Διυλιστήριο: 10/06/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

VIDEO - Φοιτητές πανεπιστημίου της Νέας Ζηλανδίας τραγουδούν στα αρχαία ελληνικά

Μια σειρά από βίντεο με σπουδαστες που τραγουδούν στα αρχαία ελληνικά, έχει δημιουργήσει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός C L A S S O C – University of Auckland Classical Society. Οι σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Auckland της Νέας Ζηλανδίας μεταμορφώνουν γνωστά τραγούδια και τα ντύνουν με αρχαίους ελληνικούς στίχους και με πολλή διάθεση! Υπενθυμίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο του Auckland ανήκει μέσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και διδάσκει Αρχαία Ελληνικά στους φοιτητές της με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι φοιτητες χρησιμοποιούν ερασμική προφορά.



Πηγή

 http://diulistirio.blogspot.gr/

 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνελήφθη ο Κώστας Δαφέρμος για μίζες 3 εκατ. ευρώ

Χειροπέδες πέρασαν το πρωί της Τρίτης άντρες της αστυνομίας στον Κώστα Δαφέρμο για μίζες τριών εκατομμυρίων δολαρίων προς τον αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Το ένταλμα εξεδόθη από τον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τασιτώνη ο οποίος διερευνά την δικογραφία για την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων Kornet. Τις μίζες αποκάλυψε ο ίδιος ο Α. Κάντας, ο οποίος είπε ότι του δόθηκε το 3% της προμήθειας ως μίζα, ποσό που το θεώρησε πολύ υψηλό.

Η απολογία Κάντα ως γνωστόν δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και η σύλληψη έγινε σήμερα καθώς οι αρχές υπέβαλλαν αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς την Ελβετία και την Αυστρία προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του. Οι απαντήσεις ήρθαν προ διημέρου και άμεσα οι ανακριτές εξεδοσαν το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Δαφέρμου και δυο ακόμα προσώπων από το δυναμικό της εταιρίας του.

ΤΗ δίωξη για την υπόθεση ειχαν ασκήσει μετά από προκατακρική εξέταση οι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Οι δυο κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία, δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (ισόβια) και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και τις απολογίες Κάντα για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν 3 εκ δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Το συνολικό κόστος σύμβασης ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, φέρεται να έλαβε από τον κ. Δαφέρμο παράνομη προμήθεια ύψους 3% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατ. δολάρια. Μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε το 3% εκ του οποίου τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του Α. Κάντα στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στρατός της Frontex φτάνει στην Ελλάδα με εντολή των Βρυξελλών για την καταγραφή προσφύγων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 775 συνοριακούς φύλακες, που θα διατεθούν κυρίως σε Ελλάδα και Ιταλία, απηύθυνε ο ευρωπαϊκός οργανισμός Frontex. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση δυνάμεων στην ιστορία του οργανισμού, ενώ οι συνοριοφύλακες που θα δεχθούν να μετάσχουν στις επιχειρήσεις «Ποσειδώνας» (Ελλάδα) και «Τρίτων» (Ιταλία) πρόκειται να διατεθούν, κυρίως, για την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών και δευτερευόντως για την επιτήρηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

Από το σύνολο των 775 Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων που αναζητεί η Frontex, περίπου oι 600 πρόκειται να διατεθούν στην Ελλάδα και να στελεχώσουν τα περιφερειακά κέντρα ταυτοποίησης (hot spots) που αποφασίστηκε να λειτουργήσουν κάτω από την ομπρέλα της επιχείρησης «Ποσειδώνα». Λιμενικό και Αστυνομία είχαν –και τον Ιούνιο– υποβάλει αίτημα στη Frontex, ωστόσο η ανταπόκριση του οργανισμού ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν αισιοδοξία για την τελική έκβαση της νέας προσπάθειας του οργανισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι της πρόσκλησης ενδιαφέροντος έχει προηγηθεί παρασκηνιακή διαπραγμάτευση και δέσμευση των κρατών-μελών να συνδράμουν τις επιχειρήσεις της Frontex σε Ελλάδα και Ιταλία.

«Είναι κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι όσοι φτάνουν στην Ε.Ε. καταγράφονται και ταυτοποιούνται. Καμία χώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της τέτοια πίεση στα εξωτερικά σύνορά της», δήλωσε ο επικεφαλής της Frontex, Fabrice Leggeri. Σε παρόμοια πρόσκληση προχώρησε και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (ΕASO). Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε χθες ότι αναζητεί 370 εμπειρογνώμονες που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες ασύλου Ελλάδας και Ιταλίας, και θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από τις δύο χώρες προς άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου διευκρινίζει επιπλέον πως οι 370 «ειδικοί» θα συμμετάσχουν στην καταγραφή των μεταναστών καθώς και σε ελέγχους για τον έλεγχο πλαστότητας ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία προς άλλα κράτη-μέλη πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα ο Ελληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Όσλο εισάγει σκουπίδια γιατί δεν φτάνουν όσα έχει για να θερμανθεί όλη η πόλη!


