Διυλιστήριο: 04/07/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Έκτακτο σχόλιο, για τον έκτακτο...γύψο..

Ο έρπων φασισμοςπου έχει εξαπλωθεί καιστις τρείς, διακριτές (υποτίθεται) εξουσίες, που απαρτίζουν ένα δημοκρατικό πολίτευμα (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική),
..βάζει εμπόδια, στην ουσία απαγορεύει την ενημέρωση στον ελληνικό λαό.

Με το πρόσχημα τηςδήθεν διαφύλαξης της ιδιοτικότητας του πολίτη από καταγραφές συνομιλιών και άλλες, απειλούν με ''αυτόφωρο'' όποιον, έστω και εν ενεργεία βουλευτή, δημοσιοποίησει τέτοιο υλικό!

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ σε οπτικοακουστικό υλικό, και απειλούν με διώξεις.

Όψιμος και φαρισαϊκός πόνος για την ιδιοτικότητα και την προστασία της προσωπικής ζωής του πολίτη,
..όταν αυτοί ως κράτος παρακολουθούν τα τηλέφωνα κάθε ''αντιφρονούντα'' που οι ίδιοι θεωρούν επικίνδυνο για την εξουσία τους, καταγράφουν με τους ρουφιάνους τους κάθε ''ύποπτη'' κατ' αυτούς καθημερινή μας κίνηση, παρακολουθούν τα ''ίχνη'' μας στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ, και ξέρουν ακόμα και τί εφημερίδα διαβάζουμε ή ποιόν ραδιοφωνικό σταθμό ακούμε!
Και με την δικαιολογία ότι αυτοί είναι το κράτος!

ΛΑΘΟΣ!
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Ο λαός. Οι πολίτες.
Και έχουμε οικειοθελώς συστήσει αυτόν τον οργανισμό που λέγεται Κράτος, όχι για να μας καταδυναστεύει, αλλά για να οργανώσουμε την ζωή μας σε κοινωνικά και πολιτισμένα πλαίσια!

Εμείς είμαστε το Κράτος, εμείς είμαστε η κυβέρνηση και η εξουσία κατά το Σύνταγμα.
Και όλοι αυτοί στον βαθμό που καταδυναστεύουν τον λαό και περιορίζουν τις ελευθερίες του,ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΝΩΜΗΣ,
..γίνονται ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ της εξουσίας και ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ της εντολής και της άδειας πουΕΜΕΙΣ τους δώσαμε, να διοικούν και να άρχουν!

Δεν είναι δυνατόν η ''ενημέρωση'' του πολίτη να γίνεται μόνον από τα έμμισθα κυβερνητικά παπαγαλάκια των μεγκάλων και λοιπών διαπλεκόμενων τηλεοπτικών καναλιών,
..από λασπολόγους, υβριστές κάθε αντίθετης άποψης, διαστρεβλωτές της αλήθειας,
..από τους καθ' έξη και κατ' επάγγελμα συκοφάντες, ψεύτες, εγκάθετους του ''συστήματος''!
Αρκετά ως εδώ!

Η κυρία Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι ''τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα''!

Με την διαφορά ότι κακούργημα και μάλιστα όχι αυτόφωρο αλλά διαρκές, είσαστε όλοι ΕΣΕΙΣ που με πρόσχημα την προστασία του πολίτη, αλλά μόνον και μόνο για να προστατέψετε τις καρεκλίτσες σας, που ΕΜΕΙΣ σας επιτρέψαμε να καθήσετε,
..ΒΑΖΕΤΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ''ΓΥΨΟ''!

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με αυτόφωρο απειλεί η Κουτσαμένη την Χ.Α. αν δημοσιεύσουν νέο βίντεο.. «Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι ενεργούμενο της χούντας Σαμαρά». Απαντά ο Κασιδιάρης.

Με αυτόφωρο κινδυνεύουν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής εάν δημοσιοποιήσουν νέα βίντεο παρανόμως αποκτηθέντα.
Στην εισαγγελία πρωτοδικών απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια η οποία περιλαμβάνει ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, σχετικά με το ενδεχόμενο κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού.
Στο έγγραφο της η κ. Κουτζαμάνη ζητά να συσχετιστούν αυτά με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Παναγιώτης Μπαλτάκος και να αξιολογηθούν τα καταγγελλόμενα προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν παραβίαση του άρθρου 157 του Π.Κ που αναφέρεται σε βία ή σε απειλή βίας κατά βουλευτή ή αρχηγού πολιτικού κόμματος.
Η εισαγγελέας ζητά την ταχύτατη περαίωση της έρευνας ενώ δίνει εντολή σε περίπτωση που στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παράνομου κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενέργεια.


