Διυλιστήριο: 01/10/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Ο υπόκοσμος ξαναχτυπά..

Από τα πιό επίσημα χείλη εκτοξεύτηκε ο νέος εκβιασμός του πολιτικού υποκόσμου προς τον ελληνικό λαό.
Είπε λοιπόν ο ''πρωθυπουργεύων'' στην χώρα καιαρχηγός της κυβερνητικής Καμόρας:
''Το διακύβευμα των ευρωεκλογών θα είναι ''ναι'' ή ''όχι'' στην Ευρώπη!''

Καινούργιος λοιπόν και ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ..
..από έναν πρωτοφανή πολιτικό απατεώνα, μεσυμπεριφορά και ηθική νταβατζή,
..που επιχειρεί πάλι να εκφοβίσει με ψέματααυτούς που θεωρεί τις π@@@άνες του, δηλαδή έναν ολόκληρο λαό!

Ο νέος εκβιασμός είναι εντελώς έωλος, αβάσιμος,ψεύτικος, παραπλανητικός.
ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,με την στενή έννοια του όρου. Στις ευρωεκλογές οι πολίτες διαλέγουν ποιοί κι από ποιά κόμματα θα είναι οι εκπρόσωποί του στην Ευρωβουλή.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
Ταυτίζει δηλαδή ο εκβιαστάκος το κόμμα του (πρώην ΝΔ και νυν Πολιτικός Χειμώνας), με την Ευρώπη;

Αυτό που σίγουρα διακυβεύεται είναι η ύπαρξη της άθλιας κυβέρνησής του και του ίδιου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Γιατί όταν ο λαός στις ευρωεκλογές στείλει το κόμμα του κάτω από το 20%, και συνολικά τοΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟΞΟ κάτω απ' το 25-28%..
..το θράσος και η αναίδειά του προς την χώρα δεν θα αρκεί για να συνεχίσει να κυβερνά!

Ως τότε βέβαια θα του αρκεί για να κυκλοφορεί και να εκβιάζει τους πάντες και τα πάντα, σαν εκβιαστής, σαν νταβατζής, σαν μπράβος της νύχτας,
..σαν κοινός απατεώνας!..
Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένα video που πρέπει να δούμε όλοι !!!

Σε ένα συγκλονιστικό, αλλά πέρα ως πέρα διδακτικό βίντεο δυο λεπτών, παρουσιάζεται η λυπηρή πραγματικότητα για το πώς πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι του σύγχρονου κόσμου είναι εγκλωβισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν χαίρονται τις απλές όμορφες και καθημερινές στιγμές που ζουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χάνοντας την πραγματική ουσία της ζωής….


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελληνόπουλα προπονούνται υπό το... βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ !!!

Για μια ακόμη χρονιά τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας «Νηρέας» υποχρεώνονται να διακόψουν την ενασχόλησή τους με το άθλημα (οι μικρές ηλικίες) ή να «μετακομίζουν» στη γειτονική, αλλά... τουρκική Ανδριανούπολη (οι επαγγελματίες) για να κάνουν προπονήσεις, υπό το βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ.


Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει ανάγλυφα τα σημάδια της και στο χώρο του αθλητισμού, αν και στην περίπτωση του Νηρέα τα πράγματα, έπρεπε -για εθνικούς και μόνο λόγους- να είναι διαφορετικά.

Διότι δεν περιποιεί και ιδιαίτερη τιμή για το ελληνικό κράτος και φυσικά τη δημοτική αρχή της Ορεστιάδας, αυτό το σχεδόν καθημερινό «πήγαινε - έλα» στην Ανδριανούπολη.

Εκεί έχει βρεθεί ένα τουρκικό «καταφύγιο» άθλησης για μέλη της ομάδας που μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν αυτό το κόστος και να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο... επίλυσης του ελληνικού προβλήματος.

Εκεί, προφανώς, έχουν τη δυνατότητα να βάλουν πετρέλαιο και να διατηρούν και το χειμώνα ζεστό το νερό στην πισίνα τους. Διότι στην Ελλάδα του 2014, ακόμα και στις εθνικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας, κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό.

