Διυλιστήριο: 11/05/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τον μπουναμά σας για τις γιορτές..

     Εκτός από δωρεάν ίντερνετ, που από σήμερα έχουμε, με βάση την περσινή εξαγγελία του ''πρωθυπουργού'' μας,
( 05/11/2013: ''Σε ένα χρόνο θα υπάρχει δωρεάν ίντερνετ, wi-fi για όλους τους Έλληνες!'' )
..τον χριστουγεννιάτικο μπουναμά τους είναι σίγουρο ότι θα εισπράξουν από τον γουρλομάτη υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης 5.500 δημόσιοι υπάλληλοι: την απόλυσή τους!

Κι αυτό γιατί οι απολύσεις αυτές, και μάλιστα πριν το τέλος του χρόνου, είναι αδιαπραγμάτευτο ''προαπαιτούμενο'' για την τρόϊκα προκειμένου να συνεχίσουν την ''αξιολόγηση'' του τρέχοντος ''προγράμματος προσαρμογής''!
( αξιολογήστε μας...κι αφήστε μας )
Εκεί ακριβώς είμαστε!
Τις ''κόκκινες γραμμές'' τις βάζει η τρόϊκα!
Οι δικοί μας βάζουν μόνον τα ροζ στριγκάκια.

Ακολουθούν από πίσω κι άλλες ''κόκκινες γραμμές'' μαζί με ροζ στριγκάκια (σετάκι): το ασφαλιστικό, ο συνδικαλιστικός νόμος, και πάει λέγοντας.
Κατά τ' άλλα, είμασταν πανέτοιμοι και αποφασισμένοι να σκίσουμε τα μνημόνια και να διώξουμε την τρόϊκα,
..και να βγούμε στις αγορές αλαλάζοντας: ''ζήτω ο Ψευταράς! εσένα θέλουμε! πού πας, μη φεύγεις! κάτσε άλλα σαράντα χρόνια!'',
..και άλλα τέτοια που τα διαταραγμένα και εν συγχύσει μυαλά των κυβερνώντων φαντάζονται.

Θα κάνουν δηλαδή Χριστούγεννα στο σπίτι τους, απολυμένοι και δυστυχισμένοι άλλοι πεντέμισι χιλιάδες συμπολίτες μας. Success story!

Κι απ' την άλλη το ΠαΣοΚ τού: ''στις 18 σοσιαλισμός'', σφυρίζει αδιάφορα και έχει το τέλος που του ταιριάζει: σαν κοινός κακοποιός, σαν τον Μπάμπη τον σουγιά, αλλάζει ονόματα, ΑΦΜ και διευθύνσεις, μπας και γλυτώσει την τσιμπίδα του νόμου, και το φτύσιμο του λαού.
Πότε ''Ελιά'', πότε ''Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη'' (για πολλά γέλια, και γι άλλα τόσα κλάματα), πότε ''Παραπόταμος του ποταμιού'',
..ελπίζει ότι θα ξεφύγει, ότι θα ξεχαστεί, πως θα θολώσει τα νερά.
Όμως, αντιγράφοντας το σύνθημα του τοίχου:
Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται!

Και αυτό, ισχύει για όλους τους!
Μέχρι τον τελευταίο παρακεντέ,
..των παρακεντέδων της τρόϊκας και των τοκογλύφων!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ακούστε την παλιά τάνα-που κάτι ξέρει....

O Τράγκας απαντάει στην ραδιοφωνική εκπομπή του για το δημοσίευμα του "Unfollow" «Γιώργος Τράγκας ή Τράμπας ή Φράγκας», στο ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου.

Δείτε πως αυτοξεφτιλίζεται, παραδέχεται πως έπαιρνε εντολές, λέει με ποιο τρόπο ανεβάζαν και κατεβάζαν υπουργούς και κυβερνήσεις κ.α....., παλιά τάνα-που,ξέρει πολλά.