Κασιδιάρης: «Οι απειλές της Κουτζαμάνη επιβεβαιώνουν 100% τον Μπαλτάκο»


Την έντονη αντίδραση του χρυσαυγίτη βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελέως Κουτζαμάνη, για την αυτόφωρη διαδικασία για τους βουλευτές που χρησιμοποιούν βίντεο από υποκλοπή.

«Οι απειλές της Κουτζαμάνη ότι θα συλλάβει όποιον βουλευτή αποκαλύψει την αλήθεια, επιβεβαιώνουν 100% τον Μπαλτάκο» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του, ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εξαπολύει νέα επίθεση στην εισαγγελέα, λέγοντας: «Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι ενεργούμενο της χούντας Σαμαρά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος καταλήγει: «Η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε έναν νόμιμο πολιτικό Αγώνα και εν εν ονόματι του ελληνικού λαού θα τον πάει μέχρι το τέλος, μέχρι να πάνε στην φυλακή όσοι καταλύουν το Σύνταγμα των Ελλήνων».

...έλα να πέφτουν οι μάσκες σιγά σιγά....
Για την τρικομματική συγκυβέρνηση δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα, και μόνο που δεν έχουν φύγει από μόνοι τους τα λέει όλα....ούτε καν τα προσχήματα δεν κράτανε πια.
Η Χ.Α. τώρα....αυτά περι αγώνα μέχρι τέλους τα έχουμε ξανακούσει πολλές φορές , και  το τέλος δεν ήταν τίποτα άλλο από μια συγκυβέρνηση(και αγαπημένη μάλιστα...όλοι ναι σε όλα). 
Στο μεγάλο ερώτημα που αποσιωπάται από όλες τις πλευρές μπορείτε να μας το απαντήσετε κ. Κασιδιάρη; Για ποιο λόγο περιμένατε τόσο καιρό να δείξετε το βίντεο;

οψόμεθα...
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα μοντέλο για την Ουκρανία»

Παρά τις μεταρρυθμίσεις της τελευταίας τετραετίας, η Ελλάδα διατηρεί το στίγμα της αθεράπευτα καθυστερημένης χώρας –διοικητικά και οικονομικά.

Σε έναν τουλάχιστον τομέα ωστόσο αυτό αλλάζει. Η Ελλάδα κερδίζει τελευταία τα εύσημα του καλύτερου τροφίμου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και αυτό την κάνει πρότυπο για κράτη που βρίσκονται στο κατώφλι των προγραμμάτων του ίδιου χρηματιστικού οργανισμού, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα».

Οι φράσεις: «Η Ελλάδα μοντέλο για την Ουκρανία» ή «Ουκρανία, η Ελλάδα της Ανατολής» έχουν γίνει πλέον κοινός τόπος στα γερμανικά ΜΜΕ. Και ο πατέρας των φράσεων δεν είναι κανείς άλλος από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Ντούισμπουγκ εξήγγειλε πανηγυρικά: «Όταν έρθει η στιγμή να σταθεροποιήσουμε την Ουκρανία, τότε θα ανατρέξουμε στις εμπειρίες από την Ελλάδα».

Διάσωση ή απειλή; «Ε, όχι και απειλή!», διαμαρτύρεται εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών. «Από τα προγράμματα βοήθειας με συμμετοχή του ΔΝΤ στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης έχουμε συγκεντρώσει πολύτιμες εμπειρίες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σε χώρες όπως η Ουκρανία».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένα μαγευτικό 3D ταξίδι στις Μυκήνες.


Ένα τρισδιάστατο βίντεο που  περιγράφει  πως ήταν τα ανάκτορα, τα οικίσματα, το θρησκευτικό κέντρο, το  υπόγειο υδραγωγείο που είχαν κατασκευάσει για να μην έχουν έλλειψη νερού σε περίπτωση πολιορκιας, και αναπαραστά την ακρόπολη των Μυκηνών.




*Στην φωτογραφία είναι Χρυσό προσωπείο του Ά ταφικού περιβόλου, 16ος αιώνας, γνωστό ως "προσωπείο του Αγαμέμνονα", βρέθηκε από τον Σλήμαν το 1876

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι..

    ..θα δανειστώ με επιτόκια Μποτσουάνας. Και Κολομβίας!

Τί με νοιάζει; Εγώ θα τα πληρώσω;
Εσείς θα τα πληρώσετε!
Και θα σας έχω πιάσει κορόϊδα στο μεταξύ, για να με ψηφίσετε,
..ότι τάχα μου έσωσα την χώρα και ξαναβγήκαμε για δανεικά στις αγορές!