Πετρέλαιο κίνησης: 2.5 φορές πάνω η τιμή!

Το Onsports επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Νηρέα, του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι θέσεις του και πιο... έντονο το πρόβλημα, ξεφεύγοντας από τα στενά τοπικά όρια.

Οπως θα διαπιστώσετε, από υποσχέσεις επίλυσης του προβλήματος έχουν χορτάσει οι «φυλάσσοντες... Θερμοπύλες», όπως τους είχε χαρακτηρίσει ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, όταν του ζήτησαν βοήθεια. Μια βοήθεια που ακόμη... περιμένουν, προκειμένου να μην απαιτείται η μετάβαση στην Τουρκία για τους λίγους που μπορούν και η διακοπή της άθλησης για τους περισσότερους (ανάμεσά τους και πάρα πολλά μικρά παιδιά) κατά την περίοδο του χειμώνα.

Οπως λέει ο κ. Ρετσίδης, το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας, το οποίο ανήκει διοικητικά στο Κέντρο Προστασίας Αθλησης του Δήμου Ορεστιάδας, απαιτεί για τη θέρμανση της πισίνας πετρέλαιο κίνησης και όχι θέρμανσης, η τιμή του οποίου κυμαίνεται στην περιοχή από 1.40 έως 1.45 ευρώ.

«Οταν ξεκίνησε να λειτουργεί το κολυμβητήριο το 2010 το πετρέλαιο κόστιζε 60 λεπτά το λίτρο και έτσι μπορούσαμε να το χρησιμοποιούμε και να το έχουμε ανοικτό 10 μήνες το χρόνο. Σήμερα που η τιμή έχει ανεβεί πάνω 2.5 φορές, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει τεράστια δυσκολία. Για μια πλήρη λειτουργία απαιτούνται περίπου 65.000 λίτρα ετησίως, γεγονός που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος αγγίζει τις 100.000 ευρώ» δηλώνει στο Onsports ο πρόεδρος του Νηρέα και συνεχίζει: «Αρχικά το κόστος το κάλυπτε το νομικό πρόσωπο στο οποίο ανήκει το κολυμβητήριο και τα παιδιά που πλήρωναν συνδρομή 40 ευρώ, εκ των οποίων τα 20 πήγαιναν στη θέρμανση. Σήμερα που μιλάμε και με την κρίση να έχει χτυπήσει τα πάντα, δεν υπάρχει η δυνατότητα από τη δημοτική αρχή για την κάλυψη αυτού του υπέρογκου ποσού. Και έτσι αναζητούμε συνεχώς τρόπους μείωσης του κόστους».

Το γράμμα στον Αϊ Βασίλη για μια αντλία θερμότητας...

Μια ώρα πριν μπει το 2014 τα μέλη του Νηρέα έστειλαν μέσω... facebook το δικό τους γράμμα στον Αγιο Βασίλη, ζητώντας του μια αντλία θερμότητας.

«Αγιε Βασίλη μου,

το 2013 φεύγει σε μία ώρα! Αν και τα περισσότερα γράμματα τα έχεις ήδη λάβει, θα ήθελα να σου ζητήσω και εγώ, το δώρο μου για το νέο Έτος !!! Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου φέρεις μία μικρή ' 'Αντλία θερμότητας''!!! Σου υπόσχομαι ότι θα παραμείνω πιστός στον σκοπό μου και θα συνεχίσω να προσπαθώ με τον ίδιο ζήλο, για το καλό όλων των παιδιών και αθλουμενων του τόπου !!!

Χρόνια πολλά με Υγεία, Ευτυχία και Ειρήνη σε όλον τον κόσμο!!

