Διυλιστήριο: 02/09/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ρωσικός Στρατός θα χρησιμοποιεί τα κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια

Η Μόσχα και η Λευκωσία συζητούν την πρόσβαση των ρωσικών στρατιωτικών αεροπλάνων και πλοίων σε κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια, όταν μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο Itar Tass.



Στο νησί δεν θα δημιουργηθούν ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εξήγησε κατά τη συνάντηση των υπουργώνΕξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Κύπριος υπουργός Ιωάννης Κασουλίδης, "επειδή η Ρωσία δεν έστειλε ποτέ ένα τέτοιο αίτημα."


Κατά τη Ρωσο-Κυπριακή Σύνοδο Κορυφής, θα υπογραφούν δέκα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης συμφωνίας στον τομέα της άμυνας, καθώς και μια νέα συμφωνία για να βοηθηθούν οι Ρώσοι πολίτες στην εκκένωση από χώρες της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης.


--
http://www.echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η μεγάλη επιτυχία της νέας Ελληνικής κυβέρνησης

 
   
      Η μεγαλύτερη επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι ότι επιτέλους υπάρχει πίεση στους δανειστές. Δεν είναι ότι λέει μετεκλογικά αυτά που μας έλεγε προεκλογικά. Δεν είναι ότι έδιωξε τον Νταίσεμπλουμ από την Αθήνα. Δεν είναι ούτε καν ότι ορθώσαμε το ανάστημα μας εναντίον της Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. Δεν είναι ότι κατάφερε όλος ο παγκόσμιος χάρτης να μιλά για την λιτότητα στην Ελλάδα και να δώσει σε όλο τον κόσμο πάλι την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει κάτι.
      Είναι ότι κατάφερε ο ακροδεξιός να ''βαράει'' προσοχή στην στάση της αριστερής Ελληνικής κυβέρνησης, είναι ότι κατάφερε ο αριστερός να υποστηρίζει με σθένος τις θέσεις και την στάση του άλλοτε δεξιού Πάνου Καμμένου και όλων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι ότι κατάφερε να μας ενώσει όλους μαζί εναντίον της Γερμανικής Ευρώπης και να μας ξεσηκώσει να φωνάξουμε .....
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
     Είναι πραγματικά μεγάλο να βλέπεις να συζητάνε ο αριστερός Τσίπρας, με τον δεξιό Καμμένο, δύο νέοι πολιτικοί, για το μέλλον της Χώρας. Να συνεργάζονται, να βάζουν στην άκρη τις όποιες ευκαιριακές μικροπολιτικές διαφορές και να αγωνίζονται για ένα και μόνο κοινό σκοπό ....
ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
     Είναι πραγματικά μεγάλο, να βλέπεις να συστρατεύονται απλοί Έλληνες πολίτες, που άλλοτε αλληλοσφάζονταν για κομματικές σκοπιμότητες ή για την κάλυψη κάποιας ευκαιριακής θεσούλας παίζοντας άθελα, το παιχνίδι των προδοτικών και φίλιων κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι αυτοί τώρα έχουν στο μυαλό τους ένα μόνο πράγμα .....
ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
     Έμελλε πάλι η Ελλάδα να μεταλαμπαδεύσει σε όλο τον κόσμο την βασική αρχή της δημοκρατίας που είναι η λαική βούληση. Έμελλε πάλι στην ''μικρή'' Ελλάδα να τα ''βάλει'' με τους ισχυρούς. Έμελλε πάλι στον Ελληνικό λαό να αποδείξει ότι δεν φοβάται και να υποκινήσει όλους τους λαούς να διεκδικήσουν αυτά που με δόλιο τρόπο ελάχιστοι τους τα έκλεψαν.
     Μην αφήσετε αυτή την φλόγα να σβήσει. Μην ξεχάσετε ποτέ αυτό που αισθάνεστε για το διπλανό σας. Στηρίξτε την Ελληνική κυβέρνηση και απομονώστε τους μικρούς που μας δηλητηριάζουν και μας βάζουν να τσακωθούμε προσπαθώντας να καρπωθούν χαιρέκακα την διάλυσή μας.
     Σε αυτή την ένωση του απανταχού Ελληνισμού, εσύ θα μείνεις απέξω ; Θα σε κυριεύσει πάλι η πελατειακή σχέση εθελοδουλίας με τον κάθε πολιτικό ;
Ήρθε η ώρα μας ...
Ήρθε η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Έξωση» από τη Βουλή στον ΓΑΠ κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέλει οι βουλευτές να παράγουν έργο και γι΄αυτό όπως τόνισε, όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «θα αποχωρήσουν από τη Βουλή». Το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά για τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που δεν κατάφερε να εκλεγεί ο ίδιος βουλευτής αφού το νέο του κόμμα, το ΚΙΔΗΣΟ δεν μπήκε στη Βουλή.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου προκειμένου – όπως είπε – να εκδημοκρατιστεί, εκσυγχρονιστεί και να επανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία.