Τώρα τί σόϊ σώσιμο είναι αυτό, να χρωστάμε 370 και παραπάνω δις, αλλά να ''βγαίνουμε στις αγορές'' για άλλα δυό-τρία, εσείς μην το ψάχνετε!
Εσάς να σας φτάνει ότι με την βοήθεια των καλών μας φίλων της Goldman Sachs, και της J. P. Morgan, θα ξαναπάρουμε κάτι λίγα με τοκογλυφικά επιτόκια, έτσι, για να φαινόμαστε ότι υπάρχουμε σαν κράτος!

Τί σημασία έχει ότι αυτές οι δύο εταιρείες με την συμπαιγνία και την ''δημιουργική λογιστική'' της τότε κυβέρνησης των ''εκσυγχρονιστών'', και των τότε διορισμένων διοικητών διαφόρων τραπεζών, ένας από τους οποίους είναι ο σημερινός υπουργός των Οικονομικών(!),
..ευθύνονται κατα κύριο λόγο για την σημερινή μας πτώχευση, την κατάντια και τα δεινά;
Αφού θέλουν οι άνθρωποι να μας (με) βοηθήσουν! Με το αζημείωτο βέβαια! Να μη βγάλουν κι αυτοί κάτι τις για τον κόπο τους; Σάμπως εγώ θα τα πληρώσω; Εσείς θα τα πληρώσετε!
Και θά με 'χετε κιόλας ψηφίσει και στις εκλογές!

Και τί θα πεί, τί θα πρωτοκλ@σουμε με δυό-τρία ψωροδίς, όταν για να καλύψουμε μόνον τις μ@λ@κίες του Μπουμπούκου δεν μας φτάνουν τέσσερα-πέντε;
Σας είπε κανείς ότι θα καλύψουμε καμιάν ανάγκη;
Ή ότι θα πάρουμε τίποτα στο χέρι;
Κάτι χαρτιά θα υπογράψουμε ότι χρωστάμε κι άλλα, κι ότι θα τα ξεπληρώσουμε με επιτόκια μεγαλύτερα απ' αυτά που δανείζονται η Κροατία και η Βουλγαρία,
..για να πιάσουμε Κώτσους όσους από εσάς είστε μπιτ ηλίθιοι και πιστεύετε ό,τι παπαριά ξεφουρνίζει το ακροδεξιό στόμα μας, μπας και μας ψηφίσετε και διασωθούμε!
Εμείς! Όχι εσείς!
Εσείς με το μυαλό που έχετε δεν διασώζεστε με τίποτα!

Και τώρα σας αφήνω.
Πάω να πάρω τ' αφεντικά τηλέφωνο να μου πούνε πότε θα πάω στο παζάρι!
Εσείς, μη ξεχάσετε να με ψηφίσετε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα: VIDEO - Γερμανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται από την Τρόικα

Η αποκάλυψη Γερμανού δημοσιογράφου, το αφιέρωμα του Al Jazeera και το δημοσιεύμα της New York Times.

Mια αποκάλυψη βόμβα που θα συζητηθεί έκανε Γερμανός δημοσιογράφος σε συνομιλητές του στην Αθήνα. Σύμφωνα με αυτή τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές της Blackrock του υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν! Έτσι οι Έλληνες μηντιάρχες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να αναστείλουν εκδόσεις, να κλείσουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την γλιτώσουν στο τέλος) ή να παραδοθούν αμαχητί στους δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παρότι διατηρούν μια αντιμνημονιακή ρητορία σαν φερετζέ, στην πραγματικότητα ελέγχονται απόλυτα από τους δανειστές, οι οποίοι πλέον τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνιακή τους προπαγάνδα!

Το θέμα είναι τεράστιο και καλούνται τα κόμματα να αναδείξουν την σημασία του καθώς εκτός από τον ιλιγγιώδη δανεισμό των ΜΜΕ, δεν είναι λίγοι οι μηντιάρχες που έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε με την Δικαιοσύνη για πάσης φύσεως σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και οι οποίες μυρίζουν μπαρούτι. Ως τώρα εξαιτίας της εγχώριας διαπλοκής οι περισσότεροι από αυτούς είχαν καταφέρει να πέσουν στα μαλακά, τώρα όμως που οι δανειστές μας αποκτούν και τον έλεγχο πολλοί κάνουν λόγο για non stop δράση και χειροπέδες σε χέρια «επωνύμων». Την ίδια θέση είχε πάρει στο παρελθόν και ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera, όπως διαβάζουμε στο tromaktiko.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Χάθηκε η αξιοπιστία στις ελληνικές εφημερίδες και κανάλια

Με δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times αναφέρεται στην αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ , στην πτώση κυκλοφορίας των εφημερίδων, αλλά και στις επαναλήψεις των καναλιών, δίνοντας έμφαση στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Υποστηρίζει μάλιστα πως οι εφημερίδες είναι περισσότερο διαπλεκόμενες, ενώ αναφορά γίνεται και στα κανάλια που η οικονομική κρίση τα έχει οδηγήσει σε επαναλήψεις προγραμμάτων.

