Διυλιστήριο: 07/16/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μόνο τότε....


Όταν φτάσουμε σε σημείο να μην έχουμε να φάμε.

Όταν θα οδεύουμε στην καταστροφή και δεν θα μπορεί κανείς , άνθρωπος ή χώρα, πια να βοηθήσει.

Τότε  μόνο θα στραφούμε  στον μοναδικό σύμμαχό μας που δεν μας εγκαταλείψε ποτέ όταν Τον ζητήσαμε .

Τότε θα Του ζητήσουμε να μας ελεήσει.

Τότε θα δούμε την μοναδική κληρονομιά που κουβαλάμε σαν λαός εκλεκτός. 

Και τότε θα καταλάβουμε για τι μας έχει προορίσει. 


1 Αλλοίμονο σε αυτούς που κατεβαίνουν εις την Αίγυπτον, δια να ζητήσουν βοήθειαν· εις αυτούς, οι οποίοι έχουν πίστιν στο ιππικόν και εις τα πολεμικά άρματα, διότι είναι αυτά πολλά και δεν έχουν πίστιν και πεποίθησιν στον άγιον του Ισραήλ και τον Κύριο δεν εζήτησαν

2 Ο Θεός, εν τη απείρω αυτού σοφία, επέφερεν εναντίον αυτών θλίψεις, και τιμωρίας παιδαγωγικάς και ο λόγος Αυτού δεν θα αθετηθεί. Θα επαναστατήσει εναντίον των οίκων των πονηρών ανθρώπων και εναντίον της ματαίας αυτών ελπίδας

3 από άνθρωπον Αιγύπτιον και οχι από τον Θεόν· να έχουν εμπιστοσύνην εις τας σάρκας των ίππων· και ιδού, δεν υπάρχει δι' αυτούς καμία βοήθεια.



1 ΟΥΑΙ οἱ καταβαίνοντες εἰς Αἴγυπτον ἐπὶ βοήθειαν, οἱ ἐφ᾿ ἵπποις πεποιθότες καὶ ἐφ᾿ ἅρμασιν, ἔστι γὰρ πολλά, καὶ ἐφ᾿ ἵπποις, πλῆθος σφόδρα, καὶ οὐκ ἦσαν πεποιθότες ἐπὶ τὸν ἅγιον τοῦ ᾿Ισραὴλ καὶ τὸν Κύριον οὐκ ἐζήτησαν.3

2 καὶ αὐτὸς σοφῶς ἦγεν ἐπ᾿ αὐτοὺς κακά, καὶ ὁ λόγος αὐτοῦ οὐ μὴ ἀθετηθῇ, καὶ ἐπαναστήσεται ἐπ᾿ οἴκους ἀνθρώπων πονηρῶν καὶ ἐπὶ τὴν ἐλπίδα αὐτῶν τὴν ματαίαν,

3 Αἰγύπτιον ἄνθρωπον καὶ οὐ Θεόν, ἵππων σάρκας καὶ οὐκ ἔστι βοήθεια·

Ησαΐας κεφ 31

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κύρτσος στο ευρωκοινοβούλιο όπως λέμε Σόιμπλε

Ακούγαμε τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο και δεν το πιστεύαμε. Ξεκίνησε με μια ευθεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τους τελευταίους μήνες.

Μετά ''μπήκε'' πιο εσωτερικά, λέγοντας ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Βαρουφάκης, έκανε ότι μπορούσε για να αποδιαρθρώσει τα κατάλοιπα της Ελληνικής οικονομίας.

Μετά κάνει την απίστευτη δήλωση ότι ''η νέα κυβέρνηση δεν δέχεται την ιδιοκτησία, δεν ενστερνίζεται, το πρόγραμμα, λάθος, που διέπραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.''Ο εκπρόσωπός μας, δεν αναφέρει καν ότι οι συντελεστές που μας έδιναν για τα μέτρα ήταν λάθος και μάλιστα κατηγορεί και το ίδιο του το κόμμα. Αλλά εκτός αυτό, δίνει επιχειρήματα στην απέναντι πλευρά ότι δεν ήταν λάθος το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, κάτι που παραδέχονται χιλιάδες οικονομολόγοι και πολιτικοί παγκοσμίως, αλλά λάθος ότι δεν ''δεχόμαστε'' τα μέτρα όπως δεν τα δεχτεί και η σημερινή κυβέρνηση.

Καταλήγει λέγοντας ότι για το λόγο αυτό μην αναρωτιέστε γιατί πέτυχε το πρόγραμμα σε Πορτογαλία και Ιρλανδία, δεν φταίτε εσείς, εμείς φταίμε που δεν τα εφαρμόσαμε σωστά.

Ακούστε τον και θυμηθείτε τα επιχειρήματα του Σόιμπλε

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σόκαρε και τη Γερμανία: Η Μέρκελ κάνει μικρή Παλαιστίνια να κλαίει -Δείτε γιατί

Σφοδρή κριτική δέχτηκε στο διαδίκτυο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνομιλία της με Παλαιστίνια μαθήτρια για την προσφυγική κρίση, κατά την επίσκεψή της σε σχολείο στο Ροστόκ στη βόρεια Γερμανία.

Η κα Μέρκελ προσπάθησε να «παρηγορήσει» μια 10χρονη Παλαιστίνια που κινδυνεύει να απελαθεί από τη Γερμανία, αφού προηγουμένως την έκανε να ξεσπάσει σε λυγμούς αναλύοντάς της την πολιτική χορήγησης ασύλου του Βερολίνου και εξηγώντας της ότι «μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή».

Το βίντεο από τη συνομιλία της Μέρκελ με το κορίτσι κυκλοφόρησε ταχύτατα στο Διαδίκτυο.

