Διυλιστήριο: 05/26/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Προφητεία από το Antinews 5 ώρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα στον Παπαδήμου ;


Το antinews εκφράζει τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Μια άκρως περίεργη ανάρτηση έκανε στις 13:32 το μεσημέρι της Πέμπτης, 25 Μαΐου, πέντε ώρες, δηλαδή, πριν την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, η ιστοσελίδα Antinews, με τίτλο

«Χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους».

Στο κείμενο γίνεται μια τύπου ανάλυση της πολιτικής κατάστασης με σαφείς αντικυβερνητικές κορώνες, και πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αλλάξει την ατζέντα.

Στο κείμενο, μάλιστα, διατυπώθηκε μια ακραία άποψη που άφηνε ευθέως υπονοούμενα για τρομοκρατικό «στήσιμο» από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα γράφει στην ανάρτηση:

«Ελπίζουμε, πάντως, να μην στηθεί κανένα πιο… επικίνδυνο παιχνίδι αποπροσανατολισμού που θα κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα. Μην ξεχνάμε τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια με τους μπαχαλάκηδες στις φοιτητικές εκλογές. Πολύ θα βόλευε την κυβέρνηση μια κατάσταση χάους, ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάτι που θα προκαλούσε πανελλήνιο σοκ και θα κοίμιζε τον κόσμο.

Ελπίζουμε μόνο να επιτεθούν απλά στους γνωστούς στόχους: Κυριάκο, Σαμαρά, Στουρνάρα, Φώφη κ.λπ και να μην κάνουν κάτι χειρότερο. Γιατί είναι ικανοί για όλα. Το πληγωμένο λιοντάρι είναι και πιο επικίνδυνο. Κι αυτοί τώρα χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση αυτή είναι πάρα πολλά. Πρόκειται για νεόκοπους προφήτες; Εάν, όχι, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στις αρμόδιες αρχές για την προφητεία περί τρομοκρατικού χτυπήματος πέντε ώρες πριν την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.

Εδώ το λινκ στην ανάρτηση




Πηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΑ - Δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων του Eurogroup - Γιατί δεν αποκαλύπτονται και τα προηγούμενα ;

Το Διυλιστήριο λέει : ''... Το μόνο καλό από το συγκεκριμένο Eurogroup, είναι ότι μάθαμε ότι κρατιούνται πρακτικά, αντίθετα με τις αιτιάσεις Σόιμπλε σε παλιότερα Eurogroup, και σύμφωνα με τα όσα μας είχε πει ο Βαρουφάκης. Θα μπορούσε τώρα η Ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την δημοσιοποίηση παλιότερων Eurogroup, για να καταλάβουμε και μεις ποιες θέσεις εκφράζονταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ή απλά να τις διαρρεύσει στον τύπο, με τρόπο που διέρρευσαν και τα πρακτικά από το συγκεκριμένο Eurogroup. Κάποια στιγμή όλα θα αποκαλυφθούν και θα φανεί ο ρόλος καθενός από τους κυβερνώντες των τελευταίων ετών '' 

Ολοι κατά Τόμσεν, που τορπίλισε τη συνεδρίαση. Για «μεγάλη αποτυχία» μίλησε ο Σόιμπλε, που δεν μετακινείται. Πώς η Ελλάδα κατέληξε στο βέτο, ποιοι υπουργοί στήριξαν. Η παραδοχή Ντάισελμπλουμ ότι δεν μπορεί να βρει λύση που να ικανοποιεί όλους. Τα στοιχήματα, οι αλχημείες και το… ολίγον έγκυος. Ανοιξε θέμα με συλλογικές συμβάσεις και ΕΛΣΤΑΤ.


Βρυξέλλες, ανταπόκριση (read the documents in english at the end of the page)

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις για το καλό κλίμα στο Eurogroup της Δευτέρας και για σημαντική πρόοδο, τα πρακτικά της συνεδρίασης που εξασφάλισε αποκλειστικά το Euro2day.gr αποκαλύπτουν ότι η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης, ότι οι συζητήσεις για το χρέος κατέληξαν σε ναυάγιο, ότι ο κ. Τόμσεν αρνήθηκε όλες τις πιθανές λύσεις και έσπρωχνε τα πράγματα προς τον συνήθη αστερίσκο: ναι στην εκταμίευση αλλά όχι στη βιωσιμότητα του χρέους. Προκύπτει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα κάνει υποχωρήσεις και δεν δέχεται τίποτα πέραν της απόφασης του 2016.