«Οι βουλευτές πρέπει να είναι ενεργοί και όχι χειροκροτητές των κυβερνητικών ή αντιπολιτευτικών θέσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση των προγραμματικών της θέσεων για να προσθέσει «Η σημερινή Βουλή είναι η πρώτη μεταμνημονιακή και καλείται μαζί με τον λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι η Δημοκρατία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και δεν υποτάσσονται σε συμφέροντα που περιορίζουν την κοινωνική ευημερία».

Τα βασικά σημεία του κοινοβουλευτικού οδικού άξονα της νέας προέδρου είναι απόλυτη διαφάνεια, η εδραίωση του περι διακαίου αισθήματος των πολιτών, η αποκατάσταση της κοινοβουλευτικού κύρους. Παράλληλα προανήγγειλε έλεγχο όλων των δικογραφιών που φθάνουν στο κοινοβούλιο για υπουργούς και βουλευτές με νέες Επιτροπές που θα συγκροτηθούν, ενώ επισήμανε πως θα επαναλειτουργήσει ενισχυμένη η Επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει «κοινοβουλευτική καμπάνια» για την διεκδίκηση της διαγραφής του ελληνικού χρέους.
Αναλυτικά οι προγραμματικές της θέσεις έχουν ως εξής:

- Ενθάρρυνση και διεύρυνση της λαϊκής συμμετοχής με μέτρα ενίσχυσης της διαβούλευσης και της συμμετοχής των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων στην επεξεργασία των νομοσχεδίων. Νέοι τρόποι νομοθέτησης από την κοινωνία με προτάσεις που θα κατατεθούν για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής

- Ενίσχυση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από βουλευτές και πολίτες. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να δώσουν το καλό παράδειγμα και να έρχονται να απαντάνε στις ερωτήσεις

- Τέλος στον εκφυλισμό της νομοθετικής διαδικασίας με κατάχρηση της διαδικασίας κατεπείγοντος και άσχετων τροπολογιών. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες και άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχέδιων.

- Μίλησε για προστασία της αξιοπρέπειας και της τιμής των εργαζομένων του κοινοβουλίου έναντι τακτικών δαιμονοποίησής τους.

- Σημείωσε ότι θα αποχωρήσουν από το κτήριο της Βουλής όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «φωτογραφίζοντας» τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Βουλής που διατηρούν γραφεία

- Επισήμανε την ανάσυρση και διερεύνηση όλων των υποθέσεων που έχουν διαβιβαστεί από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και «αραχνιάζουν». Πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθούν «νέα όργανα» εντός της Βουλής για την διερεύνηση των δικογραφιών.