Το βίντεο το πήραμε από εδώ
www.diulistiiro.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Καίει» την κυβέρνηση έγγραφο-βόμβα που έφτασε στη Βουλή

«Κόλαφο» για την κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση αποτελεί έγγραφο «βόμβα» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένου με το οποίο έρχονται στο φως 14 νομοθετικές ρυθμίσεις που «καλύπτουν αναδρομικά παραβάσεις ή απαλλάσσουν σε παρόντα και μέλλοντα χρόνο από ευθύνες δημοσίων λειτουργών».

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Ρακιντζής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε κάνει λόγο για «ιδιότυπη ασυλία των επωνύμων και για εμπόδια στο έργο του, όποτε προσπαθεί να ελέγξει επωνύμους» καθώς και για «απαλλαγή των ΔΕΚΟ από ευθύνες, γεγονός που υποκρύπτει αμνηστία εξαιτίας νόμου που ψήφισε η Βουλή».

Τα «εμπόδια» - όπως αναφέρει ο γενικός επιθεωρητής – αφορούν «στη μη σύμπραξη ή αποστολή απαραίτητων για τον έλεγχο στοιχείων, στη μη υλοποίηση πορισμάτων και εκθέσεων ελέγχου, στην αποφυγή αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών εμπλεκόμενων υπαλλήλων, οργάνων ή λειτουργών του δημόσιου τομέα (ειδικά των αιρετών).

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που ζήτησε από τον γενικό επιθεωρητή να μην υποδεικνύονται πλέον εκ μέρους του συγκεκριμένες φορολογικές δράσεις νομικών προσώπων ή φυσικών προσώπων ή ακόμα και εμπλεκομένων σε υποθέσεις διαφθοράς δημοσίων λειτουργών με το αιτιολογικό ότι οι φορολογικοί έλεγχοι προγραμματίζονται πλέον από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών μέσω ειδικού συστήματος ανάλυσης κινδύνου με συγκεκριμένες εντολές προς τις ΔΟΥ.

Οι υποθέσεις είναι:

1) Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων: το 2009 εντοπίσθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις περίπου 30 εκατ. ευρώ. Οι υπερβάσεις επιβεβαιώθηκαν από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε διώξεις για απιστία στα μέλη του ΔΣ του ΟΣΚ, αλλά με το άρθρο 39 παρ. 12 του νόμου 4024/2011 νομιμοποιήθηκαν αναδρομικά οι υπερβάσεις.

2) ΟΚΑΝΑ: το 2010 διαπιστώθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις, που επιβεβαιώθηκαν από το ΓΛΚ και η έκθεση της ΓΕΔΔ διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με το άρθρο 111 του νόμου 4172/2013 δεν αναζητούνται οι καταβληθείσες πάσης φύσεως υπερβάσεις.

3) δημοτικές επιχειρήσεις: οι νόμοι 4071/2012 και 4170/2013 διέγραψαν τα χρέη όλων των δημοτικών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια η 49/2014 γνωμοδότηση του ΝΣΚ, ερμηνεύοντας τις διατάξεις αυτές, αποφάνθηκε ότι απαλλάσσονται οι διοικούντες τις δημοτικές επιχειρήσεις από κάθε προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη, αλλά και οι συνυπόχρεοι ιδιώτες.

4) διάταξη 20 ημερών: με το άρθρο 1 παρ. ΙΕ.12 του νόμου 4254/2014 τροποποιήθηκε το άρθρο 263α του Ποινικού Κώδικα ώστε κατηγορίες προσώπων να παύσουν να θεωρούνται υπάλληλοι νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στα οποία μπορούν να διατεθούν επιχορηγήσεις κ.λπ. από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τράπεζες κ.λπ., και, άρα, δυνάμει υποκείμενα εγκλημάτων σχετικών με την υπηρεσία. Η διάταξη αυτή έμεινε για 20 μέρες και επανήλθε η προηγούμενη! «Δημιουργείται μείζον θέμα, καθόσον για όλες τις εκκρεμούσες υποθέσεις θα γίνει επίκληση της ευνοϊκότερης διάταξης, έστω και αν ίσχυσε για μία ημέρα» τονίζει ο Λ. Ρακιντζής.

