Διυλιστήριο: 04/28/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η Μακεδονία είναι ελληνική!

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέλιος Κούλογλου σε ενημερωτικό portal της ΠΓΔΜ, όπου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η εξωφρενική διαμάχη δημιουργήθηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά και πως η Ελλάδα έχει ηττηθεί σε αυτό το θέμα• προφανώς, επειδή οι περισσότερες χώρες έχουν αναγνωρίσει την «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και η χώρα μας αναζητεί πια μια λύση με σύνθετη ονομασία.

Μετά το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, περνάμε στο Σκοπιανό -ή Μακεδονικό-, ενώ στη συνέχεια θα έρθει στο προσκήνιο το Κυπριακό, ο Εμφύλιος Πόλεμος, η Μικρασιατική Καταστροφή, και, λίγο πριν τις ευρωεκλογές, θα μας απασχολήσει ο Πελοποννησιακός Πόλεμος και το πολύ επίκαιρο θέμα των σχέσεων της Αθήνας με την Σπάρτη.

Είναι πολύ ωραίο που σηκώνει προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ –τώρα που η χώρα μας έχει υποχωρήσει πια επίσημα από τις αρχικές της θέσεις και επιθυμεί τη σύνθετη ονομασία που απέρριπτε το 1992-, λες και έχουμε πάθει όλοι αμνησία και δεν θυμόμαστε πως ο Σαμαράς ήταν τότε υπουργός Εξωτερικών και ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, τον είχε αποπέμψει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό και μετά είχε δηλώσει πως δεν θέλει να ξαναδεί τον Σαμαρά μπροστά του.

Εκτός αν κάποιος θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά πιο πατριώτη και πιο «Μακεδονομάχο» από τον Μακεδόνα Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Πάντως, αν ο Σαμαράς -που ξεπουλάει τη χώρα- είναι πατριώτης, εγώ είμαι η Λένω η Μπότσαρη, η αδελφή του Γιάννη, και ζωντανή δεν πιάνουμαι εις των Τουρκών τα χέρια.

Από το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» το 1992, έχουμε φτάσει σήμερα η χώρα να ξεπουλιέται και να υποθηκεύεται για δεκαετίες, οπότε ούτε η Ελλάδα δεν είναι πια ελληνική.

Πάντα επίκαιρη η ρήση του Ουίνστον Τσόρτσιλ «Τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη Ιστορία απ’ όση μπορούν να καταναλώσουν» αλλά, αν το μόνο που μπορείς να καταναλώσεις πια είναι η Ιστορία, είσαι φτωχός, βλάκας και χάπατο, οπότε άσε κατά μέρος την Ιστορία και ασχολήσου και λίγο με το παρόν.

Γιατί και το παρόν θα είναι κάποτε Ιστορία και θα γελάνε όλοι μαζί μας.

(Για να προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να φέρει τη συζήτηση στα εθνικά θέματα –τα οποία η ίδια χειρίστηκε άθλια ως κυβέρνηση-, σκέφτομαι πως αφενός τα ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ χαμηλό και αφετέρου πως η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι πιο άσχημη απ’ όσο νομίζουμε.)

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τί έγινε ρε παιδιά;..

    ..εμείς δεν είχαμε ένα κοτζάμ πρωτογενές πλεόνασμα,
..και δεν ξέραμε και τί να το κάνουμε;

Τί σκ@τά μας λεν οι κουτόφραγκοι;
Πού το βρήκε εκείνη η Eurostsat ότι έχουμε δημοσιονομικό έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ, και συνολικό χρέος 175,1%;
Και ποιά είναι αυτή πιά που τα ξέρει όλα; Και με τέτοια ακρίβεια!
Σιγά κυρά μου! Σε ξέρει η μάνα σου; Τί Eurostat και αηδίες;

Μπορείς να ξέρεις εσύ περισσότερα απ' το δικό μας παιδί το ψηλό, το τσίλικο, το μπάνικο; Μη λέμε χαζά!

