Διυλιστήριο: 03/29/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Επώνυμη μαρτυρία γιατρού διαψεύδει τη καταγγελία μιας "γιατρού" που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για την συμπεριφορά των προσφύγων.

Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ''καταγγελία'' μιας γιατρού για την συμπεριφορά των προσφύγων απέναντι στους γιατρούς που τους παρέχουν βοήθεια.

Ως γιατρός που από την πρώτη στιγμή παρέχω ιατρική βοήθεια στους πρόσφυγες ( λιμάνι Πειραιά Ε1, Ε2. Πέτρινο αλλά και Ελληνικό) νιώθω την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να δηλώσω πως η δική μου εμπειρία αλλά και δεκάδων συναδέλφων μου είναι εντελώς αντίθετη από εκείνη της ''συναδέλφου''.

Στην συμπεριφορά τους κυριαρχεί η ευγένεια, η καρτερικότητα, καθόλου επιθετικοί το αντίθετο, νιώθουν απεριόριστη ευγνωμοσύνη για όλους τους αλληλέγγυους πολίτες που τους βοηθούν. 

Ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν μπορέσαμε να δώσουμε άμεση λύση στο πρόβλημα τους εισπράτταμε και εισπράττουμε το χαμόγελο τους. Τηρούν την σειρά προτεραιότητας με σεβασμό μεταξύ τους ακόμη και στις περιπτώσεις που η αναμονή για εξέταση είναι αρκετά μεγάλη. 

Κάθε φορά γίνομαι μάρτυρας του ισχυρού δεσμού που υπάρχει στις οικογένειες τους, με πόση αγάπη κρατούν οι μητέρες τα άρρωστα και ταλαιπωρημένα παιδιά στην αγκαλιά τους. Ή τον νεαρό πρόσφυγα που σαν φύλακας άγγελος κρατούσε σφιχτά το χέρι της μητέρας του που είχε βιαστεί στην Τουρκία, τον πατέρα που όσο περιμέναμε το ασθενοφόρο για να μεταφέρει την 17χρονη κόρη του στο νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα ήταν συνεχώς δίπλα της, την χάιδευε και την φιλούσε με στοργή και η αγωνία ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του.
Την έγκυο στον όγδοο μήνα που πονούσε και ενώ το ασθενοφόρο αργούσε πολύ, εκείνη και ο σύζυγος της ούτε μια στιγμή δεν δυσανασχέτησαν.
Πάρα πολλά τα παραδείγματα, που όλα μαρτυρούν πως αυτοί οι άνθρωποι παρά την τραγωδία που έχουν ζήσει και ζούν, παρά την εξαθλίωση τους, παρά την ανασφάλεια και αβεβαιότητα για την τύχη τους, παραμένουν Άνθρωποι, δεν χάνουν την ευγένεια τους, και με πολλούς τρόπους και σε κάθε ευκαιρία εκφράζουν με γενναιοδωρία την ευγνωμοσύνη τους. 

Αυτό που με διδάσκουν εκείνοι με την συμπεριφορά τους σε αυτές τις πολύ δύσκολές στιγμές τους, είναι πολύ πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που τους προσφέρω εγώ. 

Η ΄΄καταγγελία'' της ''συναδέλφου'' δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουμε όσοι βρισκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες.

Γεώργιος Βήχας

www.diulistrio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με την πλάτη στον τοίχο απόψε ο Κυριάκος μετά τις σημερινές αποκαλύψεις για τον πραγματικό ιδιοκτήτη του λογαριασμού στη λίστα Λαγκάρντ

Έκθετος πλέον κάθε λεπτό που περνά χωρίς να παίρνει θέση, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς οι δικαστικές Αρχές στις Παρθένες Νήσους, απάντησαν στο αίτημα των αντίστοιχων ελληνικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν, ο πρώην συνεργάτης του Αντ Σαμαρά , Σταύρος Παπασταύρου είναι ο πραγματικός δικαιούχος του λογαριασμού υπεράκτιας εταιρείας που διατηρούσε στον φορολογικό παράδεισο των νήσων και ανεφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ. Υπενθυμίζεται οτι ο πρώην έμμισθος σύμβουλος του Αντ Σαμαρά όταν εκείνος ήταν Πρωθυπουργός, πλήρωσε το πρόστιμο ύψους 3,2 εκατ ευρώ που του επεδίκασαν οι υπηρεσίες του ΥπΟικ για λογαριασμό 5,5 εκατ ευρώ σε ελβετική τράπεζα ( HSBC ), o οποίος αποκαλύφθηκε από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε ότι ήταν δικά του τα λεφτά, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος ήταν απλώς ο διαχειριστής του λογαριασμού …

