Διυλιστήριο: 03/17/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ημερολόγιο Φρουζή - Νέα στοιχεία: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη, Άδωνι, Στουρνάρα


Νέο… σεισμό στο πολιτικό τοπίο της χώρας προκαλούν στοιχεία-φωτιά που φανερώνουν τον τρόπο που προσπαθούσε η Novartis να διεισδύσει στο πολιτικό σκηνικό και να ελέγξει όσο το δυνατό περισσότερο την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και αντιπολίτευση, έρχονται στο φως από το ημερολόγιο του πρώην ισχυρού άνδρα της εταιρείας, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», τα σημειώματα, με μορφή καθημερινών αναφορών που απευθύνονται από τη γραμματέα του Κωνσταντίνου Φρουζή στον ίδιο, καταδεικνύουν τον πολύ μεγάλο βαθμό διείσδυσης της εταιρείας στο πολιτικό σύστημα και τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να τους έχει όλους στο χέρι.

Οι σημειώσεις χρονολογούνται από το 2013 επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και από αυτές γίνεται ξεκάθαρη η πρόθεση της εταιρείας να ελέγξει πλήρως όλους τους πολιτικούς χώρους. Ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ, που εκείνη την εποχή ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά όλα έδειχναν ότι θα ερχόταν στην κυβέρνηση.

Η προσπάθεια προσέγγισης Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Φρουζής φαίνεται ότι ήθελε να κάνει ραντεβού και με τον Αλέξη Τσίπρα, βάζοντας τη γραμματέα του να ζητήσει ραντεβού, χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεσους δύο δημοσιογράφους, χωρίς όμως να καταφέρει τίποτα. Όπως αναφέρει η «Δημοκρατία», το σημείωμα αναφέρεται: Ζήτησα από Σουράνη / Δελλατόλας, για Τσίπρα συνάντηση. Περιμένω».

Από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν ότι «ο Τσίπρας ουδέποτε είχε συνάντηση τον Φρουζή, είτε με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, είτε με αυτή του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Μητσοτάκης, Άδωνις, Στουρνάρας


Και μπορεί με τον Αλέξη Τσίπρα να μην τα κατάφερε, οι συναντήσεις ωστόσο με πολιτικό προσωπικό κυρίως της Νέας Δημοκρατίας «έδιναν και έπαιρναν».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, την ίδια χρονιά (2013) υπήρξε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Πτωχό, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά εκ Καλαμάτας, καθώς και με τον… πανταχού παρών Σταύρο Παπασταύρου, τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Δημήτρη Λιντζέρη, αλλά και την ευρωπαία επίτροπο τότε, Μαρία Δαμανάκη. Με λατινικούς χαρακτήρες και greeklish αναφέρεται το όνομα του Παπασταύρου με τον εξής τρόπο «Papastavrou perimene nea gia rantevou h Jenny».



Τα σημαντικά events

Φαίνεται ακόμα πως η Novartis ήταν πανταχού παρούσα σε όλα τα events και στις εκδηλώσεις όπου συμμετείχαν οι ισχυροί παράγοντες (εντός και εκτός συνόρων της χώρας), πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κ.α.

«Στο dinner αύριο από Σίμο Αναστασιάδη θα είστε δίπλα στο κεντρικό τραπέζι του πρωθυπουργού (σ.σ. Αντώνη Σαμαρά). Θα είναι μαζί με τον υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπέζα, τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, τον Παύλο Σιούφα, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και δύο ξένοι που δεν γνωρίζουν ποιοι είναι. Ο κύριος Γεωργιάδης δεν θα μπορέσει να έρθει και για αυτό σας έβαλαν μαζί με τον υφυπουργό Υγείας, αλλιώς θα είσαστε δίπλα στον Γεωργιάδη», αναφέρεται σε ένα από τα πάμπολλα memo της γραμματέως προς τον κ. Φρουζή.

Από… κοντά με Γεωργιάδη – Σαμαρά

Πέραν τούτου, τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από τα εν λόγω έγγραφα, καταδεικνύουν τις στενότατες σχέσεις της εταιρείας με Άδωνη Γεωργιάδη και Αντώνη Σαμαρά. «Υπάρχει σημείωμα από το αρχείο του Φρουζή που λέει «προς Άδωνι» με το μικρό του όνομα. Έχουν βρεθεί κι αλλού, γιατί τα διακινούσε μέσα στην εταιρεία», ανέφερε στο ραδιόφωνο «Κόκκινο» η Γιάννα Παπαδάκου. Όπως ανέφερε, «στα 164 έγγραφα που μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί από τη Novartis καταγράφεται ιδιαίτερη στενή σχέση με το πρωθυπουργικό γραφείο».

