Διυλιστήριο: 08/23/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Έγγραφα - Τ.Σόρος: «Πληρώσαμε 6 ελληνικές εφημερίδες, 10 ρ/τ και 6 ιστοσελίδες για να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα»!του Πάνου Πέτρου-Δαμουλιάνου

Ενα από τα από τα 2.500 έγγραφα που αποκάλυψαν τα DCLeaks περιγράφουν ακριβώς πόσα ελληνικά ΜΜΕ αγοράστηκαν από τον Τζόρτζ Σόρος για να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα το 2014!

Πραγματική δυσωδία από τις αποκαλύψεις για πληρωμή 6 ελληνικών εφημερίδων, 10 ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και 6 ενημερωτικών ιστοσελίδων, οι οποίοι λειτούργησαν ως πράκτορες του μεγαλοεπενδυτή και χρηματοδότη όλων των "βρώμικων καταστάσεων" Τζορτζ Σόρρος!

Ποιοι ήταν οι αποδέκτες των δωροδοκιών δεν αναφέρεται, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο να αποκαλυφθεί: Με εξαίρεση το pronews.gr όλοι οι άλλοι διαδικτυακοί ενημερωτικοί ιστότοποι της πρώτης πεντάδας επισκεψιμότητας στήριξαν φανατικά της ουκρανική "επανάσταση"! Και φυσικά όλα τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια.

Γι όλους αυτούς ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Β.Γιανουκόβιτς, ήταν"δικτάτορας που έπρεπε να ανατραπεί"!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, μια χώρα που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Σόρος και την ΜΚΟ του ήταν η Ουκρανία και σύμφωνα με τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, ο εκατομμυριούχος ήθελε να χρηματοδοτήσει ελληνικά ΜΜΕ προκειμένου να υποστηρίξουν τα σχέδια και την ρητορική του αναφορικά με την Ουκρανία, αλλά την ίδια ώρα να γυρίσουν τις πλάτες τους στην Ρωσία.

Το «Zerohedge» κάνει λόγο για μια «καλά χρηματοδοτούμενη και ενορχηστρωμένη εκστρατεία σπίλωσης» και τονίζει πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Σόρος είχε βαθιά ανάμειξη στις διαμαρτυρίες στο Μέιντεν του Κιέβου το 2014 και το βίαιο πραξικόπημα στην Ουκρανία.

Όπως προκύπτει από τα DC Leaks, ο επενδυτής και οι «μη κερδοσκοπικές οργανώσεις του» εργάζονταν με σκοπό να ασκήσουν πιέσεις σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να υποστηρίξουν τις απόψεις του όσον αφορά στο Ευρω-Μαϊντάν (το κίνημα της Πλατείας στο Κίεβο), αλλά και για να αποσύρουν την όποια υποστήριξή τους προς τη Ρωσία.

Σε ένα από τα έγγραφα, λοιπόν, που έχει τίτλο: «Πρωτοβουλία Ανοικτής Κοινωνίας για την Ευρώπη (OSIFE). Χαρτογραφώντας την συζήτηση για την Ουκρανία στην Ελλάδα "(Ουκρανία και Ευρώπη-Ελλάδα-Ουκρανία χαρτογράφηση συζήτηση greece.docx)"»αναφέρεται πως ο Σόρος προσφέρει αμοιβή 6.500 δολαρίων σε έναν «σύμβουλο» προκειμένου να εργαστεί για εκείνον για 15 ημέρες.
Ο Μ.Τσιμιτάκης, δημοσιογράφος της "Αυγής" και υπεύθυνος για την επικοινωνία του πρωθυπουργού, πήρε επίίσης λεφτά από το ίδρυμα του φιλοσκοπιανού δισεκατομυριούχου για έκθεση σχετικά με τη θέση της Ελλάδας έναντι Ουκρανίας-Ρωσίας.

O ίδιος παραδέχεται το γεγονός και λέει ότι "δεν βλέπει κάτι κακό".