Η ένταση ήταν εμφανής σε όλη τη συζήτηση, με τον Ιταλό, τον Γάλλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να είναι χειμαρρώδεις για το ναυάγιο. Τελικά η Ελλάδα, μετά από συνεννόηση του υπουργού Οικονομικών με τον Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να βάλει βέτο στο δεύτερο draft και έτσι έληξε η συνεδρίαση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ενώ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της συζήτησης, που ήταν το χρέος, όταν πήρε τον λόγο ο κ. Τόμσεν είπε τα εξής: «Αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε να προχωρήσετε με αυτό τον τρόπο, όμως έχουμε επίσης συμφωνήσει ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να καταλήξει πως αυτή η δέσμη μέτρων θα μας φέρει on board, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Δεν θα μπορέσουμε σήμερα να πούμε στο ΔΣ μας ότι οι προδιαγραφές τηρούνται. Δεν συμφωνήσαμε στα πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε στις προβλέψεις για την ανάπτυξη. Θα χρειαστούμε αρκετά πιο συγκεκριμένα μέτρα, διαφορετικά δεν θα μας πείσετε να συμφωνήσουμε μαζί σας».

Με αυτή την αρχική τοποθέτηση, ο κ. Τόμσεν ουσιαστικά τορπίλισε τη συνεδρίαση. Αμέσως έλαβε τον λόγο ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η λύση πρέπει να είναι καθαρή, αξιόπιστη, ώστε να δώσει το σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. «Νομίζω ότι εάν δημοσιεύσουμε αυτή την πρόταση όπως είναι, τα ελληνικά ομόλογα θα ανέβουν και η ελληνική οικονομία θα υποφέρει. Είχα πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, με βέτο από τη Γερμανία και την Ολλανδία, έτσι ήμουν σε αδύναμη θέση. Δεχθήκαμε τους όρους του ΔΝΤ, έτσι έχουμε ένα πρόγραμμα με το ΔΝΤ. Η μπάλα είναι στο γήπεδό σας» είπε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, που συμπλήρωσε ότι οι αγορές περιμένουν το QE και ότι η ΕΕ δεν πρέπει να δείξει ότι απλά μεταθέτει τις αποφάσεις για αργότερα.

Η στήριξη της Γαλλίας…

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στήριξε πλήρως τις προσπάθειες της Ελλάδας λέγοντας ότι η πρόταση που υπήρχε στο τραπέζι δεν φανερώνει «καθαρή λύση», ότι είχε δυσκολία να καταλάβει τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη και ότι η Γαλλία προτιμούσε 17 έτη επιμήκυνσης και πρωτογενή πλεονάσματα 2% (σ.σ. μετά το 2022).

«Ομως δεν έχουμε ξεκάθαρη απάντηση, εάν το ΔΝΤ παραμένει ή όχι -δεν μπορεί να είναι μισό-μισό. Εάν δεν είναι μαζί μας το ΔΝΤ, η ΕΚΤ δεν μπορεί να δώσει το QE» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
… και η άρνηση του Σόιμπλε

Τον λόγο μετά πήρε ο κ. Σόιμπλε, που εξέπληξε τους πάντες γιατί άρχισε να διαβάζει την απόφαση του Μαΐου του 2016 και να δικαιολογείται λέγοντας ότι αυτό που συζητείτο στο Eurogroup ήταν ουσιαστικά μια νέα απόφαση, για την οποία δεν δικαιούται να διαπραγματευτεί χωρίς την εντολή από τη γερμανική Βουλή.

«Δεν μπορώ να διαπραγματευτώ μια καινούργια εντολή, άρα η βάση μας πρέπει να είναι αυτή (Μάιος 2016). Δεν δώσαμε βέτο στο ΔΝΤ, ούτε εμείς, ούτε η Ολλανδία. Να υπενθυμίσω ότι έχουμε ήδη εγκρίνει δύο προγράμματα από το Ταμείο».

Κάπου εδώ, με τον κύριο Τόμσεν να λέει ότι δεν θέλει να εγκρίνει τη βιωσιμότητα του χρέους και τον κ. Σόιμπλε να λέει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα πέραν της απόφασης του 2016, το Eurogroup πήρε φωτιά...

«Δεν είναι αποδεκτό ότι ο ένας συμβιβασμός (2016) οδηγεί σε έναν άλλο (το νέο προσχέδιο). Δεν έχω εξουσιοδότηση. Εάν είναι αυτός ο δρόμος, τότε καλή τύχη! Δεν θα βρούμε λύση», είπε ξεκάθαρα ο κ. Σόιμπλε.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών κ. Πάντοαν, βλέποντας το επερχόμενο ναυάγιο, έλαβε τον λόγο λέγοντας ότι η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα και ότι οι αγορές περιμένουν ένα σημάδι.