Με Εκτίμηση

Κ. Ο ΝΗΡΕΑΣ»

Οπως τονίζει ο Οδυσσέας Ρετσίδης στο Onsports, μια αντλία θερμότητας στο κολυμβητήριο της Ορεστιάδας θα είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου σε ποσοστό που ίσως ξεπερνούσε και το 50%: «Εκεί έχουμε επικεντρώσει πλέον όλες μας τις προσπάθειες. Να καταφέρουμε να βρούμε μια σοβαρή αντλία θερμότητας που μπορεί να μειώσει το κόστος έως και 50% στη συνολική κατανάλωση του πετρελαίου. Βέβαια και εδώ μιλάμε για ένα κόστος που μπορεί να ξεπεράσει τις 60.000 ευρώ, αλλά όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, πρέπει το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία και τη δημοτική αρχή ως μια επένδυση απολύτως απαραίτητη για τη νεολαία της Ορεστιάδας και τον αθλητισμό μας».

Οι «Θερμοπύλες» του Ιωαννίδη

Τον Δεκέμβριο του 2012 τα μέλη της διοίκησης του Νηρέα μίλησε με τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη: «Συζητήσαμε με τον κ. Ιωαννίδη. Ακούσαμε ευχολόγια, ακούσαμε ότι εμείς εδώ φυλάμε Θερμοπύλες, αλλά από πράξεις δεν είδαμε τίποτα...» τονίζει ο πρόεδρος του Νηρέα και ξεκαθαρίζει ότι από τότε δεν έχει επιχειρηθεί άλλη προσέγγιση προς την πολιτεία και το Υφυπουργείο Αθλητισμού. «Με τη δημοτική αρχή και σε τοπικό επίπεδο προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Μακάρι να ενδιαφερθεί η πολιτεία, ο κ. Ανδριανός ως Υφυπουργός Αθλητισμού και να εξετάσει το όποιο ενδεχόμενο παρέμβασης, ικανής να μας προσφέρει μια λύση για να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο» είναι τα λόγια του Οδυσσέα Ρετσίδη.

Ο Κολυμβητικός Ομιλος «Νηρέας» αριθμεί περί τα 300 παιδιά μέχρι στιγμής στο δυναμικό του. Τα προβλήματα είναι τεράστια σχεδόν σε όλα τα δημοτικά κολυμβητήρια της χώρας. Ομως στην περίπτωση της Ορεστιάδας, θα έπρεπε τουλάχιστον να εφαρμοστούν κάποια κριτήρια, κάποιες ελαφρύνσεις ως προς την τιμή του πετρελαίου κίνησης που απαιτείται για να ζεσταθεί η πισίνα το χειμώνα.

Η λύση της «μετακόμισης» στην Τουρκία έχει γίνει μέχρι και αντικείμενο προπαγάνδας από τα τουρκικά Μ.Μ.Ε και κάθε προπόνηση των Ελλήνων την παρακολουθούν δεκάδες φωτορεπόρτερ.

Οπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία στο κολυμβητήριο του «Μωάμεθ» όπως το έχουν ονομάσει οι Τούρκοι, δεσπόζει η σημαία της χώρας και η φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα συνηθίζει να... τρώει τα παιδιά της. Εσχάτως τα διώχνει στο εξωτερικό. Εδώ και καιρό τα διώχνει και απ' τον αθλητισμό. Αυτό, όμως που συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο ως εθνική τραγωδία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Λύσεις υπάρχουν και η κυβέρνηση -κυρίως- είναι αυτή που πρέπει να τις αναζητήσει και να τις επιβάλλει στις δημοτικές αρχές.

Οι παρεμβάσεις απαιτούνται. Αν θα πραγματοποιηθούν εξαρτάται και από τη δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης από την πλευρά του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Χαρίζουν” στον αγοραστή της ΕΥΑΘ δημόσια και ευρωπαϊκά κονδύλια 100 εκ. ευρώ

Παράνομη και παράτυπη χαρακτηρίζει τη σχεδιαζόμενη προνομιακή παραχώρηση συγχρηματοδοτούμενων έργων υποδομής αξίας 100 εκ. ευρώ, της εταιρείας ύδρευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) σε ιδιώτη, με επείγουσα ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης.