Το Oslo, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας εισάγει απορρίμματα από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Σουηδία, αλλά και από πιο μακρινές χώρες, όπως η νότιος Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι αποτεφρωτήρες σκουπιδιών, που θερμαίνουν τη μισή πόλη και το μεγαλύτερο μέρος των σχολείων της, έχουν ανάγκη από συνεχή ανεφοδιασμό.

Σε αυτή την πόλη των 1,4 εκατομμυρίων κατοίκων οι ανάγκες παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού έχουν αυξηθεί με το πέρασμα των χρόνων, χωρίς αντίστοιχα να αυξηθούν τα σκουπίδια. Έτσι, το κράτος αναγκάζεται να τα εισάγει για να καλύψει τις ελλείψεις της πρωτεύουσας!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας διακίνησης σκουπιδιών, είναι ότι οι μονάδες συμπαραγωγής του Oslo, επεξεργάζονται 1000 τόνους/μήνα περίπου απορριμμάτων, που καταφθάνουν από τη Leeds, πόλη της Κομητείας του West Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί, ο φόρος που επιβάλλεται στις αγγλικές χωματερές, καθιστά πιο συμφέρουσα την αποστολή των σκουπιδιών στο Oslo, από τη μεταφορά τους σε αυτές κάπου έξω από την πόλη.

Και η Νορβηγία δεν είναι η μόνη! Η ικανότητα καύσης των αποτεφρωτήρων των μονάδων της βόρειας Ευρώπης εκτιμάται σε 700 εκατομ. τόνους απορριμάτων/έτος, αλλά παράγονται μόνο 150 εκατομ. απορρίμματα. Χώρες όπως η Σουηδία, η Αυστρία και η Γερμανία συνεχίζουν να κατασκευάζουν καινούργιες μονάδες, οι οποίες όμως για να λειτουργήσουν πρέπει να τροφοδοτηθούν με απορρίμματα!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση της Τουρκίας για «no fly zone» στην Συρία: «Δεν έχουμε την δυνατότητα για κάτι τέτοιο»…



Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρκ Τόνερ, δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν μια «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με τη Συρία, καθώς δεν έχουν την απαιτούμενη υλικοτεχνική δυνατότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επέβουν στην Συρία και απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα της Αγκυρας.

Συμπλήρωσε ακόμα ο κ. Τόνερ πώς «σε ότι αφορά στη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ή όπως αλλιώς την ονομάσουμε, έχουμε γίνει ξεκάθαροι ότι δεν τη θεωρούμε απαραίτητη. Δεν νομίζουμε ότι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα στο έδαφος. Χρειάζεται και αυτή πολύ υλικοτεχνική υποστήριξη και δεν έχουμε καμία διάθεση να μπλέξουμε», ήταν η συνέχεια των λεγομένων του.

Με λίγα λόγια οι Αμερικανοί ξέκοψαν στην Τουρκία ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν με το θέμα και εμμέσως πλην σαφώς τους προέτρεψαν να κάνουν και αυτοί το ίδιο εν όσω η Ρωσία έχει αναλάβει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία. Εκτός και αν θέλουν να δουν τα ρωσικά Su-30 να ολοκληρώνουν αυτό που άφησαν στη μέση το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή απέναντι στα τουρκικά F-16.

Οι ΗΠΑ λοιπόν είπαν «όχι» στον Ερντογάν στη ζώνη ασφαλείας που θέλει από το 2014 να δημιουργήσει προκειμένου να εισβάλει στη Συρία δήθεν για να μπορούν να καταφεύγουν εκεί οι πρόσφυγες που κυνηγά το Ισλαμικό Κράτος. Εκεί η Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι πρόσφυγες θα είναι ασφαλείς και δεν θα χρειάζεται να έρχονται στην Ευρώπη. Επιχειρήματα που κρίνονται αστεία.

Στην πραγματικότητα η Τουρκία επιθυμεί με αυτή τη ζώνη να εμποδίσει τους Κούρδους της Συρίας να ιδρύσουν ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στα νότια σύνορά της (βόρεια της Συρίας). Και όχι μόνο αυτό, αλλά να επεκταθεί στη συνέχεια στη βορειοδυτική Συρία ασκώντας τον έλεγχο σε μία περιοχή κρίσιμη.