«Το έγγραφο που παρουσιάστηκε μπορεί να βελτιωθεί, όμως είναι μια καλή πλατφόρμα. Εχω μια ερώτηση για τους θεσμούς: Γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τεχνική βάση στα μέτρα; Ιδεολογία; Μετά από τόσους μήνες, όλοι ξέρουμε τι χρειάζεται. Σας παρακαλώ, εξηγήστε γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Θέλω επίσης να ακούσω από το ΔΝΤ την αντίδρασή τους για την παράγραφο ως προς τον ρόλο που θα παίξει», είπε ο κ. Πάντοαν, που υπογράμμισε ότι δεν αποδέχεται ότι δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση σε αυτό το σημαντικό θέμα.

Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών μάλιστα, κ. Καζιμίρ, παραδέχθηκε ότι «όλοι κάναμε λάθη, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, διαφορετικά δεν θα ήμαστε εδώ. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι τα μέτρα να μην έχουν αρνητική επίπτωση στον EFSF και τον ESM. Για την ανάπτυξη, λέμε πραγματικά ότι η ελληνική οικονομία δεν θα αναπτυχθεί περισσότερο από 1% για τόσα χρόνια; Αυτό είναι αλχημεία, αλλά δεν είναι δική μας αλχημεία» (φωτογραφίζοντας το ΔΝΤ).

Τότε ο κ. Τόμσεν υπεραμύνθηκε της αρνητικής του στάσης λέγοντας ότι «πρέπει να πάμε πέρα από τη δέσμη μέτρων που έχει προβλεφθεί. Αυτό (η πρόταση) τα βάζει σε πιο συγκρατημένο πλαίσιο», αναγνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα ή δημοσιονομικές μεταφορές (transfers) για το χρέος.
Η παρέμβαση Ντάισελμπλουμ

Ο κ. Ντάισελμπλουμ παρενέβη αναφέροντας ότι η απόφαση του 2016 λέει τι μπορεί να γίνει και όχι τι δεν μπορεί να γίνει και ότι υπάρχουν όρια. «Δεν μπορούμε να πάμε πίσω στα κοινοβούλια και να ζητήσουμε επιπλέον εγγυήσεις από τον EFSF, σας στο λέω, η Ολλανδία θα πει όχι. Οσο για την ανάπτυξη, υπάρχουν διαφορετικές προβλέψεις. Το έχουμε ενσωματώσει εκεί που αναφέρεται ότι χρειάζεται νέα αξιολόγηση βάσει των προβλέψεων του ΔΝΤ».

Το στοίχημα

Εκεί διέκοψε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών λέγοντας: «Το ΔΝΤ μάς είπε ότι το DSA δεν είναι αξιόπιστο. Τώρα λέει ότι ακόμα δεν είναι αξιόπιστο; 1% ανάπτυξη τα επόμενα 40 χρόνια; τότε ποιος ο λόγος να έχουμε πρόγραμμα; Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει: είναι μέσα ή όχι; Δεν μπορούμε να συζητάμε μέτρα κάθε 4 εβδομάδες».

Γυρνώντας προς τον κ. Τόμσεν, ο Αυστριακός υπουργός τού είπε: «Πολ, θέλεις να βάλουμε ένα στοίχημα; Αν είναι σωστή η Κομισιόν (για τις προβλέψεις για την ανάπτυξη) να πληρώσετε διπλά από ό,τι πρέπει. Εάν είστε εσείς σωστοί, να μην πληρώσετε τίποτα. Μπορούμε να βάλουμε αυτό το στοίχημα. Θα χάσετε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι εάν κάποιος πει ότι δεν είναι αρκετό το επιπρόσθετο (10+ έως 15) μέχρι το 2037, τότε υποτιμά την επίπτωση αυτού του μέτρου.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Ντε Γκίντος αναρωτήθηκε «πώς θα τετραγωνίσουμε τον κύκλο; Αντιλαμβάνομαι ότι η Ελλάδα και το ΔΝΤ έχουν ένσταση με την πρόταση. Μήπως να εξετάσουμε τον ρόλο του ΔΝΤ ως συμβούλου όπως στο ισπανικό μοντέλο;».

«Δεν μπορείς να είσαι 50% έγκυος, όπως φαίνεται να είναι το ΔΝΤ τώρα» πρόσθεσε.
Η πρόταση για ένταξη του ΔΝΤ χωρίς χρήμα

Σε αυτό το σημείο και αφού δεν υπήρχε σύγκλιση, ο πρόεδρος του Eurogroup αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση για να έχει διαβουλεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη. «Θα ζητήσω από το ΔΝΤ να μπει με πρόγραμμα, ακόμα και εάν δεν δώσει χρήματα πριν κλείσει το θέμα με το χρέος».

«Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, που μπορούμε να συζητήσουμε. Να πάμε στο ΔΣ με πρόγραμμα και να δώσουμε χρήματα αργότερα», είπε ο κύριος Τόμσεν, για να προσθέσει ότι θα έπρεπε το θέμα να κλείσει έτσι ώστε να καθοριστούν κάποιες παράμετροι και κάποιες άλλες όχι.
Η έκρηξη Τσακαλώτου

Ακολούθησε η «έκρηξη» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται αυτή την επιλογή.

«Εάν αυτή είναι μια επιλογή, τότε είναι η χειρότερη των χειροτέρων για την Ελλάδα! Εχουμε διαπραγματευτεί ένα σκληρό πρόγραμμα με το ΔΝΤ, με την προϋπόθεση ότι θα έρθει με πρόγραμμα και θα πει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ώστε να γυρίσουμε σελίδα. Η συμμετοχή του ΔΝΤ πρέπει να είναι βασισμένη στο ότι πρέπει να πει ότι το χρέος είναι βιώσιμο» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο κ. Τόμσεν ανταπάντησε ότι αντιλαμβάνεται την απογοήτευση του κ. Τσακαλώτου, όμως η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει σύγκλιση στο χρέος. Πρόσθεσε δε ότι και στο παρελθόν το ΔΝΤ ενέκρινε προγράμματα επί της αρχής και ότι η χρηματοδότηση ήρθε μετά υπό όρους. Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο όρος είναι το χρέος.
Η εντολή Μακρόν

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα αφήσει αμφιβολίες στις αγορές, γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο ρόλος του ΔΝΤ, ενώ ο Γάλλος υπουργός είπε ότι αυτό μετακυλίει το θέμα πιο κάτω. «Εχω εξουσιοδότηση από τον Γάλλο πρόεδρο για καθαρή λύση και όχι μετακύλιση» είπε ο κ. Λεμέρ.
Τετράωρη διακοπή και τηλεφώνημα σε Τσίπρα

Σε αυτό το σημείο η συνεδρίαση διεκόπη για 4 ώρες. Ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε ξεχωριστές επαφές με ΔΝΤ, Γερμανία, Γαλλία και Ελλάδα.

Οταν μπήκαν οι υπουργοί ξανά την αίθουσα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η δήλωση (statement) δεν βρίσκει σύμφωνη την Ελλάδα και ότι αποσύρει τα δύο προσχέδια των ανακοινώσεων που ήταν στο τραπέζι.

Ο κ. Τσακαλώτος πήρε τον λόγο, λέγοντας ότι συνομίλησε με τον Ελληνα πρωθυπουργό πολλές φορές, ότι εκτιμά τις προσπάθειες που έγιναν, αλλά εξέφρασε την απογοήτευσή του.

«Εχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες, αυτό το έγγραφο έχει αρκετά στοιχεία που μπορούν να δουλέψουν για την Ελλάδα, όμως εάν ένας από τους θεσμούς πει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε δεν υπάρχει η ξεκάθαρη λύση που θέλουν οι αγορές» είπε ο κ. Τσακαλώτος, που πρόσθεσε ότι προσωπικά δεσμεύεται να τελειώσει τα prior actions και ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για το χρέος.

«Εάν υπέγραφα αυτό τώρα, θα δημιουργούσα τεράστια πολιτική κρίση στην Ελλάδα και εάν γίνει αυτό, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να σκεφτώ», είπε ο Ελληνας υπουργός.

«Τεράστια αποτυχία», λέει ο Σόιμπλε

Ο κ. Ντάισελμπλουμ προσπάθησε να λήξει τη συνεδρίαση λέγοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να κλείσει το θέμα μέχρι το επόμενο Eurogroup, για να πάρει απάντηση από τον κ. Σόιμπλε: «Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Αυτό ήταν μια τεράστια αποτυχία», είπε και επιτέθηκε στους συναδέλφους του, που μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης και σήκωσαν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Επέμεινε δε ότι η απόφαση του 2016 είναι πολύ ξεκάθαρη και δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

«Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και θα βρούμε καλύτερη λύση από τη σημερινή. Να μάθετε το μάθημά σας, ότι πρέπει να παραμένουμε σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει και να μην προσπαθούμε να αλλάξουμε τη ρητορική με δημόσιες δηλώσεις. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος, γιατί μερικοί από μας μετακινήθηκαν περισσότερο από την εντολή (mandate) για να βρούμε λύση και τώρα αποτύχαμε. Λυπάμαι», είπε ο κ. Σόιμπλε.