Χρήστες του Twitter σχολιάζοντας τη στάση της καγκελαρίου ανέφεραν ότι έδειχνε άγαρμπη και χωρίς πραγματική συμπάθεια για το κορίτσι.

«Με την καγκελάριο στον ζωολογικό κήπο«, ήταν το σχόλιο ενός χρήστη, ενώ μια γυναίκα, η Μαρτίνα Βιλτσίνσκι, έγραψε ότι η Μέρκελ χαϊδεύει «με το ψυχρό χέρι μιας βασίλισσας του πάγου«.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προς επαναλειτουργία οι τράπεζες τη Δευτέρα μετά την αύξηση του ELA

Κατά 900 εκατ. ευρώ για μια εβδομάδα αυξάνεται ο ELA στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος για πρόσθετη ρευστότητα.

Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι καλωσόρισε την έγκριση των προαπαιτουμένων από την ελληνική Βουλή, ενώ τόνισε ότι η παροχή ρευστότητας θα συνεχιστεί υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει η Ελλάδα μέρος της Eυρωζώνης, διευκρινίζοντας ότι δεν αποφασίζει η ΕΚΤ ποια χώρα θα παραμείνει στην Νομισματική Ένωση.

«Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα. Είχαμε μια σειρά από ειδήσεις με την έγκριση του πακέτου χρηματοδότησης-γέφυρας, με τις ψηφοφορίες, διάφορες ψηφοφορίες σε διάφορα κοινοβούλια, οι οποίες πλέον αποκατέστησαν τις συνθήκες για αύξηση στον ELA», πρόσθεσε.

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το ομόλογο του Δημοσίου ύψους 3,5 δισ.ευρώ το οποίο βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ και λήγει τη Δευτέρα, καθώς και τις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μάλιστα τόσο ο κ. Ντράγκι, όσο και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Β. Κοστάντσιο, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όταν αποκατασταθούν οι απαραίτητες συνθήκες.

Απαντώντας στην κριτική ότι η ΕΚΤ δεν στήριξε επαρκώς τις ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα στερώντας τους την απαραίτητη ρευστότητα, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών στην χρηματοδότηση της ΕΚΤ έχει φθάσει πλέον τα 130 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τις καταθέσεις που διαθέτουν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες πλέον έχουν υποχωρήσει στα 120 δισ. ευρώ. Υπογράμμισε επιπροσθέτως ότι η ΕΚΤ υπερκάλυπτε πάντα τις εκροές καταθέσεων, λέγοντας ότι τον Ιούνιο οι εκροές των καταθέσεων ξεπέρασαν τα 8,1 δισ. ευρω ενώ η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ ανήλθε τον ίδιο μήνα στα 10,3 δισ. ευρώ.

Τέλος, αναφερόμενος γενικότερα στην κατάσταση της Ευρωζώνης, τόνισε ότι η ανάκαμψη συνεχίζεται, διευκρινίζοντας ότι «εάν υπάρξει μία αδικαιολόγητη σύσφιγξη ή εάν οι προοπτικές για τη σταθερότητα των τιμών μεταβληθούν σημαντικά, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αντιδράσει, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχει στο πλαίσιο της εντολής της»

Προς επαναλειτουργία των τραπεζών τη Δευτέρα

Παράλληλα, όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορέιο, ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών. Παραμένει ωστόσο το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, θα μπορούν να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) των τραπεζών. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτες δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Der Spiegel : ''Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, η γερμανική κυβέρνηση κατέστρεψε πολλές δεκαετίες διπλωματίας"

Αν και το Βερολίνο δείχνει ότι επέβαλε το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών του στην Ελλάδα, πληθύνονται στη Γερμανία οι φωνές που χαρακτηρίζουν αυτήν την επιτυχία διπλωματικό "όλεθρο", που απειλεί να αμαυρώσει την εικόνα που με τόσο κόπο έκτισε η χώρα.

"Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, η γερμανική κυβέρνηση κατέστρεψε πολλές δεκαετίες διπλωματίας", έγραφε χθες (Δευτέρα) η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αναφερόμενο σε μία λίστα "φρικαλεοτήτων" που είχαν ως στόχο την "ταπείνωση" της Ελλάδας.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η επονομαζόμενη "Βασίλισσα της Ευρώπης" και ο υπουργός της των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενσάρκωσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακού μία σκληρή γραμμή, η οποία επικρίθηκε τόσο διεθνώς, όσο και στο εσωτερικό της Γερμανίας.

"Το όριο ανάμεσα στη διάσωση και την τιμωρία της Ελλάδας είναι στενό. Αυτή τη νύχτα, το όριο αυτό εξαφανίσθηκε", έγραψε στο Twitter ο Ματίας Μύλερ φον Μπλύμενκρον της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Για την Suddeutsche Zeitung, "Η Μέρκελ κατάφερε να αναβιώσει την εικόνα μίας δυσάρεστης, τσιγκούνας και μικρόψυχης Γερμανίας, η οποία μόλις που άρχιζε να σβήνει".

"Κάθε σεντ βοήθειας προς την Ελλάδα που προσπάθησαν να εξοικονομήσουν οι Γερμανοί θα δαπανηθεί επί δύο ή τρία στα επόμενα χρόνια για την επιδιόρθωση της εικόνας αυτής", προειδοποιεί η εφημερίδα του Μονάχου.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φώφη ετών 51 και όμως ψήφισε υπέρ της κατάργησης των πρόωρων συνταξιουδοτήσεων των γυναικάων


Ετών 51, η Φώφη, έχει πάρει ήδη σύνταξη από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία ανάθεμα και αν δούλεψε ποτέ η αν πάτησε ποτέ το πόδι της.  Η κ Φώφη χθές στήριξε την κατάργηση της συνταξιοδότησης γυναικών νωρίτερα από το όριο (62 έτη) ενώ μας κούνησε απειλητικά το χέρι στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Η κ Γεννηματά θα πάρει και τη βουλευτική της σύνταξη όποτε και αν αποφασίσει με το καλό να αποσυρθεί από εκείνο που εκείνη θεωρεί "δημόσιο βίο". Αντε με το καλό. Αρκετά μας στοίχισε και αυτή η οικογένειά ....

