Διυλιστήριο: 01/09/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Μίκης Θεοδωράκης: "Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μας μεταχειρίστηκε ..."


Πικραμένος και θυμωμένος παρουσιάζεται ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, από τη στάση που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, προς το πρόσωπό του, αλλά και προς τον Μανώλη Γλέζο. Συγκεκριμένα, ο Μίκης Θεοδωράκης απαντώντας σε επιστολή του φίλου του Δ.Α. που τον ρωτά κατά πόσον ο όρος που έθεσε για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτός, αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ μου Δημήτρη,

Έχεις απόλυτο δίκιο. Δηλαδή ο όρος που έθεσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εν γνώσει μου ανέφικτος, γιατί θα οδηγούσε σε σφοδρή σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες. Τότε, θα με ρωτήσεις, γιατί το έπραξα; Υπάρχει προϊστορία γι’ αυτό. Αν θυμάσαι, στις αρχές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε την πρότασή μου να δημιουργήσουμε το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) συμφωνώντας ότι η απαλλαγή μας από το Μνημόνιο δεν είναι δυνατόν να λυθεί μέσα από το Σύστημα (εκλογές, Βουλή, Κυβέρνηση) χωρίς να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις άμυνας του Λαού στη σίγουρη αντίθεση των πιστωτών μας. Κι αυτές οι προϋποθέσεις ήσαν δύο:

Πρώτον: η δημιουργία ενός μεγάλου Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού Λαού και

Δεύτερον: η αναζήτηση οικονομικών πόρων για την εξασφάλιση της ζωής και της ανάπτυξης της χώρας με τη δημιουργία κοινοπραξιών με μεγάλες οικονομικές δυνάμεις (Ανατολής και Δύσης) με στόχο την εκμετάλλευση του τεράστιου εθνικού μας πλούτου (εδαφικού, υπο-εδαφικού και υποθαλάσσιου). Τότε, αφού δηλαδή θα είχαμε εξασφαλίσει την οικονομική μας αυτοδυναμία και τη σύσσωμη παλλαϊκή υπεράσπιση σε τυχόν επιθέσεις, το Μέτωπο «ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.» θα έπαιρνε μέρος σε εκλογές με στόχο την διακυβέρνηση της χώρας που από θέση ισχύος θα διακανόνιζε με τρόπο δίκαιο τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις μας απέναντι σε τρίτους.

Αφού συμφωνήσαμε, η ΣΠΙΘΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις δύο βασικές θέσεις, καλέσαμε (ο Μανώλης Γλέζος, ο Γεώργιος Κασιμάτης κι εγώ) τον Λαό στο Σύνταγμα στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 με στόχο να μετρήσουμε τη δύναμή μας και στη συνέχεια, εάν βρίσκαμε ανταπόκριση, να σχηματίσουμε την ηγετική ομάδα του Μετώπου που θα ξεκινούσε και θα διηύθυνε τον αγώνα.

Η ανταπόκριση του Λαού μας ξεπέρασε και τις πιο τολμηρές μας προσδοκίες, αφού οι διαδηλωτές ήταν πάνω από 500.000. Επί κεφαλής ήμασταν ο Μανώλης Γλέζος, ο Γεώργιος Κασιμάτης κι εγώ. Και οι τρεις δεχθήκαμε άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια η Κυβέρνηση πανικόβλητη μετέβαλε τους χώρους της συγκέντρωσης σε κόλαση. Είχαν σωστά κατανοήσει ότι ζούσαμε μια ιστορική στιγμή, που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της χώρας και να μεταβάλει το θύμα-Λαό σε ελεύθερο αφέντη της χώρας του.

Φαίνεται όμως, ότι δεν ήταν ίδια η εκτίμηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία όπως αποδείχθηκε, η συνεργασία μαζί μας δεν ήταν ειλικρινής αλλά απλώς μας μεταχειρίστηκε, για να αυξήσει μονομερώς την εκλογική του δύναμη και να μπει στη Βουλή, με στόχο την κατάκτηση της διακυβέρνησης μέσα από το Σύστημα εγκαταλείποντας τους δυο πυλώνες άμυνας, το Λαϊκό Μέτωπο και τον πλούτο της χώρας.