Τί πάει να πεί δηλαδή ότι το δικό μας το έλλειμμα είναι το δεύτερο χειρότερο όχι μόνο μεταξύ των 18 χωρών της Eυρωζώνης, αλλά και μεταξύ των 28 κρατών όλης της ΕΕ;
Αφού η παλικαρίνα απ' την Καλαμάτα, τούπε λέει το Στουρνάρι ότι έχουμε περίσσεμα! Κι όποιος πεινάει, λέει, νάρθει να πάρει ''συμπλήρωμα''! Όπως κάναμε στην κατασκήνωση όταν είχε πατάτες τηγανητές!

Και τί πάει να πεί ότι το χρέος της Ελλάδας αποτελεί νέο πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ;
Ρε, δεν τ' αφήνετε αυτά μεγάλοι άνθρωποι, που μη δείτε άλλον να προκόψει, μη δείτε κιμπάρη άντρα να πάει μπροστά, με τα success story του και με τα όλα του,
..αμέσως να τον κακολογήσετε, να τον ''θάψετε''! Ντροπή ''κατίνες''!

Και άντε, ας πούμε ότι έχετε και λίγο δίκιο!
Τα λένε αυτά προεκλογικές μέρες; Τί θέλετε δηλαδή; Να πάθει ο ασίκης κανά στραπάτσο, και να βρεθεί να κοιτάει το ταβάνι του σπιτιού του τ' ανάσκελα; Αυτό θέλετε;
Αφού για σάς δουλεύει ο λεβένταρος! Για την τσεπούλα σας και το καλό σας! Ναρθούν δηλαδή τίποτε άλλοι και να μπλέξετε;

Άϊντε λοιπόν, αφήστε τις μ@λακίες, κι ελάτε όλοι μαζί ν' αναφωνήσουμε:
Ζήτω το πρωτογενές πλεόνασμα!
Ζήτω το success story!
ΖΗΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΕΥΤΑΡΑ!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν ο «μικρός ΣΥΡΙΖΑ» πυροβολεί τον «μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ». Του Σταύρου Λυγερού


  • Εάν οι πολίτες νομίζουν ότι ψηφίζουν πατριωτική Αριστερά και τους προκύψουν εθνομηδενιστές θα πρόκειται για πολιτικοεκλογική αεροπειρατεία.
  • Η θεμελιώδης αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι εσωκομματικοί συσχετισμοί στην Κουμουνδούρου αντανακλούν τους συσχετισμούς στην παραδοσιακή εκλογική βάση του 4%. Δεν εκφράζουν, όμως, τους εκλογικούς πρόσφυγες (κυρίως κεντροαριστερούς) που το 2012 έδωσαν το 27%.
  • Δεν είναι τυχαίο ότι για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους επέλεξε κατά κανόνα κομματικούς υποψηφίους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το φάσμα εκλογικής πανωλεθρίας.
  • Για να ανταποκριθεί σ' αυτό το ιστορικό αίτημα, ο Τσίπρας πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τις απολύτως μειοψηφικές ιδεοληψίες που κυριαρχούν στην Κουμουνδούρου.

Από www.theinsider.gr



Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναπυροβολήσει τα πόδια της, αλλά αυτή τη φορά το τραύμα στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραίο. Στην Κουμουνδούρου θεωρούσαν ανοήτως ότι το κόψιμο της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο θα περνούσε ντούκου.
Η υπόθεση, όμως, λειτούργησε σαν καταλύτης για να τεθούν ευρύτερα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που η κομματική γραφειοκρατία αντιλαμβάνεται το εθνικό συμφέρον και βεβαίως για την ικανότητά της να χειρισθεί τα εθνικά θέματα. Μ' αυτή την έννοια, ο Τσίπρας προσέφερε πολύτιμο δώρο στον Σαμαρά.

Πέρα, όμως, από την πολιτική διάσταση, υπάρχουν και δύο ακόμα διαστάσεις. Η πρώτη είναι το γεγονός πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, με την οποία ενέκρινε την υποψηφιότητα Σαμπιχά. Η δεύτερη διάσταση είναι ο ανθρωποφαγικός τρόπος, με τον οποίον η Κουμουνδούρου αντιμετώπισε τη ρομά ακτιβίστρια. Αντί να της δώσei εξηγήσεις, άφησε δημοσίως να αιωρούνται άθλιοι υπαινιγμοί.

