Διυλιστήριο: 02/04/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

"Aπατεώνες" και με τη "βούλα": Πρόστιμο 1,4 δις δολαρίων στην S&P για χειραγώγηση και μίζες



Το αμύθητο ποσόν του 1,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων καλείται τώρα να πληρώσει ως πρόστιμο στο Αμερικανικό Δημόσιο ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's καθώς πλέον και αποδεδειγμένα, η εταιρεία χειραγωγούσε την αγορά "φουσκώνοντας" επενδυτικά προϊόντα και συμβάλλοντας έτσι στην κρίση του 2007-2008.


Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η S&P έδινε ανακριβώς καλές αξιολογήσεις σε διάφορα επενδυτικά προϊόντα που συνδέονταν με επισφαλή ενυπόθηκα δάνεια, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα αμοιβές από τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες που τα πουλούσαν.

Ο συμβιβασμός καλύπτει τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει κατά της S&P οι Αρχές σε 19 Πολιτείες και στην περιοχή της Κολούμπια (όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον).

Σημειώνεται πως αρχικά ο οίκος αξιολόγησης αντέτεινε πως οι μηνύσεις δεν έχουν καμία βάση.

Τη Δευτέρα, ο οίκος κατέληξε σε ξεχωριστό συμβιβασμό ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων με τον δημόσιο ασφαλιστικό φορέα της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε καταγγείλει πως οι αξιολογήσεις της S&P του είχαν προκαλέσει ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,,,,,.

Μετα απο 10 μερες γεματες μαγκια,εθνικη αναταση,μαφιοζους διαπραγματευτες της νεας κυβερνησης μπορουμε να βγαλουμε καποια συμπερασματα,,,οχι για την νεα κυβερνηση αλλα για την προηγουμενη,,,ειναι γνωστο και ξεκαθαρο οτι η νεα κυβερνηση της αριστερας δεν μπορει να κανει οτι ειχε υποσχεθει,σαφως ισχυει το <<λεγαμε καμια μαλακια να περασει η ωρα>>...παρολαυτα οι δεκα αυτες μερες αρκουσαν για να αποδειξουν τι δεν εκαναν οι προηγουμενοι,,η καλυτερα τι εκαναν οι προηγουμενοι,,,,ΠΡΟΔΟΣΑΝ,,,,η νεα κυβερνηση καταφερε να διεθνοποιησει το ελληνικο προβλημα,καταφεραν μεσα σε δεκα μερες να ασχολειται το συνολο των οικονομικων παραγοντων με την λιτοτητα που κατακερματιζει τον λαο,καταφεραν να βαλουν στο τραπεζι διαφορες φωνες και διαφορες γνωμες που μιλανε για ανακουφιση,καταφεραν να αναδειξουν ενα ειδος διγλωσιας μεταξυ των ευρωπαιων ηγετων.καταφεραν να προσωποποιησουν ως υπαιτιο των προβληματων τους Γερμανους,καταφεραν να εισαγουν νεα ηθη και εθιμα στις διαπραγματευεσεις μακρια απο πρωτοκολα και ηθικοπλασιες,καταφεραν να δωσουν ελπιδα στον λαο τουλαχιστον σε αυτο κρατησαν την υποσχεση του προεκλογικου τους μηνυματος,εδωσαν αερα στα πνευμονια των βιοπαλαιστων φουσκωνοντας απο υπερηφανια,καταφεραν να κανουν τους Ελληνες τα σκεφτουν για τους Ευρωπαιους οτι <<ισως τωρα τους γαμησω εστω και λιγο>>,καταφεραν να αποδειξουν γιατι οι προηγουμενοι ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ,,,,

προδότης

αυτός που προδίδει την πατρίδα του· δωσίλογος (προδοσαν ξεκαθαρα την πατριδα τους αφηνοντας στο ελεος των ξενων συμφεροντων καθε κομματι γης,επιχειρισης,εθνικης κυριαρχιας,αερα,θαλασσας ξεπουλωντας τα παντα....)