«Καθώς η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση μεγαλώνει και τα κανάλια τα οποία ''πνίγονται'' οικονομικά μεταδίδουν επαναλήψεις αντί για αυθεντικά προγράμματα, οι εναλλακτικές ιστοσελίδες μπορεί να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κοινό».

«Δημοσκοπήσεις, πριν την οικονομική κρίση, έδειχναν πως οι Έλληνες δεν είχαν εμπιστοσύνη στα μεγάλα μέσα επικοινωνίας, σχεδόν τόσο όσο και στους πολιτικούς, θεωρώντας πως και οι δύο εμπλέκονται σε ένα είδος «συντροφικού»' καπιταλισμού ο οποίος βοήθησε στο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία».

«Τώρα, μετά από 4 χρόνια μέσα στην κρίση, οι Έλληνες είναι ακόμη πιο σκεπτικοί όσον αφορά τα μεγάλα ΜΜΕ και ακόμη πιο «πεινασμένοι» για πληροφόρηση από άλλες πηγές, ειδικά εάν διαφοροποιούνται από την γραμμή της κυβέρνησης πως η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από τις πολιτικές λιτότητες που απαιτούν οι ξένοι δανειστές της», γράφουν οι NewYorkTimes.

«Την ίδια στιγμή, η οικονομική κρίση έχει τροφοδοτήσει πολλές θεωρίες για την αυθεντική πηγή της μιζέριας της Ελλάδας, με αποτέλεσμα μερικές φορές να πνίγονται αξιόπιστες πληροφορίες μέσα σε μια κακοφωνία συνωμοσιών. Αλλά τα εναλλακτικά ΜΜΕ έχουν προσπαθήσει να γεφυρώσουν αυτό το κοινό επιδιώκοντας την «δημοσιογραφία των πολιτών»' και προσπαθώντας να επικεντρωθούν σε θέματα τα οποία παραμένουν «ταμπού» για τα συστημικά ΜΜΕ», γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα των NewYorkTimes, το οποίο αναφέρεται εκτενώς σε αρκετές εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, κλείνει επισημαίνοντας:

«Καθώς η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση μεγαλώνει και τα κανάλια τα οποία ''πνίγονται'' οικονομικά μεταδίδουν επαναλήψεις αντί για αυθεντικά προγράμματα, οι εναλλακτικές ιστοσελίδες μπορεί να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κοινό».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Β. Σόιμπλε στην «Κ»: «Οχι» σε κούρεμα, «ναι» σε νέο πακέτο ''βοήθειας''.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα δύο χρόνια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αποφεύγει, όμως, να εκτιμήσει το ύψος της νέας οικονομικής βοήθειας, η οποία «σε κάθε περίπτωση, θα είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στα δύο πρώτα προγράμματα». Απεχθάνεται τη λέξη «κούρεμα» και επαναλαμβάνει δυο-τρεις φορές, στη διάρκεια της συζήτησης με την «Κ», το σύνθημα «Ποτέ ξανά». Δεν αποκλείει, όμως, μία άλλη μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους. Αναφέρεται στις συζητήσεις του με τον «Ευάγγελο», όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ομόλογός του. Παραδέχεται ότι βρέθηκε στην Αθήνα –όπου αναμένεται και η καγκελάριος Μέρκελ την προσεχή εβδομάδα– για να δείξει ότι «το Βερολίνο στηρίζει την Ελλάδα σε αυτήν την πορεία». Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία του: «Αν επιθυμεί κανείς παραμονή στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες».

Το βασικό ερώτημα μετά τις ευρωεκλογές για την Ελλάδα είναι πώς μπορεί να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό των δύο επόμενων ετών. Ξέρω ότι έχετε διάφορα σενάρια εργασίας στο συρτάρι του γραφείου σας. Ποιο είναι, όμως, το πιθανότερο; Ενα τρίτο πακέτο;