Ας σημειωθεί ότι η νομαρχιακή επιτροπή Ξάνθης, που χάλασε τον κόσμο για την υποψηφιότητα της Σαμπιχά, είχε εγκρίνει ενθέρμως την υποψηφιότητα (για το περιφερειακό συμβούλιο) του δεδηλωμένου Τούρκου εθνικιστή Κουρτ, ο οποίος υπερηφανεύεται για τις σχέσεις του με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι ούτε ο πολιτικός στραβισμός της νομαρχιακής επιτροπής ούτε οι απολύτως περιθωριακές απόψεις του Χριστόπουλου. Το πρόβλημα είναι ότι ο Τσίπρας, που διεκδικεί να κυβερνήσει την Ελλάδα, αποδέχεται αυτές τις πρακτικές κι απόψεις. Η Κουμουνδούρου κάλυψε πολιτικά τη νομαρχιακή της Ξάνθης και για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τις απόψεις Χριστόπουλου επιστράτευσε τον Γλέζο!

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό της τάξεως του 4% δεν είχαν μεγάλη σημασία τα όσα έλεγαν στελέχη του. Τώρα, όμως, που ζητάει από τους Έλληνες να του εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση, δεν αρκούν οι γενικολογίες και οι υπεκφυγές. Οφείλει να ξεκαθαρίσει πως αντιλαμβάνεται τα εθνικά συμφέροντα.

Εάν οι πολίτες νομίζουν ότι ψηφίζουν πατριωτική Αριστερά και τους προκύψουν εθνομηδενιστές θα πρόκειται για πολιτικοεκλογική αεροπειρατεία. Είναι κοινό τόπος ότι οι ιδεολογικές αντιλήψεις της Κουμουνδούρου, αλλά και η πολιτική της στα εθνικά θέματα, έχουν επηρεασθεί αποφασιστικά από τον εθνομηδενισμό της κομματικής μικρογραφειοκρατίας που προέρχεται κυρίως από το πάλαι ποτέ ΚΚΕεσωτ και ορισμένων συνιστωσών.

Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκουν ευήκοα ώτα στην Κουμουνδούρου όσοι αποκαλούν τη FYROM Μακεδονία, καταγγέλουν την καταπίεση της "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα, μιλάνε για Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου κι όχι για ψευδοκράτος, χαρακτηρίζουν τις μονομερείς τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο ανταγωνισμό δύο εθνικισμών ή και φαντασιώσεις Ελλήνων εθνικιστών και τέλος ζητάνε να μην εμποδίζεται η είσοδος παράνομων μεταναστών. Είναι οι ίδιοι που αποκαλούν τη μουσουλμανική μειονότητα «ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα», θεωρώντας αφήγημα του ελληνικού εθνικισμού τη διάκριση σε τουρκογενείς, πομάκους και ρομά!

Ο Χριστόπουλος έχει δίκιο όταν δηλώνει δημοσίως ότι η Κουμουνδούρου τον επέλεξε για υποψήφιο ευρωβουλευτή ακριβώς λόγω αυτών των απόψεών του. Τις ίδιες απόψεις, άλλωστε, εξέφρασε και η νομαρχιακή επιτροπή Ξάνθης και η Αυγή στο κύριο άρθρο της περασμένης Τετάρτης. Ένα άρθρο που παρεμπιπτόντως απέπνεε έντονα σταλινικές μεθόδους.

Η θεμελιώδης αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι εσωκομματικοί συσχετισμοί στην Κουμουνδούρου αντανακλούν τους συσχετισμούς στην παραδοσιακή εκλογική βάση του 4%. Δεν εκφράζουν, όμως, τους εκλογικούς πρόσφυγες (κυρίως κεντροαριστερούς) που το 2012 έδωσαν το 27%. Η στρατηγική πρόκληση για την Κουμουνδούρου είναι να υπερβεί την παραδοσιακή ιδεολογικοπολιτική περιχαράκωση του μικρού κόμματος διαμαρτυρίας, να αποκτήσει αίσθηση εθνικής ευθύνης και να μετεξελιχθεί σε αξιόπιστο κόμμα εξουσίας.