που αθετεί ηθικές υποχρεώσεις.(αθετησαν καθε ηθικη υποχρεωση απενατι στον λαο,σε οτι ειχαν υποσχεθει με στοχο την μονιμοποιηση τους στην καρεκλα και την υποταγη στα συμφεροντα...)

που εγκαταλείπει φίλους ή οικείους σε ώρα ανάγκης· (εγκατελειψαν τον Ελληνα στα νυχια τους καθε γυπα σε στιγμη μεγιστης αναγκης στεκομενοι διπλα στους εχθρους του κρατους)

που φανερώνει μυστικά· καρφί, πληροφοριοδότης, χαφιές (φανερωναν και διαστρεβλωναν μυστικα,αριθμους ,αμυντικα σχεδια,οικονομικα στοιχεια με σκοπο να βοηθησουν τα συμφεροντα να εγκατασταθουν στην χωρα μας)

μεχρι πριν δεκα μερες οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ μιλουσαν για μονοδρομους,,,μιλουσαν για ασφυκτικη πιεση απο τους δανειστες,,δεν διαπραγματευτηκαν ουτε για την φρατζολα το ψωμι,εδειχναν με την σταση τους οτι η μικρη Ελλαδιτσα δεν μπορει να ανταπεξελθει προς ωφελος της σε τιποτα απο οτι επεβαλαν τα συμφεροντα,,,αφησαν τον λαο στο ελεος τους καθε κορακιου,,,δεν υψωσαν αναστημα εστω αυτο το μικρο αναστημα που τους αναλογουσε ως μικρες προσωπικοτητες και μικροι ανθρωποι,,,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ,,,,,,,με την κατηγορια της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ,,το ελληνικο Συνταγμα επιτρεπει την θανατική ποινη σε μια και μοναδικη περιπτωση...
Αυτή της εσχατης προδοσιας....

Τι σημαινει ομως "έσχατη προδοσια" ?
Η εσχατη προδοσια αναφερεται σαφως σε εκεινες τις πραξεις που βλαπτουν το γενικο συμφερον της χωρας....την απεμποληση κυριαρχικων δικαιωματων με δολο,(σαφως και υπαρχει δολος οταν πριν 10 μερες ψευδως ελεγαν οτι δεν μπορει να γινει τιποτα ενω σημερα ολο και κατι γινεται) την καταλυση του δημοκρατικου πολιτευματος....την παραδοση ανευ ορων της λαικης κυριαρχιας σε ξενα συμφεροντα, (ε ναι παρεδωσαν τα παντα) την καταργηση του κοινωνικου στατους, την διαβρωση του κοινωνικου ιστου και του πολιτικου πλαισίου..(αυτο ειναι δεδομενο οτι το καταφεραν)..........

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,,,,,.


από μέσο κοινωνικής δικτυωσης
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γ.Σούρλας: "Ο Χ.Θεοχάρης διέγραψε πρόστιμα 600 εκατ. ευρώ - Το ήξερε ο Α.Σαμαράς"

Eπανήλθε σήμερα ο Γ. Σούρλας στις πολύ σκληρές καταγγελίες κατά του Θεοχάρη σχετικά με την εγκύκλιο που υπέγραψε και με την οποία διαγράφηκαν πρόστιμα και φόροι σε off shore εταιρείες.

Ο Γ. Σούρλας μιλώντας... στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό πολύ πριν από τις εκλογές γι αυτό και δεν είχε δημοσιοποιήσει το συγκεκριμένο θέμα. Ο Σούρλας επισήμανε ότι τα συνολικά πρόστιμα ξεπερνούσαν τα 600 εκατ. ευρώ! Ο Θεοχάρης πάντως απέφυγε να βγει στην εκπομπή για να απαντήσει. Έμεινε στην χθεσινή ανακοίνωση - απάντηση στον Γ.Γ. Διαφάνειας...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγώ εγώ, εγώ εγώ εγώ. Εγώ! Απολύτως!..

