Διυλιστήριο: 07/22/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Σε παγκόσμια απομόνωση η Τουρκία - Εναντίον τους και η ΓερμανίαΟλοκληρωτικό άτυπο εμπάργκο σε κάθε επίπεδο αποφάσισε να εφαρμόσει η γερμανική κυβέρνηση παγώνοντας και τις αποστολές όπλων προς την Τουρκία, με αφορμή την πρόσφατη σύγκρουση των δύο χωρών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, το οποίο όμως ουσιαστικά το επιβεβαίωσε εμμέσως και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας

«Η κυβέρνηση παγώνει όλες τις εν εξελίξει και μελλοντικές αποστολές» αναφέρεται

Ο Πέτερ Αλτμάιερ, επιτελάρχης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ούτε και να διαψεύσει την πληροφορία, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της Τουρκίας όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

«Θα εξετάζουμε σε κάθε στάδιο εάν είναι αναγκαία η επιβολή νέων μέτρων», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, τονίζοντας ότι ο αναπροσανατολισμός της γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα αποτελεί μία μακροπρόθεσμη διαδικασία.

Η γερμανική κυβέρνηση επανεξετάζει την εφαρμογή όλων των οπλικών προγραμμάτων με την Τουρκία, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, καθώς αυξάνεται η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και την Άγκυρα μετά την φυλάκιση Γερμανών ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Εξετάζουμε όλες τις διαδικασίες», δήλωσε η εκπρόσωπος.


Σημειώνεται ότι όταν ξεκίνησαν οι εκκαθαρίσεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, η Γερμανία σταμάτησε τις εξαγωγές «περιστρόφων, πυρομαχικών και ανταλλακτικών» προς την Τουρκία, εξαιτίας των ανησυχιών μήπως χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις καταστολής κατά των αντιπάλων του Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφθασε να παραβάλει την Τουρκία του προέδρου Ερντογάν με το καθεστώς της πάλαι ποτέ «Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας» (Ανατολική Γερμανία).

«Η Τουρκία προχωρεί πλέον σε αυθαίρετες συλλήψεις και δεν σέβεται τους στοιχειώδεις προξενικούς κανόνες, αυτό μου θυμίζει την κατάσταση που επικρατούσε άλλοτε στην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας», δήλωσε στην Bild ο κ. Σόιμπλε.

«Οταν βρισκόσουν εκεί, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα: εάν σου συνέβαινε κάτι, κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτε για σένα».

Ο Πέτερ Αλτμάιερ επιβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να επιτύχει στις Βρυξέλλες το πάγωμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων που χορηγούνται στην Τουρκία στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι χθες η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία κτυπώντας έτσι κι άλλο τον τουρκικό τουρισμό. Συγκεκριμένα εφιστά την προσοχή στους Γερμανούς πολίτες που εάν πρόκειται να ταξιδέψουν στην Τουρκία

Έτσι χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε σκληρή ταξιδιωτική οδηγία κατά της Τουρκίας που επί του πρακτέου είναι ένα νέο κτύπημα στον τουρκικό τουρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της δραστηριοποίησης των Γερμανών της Fraport στα ελληνικά αεροδρόμια οι Γερμανοί tour operators είναιν ιδιαίτερα φιλικοί με την Ελλάδα ως προορισμό αφού άλλωστε η γερμανική εταιρεία πρέπει να αποκομίσει κέρδη από την επένδυσή της και για να γίνει αυτό χρειάζεται όσο το δυνατόν περίσσότερη κίνηση στα υπό την διαχείρισή της αεροδρόμια.

Λόγω της τεταμένης κατάστασης ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές του. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε σήμερα μέτρα κατά της Τουρκίας ως απάντηση στην προφυλάκιση ενός γερμανού ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στέλνοντας το μήνυμα μιας πιο σκληρής στάσης

Σημειώνεται ότι οι δυο χώρες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως η Γερμανία θα μιλήσει με τους εταίρους της στην ΕΕ σχετικά με τις φιλοδοξίες της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ένωσης και κατέστησε σαφές πως το Βερολίνο δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί γερμανικές εταιρικές επενδύσεις στην Τουρκία.

Είπε επίσης πως δεν μπορεί να προσβλέπει σε συνομιλίες για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία και εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία που προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί στην Τουρκία.

«Θα πρέπει οι πολιτικές μας προς την Τουρκία να πάνε σε μια νέα κατεύθυνση... δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως το κάναμε μέχρι σήμερα. Πρέπει να είμαστε πιο σαφείς απ΄ό,τι είμαστε μέχρι τώρα ώστε εκείνοι που είναι υπεύθυνοι στην Άγκυρα να καταλάβουν ότι τέτοιες πολιτικές συνεπάγονται συνέπειες», εξήγησε ο Γκάμπριελ στους δημοσιογράφους.