Τότε, όταν ο Λαός είδε ότι το Μέτωπο που προτείναμε και τον καλέσαμε να επικυρώσει με την παρουσία του την 12η Φεβρουαρίου ήταν ένα τέχνασμα για να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην Βουλή, απογοητεύτηκε, παραιτήθηκε και αποσύρθηκε.

Στη συνέχεια μεταβλήθηκε σε μια παθητική μάζα ανθρώπων, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η καταστροφική πολιτική των Μνημονίων και σήμερα να είναι ένας άβουλος παρατηρητής χωρίς ελπίδα και μέλλον.

Όταν αργότερα, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις με επισκέφθηκαν ο Μανώλης Γλέζος και ο Αλέξης Τσίπρας για να ζητήσουν τη συμμετοχή μου στις δεύτερες εκλογές (γιατί όπως μου είπαν πίστευαν ότι η συμμετοχή μου αυτή θα εξασφάλιζε την απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή), τους επανέλαβα ότι χωρίς τις προϋποθέσεις που είχα θέσει, δηλαδή την ύπαρξη του Παλλαϊκού Μετώπου και την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων από την συνεκμετάλλευση του πλούτου της χώρας, θεωρώ ενέργεια τυχοδιωκτική τον τυχόν σχηματισμό Κυβέρνησης, εφ’ όσον το συγκεκριμένο κόμμα θα ήθελε να αποκαλείται «Αριστερά» και να είναι πραγματικά Αριστερά και μάλιστα Ελληνική Αριστερά, με το φορτίο που αυτή κουβαλά από τους ηρωικούς αγώνες, από τις θυσίες και το αίμα που έχυσαν για τον Ελληνικό Λαό οι σύντροφοί μας. Και αρνήθηκα να συνεργαστώ ούτε και δημοσιοποίησα το περιεχόμενο της συνάντησης.

Αν το κάνω τώρα, είναι γιατί προκλήθηκα στο πιο ευαίσθητο σημείο μου. Στην ίδια την τιμή μου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως είπα και στην αρχή, όχι μόνο δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διακηρύττει από τώρα το τέλος του Μνημονίου αλλά δίχως την αναγκαία λαϊκή στήριξη της οργανωμένης λαϊκής πλειοψηφίας και της προοπτικής μιας οικονομικής αυτοδυναμίας στηριγμένης στον πλούτο της χώρας, θα του είναι στο μέλλον δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να αμυνθεί στις αναμενόμενες σκληρές επιθέσεις των αδυσώπητων πιστωτών και άλλων ξένων δυνάμεων.

Βλέπεις λοιπόν ότι η μεταχείρισή μας με κορύφωμα την 12η Φεβρουαρίου του 2012 δεν αποτελεί μόνο μια απαράδεκτη ηθική κακοποίηση αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα μεγάλο λάθος με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Λαό μας.

Ομολογώ ότι δεν θα αποκάλυπτα τώρα αυτή την ζοφερή αλήθεια, αν δεν με προκαλούσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού πρώτα διέλυσε την ΣΠΙΘΑ με τη μέθοδο του φραξιονισμού, επιμένει να διατηρεί ομάδες με την ονομασία της Σπίθας, με στόχο να εκμεταλλευτεί για μια φορά ακόμα το όποιο κύρος μου, δηλαδή να ανασκαλέψει την μεγάλη πληγή που μου άνοιξαν ως τώρα.

Δυστυχώς η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να δράσω, όπως έκανα σε όλη τη ζωή μου και να αντιδράσω στα χτυπήματα κάτω από τη μέση, που εξακολουθώ να δέχομαι.

Έχω όμως ακόμα αλώβητη τη Μνήμη και την Σκέψη μου, που μου προσφέρουν τη δύναμη να υπερασπίζομαι τον ελληνικό Λαό και τα ιδανικά της Αριστεράς, που μου προσφέρουν οι αγώνες και οι πράξεις μου για την Ελλάδα.