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιάννης Καρράς. που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και επίσης συνεργάζεται με το ίδρυμα Open Society που ανήκει στον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος μύησε τον Μ.Τσιμιτάκη στο πρακτοριλίκι της ομάδας Σόρρος.


Τα έγγραφα για την Ελλάδα:
Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ για τους μικροϊδιοκτήτες


Θα αυξηθεί όμως ο φόρος στη μεγάλη ιδιοκτησία. Το κυβερνητικό σχέδιο και οι αντιρρήσεις των δανειστών.

Τηρώντας εν μέρει τις προεκλογικές εξαγγελίες της, η κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Όχι όμως για όλους: Από τον φόρο θα απαλλαγούν μόνον οι μικροϊδιοκτήτες. Αντίθετα, οικάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα πληρώσουν περισσότερα, ώστε να αντισταθμισθεί η απώλεια δημοσίων εσόδων και να μην προκύψει τρύπα στα δημοσιονομικά. Το σχέδιο έχει ετοιμασθεί και θα το παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ. Για να υλοποιηθεί όμως απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των δανειστών – οι οποίοι είναι μάλλον απίθανο να συναινέσουν.

Αν η υλοποίηση «σκοντάψει» στις αντιρρήσεις των Θεσμών, η κυβέρνηση θα έχει κερδίσει τουλάχιστον τις «εντυπώσεις», δείχνοντας ότι προσπάθησε να απαλλάξει τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά προσέκρουσε στην «ανάλγητη στάση» και στην «ταξική λογική των δανειστών».

Στο σχέδιο που έχει ετοιμάσει το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο προβλέπεται τυπική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση του από έναν νέο φόρο, ο οποίος θα επιβαρύνει μόνον τους ιδιοκτήτες ακινήτων μεγαλύτερης αξίας.

Ετσι η φορολογία ακινήτων γίνεταικοινωνικά δικαιότερη και μπορεί να είναι ευρέως αποδεκτή.

Αφορολόγητο και κλίμακα

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον «νέο» ΕΝΦΙΑ θα απαλλάσσονται ιδιοκτήτες ακινήτων αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ. Ο συντελεστής φορολόγησης θα αυξάνεται κλιμακωτά για ακίνητη περιουσία μεγαλύτερης αξίας και θα είναι ενιαίος για πάνω από 600.000 ευρώ.

Αναμένεται πάντως ότι ακόμη κι αν το κυβερνητικό σχέδιο γίνει αποδεκτό από τους δανειστές μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις, θα υπάρξουν αλλαγές στο αφορολόγητο όριο και στις κλίμακες φόρου.

Το αφορολόγητο μπορεί να μειωθεί στα 50.000-70.000 ευρώ, ώστε να απαλλάσσονται όσο το δυνατόν λιγότεροι ιδιοκτήτες και να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Υπολογίζεται ότι εν πάση περιπτώσει, όποιο κι αν είναι το αφορολόγητο, θα απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον 1.600.000 μικροϊδιοκτήτες. Περίπου 500.000 θα πληρώνουν λιγότερο, ενώ θα επιβαρυνθούν γύρω στους 1.700.000 κάτοχοι ακίνητης περιουσίας αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Οι νέες ρυθμίσεις, που θα υιοθετηθούν μετά από διαπραγμάτευση με τους δανειστές, θα ισχύσουν από το επόμενο έτος.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταγγελία βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: Πατέρας μέλους της Νομαρχιακής Σύριζα πήρε την σίτιση μεταναστών ύψους 750.000 ευρώΗ Αφροδίτη Σταμπούλη, η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει τον διαγωνισμό σίτιτσης προσφύγων, ο οποίος κατέληξε στην κόρη μέλους της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά δήλωσε τα ακόλουθα σύμφωνα με το trustpress.gr

Άστραψε και βρόντηξε η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο ΚΕΓΕ Σερρών.
Η Σερραία βουλευτής μέσω δημόσιας τοποθέτησης επί του ζητήματος εξαπέλυσε τα βέλη της εναντίον του μέλους της Νομαρχιακής κ. Δημήτρη Τάπα και όσων «συντρόφων» τον στήριζαν όλο αυτόν τον καιρό.

