Διυλιστήριο: 07/03/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Δέσμευση και άνοιγμα λογαριασμών για τη Novartis

Στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών προσώπων σχετιζόμενων με την υπό διερεύνηση υπόθεση υπερτιμολογήσεων φαρμάκων της Novartis προχωρά το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), που έχει θέσει στο μικροσκόπιο τραπεζικούς λογαριασμούς και φορολογικές δηλώσεις των επικεφαλής της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας σε βάθος δεκαετίας. Άνοιγμα λογαριασμών κρατικών αξιωματούχων και μεγαλοστελεχών της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Capital.gr, το ΚΕΦΟΜΕΠ διαπιστώνει σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των χρημάτων που διακινούνταν μέσω των τραπεζών.

Όπως αναφέρεται, οι τράπεζες παρέδωσαν CD με τις καταθέσεις εμπλεκόμενων με το σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων φαρμάκων στο ΚΕΦΟΜΕΠ, με τη φορολογική αρχή να προχωρά στο άνοιγμα λογαριασμών:
  • 20 κρατικών αξιωματούχων που ήταν μέλη των επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, καθώς και Διευθυντών του ΕΟΦ την περίοδο των υπερτιμολογήσεων
  • 30 μεγαλοστελεχών της εταιρείας που είτε έστελναν εμβάσματα άνω των 300.000 ευρώ στο εξωτερικό είτε είχαν μεγάλες εκροές προς συνεργαζόμενα πρόσωπα
  • Της βασικής εταιρείας αλλά των συνεργαζόμενων ή θυγατρικών της 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει προχωρήσει στη δέσμευση λογαριασμών πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas, στον οποίο εντοπίστηκε απόκλιση ύψους 4,3 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως ο ίδιος δεσμεύτηκε πως θα καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν τη νομιμότητα των χρημάτων αυτών.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο έλεγχος της λίστας με τα ονόματα 4.000 γιατρών που συνεργάστηκαν ή είχαν κάποια επαφή με τη Novartis, με την επεξεργασία της να βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να «συνδεθούν» οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτός είναι ο αριστούχος των αριστούχων στις Πανελλήνιες


Όπως διαμορφώνεται ο χάρτης των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2017, ο Άγγελος Νικομάνης κερδίζει την πρωτιά με τα υψηλότερα βαθμολογικά "σκορ" σε όλη την Ελλάδα. Τι λέει στο News 24/7 για τον εξεταστικό Γολγοθά, τα δύσκολα Μαθηματικά, το brain drain και την κομματοκρατία στην Γ' βάθμια εκπαίδευση


Κόντρα στις δυσκολίες των φετινών μαθημάτων. Και αντίθετα από το γενικό βατερλώ στα Μαθηματικά Προσανατολισμού που αναμένεται να αποτελέσει τον κύριο παράγοντα της πτώσης στις βάσεις του 2ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου, ο Άγγελος Νικομάνης αποδείχτηκε νικητής. Νικητής του φετινού εξεταστικού μαραθωνίου των Πανελληνίων. Και νικητής απέναντι στον εαυτό του και τους προσωπικούς του στόχους.


Μέχρι πριν τρεις μήνες, ήθελα διακαώς να περάσω Φυσικό ή Μαθηματικό


Με βαθμολογία 20 στα Μαθηματικά,20 στην Φυσική,20 στην Χημεία και 19,1 στην έκθεση και σύνολο 19.820 μόρια, ίσως την υψηλότερη σχολική επίδοση στην Ελλάδα, παίρνει επάξια «το εισιτήριο» για τη σχολή των ονείρων του, τη Σχολή Ναυπηγών, Μηχανολόγων, Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. «Μέχρι πριν τρεις μήνες, ήθελα διακαώς να περάσω Φυσικό ή Μαθηματικό. Ωστόσο, με κίνητρο την επαγγελματική αποκατάσταση, δεδομένου και του υψηλού δείκτη ανεργίας στη χώρα, αποφάσισα να αλλάξω κλάδο κυριολεκτικά τελευταία στιγμή», αναφέρει ο ίδιος στο News 24/7, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις φετινές Πανελλήνιες 2017, αποδεικνύοντας περίτρανα πως τα αγαθά κόποις κτώνται. Και όχι μόνο. Αντίθετα με τους περισσότερους αριστούχους που «κλείνουν το μάτι» στην προοπτική καριέρας στο εξωτερικό, ο Άγγελος δηλώνει στο News 24/7 αρνητικός στο φαινόμενο του brain drain και υπερασπίζεται το λόγο που θα «τραβήξει χειρόφρενο» στην Ελλάδα. «Δεν βοηθάμε την οικονομία της χώρας με το να φεύγουμε. Αντίθετα, την καταδικάζουμε. Θα μείνω εδώ να το παλέψω και να βοηθήσω όπως μπορώ».

Δεν βοηθάμε την οικονομία της χώρας με το να φεύγουμε

Τα θεμέλια για την επιτυχία, προϋπήρχαν. Με απολυτήριο 19.7 στην Α’ Λυκείου και «ολοστρόγγυλο» 20 στο απολυτήριο της Β’, ο Άγγελος ήξερε ότι με αυτοσυγκέντρωση και θέληση, θα μπορέσει να πετύχει τους ψηλούς του στόχους. Ίσως όμως ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό. Με 20 στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, 20 σε Χημεία και Φυσική, αλλά και 19.1 στην Έκθεση, ίσως αποτελεί έναν από τους υψηλότερους «σκόρερ» στο 2ο επιστημονικό Πεδίο.
Διακοπές στη Ζάκυνθο

Από τη Ζάκυνθο που παραθερίζει ήδη με φίλους του, λέει: «Τους βαθμούς μου τους έμαθα από το τηλέφωνο, με ενημέρωσε το Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων που φοιτούσα και το Φροντιστήριο. Ναι, χάρηκα. Το περίμενα. Δεν με νοιάζουν όμως μόνο τα μόρια. Ανακουφίστηκαν που κατάφερα αυτό για το οποίο πάσχιζα τόσο καιρό».

Τι αναφέρει όμως για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού που το 70% των συνυποψηφίων του έγραψε κάτω από τη βάση, όπως και το 90% των υποψηφίων σε σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, λόγω της ιδιαίτερης δυσκολίας των θεμάτων; «Δυσκολεύτηκα στο Γ1 θέμα και κάπως αγχώθηκα. Ήταν πραγματικά ζόρικο, δεν ήμουν σίγουρος για το δρόμο της επίλυσης που είχα επιλέξει. Δαπάνησα για αυτή την άσκηση περί τα 20 λεπτά. Τεράστια έκπληξη για εμένα αποδείχτηκε και το τέταρτο θέμα, γιατί μας έδωσαν έτοιμη τη συνάρτηση. Είχε αρκετή δυσκολία εξίσου και αυτό, αλλά είχα προετοιμαστεί πολύ καλά για τέτοιου είδους ασκήσεις. Ήταν όμως πάρα πολλά τα θέματα. Σίγουρα δεν έφτανε ο χρόνος. Ακόμη και εγώ τελείωσα κυριολεκτικά στο παρά 5'».
Μου έτυχαν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και θέλει σθένος για να μην καταρρεύσεις