Σε χαιρετώ με αγάπη,

Μίκης»


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί ψηφίζω «ΔΗΜΑΡ»


Τη «Δημαρ» τη ψηφίζω "εξυπηρετώντας" το βασικό μου ένστικτο.
Ένστικτο που ξεκινά από τη επαγγελματική καταγωγή της οικογενείας μου, (ο παππούς ήταν βοϊδέμπορος και ο μπαμπάς επίσης, αλλά έκανε εμπόριο και με άλλα …ζώα…) προσφέροντας μας μια άνετη και χωρίς προβλήματα ζωή.

Τη «Δημαρ» τη γνωρίσαμε γιατί ο μπαμπάς έκανε πολύ παρέα με τον Φώτη τον Κουβέλη… Ο «μπαρμπαφώτης», έτσι τον φωνάζαμε, ήταν ένας πολύ καλός κύριος , γιατί ο μπαμπάς θυμάμαι τον έλεγε πολλές φορές μαλάκα… ιδιαίτερα θυμάμαι μια φράση του, τότε που τον χώσανε στη διακυβέρνηση με Νέα Δημοκρατία και Πασοκ, «πάλι τον πιάσανε μαλάκα τον «μπαρμπαφώτη»…» 

Ο μπαμπάς θυμάμαι μας έλεγε … «παιδιά μου θέλω να στηρίζεται πάντα τη «Δημαρ» γιατί είναι μια αριστερού τύπου οργάνωση με δεξιό προσανατολισμό… έτσι και προοδευτικούς θα σας λένε και τη δεξιά σας καταβολή δεν θα προδώσετε… άλλωστε είναι το μόνο κόμμα που κάποτε θα σας κάνει βουλευτές και με Ferrari!»... έλεγε ο μπαμπάς... 

Εγώ προσωπικά άκουγα τον μπαμπά μου και πάντα στήριζα τη «Δημαρ», αλλά ποτέ δεν απέκτησα Ferrari… Κι όταν κάποτε ρώτησα τον «μπαρμπαφώτη» «εγώ γιατί δεν έχω Ferrari;… μου απήντησε όλος νεύρα… γιατί τη δώσαμε στον Ψαριανό ρε τσόγλανε… μια είχαμε!...»
Αυτή ήταν η πρώτη πίκρα μου με τη «Δημαρ»…
Αλλά, δυστυχώς για μένα, ήταν μόνο η αρχή!...

Όταν το 2012 προσχώρησαν στο κόμμα οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλία Θεοδωρίδης, Γιώργος Παπαμανώλης και Οδυσσέας Βουδούρης, του είχα πει του «μπαρμπαφώτη»… «Αυτοί είναι νούμερα… θα μας πάρουν με τις πέτρες… άσε που είναι και δεξιοί!...»
Και τρώω την απάντηση από τον «μπαρμπαφώτη»… και μένω παγωτό…
«γιατί ρε… εμείς τι είμαστε… κομμουνιστές;…»
Και πριν προλάβω να συνέλθω μου φέρνει στο κόμμα ποιον λέτε;
Τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη που τον έκανε μεταγραφή από τη κίνηση των 58 …(τότε ήταν που διαλύθηκαν οι 58 γιατί έμειναν 57 και δεν ταίριαζε το λογότυπο με τα μέλη…)
Ε… εκεί κατάλαβα γιατί έλεγε ο μπαμπάς τον «μπαρμπαφώτη» μαλάκα…