Του είπαν επίσης οι ΗΠΑ «όχι» και στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που τη θέλει για να κυριαρχεί η Τουρκία και να χτυπά το Συριακό στρατό δίδοντας χώρο στους τζιχαντιστές ή προστατεύοντας τους. Άλλωστε τώρα είναι αργά για δάκρυα. Από τη στιγμή που στο παιχνίδι μπήκε η Ρωσία όλα αυτά τελείωσαν. Τα ρωσικά αεροσκάφη είναι αυτά που ελέγχουν πλέον τα εναέρια σύνορα της Συρίας και φρόντισαν να το καταστήσουν σαφές αυτό στην Τουρκία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τα χαστούκια στον Ερντογάν ωστόσο άρχισαν να πέφτουν από την Κυριακή, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ενέκρινε τις προτάσεις του στρατηγού Τζόσεφ Φ. Ντάντφορντ Τζούνιορ για ισχυροποίηση του αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες περιλαμβάνουν απευθείας εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας από τις ΗΠΑ.

Μόλις πληροφορήθηκε την είδηση ο Τούρκος Πρόεδρος ότι οι ΗΠΑ θα εξοπλίσουν τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες της Συρίας, για να πολεμήσουν πιο αποτελεσματικά το Ισλαμικό Κράτος, έπαθε ταραχή και εξέδωσε ανακοίνωση γεμάτη οργή. Η ουσία είναι όμως πώς οι ΗΠΑ του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια.

Ο πολύς Ρ.Τ. Ερντογάν φαίνεται πώς πέφτει μέσα στο λάκκο που ο ίδιος έκσκαψε για άλλους. Νόμιζε πώς η υπόθεση της Συρίας είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεδιπλώσει τα νέο-οθωμανικά του σχέδια, αλλά υπολόγιζε χωρίς τη Ρωσία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σημαντικά μειωμένη φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου, στις 15 Οκτωβρίου, φθάνοντας τα 85 λεπτά το λίτρο εφόσον ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης παραμείνει στα περυσινά επίπεδα (23 λεπτά ανά λίτρο). 

Πέρυσι στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης κυμάνθηκε στο 1-1,1 ευρώ το λίτρο. Η μείωση οφείλεται στην αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ανοιχτό παραμένει ωστόσο το καθεστώς που θα ισχύσει εφέτος για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης το οποίο κατά την περυσινή περίοδο ήταν 35 λεπτά ανά λίτρο πετρελαίου για τους δικαιούχους όλης της χώρας, με διαφοροποίηση της επιδοτούμενης ποσότητας ανάλογα με την κλιματική ζώνη. Η συμφωνία με τους πιστωτές προβλέπει περιορισμό του σχετικού κονδυλίου κατά 50% και τα σενάρια είναι τα εξής: 

- Αν το επίδομα παραμείνει στα 35 λεπτά και περιοριστούν οι δικαιούχοι με την εφαρμογή αυστηρότερων εισοδηματικών, περιουσιακών κριτηρίων τότε η τιμή του πετρελαίου με την επιδότηση πέφτει στα 50 λεπτά το λίτρο. 

-Αν μειωθεί κατά 50% το ύψος της επιδότησης χωρίς να αλλάξουν τα κριτήρια για τους δικαιούχους, τότε η τιμή με την επιδότηση πέφτει στα 68 λεπτά. 

Σε χθεσινή εκδήλωση ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών παρουσίασε και το σενάριο της κατάργησης του επιδόματος θέρμανσης σε συνδυασμό με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα 6 λεπτά το λίτρο. Στην περίπτωση αυτή η λιανική τιμή του πετρελαίου για όλους τους καταναλωτές πέφτει στα 64 λεπτά το λίτρο. 

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ Γιάννης Αλυγιζάκης παρουσίασε εκτιμήσεις του Συνδέσμου σύμφωνα με τις οποίες τα διαφυγόντα έσοδα από το λαθρεμπόριο καυσίμων κυμαίνονται από 125 εκατ. στο πιο συντηρητικό σενάριο, έως 300 εκατ. ευρώ στο πιο ακραίο σενάριο με πιο λογική εκτίμηση την απώλεια 225 εκατ. ευρώ. Οι βασικές μέθοδοι νοθείας και λαθρεμπορίου περιλαμβάνουν τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί για κίνησης, τη διακίνηση αφορολόγητου ναυτιλιακού πετρελαίου στην εσωτερική αγορά, εικονικές εξαγωγές, νοθεία βενζίνης και πετρελαίου με διαλύτες (τολουόλιο κλπ), μεθανόλη, κ.α. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου το 98% των πρατηρίων (4943 από 5062) έχουν εγκαταστήσει σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών και το 94% (4759) έχουν συνδεθεί με το υπουργείο Οικονομικών (ΓΓΠΣ) και μεταδίδουν στοιχεία. Ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των συστημάτων στους πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, στις φορολογικές αποθήκες, τους σταθμούς ανεφοδιασμού αεροσκαφών ενώ εκκρεμεί η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων για την επέκτασή τους και στις λοιπές εγκαταστάσεις διακίνησης καυσίμων και χημικών. Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ ανέφερε ωστόσο ότι τα στοιχεία που μεταδίδονται από τα πρατήρια στην ΓΓΠΣ δεν αξιολογούνται, ούτε διασταυρώνονται λόγω έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα να μη γίνεται ο αναγκαίος έλεγχος. 

