Διυλιστήριο: 10/12/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Πρωταθλητές στην εργασία οι Έλληνες, οι πιο τεμπέληδες οι Γερμανοί – Τί δείχνει ο χάρτης της Ευρώπης



Έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζεται ο μέσος όρος εργασίας την εβδομάδα στην Ευρώπη δημιούργησε ο γλωσσολόγος και μαθηματικός Jakub Marian.

Δεδομένου ότι περιλαμβάνει εργαζομένους με μερική απασχόληση, οι αριθμοί είναι χαμηλότεροι από τις 40 ώρες που πολλοί υπάλληλοι γραφείου συμπληρώνουν κάθε εβδομάδα.

Τα στοιχεία είναι τα πιο πρόσφατα από τον ΟΟΣΑ, τα οποία έδειξαν τις συνολικές ώρες εργασίας ανά εβδομάδα σε κάθε χώρα.

Σύμφωνα με τον χάρτη οι Έλληνες εργάζονται κατά μέσο όρο τις περισσότερες ώρες την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 39 ώρες, ενώ ο μικρότερος αριθμός ωρών εβδομαδιαίως είναι στη Γερμανία, 26 ώρες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ώρες εργασίας την εβδομάδα είναι 32.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Marian υπολόγισε τις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα σε άλλες χώρες του κόσμου και αυτές είναι οι παρακάτω:

-Καναδάς 33
-Ιαπωνία 33
-Ηνωμένες Πολιτείες 34
-Νέα Ζηλανδία 34
-Ισραήλ 36
-Χιλή 38
-Κορέα 40
-Μεξικό 43

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχεται νέα νομοθετική ρύθμιση για τη φαρμακευτική κάνναβη


Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει συσταθεί ήδη διυπουργική συντονιστική ομάδα για την επεξεργασία σχετικού νομοσχεδίου. 'Ναι' στη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης λέει ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ


Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Οκτωβρίου 11 2017 18:05

Θετική γνώμη για την νομιμοποίηση της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης ενόψει σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Υγείας.

Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ρωτήθηκε σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εάν θα ψήφιζε υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης στην Ελλάδα. «Όχι φυσικά ! » είπε. Αργότερα ξεκαθάρισε, όμως, σε δημοσιογράφους ότι το «Όχι» του αφορά μόνο τη νομιμοποίηση του χασίς. Αντίθετα, αποκάλυψε ότι τάσσεται υπέρ της χρήσης τις ιατρικής κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς.

"Στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους δεν θα είχα αντίρρηση εφόσον και η ιατρική κοινότητα συναινούσε ότι συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών", δήλωσε ειδικότερα ο κ.Κατσίκης.
Ξανθός: Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για τη φαρμακευτική κάνναβη

Η νομοθετική ρύθμιση για την φαρμακευτική κάνναβη είναι πάντως, προ των πυλών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. «Η διυπουργική συντονιστική ομάδα έχει ήδη καταλήξει σε ένα πρώτο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία που ρυθμίζει τους ελέγχους και τις αδειοδοτήσεις που πραγματοποιεί ο ΕΟΦ και διατηρώντας τους περιορισμούς του κρατικού μονοπωλίου για την πρόσβαση των ασθενών στη χώρα στα σχετικά σκευάσματα» ανέφερε ο κ. Ξανθός απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι αλλαγές στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για το κρατικό μονοπώλιο είναι απολύτως απαραίτητες, δεδομένου ότι όταν αυτό θεσμοθετήθηκε δεν είχε λάβει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προοπτική αξιοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης (καλλιέργεια, επεξεργασία, διάθεση σκευασμάτων).

