Διυλιστήριο: 03/09/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

VIDEO - Έτσι χτίζονται οι συμμαχίες! Ο Κοτζιάς τίμησε τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων


Σε μια άκρως φορτισμένη ιστορική στιγμή ο Νίκος Κοτζιάς τίμησε τα εκατομμύρια θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το οθωμανικό και στη συνέχεια κεμαλικό καθεστώς.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς της Γενοκτονίας των Αρμενίων, καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο μνήμης στο Ερεβάν της Αρμενίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ως γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εντολές για εκκαθαρίσεις Αρμενίων είχαν δοθεί νωρίτερα από το Σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ (1894-96), ωστόσο η κύρια ευθύνη για τις πλέον εκτεταμένες σφαγές τους αποδίδεται στο κίνημα των Νεότουρκων (1908-18).

Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.

Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες.

Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη «γενοκτονίας» και ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε ένας βίαιος εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα και με τον ίδιο τρόπο με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Ελλήνων και των Ασσυρίων (Νεστοριανών χριστιανών).

«Στεκόμαστε εδώ, με δέος, με τη δέσμευση να μη λησμονήσουμε ποτέ όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στη Γενοκτονία των Αρμενίων και να τιμήσουμε τη μνήμη τους.

»Η Γενοκτονία των Αρμενίων συνιστά ένα από τα πιο μαύρα κεφάλαια της Ιστορίας. Αλλά είναι επίσης και μία σταθερή υπενθύμιση ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ να επαναληφθούν τέτοιες φρικαλεότητες» έγραψε ο Ν. Κοτζιάς στο βιβλίο επισκεπτών μετά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Γενοκτονίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συγκινημένος ο υπουργός ξεναγήθηκε από τον διευθυντή στο Μουσείο της Αρμενικής Γενοκτονίας όπου περιγράφεται με φωτογραφικά ντοκουμέντα και αρχειακό υλικό η Ιστορία χιλιάδων θυμάτων που ακόμα ζητούν δικαίωση: η θηριωδία της εξόντωσης, το δράμα του ξεριζωμού, της σφαγής και του θανάτου, η σιωπηλή συνενοχή της Γερμανίας συμμάχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι μαρτυρίες ξένων δυνάμεων για τη σφαγή, η αντίσταση και η αυτοάμυνα των Αρμενίων, από το 1914 μέχρι το 1922, με την καταστροφή της Σμύρνης, την τελευταία πράξη της τραγωδίας.

«Ένα από τα πιο μαύρα κεφάλαια της Ιστορίας» και «μία σταθερή υπενθύμιση ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ να επαναληφθούν τέτοιες φρικαλεότητες», όπως υπογράμμισε ο Ν. Κοτζιάς.

Σας παραθέτουμε το παρακάτω video από ομιλία που είχε κάνει στις Στήλες του Ολυμπίου Διός σε εκδήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την γενοκτονία Ποντίων και Αρμενίων. Από το 28.20 και μετά (αν και εμείς θα προτείναμε να το δείτε όλο) και θα νιώσετε την καυστικότητα των λόγων ενάντια των Τούρκων.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έγγραφο του ΓΕΝ ανάβει το πράσινο φως για την αδειοδότηση 25 υδατοδρομίων



Ένα καθοριστικό βήμα έλαβε χώρα προς την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων για τα νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έδωσε, με έγγραφό του, το πράσινο φως για την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε Αστυπάλαια, Μύκονο, Λέρο, Λειψούς, Ρόδο, Κω, Τήλο, Χάλκη, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Σύμη, Σύρο, Μήλο, Θήρα, Πάρο, Νάξο, Κύθνο, Κέα, Αμοργό, Άνδρο, Σίκινο, Αγαθονήσι.

Η έναρξη και η λειτουργία της σύνδεσης των νησιών του Αιγαίου, μέσω υδατοδρομίων, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων και των ίδιων των νησιωτών, πρόκειται να φέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο μετακίνησης και επικοινωνίας των νησιών μεταξύ τους.

Το ΥΝΑΝΠ, δια μέσου του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρακολουθεί στενά, από την πρώτη στιγμή, την πορεία προς την ολοκλήρωση του πλαισίου λειτουργίας των υδατοδρομίων, συμμετέχοντας σε κοινές ομάδες εργασίας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ενημερώνοντας, παράλληλα, τους τοπικούς φορείς για κάθε εξέλιξη, καθώς θεωρεί ότι είναι κομβικής σημασίας η αρχή λειτουργίας αυτού του εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης για τους νησιώτες.