Ο ΣΕΕΠΕ επισημαίνει ακόμη ότι η κατάργηση της επιδότησης στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον εφοδιασμό καθώς και σε εισαγωγές καυσίμων από την Τουρκία στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σε συνδυασμό με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ αναμένεται να πιέσει τις τιμές προς τα πάνω. 

Η αγορά καυσίμων αναμένεται να κλείσει εφέτος με πτώση για έκτη συνεχόμενη χρονιά, που φθάνει σωρευτικά στο 42 % στις βενζίνες, 15 % στο πετρέλαιο κίνησης και 60 % στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο ΣΕΕΠΕ επισημαίνει ωστόσο ότι η ελληνική αγορά, λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας, αλλά και με δεδομένο ότι η εθνική οικονομία έχει φτάσει στο ναδίρ, παρουσιάζει ενδιαφέρον και δυνητικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό πεδίο ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Αρκεί, τονίζει, να υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον ανταγωνισμού, που θα έπειθε σημαντικούς ομίλους του εξωτερικού να ξαναδούν την Ελλάδα ως προορισμό επενδύσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να ξεπεράσουν σε αξία ακόμη και το ύψος των εσόδων του κράτους από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Άρειος Πάγος παραπέμπει τους Ντογιάκο, Τσατάνη στο Συμβούλιο Επιθεώρησης (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Νέα διάσταση στην παράνομη εκλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου στην Εισαγγελία του Εφετείου Αθηνών, δίνει η έρευνα που διεξήγαγε ο Άρειος Πάγος τον Αύγουστο.

Το περιοδικό HOT DOG είχε αποκαλύψει πως προκειμένου να έχει δικαίωμα εκλογής ο Εισαγγελέας Εφετών Ντογιάκος, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ασπρογέρακας, συνυπολογίστηκε κατά τις εκλογές ανάδειξης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, ψευδώς στο δυναμικό της Εισαγγελίας ενώ δεν είχε δικαίωμα, αφού δεν είχε υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα της προαγωγής του.

Μετά το δημοσίευμα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου (πριν αναλάβει Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός) διερεύνησε το θέμα προκειμένου να απαντήσει επίσημα στο Υπυργείο Δικαιοσύνης. Όπως προκύπτει από το έγγραφο που απέστειλε προς τον Υπουργό στις 20 Αυγούστου 2015 (αριθμός εμπιστευτικού πρωτοκόλου 85), κατά τη διαδικασία εκλογής Προισταμένου υπήρξε και δεύτερη λαθροχειρία.

Και οι δύο παράτυπες ενέργειες που έγιναν προκειμένου να εκλεγεί ως Προιστάμενος της Εισαγγελίας ο Ντογιάκος, απαιτούσαν την συγκατάθεση της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία ως αναπληρώτρια Προισταμένη και υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της εκλογής, επέτρεψε εις γνώση της να συμβούν. Η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη είναι αυτή η οποία αφαίρεσε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση τη δικογραφία για τον Αντρέα Βγενόπουλο στο στάδιο των διώξεων ενώ χειρίστηκε και υπόθεση δικογραφίας για εξοπλιστικά χωρίς να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία παρά το γεγονός ότι συνάντησε το όνομα του Βαγγέλη Μειμαράκη ως εμπλεκόμενου. Η κόρη της Τσατάνη ήταν υποψήφια σε δυο εκλογικές μάχες με τη ΝΔ, την τελευταία από αυτές με τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Καταπέλτης η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου


Η εκλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Εφετών είχε μια προιστορία η οποία θορύβησε έτσι κι αλλιώς την Εισαγγελία Εφετών. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2014, η Εισαγγελία Εφετών εξέλεξε τον Εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη στη θέση του Προισταμένου.

Σε λιγότερο από ένα μήνα ο Εισαγγελέας Καραγιάννης παραιτήθηκε από την Εισαγγελία με το επιχείρημα πως στις 30 Οκτωβρίου προήχθη σε Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο νόμος ωστόσο προβλέπει πως οι Εισαγγελείς που εκλέγονται σε θέσεις προισταμένου παραμένουν στη θέση τους μέχρι να λήξει η θητεία τους. Παρόλα αυτά ο Εισαγγελέας Καραγιάννης όχι μόνο παραιτήθηκε αλλά αφαίρεσε από τον εαυτό του και το δικαίωμα ανάκλησης. Γράφει χαρακτηριστικά στην παραίτηση (30-10-2014 αριθ. Πρωτοκόλου 400): «Δηλώνω την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του Διεθύνοντος την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, προκειμένου να κριθώ για τη θέση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και παραιτούμαι τυχόν δικαιώματός μου για ανάκληση της παρούσας δήλωσης παραίτησής μου»

Στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 29 Νοεμβρίου για νέο Προιστάμενο, ο Ισίδωρος Ντογιάκος δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα αφού δικαίωμα εκλογής είχε το μισό του σώματος των Εισαγγελέων με βάση την αρχαιότητα. Έγιναν δύο λαθροχειρίες προκειμένου να πάρει μέρος στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφιος, Η μία ήταν να υπολογιστεί ως Εισαγγελέας ο Αντιεισαγγελέας Ασπρογέρακας και η άλλη να εξαιρεθεί από το δυναμικό της Εισαγγελίας Εφετών ο πρώην Προιστάμενος Καραγιάννης αν και δεν είχε υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο τον μετέθετε στον Άρειο Πάγο.

Γράφει η Προέδρος του Αρείου Πάγου μετά την έρευνα που διεξήγαγε: «Έπρεπε να συμπεριληφθεί και ο Εισαγγελέας Παναγιώτης Καραγιάννης, με δεδομένο ότι, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Γραμματείας του Αρείου Πάγου, ο τελευταίος μετά την υποβληθείσα κατά την ημέρα συνεδρίασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (30-10-2014) δήλωση περί παραίτησής του είχε μεν προαχθεί σε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου...πλην όμως, τόσο κατά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών (29-11-2014) καθώς και για διάστημα ενός μήνα μεταγενέστερα εξακολουθούσε να παραμένει και να ασκεί τα καθήκοντά του ως Εισαγγελέας Εφετών, αφού κατά την ημερομηνία των εκλογών δεν είχε ούτε καν υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα της προαγωγής του...Επιπλέον κατά τρόπο επίσης εσφαλμένο συμπεριλήφθηκε στην κατάσταση των ονομάτων των υπηρετούντων Εισαγγελέων Εφετών ο Δημήτρης Ασπρογέρακας, παρότι κατά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών (29-11-2014) υπηρετούσε στην Εισαγγελία με το βαθμό του Αντοεισαγγελέα και όχι του Εισαγγελέα».

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αποδίδει ευθύνη τόσο στον Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος ως «μόνος ωφελούμενος» αποσιώπησε την αλήθεια και υπέβαλε υπιψηφιότητα αλλά και στην Εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη η οποία ενέκρινε τις μεθοδεύσεις. Η Βασιλική Θάνου απέστειλε τα στοιχεία της έρευνας στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης για να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες.


Ο Ντογιάκος ανακάλυψε το αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας

Εντυπωσιακές όμως δεν είναι μόνο οι αποκαλύψεις που φέρουν παράνομη την εκλογή του Ντογιάκου στο ναό της νομιμότητας, αλλά και η ίδια η αντίδραση Ντογιάκου.

Ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας ο οποίος πρέπει να ελεγχθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί του «Παναθηναικάκια» που πήρε εντολή από το Σαμαρά, αντί να απαντήσει στις κατηγορίες, συγκάλεσε επισήμως την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών την Πέμπτη, με θέμα «Εξωθεσμική Παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο Αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας».

Τουλάχιστον λόγοι ευπρέπειας και λεπτότητας θα επέβαλαν ο κύριος Ντογιάκος να απαντήσει στα θεσμικά του όργανα γι αυτά που πλέον δεν αποκαλύπτει ένα περιοδικό αλλά ο ίδιος ο Άρειος Πάγος. Αντ αυτού επιλέγει να μετατρέψει ένα προσωπικό του πρόβλημα και μάλιστα μια παράβαση σε πρόβλημα της Εισαγγελίας. Κάθε άλλος δημόσιος υπάλληλος θα είχε ελεγχθεί αν υπήρχαν στοιχεία για παράνομη εκλογή του σε θέση.

Ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών αντί να επιλέξει ο ίδιος τον έλεγχο νομιμότητας την οποία εκπροσωπεί θεωρητικά, επιλέγει τη συγκάλυψη προτάσσοντας το «αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας». Πρέπει να απαντήσουν τώρα οι Εισαγγελείς Εφετών αν εννοούν το αυτοδιοίκητο και τη συναδελφική αλληλεγγύη ως αυθαιρεσία και μη έλεγχο. Αλλά τότε θα είναι δύσκολο να τον επιβάλουν και οι ίδιοι στην κοινωνία. Το συνετό πάντως θα ήταν να αφήσουν τα θεσμικά όργανα τουλάχιστον να ελέγξουν το τι συνέβη.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτή είναι η Ευρώπη της δημοκρατίας ή των εκβιασμών και της ταπείνωσης;



Στις αρχές του καλοκαιριού φέτος μάθαμε ότι ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κ. Παπαδημούλης πρότεινε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως αναγνώριση για το έργο και τον αγώνα μας. Η υποψηφιότητα μας, μαζί με την υποψηφιότητα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», έγιναν αποδεκτές από την επιτροπή απονομής των βραβείων και μας ανακοινώθηκε ότι τα βραβεία θα απονεμηθούν σε 2 τελετές που θα γίνουν, η μια στην Αθήνα στις 11/09 και η δεύτερη στις Βρυξέλλες στις 14-15/10. Από, σχεδόν, κάθε Ευρωπαϊκή χώρα ήταν να τιμηθούν 2 οργανώσεις, συνολικά θα ήμασταν 47 οργανώσεις.