Προκλητικό δώρο της κυβέρνησης σε ιδιώτη

Συγκεκριμένα, το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί αδρά τα έργα υποδομής που αναμένεται να παραδοθούν το 2016, ακόμη και μετά τη προωθούμενη πώληση της ΕΥΑΘ, που μεθοδεύεται να ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες στις αρχές του 2014.

Στην περίπτωση που η δημόσια εταιρεία περιέλθει στα χέρια του ιδιώτη – αγοραστή, τότε αυτός θα καρπωθεί εντελώς ανέξοδα την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΥΑΘ εμφανίζει στον ισολογισμό του 2012 καθαρά κέρδη 18 εκ. ευρώ, ενώ το αποθεματικό της το 2013 αγγίζει τα 50 εκ. ευρώ.

Ακόμη πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι με την πώλησή της δεν εκχωρείται μόνο η διαχείριση του νερού, αλλά παραχωρείται στην ίδια τιμή και η χρήση των παγίων και υποδομών της, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το τίμημα παραχώρησης της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ έναντι «πινακίου φακής» (110 εκ. ευρώ με βάση την εκτιμώμενη χρηματιστηριακή της αξία), μόλις που «ισοφαρίζει» την αξία των έργων υποδομής που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται με δημόσιους πόρους. Με τα παραπάνω δεδομένα εκτιμάται ότι ο αγοραστής της θα αποσβέσει με διαδικασία fasttrack το κεφάλαιό του, το πολύ στα επόμενα 3-4 χρόνια. Στην ουσία δεν πρόκειται για επένδυση, αλλά για προκλητικό «δώρο» της κυβέρνησης στον ιδιώτη!

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Κρίτων Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για να βάλει φρένο στην πώληση της ΕΥΑΘ, με το σκεπτικό ότι το νερό συνιστά δημόσιο αγαθό, η κυβέρνηση σπεύδει να ‘προικίσει’ τον υποψήφιο αγοραστή της ΕΥΑΘ, με έργα υποδομών αξίας 100 εκ. ευρώ από τα χρήματα των ελλήνων και ευρωπαίων φορολογουμένων. Αυτή τη στιγμή, με άλλοθι την οικονομική κρίση και πρόσχημα την εξοικονόμηση εσόδων, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τα κέρδη της ΕΥΑΘ, επιβαρύνοντας περαιτέρω το Δημόσιο με το κόστος της επένδυσης για τη συντήρηση και επέκταση του δικτύου. Προωθεί δε την πώληση ενός βασικού αγαθού - πρακτική που οπουδήποτε αλλού υιοθετήθηκε, αποδείχθηκε καταστρεπτική. Ξεχνά προφανώς ότι μόλις πριν λίγους μήνες η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή δεν διεκδίκησε τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις που είχε χαρίσει στην ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ και επιμένει στην ίδια τακτική, αντιμετωπίζοντας προνομιακά και τον υποψήφιο αγοραστή της ΕΥΑΘ.

Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό! Άλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Θεσσαλονίκης αντιτίθεται στην προοπτική της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, σε ποσοστό 76%. Στο ίδιο πνεύμα εξάλλου κινείται και η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, την οποία έχουν υπογράψει πάνω από 1,5 εκ. Ευρωπαίοι, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει νομοθετική δράση προκειμένου να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα του νερού. Καλώ την κυβέρνηση να ακούσει το αίτημα των πολιτών και να σταματήσει άμεσα την παράλογη (και από οικονομικής άποψης) μεθόδευση ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το όνειρο της Ειρήνης που έσβησε -Η συγκλονιστική επιστολή της για τη Βουλή των Εφήβων

«Ονειρεύομαι μια γειτονιά, στενό δρομάκι και ζεστοί άνθρωποι. Χαμόγελα και πίκρες και χέρια που σ' αγκαλιάζουν και κάνουν περισσότερα τα πρώτα και λιγότερες τις δεύτερες.
Ονειρεύομαι να «μάθω γράμματα, να γίνω άνθρωπος» όπως λέει και η γιαγιά μου. Να μάθω γράμματα, για να ανοίξει το μυαλό μου και τα μάτια της ψυχής μου και μ' αυτά να αντικρίζω τον κόσμο και τον άνθρωπο.