Τέλος, παρόλο που η διαδικασία και οι χρόνοι ολοκλήρωσης, είχαν αμφισβητηθεί από μέρος των νησιωτικών κοινωνιών, εντούτοις, η κυβέρνηση, αποδεικνύει την πρόθεσή της για στήριξη της νησιωτικότητας επισπεύδοντας την διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων τόσο με την εν λόγω ενέργεια, όσο και με την κατάθεση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, του νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία τους.

Πηγή  www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κωνσταντίνος Σουσούνης: Ο επιστήμονας από τη Νάξο που θριαμβεύει στο Χάρβαρντ



Κατάγεται από την Κωμιακή της Νάξου. Φυσιολάτρης από παιδί. Ψάρευε, καλλιεργούσε τη γη του τόπου του και έκανε όνειρα. Το μεγαλύτερό του όνειρο έγινε πραγματικότητα περίπου ένα χρόνο πριν. Ο Κωνσταντίνος Σουσούνης σήμερα είναι ερευνητής σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, στο Χάρβαρντ.

Η αγάπη του για τη φύση τον οδήγησε στο Βιολογικό Αθήνας και από εκεί τα βήματα μέχρι την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έγιναν αργά και σταθερά. Το πεδίο της έρευνάς του είναι η αναγέννηση των άκρων. Χρησιμοποιεί τις μεξικανικές σαλαμάνδρες αξολότλ, που έχουν τη δυνατότητα να αναγεννήσουν τα πόδια τους, κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει στις σαύρες της Νάξου όταν κόβεται η ουρά τους.
Ο Κωνσταντίνος Σουσούνης μιλά στο naxostimes.gr για το ταξίδι του από τη Νάξο μέχρι τις ΗΠΑ, για την έρευνά του, την τάση των νέων να φεύγουν από την Ελλάδα αναζητώντας την τύχη τους στο εξωτερικό (brain drain) και τους επόμενους στόχους του. Έχοντας στο μυαλό του μνήμες από το νησί του, ο Κωνσταντίνος πάντα θα επιστρέφει στη Νάξο. Όπως κάνει κάθε καλοκαίρι, που τον βρίσκει στον Απόλλωνα.

Πόσο δύσκολη ήταν η διαδρομή από την Κωμιακή της Νάξου μέχρι το Χάρβαρντ;

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να βάλω βαθμό δυσκολίας. Κατά κάποιο τρόπο ήταν μονόδρομος από τη στιγμή που αποφάσισα να βάλω ως πρώτη μου επιλογή το Βιολογικό Αθήνας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2004. Μου άρεσε η φύση, όπως φαντάζομαι ότι αρέσει και σε όλους όσοι κατάγoνται από το όμορφο νησί μας, πόσο μάλλον αν διαμένουν εκεί μόνιμα. Συγκεκριμένα μου άρεσε η ιδέα του να εξερευνήσω την φύση με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και η βιολογία μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Παρ' όλο που είχα μαθήματα οικολογίας και ωκεανογραφίας στο πανεπιστήμιο και ασχολιόμουν με το ψάρεμα και την γεωργία, στο πεδίο της έρευνας μου άρεσε περισσότερο η μοριακή, κυτταρική και αναπτυξιακή βιολογία. Έτσι, όταν έψαχνα για μεταπτυχιακά στην Ελλάδα, δεν βρήκα αυτό που ήθελα, οπότε η ιδέα του εξωτερικού έκανε την εμφάνιση της στο τελευταίο έτος του πανεπιστημίου. Αφού έδωσα και πέρασα τις απαιτούμενες εξετάσεις, έγινα δεκτός με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Ντέϊτον στο Οχάιο σε ένα από τα καλύτερα εργαστήρια παγκοσμίως στην αναγέννηση ιστών σε σαλαμάνδρες, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής και διεθνούς φήμης καθηγητή Παναγιώτη Τσόνη. Μαζί του δημοσίευσα αρκετές ερευνητικές εργασίες που αφορούσαν στην αναγέννηση του φακού του ματιού, το οποίο και αποτέλεσε το θέμα της διδακτορικής διατριβής μου. Το ότι απέκτησα εμπειρία με την αναγέννηση ιστών σε σαλαμάνδρες σε ένα από τα καλύτερα εργαστήρια του πεδίου ήταν αυτό που μου άνοιξε την πόρτα στο Χάρβαρντ, και ειδικότερα στο εργαστήριο της καθηγήτριας Whited που χρησιμοποιεί σαλαμάνδρες στην έρευνα της.

