Διυλιστήριο: 12/11/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων στο φυσικό αέριο»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμεύθηκε την Τετάρτη να προστατεύσει το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων στο φυσικό αέριο μέχρι να γίνει μια συμφωνία για δίκαιη κατανομή των πόρων με την κυπριακή κυβέρνηση.«Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να μείνει έξω από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο», είπε κατά τη διάρκεια της 60ηςεπετείου της δημιουργίας της τουρκικής επιχείρησης Πετρελαίου.


«Το ερευνητικό μας σκάφος συνεχίζει τώρα τις δραστηριότητες γεώτρησης. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί, για όσο διάστημα η κυπριακή κυβέρνηση και η Ελλάδα συνεχίζουν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις μας στο θέμα», πρόσθεσε.


Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των τουρκοκυπρίων και των ελληνοκυπρίων επαναλήφθηκαν μετά από μια διετή παύση, τον Φεβρουάριο του 2013.


Ωστόσο, ανεστάλησαν από την ελληνοκυπριακή πλευρά στις 7 Οκτωβρίου, όταν η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό σκάφος «Barbaros Hayreddin Pasa» και πολεμικά πλοία να συνοδεύουν την ελληνοκυπριακή αποστολή, για να δείξει τη στάση της Τουρκίας σχετικά με τη μονόπλευρη έρευνα, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:


Υπογραμμίζοντας το ρόλο των διπλωματικών προσπαθειών της Τουρκίας στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της ιρακινής κεντρικής κυβέρνησης και της βόρειας ιρακινής αυτόνομης διοίκησης για τα έσοδα του πετρελαίου, ο Ερντογάν, είπε:


« Έχουμε ακριβώς την ίδια αντίληψη για το νησί της Κύπρου. Ελπίζω ότι η επιτυχία της διπλωματίας μας για την ενέργεια στο Ιράκ να επαναληφθεί και στην Κύπρο».


--
http://www.echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι πυροσβέστες ψέκασαν τα ΜΑΤ (video)

«Το στρωσε» στις Βρυξέλλες από τους αφρούς των πυροσβεστών που διαμαρτύρονται για τις περικοπές μισθών και τη γενικότερη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της πολιτικής ασφάλειας.

Οι συγκεντρωμένοι αφού ψέκασαν με αφρό τα μέλη των Βελγικών ΜΑΤ, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και έφτασαν μέχρι το πρωθυπουργικό μέγαρο όπου τοποθέτησαν συμβολικά τα κράνη τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας.πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ο Τσίπρας απειλούσε να σκίσει το μνημόνιο, αλλά έριξε τους τόνους»

O πανικός των αγορών τις τελευταίες ημέρες δεν αντανακλά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μαλακώσει τη ρητορική του μετά τη νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές του Μαΐου, σχολιάζουν οι Financial Times σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τον τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς επιδιώκει να μαλακώσει τις αιχμηρές γωνίες του».

«Η Ελλάδα ήταν το επίκεντρο της κρίσης χρεών στην Ευρώπη και τώρα, μετά από τέσσερα χρόνια εξαντλητικής λιτότητας, ίσως γίνει η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που αναθέτει την κυβέρνηση σε αουτσάιντερ του λαϊκισμού, που υπόσχεται ριζοσπαστικές λύσεις», υπογραμμίζουν οι FT και συμπληρώνουν: «Ο φλογερός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέπτυξε πολιτική δράση από τα μαθητικά και τα φοιτητικά χρόνια σε κομμουνιστικές οργανώσεις. Πρόβαλε από το περιθώριο το 2012, με την υπόσχεση να σκίσει το απεχθές μνημόνιο, ενώ παράλληλα η σκληροπυρηνική παράταξη του κόμματος ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.»

Όπως σημειώνει η αρθρογράφος Kerin Hope, «ο 40χρονος Αλέξης Τσίπρας επιπλέον τρομοκράτησε την ελληνική ελίτ απειλώντας να επιβάλει νέο φόρο στην μεγάλη περιουσία. Γενικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ότι θα μπορούσε να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες για να δώσει επιδόματα στους φτωχότερους και να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της χώρας, το οποίο αναμένεται να φτάσει στο 173% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο.»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας έχει χαμηλώσει τους τόνους από τον Μάιο, που ο ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκε στις ευρωεκλογές, εδραιώνοντας στις δημοσκοπήσεις την πρωτοκαθεδρία έναντι του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Δηλώνει αφοσίωση στο ευρώ, ενώ η οικονομική ομάδα του πλέον διεξάγει τακτικά διεθνή conference calls σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους fund managers ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να καταπολεμήσει το δανειακό πρόβλημα της Ελλάδας και δεν θα αντιταχθεί σε ξένες επενδύσεις. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επίσης τακτικές επαφές με κάποιους από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας αλλάζει τακτική και γίνεται πιο φιλικός προς τους επιχειρηματίες», δήλωσε ο Γιάγκος Χαραλάμπους, πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας. «Αν σχηματίσει κυβέρνηση, πιστεύω ότι θα καταλάβει τις πρόσφατες αντιδράσεις των αγορών και θα κάνει άνοιγμα στους διεθνείς πιστωτές».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο καταλληλότερος!..

    Ο ''καταλληλότερος'', όπως μας είπε ο παλικαρόπουλος, για υποψήφιος Πρόεδρος της (κουτσής) Δημοκρατίας,
..είναι ο δικός του υποψήφιος!