- Προανήγγειλε άμεση επανασύσταση της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις για την αποτελεσματική διεκδίκηση του χρέους για την αποκατάσταση καταστροφών επιστροφή κατοχικού δανείου αποζημίωση θυμάτων και αποκατάσταση κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

- Πρότεινε την συμβολή του ελληνικού κοινοβουλίου μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας για την ενίσχυση των ελληνικών διεκδικήσεων για «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης και εγγυήσεων αναχαίτισης ανθρωπιστικής κρίσης».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γ. Βαρουφάκης στη Βουλή: Θα προσέλθω στο Eurogroup, σκεπτόμενος όλο τον ελληνικό λαό & το ευρωπαϊκό μας καθήκον (Βίντεο)

Έμφαση στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, τις ασφυκτικές πιέσεις και την ελληνική πρόταση για τη «συμφωνία γέφυρα» έδωσε ο υπουργός Οικονομικών 2 ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης - Στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους προσερχόμαστε με ένα και μοναδικό αίτημα. Να μας δοθεί η ευκαιρία να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης


Τα βασικά σημεία από την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης:
  • Η ενημέρωση για την κατάσταση της οικονομίας θα γίνεται πρώτα στη Βουλή και μετά στα ΜΜΕ.
  • Δεν μπορώ να παρουσιάσω προγραμματισμό τετραετίας. Η διαπραγμάτευση θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.
  • Ασφυκτικές πιέσεις στην Ελλάδα για ένα πρόγραμμα που δε οδηγεί σε διέξοδο από την κρίση. «Η κυβέρνηση υφίσταται πιέσεις που δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό ιδεώδες».
  • Η αποτυχία των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν οφείλεται στην έλλειψη ικανότητας για την εφαρμογή του προγράμματος. 
  • Το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε το 2010 και το πρόβλημα χρεοκοπίας αντιμετωπίστηκε ως πρόβλημα ρευστότητας, με το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία. Μια τοξική φαντασίωση που οδήγησε την Ελλάδα στα πέτρινα χρόνια. 
  • Η κρίση το 2012 έκανε μετάσταση στον παραγωγικό ιστό της χώρας και ολόκληρης της Ευρώπης με αποτέλεσμα τον αποπληθωρισμό που κατατρώει την προοπτική ανάπτυξης. 
  • Η τρόικα με κλειστά μικρόφωνα παραδέχεται το αδιέξοδο. Ήρθε η ώρα να ειπωθούν στον δημόσιο ευρωπαϊκό διάλογο όσα λέγονται έως τώρα με τα μικρόφωνα κλειστά Η εμμονή σε αποτυχημένες πολιτικές και η διγλωσσία οφείλεται στο ότι για χρόνια οι ευρωπαίοι παραπλανούσαν τους λαούς τους ότι τα μνημονιακά δάνεια ήταν πράξη αλληλεγγύης στους τεμπέληδες νότιους, γεγονός που αποτελεί μέγιστο ψεύδος. Με το πρώτο μνημόνιο σώθηκαν αποκλειστικά οι τράπεζες της βόρειας Ευρώπης. Αφού σώθηκαν, έγινε μία αναδιάρθρωση, το καταστροφικό PSI.Απαιτούμε μία νέα συζήτηση για τη λύση του προβλήματος.
  • Μόνο μας αίτημα στη διαπραγμάτευση, να μας δοθεί η ευκαιρία να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Παντού δεχόμαστε τον εκβιασμό. «Είτε υπογράφετε, είτε...». Υπάρχει νέα λαϊκή εντολή ακύρωσης του προγράμματος. Ζητούμε μία συμφωνία γέφυρα μεταξύ του μνημονιακού προγράμματος και ενός νέου συμβολαίου Ευρώπης - Ελλάδας. Στο διάστημα της γέφυρας δεν θα κάνουμε καμία κίνηση που θα εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό και το πρωτογενές πλεόνασμα. Στο διάστημα αυτό θα προωθηθούν μεταρρυθμίσεις δομικές σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του τρέχοντος προγράμματος που εξυπηρετούν το σχέδιό μας. 
  • Τρόικα τέλος. Δηλαδή το κλιμάκιο των τεχνοκρατών που έρχεται με αποικιοκρατική λογική και δεν συζητά. Η λαϊκή εντολή δεν μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε του κεφαλιού μας. Η δική μας εντολή έχει ίδια ισχύ με των άλλων κρατών. Ζητούμε όμως να ακουστούμε, να μας δοθεί χρόνος να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Θα προσέλθω στο Eurogroup αισθανόμενος ότι εκπροσωπώ το σύνολο του ελληνικού λαού. Θα θυμάμαι ότι τον «yesman» δεν τον σέβεται ούτε αυτός που ακούει συνέχεια «ναι, ναι, ναι». Ούτε «yes man», ούτε «no man» αλλά Ευρωπαίοι πολίτες. Θα ορθώσουμε ανάστημα στις καταστροφικές για τη δημοκρατία και την Ευρώπη πολιτικές. Λαμβάνω ως δεδομένο ότι θα σας έχουμε όλους και όλες μαζί μας στην κρίσιμη διαπραγμάτευση. 