Αλλά η μεγάλη πίκρα ήρθε όταν ήταν η «Δημαρ» στη συγκυβέρνηση και ζήτησα από τον «μπαρμπαφώτη» να διορίσει τη γυναίκα μου στον ΟΑΕΔ, που είχε τότε κολλητό τον Κικίλια και είχε ¨χώσει¨ τη κουμπάρα του, τη κουνιάδα του, τη μπατζανάκισσα του, τη συννυφάδα του… (είχε βλέπεις και μεγάλο σόι ο πούστης ο μετέπειτα υπουργός Δημόσιας Τάξης ...) αλλά τίποτα!
Λες και εγώ ήμουν από άλλο κόμμα…
«έχουμε να εξυπηρετήσουμε άλλων προτεραιότητες πρώτα ..» μου είπε τότε ο «μπαρμπαφώτης»…
Αμ’ το άλλο… που μπαίνω μια μέρα στο γραφείο του «μπαρμπαφώτη» και τον βλέπω να κλαίει με λυγμούς…
«τι συμβαίνει σύντροφε;…» τον ρωτάω… (το ¨σύντροφε¨ μας είχε μείνει από την εποχή του υπαρκτού «Συνασπισμού»…)
Και μου απαντάει μέσα σε κλάμα γοερό… «δεν θα γίνω τελικά πρόεδρος της δημοκρατίας ποτέ εγώ…»
Το πόσο τον ένοιωσα εκείνη τη στιγμή δεν περιγράφεται…
Να βλέπεις τώρα ένα γεράκο καμπουριασμένο, ταλαιπωρημένο, με μια ντουζίνα βουλευτές να τον διαολοστέλνουν και να τον αποκαλούν «βλαξ», να χτυπιέται πάνω σε ένα μαονί γραφείο …ε… δεν είναι και ότι καλύτερο…
Τον λυπήθηκε η ψυχή μου!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και ‘κεινο το τσογλανάκι ο Αλέξης Τσίπρας, τον παραμυθιάζει καλά καλά να ψηφίσει «ΟΧΙ» για πρόεδρο δημοκρατίας τάζοντας του διάφορα και μετά την ψηφοφορία τον έστειλε στον αγύριστο…
Εντάξει… είπαμε… είναι μαλάκας αλλά όχι ρε και τέτοια ξεφτίλα γέρος άνθρωπος…
Γι’ αυτό και και γω τσατίστηκα και θα ψηφίσω ξανά «Δημαρ»…
Ένα ψήφο; Ένα!...
Για να ξέρει ο «μπαρμπαφώτης» ότι δεν είναι μόνος του…
Έχει και μένα.................................δίπλα του!

{Χάρης Καφετζόπουλος}

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εντυπωσιακά βυζαντινά ναυάγια στην Κωνσταντινούπολη αποκαλύπτουν την προηγμένη ναυπηγική της εποχής και τη θαλάσσια παντοκρατορία με γαλέρες και ιστιοφόρα

Τα βυζαντινά πλοία που βρέθηκαν στον βυθό του Γενίκαπι στην Κωνσταντινούπολη αποκαλύπτουν μεθόδους και τεχνικές ναυπηγικής που οι μελετητές δεν γνώριζαν μέχρι τώρα για τη συγκεκριμένη εποχή. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν βρεθεί και ανασκάπτονται συστηματικά με βάρδιες αρχαιολόγων.

Ανάμεσα στα πλοία που εντοπίστηκαν, υπήρχαν δύο βυζαντινές κωπήλατες γαλέρες, οι οποίες ήταν και οι πρώτες που ανελκύθηκαν, ενώ ως τότε ήταν γνωστές μόνο από αναφορές σε κείμενα και εικόνες. Οι αρμόδιες αρχές ετοιμάζουν έναν εκθεσιακό χώρο, ένα μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων όπου θα εκτεθούν τα ευρήματα τα οποία χρονολογούνται πριν από 800 ως 1500 χρόνια.
Η προετοιμασία των ναυαγίων πριν εκτεθούν είναι μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Τα πλοία που ανελκύθηκαν από τη θάλασσα του Μαρμαρά χρειάζονται διαρκή συντήρηση για να μη διαβρωθούν