Το ζητούμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να απαλλάξει τη χώρα από τα δεσμά των μνημονιακών πολιτικών και να οικοδομήσει μία οικονομικά εύρωστη, κοινωνικά δίκαιη και εθνικά ισχυρή Ελλάδα. Για να ανταποκριθεί σ' αυτό το ιστορικό αίτημα, ο Τσίπρας πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τις απολύτως μειοψηφικές ιδεοληψίες που κυριαρχούν στην Κουμουνδούρου. Η κομματική γραφειοκρατία, όμως, που θεωρεί τον εαυτό της ιδιοκτήτη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι διατεθειμένη να χάσει τον έλεγχο.

Ούτε, άλλωστε, ο Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να συγκρουσθεί μαζί της. Τα μέχρι τώρα βήματά του είναι μικρά και δειλά, ενώ δεν λείπουν και τα πισωγυρίσματα. Ίσως γιατί και ο ίδιος, ως παιδί του κομματικού σωλήνα, είναι μπολιασμένος μ' αυτές τις ιδεοληψίες και υποταγμένος στην άτυπη κομματική επετηρίδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους επέλεξε κατά κανόνα κομματικούς υποψηφίους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το φάσμα εκλογικής πανωλεθρίας. Εάν είχαν επιλέξει προσωπικότητες ικανές να προσελκύσουν και στις αυτοδιοικητικές κάλπες τους εκλογικούς πρόσφυγες, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Όσο ο Τσίπρας δεν ολοκληρώνει τη ιδεολογικοπολιτική του υπέρβαση δεν θα αποκτήσει στόφα κυβερνήτη. Και βεβαίως δεν θα μπορεί να μετεξελίξει το κόμμα του. Προς το παρόν συνηθίζει να βάζει τις αντιθέσεις κάτω από το χαλί και να παλινδρομεί ανάμεσα σε συμπεριφορές κόμματος του 4% και κόμματος του 27%. Όποιος, όμως, πατάει σε δύο βάρκες πέφτει στη θάλασσα.

Αυτό που συμβολίζει και εκφράζει η υποψηφιότητα Σαμπιχά είναι στον αντίποδα αυτού που συμβολίζει και εκφράζει η υποψηφιότητα Χριστόπουλου. Για την οργανωτίστικη και ψηφοθηρική ματιά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Έτσι, όταν εκδηλώθηκε η επίθεση εναντίον της ρομά ακτιβίστριας με αναληθείς στερεοτυπικές κατηγορίες, ο Τσίπρας υποχώρησε ατάκτως, χωρίς να ψάξει την ουσία. Την έκοψε, νομίζοντας ότι δεν θα ανοίξει μύτη. Άνοιξε, όμως, τον ασκό του Αιόλου και θα πληρώσει εκλογικό κόστος. Όταν εξορίζεις την ιδεολογία και την πολιτική αυτές σε εκδικούνται. Το ίδιο κι όταν προκαλείς το πατριωτικό αίσθημα των ψηφοφόρων σου.

Όσο δεν αποσαφηνίζεται η ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία του "μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ" οι αντιφάσεις θα αναβλύζουν σ' όλα τα επίπεδα. Και βεβαίως θα δίνουν ευκαιρίες στον πολυπλόκαμο προπαγανδιστικό μηχανισμό της «παράταξης του Μνημονίου» να επιτίθεται και να επιφέρει πλήγματα. Στην Κουμουνδούρου, όμως, δεν προβληματίζονται σοβαρά για τα αυτογκόλ και κυρίως για την ανικανότητά τους να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικοεκλογικά την πρωτοφανή κοινωνική οργή.
Realnews


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαμαράς: Δεν νομοθετώ αν δεν το πει η Μέρκελ! Μαρτυρία – σοκ Γερμανού εταίρου (video)

Στην επιβεβαίωση όλων όσοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα, από το 2010 και μετά, βρίσκεται σε καθεστώς επικυριαρχίας και κουμάντο κάνει η γερμανική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ προχώρησε ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων κ.Βέμπερ υποστηρίζοντας, δημόσια, ότι «ο Σαμαράς (του) είπε να παρακαλέσει τη Μέρκελ να μεσολαβήσει στην τρόικα για να του επιτρέψει να αλλάξει η νομοθεσία για τις συνδρομές στα Επιμελητήρια»!

