Διυλιστήριο: 08/07/13
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

«Ενεργειακό Μνημόνιο» υπογράφουν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ

Μνημόνιο συνεργασίας αναμένεται να υπογράψουν την Πέμπτη Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα. Προς το σκοπό αυτό, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συμμετέχει σε τριμερή συνάντηση εργασίας, σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, που πραγματοποιείται στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής προώθησης της περιφερειακής συνεργασίας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και Αν. Μεσογείου.

Στη συνάντηση, στην οποία μετέχουν επίσης ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης και ο υπουργός Υδάτων και Ενεργειακών Πόρων του Ισραήλ, Silvan Shalom, πρόκειται να υπογραφεί τριμερές μνημόνιο κατανόησης (Memorandum of Understanding) από τους τρεις υπουργούς, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας (ενεργειακές υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, φυσικοί πόροι), της προστασίας του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Οι υπουργοί των τριών χωρών αναμένεται να εκδώσουν κοινή διακήρυξη με την οποία θα δηλώνουν την υποστήριξή τους στο σχέδιο ενεργειακής διασύνδεσης «EuroAsia Interconnector», το οποίο διασυνδέει τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, μεταφορικής ισχύος 2000 MW, μέσω της πόντισης σχετικού ηλεκτρικού καλωδίου μεταξύ των τριών χωρών.
Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ χαρακτήρισε «γεγονός ιστορικής σημασίας» την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων μεταξύ της χώρας του, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ο Σαλόμ, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Γεωργίας και Φυσικών Πόρων της Κύπρου Νίκο Κουγιάλη, δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση των θεμάτων ενέργειας και υδάτινων πόρων, όπως επίσης και του θέματος ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ είναι σήμερα καλύτερες από ποτέ, προσθέτοντας ότι η υπογραφή του μνημονίου θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις τρεις χώρες. Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός ανέφερε ότι αρχίζει μια νέα συνεργασία Κύπρου- Ισραήλ στον τομέα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων και της χρήσης του ανακυκλωμένου νερού στη γεωργία.

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στον αρμόδιο υπουργό: Δεν ενημερώθηκε η Βουλή   


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού και κυπριακού τύπου ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτης φέρεται να υπογράφει στη Λευκωσία την Τετάρτη (7/8) με τους ομολόγους του της Κύπρου κ. Γ. Λακκοτρύπη και του Ισραήλ κ. Σιλβάν Σαλόμ, Μνημόνιο που θα αφορά, μεταξύ άλλων, εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και τον υποβρύχιο ηλεκτρικό αγωγό Ισραήλ-Κύπρου και Ελλάδας.  
Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως η υπογραφή του εν λόγω μνημονίου έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την επίσκεψη του Α. Σαμαρά, στις ΗΠΑ.  
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο υπουργός:  
1. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με το ενεργειακό Μνημόνιο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ;
2. Αν ναι, πότε, με ποιες διαδικασίες και πως πρόεκυψε, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Βουλής, η ανάγκη ενός μνημονίου ανάμεσα στην Ελλάδα την Κύπρο και το Ισραήλ και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενό του; Τι εξυπηρετεί ένα ενδεχόμενο τέτοιο μνημόνιο και γιατί είναι επωφελές για Ελλάδα και Κύπρο;
3. Συνδέεται η επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ με τα αναγραφόμενα περί μνημονίου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ;
Οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Π. Λαφαζάνης, Θ. Πετράκος και Ε. Ουζουνίδου. Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φουκουσίμα. 300 τόνοι μολυσμένου νερού διαρρέουν καθημερινά στον ωκεανό, τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Συναγερμό στην ιαπωνική κυβέρνηση σήμαναν οι αποκαλύψεις για αύξηση της διαρροής υπόγειων ραδιενεργών υδάτων από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 300 τόνοι μολυσμένου νερού διαρρέουν καθημερινά στον ωκεανό, τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Αναλυτές καταλογίζουν ανικανότητα στην εταιρεία Tepco, που διαχειρίζεται το εργοστάσιο μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι το 2011.

Σε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δεσμεύτηκε να λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Η κατάσταση είναι επείγουσα. Πρέπει να επέμβουμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε ολόκληρη την ευθύνη στην Tepco. Πρέπει να λάβουμε μέτρα σε εθνικό επίπεδο», υποστήριξε σε υψηλούς τόνους ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Πρώτος κυβερνητικός στόχος είναι η μείωση της ποσότητας του ραδιενεργού ύδατος που διαρρέει, σε 60 τόνους ημερησίως μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τελευταίο πενθήμερο το επίπεδο της ραδιενέργειας στην περιοχή αυξήθηκε κατά 47 φορές.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ALERT της ΙΝΤΕRPOL / TOP SECRET της Σαουδικής Αραβίας Πως μπαίνουν στον καλό δρόμο ...για τη Συρία χιλιάδες θανατοποινίτες. Ο ρόλος των ΗΠΑ


Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Η Ουάσιγκτον σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της επιχειρησιακής εμπλοκής της στις συντονισμένες αποδράσεις χιλιάδων θανατοποινιτών τζιχαιστών της Ανατολής, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από την
Interpol, έκλεισε 22 πρεσβείες της, προσποιούμενη επαπειλούμενο κίνδυνο από επίθεση της Αλ Κάιντα . Στη συνέχεια μιας σειράς αποδράσεων από φυλακές σε εννιά χώρες-μέλη της Interpol μόνο τον τελευταίο μήνα, κυρίως σε Ιράκ,Λιβύη και Πακιστάν η Γενική Γραμματεία τoυ Οργανισμού σήμανε συναγερμό για την ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο καλώντας σε μια πιο μεγάλη επαγρύπνηση. Όπως ανακοινώνει η Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας σε δελτίο τύπου (03/08/13), 190 χώρες του Οργανισμού ενημερώνονται περί των αποδράσεων ισλαμιστών κρατουμένων ώστε να διερευνηθεί περεταίρω αν αυτές είναι συντονισμένες ή αλληλένδετες και να υπάρξει επαγρύπνηση από όλες τις χώρες για τυχόν εντοπισμό τους. Η Interpol εκτιμά ότι υπεύθυνη για τις αποδράσεις είναι η Αλ Κάιντα και παραθέτει στο δελτίο τύπου τη διαβίβαση πληροφοριών από τις ΗΠΑ ότι περιμένουν χτύπημα από την ίδια οργάνωση πριν τις 31/08/13. Η αρμόδια Διεύθυνση δε δίνει τη λίστα των χωρών στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι αποδράσεις, προφανώς αναφέρεται στις εξής πρόσφατες οργανωμένες επιχειρήσεις :

• Στις 23/07/13, γύρω στους 500 με 1000 κρατούμενους απέδρασαν από τις φυλακές Τaj και Abou Graib του Ιράκ.
• Στις 27/07/13, 1.117 κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές Kouafia, περίχωρα της Βεγγάζης στη Λιβύη.
• Τη νύχτα της 29ης προς 30/07/13, 243 Ταλιμπάν απέδρασαν από την φυλακή της Dera Ismail Khan του Πακιστάν.

Ενώ επίσημα ύποπτη για συμμετοχή στις αποδράσεις θεωρείται η Αλ Κάιντα, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι οι αποδράσεις πραγματοποιήθηκαν με ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο εξειδικευμένων κομμάντο που παραπέμπουν περισσότερο σε μυστικές υπηρεσίες ειδικών αποστολών ( Voltaire.net) .

Σύμφωνα με το ίδιο γαλλικό δίκτυο, τα γραφεία στρατολόγησης των ιδιωτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο στο να διοχετεύσουν προσωπικό για τζιχάντ στη Συρία.Το πρόβλημα λύθηκε με τις ενορχηστρωμένες αποδράσεις σκληραγωγημένων Τζιχαιστών.
Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή οι Ιρακινοί φυλακόβιοι έχουν ήδη αφιχθεί στα πεδία της μάχης. Σε μια χρονική περίοδο που η συγκυρία του πολέμου στη Συρία έχει αναδείξει το διπλό ρόλο των ΗΠΑ σε σχέση με την ισλαμική τρομοκρατία, το επιτελείο Ομπάμα στήνει σκηνικό έντασης με Αλ Κάιντα για να ανατροφοδοτήσει τον αμερικανικό μύθο του έθνους –στόχου της τρομοκρατίας. Να σημειώσουμε ότι το σλόγκαν κοινής γνώμης και στελεχών της αντιπολίτευσης στις ΗΠΑ είναι : « Δανειζόμαστε από την Κίνα, για να πληρώνουμε τους τρομοκράτες που θα μας χτυπήσουν ! »

Το copyright της αξιοποίησης θανατοποινιτών για στελέχωση του Τζιχάντ στη Συρία, είναι σαουδαραβικής προέλευσης. Σύμφωνα με έγγραφο απόρρητης διαβάθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, αμνηστεύονται κατάδικοι υπό τον όρο της αποστολής τους στα πεδία των μαχών της Συρίας.

Παραθέτουμε αντίγραφο του εγγράφου με μετάφραση από την αραβική :

Σαουδική Αραβία top secret

« Βασίλειο Σαουδικής Αραβίας
Υπουργείο Εσωτερικών
Αρ. :71466/J /H
Συνημμένα :
Ημερομηνία 25/5/1433 Εγίρα [μ.Χ.17/Απριλίου/2012]
(Απόρρητο)

Στο όνομα της Aυτού Μεγαλειότης στρατηγού Suood Al Thnayyan
Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών

Ειρήνη σε σας και το Έλεος του Θεού και η ευλογία του

Σχετικά με το τηλεγράφημα της Βασιλικής Αυλής αρ.112 με ημερομηνία 19 /04/ 1433 Εγίρα [3 Μαρτίου 2012] που αναφέρεται σε κρατουμένους στις φυλακές της Σαουδικής Αραβίας.

Κατηγορούμενοι για εγκλήματα που σύμφωνα με το Ισλαμικό Δίκαιο της Σαρία αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή δια αποκεφαλισμού.
Σας γνωστοποιούμε ότι διαμοίφθηκε διάλογος με υπόδικους ποινικούς αποδεδειγμένα ενόχους για διακίνηση ναρκωτικών ,δολοφονίες,βιασμούς με τις κάτωθι υπηκοότητες:
110 Υεμένης, 96 Ιράν, 254 Συρίας, 82 Ιορδανίας, 68toncul, 32 Αφγανιστάν, 94 Αιγύπτου, 203 Πακιστάν, 23 Ιράκ, 44 Κουβέιτ, 21 Παλαιστίνης, 212 Σαουδικής Αραβίας.
Ήρθαμε σε συμφωνία μαζί τους που προβλέπει την άμεση απελευθέρωση και αμνήστευση αυτών από την θανατική ποινή καθώς και την καταβολή εκ μέρους μας μηνιαίου εισοδήματος στις οικογένειές τους υπό την προυπόθεση να προωθηθούν αφού πρώτα εκπαιδευθούν κατάλληλα στη Συρία για να συμμετάσχουν στο Τζιχάντ και να επιστρέψουν ακωλύτως στη Σαουδική Αραβία.

Παρακαλούμε όπως εγκρίνετε τη συμφωνία.

Υπογραφή
Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών
Αbdullah bin Ali al-Rmezan »

Πηγές : Interpol, Voltaire κ.ά.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....