊμού» αναβολικά και χάπια σεξουαλικής διέγερσης, που το κύκλωμα πλάσαρε παράνομα.

Η σπείρα παρασκεύαζε τα χάπια σε υπερσύγχρονα εργαστήρια, υπό τις οδηγίες μιας Ρωσίδας με τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις. Μέλη της ήταν και 15 Ελληνες (συνελήφθησαν, όπως και η Ρωσίδα), μεταξύ των οποίων άνθρωποι της νύχτας και είχαν στρατολογηθεί από γυμναστήρια, ενώ είχαν και εμπειρία στη χρήση αναβολικών και διέθεταν έτοιμο «πελατολόγιο».

Κομβικό ρόλο έπαιζε ένας γνωστός bodybuilder με συμμετοχή σε δεκάδες αγώνες και πολλές διακρίσεις, ο οποίος είχε αναλάβει τη διακίνηση των σκευασμάτων σε γυμναστήρια.

Ανθρωπος της νύχτας είναι και ο 37χρονος φερόμενος αρχηγός της σπείρας, που έκανε πλούσια ζωή κατοικώντας σε πολυτελή βίλα με πισίνα στα νότια προάστια της Αττικής, οδηγούσε πανάκριβα αυτοκίνητα και ήταν κάθε βράδυ «πρώτο τραπέζι πίστα». Και όλα αυτά ενώ δήλωνε... άνεργος.

Η Αστυνομία εντόπισε στον Ρέντη δύο υπερσύγχρονα εργαστήρια και δύο αποθήκες με παράνομα σκευάσματα, ενώ στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε το τυπογραφείο όπου τα μέλη της συμμορίας τύπωναν τις ετικέτες για τα αναβολικά και τα διεγερτικά χάπια.

Στις αποθήκες του κυκλώματος και στα σπίτια των συλληφθέντων οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πάνω από 2.000.000 χάπια, μηχανολογικό εξοπλισμό και πρώτες ύλες για την παρασκευή τους, χειρόγραφες σημειώσεις με δοσολογίες, πλήθος εγγράφων και σφραγίδες, αλλά και δύο πιστόλια με τέσσερις γεμιστήρες, δύο πιστόλια κρότου - λάμψης, υπολογιστές και κινητά.

Τέλος, κατασχέθηκαν συνολικά 344.600 ευρώ, 101 χρυσές λίρες, 40 λίρες Αγγλίας και 153 λέι Ρουμανίας. Η συνολική αξία των χαπιών που βρέθηκαν αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις της συμμορίας θα απέφεραν στα μέλη της τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζονται σε άλλα 3.000.000 ευρώ. Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....