Η δημόσια δήλωση του κ. Βέμπερ, όσο και αν ακούγεται απίστευτη, όσο και αν για τα συστημικά ΜΜΕ (για ευνόητους λόγους) δεν αποτέλεσε είδηση, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Φλωρά, την Παρασκευή 25 Απριλίου, η Κεντρική ΈνωσηΕπιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) είχε έκτακτη συνεδρίαση στο κτίριο του ΕΒΕΑ για το θέμα της συνδρομής στα Επιμελητήρια. Παρών ήταν και ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, Γερμανός, κ. Βέμπερ.

«Ήμουν παρών στο ακροατήριο και αυτά που άκουσα με άφησαν άναυδο» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Φλωράς επισημαίνοντας ότι την αμέσως προηγούμενη ημέρα ο κ. Βέμπερεπισκέφθηκε τον κ. Σαμαρά μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ Γ.Μίχαλο και τον γραμματέα των Ευρωεπιμελητηρίων. Στο πλαίσιο της συνάντησης τους, συζήτησαν διάφορα θέματα και ανάμεσα στα άλλα το θέμα της συνδρομής των Επιμελητηρίων (που καταργείται από την 1η Ιανουαρίου του 2015).

Το ρουσφέτι που ζήτησε ο Σαμαράς

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βέμπερ από το βήμα της ΚΕΕΕ, ο πρωθυπουργός του είπε «αν μπορείτε παρακαλέστε την κ. Μέρκελγια να μεσολαβήσει στην Τρόικα για να μου επιτρέψει να αλλάξω την νομοθεσία για τα Επιμελητήρια. Εγώ δεν μπορώ να αλλάξω την νομοθεσία μόνος μου (…) έχω τα χέρια δεμένα»! Μάλιστα, ο κ. Βέμπερ έκανε και τη χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια, όπως φέρεται με βάση τη μαρτυρία του να έκανε ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους!

Η ομολογία της «κατοχής» της Ελλάδας από ξένες δυνάμεις είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά του ΔΣ της ΚΕΕΕ, ακούστηκε από σχεδόν όλους τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Ελλάδος και φυσικά είναι αποτυπωμένη στην κάμερα που υπήρχε στον χώρο, αναφέρει ο κ. Φλωράς και καταλήγει: «Ο κ. Σαμαράς έμεινε μόνος του στο κάδρο, απαλλάσσοντας από ευθύνες των υπουργό του για Ανάπτυξη που έχει και την ευθύνη των Επιμελητηρίων. Προσωπικά νοιώθω αηδία για το γεγονός ότι η χώρα μου βρίσκεται σε κατοχή και υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι με λαϊκή εντολή μας κυβερνούν».

Δείτε το βίντεο – video στον ακόλουθο σύνδεσμο (4:41 και μετά, η επίμαχη φράση στο 6:10)



Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΥΓΕ!!!!ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ 60 ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΡΗΨΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!!!!

Η Κρήτη σήμερα έκανε το δεύτερο βήμα. Πιστή στο χρέος να υπερασπιστεί τη θάλασσα και το περιβάλλον της, έφτιαξε μία συμβολική πλωτή ασπίδα κι έστειλε το μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν την υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο, πως δεν σκοπεύει να τους αφήσει ανενόχλητους να παίζουν με το μέλλον της.Χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν το μεσημέρι στα Σφακιά, παρά τις καιρικές συνθήκες που δεν αποδείχτηκαν και τόσο ευνοϊκές και επιβιβάστηκαν σε 60 σκάφη κι ένα επιβατηγό πλοίο που επιστρατεύτηκε για να τους μεταφέρει ανοιχτά της Γαύδου, λίγα μίλια μακρύτερα από το σημείο που σχεδιάζεται να ξεκινήσει η υδρόλυση του χημικού εφιάλτη στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου.Μαζί τους στην κινητοποίηση ήταν το "πλοίο της Γάζας", ο Άη Νικόλας με 15 ακτιβιστές πλήρωμα που ήρθε μετά από 24ωρες ταξίδι στην Κρήτη για να τεθεί στη διάθεση των Κρητικών και του αγώνα τους. 