«Να δουλέψουμε»

Οι υπουργοί της Γαλλίας και της Ιταλίας εξέφρασαν την κατανόησή τους στη θέση της Ελλάδας, με τον κ. Πάντοαν να προσθέτει ότι «μια πολιτική κρίση στην Ελλάδα θα πυροδοτούσε χρηματοπιστωτική κρίση. Οταν ξεκινά τέτοια κρίση, δεν ξέρουμε πώς να τη σταματήσουμε», είπε ο κ. Πάντοαν.

«Συμμερίζομαι την απογοήτευσή σας. Πρέπει να δουλέψουμε για να γεφυρώσουμε το κενό τις επόμενες εβδομάδες, με το να βρούμε επιλογές και όχι να παίζουμε με τις προσδοκίες» κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις θέτει το ΔΝΤ

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, η πορεία για την υλοποίηση των υπόλοιπων προαπαιτούμενων κάθε άλλο παρά «ανέφελη» είναι. Και αυτό γιατί ο Πολ Τόμσεν δηλώνει ότι χρειάζονται «κάποιες διορθώσεις» στη νομοθεσία ενώ επισημαίνει ότι ζητείται «νομική γνώμη» για τη συνταγματικότητα των περικοπών στις συντάξεις.

Θέμα ανοίγει και για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία αντιστροφής των ρυθμίσεων, κάτι το οποίο δεν έχει συμφωνηθεί με το ΔΝΤ.
Παράλληλα ο Μάριο Ντράγκι έθεσε θέμα με την ΕΛΣΤΑΤ, ζητώντας ο υφιστάμενος και οι πρώην πρόεδροι να αποκατάσταση ζημιάς έναντι όλων των εξόδων από νομικές κινήσεις εναντίον τους, κάτι που θα πρέπει να καλύπτει και τα στελέχη.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχτηκε το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ να είναι «βασικό παραδοτέο» πριν τον Ιούλιο και εκτίμησε ότι στα θέματα που τέθηκαν, όπως αυτό για τις συλλογικές συμβάσεις, μπορούν να βρεθούν έντιμοι συμβιβασμοί.





Πηγή www.euro2day.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έχω να λάβω γράμμα σου..

     Γέμισαν σήμερα απ' το πρωί κανάλια και ραδιόφωνα,
..από "πολιτικά ορθούς", από παπαγαλάκια του συστήματος, από λαχανάκια Βρυξελλών,
..από όλον τον ξεπουλημένο θίασο των μενουμευρωπαίων και της τραπεζοκρατίας,
..για να αναλύσουν, να καταδικάσουν, να
κουνήσουν το δάχτυλο, και γενικά να χ@σουν απ' το στόμα,
..με αφορμή την χθεσινή επίθεση κατα του πρώην δοτού πρωθυπουργού και νυν και αεί τραπεζίτη, εργαλείου της Παγκοσμιοποίησης, και καλολαδωμένου όπλου εναντίον του λαού.

Προφανώς είναι μόνον αυτοί που τρομοκρατήθηκαν απ' το χθεσινό τρομοκρατικό, όπως το χαρακτηρίζουν, χτύπημα.
Ο υπόλοιπος λαός συνηθισμένος απ' τα καθημερινά τρομοκρατικά χτυπήματα της επίσημης εξουσίας εναντίον του,
..δεν φάνηκε να τρομοκρατείται ιδιαίτερα.
Όλοι λοιπόν αυτοί οι ινστρούχτορες τού πολιτικά "ορθού", της τάχα καταδίκης της βίας "απ' όπου και αν προέρχεται" (εκτός κι αν προέρχεται από την επίσημη εξουσία), του "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω", τού "δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς",
..βρήκαν τρελή ευκαιρία σήμερα να βγούν να ασκήσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στον λαό ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ -στην ουσία- πως όποιος δεν καταδικάζει απερίφραστα, συνεχώς, γονυπετής, και μαλλιοτραβόντας τέτοια γεγονότα, είναι και ο ίδιος τρομοκράτης άρα και εχθρός του κράτους,
..και άρα θα τον έχουν υπ' όψη τους, και θα του συμπεριφερθούν ανάλογα.
Άρα "σκάστε, μη κουνιέστε, μην αναπνέετε, μην ξεσηκώνεστε, χαφιεδίστε και δαχτυλοδείξτε κουκουλοσκεπείς τον διπλανό σας να σώσετε το δικό σας τομάρι".