Πολιτικά, μετά από αυτή την εξέλιξη έρχεται σε ακόμα πιο δυσμενή θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μεχρι σήμερα είχε αποφύγει πεισματικά να πάρει θέση επάνω στο θέμα αλλά και στην κάλυψη που προσφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός στον συνεργάτη του ( ” Μακάρι να είχαμε 10 … Παπασταύρου!” ). Είναι προφανές ότι πλέον είναι δύσκολο όσο κι αν ο ίδιος έχει “δεσμεύσεις” απέναντι στον Αντ Σαμαρά και το περιβάλλον του ( Άδωνις, Βορίδης), να σύρει και τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος σε μια ηθική και πολιτική δοκιμασία, που σε σημαντικό βαθμό δεν τους αφορά …

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει κατ’ εξακολούθηση ο ίδιος, δεν ήταν απλός διαχειριστής του συγκεκριμένου λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ, ούτε πληρεξούσιος άλλου επιχειρηματία, όπως παρουσίαζε τον εαυτό του, αλλά δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Οι αποδείξεις για όλα τα παραπάνω αυτή τη φορά δεν έρχονται από τον Ερβέ Φαλσιανί και την επεξεργασία της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, ούτε καν από την ελβετική HSBC, αλλά από ένα βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στην Καραϊβική θάλασσα: τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, έναν από τους διασημότερους φορολογικούς παραδείσους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με έγγραφα που απέστειλε πρόσφατα η Εισαγγελία του συγκεκριμένου κράτους προς τιςελληνικές δικαστικές αρχές, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη συγκεκριμένη χώρα, προκύπτει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου είναι συνδικαιούχος του συγκεκριμένου λογαριασμού.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το πρώτο «Παιδικό επισκεπτήριο» στην Ελλάδα

Το πρώτο στην Ελλάδα «Παιδικό επισκεπτήριο» εγκαινίασε την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, στη φυλακή Γρεβενών ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος. Το παιδικό επισκεπτήριο είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με κατάλληλη επίπλωση και ζωγραφισμένους τοίχους σαν παιδικό δωμάτιο, όπου οι κρατούμενοι γονείς θα μπορούν να συναντούν τα παιδιά τους. Θα υπάρχει οπτική επιτήρηση από σωφρονιστικό υπάλληλο η οποία όμως θα γίνεται με σχετική απόκρυψη. Το παιδί θα φτάνει στο χώρο αυτό χωρίς να μπαίνει στο εσωτερικό της φυλακής. Την εποπτεία της συγκεκριμένης δράσης είχε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης.

Το «παιδικό επισκεπτήριο» υλοποιεί την πολιτική για φυλακές με ανθρώπινο πρόσωπο, με ειδικότερο σκοπό να μπορούν οι γονείς κρατούμενοι να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους σε κατάλληλες συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των αρνητικών συνεπειών της φυλάκισης και η ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων, με τελικό βέβαια σκοπό την υποβοήθηση της ομαλής επανένταξης του κρατουμένου στο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, βέβαια, το παιδί μπορεί να ωφεληθεί από την επαφή με τον κρατούμενο γονιό του.

Το συγκεκριμένο έργο έγινε χωρίς πρόσθετη δημόσια δαπάνη, αλλά με τις προσπάθειες του προσωπικού και των κρατουμένων. Τα μοντέρνα παιδικά έπιπλα είναι αντικείμενα δωρεάς. Ο χώρος διακοσμήθηκε με ζωγραφιές από κρατούμενο, στον οποίο ο Υπουργός απένειμε έπαινο και χρηματικό βραβείο.

Ήδη ετοιμάζεται αντίστοιχος χώρος στη φυλακή Γυναικών Θήβας ενώ θα ακολουθήσουν και αλλού.

Με την ευκαιρία, ο Υπουργός συνομίλησε με κρατουμένους και επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το συμβουλευτικό σταθμό του ΚΕΘΕΑ, καθώς και το νέο αναγνωστήριο των κρατουμένων. Παράλληλα ενημερώθηκε για τη λειτουργία «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου» (μέσω skype), που λειτουργεί πιλοτικά με την παρουσία ψυχολόγων του καταστήματος.