5) ΟΑΕΕ: με το άρθρο 20 παρ. 6 εδάφιο β του νόμου 4255/2014 παύουν οριστικά οι εκκρεμείς ποινικές διώξεις που αφορούν σε κάθε είδους πράξεις και παραλείψεις σχετιζόμενες με διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ για την εξυπηρέτηση του σκοπού του.

6) επιδόματα υπουργείου Υγείας: με το άρθρο 51 παρ. 9 του νόμου 3918/2011 παύει η αναζήτηση ως αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που χορηγήθηκαν ως επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών στους προϊσταμένους των γενικών διευθύνσεων κ.λπ. φορέων του υπουργείου Υγείας για την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου 2005 έως 31 Σεπτεμβρίου 2010 και η εκ των υστέρων άρση τυχόν γενομένων καταλογισμών.

7) δωροδοκία: με το άρθρο 68 του νόμου 4139/2013 τροποποιήθηκε το άρθρο 235 του Ποινικού Κώδικα και ορίσθηκε ότι "δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης". Τελικά, ύστερα από έντονες αντιδράσεις, και της ΓΕΔΔ, η διάταξη αυτή καταργήθηκε με τον νόμο 4198/2013.

8) PSI: με το άρθρο 3 παρ. 8, 9 και 10 του νόμου 4046/2012 απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ελληνικών τραπεζών που αποφάσισαν την συμμετοχή στους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, αλλά και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος για την απόφαση συμμετοχής του Κοινού Κεφαλαίου των ΝΠΔΔ και των ασφαλιστικών φορέων σε πρόγραμμα ανταλλαγής τίτλων του ελληνικού δημοσίου, ή άλλης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, κατ’ εφαρμογή προγράμματος για την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους.

9) ιδιωτικοποιήσεις: με το άρθρο 31 παρ. 4 ου νόμου 4141/2013 αναστέλλεται η ποινική δίωξη των προσώπων στα οποία είχε ή πρόκειται να ανατεθεί η νόμιμη εκπροσώπηση των εταιρειών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για οφειλές των εταιρειών προς το δημόσιο, ΝΠΔΔ, ασφαλιστικούς οργανισμούς, περιφέρειες και δήμους. Η αναστολή διαρκεί μέχρι την ολοκλήρωση είτε της αποκρατικοποίησης της εταιρείας για οφειλές της οποίας διώκεται ο νόμιμος εκπρόσωπός της ή έχουν επισπευθεί μέτρα εκτέλεσης, είτε μέχρι την αξιοποίηση επιμέρους περιουσιακών στοιχείων είτε μέσω της μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων της στο ΤΑΙΠΕΔ είτε μέχρι να τεθεί σε λύση και εκκαθάριση, οπότε αίρεται το αξιόποινο των πράξεων και παύουν οι ποινικές διώξεις.

10) δάνεια τραπεζών: στο άρθρο 78 του νόμου 4176/2013 ορίσθηκε ότι δεν συνιστά απιστία για τον πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη των τραπεζών η σύναψη δανείων με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εφόσον πληρούνται δύο προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας, β) τηρήθηκαν οι κανονιστικές διατάξεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

11) ΛΑΡΚΟ: με το άρθρο 9 παρ. 2 του νόμου 4224/2013 ορίσθηκε ότι τα μέλη του ΔΣ ή άλλου συλλογικού οργάνου της ΛΑΡΚΟ δεν έχουν ποινική, αστική, διοικητική ή άλλη ευθύνη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους που αφορούν την αποκρατικοποίηση ή την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ. Επίσης δεν έχουν ευθύνη για χρέη της προς το δημόσιο, ΝΠΔΔ και οργανισμούς του δημοσίου.