Τι θέλει όμως ο ίδιος να ξεχάσει, στο τέλος αυτής της επίπονης διαδρομής και τι είναι αυτό που θέλει να κρατήσει; «Δεν είναι το μέγεθος της ύλης που μας εξαντλεί. Ούτε το εντατικό διάβασμα. Προσωπικά μου έτυχαν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και θέλει ιδιαίτερο σθένος, προκειμένου να μην εγκαταλείψεις την προσπάθειά σου. Και βασικά, για να μην καταρρεύσεις. Δεν είναι μόνο το σχολείο που μας απασχολεί για ένα χρόνο, υπάρχουν και άλλα ζητήματα σοβαρότερα και εύχομαι ο καθένας να μπορεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολες συγκυρίες. Θα κρατήσω τη γενική εμπειρία, ως κάτι θετικό. Αλλά θα διαγράψω τα εξίσου απαιτητικά, θερινά μαθήματα. Τελειώνοντας τη Β' Λυκείου και όντας ήδη εξαντλημένος από τις ενδοσχολικές εξετάσεις, μπήκα σύντομα στη διαδικασία διαβάσματος. Ο δε χρόνος που απέμεινε από το τέλος των θερινών μαθημάτων μέχρι την έναρξη των τεστ προσομοιώσεων τον ίδιο Σεπτέμβριο, δεν στάθηκε αρκετός για να ξεκουραστώ πραγματικά. Ναι, αυτό είναι κάτι που θέλω να αφήσω πλέον πίσω μου και σχεδόν να μην θυμάμαι».
Το μυστικό της επιτυχίας

Ποιο όμως το μυστικό επιτυχίας που ξεχώρισε τον Άγγελο ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους; «Όχι κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο. Συστηματικό διάβασμα. Αυτό έκανα. Κάποιες μέρες πήγαινα και τις βόλτες μου για να χαλαρώσω, αλλά ποτέ δεν έχανα τη συνέχεια στη μελέτη. Καθημερινά 4.5 ώρες αγώνας δρόμου. Άκουγα συμμαθητές μου να μιλούν για 9 ώρες και πραγματικά, δεν το πίστευα. Είναι λάθος αυτό, διότι εξαντλείσαι σωματικά και μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Καθημερινά 4.5 ώρες αγώνας δρόμου

Αν και μετανιώνει για τη διακοπή των ξενόγλωσσων μαθημάτων (Αγγλικά και Γερμανικά) κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες, για το ότι «κρέμασε τα παπούτσια» του γυμναστηρίου, όπως και ότι άφησε στην άκρη τα μαθήματα Κιθάρας, σήμερα δηλώνει έτοιμος για «επανασύνδεση» με τα χόμπι του και για τη συμμετοχή στην ερχόμενη Ολυμπιάδα Φυσικής που διοργανώνεται στην Ινδονησία, με συμμετοχές από περίπου 80 χώρες. «Μαζί με την προοπτική ανανέωσης σε όλους τους τομείς, θα φροντίσω να τα πάω όσο πιο καλά γίνεται και σε αυτό το διαγωνισμό. Μετείχα ήδη σε δύο στάδια και κατάφερα να διακριθώ στην εθνική 5άδα, οπότε και το ταξίδι μέχρι την Ινδονησία, θα είναι μεγάλη τιμή και πρόκληση για εμένα».

Έτοιμος για την Ολυμπιάδα Φυσικής στην Ινδονησία

H επόμενη ημέρα στο σκαλοπάτι της επιτυχίας και το επόμενο λιθαράκι προσωπικής ανέλιξης, μέσα από τα έδρανα της Ναυπηγικής; «Δεν έχω καταλήξει σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Θέλω μόνο ένα καλό προπτυχιακό και όλα τα άλλα έπονται»
Η εικόνα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Όσο για τα «γκρίζα σημεία» της Γ' Βάθμιας εκπαίδευσης, ο μικρός αλλά θαυματουργός Άγγελος υπογραμμίζει στο News 24/7 μερικά από εκείνα που για τον ίδιο χρήζουν άμεσης και ριζικής αναδιάρθρωσης: «Θα έπρεπε να μπει τέλος στην κομματοκρατία. Η παρέμβαση του πολιτικού συστήματος στην εκπαίδευση τελικά δεν λειτουργεί προς όφελος του φοιτητή, αντίθετα επιμολύνει σκέψεις και συνειδήσεις. Καλό θα ήταν να υπάρχει μαζική συμμετοχή στα κοινά του πανεπιστημίου. Τα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι ιδρύματα προώθησης της γνώσης και όχι πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης».

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Άγγελος ζει με μοναδικό στόχο να ξεκουραστεί μετά από τη δύσκολη «ανηφόρα» του εξεταστικού μαραθωνίου και να ηρεμήσει. Το πραγματικά περιπετειώδες ταξίδι της ζωής του άλλωστε, μόλις ξεκίνησε.

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καμμένος σε Βορίδη για Noor1: Καταθέστε πρόταση μομφής αν έχετε τα… άντεραΣήκωσε το γάντι αλλά και τους τόνους κατακόρυφα μέσα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, τόνισε «αν έχει τα άντερα» να καταθέσει πρόταση μομφής ή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της συνομιλίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο κ. Βορίδης ισχυρίστηκε πως «είστε απολογούμενος, δεν είστε κατήγορος»

«Παίρνει τέσσερις φορές τον ισοβίτη ο υπουργός για μια υπόθεση ναρκωτικών. Μιλούν για μια συγκεκριμένη υπόθεση.

Και μετά ο καταδικασθής στέλνει μήνυμα στον υπουργό και ρωτάει θα έρθει; Και μετά εμφανίζεται η εισαγγελέας – εκτός της περιφερείας της- και πάει να πάρει κατάθεση. Και όταν μετά από αυτά δημοσιεύονται συνομιλίες ανακριτικού υπαλλήλου που ακούγεται να λέει στον καταδικασμένο: «Μα ο Μαρινάκης έιναι αθώος, δεν με ενδιαφέρει, πρέπει να καταδικασθεί. Γιατί έτσι θα συνδεθεί με τον Μητσοτάκη».

Ο κ. Καμμένος τον γνωρίζει τον ανακριτικό υπάλληλο; Να μας δώσετε πειστηκές εξηγήσεις, αντί να κατηγορείτε την αξιωματική αντιπολίτευση. Είστε απολογούμενος, δεν είστε κατήγορος», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης.

Θετική αποτίμηση της συμφωνίας από Καμμένο

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως κατέρρευσε πολιτικά η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να στηριχθεί στην καταστροφολογία.

«Είναι η πρώτη μέρα που τα 2ετη και 10ετη ομόλογα έχουν τα χαμηλότερα επιτόκια της 7ετίας της κρίσης», ανέφερε.

Τα συγκεκριμένα νούμερα, κατά τον κ. Καμμένο, επιβεβαιώνουν ότι η διαπραγμάτευση ήταν επιτυχημένη και ότι η οικονομία οδεύει προς την ανάπτυξη.

Δίνοντας ως παράδειγμα την αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s ο υπουργός Εθνικής υποστήριξε πως είναι «ξεκάθαρο που πάει η οικονομία».

«Οι θετικές εξελίξεις ξεκίνησαν με την απόφαση του Eurogroup», υποστήριξε τονίζοντας πως βρισκόμαστε «μια ανάσα από τις αγορές».

«Η οικονομία παίρνει μπρος και εσείς μένετε στο παρελθόν», υποστήριξε.

«Ό,τι και να κάνετέ αυτή η κυβέρνηση στήνεται σε μια συμφωνία που δεν σπάει ποτέ», πρόσθεσε.

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε σε πολύ υψηλούς τόνους στη Νέα Δημοκρατία για την αντιπολιτευτική της στάση λέγοντας πως ο «αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πετά την μπάλα στην εξέδρα».