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν συνολικά δώδεκα άτομα, ουδείς εκ των οποίων είναι έλληνας, τα οποία οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της φθοράς σε σταθμούς του μετρό. Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις γερμανοί, δύο γάλλοι, ένας αυστραλός, ένας ουκρανός, ένας ολλανδός και τρεις πολωνοί.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων μπροστά απο την Βουλή, συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα – ανάμεσά τους ένας ιταλός και ένας αλβανός – οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι πάνω από 100 μολότοφ έπεσαν χθες στα επεισόδια, όλες με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μάλιστα εκτιμούν ότι πολλές από τις αυτοσχέδιες βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν είχαν ακόμη και χαλίκια.
Οι αντιεξουσιαστές επιχείρησαν, σύμφωνα με τις Αρχές, δύο φορές να «σπάσουν» το φραγμό στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και να πλησιάσουν την είσοδο της Βουλής.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Κρούγκμαν… ξεβρ@κ@σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Παραμύθι ότι φταίνε οι 6 μήνες του ΣΥΡΙΖΑ


Νέα αναφορά στην Ελλάδα από τον νομπελίστα οικονομολόγο, Πολ Κρούγκαμν, με άρθρο στη στήλη του στους New York Times…

«Αν το αρχικό σχέδιο για την Ελλάδα είχε κάποιο νόημα, όποια ζημιά και αν έγινε τελευταία θα μπορούσε να αντιστραφεί. Το ζήτημα είναι ότι το σχέδιο για την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ εφαρμόσιμο. Ακόμα κι αν επιρρίψει κανείς τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία οικονομική ανάλυση που να λέει πως μερικοί μήνες κακής διακυβέρνησης μπορούν να βλάψουν μια για πάντα τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όλοι μιλάνε για την νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που υποστηρίζει ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να παραδοθεί είναι καταδικασμένη να αποτύχει χωρίς μια τεράστια ελάφρυνση χρέους. Πρόκειται σίγουρα για το σωστό συμπέρασμα, σημειώνει ο Πολ Κρούγκμαν.

Είναι δύσκολο να αποδεχτεί κάποιος τη διαπίστωση της έκθεσης ότι αυτή είναι μια νέα εξέλιξη, το αποτέλεσμα μιας τραπεζικής κρίσης των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, επισημαίνει ο ίδιος.

Αν το αρχικό σχέδιο για την Ελλάδα είχε κάποιο νόημα, όποια ζημιά και αν έγινε τελευταία θα μπορούσε να αντιστραφεί: να αποκατασταθεί η ρευστότητα στις τράπεζες, να εγκαθιδρυθεί μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και το χρέος θα αυξηθεί μόλις μερικές μονάδες του ΑΕΠ επιπλέον, υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Ακόμα και αν επιρρίψει κανείς τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία οικονομική ανάλυση που να λέει πως μερικοί μήνες κακής διακυβέρνησης μπορούν να βλάψουν μια για πάντα τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, τονίζει.

Το ζήτημα είναι ότι το σχέδιο για την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ εφαρμόσιμο. Όσο πρόθυμο και αν είναι ένα έθνος να υποφέρει, όσο πρόθυμο και αν είναι να έχει πρωτογενή πλεονάσματα σε επίπεδα πολύ σπάνια στην ιστορία, η προσπάθεια να πληρώσει ένα πολύ υψηλό χρέος μέσω λιτότητας χωρίς κανένα είδος νομισματικού αντισταθμίσματος είναι βασικά μια συνταγή για αποπληθωρισμό του χρέους και την αποτυχία, γράφει ο Πολ Κρούγκμαν, προσθέτοντας πως αυτό υποστηρίζει η ίδια η έρευνα του ΔΝΤ

Σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο, η επιστροφή στην ανάπτυξη το 2015 θα είχε αποδειχθεί άλλη μια απατηλή αυγή και χωρίς την πολιτική κρίση που βιώνει η Ελλάδα. Αυτή η μικρή άνοδος που καταγράφηκε αποτύπωνε ουσιαστικά το μικρό διάλειμμα στην λιτότητα και θα εξαφανιζόταν όταν η τρόικα άρχιζε και πάλι να σφίγγει την δημοσιονομική μέγγενη.

Είναι θετικό που το ΔΝΤ είναι ρεαλιστικό για το χρέος, αλλά το Ταμείο παραμένει απρόθυμο να αναγνωρίσει πλήρως τα λάθη του παρελθόντος, το οποίο έχει σημασία γιατί αυτά τα λάθη είναι ο πρόλογος στην καταστροφή στην οποία οδηγεί κάθε απόπειρα να συνεχιστεί το ίδιο μονοπάτι, καταλήγει ο Πολ Κρούγκμαν.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χαρίζονται 200.000 στεγαστικά δάνεια! – Δείτε ποιοι είναι οι τυχεροί


Οι τράπεζες ετοιμάζονται άμεσα να διαγράψουν στεγαστικά δάνεια διακοσίων χιλιάδων νοικοκυριών πατώντας πάνω στη ρύθμιση για τα ”κόκκινα” δάνεια που ισχύει από την Πρωτοχρονιά.

Χαρμόσυνα νέα για χιλιάδες νοικοκυριά καθώς οι τράπεζες ετοιμάζονται να διαγράψουν τα στεγαστικά τους δάνεια, όπως αποκαλύπτει το Capital.