– Είχαμε πει ήδη μετά την έγκριση του δεύτερου προγράμματος για την Ελλάδα ότι στα μέσα του έτους, μόλις δηλαδή θα έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία και τα ελέγξουμε, θα αναρωτηθούμε τι θα κάνουμε. Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη χρηματοδότησης, θα δούμε με την ελληνική κυβέρνηση πώς θα την επιλύσουμε. Τώρα, όμως, δεν πρέπει να ληφθεί κάποια απόφαση. Ας περιμένουμε ποια θα είναι η εξέλιξη στην Ελλάδα. Ηδη διαφαίνεται ότι τα δημόσια οικονομικά εξελίχθηκαν καλύτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν στο πρόγραμμα. Η εξυγίανση είναι ταχύτερη, δηλαδή και εδώ καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν. Δεν είναι καθόλου απίθανο η Ελλάδα να μπορέσει να βγει εφέτος από την ύφεση. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στο ότι εμείς οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας. Γνωρίζω τις συζητήσεις, αλλά και τις ανησυχίες στην ελληνική κοινή γνώμη για την επιβολή των μεταρρυθμίσεων που συνδέονται με τα προγράμματα. Οι όροι ενός νέου προγράμματος θα είναι σίγουρα λιγότερο επιβαρυντικοί.

– Θα υπάρξουν, δηλαδή, όροι.

– Βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης μπορεί να υπάρξει μόνο υπό προϋποθέσεις. Η υποχρέωση, όμως, αυτή για μεταρρυθμίσεις έχει αποκλειστικά έναν και μόνον στόχο: Να φέρει στην Ελλάδα ανάπτυξη.

– Αν όμως υπάρξει κενό, σε ποιο ύψος το εκτιμάτε;

– Θα ήταν σφάλμα να κάνουμε αυτή τη στιγμή υποθέσεις και εικασίες.

– Ανάμεσα σε 10-15 δισ. ευρώ;

– Το συζητούμενο ποσό θα ήταν, πάντως, πολύ μικρότερο από των δύο πρώτων προγραμμάτων.

– Και ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο μελλοντικός ρόλος του ΔΝΤ;

– Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο να παραμείνει ενεργό το ΔΝΤ. Γιατί από το 2010 μας παρείχε ανεκτίμητη βοήθεια στην αντιμετώπιση της κρίσης. Επειδή όμως το ΔΝΤ έχει τους δικούς του κανόνες, τα πράγματα μερικές φορές δεν είναι απλά. Αλλά η υψηλή τεχνογνωσία του ΔΝΤ λειτουργεί ως αντίβαρο. Και για την περίπτωση της Ουκρανίας, όλοι είπαν αμέσως ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να έχει τον ηγετικό ρόλο.

– Το δεύτερο κρίσιμο ερώτημα είναι, ασφαλώς, η βιωσιμότητα του χρέους. Πώς σκοπεύετε να λύσετε αυτό το πρόβλημα; Με ένα νέο «κούρεμα»; Πιστεύετε ότι ο στόχος του 124% του ΑΕΠ το 2020 είναι ρεαλιστικός χωρίς νέο «κούρεμα»;

– Ναι. Είχαμε σχεδιάσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα πριν από δύο χρόνια και οι σημερινοί αριθμοί είναι καλύτεροι από αυτούς που όριζε το πρόγραμμα. Γι’ αυτό δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να προκύψει η ανάγκη για πρόσθετες ενέργειες αυτή τη στιγμή. Το «κούρεμα» στον ιδιωτικό τομέα ύψους 53% ήταν σωστό την εποχή που αποφασίστηκε και ασχολήθηκα πολύ με το ζήτημα. Εδωσα σκληρές μάχες. Μαζί και σε απόλυτη σύμπνοια με την ελληνική κυβέρνηση, τότε υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Βενιζέλος, δώσαμε μάχες έχοντας τους υπόλοιπους απέναντί μας, ακόμη και την ΕΚΤ, μέχρι να το πετύχουμε. Πολλοί έλεγαν «θα γίνει καταστροφή». Τίποτα δεν συνέβη. Ηταν όμως μια μοναδική περίπτωση και πρέπει να παραμείνει μοναδική.

– Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα είδος αναδιάρθρωσης και όχι «κουρέματος», μέσω της επιμήκυνσης αποπληρωμής και της μείωσης των επιτοκίων;

– Απεχθάνομαι τον όρο «κούρεμα». Και επαναλαμβάνω: Ηταν μια μοναδική περίπτωση. Αυτό το αποφάσισαν και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Εξηγήσαμε όμως, επίσης, ότι σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, θα βοηθήσουμε. Ολοι έχουμε συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα, σ’ αυτήν την πορεία. Η Ευρώπη είναι δυνατή μόνο όταν είναι όλοι δυνατοί.