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε;

Σίγουρα, όλοι θα ήθελαν να κάνουν την έρευνα τους σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Εγώ είμαι τριπλά χαρούμενος γιατί η θέση μου είναι συνδεδεμένη, εκτός από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (Harvard Medical School), και με το Νοσοκομείο Μπρίγκαμ και Γυναικών (Brigham and Women’s Hospital), και με το Άλλεν Ινστιτούτο στο Πανεπιστήμιο του Τάφτς (Allen Discovery Center at Tufts University), που το καθένα δίνει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της έρευνάς μου.
Ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της έρευνάς σου;
Η έρευνα μου ασχολείται με την αναγέννηση των άκρων. Χρησιμοποιούμε τις μεξικανικές σαλαμάνδρες αξολότλ (axolotl; Είδος: Ambystoma mexicanum) που έχουν τη δυνατότητα να αναγεννήσουν τα πόδια τους, κάτι παρόμοιο με αυτό που όλοι έχουμε δει να συμβαίνει στις σαύρες της Νάξου όταν κόβεται η ουρά τους. Με διάφορες γενετικές και μοριακές μεθόδους προσπαθούμε να καταλάβουμε τον μηχανισμό αναγέννησης.

Πού εντοπίζεις τα βασικά κενά στον τομέα της έρευνας στην Ελλάδα;

Το βασικότερο πρόβλημα της έρευνας στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, είναι η έλλειψη χρημάτων, κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο κατά την διάρκεια της κρίσης, από όσο ξέρω από φίλους μου βιολόγους που έκαναν έρευνα στην Ελλάδα.

Πιστεύεις ότι η Ελλάδα δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά να εξελιχθούν ή το εξωτερικό είναι πλέον μονόδρομος;

Δύσκολο να απαντήσω με ακρίβεια σε αυτό καθώς δεν έχω εμπειρία από μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα. Σίγουρα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες λόγω έλλειψης χρημάτων σε σχέση με την Γερμανία ή την Αμερική ή τις Σκανδιναβικές χώρες. Ξέρω περιπτώσεις φοιτητών που ήταν από τους καλύτερους στο έτος μου, πήγαν σε διδακτορικά προγράμματα στην Ελλάδα και κόλλησαν λόγω υποχρηματοδότησης ή άλλων δυσκολιών στην έρευνα. Ελπίζω στο μέλλον οι πόροι των διδακτορικών φοιτητών στο πεδίο της έρευνας να είναι εξασφαλισμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του διδακτορικού τους, καθώς επίσης και να υπάρχει ένα πλάνο για να τελειώσουν το διδακτορικό σε εύλογο χρονικό διάστημα. Είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται νέοι ερευνητές, που προσπαθούν να προσφέρουν στην Ελλάδα αλλά στο τέλος αναγκάζονται να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Η οικονομική κρίση ήταν η αιτία που επέλεξες να εργαστείς στο εξωτερικό ή ήταν φυσικό επακόλουθο των σπουδών σου;

Η απόφασή μου ήταν απόρροια αρκετών παραγόντων. Προφανώς εάν δεν είχα φύγει στο εξωτερικό, δεν θα είχα την επιστημονική εμπειρία που έχω τώρα. Οπότε, σε ένα βαθμό, ήταν φυσικό επακόλουθο των σπουδών μου, σε συνδυασμό με το ότι ήθελα να ασχοληθώ με την έρευνα. Το γεγονός ότι είχα υποτροφία καθ' όλη τη διάρκεια του διδακτορικού μου συνιστούσε, κατά κάποιο τρόπο, μια καλή ευκαιρία για να συντηρώ τον εαυτό μου, να διευκολύνω την οικογένεια μου και ταυτόχρονα να σπουδάζω. Όταν τελείωσα το διδακτορικό μου, η οικονομική κρίση ήταν στο ζενίθ, οπότε δεν υπήρχαν σκέψεις να γυρίσω και εν τέλει κατάφερα να κάνω κάτι που μου αρέσει.