Οι σημερινοί "αναλυτές" "σκεπτόμενοι" "ανθρωπιστές", οι κατά τ' άλλα απολογητές της βίας των μνημονίων,
..δεν είναι παρά η άλλη όψη του περίφημου εμπρησμού στην τράπεζα Μαρφίν το 2011 εν μέσω γιγάντωσης του τότε κινήματος της Πλατείας και των Αγανακτισμένων.
Δεν είναι παρά η θεωρητική επιχειρηματολογία της καταστολής,
..μιάς καταστολής βίαιης και φασιστικής που (μακάρι να κάνουμε λάθος) με αφορμή το χθεσινό γεγονός θα επιχειρήσει να μουδιάσει όποιο εν τη γενέση του λαϊκό κίνημα,
..να ενοχοποιήσει την σκέψη,
..να αναχαιτίσει και εξουδετερώσει την απόλυτα δικαιολογημένη λαϊκή οργή.

Κανείς λογικός, νουνεχής άνθρωπος επιθυμεί την βία, ούτε την βίαιη αφαίρεση της ζωής οποιουδήποτε, ακόμη και καθάρματος.
Υπάρχει όμως και το ένστικτο της επιβίωσης, η άμυνα εναντίον θανατηφόρας επιβουλής.

Και ακόμη υπάρχει παγκοσμίως, σε όλους τους δικαιϊκούς κώδικες μία πρόβλεψη.
Ένα μικρό ερώτημα:
"Ποίος ήρξατο χειρών αδίκων";..


Υ.Γ Βεβαίως και καταδικάζουμε την τρομοκρατία και ιδιαίτερα την τυφλή, την γενικευμένη.
Όμως για όλα, κάποια αιτία ύπαρξης υπάρχει.
Η λύση είναι να άρουμε αυτά τα αίτια και όχι να δημιουργούμε κι άλλα.


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις για έρευνες πετρελαίου σε 3 μπλοκ

Μετά την επίσκεψη στελεχών της ExxonMobil και της Total στην Αθήνα, η κυβέρνηση έστειλε Θετικό μήνυμα προς την παγκόσμια πετρελαϊκή βιομηχανία...

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε χθες τις συμβάσεις παραχώρησης των χερσαίων περιοχών Αρτας - Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου με τα ΕΛΠΕ και Αιτωλοακαρνανίας με την Energean, οι οποίες βρίσκονταν σε εκκρεμότητα από τον Φεβρουάριο του 2016. Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε χθες ότι σύντομα θα υπογραφούν και οι συμβάσεις μίσθωσης των θαλάσσιων οικοπέδων 2 στο Ιόνιο με την κοινοπραξία Total - Edison - ΕΛΠΕ και του οικοπέδου 10 με τα ΕΛΠΕ, ενώ επιβεβαίωσε εμμέσως και το ενδιαφέρον ExxonMobil και Τοtal για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες. «Ανοίξαμε κύκλο συζητήσεων και με διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες και για άλλες περιοχές πλην του Ιονίου», είπε και ανακοίνωσε ότι μετά την απόκτηση νέων σεισμικών δεδομένων και την επανεπεξεργασία παλαιότερων, έργο που θα αναλάβει η ΕΔΕΥ, το ΥΠΕΝ προτίθεται να προχωρήσει στη σταδιακή επαναπροκήρυξη και άλλων θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών. Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής των συμβάσεων, χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία το ενδιαφέρον πετρελαϊκών κολοσσών για τις έρευνες υδρογονανθράκων και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωράει στη συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τους υδρογονάνθρακες, λαμβάνοντας υπόψη βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών, όπως η Κύπρος. Στο πλαίσιο αυτό –είπε– θα καταβληθεί προσπάθεια να περιορισθεί σημαντικά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της υπογραφής συμβάσεων. Επιπλέον, στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου συγκαταλέγονται η οργάνωση, προώθηση και θεσμική αναβάθμιση της ΕΔΕΥ Α.Ε., καθώς και η συμπλήρωση της νομοθεσίας για τη λειτουργία του Ταμείου Γενεών, στο οποίο θα κατευθύνονται τα έσοδα από την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε την αδιαπραγμάτευτη πολιτική του ΥΠΕΝ για την τήρηση όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων για την έρευνα υδρογονανθράκων. «Για εμάς η τήρηση των κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι έννοια κενή περιεχομένου», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι οι εργασίες αυτές θα πρέπει να είναι συμβατές και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενέργεια και το περιβάλλον.