Αναφερόμενος στη συνομιλία του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη και το Noor-1 ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «αστειότητες» τα όσα γράφονται σε ΜΜΕ που σχετίζονται με συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «πρακτικές εκφοβισμού» ώστε να σταματήσει ο έλεγχος για τον Ευ. Μαρινάκη, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Βορίδης είναι συνήγορος του κ. Μαρινάκη, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να επισημαίνει πως είναι του κ. Κουρτάκη και όχι του εφοπλιστή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΑΝΕΛ είπε σε πολύ υψηλούς τόνους πως δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με τον Ευ. Μαρινάκη αφού όπως είπε και ο ίδιος του ο αδερφός του να ήταν μπλεγμένος στα ναρκωτικά θα τον κατήγγειλε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως «μέσα στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν άτομα που ζουν από το Βαγγέλη Μαρινάκη» και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον Μάκη Βορίδη που εργάζεται ως δικηγόρος και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο (σύντροφο της της Αλεξίας Μπακογιάννη) που εργάζεται στα «Παραπολιτικά».Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα: Διαγραφή χρεών στην Εφορία για νοσήλια ανασφάλιστωνΓια την νομοθετική ρύθμιση ώστε να γίνει διαγραφή από τις εφορίες χρεών για νοσηλεία των ανασφάλιστων πολιτών μίλησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”, ενώ έκανε και μια σύντομη αποτίμηση του έργου του υπουργείου με αφορμή και την επίσκεψη του πρωθυπουργού εκεί στις 30 Ιουνίου.

Ο Α. Ξανθός ανέφερε ότι στόχος εξ αρχής ήταν να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση των δομών δημόσιας Υγείας, να διασφαλιστεί στοιχειώδης ευστάθεια και εύρυθμη λειτουργία των δομών και να γίνει καθολική κάλυψη του πληθυσμού από το σύστημα Υγείας. «Και αυτό το κάναμε με πολύ πλήρη τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός εξήγησε ότι σήμερα όλοι οι ανασφάλιστοι πάνε μόνο με τον αριθμό ΑΜΚΑ τους στις δημόσιες δομές Υγείας χωρίς άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα το πρώτο πεντάμηνο του έτους, εξήγησε, για 528.000 μοναδικούς ανασφάλιστους ασθενείς συνταγογραφήθηκαν φάρμακα αξίας 60.000.000 ευρώ (το 1/3 από αυτούς με εισοδηματικά κριτήρια παίρνει τα φάρμακα χωρίς καμιά συμμετοχή) και οι εξετάσεις αξίας 23.000.000 ευρώ. «Μια πολύ σημαντική κοινωνική παροχή που δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα» σημείωσε.

Ο υπουργός προανήγγειλε την νομοθετική ρύθμιση για διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών προς τις εφορίες, χρέη δηλαδή που προήλθαν από νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών μέχρι το 2015 κόστους 28.000.000 ευρώ. Ενώ εξήγησε ότι επιπλέον 150.000.000 ευρώ «πάγωσαν» με ενέργειες της κυβέρνησης και δεν μεταφέρθηκαν στις ΔΟΥ.

Ο υπουργός επισήμανε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 έγινε πρόσληψη 9.000 εργαζόμενων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί κ.ά.) στις διάφορες δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενώ αναμένεται να προσληφθούν 9.000 εργαζόμενοι. Ήδη το ΑΣΕΠ ενέκρινε την πρόσληψη 1.600 μόνιμων γιατρών και ξεκίνησαν οι διαδικασίες.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κινέζοι και Τούρκοι θέλουν σπίτι στην Ελλάδα


Από την Χριστίνα Πουτέτση. 

 Εντείνεται το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων από Κινέζους και Τούρκους στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος για άδεια παραμονής. Η αυξανόμενη ζήτηση, ειδικά από πολίτες της γειτονικής χώρας, έγινε αφορμή ώστε η μεγαλύτερη εταιρεία real estate της Τουρκίας, η Turyap, να ιδρύσει πριν από έναν μήνα ελληνικό franchise στην Αθήνα.

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το ελληνικό πρόγραμμα Golden Visa» λέει η επικεφαλής της Turyap Athens κυρία Θεοδώρα Ηλίεβα, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν πουληθεί πολλά σπίτια στα νότια προάστια, σε Αραβες, κυρίως από Κατάρ, Λίβανο, ενώ και οι Κινέζοι ενδιαφέρονται. Αλλά «και οι Τούρκοι ενδιαφέρονται πολύ. Θέλουν καλά σπίτια». Η ζήτηση από τούρκους πολίτες έχει ενταθεί ιδιαίτερα τους τελευταίους έξι μήνες, ωστόσο μέχρι τώρα οι αγοραπωλησίες γίνονται κυρίως «από στόμα σε στόμα».

Η κυρία Ηλίεβα προχώρησε πριν από έναν μήνα στην υπογραφή συμφωνίας για την ίδρυση του γραφείου Turyap Athens, ελληνικού franchise της τουρκικής εταιρείας real estate. Κύρια δραστηριότητα του ελληνικού γραφείου θα είναι η προώθηση ακινήτων αξίας 250.000 ευρώ και άνω σε Τούρκους που επιθυμούν να λάβουν άδεια παραμονής από την Ελλάδα. Σήμερα η Turyap μετρά 320 γραφεία franchise σε 43 πόλεις της Τουρκίας, καθώς και στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, στην Κωνστάντα της Ρουμανίας, πρόσφατα στην Ολλανδία και τέλος στην Ελλάδα.

Συνεργασίες

Η κυρία Ηλίεβα δραστηριοποιείται για περισσότερο από 15 χρόνια στο real estate σε Ελλάδα, Σανγκάη, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Κύπρο, έχοντας συνεργασίες με μεγάλες real estate εταιρείες, όπως η Aristo Developers για την προώθηση ακινήτων της στην Κύπρο, αλλά και η Dolphin Capital για τα ακίνητα στις περιοχές που επενδύει η εταιρεία, όπως Αργολίδα, Τζια και Κρήτη. Συνεργάζεται επίσης με τράπεζες για ακίνητα που έχουν στη διάθεσή τους.

Επενδύσεις

«Οι Τούρκοι ενδιαφέρονται και για μεγάλες επενδύσεις. Θέλουν να βγάλουν τα χρήματά τους έξω» τονίζει η κυρία Ηλίεβα. «Κινήσεις έχουν γίνει», αναφέρει, λέγοντας ότι τον Μάιο υπογράφηκαν τέσσερα συμβόλαια στη Γλυφάδα, ενώ και στα βόρεια προάστια της Αττικής έχουν γίνει συναλλαγές για πάνω από 15 σπίτια. Τα ακίνητα που είναι πιο δημοφιλή και επιθυμητά «είναι τα μικρά διαμερίσματα που είναι και νοικιασμένα», ώστε οι αγοραστές «να πάρουν την άδεια παραμονής και να έχουν και ένα μικρό εισόδημα και να αποσβέσουν την επένδυσή τους» εξηγεί, «μια και δεν τους ενδιαφέρει άμεσα να μείνουν στην Ελλάδα». Ενδιαφέρον υπάρχει και για μεζονέτες, ενώ οι δημοφιλείς περιοχές είναι κυρίως τα νότια προάστια και το κέντρο, ιδιαίτερα το Παγκράτι, το Καλλιμάρμαρο, το Μετς. Και στη Θεσσαλονίκη «Τούρκοι έχουν αγοράσει πολλά σπίτια, όπως και Κινέζοι» προσθέτει.