Θα επέστρεφες πίσω στον τόπο καταγωγής σου;

Θα το ήθελα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Από ερευνητικής πλευράς, χρειάζονται αρκετά χρήματα για να κρατάς σαλαμάνδρες σε ένα εργαστήριο και η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορώ να πω ότι βοηθάει. Παρ' όλα αυτά, επισκέπτομαι τον Απόλλωνα κάθε χρόνο, ανελλιπώς, για καλοκαιρινές διακοπές.

Ποιοι είναι οι επόμενοι επαγγελματικοί σου στόχοι;

Ο βασικός μου στόχος είναι να προχωρήσω την έρευνα μου και να δημοσιοποιήσω όσες περισσότερες εργασίες μπορώ. Γενικότερα, ο στόχος κάθε ερευνητή είναι να ολοκληρώσει επιτυχώς την έρευνα που κάνει και να την προχωρήσει ακόμα περισσότερο έως ότου το αποτέλεσμα να είναι χρήσιμο για όλους.

Πηγή naxostimes.gr
Κική Μαργαρίτη

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευρωδικαστήριο: Η Ελληνικός Χρυσός να επιστρέψει 15,3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο


Η Ελλάδα είχε καταδικαστεί το 2011 για παραχώρηση στη συγκεκριμένη εταιρεία της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στη Χαλκιδική έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος και απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής φόρου, επιλογές που θεωρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι συνιστούσαν παράνομη επιδότηση.

Η «Ελληνικός Χρυσός», η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, οφείλει να επιστέψει στο ελληνικό Δημόσιο 15,3 εκατ. ευρώ, που έλαβε ως παράνομη επιδότηση.

Η Ελλάδα είχε καταδικαστεί το 2011 για παραχώρηση στη συγκεκριμένη εταιρεία της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στη Χαλκιδική έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος και απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής φόρου, επιλογές που θεωρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι συνιστούσαν παράνομη επιδότηση.

Η Ελλάδα, με απόφαση του Ευρωδικαστηρίου είχε υποχρεωθεί τότε να αναζητήσει 15,3 εκατ. ευρώ από την εταιρεία, ωστόσο το ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε από κοινού με την «Ελληνικός Χρυσός» κατά της απόφασης ασκώντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης, η οποία απορρίφθηκε σήμερα και σε δέυτερο βαθμό.

Το σκεπτικό της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου:

«Η Ελληνικός Χρυσός είναι μεγάλη ελληνική μεταλλευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της εξόρυξης χρυσού, χαλκού, μολύβδου, αργύρου και ψευδαργύρου. Έχει την κυριότητα και διαχειρίζεται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και περιλαμβάνουν τα μεταλλεία χρυσού στην Ολυμπιάδα και στις Σκουριές, καθώς και το μεταλλείο χαλκού-ψευδαργύρου στο Στρατώνι. Συστάθηκε προκειμένου να αναλάβει τα στοιχεία του ενεργητικού της TVX Hellas και ο κύριος επενδυτής της είναι η European Goldfields, καναδική εταιρία ειδικευμένη στον τομέα της αγοράς, έρευνας και ανάπτυξης μεταλλευτικών ακινήτων στα Βαλκάνια.

Πριν από το 2003, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας αποτελούσαν ιδιοκτησία της εταιρείας TVX Hellas ΑΕ, η οποία τα είχε εξαγοράσει από το ελληνικό Δημόσιο το 1995 κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού έναντι της τιμής των 11 δισεκατ. Δραχμών (περί τα 39,8 εκατ. ευρώ).

Το 2003, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μεταβιβάστηκαν από την TVX Hellas στο ελληνικό Δημόσιο έναντι 11 εκατ. ευρώ.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2003, το ελληνικό Δημόσιο προέβη στην πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός. Η πώληση έγινε έναντι 11 εκατ. ευρώ, χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού και χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό. Επίσης, η Ελληνικός Χρυσός απαλλάχθηκε από την καταβολή οιουδήποτε φόρου.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, το μέτρο αποσκοπούσε στην εξεύρεση ιδιοκτήτη πρόθυμου να διατηρήσει σε λειτουργία τα μεταλλεία, ώστε να προστατευτούν η απασχόληση και το περιβάλλον καθώς και στη δημιουργία κινήτρου για υποψήφιους αγοραστές διότι η αξία των Μεταλλείων ήταν αρνητική.