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία εκτεινόταν από την Μικρά Ασία ως τη Βόρεια Αφρική και στο μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Ευρώπης. Πολλοί ιστορικοί την αποκαλούν θαλάσσια αυτοκρατορία επειδή η θάλασσα ήταν ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή της. Τα ευρήματα το πιστοποιούν.
Εκτός από τις δύο γαλέρες, βρέθηκαν ακόμα 35 ναυάγια στο λιμάνι Γενίκαπι στην Κωνσταντινούπολη.
Ο συγγραφέας και μελετητής Κεμάλ Πουλάκ του πανεπιστημίου Ναυτικής Αρχαιολογίας του Τέξας, αναφέρει ότι είναι μοναδικό το γεγονός πως βρέθηκαν τόσα πολλά και καλοδιατηρημένα ναυάγια, πολλά εκ των οποίων είναι σε άριστη κατάσταση. Μία καινούργια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο στο περιοδικό του Ινστιτούτου Ναυτικής Αρχαιολογίας, ξεχωρίζει 8 από αυτά τα πλοία. Στη μελέτη αυτή αναφέρεται ότι τα πλοία κατασκευάστηκαν με μία πρωτότυπη για την εποχή τεχνική.
Πρώτα κατασκευάστηκε το κουφάρι και μετά ο σκελετός, όπως συνήθιζαν, αλλά και αντίστροφα.
Δηλαδή η αλλαγή της τεχνικής όπου πρώτα κατασκευάζεται ο σκελετός είναι μία προηγμένη τεχνική, πουπρωτοεμφανίστηκε τον 7ο αιώνα.
Ενώ πριν από την εύρεση αυτών των πλοίων, οι μελετητές πίστευαν ότι η τεχνική όπου κατασκεύαζαν πρώτα τον σκελετό του πλοίου, ήρθε αργότερα.
Βυζαντινό ναυάγιο στην Κωνσταντινούπολη.
             (φωτογραφία: Institute of Nautical Archaeology at Texas     A&M University/M. Jones)

Έξι από τα οκτώ πλοία που εξερευνήθηκαν είχαν μήκος 14,7 μέτρα και πλάτος από 2,5 ως 5 μέτρα.
Τα περισσότερα ήταν ιστιοφόρα. Τα άλλα δύο που εξετάστηκαν ήταν κωπήλατες γαλέρες μήκους 30 μέτρων και πλάτους 4 μέτρων.
Μέχρι πρόσφατα οι βυζαντινές γαλέρες ήταν γνωστές μόνο μέσα από την τέχνη και τα βιβλία της εποχής τα οποία ήταν δύσκολο να ερμηνευτούν με ακρίβεια.
Συνεπώς η εύρεση των πλοίων αυτών αποτελεί σπουδαία ανακάλυψη για τους αρχαιολόγους και μελετητές της βυζαντινής περιόδου.
                               Μικρή γαλέρα, τέλη μεσαιωνικής περιόδου. Τοιχογραφία


Οι ανασκαφές στο Γενίκαπι άρχισαν το 2004. Μέχρι τότε οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονταν από διάφορα άλλα πλοιάρια που είχαν έως τότε βρεθεί στη Μεσόγειο. Ενώ τώρα, όπως τονίζει και ο καθηγητής Πουλάκ, στο Γενίκαπι βρέθηκαν όλων των ειδών τα σκάφη, από μικρές βάρκες και ψαρόβαρκες έως και πολεμικά πλοία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αφού εκεί ήταν το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Εκτός όμως από τα ναυάγια του Γενίκαπι, βρέθηκε ένα αρχαίο πλοίο στο λιμάνι Βουρλά της Μικρασίας κοντά στη Σμύρνη, που χρονολογείται πριν από 4.000 χρόνια και είναι ίσωςτο αρχαιότερο γνωστό ναυάγιο στον κόσμο.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Όταν ο Χατζημαρκάκης της Ν.Δ. πια, μιλούσε ''μακεδονικά''.