Ονειρεύομαι να ασκήσω το επάγγελμα που μ' αρέσει, χωρίς να χρειαστεί να «φιλήσω κατουρημένες ποδιές» ή να περάσω από γραφεία πολιτικών, πολιτευόμενων, γραμματέων και γραμματικών" έγραφε μεταξύ άλλων, η αδικοχαμένη Ειρήνη Τριανταφύλλου- που σκοτώθηκε στο δυστύχημα με το ΚΤΕΛ στα Μάλγαρα- σε άρθρο της στον τοπικό τύπο με αφορμή την ´ΙΓ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων στις 15 Οκτωβρίου 2008.

Ολοκληρώνοντας το άρθρο της-γράφει το messologhinews, σημείωνε: «Ονειρεύομαι να φτιάξω τη δική μου οικογένεια και να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τις αρχές και τις αξίες που οι δικοί μου γονείς έδωσαν σε μένα, για να στηρίξω πάνω σ' αυτές την ψυχή μου, το μυαλό και τη ζωή μου».


Αναλυτικά το άρθρο:

«Όνειρα και επαναστάσεις...
Σκέψεις μιας έφηβης με αφορμή την 'ΙΓ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, οι εργασίες της οποίας πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες
Τα όνειρά μου είναι η προϋπόθεση ή η βάση - αν θέλετε – της επανάστασής μου. Αφήστε με λοιπόν, να ονειρεύομαι.. Εξάλλου η πραγματικότητα που μου προτείνετε δεν είναι και τόσο δελεαστική. Της Ειρήνης Τριανταφύλλου.Όλοι μας, αλλά κυρίως όλοι σας, παγιδευμένοι στις υπερβολικές απαιτήσεις των καιρών, στις υπέρμετρες φιλοδοξίες, στον υπερκαταναλωτισμό, έχουμε ξεχάσει την αξία και την δύναμη που κρύβει μέσα του το χάδι, ο ζεστός λόγος, η κουβεντούλα με το φίλο. Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με ένα φίλο σας; Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε χωρίς ενδοιασμούς για όσα σας απασχολούν; Ανθρώπους που νοιάζονται για σας δεν μπορεί παρά να έχετε, όμως επιστήθιους φίλους που μπορείτε να τους εκμυστηρευτείτε τις ανησυχίες σας, τα προβλήματά σας, δεν έχετε. Πολλές φορές - και έχετε δίκιο σ' αυτό - η διάθεση να μοιραστείτε μυστικά έχει αποβεί εις βάρος σας. Οι σύγχρονοι ρυθμοί δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους ανοίγματα, όχι μόνο λόγω έλλειψης χρόνου αλλά κυρίως γιατί η εμπιστοσύνη «επερίσσευσε».

Γίνατε εσωστρεφείς, θέλοντας να προφυλαχτείτε από τα προβλήματα τρίτων, γιατί είναι τόσα τα δικά σας, που δεν μπορείτε να σηκώστε κι άλλο βάρος. Γίνατε ένα μοναχικό άτομο που ψάχνετε φιλίες μέσω ηλεκτρονικών δρόμων. Η φιλία απόκτησε το δικό της e-mail στο ίντερνετ!

Εργασία και εγκλεισμός στο σπίτι κατά τις εργάσιμες ημέρες και διασκέδαση με φορτσαρισμένη ιλαρότητα το Σαββατόβραδο, αυτό είναι το πρόγραμμά σας. Α, ξέχασα, θέλετε να βελτιώσετε την εξωτερική σας εμφάνιση και καταφεύγετε σε γυμναστήρια και ινστιτούτα αδυνατίσματος, αυτοαναιρώντας την προσπάθειά σας με υπερκατανάλωση φαγητού και οινοπνευματωδών ποτών.