To 2011, Η Επιτροπή εξέδωσε την απόφαση C(2011)1006 τελικό , με την οποία κηρύχθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση η επιδότηση που χορηγήθηκε από τις ελληνικές αρχές στην Ελληνικός Χρυσός, η οποία συνίστατο σε παραχώρηση της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας και στην απαλλαγή από τους φόρους για την πράξη αυτή. Με την απόφαση της Επιτροπής διατάχθηκε η ανάκτηση του ποσού της επιδότησης, πλέον τόκων (συνολικό ποσό ύψους 15,34 εκατ. ευρώ).

Με δύο προσφυγές του 2011, η Ελλάδα και η Ελληνικός Χρυσός ζήτησαν από το Γενικό Δικαστήριο (ΓΔΕΕ) την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής (υποθέσεις Τ-233/11 και Τ-262/11). Στις 9 Δεκεμβρίου 2015, το ΓΔΕΕ απέρριψε τα αιτήματα της Ελλάδας και της Ελληνικός Χρυσός και επιβεβαίωσε την απόφαση της Επιτροπής.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2016, η Ελληνικός Χρυσός άσκησε αναίρεση αιτούμενη την ακύρωση της ανωτέρω απόφασης του ΓΔΕΕ για τους εξής λόγους: i) εσφαλμένη εκτίμηση της αξίας των Μεταλλείων, ii) εσφαλμένη εκτίμηση της αξίας των γηπέδων και iii) εσφαλμένη εκτίμηση του ύψους του προνομίου που απορρέει για την Ελληνικός Χρυσός από την απαλλαγή καταβολής φόρου (το ύψος των φόρων συνδέεται με την αξία των γηπέδων η οποία δεν είχε εκτιμηθεί σωστά).

Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι δύο πρώτοι λόγοι αναίρεσης που προβάλλονται από την Ελληνικός Χρυσός είναι απαράδεκτοι και ο τελευταίος αβάσιμος.

Στη σημερινή απόφαση, το Δικαστήριο διαπιστώνει προκαταρκτικά ότι κατά πάγια νομολογία στο πεδίο των κρατικών ενισχύσεων, ο έλεγχος που μπορεί να ασκηθεί από αυτό σε οικονομικές εκτιμήσεις είναι αναγκαστικά περιορισμένος. Στο συγκεκριμένο πεδίο, το Δικαστήριο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικονομική εκτίμησή του στη θέση της εκτίμησης της Επιτροπής.

Το Δικαστήριο απορρίπτει όλους τους λόγους αναίρεσης εκτός από την αιτίαση της Ελληνικός Χρυσός στο πλαίσιο του πρώτου λόγου αναίρεσης ότι το ΓΔΕΕ δεν προέβη σε απάντηση σχετικά με την ενίσχυση για την οποία είχε εκπονηθεί έκθεση πραγματογνωμοσύνης.[1]

Σύμφωνα με το άρθρο 61 των Κανόνων Διαδικασίας του Δικαστηρίου, το Δικαστήριο προχώρησε σε εξέταση ουσίας αυτού του λόγου αναίρεσης.

Η Ελληνικός Χρυσός ισχυρίζεται ότι η εν λόγω ενίσχυση καθίσταται ακατάλληλη για χρήση ως προς την εκτίμηση της αξίας των ορυχείων της Κασσάνδρας. Τούτο επειδή η έκθεση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να τη συμβουλευτεί το συμβούλιο διοίκησης της European Goldfields σχετικά με το ενδεχόμενο απόκτησης επιπρόσθετων μεριδίων κεφαλαίου της Ελληνικός Χρυσός. Επομένως εξέταζε την μακροπρόθεσμη αξία της συγκεκριμένης εταιρείας.

Το Δικαστήριο κρίνει ότι η ενίσχυση για την οποία πραγματοποιήθηκε η έκθεση έχει τέτοια επιρροή στην αξία των περιουσιακών στοιχείων ώστε να επηρεάζει την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της ίδιας της έκθεσης. Καθόσον το ΓΔΕΕ παρέλειψε να απαντήσει στο επιχείρημα της Ελληνικός Χρυσός ως προς την ενίσχυση για την οποία είχε πραγματοποιηθεί έκθεση πραγματογνωμοσύνης για την εκτίμηση της αξίας των Μεταλλείων της Κασσάνδρας τον 2004, το Δικαστήριο κηρύσσει την απόφαση του άκυρη.