12) αγροτικοί συνεταιρισμοί: με το άρθρο 19 του νόμου 4224/2013αναστέλλονται όλες οι ποινικές διώξεις για προέδρους και μέλη ΔΣ αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και για τα στελέχη τους (γενικοί διευθυντές, διευθυντές, διαχειριστές, γραμματείς, ταμίες) με την προϋπόθεση ότι οι συνεταιρισμοί συγχωνεύονται ή τίθενται σε εκκαθάριση.

13) ιδρύματα πρόνοιας: με το άρθρο 55 του νόμου 4262/2014 αναστέλλεται από την υπογραφή συμφώνου εξυγίανσης η ποινική δίωξη και η εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο και της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δεν έχουν πτωχευτικό χαρακτήρα, παρέχουν δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα ή έχουν ως αποκλειστικό καταστατικό σκοπό την υποστήριξη των παραπάνω νομικών προσώπων.

14) ταβέρνες Σχινιά: με το άρθρο 63 του νόμου 4280/2014 ο υπουργός Περιβάλλοντος (ύστερα από τροπολογία 6 βουλευτών), και παρά την αντίθετη απόφαση του ΣτΕ, έδωσε παράταση ενός χρόνου στη λειτουργία έξι ταβερνών στο εθνικό πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα, οι οποίες λειτουργούσαν αυθαίρετα.





http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευτυχώς που έχουμε και το Νίκο να ακούμε καμιά αλήθεια.



Ο "αντιμνημονιακός" Χατζηνικολάου, αφου μάζεψε πλήθος κόσμου για να ακούει τα "επαναστατικά" του κηρύγματα για την καταστροφη που φέρνει στην χώρα μας το μνημόνιο, μας λέει τώρα την μόνη αλήθεια:



Μπράβο Νίκο αγόρι μου, καλά που έχουμε κι εσένα, άντε τώρα, πήγαινε τώρα να ξιφομαχήσεις με τις μύτες, με τον τον  συνάδελφό σου Γιώργο.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βουλγαρία: Έκθεση αρχαίων παιχνιδιών από Απολλωνία και Μεσημβρία

Στη βουλγαρική πόλη Μπλαγκόεβγκραντ άνοιξε έκθεση με παιχνίδια της αρχαιότητας, τα περισσότερα από τα οποία είναι ηλικίας 2.600 ετών.

Η έκθεση έγινε στο Περιφερειακό Ιστορικό Μουσείο της πόλης και είχε τον τίτλο: «Γνωρίζετε αυτό το αρχαίο παιχνίδι;»

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν παιχνίδια τα οποία ανακαλύφθηκαν, κυρίως, στα ερείπια των αρχαίων πόλεων της Απολλωνίας και της Μεσημβρίας, στην περιοχή Σούχιντολ και Μπούτοβο.

«Κάρα, άλογα, κουδουνίστρες σε σχήμα πετεινού, στρατιωτάκια του 3ου αιώνα π.Χ. και πολλά άλλα είδη είναι τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα, στην περιοχή της Ντέβνια» (από την παλαιά ονομασία Ντεβίνα, όπου ήταν η ρωμαϊκή Μαρκιανούπολις)

Τρεις κούκλες από τερακότα χρονολογούνται στον Δ΄ αιώνα π.Χ. και είναι από την πόλη Μεσημβρία, όπως επίσης και πήλινα περιστέρια και άλλα πουλιά που χρονολογούνται μεταξύ του Ε΄ και του Γ’ π.Χ. αιώνων.

Η έκθεση διοργανώθηκε σε συνεργασία από το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Βέλικο Τάρνοβο, του αρχαιολογικού μουσείου Σόφιας, της Σωζόπολης και της μουσείου της Μεσημβρίας- Νέσεμπαρ.

Η έκθεση έχει εμπλουτισθεί και με παιχνίδια της αρχαιότητας που βρέθηκαν στη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Παρουσιάζονται επίσης και ξύλινα παιχνίδια μεταξύ των πήλινων, όπως είναι μία σβούρα, ένα γιο-γιο και άλλα, όπως σημειώνει το βουλγαρικό BGNES.