«Η Golden Visa είναι το πιο ελκυστικό πρόγραμμα που υπάρχει» τονίζει η κυρία Ηλίεβα, συμπληρώνοντας ότι δίνει πρόσβαση σε πολίτες τρίτων χωρών στη ζώνη Σένγκεν, με 250.000 ευρώ (συν ΦΠΑ), ενώ σε άλλες χώρες το ποσό αυτό είναι υψηλότερο, π.χ. στην Κύπρο είναι 300.000 και χρειάζεται επιπλέον άδεια για την είσοδο στη Σένγκεν. Επίσης «η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα» υπογραμμίζει. Ενώ υποστηρίζει ότι το κλείσιμο της β' αξιολόγησης θα συμβάλει θετικά στην αίσθηση ασφάλειας όσων θέλουν να επενδύσουν.

Σύμφωνα με πηγές του οργανισμού Enterprise Greece, σε ό,τι αφορά το ποσό εισροής στην ελληνική κτηματαγορά, δεδομένου ότι το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 250.000 ευρώ, εκτιμάται ότι η Golden Visa έχει συμβάλει με τουλάχιστον 421 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής, μόνο από την αγοραπωλησία των ακινήτων. Καθώς όμως οι αγοραστές πραγματοποιούν αγορές κυρίως σε νησιά ή αστικές περιοχές με ακριβά ακίνητα, από την Enterprise Greece υποστηρίζεται ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για πάνω από 1 δισ. ευρώ ως πραγματικό σύνολο των αγορών.
Η βελτίωση δε επιμέρους ρυθμίσεων που επήλθαν στο ελληνικό πρόγραμμα Golden Visa το 2015, όπως αυτή που αφορά τον μόνιμο πλέον χαρακτήρα της άδειας παραμονής και τη χορήγηση αντίστοιχων αδειών και τους απευθείας ανιόντες των ιδιοκτητών, καθιστά το πρόγραμμα ακόμα πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό για τη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών.

Τεράστια ευκαιρία

Σήμερα οι εμπορικές αξίες «είναι πολύ ελκυστικές», δηλώνει η κυρία Ηλίεβα, σημειώνοντας ότι ναι μεν οι τιμές έχουν πέσει, αλλά «εξαρτάται και από την περιοχή». Ιδιαίτερα «κάτω από την Ομόνοια τα σπίτια είναι πολύ φθηνά και πολλοί Κινέζοι αγοράζουν πολλά μαζί για να εξασφαλίσουν την Golden Visa». Εκτιμά όμως ότι στις περιοχές αυτές δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν. «Οι εμπορικές τιμές έχουν πέσει. Είναι τεράστια η ευκαιρία τώρα» λέει και φέρνει ως παράδειγμα τη Βουλιαγμένη, όπου πλέον τα σπίτια πωλούνται στην αντικειμενική τους αξία, ενώ στο παρελθόν «η τιμή τους ήταν διπλάσια από αυτή». Την ίδια ώρα, πολλοί Ελληνες την προσεγγίζουν για να πουλήσουν μεγάλα ακίνητα και οικόπεδα που έχουν στην κατοχή τους, με τιμές πολύ χαμηλότερες από ό,τι στο παρελθόν.

1.684 άδειες διαμονής χορηγήθηκαν από το 2013

Σε ό,τι αφορά την απόδοση του προγράμματος σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία της 30ής Απριλίου της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο συνολικός αριθμός χορηγήσεων αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων ανήλθε σε 1.684 από την έναρξή του το 2013, ενώ στη συνολική εξέλιξη των χορηγήσεων αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές από έτος σε έτος παρατηρείται διαρκής αύξηση.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με 20 άδειες το 2013, προστέθηκαν 435 το 2014, ακολούθησαν 513 το 2015 και άλλες 582 το 2016. Αναφορικά με τις χώρες προέλευσης των επενδυτών η Κίνα έρχεται πρώτη με 701 άδειες και ακολουθούν η Ρωσία με 357 και η Αίγυπτος με 84.

Οι υπόλοιπες χώρες της δεκάδας των επενδυτών είναι η Τουρκία στην τέταρτη θέση και δυναμικά ανερχόμενη το τελευταίο διάστημα, ο Λίβανος, η Ουκρανία, το Ιράκ, η Συρία, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία. Με βάση πηγές της αγοράς, οι επενδυτές προτιμούν για την αγορά διαμερίσματος ή εξοχικής κατοικίας ως περιοχές την Αττική, την Αθήνα με τα βόρεια και νότια προάστιά της, τη Χαλκιδική, και τουριστικά νησιά, όπως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο κ.ά.

Ανοδος

Σε ό,τι αφορά τη συνολική εξέλιξη των χορηγήσεων αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων και τα μέλη της οικογένειας που τους συνοδεύουν, από έτος σε έτος σημειώνεται διαρκής αύξηση, αφού το πρόγραμμα ξεκίνησε με 41 άδειες το 2013, προστέθηκαν 867 το 2014, ακολούθησαν 1.287 το 2015 και άλλες 1.555 το 2016. Για το 2017 και μέχρι τις 30 Απριλίου είχαν καταγραφεί συνολικά 4.095 χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων και μέλη της οικογένειάς τους.

Ειδικότερα, δόθηκαν 1.693 άδειες σε πολίτες από την Κίνα, 801 από τη Ρωσία, 219 από τον Λίβανο, 218 από το Ιράκ, 202 από την Τουρκία, 191 από την Αίγυπτο, 156 από την Ουκρανία, 142 από τη Συρία, 91 από την Ιορδανία και 28 από τη Σερβία.

Πηγή : tovima.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

10 εκατ. ευρώ θα επενδύσει στην Ελλάδα η Αθηνά Ωνάση

Η Αθηνά Ωνάση φέρεται να σχεδιάζει να επενδύσει ένα τεράστιο ο χρηματικό ποσό στη χώρα μας προκειμένου να φτιάξει το δικό της κέντρο ιππασίας.

H είδηση που ανέφερε ότι η Αθηνά Ωνάση σκέφτεται να επενδύσει στην Ελλάδα, έγινε γνωστή με ενθουσιασμό αλλά και αρκετές επιφυλάξεις, καθώς τα τελευταία χρόνια η σχέση της Αθηνάς Ωνάση με τη χώρα μας δεν είναι η καλύτερη, αφού η μοναδική εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση έχει κόψει κάθε δεσμό.

Αφού πούλησε τον Σκορπιό, στον οποίο δεν ερχόταν ούτως ή άλλως, η 31χρονη δεν επισκέπτεται ποτέ την Ελλάδα. Το μόνο που «μαρτυρά» την ελληνική καταγωγή της, εκτός φυσικά από το επίθετο του παππού της, είναι το γεγονός ότι στους ιππικούς αγώνες που παίρνει μέρος, διαγωνίζεται εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η Αθηνά Ωνάση θέλει να επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην χώρα μας προκειμένου να φτιάξει το δικό της κέντρο ιππασίας στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η Αθηνά αναζητά μια μεγάλη έκταση -μεγαλύτερη των 50 στρεμμάτων στα Μεσόγεια της Αττικής προκειμένου να την αξιοποιήσει για τη μεγάλη αγάπη της, τα άλογα.

Η Ελληνίδα κληρονόμος, φέρεται να θέλει να δημιουργήσει εκεί ένα σύγχρονο ιδιωτικό συγκρότημα ιππασίας στην Ελλάδα το οποίο θα περιλαμβάνει στάβλους, προπονητικές εγκαταστάσεις αλλά και μια υπερπολυτελή λέσχη, στην οποία θα συναντιούνται όλοι οι Έλληνες λάτρεις της ιππασίας.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δημοσίευμα του «Secret», ο χώρος που θέλει να αξιοποιήσει είναι το υπερσύγχρονο Ολυμπιακό Κέντρο που διαθέτει ο Δήμος Μαρκόπουλου. Πρόκειται για το συγκρότημα «Απολλώνιο» στον Άγιο Σπυρίδωνα, στο οποίο υπάρχει διακριτικότητα και ασφάλεια και ζουν εκεί πολλές προσωπικότητες της χώρας.