Ως προς τους υπόλοιπους λόγους το Δικαστήριο απορρίπτει την αναίρεση: η αίτηση της Ελληνικός Χρυσός για την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής της 23ης Φεβρουαρίου 2011, σχετικά με την κρατική ενίσχυση που εφάρμοσε η Ελλάδα υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, απορρίπτεται».

Πηγή  left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φιλ Χόγκαν: Τα επόμενα 7 χρόνια θα δοθούν 19 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής γεωργία και κτηνοτροφίας



Τη διαβεβαίωσή του προς την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Eυάγγελο Αποστόλου, ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου «να προστατευθεί η μοναδικότητα των δύο αγροτικών προϊόντων που συνδέονται με την κουλτούρα και τις παραδόσεις της Ελλάδας, όπως είναι η φέτα και το στραγγισμένο γιαούρτι» έδωσε ο επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πρότυπη τυροκομική μονάδα των «αδελφών Κουρέλλα», στα Γρεβενά.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή παρουσία των δύο ελληνικών προϊόντων, ο επίτροπος σημείωσε ότι «έχει υπάρξει πρόοδος», αλλά αναγνώρισε «ότι υπάρχει χρόνος να γίνουν περισσότερα για τις διεθνείς συμφωνίες». Τόνισε ότι «έχουν εξασφαλιστεί ευρωπαϊκά κονδύλια για την προβολή της φέτας στην παγκόσμια αγορά» και ότι έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του την επιτάχυνση των συγκεκριμένων σχεδίων. Ο Ευρωπαίος επίτροπος ανακοίνωσε ότι «σε διάστημα επτά ετών θα δοθούν 19 δισ ευρώ από τον προϋπολογισμό των ευρωπαϊκών ταμείων για την ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας». Σημείωσε: «Προέρχομαι από μια μικρή χώρα, την Ιρλανδία, που έχει πολλά κοινά με την Ελλάδα, βασίζεται στη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά δεν έχει τον ήλιο. Περάσαμε κι εμείς δυσκολίες αντίστοιχες με αυτές που περνάτε εσείς στη χώρα σας [...] Ας εργαστούμε όλοι μαζί σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, για να δούμε ό,τι καλύτερο ως αποτέλεσμα στην ελληνική γεωργία και την κτηνοτροφία, όπως αυτό το παράδειγμα της επιχείρησης «Κουρέλλας».

Ο κ. Αποστόλου, από την πλευρά του, στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι «ο Φίλ Χόγκαν είναι σύμμαχος στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης», τον ευχαρίστησε για τα πρόσθετα κονδύλια που έχει εγκρίνει για την Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «με τις προσπάθειες που καταβάλλονται θα έρθει και η αναθεώρηση της συμφωνίας που αφορά την ελληνική φέτα».

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Σωκράτης Κουρέλλας, μίλησε για τα παραγόμενα προϊόντα και την παρουσία τους σε σημεία πώλησης σε όλες τις ηπείρους. Όπως έκανε γνωστό, εκτός από τα ράφια των μεγάλων καταστημάτων της Ευρώπης, τα βιολογικά τυριά και το στραγγιστό γιαούρτι της εταιρείας βρίσκονται σε 600 σημεία πώλησης στις ΗΠΑ και σε 100 στην Αυστραλία. Όπως σημείωσε, «παράγονται 5.000 τόνοι γαλακτοκομικών προϊόντων ετησίως με 25 διαφορετικά τυριά εκ των οποίων τα έξι φέρουν το σήμα ΠΟΠ τοπικής προέλευσης. Είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που το 1996 παρήγαγε και προώθησε στην εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά βιολογικά προϊόντα γάλακτος με το εμπορικό σήμα "BioPan" σύμφωνα με γερμανικές προδιαγραφές, καθώς στην Ελλάδα δεν υπήρχαν ακόμη κανονισμοί για ζωικά βιολογικά προϊόντα. Σήμερα είναι μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα με συμβολαιακή συνεργασία με 300 κτηνοτρόφους που προωθούν το γάλα τους στην εταιρεία και με 100 γεωργούς που παράγουν συγκεκριμένη ποιότητα ζωοτροφών για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ενημερώθηκε για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στη φέτα και το λευκό τυρί, τόσο στην σύνθεση του βασικού υλικού του προϊόντος, όσο και στη διαδικασία της επεξεργασίας και της τελικής παρασκευής του. Στη σύντομη περιήγηση που του έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγής της φέτας και του στραγγιστού γιαουρτιού. Ακολούθως επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μονάδας αιγοπροβάτων με τοπικές φυλές στον Αγ. Γεώργιο Γρεβενών, η οποία τροφοδοτεί -μέσω συμβολαιακής συνεργασίας- την πρότυπη τυροκομική μονάδα.