Η διαγραφή των δανείων έχει ήδη εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Ειδικότερα οι διαγραφές δανείων θα γίνουν σε περίπου 200.000 νοικοκυριά που βρίσκονται σε οριστική αδυναμία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Το κόστος της διαγραφής, που θα φτάσει στα 2 δισ. ευρώ, θα το επωμιστούν αρχικά οι τράπεζες.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η διαγραφή αυτή των δανείων έχει ήδη εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Συνεπώς οι ελληνικές τράπεζες θα πάρουν τα απαιτούμενα 2 δισ. ευρώ από τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

capital.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαπέν: Συμφωνούμε με τη θέση του ΔΝΤ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους



Ο Μισέλ Σαπέν τόνισε πως η θέση της Γαλλίας ταυτίζεται με αυτή του ΔΝΤ σε σχέση με το ελληνικό χρέος.

«Το ΔΝΤ λέει το ίδιο πράγμα που λέμε κι εμείς… δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν διατηρήσουμε το ίδιο φορτίο αποπληρωμής του χρέους στους ώμους της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μισέλ Σαπέν στο BFM TV.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ ωστόσο διευκρίνισε ότι, κατά την άποψή του, το ΔΝΤ ζητά ελάφρυνση χρέους και όχι ξεκάθαρο «κούρεμα».

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το σύστημα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ήξερε και για την χρεοκοπία και για το δάνειο των 80 δισ.

ΕΔΕΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ - ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ VIDEOS

Το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια. Ευτυχώς που ο τηλεοπτικός φακός καταγράφει τα πάντα. Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο όπου ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΓΑΠ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτει στο Mega (το 2010) ότι η χώρα μας θα πάρει δάνειο 80 δισ. το 2014-2015 και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος μιλά για επικείμενη συνεννοημένη χρεοκοπία για το 2015 σε συνέντευξη που έδωσε το 2011 - Ήταν όλα προκαθορισμένα από τους υποτακτικούς των μνημονίων.


Οι δυνάμεις που υπηρέτησαν τα μνημόνια και το «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» ήξεραν τα πάντα από το 2011! Ήξεραν δηλαδή ότι η χώρα μας θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία το 2015 και ότι προκειμένου να μην γίνει αυτό, θα πάρουμε νέο δάνειο ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ! Και όχι δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο συνωμοσιολόγων.

Τις παραπάνω απόκαλύψεις τις έκαναν ήδη από το 2011 οι τότε υποτακτικοί, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 δηλώνει ξεκάθαρα ότι «έρχεται επαπειλούμενη χρεοκοπία μέσα σε 3-4 χρόνια. Έχει γίνει επιλογή σε συνεννόηση με τη χώρα μας. Σας λέω όλη την αλήθεια κ. Παπαδάκη, δεν σας λέω τη μισή...»αναφέρει ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Και για όσους δεν κατάλαβαν αυτά τα έλεγε το 2011!!!

Ήταν δηλαδή γνωστό και συμφωνημένο ότι θα οδηγούσαν τη χώρα εκβιαστικά σε χρεοκοπία το 2015 και ότι θα μας ανάγκαζαν με το... πιστόλι στον κρόταφο να πάρουμε το σημερινό δάνειο των 80 δισεκατομμυρίων για να παραμείνουμε εντός Ευρωζώνης και να πληρώνουμε τόκους εις το διηνεκές προς τους Ευρωπαίους τοκογλύφους.

Όλα ήταν μέρος ενός καλοστημένου σχεδίου και έτυχε η «βόμβα» να σκάσει στα χέρια του Τσίπρα. Επί του πρακτέου ο ελληνικός λαός πληρώνει το πιο ακριβό ενοίκιο για να παραμένει η χώρα στην Ευρώπη!!!

Δείτε το βίντεο





Ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το βίντεο με τον υπουργό Οικονομικών του ΓΑΠ, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπου το 2010 σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Mega και ενώ η χώρα έχει δανειστεί ήδη 110 δισεκατομμύρια, παραδέχεται ότι η χώρα θα δανειστεί 80 δισεκατομμύρια για το 2014 - 2015 λέγοντας τα ακόλουθα: «Το έχουμε ξανακάνει κι άλλες φορές αυτό...».

Δείτε το βίντεο με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου




Είναι προφανές πλέον ότι το σύστημα εξουσίας και το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας είχε δέσει τη χώρα χειροπόδαρα από το 2010 μετά το Καστελλόριζο. Ήξεραν και ξέρουν πράγματα που δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός και που ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήξεραν. Και ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ο Παπαδήμος και όλοι όσοι υπέγραφαν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα... Θλιβερό.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέτωπο Τ.Λιου και Μ.Ντράγκι κατά του Β.Σόιμπλε: "Δεν έπρεπε να αφεθεί να κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες"...

Σύμμαχο στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης βρήκε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τ.Λιου στο πρόσωπο του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr από την αμερικανική πλευρά.

Κατά την συνάντησή τους συμφώνησαν ότι "Δεν έπρεπε να αφεθεί η κρίση να φτάσει σε αυτό το σημείο" και όχι "Δεν έπρεπε να κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες" αλλά τώρα που έκλεισαν πρέπει να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να ανοιξουν "το συντομότερο δυνατό".

Πρακτικά ο Τ.Λιου διερεύνησε τα περιθώρια να ανοίξει η ρευστότητα της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες μέσω αύξησης του ELA και η γενκή στάση του Μ.Ντράγκι ήταν θετική, αλλά του τόνισε ότι "Ο Β.Σόιμπλε πρέπει να πειστεί να άρει τις επιφυλάξεις του".