     Υπάρχουν περιπτώσεις που η κριτική, αλλά και η σάτιρα σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Και τα πόδια!

Άλλες φορές λιπόθυμες και ξέπνοες απ' τα γέλια,
..κι άλλες φορές για να φασκελώσουν χειροπόδαρα τα επουράνια,
..που στέκουν ακόμη, και δεν κατακρημνίζονται στο κεφάλι μας όπως κι η παρέα του Αστερίξ φοβότανε, με όσα ακούνε!

Μιά τέτοια μαγική σκηνή ήταν και προχθές το βράδυ όταν εν τη ρύμη του λόγου, το γνωστό δηλαδή παραλήρημά του, η Αυτού Χυδαιότης δήλωσε ότι ο πρώτος που έδιωξε την τρόϊκα ήταν αυτός!
Παραδέχτηκε βέβαια ότι μετά την διώξανε κι άλλοι, ή θα την διώξουν στο μέλλον, αλλά όχι με την επιτυχία που αυτός το έκανε!
Freeze ο παρουσιαστής-δημοσιογράφος-εκδότης-''όπου φυσάει ο άνεμος πάω'',
..freeze το στούντιο, freeze το πανελλήνιο, παραλίγο να γίνουμε συλλήβδην ο Frozen Planet!

Ο υπαίτιος του νόμου περί (αν)ευθυνότητας των υπουργών, ο ΑΠΟΛΥΤΩΣ υπεύθυνος για το χαράτσι στα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ,
..ο καρπαζοεισπράκτορας του Γιούνκερ, η παραδουλεύτρα των μνημονίων και του υπηρέτη τους τσικ-λεβέντη Ψευταρά,
..ο άνθρωπος που κέρδισε την εκτός κάγκελου παράταση του βίου του στηρίζοντας την χειρότερη κυβέρνηση δωσιλόγων από καταβολής του ελληνικού κράτους, όντας φρικτός δωσίλογος και ο ίδιος,
..αυτοπλασάρεται τώρα ως απηνής διώκτης της τρόϊκας και αντίθετος των μνημονίων!

Πώς αλλοιώς όμως θα μπορούσε να ικανοποιήσει το ανίατα άρρωστο ''ΕΓΩ'' του;
Πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι στον πολιτικό χάρτη της χώρας, χωρίς το υπερτραφές και υπέρβαρο ''ΕΓΩ'' του να πετιέται τσουπ! ως πορδή εκκωφαντική και δύσοσμη;
Στο ψυχιατρείο αδελφές μου, στο ψυχιατρείο!..

Ρε τί αντέξαμε τόσα χρόνια!
Ρε δεν θ' απαλλαγούμε ποτέ απ' τις φάτσες τους;
Και μερικοί του φιλάνε και το χέρι!
Άβυσσος η ψυχή του Έλληνα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, φόρος για περιουσία άνω των 300.000 ευρώ

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας (ΦΜΠ) άνω των 300.000 ευρώ προωθεί η κυβέρνηση.

Με ΦΜΠ θα φορολογηθεί βάσει του περιουσιολογίου η κατοχή ακινήτων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κλπ που βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και όσων κάνουν δήλωση στη χώρα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγησή τους εκεί.

Για τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων δεν θα χρησιμοποιηθούν οι αντικειμενικές αλλά οι πραγματικές αξίες, οι οποίες θα ενημερώνονται σε ετήσια βάση.

Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει την αύξηση του αφορολογήτου ορίου για τις οικογένειες με δύο παιδιά σε 16.000 ευρώ και σε 19.000 ευρώ για τις οικογένειες με τρία παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αφορολόγητο όριο θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 12.000 ευρώ με αύξηση του αφορολογήτου ορίου για κάθε παιδί. Βέβαια, η τελική κλίμακα θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση αφού υπολογισθεί επ’ ακριβώς το κόστος της νέας κλίμακας.