Πηγή  www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο φερετζές της προδοσίας..

     Και καλά.
Τα μνημόνια δεν τα σκίσατε. Ούτε τους εφαρμοστικούς τους νόμους καταργήσατε. Ούτε τον ΕΝΦΙΑ. Ούτε επαναφέρατε την κατώτατη σύνταξη στα 751 ευρώ. Το καταλαβαίνουμε. Όλα αυτά θα είχαν ένα δυσβάστακτο δημοσιονομικό κόστος για τις τσέπες των τοκογλύφων αφεντικών σας.
Γιατί δεν προχωρήσατε όμως σε
άλλες υποσχέσεις σας, που θα είχαν δημοσιονομικό όφελος χωρίς να θιχθεί στο ελάχιστο ο απλός λαός;

Φερ' ειπείν, γιατί δεν καταργήσατε τον νόμο "περί ευθύνης υπουργών", που ζέχνει την βρωμερή αποφορά τού κήτους-καθάρματος που τον έφτιαξε;
Θα είχαμε έτσι ένα μεγάλο όφελος από το σταμάτημα της αυθαιρεσίας της εξουσίας που στοιχίζει στο δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Την διαπλοκή θεωρείτε πως την χτυπήσατε επειδή σταμάτησε να μεταδίδει ειδήσεις το Μούγκα, ή επειδή έκλεισαν κανα δυό εφημερίδες;
Μα το μπομπολιστάν (και όχι μόνο) είναι εδώ ισχυρό και δυνατό και λυμαίνεται όσα δημόσια έργα έχουν απομείνει,
..καθώς και συμμετέχει σαν συνεταίρος σε όλες τις εξαγορές-αρπαγές φιλέτων του δημοσίου.

Τις πρακτικές που θα έβαζαν τέλος σε φαινόμενα πρόκλησης της κοινωνίας με μισθούς 50, 60 και εκατό χιλιάδων των μήνα, καθώς και σε ηγεμονικά για την εποχή εφ' άπαξ των 250 και βάλε χιλιάδων ευρώ,
..τις βρήκατε; Τις εφαρμόσατε;

Τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις τις διεκδικήσατε; Έστω σαν διαπραγματευτικό όπλο πάνω στο τραπέζι των τάχα διαπραγματεύσεων;

Όλα αυτά ήταν δικές σας προεξαγγελίες,
..κι εκτός απ' την τελευταία, για τις άλλες δεν νομίζουμε να είχαν καμία αντίρρηση αυτοί που εσείς ονομάζετε "θεσμούς".
Για όλα όμως και σε κάθε επίκριση που σας γίνεται, εσείς επικαλείστε το αισχρό και κουτοπόνηρο επειχείρημα πως εφαρμόζετε τον νόμο.
Δεν υπάρχει χυδαιότερο επιχείρημα από αυτό.
Οι νόμοι καθώς και κάθε τι άλλο που υπογράφηκε μετά την επίσημη χρεοκοπία της χώρας το 2010, και όντας αυτή σε κατάσταση επικυριαρχίας,
..και που γράφτηκαν καθ' υπαγόρευση των τοκογλύφων και απατεώνων δανειστών,
..δεν συνιστούν κράτος δικαίου, και δεν δομούν Δημοκρατία παρά Τυραννίδα.

Πρόκειται για νόμους ανήθικους, καταχρηστικούς, αντισυνταγματικούς,
..οι οποίοι καταργούν κάθε έννοια ισονομίας και δικαίου,
..και στους οποίους δεν έχουμε καμία υποχρέωση υπακοής,
..ενώ υποχρεούμαστε κατά το Σύνταγμα να τους αντικρούουμε και να ανυπακοούμε εναντίον τους.

Με δυό λόγια: τους έχουμε χ@σμένους τους μνημονιακούς νόμους σας,
..και μη μας ξαναφέρετε ως επιχείρημα την τήρησή τους γιατί εκτός από δωσίλογοι και προδότες του λαού και της χώρας,
..γινόσαστε και μισητοί μέχρι εγκλήματος.
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ.