Επίσης ανακοίνωσε την δημιουργία του χώρου συζυγικών/συντροφικών συναντήσεων, σε κατάλληλο χώρο της φυλακής. Θα είναι ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα, αποτελεί όμως διεθνή πρακτική ενώ περιλαμβάνεται και στο σχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παππάς: Στενές σχέσεις της ΝΔ με το κύκλωμα των δημοσιογράφων-εκβιαστών



Για «στενές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις» της Ν.Δ. με το κύκλωμα των δημοσιογράφων – εκβιαστών, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε γραπτή του απάντηση προς τον βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι «οι σημερινοί υπόδικοι είχαν τοποθετηθεί επί κυβέρνησης Ν.Δ. σε θέσεις – κλειδιά ΔΕΚΟ και τραπεζών μέσω των οποίων «μοίραζαν» διαφημιστικά κονδύλια».

Η ερώτηση του κ. Αυγενάκη αφορούσε τους εκβιασμούς και ο κ. Παππάς κάνει λόγο για «προνομιακή αντιμετώπιση» των υπόδικων, η οποία «έστελνε το μήνυμα σε όλη την αγορά ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι απολάμβαναν υψηλής πολιτικής προστασίας».

Καλεί ακόμη τη Ν.Δ. να απαντήσει στις «απορίες» που δημιουργούνται από την δημοσίευση τιμολογίων της Ν.Δ. προς τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους.

«Το συγκεκριμένο κύκλωμα δεν προέκυψε ούτε από παρθενογένεση, ούτε είναι χτεσινό.

Η δράση του είναι γνωστή, στα πολιτικά, δημοσιογραφικά και επιχειρηματικά γραφεία, εδώ και πολλά χρόνια.

Η απάντηση στην απορία γιατί το κύκλωμα αφέθηκε επί μακρόν να δρα ανενόχλητο δεν μπορεί παρά να αναζητηθεί στην πολιτική προστασία που απολάμβανε όλο το προηγούμενο διάστημα», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

Προσθέτει πως «η Δικαιοσύνη και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν αφεθεί να αναπνεύσουν, να κάνουν απερίσπαστες τη δουλειά τους. Μακριά από πιέσεις πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων».
Αναφερόμενος στις πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση ο κ. Παππάς επιτίθεται στη Ν.Δ..

«Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι οι σημερινοί υπόδικοι είχαν τοποθετηθεί, επί κυβέρνησης Ν.Δ., σε θέσεις-κλειδιά ΔΕΚΟ και τραπεζών, μέσω των οποίων «μοίραζαν» διαφημιστικά κονδύλια εκατοντάδων χιλιάδων ή ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ», καταγγέλλει και συνεχίζει, «η προνομιακή τους αντιμετώπιση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις έστελνε, ταυτόχρονα, το μήνυμα σε όλη την αγορά ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι απολάμβαναν υψηλής πολιτικής προστασίας.

Επιπλέον, οι αποκαλύψεις σχετικά με τη σειρά τιμολογίων που είχε εκδώσει ο υπόδικος για εκβιασμό εκδότης στο ίδιο το κόμμα της Ν.Δ. προκαλούν απορίες στις οποίες πρέπει να απαντήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Ιδιαίτερα, δεδομένων των μεγάλων ποσών στα οποία αφορούν αυτά, αλλά και του γεγονότος ότι πρόκειται για συνεχόμενα τιμολόγια, καταδεικνύοντας μόνιμη σχέση συνεργασίας.

Η Ν.Δ. είναι αυτή που καλείται, πλέον, να δώσει εξηγήσεις για τις στενές οικονομικές και πολιτικές -όπως καταγράφονται- σχέσεις της με το κύκλωμα των εκβιαστών, να ερευνήσει και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τα ονόματα των στελεχών της τα οποία διατηρούσαν αυτές τις επαφές και κατά πόσον αυτά τα πρόσωπα διατηρούν και σήμερα θέσεις (ενδεχομένως και στην ηγετική ομάδα;) του κόμματος».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αυγενάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση με την ερώτησή του για «θεσμικές εκτροπές». Ο κ. Παππάς απάντησε υπενθυμίζοντας πως:
«η ΝΔ, αρνούμενη να ανταποκριθεί στον συνταγματικό της ρόλο, μπλοκάρει με κάθε τρόπο τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με ένα και μοναδικό στόχο.