Ακούμε ότι η ΝΔ πρόκειται να περιλάβει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, εκλεγμένος στην Γερμανία. Να θυμίσουμε στον Ελληνικό λαό, ότι ο κύριος Χατζημαρκάκης ήταν από τους ανθρώπους, που επίσημα μέσω δηλώσεων του στα Σκόπια, αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.
Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να έχουμε ξένους επιστήμονες ανά τον κόσμο, όπως η Ντόροθι Κινγκ  (εδώ) και να υποστηρίζει ότι τα Σκόπια δεν έχουν καμιά σχέση με την Μακεδονία, και από την άλλη να υπάρχουν ελληνικά κόμματα να περιλαμβάνουν αυτούς τους ανθρώπους στα ψηφοδέλτιά τους. Και από το ΠΑΣΟΚ μπορείς να το περιμένεις, είναι γνωστές άλλωστε οι θέσεις του. Αλλά από την ΝΔ; Που υποτίθεται ότι είναι εθνικό πατριωτικό κόμμα; Που ήταν η απερχόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα; Τώρα άραγε ο Βορίδης του Εθνικού Μετώπου τι έχει να μας πει ; Ο Γεωργιάδης ;
Αλλά ξέρουν ότι ξεχνάμε εύκολα σαν λαός. Ξεχάσαμε φαίνεται την συγκέντρωση του 1.000.000 λαού στην Αθήνα με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ξεχάσαμε που μαζευόμασταν όλοι, ανεξαρτήτου κομματικής τοποθέτησης, ανεξαρτήτου ηλικίας, για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο να ονομαστούν τα Σκόπια, Μακεδονία. Η απόφαση είναι δική σας, όπως και οι συνέπειες των αποφάσεών σας.

Δείτε το video

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Στην Ρωσία ο Πάνος Καμμένος


Χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra channel κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Σωτήρη Ξενάκη και Μάκη Κουρή ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι στις 14 Ιανουαρίου έχει κληθεί από το Πατριάρχη και την Δουμά στην Μόσχα, όπου θα κάνει ομιλία σε ένα από τα μεγαλύτερα Ινστιτούτα σε σχέση με την πολιτική σήμερα στην Ελλάδα.

Δείτε το videohttp://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εδώ η καλή τρομοκράτηση!..

     Το blog με βαριά καρδιά αποφάσισε να απαντήσει στην τρομοκρατία Ψευταρά,
..τρομοκρατώντας κι αυτό με την σειρά του τους ψηφοφόρους:

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, ελληνίδες κι έλληνες, αγαπητοί ψηφοφόροι, μιά εικόνα ίσον 360 δις λέξεις!
Κοιτάξτε καλά την φωτογραφία να δείτε τί θα πάθετε αν ψηφίσετε τα κόμματα του μνημονιακού τόξου (ΝΔ, ΠαΣοΚ, Ποτάμι, ΔημΑρ, κόμμα ΓΑΠ, ΛαΟΣ)

Αυτό το συναρπαστικό εξωτερικό παρουσιαστικό, κρύβει έναν πολύ βαρύ ακροδεξιό εγκέφαλο,
..έναν εγκέφαλο που μόνος αυτός παγκοσμίως, την ώρα που όλη η Ευρώπη θρηνούσε ένα ακόμη χτύπημα του φασισμού, βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί προς όφελός(;) του τον θάνατο 12 ανθρώπων,
..θυσία στον βωμό του περιορισμού της σκέψης και της έκφρασης!

Γιατί βέβαια φασισμός δεν είναι μόνον ο γνωστός, ο πολιτικός.
Είναι και ο θρησκευτικός.
Είναι και αυτός του φόβου, του εκβιασμού συνειδήσεων, της βίαιης φτωχοποίησης, της ''τρομοκρατικής'' ανεργίας.
Είναι ο οικονομικός φασισμός της κλεπτο-φιλο-κυβερνητικής ελίτ εναντίον του λαού και της χώρας.
Είναι το ψεύδος και ανηθικότητα.

Όλα αυτά σε ένα, συγκεντρωμένα σε μία φωτογραφία!
Πόσο άλλο να σας εκφοβίσει τούτο το blog πιά;
Μή γίνουμε και όμοιοι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....