Τη φωνή τους εξάλλου σήμερα, ένωσαν με τους Κρήτες και οι κάτοικοι των Κυθήρων που επίσης κινητοποιούνται για τα χημικά και την υδρόλυση. 
Η σημερινή κινητοποίηση είχε μεν συμβολικό χαρακτήρα αλλά απώτερος σκοπός της είναι να δείξει στους διεθνείς παράγοντες πως οι Κρητικοί είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν το δίκιο της θάλασσας. Ο τόπος μας δεν παράγει χημικά, δεν εμπορεύεται ουσίες θανάτου και δεν θα ανεχτεί να μολυνθεί από εκείνους που τις διακινούν και τις καταστρέφουν.
Ο αγώνας των κρητικών δείχνει ήδη πως έχει αποτελέσματα: θορύβησε τους συντονιστές του "πειράματος της Μεσογείου" κι ήδη κάποιες χώρες παίρνουν αποστάσεις από την ευθύνη του σχεδιασμού. Η Κρήτη θα συνεχίσει μέχρι να δικαιωθεί. Κι αν χρειαστεί -όπως είπαν οι συντονιστές της σημερινής διαμαρτυρίας- την επόμενη φορά ο "στολίσκος" της Κρήτης με τα μικρά πλεούμενα θα βγει στη Μεσόγειο και θα ζητήσει εξηγήσεις για το έγκλημα που σχεδίασαν σε βάρος του τόπου και της θάλασσάς μας.

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Σας προσφωνώ Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος»….Κούλογλου υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα υποστήριξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ.Κούλογλου στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα indepentent.mk προκάλεσαν την έντονη αντιπαράθεση πολλών Ελλήνων.Ο δημοσιογράφος μιλώντας στην σκοπιανή ιστοσελίδα του independent.mk τόνισε μεταξύ άλλων: «Σας προσφωνώ Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος»….

Κατηγόρησε, μάλιστα, τον Σαμαρά ότι ήταν εκείνος που ουσιαστικά δημιούργησε το ζήτημα. «Την αντιπαράθεση τη δημιούργησε ο Αντώνης Σαμαράς τη δεκαετία του 90’» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ.Κούλογλου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο για να σώσει την τιμή της. δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω σε ποια λύση θα πρέπει να φτάσουμε, ωστόσο από τη δική μου οπτική, αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικότερες προκλήσεις σήμερα». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στις 26 Μαρτίου .
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη εξαθλίωση παγκοσμίως η Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα ανάλυσης δεδομένων του 2013 που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Cato, στη λίστα των δέκα χωρών με τη μεγαλύτερη εξαθλίωση παγκοσμίως βρίσκεται και η Ελλάδα. Η Βενεζουέλα βρίσκεται στην κορυφή με το έθνος της να συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά εξαθλίωσης, ενώ ακολουθεί το Ιράν και η Σερβία. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Αργεντινή και ακολουθούν κατά σειρά η Τζαμάικα, η Αίγυπτος, η Ισπανία, η Ν.Αφρική, η Βραζιλία και τέλος η Ελλάδα. Οι συνολικά 90 χώρες που περιλαμβάνονται στον "δείκτη δυστυχίας" επιλέχθηκαν με βάση τα δεδομένα του Economist Intelligence Unit και αναλύθηκαν από τον καθηγητή Steve Hanke του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ο τύπος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρτιση του καταλόγου αφορά τον πληθωρισμό, τα επιτόκια δανεισμού, και τα ποσοστά ανεργίας και τη μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ από έτος σε έτος. Ο πληθωρισμός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που μαστίζει τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες χώρες που παρατίθενται. Για την Ελλάδα, ο παράγοντας που υπήρξε καθοριστικός στη διαμόρφωση της θέσης της στη λίστα ήταν η ανεργία. Αναλυτικά ο κατάλογος με τις 90 χώρες που παρουσιάζονται στην Έκθεση:

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....