Προς τούτο ταξιδεύει αύριο στο Βερολίνο ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ αποφασισμένος να κάμψει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τις αντιστάσεις του Β.Σόιμπλε.

Σε ότι αφορά τον μηχανισμό για την δημιουργία "γέφυρας" ο Λιου έδειξε να γνωρίζει πρέπει να στηριχθεί η θέση τυ ΔΝΤ περί άμεσου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Η συνάντησή του Αμερικανού αύριο με τον Β.Σόιμπλε στο Βερολίνο είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, ειδικά αν υπάρχουν δραματικές εξελίξεις απόψε στην Αθήνα που οδηγήσουν σητν τπώση της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τι θετικό είναι ότι ο Μ.Ντράγκι, τάσσεται υπέρ της άποψης ότι πρέπει "να σπάσει η θηλειά από τον λαιμό" της Ελλάδας. Το επίσης εξαιρετικά σημαντικό: Εδωσε εντολή στις υπηρεσίες της ΕΚΤ να είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση.

Εντονη είναι η φημολογία για έκτακτες πτήσεις μεταφορικών αεροσκαφών της ΠΑ που θα "εξασφαλίσουν" την ρευστότητα, αλλά αυτό δεν έχει διασταυρωθεί...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέλος του SPD παραιτείται και στέλνει συγκλονιστική επιστολή για την Ελλάδα.

Να παραιτηθεί μέσω επιστολής στον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αποφάσισε μέλος του γερμανικού κόμματος SPD, και λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Yascha Mounk. 

Ο κ. Mounk μεταξύ άλλων τονίζει στην επιστολή του: «Μετά από αυτήν την άθλια εβδομάδα γερμανικής ηθικολογίας και ελληνικής ταπείνωσης, η ιδέα μίας στενότερης ενοποίησης των ευρωπαϊκών χωρών αποτελεί παρελθόν. Το SPD, τρομοκρατημένο από την υποτιθέμενη ισχύ του εθνικιστικού φρονήματος του λαού, βρήκε για μια ακόμη φορά κοινό τόπο με τους νεκροθάφτες του αγνού διεθνιστικού ιδεώδους».


Ολόκληρη την επιστολή του Yascha Mounk: 

 Αγαπητέ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ 

 Υπήρξα μέλος του SPD από τα 13 μου. Όπως γνωρίζεις αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει: πρέπει να είναι κανείς 14 για να εγγραφεί. Ήμουν όμως τόσο ανυπόμονος στην επιδίωξή μου να πέσει η συντηρητική κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ και θαύμαζα την ιστορία της σοσιαλδημοκρατίας σε τέτοιο βαθμό, ώστε παρακάλεσα τους συντρόφους στο Μόναχο μέχρι να μου πουν επιτέλους: «Θα μπορούσες πάντα να κάνεις ένα μικρό λάθος και να γράψεις ότι έχεις γεννηθεί το 1981 αντί του 1982». Έκτοτε διαφωνούσα συχνά με το SPD. Ουδέποτε όμως μετάνιωσα που έγινα μέλος. Μέχρι σήμερα. 

 Μετά από μια μακρά περίοδος αποξένωσης από το κόμμα, τις τελευταίες μέρες και βδομάδες έχασα κάθε ελπίδα ότι το κόμμα με τη σημερινή του μορφή και υπό την σημερινή του ηγεσία μπορεί να υπερασπιστεί την μεγάλη παράδοση της σοσιαλδημοκρατίας. 

 Το SPD δεν έχει ένα αληθινό πολιτικό όραμα. Διεκδίκησε κάποιους σοβαρούς βραχυπρόθεσμους στόχους, όπως η θέσπιση κατώτατου μισθού. Δεν έχει όμως σχέδιο για την προσπάθεια να καταστεί μελλοντικά βιώσιμο ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Και είναι αφοσιωμένο σε κάποιες φιλελεύθερες αξίες, τις οποίες τιμώ με όλες μου τις δυνάμεις. Οπως όμως απέδειξε η απροθυμία του να προκαλέσει μια ειλικρινή πολιτική αντιπαράθεση για τους γάμους ομοφυλοφίλων, δεν τολμά να αγωνιστεί για αυτές τις αξίες ακόμη και όταν τις υποστηρίζει η πλειοψηφία των Γερμανών. 

 Πάνω από όλα όμως η αποξένωσή μου από-και, ναι, η οργή μου προς-το κόμμα βασίζεται στο γεγονός ότι ξέχασε μια από τις αρχαιότερες και πλέον θεμελιώδεις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας: την υπόσχεση για υπεράσπιση των ανθρώπων, ανεξάρτητα αν τυχαίνει να είναι Γερμανοί, Σύροι, Ουκρανοί ή Ελληνες. 

 Η συνείδησή μου δεν μπορεί να αντέξει την επιδείνωση της ζωής των μεταναστών. Η Γερμανία ήδη αντιμετωπίζει με απαράδεκτο τρόπο πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Παράτυποι μετανάστες δεν γίνονται δεκτοί σε γερμανικά νοσοκομεία, ακόμη κι αν είναι βαριά άρρωστοι. Επί πολλούς μήνες αιτούντες άσυλο δεν μπορούν να απομακρυνθούν πέρα από μία μικρή ακτίνα από τα τυχαία προσδιορισμένα κέντρα φιλοξενίας τους. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πρόσφατα ψηφίσατε νέο νόμο που χαρακτηρίζει «εγκληματίες» πρόσφυγες, τόσο απελπισμένους ώστε να δίνουν τα υπάρχοντά τους σε διακινητές ή τους φυλακίζει. Σε μία περίοδο που τα κέντρα φιλοξενίας πυρπολούνται σε ολόκληρη τη Γερμανία, δυσχεραίνετε τη ζωή των μεταναστών, προδίδοντας τις αρχές μας. Οι αμέτρητοι σύντροφοι που αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε άλλες χώρες επειδή αντιστάθηκαν σθεναρά στο ρατσισμό και τον φασισμό στη διάρκεια των σκοτεινότερων και αγνότερων στιγμών του SPD θα ντρέπονται για αυτά. 