Αναλυτικά η κ. Σταμπουλή δήλωσε:
«Λυπάμαι, θλίβομαι και ντρέπομαι δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε καταστάσεις που πρέπει να απολογούνται για τέτοιους χειρισμούς. Κατ αρχήν να πω πως είμαι εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μου τηλεφώνησε, κανείς δεν με ρώτησε αν είμαι εδώ, κανείς δεν με ρώτησε αν πρέπει να συνεδριάσουμε. Αν συνεδρίασε η Νομαρχιακή και είπε πως άδικος είναι ο θόρυβος δεν το ξέρω.

Ούτε από τον κ. Κοτρώνη είχα κανένα τηλεφώνημα ή ενημέρωση, ούτε από τον κ. Τάπα, ούτε από κανένα, δεν ξέρω ποιος με ποιον συνεδρίασε έστω και τηλεφωνικά άρα καμία Νομαρχιακή δεν συνεδρίασε.
Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της Νομαρχιακής φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά. Από την Κυριακή των Βαΐων που εκλεχθεί εγώ έχω παραστεί μία φορά την Μ. Παρασκευή την ώρα που κόντευε να βγει ο Επιτάφιος για να εκλέξουμε συντονιστή τον κ. Κοτρώνη και αναπληρωτή τον κ. Τάπα και μία φορά στις 29/6 που είχα έρθει για την κατάθεση στεφάνων. Θα δούμε πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της Νομαρχιακής η οποία θα συζητήσει το θέμα για να δούμε θα υπάρχει αυτή την φορά η πρόνοια να βρίσκομαι 600 χλμ μακριά ή θα γίνει ενώ είμαι εδώ.
Αυτό είναι το ένα θέμα με τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, το δεύτερο είναι επί της ουσίας. Εγώ τώρα άκουσα κάποιες λεπτομέρειες για τα τυπικά του διαγωνισμού αν έγινε έγκαιρα, πόσοι έλαβαν μέρος, εγώ τώρα τα έμαθα. Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παραίτηση Τάπα

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και τις καταγγελίες ο Δημήτριος Τάπαςπαραιτήθηκε από την σίτιση των προσφύγων αφού είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και έτσι με βάση τους όρους τον διαγωνισμό αναλαμβάνει η δεύτερη εταιρεία που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά και είναι η ΚΟΡΙΝΘΙΑΝ ΠΑΛΛΑΣπου έχει έδρα τον Σολομό Κορινθίας. Μετά την παρέμβαση του προέδρου των Εστιατόρων Σερρών Σώτου Κοτσαμπά ο οποίος αντέδρασε έντονα για τον διαγωνισμό αλλά και για τις συμμετοχές ο κ.Τάπας αποσύρθηκε και έτσι ηΚορίνθιαν αναλαμβανει τη σίτιση. Με άρθρο του FONH.GR είχε επισημάνει την προχειρότητα και τη σκοπιμότητα του διαγωνισμού.


Πηγή www.topontiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Ολάντ «ψηφίζει» Αθήνα - Στη Σύνοδο των χωρών του Νότου και η ΓαλλίαΗ Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα τη διεξαγωγή "στις αρχές Σεπτεμβρίου" στην Ελλάδα μιας "συνόδου της Νότιας Ευρώπης" με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα συμμετάσχει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

"Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης, η οποία έχει προταθεί από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την οποία ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

Ελληνική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ελλάδα ετοιμάζει μια σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα. Η σύνοδος αυτή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Έχουν προσκληθεί σ' αυτή η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και έξι χρόνια μια οικονομική κρίση και επιβιώνει χάρη στα δάνεια των πιστωτών της. Η χώρα χρειάσθηκε πρόσφατα να διαχειριστεί μια χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική ροή που την οδήγησε να ζητήσει επίσης τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει μια οικονομική πολιτική στραμμένη προς την ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών.