Από την πρώτη στιγμή βγάλαμε δελτίο τύπου και ενημερώσαμε τους φίλους που μας διαβάζουν ότι αυτή η βράβευση είναι από μόνη της πολύ παράδοξη αφού η δομή μας δημιουργήθηκε ωςαποτέλεσμα της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από τα μνημόνια που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε με άτεγκτο τρόπο και οδήγησε σε κατάρρευση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που είχε ήδη πολλά προβλήματα, αντί να υποδείξει αλλαγές για την ποιοτική βελτίωσή του. Tα 40 Κοινωνικά Ιατρεία σε όλη την Ελλάδα άλλωστε, με την υποδειγματική λειτουργία τους, δείχνουν έναν τέτοιο δρόμο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όμως από την άλλη δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα. Ως αποτέλεσμα λοιπόν αυτού του συλλογισμού αλλά και όλων των τραγικών αποτελεσμάτων που βιώνουμε καθημερινά με τους ασθενείς μας, κάποιοι από τους οποίους έχουν πεθάνει ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ, όντας ανασφάλιστοι, δεν μπορούσαμε να δεχτούμε ένα τέτοιο βραβείο.

Μετά από συστηματική και επίπονη εσωτερική διαδικασία διαλόγου της συλλογικότητάς μας, αποφασίσαμε στη Γ.Σ. της 9/9 να μην δεχθούμε αυτό το βραβείο και να παραστούμε στην εκδήλωση ώστε να γνωστοποιήσουμε τους λόγους αυτής της άρνησης. Έτσι λοιπόν στις 11/09 πήγαμε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου εδώ στην Αθήνα, και ευγενικά εξηγήσαμε σε μια 14λεπτη παρουσίαση μας (που μπορείτε να την δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=WvFuV-t02Mc ) τους κυριότερους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαμε να δεχτούμε αυτό το βραβείο. Οι παρόντες Έλληνες Ευρωβουλευτές, η κ. Κούνεβα, ο κ. Παπαδημούλης και ο κ. Κύρκος, έδειξαν ξεκάθαρα ότι αντιλαμβάνονται αυτούς τους λόγους, της μη αποδοχής του βραβείου, και παράλληλα μας διαβεβαίωσαν ότι θα μπορέσουμε να μεταβούμε και στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουμε αυτά μας τα στοιχεία.

Στις 23/09 μας κοινοποιήθηκε ένα email από τον κ. Παπαδημούλη όπου μας ενημέρωνε ότι η επικεφαλής της επιτροπής του βραβείου, και Ευρωβουλευτής, κα. Sylvie Guillaume του δήλωσε ότι από την στιγμή που αρνούμαστε να παραλάβουμε το βραβείο, δεν υπάρχει και λόγος να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς του εκπροσώπου μας στις Βρυξέλες. Εμείς ενημερώσαμε τον κ. Παπαδημούλη ότι εάν είναι το πρόβλημα τα έξοδα, τότε εμείς θα τα καλύψουμε από μόνοι μας.

O κ. Παπαδημούλης έστειλε απαντητικό email στην κα. Sylvie Guillaume τονίζοντας ότι η απόφαση μας να αρνηθούμε το βραβείο είχε να κάνει με την επιβολή της λιτότητας στη χώρα μας, η οποία και έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση και ζήτησε να πάρουμε μέρος στην εκδήλωση της βράβευσης όπως και αρχικά είχε σχεδιαστεί. Τις επόμενες μέρες ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από τον κ. Παπαδημούλη ότι η κ. Sylvie Guillaume ξεκαθάρισε ότι εάν θέλουμε να πάμε, μπορούμε – θα μας καλύψουν μάλιστα και τα έξοδα – αρκεί να γνωρίζουμε ότι τα ονόματα των δύο Ελληνικών οργανώσεων δεν θα ανακοινωθούν και φυσικά δεν θα μας δοθεί ούτε ο λόγος να μιλήσουμε σε όλους τους παριστάμενους. Εξηγήσαμε στον κ. Παπαδημούλη ότι θέλουμε την απάντηση της κας. Sylvie Guillaume εγγράφως κάτι που φυσικά δεν έκανε.