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Eποχικό επίδομα ΟΑΕΔ έως 916 ευρώ



Από σήμερα οι αιτήσεις για το βοήθημα-ανάσα που αφορά περίπου 60.000 δικαιούχους

Μπορούν να το λάβουν οικοδόμοι, εργαζόμενοι στον τουρισμό, καπνεργάτες, δασεργάτες, σερβιτόροι, χειριστές μηχανημάτων, απασχολούμενοι στα ναυπηγεία, ακόμα και ηθοποιοί


Ρεπορτάζ
Αγγελική Μαρίνου

Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ, που κυμαίνεται από 458 έως 916 ευρώ και χορηγείται κάθε φθινόπωρο σε 50.000 έως 60.000 δικαιούχους.
Παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ είχε έτοιμη τη σχετική εγκύκλιο, δεν μπορούσε ακόμα να τη δημοσιεύσει, επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα γίνεται ή όχι η χορήγηση του επιδόματος σε δικαιούχους που πρόκειται να λάβουν σύνταξη, δεδομένου ότι πλέον η κατώτατη σύνταξη είναι η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και όχι η κατώτατη του ΙΚΑ, ύψους 486 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι δικαιούχοι του επιδόματος που βγαίνουν φέτος στη σύνταξη δεν θα πρέπει να λαμβάνουν ποσό (από κύρια και επικουρική) μεγαλύτερο των 495 ευρώ.

Σημειώνεται πως το ειδικό εποχικό επίδομα χορηγείται σε όσους ασκούν (έστω και για 50 μεροκάματα) κάποιο από τα παρακάτω επαγγέλματα: οικοδόμος, λατόμος, ασβεστοποιός, πλινθοποιός, αγγειοπλάστης, δασεργάτης, ρητινοσυλλέκτης, καπνεργάτης, μουσικός μέλος του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτης, μισθωτός ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστής εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιός, τεχνικός κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστής και βοηθός χειριστής κινηματογράφου, ελεγκτής κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίας κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτός τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτης.

Συγκεκριμένα, οι οικοδόμοι λαμβάνουν επίδομα 678,06 ευρώ, οι σμυριδορύκτες Νάξου 916,30 ευρώ, οι δασεργάτες, οι καπνεργάτες, οι αγγειοπλάστες και εκείνοι που εργάζονται περιστασιακά στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη 641,41 ευρώ και όλες οι άλλες κατηγορίες επαγγελματιών από 458,15 ευρώ.

Δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα, όπως και όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά την περίοδο από 10/9/2017 έως 30/11/2017, εκτός από τους απασχολουμένους στον οικοδομικό κλάδο.

Πού γίνεται η υποβολή


Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω των ΚΠΑ ΟΑΕΔ ή οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. Για όσους υποβάλουν την αίτησή τους μέσω των ΚΕΠ, η προθεσμία ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου και λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Η παραλαβή των δικαιολογητικών (όπου αυτά απαιτούνται) από τα ΚΠΑ θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο κλέψας του κλέψαντος στη Siemens



Η έφεση στο «λάδωμα» και στη «ρεμούλα» φαίνεται πως ήταν προαπαιτούμενο πρόσληψης και απαραίτητα προσόν για τα στελέχη του γερμανικού κολοσσού Siemens, αφού ακόμα ένα εξ αυτών πιάστηκε με το δάχτυλο στο... μέλι!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung», η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (BKA), στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης των Panama Papers, σημείωσε την πρώτη επιτυχία της κατάσχοντας 2.000.000 ευρώ από πρώην μάνατζερ της Siemens, ποσό καταχρασθέν και προερχόμενο από «μαύρα ταμεία» της εταιρίας στη Λατινική Αμερική.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία του Μονάχου έκανε έρευνα στα υποκαταστήματα της γερμανικής τράπεζας Commerzbank στη Φρανκφούρτη και στο Αμβούργο και κατέσχεσε 2.000.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι έχει καταχραστεί ο Χανς Γιόακιμ Κόλσντορφ προτού τα μεταφέρει από τη Νότια Αμερική στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάει δεν πάει μια δεκαετία περίπου από τότε που η εισαγγελία του Μονάχου έκρινε ότι ορισμένοι επικεφαλής της Siemens είχαν «λαδώσει» αξιωματούχους και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για να εξασφαλίσουν συμβόλαια εκατομμυρίων, φροντίζοντας, φυσικά, και για το προσωπικό τους όφελος. Ο Κόλσντορφ, πρώην γενικός διευθυντής της Siemens για τις χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, ζει πλέον μόνιμα στο Μεξικό και για την ώρα δεν είναι σαφές κατά πόσο η Γερμανία θα ζητήσει την έκδοσή του, αν και έχει ήδη κινηθεί δικαστική διαδικασία εναντίον του για απάτη, φορολογικά αδικήματα και ξέπλυμα χρήματος.