«Θα μπορούσε μεταξύ άλλων κέντρων ιππασίας η Αθηνά να φτιάξει το δικό της προπονητικό κέντρο κοντά στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας, καθώς διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να φτιάξει το δικό της χώρο, αλλά και να τον συντηρήσει» τόνισε ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, Σωτήρης Μεθενίτης.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τον ίδιο το κόστος μίας τέτοιας επένδυσης αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αθηνά Ωνάση δεν θα κάνει μόνο τις εμφανίσεις της στα ελληνικά χώματα αλλά θα είναι και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και ίσως αυτό αποτελεί το κίνητρό της να ενδυναμώσει την παρουσία της στην ομοσπονδία.

Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 2006 η Αθηνά και ο τότε σύζυγός της Αλβάρο είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις στον Μαρκόπουλο και αμφότεροι είχαν δηλώσει ενθουσιασμένοι.

Πηγή thetoc.gr
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σόιμπλε σε παραλήρημα ψεύδους : Δεν κόβω εγώ τις συντάξεις -Δεν θέλω εγώ το ΔΝΤΤο ελληνικό χρέος δεν είναι πρόβλημα αυτή τη στιγμή, τόνισε για μία ακόμη φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη στα «Νέα».

«Μελλοντικά ίσως το χρέος καταστεί πρόβλημα για την Ελλάδα. Τότε θα πρέπει να συζητηθεί. Αλλά αν εστιαστεί τώρα η συζήτηση στο χρέος, το οποίο δεν αποτελεί πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια, τότε ξεχνάει κανείς να κάνει αυτό που είναι αναγκαίο, δηλαδή να εφαρμόσει τις απαραίτητες για την Ελλάδα αλλαγές», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ακόμη «θα φροντίσουμε να καταστεί εφικτή η πρόσβαση στις αγορές. Και όταν η ελληνική οικονομία δεν θα εξαρτάται πλέον από τη βοήθεια, θα δούμε αν και εφόσον είναι απαραίτητα περαιτέρω βήματα».

Αυτό θα γίνει το καλοκαίρι του 2018, τόνισε ο κ. Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του. «Αν το ΔΝΤ με τις αρνητικές του προγνώσεις δικαιωθεί, θα πρέπει η Ελλάδα να λάβει περισσότερα μέτρα στο τέλος του προγράμματος. Αν όχι, όπως προβλέπει η αισιόδοξη πρόγνωση της κυβέρνησης και των θεσμών, τότε δεν θα χρειαστούν. Ας υλοποιήσουμε το πρόγραμμα και μετά βλέπουμε τι θα έχει επιτευχθεί», συμπλήρωσε.

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε ακόμη ότι δεν ευθύνεται εκείνος για τις περικοπές στις συντάξεις. Σε ερώτηση σχετικά με το ότι έγινε η «προσωποποίηση του κακού» στην κρίση στην Ελλάδα, απάντησε:

«Μπορώ να καταλάβω ότι στην πολιτική αντιπαράθεση είναι ευκολότερο να λες: πρέπει δυστυχώς να μειώσουμε τις συντάξεις διότι το ζητά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Αυτό βέβαια δεν είναι σωστό, διότι παραπλανά τους πολίτες που έχουν εν μέρει διαφορετική γνώμη. Δεν ξέρετε πόσοι Ελληνες μου λένε ''Εχετε απόλυτο δίκιο''. Αλλά δεν μιλώ καθόλου για αυτά. Δεν θέλω να κάνω την κατάσταση δυσκολότερη».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι δεν είναι σωστό κάποιοι στην Ελλάδα να παρουσιάζουν ότι είναι υπεύθυνοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ή η γερμανική κυβέρνηση. «Η επεξεργασία των μέτρων γίνεται μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει πολλά περιθώρια να πει: είναι προτιμότερο να γίνει αυτό και όχι το άλλο».

Ακόμη, χαρακτήρισε επικίνδυνη στάση το να λέει η κυβέρνηση ότι δεν είναι το δικό της πρόγραμμα αλλά υποχρεώνεται να το εφαρμόσει. «Το κόμμα του κ. Τσίπρα προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα καταργούσε τα προνόμια των εφοπλιστών. Η κυβέρνηση δεν το έκανε για τους δικούς της λόγους. Είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της βουλής οι εφοπλιστές να προστατεύονται αλλά να γίνονται αλλού περικοπές».

Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν γίνεται με την Ελλάδα αυτό που έγινε με τη Γερμανία το 1953, δηλαδή διαγραφή του μισού χρέους, απάντησε:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα, ευτυχώς, δεν είναι συγκρίσιμη με της Γερμανίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια από τον ESM με όρους όπως όλες οι άλλες χώρες. Ολες αυτές οι χώρες κατόρθωσαν έπειτα από ένα πρόγραμμα να επιστρέψουν στις αγορές. Αλλωστε τότε επρόκειτο για τα χρέη από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και η Γερμανία δεν είχε κυριαρχία, αλλά τέσσερις δυνάμεις κατοχής».

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ακόμη ότι το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι και το τελευταίο με συμμετοχή του ΔΝΤ. «Για την περίπτωση που κάποτε χρειαστούμε ξανά ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης, πρέπει να εξελιχθεί ο ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο», ενώ σε σχετική ερώτηση για το αν αυτό αφορά την Ελλάδα επεσήμανε: «Δεν θα έπρεπε να μιλάμε για νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Η Ελλάδα εργάζεται για να επιτύχει αυτό αυτό πρόγραμμα. Τέτοιες εικασίες είναι επιβλαβείς και για τις αγορές».

Ακόμη, μεταξύ άλλων είπε:

Για τον Αλέξη Τσίπρα


«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στις εκλογές του 2015 ότι δεν θα δεχτεί κανένα πρόγραμμα. Με είχε επισκεφθεί προηγουμένως και του είπα: «Αν το υπόσχεστε προεκλογικά, πρέπει να σας ευχηθώ, για το δικό σας συμφέρον, να μην εκλεγείτε. Διότι δεν θα μπορέσετε να τηρήσετε αυτή την υπόσχεση η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ χωρίς πρόγραμμα βοήθειας συνδεδεμένο με μέτρα».

Το έκανε παρόλα αυτά, κέρδισε τις εκλογές, αλλά δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του. Για αυτό η Ελλάδα πέρασε ένα πικρό εξάμηνο. Αυτός ο μισός χρόνος και η πρόσθετη ζημιά που προκλήθηκε είναι δική του ευθύνη».

Για το ότι για τον κ. Τσίοπρα είναι κατ' εξοχήν ακραίος εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού

«Ανοησίες. Είμαι Χριστιανοδημοκράτος. Ο κ. Τσίπρας δεν με ξέρει τόσο καλά».

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο


«Αντιμετωπίζουμε ανοιχτά ο ένας τον άλλον. Ο κ. Τσακαλώτος είπε σε όλους ότι είναι μαρξιστής. Αλλά είναι υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κατά συνέπεια προσπαθούμε στο πλαίσιο των πεποιθήσεών μας να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Αν τον ρωτήσετε πιθανόν να σας το πει: όταν έχει προβλήματα, μερικές φορές μου τηλεφωνεί και του προσφέρω τη βοήθειά μου».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Μίλησα με τον κ. Μητσοτάκη όπως ακριβώς μίλησα και με τον κ. Τσίπρα όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης. Σέβομαι κάθε πολιτικό και δεν τους βαθμολογώ».