«Το βήμα που κάνουμε σήμερα με την υπογραφή των συμβάσεων για τις δύο χερσαίες περιοχές, βορειοδυτική Πελοπόννησο και Αρτα-Πρέβεζα, είναι μόνον η αρχή», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο όμιλος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καταγράψει τον ορυκτό πλούτο της χώρας με σεβασμό στο Σύνταγμα, στους νόμους, στο περιβάλλον και στις ανθρώπινες σχέσεις. «Ευχή είναι, μέσα από τον αγώνα αυτό, να αναδείξουμε νέες πλουτοπαραγωγούς πηγές για τη χώρα και, παράλληλα, τα ΕΛΠΕ να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο ως ηγετική εταιρεία του τομέα της ενέργειας για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», τόνισε ο κ. Στεργιούλης και επισήμανε τις προσπάθειες των ΕΛΠΕ για τη διαμόρφωση διεθνών συμμαχιών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil, Μαθιός Ρήγας, χαρακτήρισε τις χθεσινές υπογραφές των συμβάσεων μήνυμα σταθερότητας προσέλκυσης επενδυτών για τη χώρα και έκανε γνωστό ότι η εταιρεία του μαζί με την ισπανική Repsol ενδιαφέρονται και για έρευνες σε υποθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο εκπρόσωπος της Repsol, Ουίλι Χερνάντεζ.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Καλοβλέπει» την πρόταση Σόιμπλε το ΔΝΤ


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Και που λέτε, είναι μια χαρά στην υγεία του ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Ευτυχώς που δεν έπαθε τίποτα ....''

«Καλοβλέπει» το ΔΝΤ την πρόταση Σόιμπλε να μην συμμετάσχει χρηματοδοτικά τώρα στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά στο τέλος αυτού.

Τουλάχιστον αυτό άφησε να διαφανεί ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις στη σημερινή ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πρόταση που απορρίφθηκε από την Αθήνα στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, ο κ. Ράις απάντησε πως «αναζητούμε όλες τις εναλλακτικές επιλογές εντός του πλαισίου των κανόνων μας και αν δείτε και στο παρελθόν, θα καταλάβετε ότι είμαστε ευέλικτοι προκειμένου να υπηρετήσουμε τα μέλη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «και στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις καταρχήν έγκρισης, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε ακόμη ότι «η θέση μας παραμένει σταθερή, τόσο για τις μεταρρυθμίσεις, όσο και για τη βιωσιμότητα του χρέους για να συμμετάσχουμε χρηματοδοτικά και αυτοί οι όροι δεν έχουν εκπληρωθεί ως προς το δεύτερος σκέλος».

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν η απόφαση του Eurogroup του Μαϊου 2016 ικανοποιεί το ΔΝΤ, ο κ. Ράις διευκρίνισε ότι «αποδεχόμαστε ως βάση συζήτησης την συμφωνία του περασμένου Μαΐου, επομένως οι λύσεις για το χρέος δεν χρειάζεται να είναι ποσοτικοποιημένες.

Ο Τζέρι Ράις επανέλαβε ότι κατά την άποψη του ΔΝΤ δεν είναι βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% πέραν του 2022 καθώς «ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμαινε πολύ υψηλή λιτότητα για τους Έλληνες».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλληνες αναρχικοί πολεμούν τον ISIS στα εδάφη των Κούρδων στη Συρία



Έλληνες αναρχικοί πολεμούν τζιχαντιστές στο δυτικό Κουρδιστάν, ή άλλως Ροζάβα. Πρόκειται για μία περιοχή που βρίσκεται στη βόρεια Συρία και τελεί υπό τον έλεγχο Κούρδων πολιτοφυλάκων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", εκεί αναρχικοί από διάφορες χώρες του κόσμου καταφτάνουν για να πολεμήσουν τον ISIS και να εκπαιδευτούν δίπλα σε έμπειρους αντάρτες. Κατά καιρούς στις ελληνικές αρχές έφταναν πληροφορίες ότι έχουν μεταβεί στη Ροζάβα Ελληνες αναρχικοί, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται τόσο έντονη δραστηριότητα Ελλήνων, που εκφράζεται κυρίως από μία ομάδα, τον Επαναστατικό Σύνδεσμο Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (RUIS), που ιδρύθηκε από Ελληνες αναρχικούς.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας, φέρνει στο φως φωτογραφίες μαχητών που κρατούν όπλα και φορούν στολές παραλλαγής και κουκούλες, έχοντας φόντο τοίχο που γράφει στα ελληνικά: «Από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Σε άλλη φωτογραφία, που επίσης τραβήχτηκε στο δυτικό Κουρδιστάν, ανάμεσα σε μαχητές με καλάσνικοφ και ρουκετοβόλα, υπάρχει πανό που γράφει στα ελληνικά: «Ούτε βήμα πίσω».

Ο RUIS, όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, «οργανώθηκε από μία αφοσιωμένη ομάδα Ελλήνων. Εστειλαν μέλη να πολεμήσουν στη Ροζάβα αλλά επικεντρώθηκαν στα πρακτικά ζητήματα του αγώνα». Η πιο γνωστή οργάνωση αναρχικών στο δυτικό Κουρδιστάν είναι οι «Διεθνιστικές Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις» (IRPGF). Το παραπάνω μήνυμα αλληλεγγύης στις καταλήψεις, που απεικονίζεται στη φωτογραφία, συνυπογράφεται από το RUIS και το IRPGF.

