Διυλιστήριο: 05/23/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Προεκλογικές συμπτώσεις. Του Κώστα Βαξεβάνη

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, ο οίκος αξιολόγησης FITCH αναβάθμισε την οικονομία της Ελλάδας. Ο FITCH ήταν ο πρώτος οίκος που υποβάθμισε τη χώρα και ξεκίνησε εκείνη η διαδικασία του κλεισίματος των αγορών που έλεγε και ο μούτσος του ελληνικού Τιτανικού, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμπτωση, θα πει κάποιος. Συμβαίνουν και πριν τις εκλογές συμπτώσεις.

Ας δούμε όμως μερικές ακόμη. Το 2001, η γνωστή Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο, η Goldman Sachs, έκρυψε ένα κομμάτι του χρέους εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης Σημίτη. Αυτό έγινε για να μπορέσει η Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ ως υγιής Οικονομία. Με το αζημίωτο φυσικά.

Τον Οκτώβριο του 2009, η Goldman Sachs πρότεινε στην κυβέρνηση Παπανδρέου να δώσει η ίδια λύση στο χρέος. Ο Παπανδρέου αρνήθηκε. Μια βδομάδα μετά, ο FITCH υποβάθμισε την ελληνική Οικονομία.

Το 2014 η Goldman Sachs επανήλθε με μια ακόμη επιχείρηση σωτηρίας. Ανέλαβε, πάλι με το αζημίωτο και άγνωστες υποθήκες, να βγάλει αυτή τη φορά την Ελλάδα στις αγορές. Να δώσει δηλαδή στον Σαμαρά τη δυνατότητα να πάει στις εκλογές λέγοντας πως έβγαλε την Ελλάδα στις αγορές και άρα έσωσε τη χώρα.

Μερικές μέρες μετά το deal, ο FITCH αναβάθμισε την Οικονομία της χώρας. Προκελογικά φυσικά.

Α, και μία ακόμη λεπτομέρεια. Η Goldman Sachs και ο Οίκος FITCH, έχουν κοινό μέτοχο την Τράπεζα Norges Bank. Αλλά είπαμε, συμπτώσεις.
koutipandoras.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βάστα με, να σε βαστώ, να βρεθούμε στον γκρεμό!..

    Ο Μιμίκος και η Μαίρη..
Ο απελπισμένος έρωτας δύο νέων που οδήγησε και τους δύο στον χαμό!

Ίδια κι όμοια η απελπισμένη συνεύρεση του αίσχους των δύο υποχειρίων της τρόϊκας και των τραπεζών, οδηγεί μεθαύριο και τους δύο στον γκρεμό!

Κανείς δεν πρόκειται να στενοχωρηθεί από το (πολιτικό) γκρεμοτσάκισμά τους.
Είναι, μαζί με τον μεγάλο Ηλίθιο, οι απ' ευθείας υπεύθυνοι για όποια καταστροφή έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα.

Είναι οι ξετσίπωτοι εκβιαστές της κοινής γνώμης με τα γνωστά ''διλήμματα'' της σταθερότητας και της τάχα ανάπτυξης.
Εδώ το blog αντιγράφει τον αγαπητό Στάθη:
''..Για ποια σταθερότητα μιλούν; της νεκρικής ακαμψίας; Ποιους συνεχίζουν να εκβιάζουν και να απειλούν; αυτούς που έχουν καταληστεύσει, αυτούς των οποίων διαλύθηκαν και διαλύονται οι οικογένειες; Γιατί θα είναι «ατύχημα» να αλλάξει κυβέρνηση ο λαός; δεν ντρέπονται; Αυτοί που έχουν κάνει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας κουρελόχαρτο, σκούζουν ότι θα είναι «ατύχημα» η αποκατάστασή του.. ..καταστροφικοί με τις υποδομές της χώρας, στην εκπαίδευση, την υγεία, τη δημόσια διοίκηση, την άμυνα, τα ξεπουλητάρια που ξεπουλάνε τα πάντα, που δίνουν γην και ύδωρ σε κάθε μεγαλόσχημο μαφιόζο και αντεροβγάλτη..''

Τα λόγια και τα επιχειρήματα εναντίον τους μπορούν να είναι ατέλειωτα, να μη στερεύουν ποτέ,
..αλλά δεν έχει πιά νόημα να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια!
Νόημα θα έχει μόνον η μεθαυριανή μας ψήφος.
Η ψήφος που θα πρέπει σα σφαίρα να σκοτώσει το πολιτικό τέρας που με την ανοχή την δική μας γιγαντώθηκε και μας κατάπιε,
..και απειλεί ακόμα να καταπιεί και δυό-τρείς επόμενες γενιές ελλήνων!

Δημοψήφισμα λοιπόν η μεθαυριανή μας ψήφος..
''Ναι'' ή ''Όχι''!
''Ναι'' στα μνημόνια και στην υποτέλεια, ή ''Όχι'' στα μνημόνια και την υποτέλεια.
Άσπρο ή Μαύρο!

Τόσο απλό! Τόσο ξεκάθαρο!
Τόσο αυτονόητο σαν να λέμε: Αγαπάμε τα παιδιά μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....