Αυτή την Ευρώπη εκπροσωπεί η Κα. Sylvie Guillaume … της συγκάλυψης με εορταστικές εκδηλώσεις της »άλλης» πλευράς, της φτωχοποίησης των λαών της Ευρώπης, των εκβιασμών και της ταπείνωσης. Εμείς αυτή την Ευρώπη της την επιστρέφουμε, και απλά της απαντάμε με τα λόγια του μεγάλου μας συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη “Δεν υπάρχουν ιδέες – υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες – κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τους κουβαλάει.”

Εμείς τελεσίγραφα και εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Στις Βρυξέλες θα πάμε. Θα είμαστε εκεί και θα ενημερώσουμε όσο γίνεται περισσότερους συνανθρώπους μας για τις βάναυσες πολιτικές που εφαρμόζονται στην χώρα μας. Γιατί αυτός είναι ο καημός κάποιων, να μην ακουστεί η αλήθεια. Αυτό δεν θα το πετύχουν. Η απαράδεκτη και ταπεινωτική στάση τους αποδεικνύει ξεκάθαρα πόσο δίκιο έχουμε με την άρνηση μας να παραλάβουμε αυτό το βραβείο.

3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας βιώνουν κάθε μέρα την σκληρότητα και αθλιότητα των απάνθρωπων πολιτικών που υπερασπίζονται οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δυστυχώς διαψεύδουν όλους όσους ευαγγελίζονται την Ευρώπη των δήθεν δημοκρατικών αξιών και ιδεωδών. Η Ευρώπη που χτίζεται δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνική ευαισθησία και τη δημοκρατία … καμία απολύτως. Εάν είχε, δεν θα άφηνε οικογένειες να ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, βρέφη να πεινάνε, οικογένειες να ξεσπιτώνονται, ούτε καρκινοπαθείς να αργοπεθαίνουν αβοήθητοι.

Εμείς, οι πολίτες, θέλουμε την Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης, και αυτή η Ευρώπη έχει αρχίσει να χτίζεται από τους Ευρωπαίους πολίτες που μας βοηθούν υλικά και μας συμπαραστέκονται με πράξεις, και όχι με όμορφα λόγια και βραβεία.

(Παραθέτουμε παρακάτω την αλληλογραφία της κας. Sylvie Guillaume με τον κ. Παπαδημούλη)



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Déjà vu..

    Όποιος είναι ή ήταν λάτρης των περιοδικών με γρίφους και σταυρόλεξα θα θυμάται πολύ καλά,
..το παιχνίδι-γρίφο με τις δύο φωτογραφίες που λεγόταν ''Βρες τις διαφορές'',
..και σε καλούσε να βρείς πέντε ή δέκα συνήθως,
ανεπαίσθητες διαφορές, που έπρεπε να βγάλεις τα μάτια σου για να τις βρείς!

Έτσι και εδώ σήμερα, και λόγω κάποιας έκτακτης υποχρέωσης που υποχρεώνει το blog σε πολύ σύντομο σχόλιο,
..βάζουμε το παιχνίδι με τις δέκα διαφορές,
..και σας καλούμε να βρείτε όχι δέκα, ούτε πέντε, αλλά δυό-τρείς διαφορές.
Άμα τις βρείτε γράψτε μας.
Πάντως για να σας βοηθήσουμε, κι επειδή το συγκεκριμένο κουίζ είναι πολύ δύσκολο, σας δίνουμε την πρώτη διαφορά: ο πρωθυπουργός στην δεξιά φωτογραφία δεν φοράει γυαλιά.
Άντε και μιά δεύτερη: δεν φοράει ούτε γραβάτα!
Τα άλλα βρείτε τα μόνοι σας.

Αύριο το κουίζ θα είναι ακόμα πιό δύσκολο.
Θα σας βάλουμε να βρείτε τις διαφορές στις προγραμματικές ομιλίες των δύο πρωθυπουργών!

Και πάντως όλο αυτό που ζούμε,
..μοιάζει με ένα τεράστιο και ατέλειωτο déjà vu.
Κάποιος να μας ξυπνήσει!..

 Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιπλέον 2 δισ. στον προυπολογισμό από το ΕΣΠΑ



Η Ελλάδα αναμένεται να εκταμιεύσει πρόωρα το 5% των πληρωμών της ΕΕ που εκκρεμούν από το παλιό ΕΣΠΑ (2007-2013), κάτι το οποίο εξοικονομεί αυτόματα 2 δισ.ευρώ από τον προϋπολογισμό.

Παράλληλα, μετά την συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με την Επίτροπο περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, ανακοινώθηκε και ο διπλασιασμός της προχρηματοδότησης του νέου ΕΣΠΑ από 7% σε 14%,

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη η συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει την εκταμίευση 500 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 2 δισ. ευρώ έως τις 15 Οκτωβρίου.