– Αναφερθήκατε προηγουμένως στον κύριο Βενιζέλο. Εχει επανειλημμένως αναφερθεί μία συνάντησή σας παρουσία των κυρίων Ζαννιά και Ασμουσεν, στην Πολωνία, κατά την οποία συζητήσατε μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όταν εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών. Αληθεύει; Και έχει φύγει το Grexit οριστικά από το τραπέζι;

– Συνέβη το εξής: Οταν ο τότε πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τον Οκτώβριο - Νοέμβριο του 2011, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής των Καννών, ότι σκοπεύει να διενεργήσει δημοψήφισμα, είπα «αυτή είναι απόφαση της Ελλάδας». Το δημοψήφισμα δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Είπα τότε και στη γερμανική Βουλή ότι όσο ο ελληνικός λαός είναι διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος που συνδέεται με τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη, εμείς θα του συμπαραστεκόμαστε. Αν αποφασίσει, όμως, ότι δεν μπορεί πλέον να το κάνει, θα το σεβαστούμε επίσης. Σεβόμαστε την κυρίαρχη απόφαση του λαού, είτε αυτή ληφθεί με δημοψήφισμα είτε από τη Βουλή».

– Θεωρείτε, δηλαδή, ότι ήταν καλή ιδέα το δημοψήφισμα;

– Δεν πρόκειται να το σχολιάσω. Δεν είμαι ο επιστάτης άλλων χωρών. Είμαι απλώς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Είμαστε εταίροι και μάλιστα ισότιμοι. Τηρώ τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Αυτά είχα συζητήσει με τον Ευάγγελο. Κι εκείνος μου είπε: «Οχι, θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη». Θεωρώ, επίσης, πως αυτή ήταν σωστή απόφαση. Από το 2010 τόνιζα στη γερμανική Βουλή: «Ο ελληνικός λαός επωμίζεται ένα βαρύ κόστος προσαρμογής». Παλιότερα είχαμε κι εμείς οι ίδιοι μεγάλα προβλήματα.

– Οχι όμως τόσο μεγάλα. Υποθέτω ότι εννοείτε πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν η Γερμανία η μεγάλη «ασθενής» της Ευρώπης.

– Οχι, δεν εννοώ αυτό. Θυμάμαι απλώς ένα βράδυ, από αυτά που αγωνιούσαμε για την Ελλάδα, ένας συνάδελφος από μια χώρα της Βαλτικής μού είπε: «Ο λαός μου έπρεπε να υπομείνει και να προσπαθήσει πολύ περισσότερο για να βαδίσει τον δρόμο από την πρώην Σοβιετική Ενωση στην Ε.Ε.». Η Ελλάδα υποφέρει εξαιτίας παραλείψεων περασμένων δεκαετιών. Μίλησα, μάλιστα, μία φόρα και με τον κύριο Τσίπρα πολύ ανοιχτά για το θέμα αυτό.

– Τι θα συμβεί, λοιπόν, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές;

– Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε και ο κ. Παπανδρέου. Αν επιθυμεί κανείς παραμονή στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες. Δεν θα ήθελα, όμως, να εμπλακώ σε εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις στην Ελλάδα.

Οι επανορθώσεις έχουν διευθετηθεί

– Τα δύο πρώτα χρόνια της κρίσης υπήρξατε εξαιρετικά αυστηρός απέναντι στους Ελληνες. Επαναλαμβάνατε ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας, ότι πρέπει να κάνουμε τα μαθήματά μας κ.λπ., σε μία χρονική στιγμή που το αντιγερμανικό αίσθημα ήταν ήδη οξυμένο στην χώρα μας. Πιστεύετε ότι εξηγήσατε επαρκώς το πρόγραμμα στον ελληνικό λαό; Σχεδόν δεν μιλούσατε σε ελληνικά ΜΜΕ.

– Μιλούσα με όσα ελληνικά ΜΜΕ ήθελαν να μου μιλήσουν.

Εγώ, πάντως, προσπαθώ πολύ καιρό να κλείσω μια συνέντευξη μαζί σας.

– Τώρα μιλάμε, όμως. Δεν βαθμολογώ άλλες χώρες και δεν θέλω να φαίνομαι διδακτικός. Ο καθένας πρέπει όμως να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του. Αν υπάρχουν πολιτικοί στην Ελλάδα που διατείνονται ότι η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα της χώρας ή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τότε διαφωνώ.

– Εχω, όμως, την αίσθηση ότι η Γερμανία δεν προσπάθησε αρκετά να δείξει τη συμπάθειά της προς τον ελληνικό λαό.

– Ισως έχετε δίκιο. Αλλά δεν αποκλείεται ορισμένοι να μην ήθελαν καν να ακούσουν. Υπάρχουν πολιτικοί στην Ελλάδα που λένε ότι αν οι Γερμανοί καταβάλουν τις αποζημιώσεις από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε θα ισοσκελιστεί το χρέος.