πηγή

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα βασικά σημεία των προγραμματικών δηλώσεων του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου

Ο Ν. Παρασκευόπουλος, υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέπτυξε τις βασικές κατευθύνσεις για την λειτουργία της δικαιοσύνης και το σωφρονιστικό σύστημα - Καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης και συμφόρηση των φυλακών, τα 2 μείζονα προβλήματα κατά τον αρμόδιο υπουργό που μεταξύ άλλων προανήγγειλε την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, των φυλακών ανηλίκων, αναθεώρηση του αντιρατσιστικού νόμου και επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Τα βασικά σημεία, όπως διατυπώθηκαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή:


-Κορυφαίο θεσμικό ζήτημα για το υπουργείο δικαιοσύνης αποτελεί η εκκίνηση των διαδικασιών αναθεώρησης του συντάγματος και εφόσον αποφασιστεί θα συνδυαστεί με δημοκρατικό και σε βάθος διάλογο, με πολιτικές δυνάμεις, φορείς και με κοινωνικά κινήματα ενώ θα υπάρξει ευρεία διαβούλευση με τους πολίτες

- Το Σύνταγμα θα είναι στην κορυφή των κανόνων δικαίου

- Απέναντι στο έγκλημα δεν έχει θέση μια πολιτική μηδενικής ανοχής. Αυστηρή η δικαιοσύνη σε ενόχους για σοβαρά εγκλήματα, ανεκτική απέναντι σε μικροπαραβάτες. Η δικαιοσύνη δεν τιμωρεί το φρόνημα.

- Η φυλακή πρέπει να είναι ανθρώπινη για λόγους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μη αναπαραγωγής του εγκλήματος.

- Αναβάθμιση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων με βάση και τις προτάσεις των εμπλεκόμενων παραγόντων και φορέων.

- Μέτρα επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης.

- Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών και διοικητικών υπαλλήλων.

- Καταπολέμηση διαφθοράς: Λίστες λαγκάρντ και κάθε άλλο στοιχείο, θα διερευνηθεί.

- «Θα υπάρξουν διεκδικήσεις των κατοχικών δανείων και των αποζημιώσεων με την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων», είπε ο υπουργός. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και χρόνια έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, όμως η αναγκαστική εκτέλεση (π.χ. κατασχέσεις) εις βάρος τρίτου κράτους, χρειάζεται υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης, κάτι που είχαν αρνητθεί να πράξουν όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί.

- Ηλεκτρονική διασύνδεση των δομών και υπηρεσιών της δικαιοσύνης.

Σωφρονιστικό σύστημα


- Κατάργηση φυλακών ανηλίκων. Περιορισμός του εγκλεισμού ανηλίκων (θα ισχύει μόνο για περιπτώσεις ανθρωποκτονίας).

- Μετατροπή ορισμένων κακουργημάτων σε βαριά πλημμελήματα.

- Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

- Διασφάλιση των όρων ιατρικής περίθαλψης και αύξηση των δυνατοτήτων εκπαίδευσης των κρατουμένων.