Δεν μας είπε όμως για τί πράγμα ακριβώς είναι καταλληλότερος;
Να ψηφίζει ''ναι σε όλα'' όπως έκανε για τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων;
Ή να υπογράφει ''αβλεπί'' κάθε Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου , που θα του βάζουν κάτω απ' την μύτη, όπως ο νυν εσχατόγερος-δανειστής-αντιστασιακός(!);
Μήπως, να παραμένει άφωνος και άλαλος μπροστά στην σφαγή και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, όπως ο μέχρι σήμερα ''καταλληλότερος'';
Να είναι πιό ''μπουγιόζικος'' στους πατριαρχικούς θρόνους που θα τον βάζουν να κάθεται, ως γλάστρα διακοσμητική, σοβαρός και σοβαροφανής;

Αμέλησε να μας πεί ο ''πρωθυπουργός''-μαριονέτα γιατί πρέπει ο ''καταλληλότερος'' υποψήφιος να είναι απ' τον δικό του χώρο, τα ''σα εκ των σών'',
..και όχι φερ' ειπείν απ' τον αντιμνημονιακό χώρο.
Μήπως επειδή εκτός από ''κατάλληλος'' (όπως τον εννοεί το σύστημα), πρέπει να είναι και πρόθυμος;
Και δεν εννοούμε μόνον πρόθυμος για μετά την επιθυμητή για το σύστημα εκλογή,
..αλλά και για πριν!
Πρόθυμος δηλαδή να συναινέσει στον εξευτελισμό του και στον διασυρμό του, ως υποψήφιος, εκλεκτός των συνεργατών-δωσιλόγων της τρόϊκας, των τοκογλύφων και των τραπεζών.

Προφανώς τέτοιοι ''πρόθυμοι'' και ''κατάλληλοι'' δεν βρίσκονται πολλοί,
..παρά μόνον από την πλευρά της κυβερνητικής συμμορίας και των βουλευτών της. Άντε, και σε μιά δράκα εξωνημένων, μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού, ''ανθρώπων του (τάχα) πνεύματος''!

Μ' αυτήν την έννοια δεν είναι κι αυτός παρά άλλος ένας ''καταλληλότερος'' απ' τον σωρό.
Που θα ψηφιστεί μόνον από τους όμοιούς του, του σωρού κι αυτοί!
Να τον χαίρονται.

Γι αυτούς και τα συμφέροντά τους μπορεί πράγματι να είναι κατάλληλος!
Για την πατρίδα, όχι!..

Υ.Γ. Στην φωτογραφία βλέπουμε τον ''καταλληλότερο'', μαζί με την φράου-καγκελάριο δεξιά, και μέλη του πολιτικού συστήματος-κυβερνητικής συμμορίας απ' την άλλη. Γελούν γιατί δεν έχουν ανάγκη! Αυτοί τάχουν τα προβλήματά τους λυμένα!
Αλλοίμονο από μάς..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Rheinmentall: Δώσαμε μίζες στην Ελλάδα


Την καταβολή μιζών στην Ελλάδα παραδέχθηκε δημοσίως η Rheinmetall.

Για πρώτη φορά μια γερμανική αμυντική βιομηχανία προβαίνει σε ανάλογη πράξη. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία προχώρησε σε συμβιβασμό με την εισαγγελία της Βρέμης στην υπόθεση της πώλησης στην Ελλάδα των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad (ύψος σύμβασης 150 εκατ. ευρώ), αποδεχόμενη πληρωμές μιζών από τον αντιπρόσωπό της Πάνο Ευσταθίου, ύψους 10 εκατομμυρίων.

Για την παραδοχή αυτή θα πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ. "Κάναμε λάθη και αναλαμβάνουμε την ευθύνη", παραδέχθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Ο Πάνος Ευσταθίου στις 14 Απριλίου 2014 είχε παραχωρήσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε ειδικό λογαριασμό υπέρ του ελληνικού δημοσίου αφού εμπλεκόταν στην υπόθεση για τα εξοπλιστικά. Μπορείτε και εσείς να καταλάβετε για την ''άνετη'' παραχώρηση αυτή, πόσο μεγάλο ήταν το ποσό των μιζών των εξοπλιστικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον κ. Ευσταθίου:

«Ο κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, εμπλεκόμενος σε υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, που διερευνούν οι Ανακριτές του Ν. 4022 κ.κ. Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, σήμερα κατέθεσε στον ειδικό λογαριασμό υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το ποσό των δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα πέντε (2.552.435) ευρώ.

Στην ανωτέρω κίνηση προέβη, επειδή -ειλικρινά και ανυπόκριτα- επιθυμεί εμπράκτως να επανορθώσει τις συνέπειες των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων και συγχρόνως ζητά δημόσια συγνώμη από τους Ελληνες πολίτες».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την παραπομπή του διοικητή του ΙΚΑ ζητά ο Εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για κακούργημα, και συγκεκριμένα με την κατηγορία της απιστίας, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ζητά με πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Η υπόθεση αφορά την άρση κατάσχεσης λογαριασμών της αλυσίδας «Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ», η οποία είχε οφειλές στο ΙΚΑ ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ. Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται και η παραπομπή των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην πράξη του βασικού κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός δέχεται ότι με την απόφασή του ο διοικητής του ΙΚΑ ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα, καθώς με την άρση της κατάσχεσης χάθηκαν σε λίγες ημέρες από τους λογαριασμούς της εταιρείας ποσά που θα μπορούσαν να έχουν εισπραχθεί για τις ασφαλιστικές οφειλές της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....