 Η συνείδησή μου δεν θα ανεχθεί την αδιαφορία σας για τα θύματα της ρωσικής επιθετικότητας. Πάνω από 5000 πολίτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία τα τελευταία δύο χρόνια. Ο υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, μοιάζει υπερβολικά αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να επιλυθεί η κρίση χωρίς να υπάρξει σύγκρουση με τον Πούτιν, τουλάχιστον όμως γνωρίζει την ταυτότητα του πραγματικού επιτιθέμενου. Ο Χέλμουτ Σμιτ και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, οι τελευταίοι σοσιαλδημοκράτες καγκελάριοι της Γερμανίας αντίθετα είτε υποβάθμισαν την προσάρτηση κυρίαρχων εδαφών ενός άλλου κράτους είτε την υποστήριξαν. Αυτή είναι μια κατάφωρη παραβίαση των διεθνιστικών αρχών του SPD. Κι όμως η στάση τους είναι δημοφιλής στην κομματική βάση, όπου ο στερεότυπος αντιαμερικανισμός συνοδεύεται συχνά από την παραίσθηση προτίμησης στη Ρωσία. 

 Το άμεσο έναυσμα όμως για την αποξένωσή μου από το SPD είναι η κοντόφθαλμη εθνικιστική πολιτική σας απέναντι στην Ελλάδα, που αποτελεί μία προδοσία του σοσιαλδημοκρατικού ονείρου της Ενωμένης Ευρώπης. Η συνείδησή μου, αγαπητέ Ζίγκμαρ, δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτήν την πολιτική. 

 Επί εβδομάδες το SPD συμμετείχε εθελοντικά στην έμπλεη αυτοπεποίθησης γερμανική εκστρατεία κατά της Ελλάδας. Μια σοσιαλδημοκρατική πολιτική θα ισοδυναμούσε με μάχη προς όφελος των συμφερόντων των απλών πολιτών σε Γερμανία και Ελλάδα. Πώς μπορούμε να προσφέρουμε στην Ευρωζώνη δίκαιη ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα αντίστοιχο μέλλον για την Ελλάδα; Αντί όμως να αναζητηθούν ρεαλιστικές απαντήσεις σε αυτά τα δύσκολα ερωτήματα, συμπαραταχθήκαμε με τον συντηρητικό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την BILD, το μεγαλύτερο ταμπλόιντ της χώρας, σε μια φτηνή ηθικολογία. Οπως κι εκείνοι, επιδοθήκατε σε εκφοβισμό και διδακτισμό, λέγοντας στους Έλληνες ότι πρέπει να υποστούν αφαίμαξη για να εξυγιανθούν και να περιορίσουν την κατανάλωση. Δεν έχει σημασία ότι κορυφαίοι διεθνείς οικονομολόγοι χαρακτήριζαν επί μακρόν τη λιτότητα ως μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Ούτε έχει σημασία ότι η συμφωνία που συνήφθη τώρα, όπως παραδέχεται ακόμη και το ΔΝΤ, ούτε διασφαλίζει πως η Ελλάδα θα ξεπληρώσει κάποτε τα χρέη της, ούτε επιλύει τα βαθιά δομικά προβλήματα της Ευρωζώνης. 

 Σε κοινό άρθρο με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου και μέλος του SPD, Μάρτιν Σουλτς, ισχυρίζεσαι ότι περάσαμε την ιστορική δοκιμασία. Τι ντροπή! Στην πραγματικότητα, βοήθησες να καταστραφεί και η ύστατη ελπίδα μίας κοινής, δημοκρατικής και αλληλέγγυας Ευρώπης. Γιατί αυτό αντιπροσωπεύει η απόφαση του Eurogroup του περασμένου Σαββατοκύριακου, την οποία μία μεγάλη πλειοψηφία των δικών «μας» βουλευτών θα εγκρίνει την Παρασκευή στο Μπούντεσταγκ. Μετά από αυτήν την άθλια εβδομάδα γερμανικής ηθικολογίας και ελληνικής ταπείνωσης, η ιδέα μίας στενότερης ενοποίησης των ευρωπαϊκών χωρών αποτελεί παρελθόν. Το SPD, τρομοκρατημένο από την υποτιθέμενη ισχύ του εθνικιστικού φρονήματος του λαού, βρήκε για μια ακόμη φορά κοινό τόπο με τους νεκροθάφτες του αγνού διεθνιστικού ιδεώδους. 

 Η ιστορία της σοσιαλδημοκρατίας περιλαμβάνει τόσο στιγμές απίστευτου θάρρους όσο και αποτρόπαιας δειλίας. Θαυμάζω τους συντρόφους που έμειναν πιστοί στο SPD όταν κατέλαβε την εξουσία ο Χίτλερ το 1933 αλλά εκείνους που είχαν τη διορατικότητα να εγκαταλείψουν τις τάξεις του το 1914 όταν το κόμμα υποστήριξε την είσοδο της Γερμανίας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Ευτυχώς ζούμε σε λιγότερο δραματικές εποχές. Μια ηγεσία όμως που προδίδει τις αρχές του κόμματος, τις οποίες θεωρώ ιερές, με την πρώτη κρίση, δεν με αντιπροσωπεύει πλέον. Για αυτό παραιτούμαι σήμερα από μέλος του κόμματος. 