-Θεσμός συνδιαλλαγής εισαγγελέα - πολίτη που δεν θα αφορά όμως σοβαρά αδικήματα.

- Κινητοποίηση της εφαρμογής εναλλακτικών μέτρων απεξάρτησης, όπως η παρακολούθηση θεραπευτικής δομής εκτός φυλακής. Ένταξη τέτοιων δομών στο ΕΣΥ.

Δικαιώματα


- Τροποποίηση συμφώνου συμβίωσης για να αφορά και στα ομόφυλα ζευγάρια

- Επέκταση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και για τις ρατσιστικές πράξεις.



πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δωσιλογισμός, Über Alles!..

    Οι δανειστές έδιναν εξάμηνη παράταση, αλλά οι υπηρέτες της Μέρκελ πίεσαν να περιοριστεί στο δίμηνο, για να δυσκολευτούν οι επόμενοι, και να επανέλθουν, όπως φαντάζονται, οι επαίσχυντοι!
Οι ίδιοι βέβαια δεν χρειάζονταν και καθόλου παράταση, αφού έτσι κι αλλοιώς θα υπογράφανε τα πάντα όπως και το e-mail ΒεληΓκίκα μαρτυρούσε!

Μία τέτοια καταγγελία από το βήμα της Βουλής,
..και μάλιστα από τα χείλη πρωθυπουργού που κάνει τις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησής του,
..δεν είναι αμελητέες.
Ούτε επιδέχεται εύκολα διάψευση, αφού είναι πολύ εύκολο να αποδειχτεί ή όχι η ακρίβειά της.

Και μόνη αυτή η καταγγελία για την δόλια μεθόδευση των ανδρεικέλων,
..που με όλες τους τις δυνάμεις επεξεργάζονταν σχέδια και βυσσοδομούν ακόμα, ώστε να αποτύχει ΟΧΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ,
..να τσακιστεί κάτω απ' την μπότα της παγκοσμιοποίησης και του γερμανικού Δ' Ράϊχ, ώστε να γίνει υποχείριο και αποικία των απατεώνων-τοκογλύφων, με τους ίδιους σε μία δοτή, κουτσή και προδοτική εξουσία,
..και μόνον αυτό φτάνει για να στηθεί εξεταστική επιτροπή και Ειδικό Δικαστήριο!

Δεν τελειώσαμε με δαύτους! Δεν τέλειωσε ο ελληνικός λαός ούτε η Ιστορία!
Όσο θα μένουν ατιμώρητοι για τα εγκλήματά τους,
..εγκλήματα πολιτικά που συνετέλεσαν με πλήρη συνείδηση, ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ,
..η πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα έχει αποκατασταθεί.

Τόπαμε και θα το ξαναπούμε: Δεν πρόκειται για ρεβανσισμό. Η δημοκρατία δεν εκδικείται! Αμύνεται.
Πρόκειται για άμυνα,
..για να διαφυλάξουμε τις επόμενες γενιές από τα σφάλματα, τις παραλείψεις, τις ανοχές της δικής μας γενιάς,
..και για να αποθαρρύνουμε πολιτικές κακουργίες στο μέλλον, σαν κι αυτές που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής!

Έχουμε χρέος και ευθύνη να διαφυλάξουμε δυναμικά την ελπίδα που πάει να γεννηθεί.
Αν αποτύχει τούτη η προσπάθεια θα μας λιώσουν!
Τώρα η ευθύνη βαραίνει όλον τον λαό.
Συμπαράσταση έμπρακτη, αποφασιστική, δυναμική στις διαπραγματεύσεις που τώρα, για πρώτη φορά αρχίζουν!

Η κυβέρνηση την δική της μάχη στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, στο Βερολίνο και όπου αλλού χρειαστεί.
Και εμείς την δική μας μάχη στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο, στην Πλατεία Γεωργίου, και όπου αλλού χρειαστούμε!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....