Να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός αδειοδότησης (για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια) των ιδιωτικών καναλιών και να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς ανομίας που εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
όταν γίνεται λόγος περί «υπερσυγκέντρωσης εξουσιών στον Υπουργό Επικρατείας» σκόπιμα αποκρύπτεται το γεγονός ότι τις ίδιες αρμοδιότητες έδινε ο νόμος Ρουσόπουλου που ψήφισε η Ν.Δ., τις ίδιες αρμοδιότητες αναγνωρίζει στον Υπουργό η έκθεση πεπραγμένων 2014 του ΕΣΡ, για τις αρμοδιότητες αυτές καμία ένσταση δεν έχει εκφράσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, μάλιστα, ειδικά ο ορισμός του αριθμού των αδειών έχει αφαιρεθεί από τον Υπουργό και έχει αποδοθεί ως αρμοδιότητα στη Βουλή, η οποία και ψήφισε σχετικά».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ......ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ !!!! Δύο χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια.!!!



Διάκριση για την ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας
στον διαγωνισμό Seemous 2016

H ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στον διαγωνισμό Seemous 2016 διέπρεψε για άλλη μια φορά κατακτώντας δύο χρυσά
και δύο αργυρά μετάλλια.
Σημαντική διάκριση πέτυχε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο σε διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς ομάδα φοιτητών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών SEEMOUS 2016.
Συγκεκριμένα, η ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στον διαγωνισμό Seemous 2016 διέπρεψε για άλλη μια φορά κατακτώντας δύο χρυσά και δύο Αργυρά μετάλλια. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Κύπρο από 1-6 Μαρτίου 2016. Ο φοιτητής του ΕΚΠΑ Αντώνης Ζητρήδης, ισοβάθμησε στην πρώτη θέση έχοντας πετύχει άριστη επίδοση 40/40 λύνοντας όλα τα προβλήματα που είχαν θέσει οι διογρανωτές, ενώ ανάλογη επίδοση είχε και ο φοιτητής Μιχάλης Σαράντης με συνολική βαθμολογία 38/40.
Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι φοιτητές του ΕΜΠ Νίκος Μουζάκης 33/40 και Πέτρος Ντούνης 22/40. Στην ομάδα συμμετείχε και o φοιτητής του ΕΚΠΑ Δημήτρης Κοσμίδης.
Την ομάδα συνόδευε ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Μαθηματικών κ. Σιλουανός Μπραζίτικος. Η κοινή ομάδα φοιτητών του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ συνεχίζει έτσι και φέτος μια μακρά παράδοση σημαντικών επιτυχιών σε φοιτητικούς Μαθηματικούς διαγωνισμούς.
Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας ετήσιος μαθηματικός διαγωνισμός που ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07, στον οποίο συμμετέχουν πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη βασικών μαθημάτων που διδάσκονται στα δύο πρώτα έτη σπουδών σε Τμήματα Μαθηματικών.
Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ. Τα τελευταία χρόνια τη διδασκαλία των μαθημάτων υποστηρίζουν ενεργά και φοιτητές που είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς. Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τον Ιανουάριο γίνεται διαγωνισμός για την επιλογή της εξαμελούς Εθνικής ομάδας. Εκτός από την Εθνική ομάδα, ομάδες μπορούν να στείλουν και επιμέρους Πανεπιστήμια.

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισχύς τους η τρομοκρατία του λαού..

    Το ότι δεν πάμε καλά είναι γνωστό σε όλους.

Ήδη έχουν βαφτιστεί ''πλούσιοι'' όσοι έχουν εισόδημα από 18.000 ευρώ τον χρόνο, και ετοιμάζονται να τους φορολογήσουν ως πραγματικούς πλούσιους.
Ήδη επίσημα ορίζουν την κατώτερη σύνταξη στα 384 ευρώ.
Ήδη το Αιγαίο είναι γκρίζο.
Ήδη ο κάθε Μαλακούρας δηλώνει πως δεν τον ενοχλεί η ονομασία ''Μακεδονία'' για τα γειτονικά Σκόπια.
Και βεβαίως το
κοινοβουλευτικό παγώνι-εκπρόσωπος των ΑΝΘΕΛ ξεκαθάρισε πως (όσο υπάρχουν καρέκλες) δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο θέμα διατάραξης των σχέσεων ΤΣΙΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων ΑνθΕλλήνων,
..και πως (τώρα ειδικά που περιμένουν στην σειρά Λεβεντομ@λάκας, Ποτάμι, και λοιπά φασιστοειδή) '' Ο κ. Μαλακούρας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του ''!