Η επίτροπος σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, ανέφερε πως έδωσε μάχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διότι υπήρχαν αντιδράσεις από άλλες χώρες που ήθελαν την ίδια αντιμετώπιση με την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως αύριο Τρίτη αναμένεται το πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εφαρμογή των μέτρων ειδικής μεταχείρισης για την Ελλάδα ως προς το ποσοστό συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 αλλά και για την αυξημένη προκαταβολή του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ προβλέπει:

- Την αποδέσμευση του 5% των αποπληρωμών του ΕΣΠΑ 2007-2013.

- Αναδρομική αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 στο 100% από το 95% που είναι σήμερα, ώστε να εξοικονομηθούν κεφάλαια από τον ελληνικό προϋπολογισμό.

- Διπλασιάζεται ο συντελεστής προχρηματοδότησης του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 από το 7% στο 14%.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Εργαζόμενοι έγδυσαν τους υπευθύνους της Air France



Η Air France επιβεβαίωσε σήμερα σε θερμό κλίμα τα σχέδια για συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απώλεια περίπου 3.000 θέσεων εργασίας σε βάθος διετίας, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους πιλότους της εταιρίας, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τέσσερα συνδικάτα των εργαζομένων είχαν εξαγγείλει για σήμερα απεργιακή κινητοποίηση, ενώ πολλές εκατοντάδες εργαζομένων διέκοψαν το πρωί τη συνεδρίαση κατά την οποία η διοίκηση ανακοίνωνε τα σχέδιά της στους κοινωνικούς εταίρους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του επικεφαλής του ομίλου Air France/KLM, Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ, προκαλώντας την ξαφνική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής εταιρίας Φρεντερίκ Γκαζί, είπαν εκπρόσωποι των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters, τα διευθυντικά στελέχη αποχώρησαν από την συνεδρίαση όταν εξοργισμένοι εργαζόμενοι εισέβαλαν στην αίθουσα κρατώντας πανό και σημαίες. Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και εργασιακών σχέσεων της εταιρίας Χαβιέ Βροσέτα φαίνεται να προσπαθεί να ανοίξει δρόμο ανάμεσα στο πλήθος των εργαζομένων, ενώ είχε σκιστεί το πουκάμισό του και η γραβάτα του κρεμόταν από τον λαιμό του, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει την κατάργηση πλεονάζοντος προσωπικού, με τη διοίκηση να εκτιμά τον αριθμό τους σε 2.900, το 2016 και το 2017.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αφορούν 300 πιλότους, 900 ιπτάμενους συνοδούς και 1.700 προσωπικό εδάφους. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας προβλέπονται αναγκαστικές αποχωρήσεις εργαζομένων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει και μείωση των δρομολογίων στο δίκτυο μεγάλων αποστάσεων, όπου οι μισές γραμμές είναι ζημιογόνες: ο στόλος –που σήμερα αριθμεί 107 αεροσκάφη– αναμένεται να μειωθεί κατά 14 αεροσκάφη, πέντε τον επόμενο χρόνο και άλλα εννέα το 2017, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Η Air France προβλέπει επίσης να μειώσει τη συχνότητα των πτήσεών της σε περισσότερες από 20 γραμμές το 2016 και να τερματίσει την επόμενη χρονιά τη σύνδεση με πέντε προορισμούς στην Ινδία και την Νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με πηγές.

Οι διευθυντές της Air France-KLM έδωσαν το πράσινο φως στο σχέδιο αυτό την Πέμπτη μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους πιλότους για να νέα μέτρα παραγωγικότητας.

Η διοίκηση είχε ζητήσει από τα πληρώματα αέρος να πετάξουν εκατό ώρες παραπάνω κατ’ έτος, χωρίς μισθολογικές αυξήσεις, και να μην έχουν ημέρες ρεπό, ένα σενάριο που απέρριψαν ομόφωνα τα συνδικάτα.

Η γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει εντείνει τις τελευταίες ημέρες τις εκκλήσεις για «υπευθυνότητα» και για «προσπάθεια» από την πλευρά των πιλότων. Το γαλλικό κράτος φέτος ενίσχυσε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Air France-KLM, στην οποία κατέχει το 17,6%.

Η Air France ήδη τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε σημαντικές μειώσεις κόστους και προσωπικού (5.500 αποχωρήσεις από το 2012 έως τα τέλη του 2014) που αναμενόταν να της επιτρέψουν να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2015. Όμως, η εταιρεία παραμένει εγκλωβισμένη στον ανταγωνισμό από τις εταιρίες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη και τις εταιρίες μεγάλων πτήσεων του Κόλπου. Ο όμιλος Air France / KLM είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία μετά τη γερμανική Lufthansa.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στάση εργασίας στο MEGA

Εξάωρη στάση εργασίας κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους στο MEGA. Η στάση εργασίας ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα σήμερα να μην βγει στον αέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας από τις 18.00 έως τις 24.00 της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου 2015 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGΑ» και στην ιστοσελίδα “megatv.com”, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τις επαπειλούμενες νέες μειώσεις των αποδοχών τους, με αίτημα να μην υπάρξει καμία μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....