Διυλιστήριο: 05/27/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Η Νομική Αθηνών νίκησε το Χάρβαρντ: Πρώτοι οι Έλληνες φοιτητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Είχαν απέναντί τους εκπροσώπους από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο. Παρόλα αυτά, ήταν η ελληνική τετράδα εκείνη που έκλεψε τις εντυπώσεις στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης: τα παιδιά της Νομικής Αθηνών, που κατάφεραν να νικήσουν και τους φοιτητές του Χάρβαρντ.

Η Περσεφόνη Βερνάδου, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο Παναγιώτης Κυριακού και η Αννα Βεντουράτου κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Moot Court Competition, που έγινε στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη.

Ο διαγωνισμός, που διεξάχθηκε φέτος για 12η χρονιά, αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας δικαστικής επίλυσης διακρατικών εμπορικών διαφορών.

Φέτος το θέμα αφορούσε τη διαφορά μεταξύ δύο κρατών μελών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, ενός ανεπτυγμένου και ενός αναπτυσσόμενου, που προέκυψε λόγω της απόφασης του τελευταίου να ανακρατικοποιήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης μετά από μία περίοδο ιδιωτικοποίησης χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Στο διαγωνισμό μετείχαν 117 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και η ομάδα της νομικής Αθηνών, αφού πήρε το εισιτήριο στον προκριματικό γύρο της Ευρώπης βρέθηκε στην τελική φάση μαζί με 19 άλλα πανεπιστήμια και στο τέλος κόντρα στο Χάρβαρντ.

Το εννεαμελές δικαστήριο- υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΟΕ και εγνωσμένης φήμης καθηγητές διεθνούς οικονομικού δικαίου, έδωσαν τη νίκη στην ελληνική ομάδα.

Για την επιτυχία τους οι φοιτητές πήραν υποτροφίες για την παρακολούθηση των καλοκαιρινών μαθημάτων διεθνούς οικονομικού δικαίου, ενώ είχαν και προτάσεις για εργασία από μεγάλες εταιρείες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιτέλους: Φορολόγηση σε καταθέσεις στην Ελβετία ή κλείσιμο λογαριασμού!


Ένα οριστικό τέλος στο ζήτημα με τις καταθέσεις στην Ελβετία επιχειρεί να δώσει το οικονομικό επιτελείο, με το Γιάνη Βαρουφάκη να ανακοινώνει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, ότι οι καταθέτες θα πρέπει να περάσουν από το… ταμείο για να φορολογηθούν τα χρήματά τους με 15% εθελοντικά ειδάλως ο λογαριασμός τους στο εξωτερικό θα κλείνει οριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τη συμφωνία εθελοντικής αποκάλυψης καταθέσεων, οι καταθέτες, τόσο της Ελβετίας, όσο και σε άλλες χώρες θα μπορούν με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους, χωρίς τη δέσμευση να τα επαναπατρίσουν.

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι οι σχετικές διατάξεις θα τεθούν άμεσα σε δημόσια διαβούλευση.

Πώς να νομιμοποιήσετε τις καταθέσεις σαςΣύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ο καταθέτης θα μπαίνει από τον υπολογιστή του σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΓΓΔΕ, στην οποία και θα δηλώνει τις «μαύρες» καταθέσεις εξωτερικού, λαμβάνοντας εν συνεχεία σχετικό πιστοποιητικό συμμόρφωσης.

Όσοι δεν νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους ο λογαριασμός στην Ελβετία θα κλείνει και ο καταθέτης δεν θα μπορεί να ανοίξει νέο λογαριασμό. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα τι θα συμβαίνει με τα χρήματα που θα υπάρχουν στο λογαριασμό που θα κλείνει, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο κ. Βαρουφάκης ότι θα αποσαφηνιστεί άμεσα.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι η Ελβετία από το 2017 θα είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει τις καταθέσεις κατοίκων εξωτερικού, γεγονός που καθιστά την προσφυγή στην εν λόγω ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για αποκάλυψη των καταθέσεων ιδιαίτερα συμφέρουσα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όλα με δόσεις! Προλάβετε!..