Επίσης, οι εκπτώσεις φόρου θα παρέχονται με βάση το εισόδημα του καθενός και με διαφορετικούς συντελεστές. Επίσης, σχεδιάζεται η θέσπιση φόρου επιδεκτικής κατανάλωσης, που θα αφορά σε σκάφη αναψυχής, πισίνες κ.λπ.

Ειδικότερα το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων προβλέπει ότι:

• Όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, ανεξαρτήτως πηγής, φορολογούνται με την ίδια κλίμακα.

• Η φορολογική κλίμακα θα διαθέτει περισσότερα κλιμάκια προκειμένου να αποκατασταθεί η προοδευτικότητα της φορολογίας.

• Αναπροσαρμογή προς τα πάνω των ανώτατων συντελεστών φορολόγησης των φυσικών προσώπων.

• Ενίσχυση του προοδευτικού χαρακτήρα της φορολογίας, ώστε να ελαφρυνθούν τα χαμηλά και μεσαία κλιμάκια και να μεταφερθεί το βάρος στα μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα.

• Το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα θα προσδιορίζεται κατ’ έτος, ως ποσοστό επί του, εκάστοτε, ορίου της φτώχειας. Αύξηση του αφορολογήτου ορίου για κάθε παιδί. Συγκεκριμένα, 2.000 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο.

• Ποσοστό των δαπανών διαβίωσης των φορολογουμένων (που αναγνωρίζονται στη φορολογία φυσικών προσώπων) θα αφαιρείται από τον φόρο και όχι από το εισόδημα (η αφαίρεση δαπανών από το εισόδημα ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα).

Επίσης, οι εκπτώσεις φόρου δεν γίνονται με τη χρησιμοποίηση σταθερών συντελεστών (είναι άδικο να αναγνωρίζεις την έκπτωση π.χ. του ενοικίου με σταθερό συντελεστή 20% και για εκείνον που έχει εισόδημα 15.000 ευρώ και για εκείνον που έχει εισόδημα 80.000 ευρώ). Η χρησιμοποίηση προοδευτικών, αντί σταθερών συντελεστών, θα αυξήσει εν γένει την προοδευτικότητα της φορολογικής κλίμακας.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να εξετάσει από μηδενική βάση το σύνολο των φοροαπαλλαγών, των φορολογικών κινήτρων και των ειδικών φορολογικών καθεστώτων (π.χ. εκκλησιαστική περιουσία, εφοπλιστές, βουλευτές κ.λπ.).

Αυτό σημαίνει ότι θα επανεξεταστούν οι 700 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα και κοστίζουν στον προϋπολογισμό περί τα 3,6 δισ. ευρώ. Από τις 700 φοροαπαλλαγές οι:

• 117 αφορούν στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

• 98 απαλλαγές στη φορολογία εισοδήματος των νομικών προσώπων.

• 81 απαλλαγές στον ΦΠΑ.

• 32 στη φορολογία πλοίων.

• 22 στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.

• 36 στη φορολογία κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών.

• 29 στον φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

• 15 στον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίων.

• 70 στα τέλη χαρτοσήμου.

• 42 στους φόρους κατανάλωσης.

Πηγή : Καθημερινή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα παρέμβαση Ομπάμα: Δεν μπορείς να πιέζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα- ΒΙΝΤΕΟ


Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα η Ουάσιγκτον πραγματοποίησε άλλα μία ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας. Την ώρα που η Αθήνα δέχεται... πυρ ομαδόν από πολλούς στην Ευρώπη- και κυρίως από το Βερολίνο- ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δηλώνει στο CNN ότι δεν μπορείς να πιέζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα.


Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, υπογράμμισε ο Αμερικανός ηγέτης.