Δεν χαρακτηρίζεστε από συνέπεια και αλληλεγγύη απέναντι σε φίλους και συγγενείς. Παγιδεύεστε στον απομονωτισμό του προσωπικού σας συμφέροντος, ζώντας μόνοι ακόμα και μέσα στις συντροφιές. Έχετε περιορίσει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές σας δραστηριότητες, στις αναγκαίες και ωφελιμιστικές.
Και μέσα σ' όλη αυτή τη σύγχυση, βρίσκετε χρόνο και διάθεση παίρνοντας και το κατάλληλο ύφος να μας κριτικάρετε, με την «αγωνία» και το «ενδιαφέρον» ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σας.

Για σας είμαστε οι καλοπερασάκηδες, οι οκνηροί, οι χωρίς προβληματισμούς νέοι, το δυσοίωνο αύριο στα χέρια του οποίου δεν θέλετε να παραδώστε τον κόσμο (από πότε γίνεται παράδοση και παραλαβή του χάους;).

Για σας αγνοούμε την ιστορία μας, δεν έχουμε ιδανικά αλλά έχουμε βαπτίσει ιδανικό τον υλικό ευδαιμονισμό μας. Για σας δεν αντιμετωπίζουμε με τον δέοντα σεβασμό τις εθνικές επετείους, δε γνωρίζουμε τα ιδανικά της γενιάς του Πολυτεχνείου ή τα γνωρίζουμε τυπικά και θεωρητικά, για να γράψουμε καλή έκθεση, αν και όταν μας ζητηθεί από σας.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα και τις λιβελογραφικές κορόνες σας, επιτρέψτε μου να ονειρεύομαι.
Ονειρεύομαι μια γειτονιά, στενό δρομάκι και ζεστοί άνθρωποι. Χαμόγελα και πίκρες και χέρια που σ' αγκαλιάζουν και κάνουν περισσότερα τα πρώτα και λιγότερες τις δεύτερες.

Ονειρεύομαι να «μάθω γράμματα, να γίνω άνθρωπος» όπως λέει και η γιαγιά μου. Να μάθω γράμματα, για να ανοίξει το μυαλό μου και τα μάτια της ψυχής μου και μ' αυτά να αντικρίζω τον κόσμο και τον άνθρωπο.

Ονειρεύομαι να ασκήσω το επάγγελμα που μ' αρέσει, χωρίς να χρειαστεί να «φιλήσω κατουρημένες ποδιές» ή να περάσω από γραφεία πολιτικών, πολιτευόμενων, γραμματέων και γραμματικών.

Ονειρεύομαι να φτιάξω τη δική μου οικογένεια και να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τις αρχές και τις αξίες που οι δικοί μου γονείς έδωσαν σε μένα, για να στηρίξω πάνω σ' αυτές την ψυχή μου, το μυαλό και τη ζωή μου.
Ονειρεύομαι να έχω δίπλα μου ανθρώπους αληθινούς, που θα μ' αγαπάνε και θα τους αγαπώ ελεύθερα και κατ' επιλογήν μου.

Ονειρεύομαι να μην ντρέπομαι ως πολίτης, να μη σκύβω το κεφάλι, αλλά να φιλοκαλώ μετ' ευτελείας και να ζω άνευ καχυποψίας.

Ονειρεύομαι να χρησιμοποιώ τη γλώσσα για να λέω «τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη» και όχι να «κρύβω λόγια».

Ονειρεύομαι μ' αυτές τις συντεταγμένες να δημιουργήσω το δικό μου κόσμο, τον μικρό και μέγα.
Έχω κλείσει τα αυτιά μου στα κατηγορώ, στη δήθεν συμπάθεια, στη δήθεν επαναστατική διάθεση και ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια και δουλεύω - δουλεύω, για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.
Η επανάστασή μου έχει αρχίσει...
Την ακούτε;;»
Διαβάστε περισσότερα.... »
....