Όσον αφορά το νέο έγγραφο από την υπόθεση της Novartis, που εμπλέκει τον Γιάννη Στουρνάρα, «είναι ένα draft, ένα προσχέδιο, όχι το τελικό, της σύμβασης του κ. Στουρνάρα ως προέδρου του ΙΟΒΕ με τη Novartis».


Το Διυλιστήριο λέει :'' Γιατί ο κύριος Σαμαράς δεν αποκάλυψε στην Βουλή για όλες τις συναντήσεις του με τον Φρουζή, όπως και τον στελεχών του κόμματός του ;''  





Πηγή neaselida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μία παγκόσμια πρωτοτυπία από το ΑΠΘ θα ταράξει τα νερά



Η έρευνα καλύπτει το κενό που υπάρχει στην τροφοδοσία του ηλεκτρικού δικτύου από τις ανανεώσιμες πηγές

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Ενα πρωτοποριακό παγκοσμίως πρόγραμμα, που αναμένεται να ταράξει τα νερά των ηλεκτρικών δικτύων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, «τρέχει» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα εκτιμάται πως θα καλυφτεί το κενό που υπάρχει σήμερα στον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το ηλεκτρικό δίκτυο.

Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο συντονιστής του έργου EASY-RES «Ενεργοποίηση βοηθητικών υπηρεσιών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» και επιστημονικά υπεύθυνος για το ΑΠΘ καθηγητής Χάρης Δημουλιάς κάνει λόγο για την επόμενη ημέρα στα ηλεκτρικά δίκτυα.

Στόχος του ερευνητικού έργου είναι η ανάπτυξη νέων μεθοδολογιών ελέγχου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ώστε να προσφέρουν στο ηλεκτρικό δίκτυο, εκτός από τη μέγιστη ενέργεια, και επικουρικές υπηρεσίες, τις οποίες σήμερα προσφέρουν μόνο οι μεγάλες γεννήτριες που τροφοδοτούνται από συμβατικά καύσιμα. «Μέσω των νέων αυτών μεθοδολογιών θα επιτευχθεί η συνεχής λειτουργία των ηλεκτρικών δικτύων στην Ευρώπη ακόμη και με 100% ΑΠΕ» εξηγεί ο κ. Δημουλιάς.

Για παράδειγμα, τους καλοκαιρινούς μήνες, που τα ηλεκτρικά δίκτυα φτάνουν στα όριά τους λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης χρήσης κλιματιστικών, το ενδεχόμενο μπλακάουτ θα απομακρύνεται, αφού οι καταναλωτές θα μπορούν ταυτόχρονα να είναι και παραγωγοί μικρότερης ποσότητας ενέργειας και θα ενισχύουν με αυτόν τον τρόπο το δίκτυο, προκειμένου να το κρατούν σε ισορροπία και ευστάθεια.

«Θα προσφέρονται καινούργιες πηγές ενέργειας. Οι καταναλωτές δεν θα είναι μόνο παθητικοί αλλά και ενεργητικοί. Θα μπορούν να λειτουργούν ως ενεργειακές κοινότητες που θα διαπραγματεύονται την ποσότητα του ρεύματος που παράγουν» αναφέρει ο κ. Δημουλιάς.

Εάν όλα πάνε καλά και οι εκτιμήσεις των επιστημόνων επαληθευτούν, θα δημιουργηθεί ένα επιπλέον δίχτυ ασφαλείας στην ενεργειακή τροφοδότηση της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, η έρευνα επιδιώκει να βρει επίσης τρόπους δημιουργίας ενεργειακών νησίδων, οι οποίες σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών σε συγκεκριμένες περιοχές που έχουν αποκοπεί από το ηλεκτρικό δίκτυο θα μπορούν να καλύπτουν βασικές ανάγκες ανθρώπων, απομακρύνοντας ενδεχόμενες εντάσεις.

Στο έργο συμμετέχουν ακόμη δέκα συνεργαζόμενοι φορείς. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4.562.000 ευρώ, από τα οποία 1.058.000 ευρώ αναλογούν στο ΑΠΘ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....