Βεβαίως, ο Πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, αλλά, όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης. Μίλησε για τη φοροδιαφυγή και αναφέρθηκε στην αδυναμία συλλογής φόρων.

"Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτή είναι η ελπίδα μου", τόνισε στο CNN ο κ. Ομπάμα.

Σημείωσε επίσης ότι από την αρχή βοηθήσαμε και ασχοληθήκαμε με την ελληνική κρίση. Και είναι σημαντικό ότι και η Γερμανία αναγνωρίζει ότι πρέπει να μείνει στο ευρώ.

Αυτός είναι ο διάλογος του προέδρου Ομπάμα με τον Αμερικανό παρουσιαστή:


- Συμφωνειτε με την δήλωση του νέου Ελληνα πρωθυπουργού ότι η λιτότητα δεν φέρνει αποτελεσμα;

- Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκείμενου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματα τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική.

Νομίζω ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά πο αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%, αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα.

Επομένως η ελπίδα μου είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζωνη, νομίζω ότι αυτό θα απαιτούσε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές. Οταν η οικονομική κρίση στην Ελλαδα ενέσκηψε πριν από μερικα χρόνια, εμείς είχαμε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της. Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλαδα να παραμείνει στην Ευρωζωνη, από το να βρεθεί έξω από αυτή. Είναι μία κατάσταση που στις αγορές δεν αρέσει.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άθλια ανακοίνωση του Γερμανού Ευρωβουλευτή ..... με άρωμα από ΝΔ

Ανακοίνωση τύπου εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, λίγο μετά τη δήλωση του γερμανού ευρωβουλετή, Μάνφρεντ Βέμπερ που ζητά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει με ψήφισμά του το κόμμα των ΑΝΕΛ.


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα ο γερμανός ευρωβουλευτής Μ. Weber, επικεφαλής της ομάδας στην οποία ανήκει η ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, επέλεξε να επιτεθεί κατά της Ελλάδας και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με σκαιότατο τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω ομοϊδεάτης του κ. Σαμαρά κατήγγειλε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο ότι δήθεν «προκάλεσε επεισόδιο στα Ίμια με την κατάθεση στεφανιού δίπλα στις τουρκικές ακτές» (!) εντάσσοντας την πράξη του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ στην «ακροδεξιά πολιτική» που δήθεν ακολουθεί η νέα Ελληνική κυβέρνηση...

Πέρα από την πολιτικά μαφιόζικη αυτή ενέργεια που προφανώς στοχεύει στην υπονόμευση της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης της Ελλάδας για το χρέος, οφείλουμε να επισημάνουμε τις εξής «συμπτώσεις»:

1. η συκοφαντική αυτή καμπάνια εκπορεύεται από τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, ένα μειοψηφικό κόμμα που έγινε διεθνώς γνωστό δια του πρώην αρχηγού του Φρανς Γιόζεφ Στράους. Θυμίζουμε πως ο μακαρίτης Στράους υπηρέτησε ως αξιωματικός προπαγάνδας των Ναζί στον γερμανικό στρατό...

2. ο κ. Weber ως επικεφαλής του ΕΛΚ ανήκει κατά σύμπτωση στην ίδια ευρωομάδα με τη Ν.Δ.

Όποιος γνωρίζει πως λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο ξέρει πως μια τέτοια επίθεση αποκλείεται να μην ήταν σε γνώση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ που άλλωστε αποτελούν την μόνη Ελληνική συνιστώσα στη συγκεκριμένη ευρωομάδα. Τίθεται επομένως το ερώτημα αν η Ν.Δ ενέκρινε την εν λόγω μαφιόζικη επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Κι αν όχι, γιατί δεν έβγαλε ακόμα ανακοίνωση καταδίκης της παραπάνω αθλιότητας.