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη

«Δεν έκανα ούτε το 1% των δημόσιων δηλώσεων που έκανε εκείνος για μένα. Ο κ. Βαρουφάκης με όσα λέει δημοσίως και την ποικιλομορφία των εξιστορήσεών του είναι ασυναγώνιστος. Δεν μπορώ να τον ανταγωνιστώ. Αλλά την αξίωση να τον πάρω στα σοβαρά, δυστυχώς την έχει χάσει προ πολλού».

Πηγή: | iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε απελπισία ο Τσαβούσογλου – Φοβάται τον Κοτζιά και οδηγεί την τουρκική διπλωματία σε ιστορική ήτταΟ θρασύδειλος και κατά συρροή ψεύτης Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναχωρώντας από τον συνεδριακό κέντρο στο Κραν Μοντάνα, έπειτα από συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, επανέλαβε στους δημοσιογράφους τη θέση του ότι αυτή η Διάσκεψη για το Κυπριακό είναι η τελική και χρειάζεται να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν.

Και επιμένει σε αυτή την αδιέξοδη θέση, εμφανώς στριμωγμένος από τους διπλωματικούς ελιγμούς Αθήνας και Λευκωσίας, που έχουν εκθέσει στην παγκόσμια κοινότητα την Τουρκία ως εκείνη που υπονομεύει την επίλυση του Κυπριακού, επιμένοντας στη διατήρηση των κατοχικών στρατευμάτων της στο νησί και στον ρόλο της ως εγγυήτρια δύναμη σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέρα ότι είναι εντελώς παράλογο χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει εγγυήτριες δυνάμεις και κατοχικά στρατεύματα στο έδαφός της, είναι μήπως η τζιχαντιστική Τουρκία κάποια δύναμη «ειρήνης» και «ασφάλειας»; Μια χώρα διεθνής τρομοκράτης, που επιχειρεί την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Διάσκεψη για το Κυπριακό να μετατρέψει το Κατάρ σε προτεκτοράτο της για να προστατέψει τα κεφάλαια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που χρηματοδοτούν την παγκόσμια τρομοκρατία;

Που την ίδια ώρα με τη Διάσκεψη στο Κυπριακό διεξάγει παράνομες ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ;

Η ίδια χώρα που αποδεδειγμένα εκπαιδεύει, χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τις τζιχαντιστικές συμμορίες στη Συρία;

Ποιο είναι αλήθεια το πραγματικό σχέδιο της Τουρκίας;

Μόνο ένα: Η μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της και στη συνέχεια ο εποικισμός της με εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες που θα έχουν τουρκικά διαβατήρια.

Το σχέδιο της Τουρκίας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι η πλήρης ισλαμοποίηση της Κύπρου και η αποκοπή της από τον δυτικό κόσμο.

Να σημειωθεί εδώ ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου, καθώς αναχωρούσε, γιατί αρνήθηκε να συναντήσει την Παρασκευή τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε:

«Δεν αρνήθηκα. Απλώς δεν μπορέσαμε να κανονίσουμε την ώρα» και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο τον ρώτησε: «Σας είπε ότι αρνήθηκα;». Ο δημοσιογράφος απάντησε «Ναι». Τότε ο Τούρκος Υπουργός είπε: «Τότε δεν σας είπε την αλήθεια».

Η αλήθεια είναι ότι ο Τσαβούσογλου έχει βγάλει κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στον Κοτζιά και προσπαθεί συνεχώς να τον αποφύγει γιατί δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει στα ίσια.

Εν τω μεταξύ τρέμει και για το κεφάλι του, το οποίο είναι έτοιμος να του το πάρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή του τα έχει μαζεμένα και από άλλες αστοχίες και όλα αυτά του έχουν προκαλέσει φοβερή νευρικότητα.

Όχι μόνο κατάφερε να περιθωριοποιήσει την Τουρκία στη Διάσκεψη, με τη μικροπρεπή αδιαλλαξία και κομπλεξισμό του, που παριστάνει την «υπερδύναμη» ενώ ο στρατός της χώρας του έχει πλήρως διαλυθεί, αλλά τα έχει κάνει τόσο μαντάρα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα όλους τους σχεδιασμούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και να απομονωθεί η Τουρκία από τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου, διότι οι υδρογονάνθρακες βρίσκονται στα νότια του νησιού και σε περίπτωση οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου οι Τουρκοκύπριοι, δηλαδή η Τουρκία, δεν δικαιούνται κανένα μερίδιο.

Η διάσκεψη αυτή είναι στην πραγματικότητα η τελευταία ευκαιρία του ίδιου του Τσαβούσογλου, ο οποίος οδηγεί την τουρκική διπλωματία σε ναυάγιο και ιστορική ήττα, έχει χάσει τον έλεγχο, δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται και λέει ασυναρτησίες που δεν τις ορίζει μέσα στο κεφάλι του.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βαξεβάνης: Νομπελίστας της λογοκλοπής ο Άδωνις – Είναι πλέον προσωπικό πρόβλημα του Κυριάκου«Πόλεμος και Ειρήνη» του Αδώνιδος Γεωργιάδη (του Κώστα Βαξεβάνη, από το DOCUMENTO)

Ποιος έγραψε το «Πόλεμος και Ειρήνη»; Μα ο Άδωνης Γεωργιάδης. «Τον αποχαιρετισμό στα όπλα»; Ο Άδωνης και αυτόν. Την «Ιλιάδα»; Ο Άδωνης. Και την «Οδύσσεια» ο Άδωνης και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Ταλαντούχος και σεμνός Νομπελίστας, που μένει στη λογοτεχνική αφάνεια γιατί η πραγματική του αγάπη είναι η πολιτική της τηλεπώλησης όταν δεν είναι η τηλεπώληση της πολιτικής.

Ας αφήσουμε όμως την πλάκα, γιατί είναι συνήθως η πλάκα που οδηγεί πολύ κόσμο να ανεχθεί στην πολιτική τον Άδωνη Γεωργιάδη και να την εκχυδαΐσει τελικώς σε αυτό που είναι ο ίδιος. Ο τηλεβόας που αγκαλιάζει τον Πλεύρη βρίζοντας τους Εβραίους, τον Καρατζαφέρη βρίζοντας το Σαμαρά, μετά το Σαμαρά βρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να καταλήξει να αγκαλιάζει τον Μητσοτάκη βρίζοντας όλους τους άλλους, δεν είναι η γραφική έκφραση της κωλοτούμπας. Γραφική είναι η Σαντορίνη το ηλιοβασίλεμα. Ο Γεωργιάδης είναι επικίνδυνος και προσπαθεί να κάνει την πολιτική και το δημόσιο λόγο, αυτό που είναι ο ίδιος, επικρατώντας μέσα από την ανοχή αυτών που τον έχουν ανάγκη επειδή λέει φωναχτά όσα οι ίδιοι ψιθυρίζουν κάνοντας τη βρώμικη δουλειά.