     Οι 700.000 αιτήσεις για ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο που υποβλήθηκαν μέσα σε 38 μόλις μέρες,
..και όσες ακόμη πολλές χιλιάδες θα υποβληθούν, αφού η παράταση της ρύθμισης κατά ένα μήνα είναι σίγουρο πως θα επιφέρει κι άλλες αιτήσεις, ένα πράγμα μόνον σημαίνει:
Πως οι έλληνες δεν είναι ούτε οι μπαταχτσήδες ούτε οι φοροαποφεύγοντες όπως οι τοκογλύφοι-δανειστές επιθυμούν να μας εμφανίσουν, για να δικαιολογήσουν έτσι την κακουργηματική τους συμπεριφορά απέναντι στην χώρα.

Από παλιά, από μικρό παιδί το blog θυμάται, σε παρέες μεγαλύτερων συνήθιζε ν' ακούει να λένε με περηφάνια: ''εγώ δεν χρωστάω δραχμή! Θέλω να έχω καθαρό το κούτελό μου!''.
Δεν μπορεί λοιπόν ένας λαός που το είχε (και έχει) ως τιμή να μη χρωστάει, να είναι τίμιος και καλοπληρωτής,
..δεν μπορεί, παρά την τριακονταετή λαίλαπα ανηθικότητας και κατσαπλιαδισμού του ΠαΣοΚ (κυρίως) να αλλοιώθηκε τόσο πολύ ώστε να κατάντησε έθνος απατεώνων και λιμοκοντόρων!

Όπως είναι πάλι βέβαιο ότι αυτές οι 700.000 αιτήσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από χαμηλά, μικρομεσαία και μεσαία εισοδηματικά στρώματα, ανθρώπων του μεροκάματου, του μεσαίου και μικρού ''πλούτου'', έντιμων και φερέγγυων κατά τεκμήριο,
..που η απρόσμενη και κατασκευασμένη όπως πολλοί εικάζουν κρίση, τους ανάγκασε να γίνουν χρεοφειλέτες του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών, και των ιδιωτικών τους συναλλαγών.
Άνθρωποι τίμιοι, περήφανοι, εγωιστές (με την καλή έννοια), κατάντησαν να διασύρονται όχι μόνον από τις εισπρακτικές εταιρείες, τις διαταγές πληρωμής των τραπεζών, και τις αλλεπάλληλες προ-ειδοποιήσεις και ''μπλοκάρισμα'' λογαριασμών από τις εφορίες,
..αλλά κυρίως να καταγγέλλονται παγκοσμίως και να στραπατσάρεται η εθνική τους υπερηφάνεια από την μαύρη προπαγάνδα των διεθνών απατεώνων,
..αλλά και από την αχαρακτήριστη πολιτική των πολιτικών λακέδων τους (''κυβερνώ ένα έθνος διεθαρμένων'' είχε δηλώσει επανειλλημένως ο συκοφάντης αλητήριος της πολιτικής, και Μέγας Ηλίθιος),
..και των μπουκωμένων με χρήμα παπαγάλων των Μ.Μ.Ε.

Αυτή η μαύρη προπαγάνδα πρέπει να σταματήσει.
Το αμαυρωμένο πρόσωπο του έλληνα, εξ αιτίας της λεηλασίας που υπέστη η χώρα από την διαπλοκή, πρέπει να αποκατασταθεί.
Το αμάρτημα αυτού του λαού δεν είναι ότι είναι κακοπληρωτής ή απατεώνας.
Είναι άλλο: Το ότι τόσα χρόνια με παράλογη εμμονή εμπιστεύτηκε τις τύχες του σε ανθρώπους ηθικά και πνευματικά ανάπηρους, τυχοδιώκτες και φελλούς, αλλοπρόσαλους και ψυχολογικά διαταραγμένους, σε πολιτικούς απατεώνες!

Ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και απαίτηση του λαού είναι να αποκατασταθεί το όνομα ''Έλληνας'', και ''Ελλάδα'',
..στο επίπεδο που του αξίζει.
Όχι χαμηλότερα, αλλά ούτε και πιό ψηλά.
Όσο μας πρέπει!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κωνσταντοπούλου: Άκυρος ο εξώδικος συμβιβασμός με τη Siemens - ΒΙΝΤΕΟ


"Άκυρο" χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής.

Η πρόεδρος της βουλής και της Επιτροπής πήρε το λόγο μετά τον Σήφη Βαλυράκη και σχολιάζοντας τη φράση του ότι "το σκάνδαλο siemens ξεκίνησε ως το σκάνδαλο διαφθοράς και εξελίχθηκε ως σκάνδαλο συγκάλυψης" είπε ότι πρόκειται για "μια παραδοχή που είναι απολύτως διαδεδομένη και στην κοινωνία" "Το ίδιο και η παρατήρησή ότι το πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε ανίκανο για την αυτοκάθαρσή του".

"Επειδή όμως η ιστορία δεν τελειώνει και επειδή όταν επιμένουμε στη διερεύνηση και αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας, μπορούμε και να μεταβάλουμε τα συμπεράσματα και να αποδείξουμε ότι το πολιτικο σύστημα θα καταστεί ικανό για την αυτοκάθαρσή του, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο κατά την οποία είναι εγκληματική η παράλειψη διεκδίκησης αξιώσεων του ελληνικού δημοσίου. Είναι ευθύνη της επιτροπής να εξετάσει ποιες είναι οι προτάσεις εκείνες που έγιναν και από πλευράς της εξεταστικής επιτροπής εν σχέση με τη διεκδίκηση αξιώσεων, εν σχέση με την κατάγνωση προστίμων, εν σχέση με την ενεργοποίηση του διεθνούς πλαισίου πάταξης της διαφθοράς, προτάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι εξόχως προβληματικό να αισθάνεται μια επιτροπή της βουλής ότι η siemens και η κάθε siemens απολαμβάνει ιδιότυπης ή ιδιώνυμης ασυλίας , είναι όμως στην ευθύνη μας και την αρμοδιότητά μας αυτή η ασυλία τελικά να γίνει ατιμωρησία, διάβρωση και άλωση και του πολιτικού συστήματος και της δημοκρατίας" " τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"Είχε ενδιαφέρον η πρόταση για εξέταση αυτοτελώς της siemens, νομικού προσώπου που έχει εκπροσώπηση, καθώς επίσης και η εξέταση των όρων αυτού του φερόμενου ως εξώδικου συμβιβασμού, γιατί η πραγματικότητα είναι ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση με την οποία χαρίστηκαν οι αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου" πρόσθεσε.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζυρίχη: Συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA από το FBI για διαφθορά


Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εκβιασμό, δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Μεγάλο το πλήγμα για τον Μπλάτερ ενόψει των εκλογών.

«Βόμβα» μεγατόνων έπεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις τάξεις της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της συνελήφθησαν στο ξενοδοχείο "Baur au Lac" της Ζυρίχης,όπου είχαν καταλύσει για το ετήσιο συνέδριό τους, μετά από επιχειρήση του FBI.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των «New York Times» τα νυν και πρώην στελέχη της FIFA που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί πήραν τα κλειδιά των δωματίων από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και αιφνιδίασαν τα στελέχη εισβάλλοντας στα δωμάτιά τους. Επόμενη κίνηση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας είναι να παρακαμφθούν κωλύματα του ελβετικού νόμου, ώστε να εκδοθούν οι συλληφθέντες στις ΗΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στον Σεπ Μπλάτερ ενόψει των προσεχών εκλογών για την προεδρία της FIFA, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι πιθανό πολύ σύντομα να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....