Διυλιστήριο: 07/24/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση φεύγουν τα capital controls απο τις τράπεζες

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση φεύγουν τα capital controls απο τις τράπεζες 

Τα capital controls απο τις ελληνικές τράπεζες θα αρθούν εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση τους, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της κεντρικής γερμανικής τράπεζας (Bundesbank), Tζενς Βάιντμαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού οικονομικού πρακτορείου MNI. 

Παράλληλα, ο Γερμανός τραπεζίτης πρότεινε τη δυνατότητα επέκτασης των ωριμάνσεων των κρατικών ομολόγων κατά τρία χρόνια, εφόσον μία χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης. 

"Η Bundesbank προτείνει την αυτόματη επιμήκυνση των ωριμάνσεων ομολόγων όσων χωρών βρίσκονται σε πρόγραμμα βοήθειας του ESM", εξήγησε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως μία τέτοια εξέλιξη θα συνεπάγεται τη σημαντική μείωση των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών της αιτούσης βοήθειας χώρας.

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για το Spiegel ο Σόιμπλε είναι ο σκιώδης καγκελάριος του πόνου

«ΕΕ υπό γερμανική κυριαρχία»

Aθήνα
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιαζόταν ως βαθιά ευρωπαϊστής και μετά απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, αναφέρει σε άρθρο γνώμης στο Der Spiegel ο Γιάκομπ Όγκσταϊν. Και εξηγεί ότι ο Σόιμπλε δεν άλλαξε γνώμη, απλώς επιθυμεί μια ενωμένη Ευρώπη αλλά υπό γερμανική κυριαρχία.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ταυτόχρονα ο πιο αγαπητός πολιτικός στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και ο πιο μισητός, στο εξωτερικό, επισημαίνει ο Όγκσταϊν, ρίχνοντας από την πρώτη θέση την καγκελάριο Μέρκελ.

Όταν ο γερμανός υπουργός απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, αυτό αποτέλεσε μια αλλαγή πορείας, όχι μόνο για τη δημοφιλία του, αλλά και για τον γερμανικό ρόλο στην Ευρώπη, εξηγεί ο αρθρογράφος.

Αν η πορεία του Σόιμπλε από βαθιά ευρωπαϊστή σε έναν άνθρωπο που εκτοξεύει απειλές είναι και η πορεία της Γερμανίας, τότε αυτό είναι άσχημα νέα τόσο για το Βερολίνο όσο και για την Ευρώπη, συνεχίζει.

Ο Σόιμπλε δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρός όσο σήμερα, εκτιμά. «Δεν έχει να χάσει τίποτε και έχει ζήσει τα πάντα. Θεωρείται σκιώδης καγκελάριος, όμως είναι ένας σκιώδης καγκελάριος του πόνου.»

Αν και στο παρελθόν έχει εκφράσει επανειλημμένα την πίστη του στην καγκελάριο, τώρα φαίνεται να μην είναι καθόλου πιστός. Επέμεινε για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρόλο που η Μέρκελ είχε λάβει μια διαφορετική απόφαση, σημειώνει ο Όγκσταϊν.

Ο λόγος: Ο Σόιμπλε κατευθύνει το ευρωπαϊκό μέλλον προς μια άλλη πορεία από αυτή της Μέρκελ, αλλά και του Χέλμουτ Κολ, εξηγεί ο Όγκσταϊν.

«Ο Σόιμπλε θέλει να χρησιμοποιήσει την κρίση για την πρόοδο της Ευρώπης, όμως πρόκειται για μια άλλη Ευρώπη, μια γερμανική» καταλήγει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κανένα σπίτι στα χέρια του πολίτη..

    Προς το κυβερνητικό επιτελείο γενικώς, και τον κύριο πρωθυπουργό ειδικότερα:

Τώρα τελευταία εκτός απ' τα κλασσικά υπαρξιακά ερωτήματα,
..ποιοί είμαστε, που πάμε, τί ώρα θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο,
..έχουν ανακύψει και
άλλα εξ ίσου βασανιστικά:

Πρώτα ψηφίζετε την απόλυτη διευκόλυνση των τραπεζών στην διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού κατοικιών,
..και μετά βγαίνετε ένας-ένας απ' τον σπουδαιότερο μέχρι το τελευταίο λιμοτάγαρο και μας γεμίζετε αλογόμυγες: '' 'Ντάξει να 'ούμε, μην ανησυχείτε. Θα την φτιάξουμε εμείς την φτιάξη, να μην μπορούν να κατάσχουν τίποτα να ' ούμε. ''! Και μείς μένουμε κάγκελο. Αφώνου και μ@λάκα, γωνία!

Το εύκολο ερώτημα: Αφού είναι να τα καταργήσετε απ' το παραθυράκι, τότε τί τα ψηφίζετε;
Η εύκολη απάντηση: Για τα μάτια των ''εταίρων'' τοκογλύφων!
Η δυσκολότερη ερώτηση: Κι αφού ξέρετε πως οι τοκογλύφοι σας παρακολουθούν και σας ακούνε μέχρι και την ώρα που χ@ζετε,
..πώς βγαίνετε και κάνετε δημόσια τέτοιες δηλώσεις; Τοκογλύφοι είναι. Μ@λάκες δεν είναι!
Δεν θα σας τραβήξουν το αυτί; Δεν θα σας κάνουν την ζωή κόλαση στις διαπραγματεύσεις που έρχονται για το μνημόνιο; (ως τώρα ήταν τα προαπαιτούμενα, το ορεκτικό ας πούμε!)
Ή, δεν θα φροντίσουν να σας δεσμεύσουν έτσι, ώστε όχι εγκύκλιους και φετφάδες να μην μπορείτε να βγάλετε,
..αλλά ούτε να την τινάξετε μετά το κατούρημα χωρίς την δική τους σύμφωνη γνώμη;
( το blog ζητάει συγγνώμη, αλλά όταν εξοργίζεται γίνεται αισχρό! )

Άρα εδώ υπάρχουν δύο εξηγήσεις.
Ή νομίζετε ότι θα κοροϊδέψετε τους ''κουτόφραγκους'', οπότε κατατάσσεστε στο γκρουπ με περιορισμένο IQ,
..ή είστε σίγουροι πως κοροϊδεύετε εμάς, πράγμα που δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πού σας κατατάσσει!

Το blog δεν θεωρεί απαραίτητο να σας πεί προς το ποιά εξήγηση γέρνει ο λαός.
Οφθαλμοφανές!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις – Στον “αέρα” η αποστολή του ΔΝΤ στην Αθήνα - Απαιτεί ελάφρυνση του χρέους

Aνοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στην Αθήνα αύριο ή το Σάββατο, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα έχουν οι θεσμοί με την ελληνική κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82 -86 δισ. ευρω, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.


Οπως διευκρίνισε ο ίδιος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι οι συνομιλίες γύρω από ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα προαναγέλλονται "δύσκολες" και θα απαιτούσαν, ως προϋπόθεση, μια "συγκεκριμένη" δέσμευση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.


"Ο δρόμος εμφανίζεται σαφώς δύσκολος, δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή της διαδικασίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα για την Ελλάδα "θα εξαρτηθεί" από την έκβαση των συνομιλιών για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.


Από αύριο θα αρχίζουν να καταφθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM, ενώ από ελληνικής πλευράς στο επίπεδο της τεχνικής διαπραγμάτευσης θα ηγείται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Χουλιαράκης.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....