--
© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαθητής σε Λύκειο της Κατερίνης πήρε αποβολή επειδή ζήτησε να γίνεται έπαρση της Σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος!


Μαθητής σε Λύκειο της Κατερίνης πήρε αποβολή επειδή ζήτησε να γίνεται έπαρση της Σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος!

Το υψηλό εθνικό του φρόνημα και η μεγάλη του αγάπη για την πατρίδα του την Ελλάδα, οδήγησαν έναν μαθητή της 1ης τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, στην αποβολή!

Το... σφάλμα του και η... αταξία του, που του στοίχισε την τιμωρία του, ήταν η να αξιώσει από τον διευθυντή του σχολείου, να υψώνεται η Ελληνική σημαία μία φορά την εβδομάδα και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, όπως προβλέπεται από τον Νόμο Κ.Δ.Π. 223/97, παρ.33.
(παρ. 33. Σε κάθε δημόσιο σχολείο αναρτώνται καθημερινά τόσο
η ελληνική όσο και η κυπριακή σημαία σε διαφορετικούς
ιστούς. Μια φορά τη βδομάδα γίνεται επίσημα η έπαρση
των σημαιών και ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος σε κοινή
συγκέντρωση των παιδιών και με την παρουσία όλου του
διδακτικού προσωπικού).


Ο λόγος για τον Γιώργο Δεμερτζή, ο οποίος όντας πρόεδρος του 15μελους συμβουλίου και προ της ετσιθελικής άρνησης του διευθυντή του, να κάνει δεκτό το αίτημά του, ζήτησε από τους 560 συνολικά μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο - είναι το μεγαλύτερο της Κατερίνης, να υπογράψουν εάν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος και να υψώνεται η σημαία.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της ιδέας-αιτήματος του Γιώργου Δεμερτζή, αφού οι 530 μαθητές υπέγραψαν «ΝΑΙ», ενώ οι υπόλοιποι 30 «ΟΧΙ».

Οι 530 από τους 560 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης είπαν μάταια «ΝΑΙ» στην έπαρση της σημαίας και στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου
Ο Γιώργος Δεμερτζής περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στην ξεχωριστή αυτή ιστορία απόρροια της αγάπης του για τη σημαία και τον Εθνικό Ύμνο, είπε:

«Ζήτησα από τους μαθητές του σχολείου μου, να υπογράψουν αν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός μας ύμνος και να γίνεται η έπαρση της σημαίας. Υπέγραψαν οι 530 μαθητές υπέρ και οι 30 κατά, οι οποίοι είναι Έλληνες, αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων. Ο αξιότιμος κύριος διευθυντής όμως έφερε αντίρρηση σε όλο αυτό, λογικά διότι δεν είναι Έλληνας και δεν συμφωνεί με την Ελληνική διαπαιδαγώγηση.

Επίσης όποιος λέει την αλήθεια απέναντι του διαστρεβλώνει τα λόγια του και του δίνει μια καλή αποβολή.

Εμένα μου έδωσε 3 ημέρες αποβολή συκοφαντώντας με ότι είμαι φασίστας, αναρχικός, ακραίος, κακός, απειλή για τη δημοκρατία και για το σχολείο! Μαζί του είναι κι άλλοι εκπαιδευτικοί και μου κάνουν πόλεμο ώστε να με διώξουν από το σχολείο τόσο εμένα αλλά και όποιον δεν υποστηρίζει τις δικές τους ιδέες και συμφέροντα».