Καλούμε τη Ν.Δ να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό αν θεωρεί και αυτή ότι υπάρχουν «τουρκικές ακτές» στα Ίμια».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Aποφασιστικός Π.Καμμένος: Σφραγίζει και υλοποιεί όλες τις αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Ρωσία


ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ

Άμεση υλοποίηση του προγράμματος της εκ βάθρων αναβάθμισης των ΑΝΦ και υλοποιηση της διακρατικής συμφωνίας-πλαίσιο με την Ρωσία που περιλαμβάνει την υπογραφή σύμβασης υποστήριξης για τα Α/Α μεγάλου βεληνεκούς S300 PMU1, των αερόστρωμνων ZUBR, αλλά και την απρόσκοπτη υλοποίηση υποστήριξη των SHORAD TOR-M1 θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.

Ο Π.Καμμένος έδωσε ιδιαίτερη βάση στη συνεργασία και με τις ΗΠΑ χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα των P-3 ακρογωνιαίο λίθο για την ασφάλεια στην Α.Μεσόγειο.

Σε συνάντηση που είχε τώρα το πρωί με τους πρεσβευτές ΗΠΑ κι Ρωσίας ο ΥΠΕΘΑ έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των αμυντικών συμφωνιών που μέχρι σήμερα παρέμειναν ανοιχτές με τις δύο χώρες.

Σε συνέχεια της συμφωνίας- πλαίσιο που είχε υπογράψει με τους Ρώσους ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.αβραμόπουλος ο Π.Καμμένος έρχεται να πατήσει και να ενδυναμώσει την ελληνορωσική στρατιωτική -αμυντική συνεργασία.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Ρωσία επιτροπή της ΠΑ προκειμένου να υπογράψει την συμφωνία Follow on support για τα A/A συστήματα S-300 και εντός των επόμενων ημερών θα μεταβεί επίσης στη Μόσχα αρμόδια επιτροπή του Στρατού, προκειμένου να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες για τα ανταλλακτικά A/A συστημάτων ΤΟR-M1

O YEΘΑ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στη Ρωσία αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ταξίδι του αυτό θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά θα ακολουθήσει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στο Κρεμλίνο.

Στο μεταξύ με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα ο Π.Καμμένος συζήτησε το θέμα της εξέλιξης του προγράμματος αναβάθμισης των ΑΦΝΣ του ΠΝ προκειμένου αυτά να καταστούν άμεσα επιχειρησιακά.

Αυτό που εκκρεμεί είναι η υπογραφή της LOA και όπως διαφάνηκε από τις συνομιλίες των δύο, αυτό θα γίνει άμεσα σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων που είχαν γίνει επί υπουργίας Δ.Αβραμόπουλου.

Ο Π.Καμμένος επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προμήθεια των δέκα μεταχειρισμένων ελικοπτέρων Chinook του αμερικανικού Στρατού αλλά και για την προμήθεια μεταφορικών ελικοπτέρων Blackhawk, ενώ συμφωνήθηκε να αναβαθμιστεί η αμυντική συνεργασία όσον αφορά την ΕΑΒ. Eκεί μάλιστα ζήτησε από το αμερικανό πρεσβευτή η ΕΑΒ να γίνει ο επίσημος επισκευαστής των αμερικανικών αεροσκαφών στηνΝΑ Ευρώπη.

Ο ΥΕΘΑ κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να επισκεφθεί άμεσα την Ουάσιγκτον.

Όπως είπε ο Π.Καμμένος το πρώτο του ταξίδι θα είναι στο Ισραήλ πιθανότατα μετά την Κύπρο. Όσον αφορά το θέμα της υλοποίησης των ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων υποστήριξε ότι αυτά θα περάσουν πλέον στα γενικά επιτελεία αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα καταργηθεί ο σημερινός ρόλος της ΓΔΑΕΕ ενώ προανήγγειλε και το "ξήλωμα" του νόμου Βενιζέλου για τις προμήθειες στις ΕΔ, ο οποίος έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην υλοποίηση συμβάσεων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....