Διυλιστήριο: 07/06/18
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

VIDEO - Ιταλός ευρωβουλευτής «τα χώνει» στη ΝΔ: Εσείς χρεοκοπήσατε την Ελλάδα, μη μιλάτεΈξω από τα ρούχα του έβγαλε το παραλήρημα του Μανώλη Κεφαλογιάννη κατά του Πιερ Μοσκοβισί, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, τον Ιταλό ευρωβουλευτή Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Ο Γκουαλτιέρι έχασε προφανώς την υπομονή του ακούγοντας τον Κεφαλογιάννη να ρίχνει και ευθύνες στον Μοσκοβισί που… τόλμησε να πει ότι δεν υφίσταται τέταρτο μνημόνιο και παίρνοντας το λόγο αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν το κόμμα που χρεοκόπησε την Ελλάδα να επιτίθεται στην Κομισιόν.

«Κύριε πρόεδρε, οφείλω να επισημάνω, πως το βρίσκω λίγο σουρεαλιστικό, ο εκπρόσωπος του κόμματος που έφερε το έλλειμμα της Ελλάδας στο 15%, στην χρεωκοπία, αντί να απολογείται, να επιτίθεται στην ευρωπαϊκή επιτροπή...», είπε έκπληκτος ο Ιταλός ευρωβουλευτής, καταχειροκροτούμενος.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. και της Χ.Α. ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του 8ωρου εργασίαςΌχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις φαίνεται ότι συντάσσεται η Νέα Δημοκρατία με τις πιο ακροδεξιές απόψεις που επικρατούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού στον απόηχο της πρότασης του ακροδεξιού καγκελαρίου της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς και εν γένει της κυβέρνησης της χώρας για αύξηση των ωρών εργασίας από 8ωρο σε 12ωρο, διεξήχθη συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών.

Σε αυτή την ψηφοφορία λοιπόν, όπως καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ψήφισε μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ώρου.

«Η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη επεκτείνεται και στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

»Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι ακολουθεί τον ακροδεξιό αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, που ζήτησε 12 ώρες εργασίας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Συγκεκριμένα, ΝΔ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν 
  • την τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο, 
  • την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, 
  • την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 80 ώρες εργασίας για δυο διαδοχικές εβδομάδες, 
  • την τροπολογία για διάλειμμα 60 λεπτών ύστερα από 4,5 ώρες οδήγησης.

Υπέρ της διατήρησης του 8ώρου και του 48ώρου ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών πλην της κας Καϊλή που στην τροπολογία για το όριο των 48 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως απείχε.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....