Οι μετακινήσεις Ελλήνων στη Ροζάβα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών ασφαλείας. Και αυτό διότι σε κείμενα αναρχικών που πολεμούν εκεί διατυπώνεται η άποψη ότι οι πολεμιστές θα εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο και στη συνέχεια θα μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στις πατρίδες τους.

«Πολεμάμε κάθε μορφή φασισμού»

Σε πρόσφατη συνέντευξή του μέλος του IRPGF, το οποίο δεν αναφέρει το όνομά του, εξηγεί τη διαφορετικότητα του αγώνα ενός αναρχικού που πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος σε σχέση με έναν άλλον πολεμιστή: «Η έμπνευση για τη δημιουργία του IRPGF οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όμως δύο από τους σημαντικότερους ήταν η έλλειψη αναρχικής παρουσίας στο έδαφος της Ροζάβα και η επιθυμία να εισάγουμε στο κίνημα κάτι που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τότε. Ενα έδαφος ειδικά για τους αναρχικούς, για να ξεφύγουν από το κράτος, να εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο και στο συμβατικό πόλεμο για τους δικούς τους ξεχωριστούς αγώνες όταν γυρίσουν στην πατρίδα τους, και να αποκτήσουν εμπειρία πώς λειτουργεί μια επανάσταση σε κοινωνικό επίπεδο (...). Προφανώς εμπλεκόμαστε σε επιχειρήσεις εναντίον του ISIS, οι στόχοι μας πάνε παραπέρα από το να τον νικήσουμε, να σταματήσουμε και να γυρίσουμε σπίτι. Πράγματι, πολεμάμε το φασισμό με όποια μορφή και να εμφανίζεται, όμως το κάνουμε χτίζοντας επίσης αναρχικές υποδομές στην περιοχή, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να έρθουν εδώ περισσότεροι αναρχικοί, να μάθουν και να προωθήσουν αναλόγως τους ξεχωριστούς τους αγώνες».

Οι Ελληνες που φτάνουν στη Ροζάβα, όπως και οι αναρχικοί από άλλες χώρες του κόσμου, «βαφτίζονται» με κουρδικό όνομα, προκειμένου -όπως λένε- να εκφράσουν τη διεθνιστική τοποθέτησή τους. Σε αντίθεση με το IRPGF, οι Ελληνες δεν συνηθίζουν να δημοσιεύουν οπτικό υλικό από τη δράση τους στα social media. Το 2015, ωστόσο, είχε κυκλοφορήσει σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών βίντεο στο οποίο απεικονιζόταν Ελληνας μαχητής που κρατούσε όπλο να απευθύνει χαιρετισμό σε Κούρδους και άλλους αντάρτες στα ελληνικά. «Δεν μαχόμαστε μόνο κατά του θεοκρατικού φασισμού της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, πολεμάμε το καπιταλιστικό σύστημα που έθρεψε το τζιχάντ», είπε μεταξύ άλλων.


Αρμόδια πηγή που ρωτήθηκε για το θέμα της παρουσίας Ελλήνων στη Ροζάβα ανέφερε ότι «το παρακολουθούμε με ψυχραιμία. Γνωρίζουμε το φαινόμενο και προσπαθούμε να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα γι’ αυτό». Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αναρχικοί μεταναστεύουν για να μυηθούν στον πόλεμο.


Άμεση δημοκρατία

Με το φαινόμενο Ροζάβα έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς πολλά διεθνή πρακτορεία ειδήσεων που συνηθίζουν να αποκαλούν την περιοχή «αναρχική γη». Και αυτό διότι, όπως γράφει η wikipedia, «από τότε που απέκτησε την αυτονομία της τον Νοέμβριο του 2013 θεωρείται ότι εκεί θεσπίστηκε ένα καθεστώς άμεσης δημοκρατίας.

Οι Κούρδοι γενικά θεωρούν ότι το δυτικό Κουρδιστάν είναι ένα από τα τέσσερα μέρη ενός μεγάλου Κουρδιστάν, που επίσης συμπεριλαμβάνει μέρη της νοτιοανατολικής Τουρκίας (βόρειο Κουρδιστάν), του βόρειου Ιράκ (νότιο Κουρδιστάν) και του δυτικού Ιράν (ανατολικό Κουρδιστάν). Ωστόσο, η κυβέρνηση του δυτικού Κουρδιστάν και η κοινωνία του είναι πολυεθνικές».




Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....