 Έχασα το μικρό βιβλιαράκι που αποστέλλεται σε νέα μέλη του κόμματος όταν μετακόμισα πριν κάποια χρόνια γι αυτό δεν μπορώ να το εσωκλείσω σε αυτήν την επιστολή. Ίσως είναι για καλό. 

 Οι ιδέες που περιέχει θα αποτελούσαν την αφορμή για προφανείς ειρωνείες. Και ίσως έχω ακόμη ένα ψήγμα ελπίδας ότι το παλιό μου κόμμα κάποια μέρα θα θυμηθεί τις διεθνιστικές αρχές του. Αν αυτό συμβεί, ίσως ψάξω να βρω αυτό το βιβλιαράκι, το οποίο κατείχα με περηφάνια όταν ήμουν 13 ετών. Με λύπη Yascha Mounk 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τζιχαντιστές απειλούν τα Βαλκάνια μέσω βίντεο



Βίντεο με τίτλο “Είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο” που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει τις χώρες των Βαλκανίων στόχο ισλαμιστών τρομοκρατών. Με τη μορφή στίχων οι δημιουργοί του βίντεο προβάλλουν μηνύματα προς τους μουσουλμάνους στα Βαλκάνια για να τους ενθαρρύνουν να ενταχθούν στο “Ισλαμικό Κράτος”.


Σύμφωνα με τον σερβικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό (RTS), στο βίντεο, που δημοσιεύθηκε στο YouTube στις 10 Ιουλίου η Σερβία είναι ο πρώτος στόχος των εξτρεμιστών, οι οποίοι μέσω θρησκευτικής ωδής – κασίντα – διαμηνύουν ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων την ισλαμική εξουσία.

Μετά την κατάκτηση της Σερβίας, αναφέρουν ότι σχεδιάζουν την κατάληψη της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και του Κοσόβου.

Στον πρώτο στίχο αναφέρεται: «Χαρείτε Βαλκάνιοι, πλησιάζουν καλύτερες μέρες, έρχονται οι Μουσουλμάνοι, είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο«.

Στο τέλος του βίντεο, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B9 δημοσιεύεται και απειλητικό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι το πρώτο απειλητικό μήνυμα για τα Βαλκάνια μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, με το οποίο το «Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσε την άφιξή του στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αγοράζουμε μόνο ελληνικά προιόντα !!! Μέρος 1ον : Καπνά - ζάχαρη

ΚΑΠΝΑ


Ο Αμερικάνικος κολοσσός Philip Morris [με Παπαστράτο] βρίσκεται πιο κάτω από την εταιρία Καρέλιας. Πράγμα που σημαίνει ότι η Ελληνική καπνοβιομηχανία βρέθηκε στην κορυφή από τότε που η Παπαστράτος πέρασε στον έλεγχο της αμερικανικής πολυεθνικής.

Η εταιρία Καρέλιας λοιπόν έφτασε στα 193,4 εκ. ευρώ και η Παπαστράτος [Philip Morris] στα 162 εκ. ευρώ. Αν ψαχουλέψουμε τα αρχεία θα δούμε ότι πριν τρία μόλις χρόνια η εταιρία Παπαστράτος είχε τζίρο 245 εκ. ευρώ και η εταιρία Καρέλιας 151 εκ. ευρώ.

Επίσης η εταιρία Παπαστράτος επί τρία χρόνια δηλώνει οικονομικές ζημιές: Το 2013 είχε ζημίες 13,781 εκατ. ευρώ, το 2012 ζημιές 1,526 εκατ. ευρώ και ζημιές 17,327 εκατ. ευρώ το 2011.

Την ίδια στιγμή η εταιρία Καρέλιας είχε κέρδη περίπου 165 εκ ευρώ αποδίδοντας τεράστια ποσά φόρου στο δημόσιο πέρα από την καπνική φορολογία και τον ΦΠΑ. Επίσης είναι από τις ελάχιστες εταιρίες που φροντίζουν τους εργαζομένους τους, σαν να ήταν οικογένεια. Όχι μόνο δεν απολύει, αλλά δίνει και αυξήσεις.


Μην ξεχνάμε ότι από τις συνεχείς ζημιές του περίφημου… ξένου επενδυτή, που ονομάζεταιPhilip Morris, το ελληνικό δημόσιο ΔΕΝ έχει φορολογικά έσοδα. Και κατά τα άλλα κάποιοι πανηγυρίζουν για τις επενδύσεις της Philip Morris στην Ελλάδα και τις υποσχέσεις τους ότι θα αγοράσουν καπνά από τους έλληνες παραγωγούς.

ΖΑΧΑΡΗ 


Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης προχωρά στην επαναλειτουργία δύο εργοστασίων τα οποία είχαν κλείσει
πράγμα που συνεπάγεται πως θα δώσει και δουλειά σε δεκάδες συμπολίτες μας.

Έχουμε χρέος λοιπόν, να στηρίξουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις. Αγοράζουμε ζάχαρη μόνο από την ΕΒΖ!


Το μπλόγκ θα συνεχίζει με αναρτήσεις του να ενημερώνει τον αναγνώστη μας για το ποια είναι ελληνικά προιόντα

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η αξία της αποταμίευσης (ή σπάστε τους κουμπαράδες!)..

    Κι αφού λοιπόν ο υπέρτατος εκβιασμός των ''εταίρων'' της Ευρωπαϊκής Ένωσης τοκογλύφων ήταν: ''..ή συμφωνία, ή κλείνουμε τις τράπεζες και κατάσχονται όλες οι καταθέσεις!'',
..τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά!

ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!
Να σπάσουμε τους κουμπαράδες!
Με το που θ' ανοίξουν οι
τράπεζες (όποτε ανοίξουν),
..ή και λίγα λίγα από τα ΑΤΜ (σιγά το μέγεθος των καταθέσεων που έχει το 80% των πολιτών!),
..αποσύρουμε όλες μας τις καταθέσεις!