– Είναι κι αυτό μία από τις ερωτήσεις που θέλω να σας θέσω. Αυτό το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αναφέρεται και στο αναγκαστικό δάνειο. Θεωρείτε, λοιπόν, ότι έχουν κλείσει και τα δύο θέματα;

– Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος ήταν πρόσφατα εδώ και ζήτησε συγγνώμη στο όνομα της Γερμανίας. Είπε ότι ενδεχομένως εμείς οι Γερμανοί να μην έχουμε καταλάβει πόσο υπέφερε και η Ελλάδα από τη Γερμανία κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι υλικές επανορθώσεις, όμως, έχουν διευθετηθεί μέσω διεθνών συνθηκών.

– Θεωρείτε ότι τα τρομακτικά ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι εθνικό πρόβλημα ή ευρωπαϊκό, το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μία συντονισμένη ευρωπαϊκή στρατηγική;

– Η ανεργία στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα και ειδικά η ανεργία στους νέους είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας. Πρέπει να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα και με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίας. Ελάχιστοι ίσως έχουν καταλάβει ότι στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης αγοράς ο ανταγωνισμός θα γίνεται συνεχώς εντονότερος και ότι σε άλλα σημεία του πλανήτη το εργατικό δυναμικό προσφέρεται σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

– Ποια είναι, δηλαδή, η λύση; Ολο και χαμηλότεροι μισθοί;

– Περισσότερη καινοτομία, λιγότερη γραφειοκρατία και μια ευρωπαϊκή πολιτική που δεν θα εμποδίζει κάθε εκσυχγρονισμό μέσω μιας πληθώρας ρυθμίσεων. Στην Ελλάδα θα μπορούσε, για παράδειγμα, να παραχθεί ηλιακή ενέργεια με πολύ ανταγωνιστικότερο τρόπο απ’ ό,τι στη Γερμανία, υπό τον όρο ότι θα κατασκευάζονταν τα αντίστοιχα δίκτυα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένας ισχυρός επικοινωνιακός κόμβος. Δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μόνο στην Κωνσταντινούπολη, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει και στην Αθήνα. Η ναυτιλία ήταν ανέκαθεν ένας τομέας στον οποίο οι Ελληνες διέπρεπαν. Ο τουρισμός αναπτύσσεται πάλι, αλλά κι εδώ τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα. Πολλοί Γερμανοί ήρθαν πέρυσι πάλι στην Ελλάδα. Το 2012 τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Εύχομαι το 2014 να έρθουν ακόμη περισσότεροι.

– Εννοείτε λόγω της κακής ατμόσφαιρας στις διμερείς σχέσεις;

– Οχι. Η Ελλάδα ήταν απλώς πολύ ακριβή. Τώρα η κατάσταση βελτιώθηκε. Αλλά οι υποδομές και οι προσφορές πρέπει να βελτιωθούν περισσότερο.

Η προϋπόθεση για ανάπτυξη

– Πριν από τις εκλογές, οι Σοσιαλδημοκράτες έκαναν λόγο για ένα Σχέδιο Μάρσαλ προς την Ελλάδα. Ποια είναι η γνώμη σας;

– Ισως ήταν μια καλή ιδέα για τον προεκλογικό αγώνα των Σοσιαλδημοκρατών, αν όμως δείτε τα νούμερα του Σχεδίου Μάρσαλ, θα αντιληφθείτε ότι σήμερα δεν θα μας πήγαιναν και πολύ μακριά. Σήμερα κάνουμε πολύ περισσότερα. Το σχέδιο Μάρσαλ ήταν μια πρωτοβουλία για την ανοικοδόμηση μιας εντελώς κατεστραμμένης Ευρώπης.

– Πάντως και η Ελλάδα είναι μια –κοινωνικά– εντελώς κατεστραμμένη χώρα.

– Μπορώ ευχαρίστως να σας δείξω μερικές φωτογραφίες από εκείνη την εποχή που απεικονίζουν την κατάσταση στην Ευρώπη, την Αθήνα και τη Γερμανία το 1947. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες που δεν αντιμετωπίζουμε σήμερα τέτοιες καταστάσεις. Πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Γι’ αυτό και ο όρος «Σχέδιο Μάρσαλ» είναι άκαιρος.

– Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η γερμανική εμμονή με τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι ο βασικός υπεύθυνος για τη βαθύτερη μεταπολεμική ύφεση, που γνώρισε η Ελλάδα. Εχετε δεύτερες σκέψεις για το πρόγραμμα; Τι θα αλλάζατε αν μπορούσατε να γυρίσετε πίσω τον χρόνο;

– Μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική δεν είναι το αντίθετο της ανάπτυξης, αλλά η προϋπόθεση για ανάπτυξη.