Το Documento της Κυριακής 2 Ιουλίου, έχει ως πρωτοσέλιδο τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον αδελφό του Λεωνίδα. Το θέμα- αφιέρωμα, αναφέρεται σε δύο πράγματα. Στο γεγονός πως ο Λεωνίδας Γεωργιάδης εμφανίζεται ως προμηθευτής του αμαρτωλού Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, σύμφωνα με τους καταλόγους που έχει παραδώσει το ίδιο το Ντυνάν στην Επιτροπή της Βουλής. Παρότι ο προμηθευτής είναι ο Λεωνίδας, στο τουίτερ, ο Άδωνης κάνει παραδοχή πως πρόκειται και για τον ίδιο. Ρωτήσαμε τον Άδωνη Γεωργιάδη κατ επανάληψη γιατί εμφανίζονται ως προμηθευτές. Απάντησε πως το 2008 πούλησαν 2.000 ημερολόγια στο Ντυνάν. Τα ημερολόγια του Αδώνιδος είναι έτσι και αλλιώς ένα θέμα, δηλαδή γιατί επέλεξε το Ντυνάν να αγοράσει ημερολόγιο από ένα εκδοτικό Οίκο που πουλάει βιβλία με το κιλό αλλά τέλος πάντων.

Οι κατάλογοι που στάλθηκαν στη Βουλή, είναι 14 και αντιπροσωπεύουν ο καθένας μία χρονιά από το 2000 έως το 2014. Και στους 14 καταλόγους που ο καθένας έχει την ένδειξη «οικονομικό έτος τάδε» ανάλογα με τη χρονιά, υπάρχει η επιχείρηση «Λεωνίδας Γεωργιάδης».

Το δεύτερο στο οποίο αναφέρεται το αφιέρωμα είναι η λογοκλοπή του Άδωνη. Έχει εκδώσει βιβλίο το οποίο εμφανίζει στο βιογραφικό του ως ένα από τα τρία που έχει συγγράψει με τίτλο «Θεοδώρα Φραντζή η Άλωσις». Όπως έχει αποκαλύψει ο «Ιός της Ελευθεροτυπίας» και έχει επίσης δημοσιεύσει η Εφημερίδα των Συντακτών, το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί λογοκλοπή του βιβλίου του Βρετανού ,Τζον Μέισον Νηλ (έκδοση 1857) με τίτλο «Theodora Phrantza or the fall of Constantinople” το οποίο μετέφρασε και εξέδωσε στην Ελλάδα ο Χρήστος Παρμενίδης το 1860. Ο Γεωργιάδης αφού έκανε διάφορες εθνικοπατριωτικές και λαϊκότροπες παρεμβάσεις στο βιβλίο, το εξέδωσε ως δικό του γράφοντας στον πρόλογο πως η πρώτη ύλη έμπνευσής του ήταν ένα βιβλίο «αγνώστου» που βρήκε στο πατάρι της μητέρας του και το οποίο τον ενέπνευσε. Η σύγκριση του βιβλίου του Νηλ και του βιβλίου του Αδώνιδος που κάνουμε στο Documento οδηγεί πέρα από κάθε αμφιβολία στο συμπέρασμα πως πρόκειται για καραμπινάτη λογοκλοπή που γίνεται με τον πιο αισχρό τρόπο από ένα δημόσιο πρόσωπο.

Από το βράδυ της Παρασκευής, ο Άδωνης Γεωργιάδης, με το σύνηθες ύφος και τους χαρακτηρισμούς «αστοιχείωτε», «μπούφο», κλπ, έχει περάσει στην επίθεση την οποία συνοδεύουν το σύνολο των τρολς του, οπαδοί της χυδαιότητας και στην πολιτική και στο διαδίκτυο. Απειλεί με αγωγές, προσπαθεί να εκβοφίσει, προαναγγέλλει την κόλαση την ίδια. Και από εδώ του απαντώ πως τα ίδια έκανε και ο Βγενόπουλος.

Καλά ρε “μπούφε” @KostasVaxevanis ούτε το οπισθόφυλλο δεν διάβασες πριν ανεβάσεις την “ανακάλυψη” της “λογοκλοπής”; “Αυτό χρησιμοποίησα κλπ” pic.twitter.com/ysx2TaqVGs

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 1 July 2017

Ο Άδωνης προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση πως η συναλλαγή του με το Ντυνάν έγινε μία φορά και μόνο γιατί υπάρχουν τιμολόγια μόνο αυτής της χρονιάς και άλλοτε ως «μπούφος» άλλοτε ως συκοφάντης με δόλο (πρέπει να αποφασίσει τελικά), παρουσιάζω τον συγκεντρωτικό κατάλογο 14 χρόνων ως συναλλαγή για 14 χρόνια. Δεν πρόκειται για κατάλογο αλλά για καταλόγους , για 14 καταλόγους στους οποίους είναι μέσα. Η πιθανή ύπαρξη τιμολογίου μιας χρονιάς, δεν αποδεικνύει συναλλαγή για μία χρονιά, αλλά πως για μία χρονιά υπάρχει συναλλαγή με νόμιμη έκδοση τιμολογίου. Τα υπόλοιπα πρέπει να ερευνηθούν και ο ίδιος ο Άδωνης να απαντήσει επίσημα και χωρίς παραπλανητικές χυδαιότητες που έχουν σκοπό να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά των φανατικών. Τις απαντήσεις του οφείλει να τις διαβιβάσει και στην Επιτροπή της Βουλής.

Στο θέμα του βιβλίου που αντέγραψε, με την ίδια κουτοπονηριά, ο Νομπελίστας της λογοκλοπής (464 σελίδες ο αθεόφοβος), προσπαθεί να μας βγάλει τρελούς γιατί όπως λέει, στο βιβλίο γράφει πως είναι άλλο βιβλίο η βάση του πονήματός του. Αλήθεια ποιο βιβλίο; Ποιανού; Γιατί δεν το αναφέρει αλλά μιλάει για κάποιο βιβλίο στο πατάρι; Τόσο καιρό το κράτησε στα χέρια του για να το αντιγράψει, δεν θυμάται καν το συγγραφέα; Και γιατί βάζει την υπογραφή του φαρδιά πλατειά;

Δεν μπορεί η κοινωνία να υποχωρήσει στην δικαιολόγηση όσων συμβαίνουν στη δημόσια σφαίρα με τη λογική του «έλα μωρέ είναι ο Άδωνης,ποιος ασχολείται». Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Μεταφέρει στην πολιτική, πέρα από τις ακραίες θέσεις του, τον κανόνα πως ο πολιτικός μπορεί να χυδαιολογεί, να λέει ψέματα και να πετάει σαν κακιά χρυσόμυγα από καβαλίνες σε απορρίμματα γιατί αυτό είναι η πολιτική. Φυσικά ο Γεωργιάδης είναι πλέον ένα προσωπικό πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δεν τον έχει απλώς Αντιπρόεδρο του κόμματος, αλλά του έχει παραδώσει και το κόμμα.

Αυτά και εύχομαι στον Άδωνη Γεωργιάδη να συγγράψει και το «ο Αγών μου». Αλλά εκεί θα υπάρξουν πολλοί που δικαιολογημένα θα πιστέψουν πως είναι δικό του.

δημοσιεύτηκε στο Documento.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερχεται έρευνα - σοκ για τα σκάνδαλα στο Τραπεζικό σύστημαΠώς και γιατί εξαφανίστηκαν η Αγροτική, η Proton και όχι μόνο στο όνομα της «διάσωσης»

Είναι πανθομολογουμένως γνωστό ότι ο βασικός λόγος που η χώρα μας βούτηξε στην κρίση και ενεπλάκη σε μνημόνια, μέτρα, περικοπές και εν τέλει στη φτώχεια είναι το διεθνές αλλά κυρίως το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Αν και δειλά δειλά έχουν αρχίσει να γίνονται βήματα για την εξυγίανσή του, ουσιαστικά παραμένει ανεξερεύνητο ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι και με ποιες ενέργειες καταδίκασαν σήμερα τη χώρα μας να έχει ουσιαστικά τέσσερις, τις λεγόμενες συστημικές, τράπεζες.