Τόσα χρόνια μιά χαρά ζούσαν οι πατεράδες μας χωρίς τράπεζες και χωρίς ''τραπεζική πίστη'' (γ@μώ την πίστη σας γ@μώ!).
Αν από μέσο εξυπηρέτησης των πολιτών και της κοινωνίας, οι τράπεζες έχουν καταντήσει μέσο και εργαλείο εκβιασμού,
..μας είναι άχρηστες, επικίνδυνες, και ανεπιθύμητες.

Κι ας μην ρωτούν οι τηλε-κατευθυνόμενοι προδότες ''και τι θα τις κάνετε τις οικονομίες σας, πού θα τις ασφαλίσετε;''
Ποιές οικονομίες μας; Μας ειρωνεύεστε κι από πάνω;
Κι αν κάποιοι είχαν κρατήσει κάτι για τις ''δύσκολες μέρες'',
..οι δύσκολες μέρες ήρθαν. Και έμειναν!
Φόροι, ανεργία, και οικογενειακή αλληλεγγύη εξανέμισαν όποιες οικονομίες υπήρχαν.
Ό,τι έχει απομείνει στην τραγική πλειοψηφία του λαού είναι η μηνιαία σύνταξη ή και ο μισθός που κατατίθεται στους λογαριασμούς όσων ακόμη δουλεύουν,
..άντε και κανα χαρτζιλίκι της πλάκας.

Αφού λοιπόν την περίφημη ''αξία της αποταμίευσης'' την μετατρέψατε σε όπλο εναντίον του λαού,
..θα σπάσουμε κι εμείς τους κουμπαράδες μας!
Εμπρός! Κλείστε τις τράπεζες! Κατασχέστε τα! Θα βρείτε τ' @@@@@ια μας!
Δεν είναι ο απλός λαός αυτός που θα χάσει. Ήδη έχει χάσει τα πάντα!
Οι φίλοι σας θα χάσουν, οι κολλητοί σας!
Αυτοί που προστατεύετε.
Αυτοί που τα φάγανε και τώρα δεν πληρώνουνε.

Κλείστε τις τράπεζες!
Χάρη θα μας κάνετε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φέρτε μας πίσω τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου!..

     Χίλιες φορές καλύτερα οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από το ξεφτιλίκι που είδαμε χθες το βράδυ.
Το ξεφτιλίκι που είδε όλη η υφήλιος,
..το πώς δηλαδή ένα κοινοβούλιο μιάς υπόδουλης χώρας ψηφίζει ό,τι του παραγγέλνουν οι δυνάστες, όταν το παραγγέλνουν, και όσο γρήγορα του πούνε αυτοί!

Τουλάχιστον με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εκτίθεται μόνον η πλευρά που τις
χρησιμοποιεί. Όχι σύσσωμο το κοινοβούλιο!

Χθες χάθηκαν πολλά πράγματα..
Μεταξύ αυτών χάθηκε και το ηθικό προβάδισμα των κομμάτων της κυβέρνησης, ότι ποτέ ως τώρα δεν είχανε ψηφίσει ''ΝΑΙ'' σε κανένα μνημόνιο.
Βέβαια τυπικά αυτό που ψήφισαν δεν είναι ''μνημόνιο'', παρά κάποια ''προαπαιτούμενα'' για να συμφωνηθεί το νέο δάνειο που θα φέρει το νέο μνημόνιο.
Ακόμη χειρότερα! Γιατί αυτό προοιονίζει δεκάδες ''ναι σε όλα'' που μέλλει ακόμη να ακουστούν από χείλη που δεν έπρεπε.

Χάθηκε λοιπόν το ηθικό πλεονέκτημα δύο κομμάτων.
Χάθηκε το ακροτελεύτιο επιχείρημα των υποστηρικτών τους όταν έδιναν την ''μάχη του καφενείου'', και της πόρτα-πόρτα ενημέρωσης του λαού. Λέγανε ''ναι, αλλά αυτοί τουλάχιστον δεν έχουν ψηφίσει κανένα μνημόνιο''!
Τώρα; Σιωπή.

Το blog λυπάται για την πρόβλεψη που θα κάνει,
..αλλά το μικρότερο κόμμα της κυβέρνησης θ' ακολουθήσει την μοίρα της ΡΗΜΑΔ!
Το κόμμα αυτό (κίνημα κατά την ονομασία), υπήρξε αυθόρμητο, οινεί επαναστικό προϊόν των πολιτών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,
..και η συγκολλητική του ουσία ήταν ακριβώς αυτή: πώς δεν είχε ποτέ ούτε βερμπαλιστικά δεχτεί, αλλά ούτε και ψηφίσει κανένα μνημόνιο ή εφαρμοστικό νόμο.
Και παρ' όλο αυτό το ισχυρότατο πλεονέκτημα και επιχείρημα,
..στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου μπήκε σχεδόν οριακά στην Βουλή (το 4,75% δεν είναι δα και κανένα ποσοστό να το υπερηφανευτεί κανείς για ένα καθαρά αντιμνημονιακό και λαϊκό κίνημα εν μέσω μνημονίων και κυβερνήσεων δωσιλόγων!)
Τώρα; Με ένα ''Ναι'' στις αποσκευές;

Χάθηκε κι η αθωότητα των τελευταίων ρομαντικών.
Χάθηκε και ο ύπνος μας, τόσα ξενύχτια να παρακολουθούμε τί;
Δεν θέλουμε να παρακολουθούμε ανθρώπους που εμπιστευθήκαμε να ξεφτιλίζονται έτσι!

Δεν θέλουμε.
Ξεφτιλίζεται η ψυχή μας!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....