Μετά από όλα αυτά ο Γιώργος έκανε συμβολική κατάληψη στο σχολείο χωρίς να προκαλέσει φασαρίες και φθορές, με μοναδικό σκοπό να υψώσει την Ελληνική σημαία, όπως βλέπετε στη φωτογραφία όπου εικονίζονται τα παιδιά του 15μελους συμβουλίου του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Δημήτρης Καμμένος

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Eurostat: Πάνω από 1 στους 3 Ελληνες στο όριο της φτώχειας

Hχηρό «χαστούκι» στo περιβόητο πια, υποτιθέμενο κυβερνητικό success story προκαλούν τα νέα στοιχεία της Eurostat, που αποκαλύπτουν το βάθος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτά, πάνω από 1 στους 3 Ελληνες- το 35,7%- ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, αφορούν το 2013 και κάνουν την Ελλάδα την τρίτη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ, μετά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά ζούσαν στην Ελλάδα 3,9 εκατομμύρια άνθρωποι κοντά στο όριο της φτώχειας- το ποσοστό είναι 35,7%, έναντι του 28,1% του 2008- δηλαδή επιβίωναν με διαθέσιμο εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού, αδυνατούσαν να καλύψουν σημαντικά αγαθά, ή ζούσαν σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας. Ακόμη, το 23,1% των Ελλήνων ζούσε με πενιχρό εισόδημα.

Την ίδια χρονιά στην ΕΕ, 120 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας, ή το 24,5% του πληθυσμού, έναντι 23,8% το 2008. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (48%), τη Ρουμανία (40%), την Ελλάδα (35,7%), τη Λετονία (35%) και την Ουγγαρία (33%). Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά πολιτών που ζουν στο όριο της φτώχειας καταγράφονται στην Τσεχία (14,6%), στην Ολλανδία (15,9%), στη Φινλανδία (16%) και στη Σουηδία (16,4%).

Σημειώνεται ότι άτομα που αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά υλικά αγαθά θεωρούνται εκείνα τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τέσσερα από τα ακόλουθα εννέα αγαθά: 1) ενοίκιο, ή εξόφληση δανείου 2) θέρμανση 3) απρόοπτα έξοδα 4) διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες 5) διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα 6) αυτοκίνητο 7) πλυντήριο ρούχων 8) έγχρωμη τηλεόραση 9) τηλέφωνο.

Τέλος, το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού που ζει σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας στην ΕΕ, καταγράφεται το 2013 στην Ελλάδα με 18,2%, έναντι 10,7% στην ΕΕ. Μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Κροατία (16%) και η Ισπανία (15,7%).


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σαμαράς 4 Νοεμβρίου 2013: '' Σε ένα χρόνο δωρεάν Wifi internet σε όλη την Ελλάδα.''

Τι είναι αυτός ο άνθρωπος; Είναι να μην δώσει τον λόγο του. Είναι να μην υποσχεθεί. Αμέσως γίνετε πραγματικότητα. Από που να ξεκινήσουμε;
Ότι θα σκίσει τα μνημόνια;
Ότι δεν πρόκειται να περάσει τις κόκκινες γραμμές;
Ότι θα γίνει μία μόνο εξεταστική, αυτή για τα μνημόνια;
Ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ;
Τα 4 Ζάππεια ;
Τα 18 σημεία ;
Τι να πρωτοθυμηθούμε ;
Και αυτά είναι δύσκολα.
Αλλά το wifi; Ένα τόσο απλό έργο. Ακόμα και εκεί, ψέμα.
Δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτός ο άνθρωπος έχει τσακωθεί με την αλήθεια.
Αλλά δεν φταίει αυτός. Εμείς φταίμε. Που για καθαρά λόγους κομματικής εμπάθειας συνεχίζουμε να τον ψηφίζουμε. Αλήθεια τι θα κάνατε, αν ένας συγγενής, ένας φίλος, ένας γνωστός, σας έλεγε ένα μικρό ψεματάκι; Εκεί γινόσαστε ''Τούρκοι''. Αυτός που μας έχει ''τρελάνει'' στα ψέματα και τις υποσχέσεις, και που διαχειρίζεται το μέλλον των παιδιών μας, τον βάζουμε για πρωθυπουργό.
Αλλά βέβαια όσοι τα λένε αυτά είναι λαικιστές, ψεκασμένοι, άβουλοι και αχάριστοι.
    


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....