Η Αθήνα έχει εξάλλου καταγγείλει επανειλημμένα την έλλειψη βοήθειας από τις άλλες χώρες της ΕΕ για τη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

764 εκατ όφελος από την επαναδιαπραγμάτευση μόνο των 4 οδικών αξόνων…764.477.773 ευρώ ωφελήθηκε το δημόσιο και ο ελληνικός λαός από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 μόνον οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, Ε65, ΜΟΡΕΑΣ), από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλλ, σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων. Σοκ προκαλεί στον απλό πολίτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων, απλώς και μόνο στην σκέψη του … “πάρτυ” που είχε στηθεί ανενόχλητα επί δεκαετίες στα δημόσια έργα και τους οδικούς άξονες και λεηλάτουσε τον Δημόσιο Πλούτο, συμβάλλοντας και αυτο σημαντικά στην εξαθλίωση του κράτους και τη φτωχοποίηση του λαού. Πάρτυ στο οποίο συμμετείχαν οι … γνωστοί επιτήδιοι του χώρου των κατασκευών, με την ανοχή-συμμετοχή, πολιτικών, κομμάτων, κρατικών λειτουργών, Ελεγκτικών Μηχανισμών και τέλος ( αλλά όχι τελευταία ) των συστημικών Μηντια ( καναλιών – εφημερίδων ) που ήταν σε πλήρη εξάρτηση οικονομική και … άλλη, από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα !

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, «αυτή είναι η αλήθεια, αυτό δημοσίευσε η Αυγή, αυτό αποκαλύψαμε στη Βουλή».

“Λέτε ψέματα, είπε η ΝΔ , τα παπαγαλάκια και η παρέα της στα ΜΜΕ, αυτοί που συνήθως πρώτα πετούν λάσπη, ακολούθως διαψεύδονται και μετά ζητούν γονυπετείς συγνώμη”, συνεχίζει η ανακοίνωση:

“Τον ίδιο κατήφορο, που ξέρουν τόσο καλά θα ακολουθήσουν και τώρα.

Μόνο που δεν φρόντισαν αυτήν τη φορά να «καλυφθούν» πίσω από τη βιομηχανία με τα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα», που αμέσως μετά γίνονται «κοινοβουλευτικός έλεγχος» τάχα, και θέμα στα ίδια πάντα ΜΜΕ, για να ολοκληρώσουν τον κύκλο της λάσπης.

Επέλεξαν να τοποθετηθούν επισήμως και το ξεγύμνωμα θα είναι επώδυνο.

Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια, που τόσο πολύ ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση και τους πάτρωνές της. Απλά, με αριθμούς και στοιχεία από τις επίσημες συμβάσεις του τότε και του τώρα. Και το τι κέρδισε ο ελληνικός λαός:

· Στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ:

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥΣ ΗΤΑΝ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 297.220.000 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.558.540 ΕΥΡΩ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 145.181.837 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 69.762.650 ΕΥΡΩ

ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:

171.834.053 ΕΥΡΩ

· Στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ:

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 317.422.135 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.818.141 ΕΥΡΩ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 150.000.000 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 24.000.000 ΕΥΡΩ

ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:

230.240.276 ΕΥΡΩ

· Στον Ε 65:

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 181.758.601 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 23.144.843 ΕΥΡΩ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 60.000.000 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 7.500.000 ΕΥΡΩ

ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:
137.403.444 ΕΥΡΩ

· Στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ:

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΝΗΛΘΕ ΣΕ: 225.000.000 ΕΥΡΩ

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: 764.477.773 €

Ήρθε η ώρα να το καταλάβετε καλά. Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι. Το δικό μας μοναδικό μέλημα είναι ο ελληνικός λαός και τα συμφέροντά του.

Σας το είπαμε και χτες, μετέχετε στο κλειστό κλαμπ των καναλαρχών, εκδοτών και τραπεζιτών, που για χρόνια ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, κι εσείς δίνετε τη μάχη της σωτηρίας και της επιβίωσης αυτής της ιδιότυπης ολιγαρχίας που είχατε εγκαταστήσει στη χώρα.

Λίγη ντροπή επιτέλους.