Τράπεζες που δεν ανήκουν σε Ελληνες και που, το χειρότερο, λειτουργούν σαν ζόμπι, μη έχοντας δυνατότητα χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων. Τράπεζες που αφήνουν την αγορά να καταρρέει ή -όπως λένε και κάποιοι πιο «προχωρημένοι»- να αυτορρυθμίζεται.

Δυστυχώς, δεν έχει έρθει στο φως το πλήρες φάσμα της σκανδαλώδους και ανεξέλεγκτης αυτής διαχείρισης του τραπεζικού συστήματος. Το «μπούκωμα», όλα αυτά τα χρόνια, των ΜΜΕ με δάνεια αλλά και διαφημίσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων τα οδήγησαν στο να παρουσιάζουν ένα ιδανικό τραπεζικό τοπίο που λειτουργεί με απολύτως τεχνοκρατικά κριτήρια και χαρακτήριζαν τους μεγαλοτραπεζίτες ως τους πρωτεργάτες της οικονομικής ευμάρειας της χώρας. Ούτε ιδανικό ήταν το τραπεζικό τοπίο και κυρίως ούτε πραγματική ευμάρεια έζησε ο τόπος, αφού στο πρώτο ταρακούνημα κατέρρευσαν όλα σαν χάρτινος πύργος.

Σήμερα τα μεγάλα ΜΜΕ είτε από την «υπερ-αξιοποίηση» των δανείων κατέρρευσαν είτε χρωστούν τόσα χρήματα ή εξυπηρετήσεις (...) που είναι πιο εύκολο να μάθουμε τους μυστικούς κωδικούς εκτόξευσης των πυρηνικών των μεγάλων δυνάμεων παρά κάτι κακώς γενόμενο στη χρυσή εποχή των τραπεζιτών.
Η «δημοκρατία», μη έχοντας τέτοιου είδους εξαρτήσεις, προσπάθησε και προσπαθεί να φωτίζει όλες αυτές τις πτυχές.

Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάει ο καιρός και σπάει το απόστημα -κυρίως λόγω της τόλμης και της προστασίας που παρέχεται στους λίγους αλλά θαρραλέους και έντιμους δικαστικούς λειτουργούς- στοιχεία βρίσκονται, έρευνες δεν εμποδίζονται και στόματα ανοίγουν. Μία από τις μείζονες εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος ήταν το σχέδιο «καταβρόχθισης» ή/και απαξίωσης τραπεζικών ιδρυμάτων.

Τράπεζες όχι σε άριστη κατάσταση, αλλά όχι και σε χειρότερη από τις, τελικά, επιζήσασες.

Η Αγροτική, η Proton, οι κυπριακές είναι μερικά από τα παραδείγματα τραπεζών, η εξαφάνιση των οποίων εξυπηρέτησε πολλούς άλλους σκοπούς πλην της πολυδιαφημισμένης διάσωσης του τραπεζικού συστήματος.
Την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε την αποκάλυψη στοιχείων ελπίζοντας στην πορεία να καταφέρουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι ή έστω να φωτίσουμε γεγονότα και μεθοδεύσεις που μέχρι σήμερα ήταν στο σκοτάδι.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα γαλλικά μαύρα ταμεία στην εποχή του Κώστα Σημίτη

Με καθυστέρηση 12 ετών μαθαίνουμε και για τα γαλλικά μαύρα ταμεία -παρόμοια με τα μαύρα ταμεία της γερμανικής Siemens – που εξασφάλιζαν μίζες για Έλληνες πολιτικούς, για κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντες.

Ο μόνος που δεν ξέρει και δεν άκουσε τίποτα για όλ’ αυτά είναι ο Κώστας Σημίτης. Με καθυστέρηση 12 ετών βγαίνουν στη φόρα εδώ στην Ελλάδα, τα παζάρια που έγιναν για τις προμήθειες της Ολυμπιάδας του 2004. Γερμανοί και Γάλλοι, εδώ και χρόνια μάζεψαν τα άπλυτά τους, αν θέλετε κάλυψαν τα νώτα τους, προφύλαξαν τους Χριστοφοράκους.

Μόνο εδώ στην Ελλάδα αυτοί που ήταν υπεύθυνοι και αρμόδιοι δεν άκουσαν τίποτα. Πρώτος απ’ όλους ο Κώστας Σημίτης. Επί κυβερνήσεως του οποίου σφύριζαν οι μίζες και κυκλοφορούσαν μεσάζοντες Έλληνες και ξένοι, λαμόγια κάθε κατηγορίας.

Ο κ. Σημίτης όμως δεν ξέρει τίποτα και το μόνο που μας λέει είναι πως η διαφθορά είναι ανθρώπινη αδυναμία, ένα κοινωνικό φαινόμενο. Θα μπορούσαμε και αυτό να το συζητήσουμε, αν δεν ήταν ο Κ. Σημίτης ο οποίος θέλει ακόμα και σήμερα να ορίσει τις εξελίξεις στη χώρα.

Αν δεν ήταν από τους πρώτους που κουνάνε το δάκτυλο, που μιλάνε για το λαϊκισμό, που προτείνουν συσπείρωση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να σωθούμε. Εμπλέκεται στη σημερινή πολιτική και κατηγορεί όλους όσους τον διαδέχτηκαν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην πρωθυπουργία. Φταίνε όλοι, εκτός από τον ίδιο.

Στη θητεία του λοιπόν η Siemens μεγαλούργησε, λάδωνε πρόσωπα των κυβερνήσεών του. Βγαίνουν συνεχώς στοιχεία, μετά από τόσα χρόνια, για λαδώματα στην Ελλάδα από Γάλλους και από Αμερικανούς. Για μάχες των ξένων ποιος θα πρωτολαδώσει Έλληνες δημόσιους λειτουργούς, διαχρονικά. Και το κορυφαίο. Οι Γάλλοι και Γερμανοί τον κατηγόρησαν και συνεχίζουν να τον κατηγορούν ότι έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ με ψεύτικα στοιχεία. Εξαιτίας αυτής της κατηγορίας η χώρα έχει διασυρθεί και έχει ταπεινωθεί. Είμαστε όλοι ψεύτες, απατεώνες, τεμπέληδες, αλλά το ψέμα για το οποίο μιλάνε, έγινε επί της δικής του διακυβέρνησης. Και στη θητεία του υπεγράφησαν θηριώδεις συμβάσεις για έργα και προμήθειες. Με τι αντίτιμο; Διότι εδώ βγαίνουν συνεχώς στοιχεία για μαύρα ταμεία;

Όλ’ αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το χρέος;

Και ενώ όλο και καινούργια στοιχεία σφυρίζουν δίπλα μας, στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ ανακάλυψαν την… αλήθεια. Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βρήκαν τον Τσίπρα να του φορτώσουν τα πάντα, ακόμα και τη χρεοκοπία. Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι αυτό. Διότι κατηγορώντας τον Αλέξη, κοιτάζουν προς εμάς τους πολλούς λέγοντας ότι ήρθε η ώρα της Αλήθειας για όλους μας. Δηλαδή να πάψουμε να φωνάζουμε, να πάψουμε να ελπίζουμε, να πάψουμε να έχουμε κακές σκέψεις για τον Σόιμπλε. Να πάψουμε να κοιτάμε στο παρελθόν. Να κοιτάμε μόνο την ανηφόρα.

Αυτή είναι η δική τους αλήθεια. Είναι όλοι αθώοι, πλην Τσίπρα. Και εμείς πρέπει να ακούμε...


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....