– Μήπως όμως όχι με την ταχύτητα που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα;

– Τουναντίον, και τα τελευταία οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πορεία ήταν σωστή. Σας λέω και πάλι: Η ανεργία στην Ελλάδα δεν είναι απόρροια της ευρωπαϊκής πολιτικής. Αυτό είναι μια πλάνη. Και μην ακούτε όσους ισχυρίζονται ότι υπήρχε ευκολότερος τρόπος.

– Εσείς πόσα χρόνια πιστεύετε ότι θα χρειαστούν για να φέρουμε αυτά τα εξωφρενικά νούμερα σε αποδεκτά επίπεδα;

– Πιστεύω ότι μέσα σε αυτόν τον χρόνο η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο και θα υπάρξει και πάλι οικονομική ανάπτυξη. Ετσι θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας. Στη σύγχρονη οικονομία δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας μέσω γιγαντιαίων επενδύσεων, αλλά μέσω των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

– Πληροφορηθήκαμε ότι η καγκελάριος θα ταξιδέψει στην Αθήνα, εσείς είστε εδώ, υπάρχει η διάθεση προεκλογικής στήριξης της κυβέρνησης από το Βερολίνο; Ανησυχείτε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα;

– Δεν φοβάμαι τις εκλογές. Είμαι δημοκράτης. Η κυρία Μέρκελ ήταν και πέρυσι εδώ, το ίδιο κι εγώ. Αλλωστε, βρίσκομαι εδώ επειδή η Ελλάδα έχει την προεδρία. Ασφαλώς, όμως, θέλουμε με τις επισκέψεις μας να δείξουμε ότι στηρίζουμε την Ελλάδα σε αυτήν την πορεία, ανεξάρτητα από τις εκλογές. Το κάναμε πέρυσι,το κάνουμε εφέτος, θα το κάνουμε και του χρόνου.

– Και στη Γερμανία, σας ανησυχεί το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»;

– Οπως είπα, δεν ανησυχώ για τις εκλογικές αναμετρήσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε το εν λόγω κόμμα σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

– Και πώς θα το πετύχετε αυτό;

– Διά της πειθούς. Αν δεν καταφέρουμε να πείσουμε την πλειοψηφία του λαού για την ορθότητα της πολιτικής μας, τότε δεν έχουμε σαφή εντολή. Αυτή είναι η ουσία της δημοκρατίας. Και η δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα.

Οι σταθμοί του

1942
Γεννιέται στο Φράιμπουργκ.

1961
Ολοκληρώνει το γυμνάσιο στο Χάουσαχ της Βάδης Βυρτεμβέργης.

1965
Γίνεται μέλος των Χριστιανοδημοκρατών.

1966
Αποφοιτά από τη Νομική του Αμβούργου.

1969
Παντρεύεται την Ινγκεμποργκ Σόιμπλε, με την οποία αποκτά τέσσερα παιδιά.

1971
Λαμβάνει τον διδακτορικό του τίτλο.

1972
Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.

1981
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU.

1984
Υπουργός Επικρατείας επί Χέλμουτ Κολ.

1989
Αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών.

1990
Δέχεται δολοφονική επίθεση με τρεις σφαίρες από ψυχικά άρρωστο άνδρα και καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

1997
Ανακηρύσσεται διάδοχος του Χέλμουτ Κολ, ο οποίος, όμως, χάνει τις εκλογές την επόμενη χρονιά.

1999 - 2000
Εμπλέκεται στο σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης του CDU.

2005
Αναλαμβάνει εκ νέου το υπουργείο Εσωτερικών υπό την Αγκελα Μέρκελ.

2009
Διορίζεται υπουργός Οικονομικών στη δεύτερη κυβέρνηση Μέρκελ.

2013
Ανανεώνει τη θητεία του στην τρίτη κυβέρνηση Μέρκελ.

2014
Γίνεται ο Γερμανός βουλευτής με τη μακροβιότερη θητεία (41 χρόνια).

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Υποψήφιος βγάζει λόγο σε άδεια πλατεία

Από πλήρη αποτυχία στέφθηκε η προεκλογική συγκέντρωση που οργάνωσε το κόμμα, «Ελπίδα Πολιτείας», στην Ξάνθη.

Τα μέλη του κόμματος έστησαν μικροφωνική εγκατάσταση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και ξεκίνησαν να παρουσιάζουν το πολιτικό τους πρόγραμμα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προσελκύσουν ακροατήριο καθώς η πλατεία παρέμεινε απελπιστικά άδεια καθ ’όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης ενώ ούτε οι περαστικοί φάνηκε να συγκινούνται από τις θέσεις του κόμματος ενόψει ευρωεκλογών.


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....