Το πάρτυ τελείωσε. Η χώρα αλλάζει σελίδα. Πάρτε το απόφαση και μην τρελαίνετε με υπερωρίες το φιλόξενο σύστημά σας στα ΜΜΕ. Απλώς εκτίθενται. Και αυτοί και εσείς μαζί τους.

Είσαστε το χθες της διαπλοκής, της λάσπης και της χρεοκοπίας και είμαστε το αύριο μιας άλλης Ελλάδας, με δίκαιη ανάπτυξη για τους Έλληνες.

Σύντομο ιστορικό του αποτυχημένου επικοινωνιακού στησίματος:

Με φόντο τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και τις καταθέσεις τραπεζιτών και καναλαρχών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν δύο νομοσχέδια που βάζουν φρένο στις χρόνιες στρεβλώσεις των δημοσίων συμβάσεων, των δημοσίων έργων και των παραχωρήσεων, σε βάρος του ελληνικού λαού.

Όπως ήταν φυσικό και πλέον σύνηθες, η γνωστή παρέα του κλειστού κλαμπ τραπεζιτών, καναλαρχών, εκδοτών και του παλαιού πολιτικού συστήματος(ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) συντονίστηκε με τη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική «λάσπη – λάσπη κάτι θα μείνει».

Σήμερα απαντάμε, για μια ακόμη φορά με στοιχεία, για ΟΛΕΣ τις απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, και για τη λάσπη που ρίχνουν.

Με ή χωρίς την άδειά σας, συνεχίζουμε…”, καταλήγει η απάντηση του υπουργείου.

Πηγή: left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε μόνιμο ΕΛΣΤΑτικό παροξυσμό οι εγχώριοι υπάλληλοι των δανειστών


«Ο Κεντροδεξιός»

Έχει τρελαθεί τις τελευταίες εβδομάδες, το «σύστημα» Σημίτη παρέα με του Σαμαρά. Κορυφώνουν τις επιθέσεις στον Κώστα Καραμανλή και τους λεγόμενους «Καραμανλικούς».
Τα δίνουν όλα! Με όλα τους τα μέσα. Σκορπούν χρήμα και χρησιμοποιούν όλους τους υπόδουλους των ΜΜΕ που συνεταιρίστηκαν την πενταετία 2004-09, προκειμένου να σκοτώσουν τον μόνο πατριώτη αρχηγό που είχε τότε η Ελλάδα. Αυτόν που αντιστάθηκε στην… πώληση ανθρώπων και περιουσιών.
Τρέμουν στη ιδέα πως το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ θα είναι η αφορμή για την εξεταστική που δεν έγινε ποτέ! Τρέμουν μήπως και χαθούν πλούτη και εξουσίες από αυτούς που θησαύρισαν στις πλάτες του Ελληνικού λαού δια του ξεπουλήματος της Ελλάδας. Είναι όλοι τους υπάλληλοι του Μνημονίου και μάλιστα του πρώτου!
Η τσίχλα που αναμασούν με λύσσα είναι αυτή της δήθεν συνεργασίας του Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα. Των Καραμανλικών με τους Συριζαίους… Ότι ακριβώς έκαναν για να χτυπήσουν την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επειδή είχε τολμήσει να μιλήσει για εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα.
Και αυτό γίνεται στην προσπάθεια να χαϊδέψουν τα αυτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και να βρουν μία θέση στα ψηφοδέλτια της νέας μεταρρυθμιστικής πολυκομματικής ΝΔ. Αν όχι, υπάρχει και το σχέδιο «Νέα Ελλάδα» του Αντώνη Σαμαρά που καλλιεργείται από εργατικούς της Πολιτικής Άνοιξης και μετανοημένους ακροδεξιούς (βλ. Βορίδη, Γεωργιάδη κ.α.), στα τσιμπούσια της ταβέρνας του Βασίλη, εκεί όπου ο Πρόεδρος Αντώνης απολαμβάνει τα αγαπημένα του μπιφτέκια-special.
Τελευταίο άθλιο χτύπημα στον Κώστα Καραμανλή από το protagon του Σημιτικού Σταύρου Θεοδωράκη. Συνεχίζει την κατάπτυστη εργασία που έχει αρχίσει (πάλι) με μεθοδικότητα ο Σταύρος Ψυχάρης αλλά και το γραφείο τύπου του Αντώνη Σαμαρά.
«Βγάζουν» την ταυτότητα του μέλους ΣΥΡΙΖΑ με τη φωτογραφία του πρώην Πρωθυπουργού.
Τι άλλο θα κάνουν για να μην τους κάψει το ΦΩΣ; Εκείνο που τους υποσχέθηκε ο Κώστας Καραμανλής προ μηνών!Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σιδηρόδρομοςς: Ολοκληρώθηκε το έργο ηλεκτροκίνησης απο Αθήνα μέχρι ΤιθορέαΟλοκληρώθηκε το σημαντικό έργο της ανάταξης ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αθήνα-Αχαρνές-Τιθορέα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com το έργο παραδόθηκε προς χρήση στις 12 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας ένα από τα σημαντικότερα έργα για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού έργου στην Ελλάδα. Συνολικά τα έργα ηλεκτροκίνησης μέχρι τον Πειραιά θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το έργο αφορούσε την ανάταξη του συστήματος ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αθήνα-Αχαρνές–Τιθορέα, το οποίο μετά από εκτεταμένες κλοπές και βανδαλισμούς κατέστη μη λειτουργικό.