Βεβαίως το: ''δεν πάμε καλά'' αφορά μία Δημοκρατία, έστω και Προεδρευομένη, έστω και Δημοκρατία του Πάκη.
Για μία Τραπεζική Δημοκρατία όμως, όλα είναι μιά χαρά.
Για μιά δημοκρατία της οικονομικής τρομοκρατίας και του παρακράτους του ευρώ, όλα βαδίζουν τέλεια.
Για μία Big Brother δημοκρατία νεοναζιστικού-ευρωπαϊκού τύπου, όλα είναι περίφημα.
Και για τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ, είτε απ' την θέση της κυβέρνησης, είτε απ' την θέση της αντιπολίτευσης, όλα είναι λογικά και ρεαλιστικά.

Και όλα αυτά συνοψίζονται σε μία και μόνον λέξη: Υπακοή.

Και η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟΝ ΛΕΞΗ: ΑΝΥΠΑΚΟΗ.
Ανυπακοή μιάς πραγματικής κυβέρνησης (κανονικών πολιτών και όχι πουλημένων απατεώνων) στις διαταγές της Νέας Τάξης,
..όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τα άτυπα και παρατύπως παράγοντας πολιτική τεχνοκρατικά και συμβουλευτικά όργανα των Βρυξελλών.
Ανυπακοή στην λατρεία του ευρώ που δεν είναι καν κανονικό νόμισμα, παρά όργανο δανεισμού και παραδοχής υποτέλειας.
Και σπουδαιότερο όλων, ανυπακοή των πολιτών προς οποιαδήποτε μορφή εξουσίας εξακολουθεί να κυβερνά με καταργημένο το Σύνταγμα,
..που συνιστά ομολογία κατάργησης της αυτοτέλειας του συγκεκριμένου κράτους.

Ισχύς τους η οικονομική, πολιτική, ηθική, και κάθε άλλου είδους τρομοκρατία του λαού.
Ισχύς μας η ανυπακοή και η προσήλωση στο Σύνταγμα.

Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη συζήτηση,
..ούτε άλλη λύση!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αεροπειρατεία Κύπρος: Πληροφορίες για έναν ένοπλο αεροπειρατή- Απαιτεί να συνδεθούν άμεσα οι σκάλες


Συναγερμός επικρατεί το πρωί της Τρίτης (29/03) στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, που τελεί υπό αεροπειρατεία. Στο αεροσκάφος, βρίσκεται ένας ένοπλος, σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακής ιστοσελίδας. Ο αεροπειρατής απαιτεί να συνδεθούν άμεσα οι σκάλες, ενώ ο πιλότος, όπως μεταδίδει το κυπριακό site, χειρίζεται με απόλυτη ψυχραιμία την όλη κατάσταση. Το προσωπικό ασφαλείας τοποθετεί αυτή τη στιγμή σφήνες στις ρόδες του αεροσκάφους προκειμένου να διασφαλιστεί η ακινησία του.


http://diulistirio.blogspot.gr/


 


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Γερμανίας για ένα βίντεο που σατιρίζει τον Ερντογάν



Ένα άγνωστο διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Τουρκία και την Γερμανία αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Der Siegel, μετά από ένα σατιρικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, η Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις τον Γερμανό πρεσβευτή την περασμένη Τρίτη για το βίντεο που σατίριζε τον Τούρκο πρόεδρο.

Το βίντεο που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Extra3» είχε τίτλο "Erdowi, Erdowo, Erdogan" και μεταδόθηκε στις 17 Μαρτίου.

Στο συγκεκριμένο βίντεο ακούγεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος «ζει σαν βασιλιάς, ο κύκνος από το Βόσπορο» και «ένας δημοσιογράφος που γράφει οτιδήποτε δεν αρέσει στον Ερντογάν, θα βρίσκεται αύριο στη φυλακή».



Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....