Η υπηρεσία που εδρεύει στο Βισμπάντεν, πάντως, έκανε σαφές πως οι έρευνές της θα συνεχιστούν, καθώς έχει στην κατοχή της 11.000.000 έγγραφα που δίνουν πληροφορίες για 290.000 εταιρίες σε 21 χώρες. Παράλληλα, αργά χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι Πορτογάλοι εισαγγελείς απήγγειλαν επισήμως κατηγορίες σε βάρος του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και σειρά άλλων αδικημάτων.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άρθρον Προφητικόν και Μίζερον για την χαμένη τιμή του πολιτικού μας κόσμου..

     Και "πριν ή δις φθινόπωρον φωνήσαι", άρχισε η περίοδος των προαπαιτούμενων.
Όχι πετούμενα. Προαπαιτούμενα.
Απ' αυτά που οι τοκογλύφοι, ΔΝΤ και τράπεζες βγαίνουν στο κυνήγι ντυμένοι με την στολή παραλλαγής που τους εμφανίζει σαν ανθρώπους,
..για να τουφεκίσουν κοινωνίες, λαούς κι ανθρώπους.

Ήδη οι προειδοποιητικές και αναγνωριστικές βολές άρχισαν.
Κάτι το ΔΝΤ δεν προβλέπει λέει να πιάσουμε τον
στόχο για "πλεόνασμα" το 2018,
..κάτι μαύρες τρύπες λέει βλέπει, κάτι πρόσθετα μέτρα λέει "ίσως" χρειαστούν,
..κάτι μας ζώνουν τα μαύρα φίδια εμάς.

Δεν μένουν λέει πολλά, καμιά ογδονταριά μόνο προαπαιτουμενάκια, μεταξύ των οποίων δεσπόζουν η απελευθέρωση και επίσπευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών,
..η κατάργηση κάθε είδους δόσης και διευκόλυνσης πληρωμών προς το δημόσιο,
..η ενεργοποίηση ήδη ψηφισμένων νόμων ("κόφτες" κλπ, και γι αυτό θα ισχυρίζονται ότι δεν θάναι "νέα" μέτρα, αλλά παλιά),
..καθώς και η...επανεξέταση, αθώωση και παύση δίωξης του εγκληματία-απατεώνα-προδότη πρώην πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ με τα ψευδή στοιχεία του οποίου δικαιολογήθηκε η έναρξη της μνημονιακής καταστροφής της Ελλάδας.
( Αυτό ακριβώς το τελευταίο δείχνει τί στ' αλήθεια εξυφαίνεται στην χώρα μας και στην Ευρώπη ολόκληρη, και πώς η παγκοσμιοποίηση-δικτατορία σκοπεύει να συμπεριφερθεί στους λαούς, παρέχοντας στους δολοφόνους-τσιράκια της απόλυτη ασυδοσία και ατιμωρησία. )

Η παραστασούλα γνωστή.
Μέχρι παραμονές Χριστουγέννων το Τσαλακωτό θα τρέχει πέρα-δώθε και θα σκίζει τα καλσόν του με τις "κόκκινες γραμμές" του,
..λίγο πριν τις γιορτές θ'αρχίσει το πισωγύρισμα κι η κωλοτούμπα (γιορτές είναι, σου λέει, θα ξεχαστούν),
..και κατά τον Γενάρη-Φλεβάρη θ' αρχίσει και το πισωγλέντι όπου άλλοι θα δροσίζονται και άλλοι θα ζορίζονται.
Εμείς πάντως θα ζοριζόμαστε.

Η κυβέρνηση θα φέρνει κατά καιρούς κανα πιασάρικο νομοσχέδιο στην Βουλή για τον αποπροσανατολισμό του πόπολου,
..και οι βουλευτές-λιμοτάγαρα θα παίζουν μεταξύ τους τον κακό μπάτσο-καλό μπάτσο,
..συμφωνώντας όμως στο πλάισιο "του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος" και της "κοινής ευρωπαϊκής πορείας"!

Ε, ρε πλατείες, πεζοδρόμια και κρεμάλες που χρειάζονται!
Αλλιώς δεν πάμε πουθενά!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....