Ανυπακοή, αντίδραση και εξέγερση τώρα!
Είναι οι μόνες υποχρεώσεις που έχουμε!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο αστυνομικός που παρασκεύαζε το ναρκωτικό των τζιχαντιστών, υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης το 2014


Το Διυλιστήριο λέει : '' ... Ήμασταν σίγουροι, μέσα στα τρίγωνα και όλα τα γεωμετρικά σχήματα, που επικρατούσαν και εν μέρει επικρατούν ακόμα (δύσκολα ξυλώνεται ένα σύστημα 40 χρόνων), ότι θα ήταν και εκλεγμένος πολιτικός. Θα θυμηθούμε ότι και ο Τζοχατσόπουλος για 9 μόλις ψήφους δεν έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το 1996. Τελικά επικράτησε το άλλο φυντάνι, που κατέστρεψε την Ελλάδα, ο Σημίτης. Όταν το παιχνίδι είναι στημένο από πριν ...''  
 
Υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν ο συνταξιούχος αστυνομικός, που κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση παρασκευής και διακίνησης του αμφεταμινούχου χαπιού Captagon, γνωστού ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

Πρόκειται για τον Αθανάσιο Μπαλασάκη, γνωστός στην εγκληματική οργάνωση ως «Σάκης».
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο 53χρονος Αθανάσιος Μπαλασάκης γνωστός στην εγκληματική οργάνωση ως «Σάκης» ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Ανατροπή στην Αττική» του Πέτρου Μαντούβαλου ( που έλαβε 32.478 ψήφους (2%) στις περιφερειακές εκλογές του 2014, με αποτέλεσμα να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος μόνο ο επικεφαλής του.Την υποψηφιότητα του πρώην αστυνομικού είχε αρχικά ανακοινώσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Η φωτογραφία των δύο ανδρών να ανταλλάσσουν τη συνήθη χειραψία με το βλέμμα στραμμένο στον φωτογραφικό φακό υπάρχει διαθέσιμη στο Διαδίκτυο.

Ο απόστρατος δεν συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου, ωστόσο το όνομά του αναφέρεται στη δικογραφία που συνέταξε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ. Κατηγορείται, όπως και δύο ακόμη αλλοδαποί που επίσης διαφεύγουν τη σύλληψη, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η διασύνδεσή του με το κύκλωμα προέκυψε το φθινόπωρο, μετά συνάντηση που είχε σε καφετέρια της Γλυφάδας με ένα από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας των ναρκεμπόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντησή τους αυτή οι δύο άνδρες φέρονται να συζήτησαν το ενδεχόμενο μεταφοράς του παράνομου φορτίου με ταχύπλοο σκάφος από την Αττική στις ακτές της Τουρκίας. Μάλιστα, πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών υποστήριξε ότι ο 53χρονος ακούστηκε να προτρέπει τον συνομιλητή του να προβεί σε «παρεμβάσεις» στο ταχύπλοο σκάφος προκειμένου να προστεθεί σ’ αυτό μία ακόμη δεξαμενή καυσίμου. Το διάστημα που ακολούθησε, ο κατηγορούμενος συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται να επισκέφθηκε την αποθήκη στο Κορωπί, όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες μετασκευής του ταχύπλοου.

Στο μικροσκόπιο της ανάκρισης, στο μεταξύ, βρίσκεται η αγορά ακινήτου στο Παλαιό Φάληρο από τη σύζυγο ενός εκ των δύο Τούρκων κατηγορουμένων, κατά το τελευταίο εξάμηνο. Για την υπόθεση έχουν ήδη ενημερωθεί ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα οικονομικού εγκλήματος και η Αρχή για το «ξέπλυμα». Υπάρχουν υπόνοιες ότι η αγορά του διαμερίσματος (το κόστος της ξεπερνά τις 250.000 ευρώ) έγινε με στόχο ο ένας από τους Τούρκους που φέρονται να μετείχαν στο κύκλωμα να αποκτήσει άδεια διαμονής στη χώρα. Ο νόμος προβλέπει ότι με την αγορά ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ, οι υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να αποκτήσουν πενταετή άδεια διαμονής στη χώρα. Είχε προηγηθεί τυχαία σύλληψή του τον Ιούλιο από δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Χθες, οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή  www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....