Τόνισε ότι τα νέα μέτρα συμφωνήθηκαν από κοινού με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

«Τον τελευταίο καιρό ένας ορισμένος αριθμός Γερμανών στερήθηκε την ελευθερία για λόγους ή για χρονική περίοδο που δεν είναι αντιληπτοί», σημείωσε, καθώς εννέα Γερμανοί πολίτες, από τους οποίους ορισμένοι έχουν διπλή υπηκοότητα, κρατούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα, κατηγορούμενοι ότι υποστηρίζουν την «τρομοκρατία».

Η Γερμανία είναι η κύρια χώρα προέλευσης των τουριστών στην Τουρκία, πάνω και από τη Ρωσία, και επίσης ένας από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της.

Ο Γκάμπριελ κατηγόρησε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει να «αντιστρέψει τον ρου της Ιστορίας» στη χώρα του, με σκοπό «να κάνει να σωπάσουν όλες οι επικριτικές φωνές».

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Spiegel : "Το μυστικό καρτέλ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών".H υποψία ενός μεγάλου καρτέλ πλανάται πάνω από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel με τίτλο: "Το μυστικό καρτέλ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η Volkswagen, η Audi, η Porsche, η BMW και η Daimler έκαναν συνεννοήσεις σε μυστικούς κύκλους εργασίας, δημιουργώντας τη βάση για το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι συνεννοήσεις των εταιρειών γίνονταν από τη δεκαετία του 1990 σχετικά με τις τεχνικές, τα κόστη, τους προμηθευτές, ακόμη και τον καθαρισμό των εκπομπών αερίων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων τους.

Αυτό, προσθέτει το Spiegel, επιβεβαιώνει μία μορφή αυτοκαταγγελίας, την οποία έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες του, ο όμιλος της VW στις γερμανικές Αρχές για τον ανταγωνισμό. «Θα μπορούσε να είναι μία από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις καρτέλ στη γερμανική οικονομική ιστορία», σημειώνει.

Οι συνεννοήσεις γίνονταν μεταξύ περισσότερων από 200 συνεργατών των αυτοκινητοβιομηχανιών σε περισσότερους από 60 κύκλους εργασίας. Ο στόχος των συνεννοήσεων ήταν να ακυρωθεί ο ανταγωνισμός.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι όμιλοι συνεννοούνταν ακόμη και για την καταλληλότερη από την άποψή τους τεχνική για τον καθαρισμό των εκπομπών ρύπων. Σε πολλές από τις συναντήσεις τους διαβουλεύονταν σχετικά με το θέμα αυτό.

Πέραν αυτού, «ο κύκλος των 5», όπως αποκαλούνταν εσωτερικά οι πέντε όμιλοι, συμφωνούσαν ακόμη και για τεχνικές λεπτομέρειες, όπως οι οροφές των αυτοκινήτων καμπριολέ. Οι συνεννοήσεις αφορούσαν στην επιλογή των προμηθευτών ή τον καθορισμό του κόστους για εξαρτήματα των αυτοκινήτων.

Υπάρχει «η υποψία», σημείωσε η Volkswagen στο έγγραφό της, που αφορούσε επίσης την Audi και την Porsche, ότι σημειώθηκαν «συμπεριφορές αντίθετες με τον νόμο για τα καρτέλ». Και η Daimler υπέβαλε μίας μορφής αυτοκαταγγελία.

Οι Αρχές για τον ανταγωνισμό βρήκαν ενδείξεις για τις συνεννοήσεις ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Τότε, είχαν κάνει έρευνες και στους χώρους της Volkswagen, στο πλαίσιο μίας ανάκρισης για πιθανή συνεννόηση σχετικά με τις τιμές του χάλυβα.

Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, υπέβαλε η VW την αυτοκαταγγελία στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά των Καρτέλ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανάδειξη του πολιτισμού μας μέσω ...WifiΕίκοσι από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα αποκτήσουν σταδιακά πρόσβαση σε προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του ΥΠΠΟΑ με την COSMOTE.

Φέτος το καλοκαίρι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο ίντερνετ (Wi-Fi) το Ακρωτήρι Σαντορίνης, οι Δελφοί και η Δήλος. Ήδη, πρόσβαση σε Wi-Fi υπάρχει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, ενώ επόμενος προορισμός της COSMOTE, είναι η Ακρόπολη των Αθηνών. Το Wi-Fi μεταξύ άλλων θα επιτρέψει στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία να αναπτύξουν νέους διαδραστικούς τρόπους ξενάγησης και παρουσίασης των εκθεμάτων τους.

H επένδυση

Πρόκειται για μία συνολική επένδυση άνω των €2 εκατομμυρίων της COSMOTE, που στόχο έχει να αναδείξει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με τη δύναμη της τεχνολογίας. Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου σε επιλεγμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημεία, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, αλλά και την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου Wi Fi internet για τρία χρόνια.

Έχουν προγραμματιστεί να ακολουθήσουν επίσης οι Αρχαιολογικοί χώροι στην Κνωσό και το Σούνιο, οι Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, η Αρχαία Ολυμπία, τα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης, η Ακρόπολη Λίνδου, η Αρχαία Επίδαυρος, η Ακρόπολη Μυκηνών, η Σπιναλόγκα, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, η Αρχαία Δωδώνη και η Αρχαία Κόρινθος.

Πηγή money-tourism.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....