Η έναρξη κατασκευής του έργου ήταν το 2013 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σταδιακά. Συγκεκριμένα έχει δοθεί σε λειτουργία ήδη η ηλεκτροκίνηση του τμήματος Αφίδναι – Οινόη από τον Νοέμβριο του 2014, του τμήματος Αχαρνές– Αφίδνες από τον Μάιο του 2015. Το έργο είχε κόστος 21,2εκ.ευρώ και ανάδοχος ήταν η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η εργολαβία φτάνει μέχρι την είσοδο του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας και όχι μέχρι τις αποβάθρες. Αυτό σημαίνει ότι για να δούμε ηλεκτροκίνηση τρένο θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί και η δεύτερη εργολαβία από τον Πειραιά μέχρι την Αθήνα που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο (2015). Οι 2 εργολαβίες με την ολοκλήρωση τους θα έχουν πετύχει το στόχο της αναβάθμισης στο σιδηροδρομικό διάδρομο από τον Πειραιά μέχρι το ΣΚΑ (Μενίδι). Από τον Πειραιά μέχρι την Αθήνα θα έχουμε διπλή γραμμή με σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση ενώ από την Αθήνα μέχρι το ΣΚΑ τετραπλή γραμμή με σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση.

Το σημαντικό είναι πως με το πέρας των εργασιών ολοκληρώνεται η επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία ενός πραγματικού δικτύου στον Προαστιακό Σιδηρόδρομοτης Αθήνας καθώς μέχρι σήμερα τα ημιτελή έργα δεν επιτρέπουν την ορθή εκμετάλλευση των γραμμών. Επίσης θα επιτρέψει τη δρομολόγηση ηλεκτροκίνητων υπεραστικών τρένων και στο νότιο τμήμα του σιδηροδρομικού διάδρομου Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Σήμερα το ηλεκτροκίνητο τρένο ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη, φτάνει μέχρι τον Δομοκό και εκεί αλλάζει η μηχανή σε πετρελαιοκίνητη για να συνεχίσει το ταξίδι της μέχρι την Αθήνα.

Συνολικά το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη αναμένεται να διαθέτει σε όλο του το μήκος ηλεκτροκίνηση το 2018, όταν ολοκληρωθούν τα έργα-σκούπα στο τελευταίο υπό κατασκευή τμήμα από την Τιθορέα μέχρι τον Δομοκό, μήκους 106χλμ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι 2 μεγαλύτερες σιδηροδρομικές σήραγγες της χώρας με μήκος 9,2χλμ (Καλλίδρομο) και 6,4 (Όθρυος) και που θα συντομεύσουν το ταξίδι ανάμεσα στις 2 μεγάλες πόλεις της χώρας σε περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....