Διυλιστήριο: 08/08/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Πού και πώς υπηρέτησαν την «μαμά πατρίδα» οι πολιτικοί


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Αφορμή του θέματος που έχει ξεσπάσει από την ΝΔ και φυσικά τα συστημικά ΜΜΕ, θέλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για την στρατιωτική θητεία των αρχηγών των κομμάτων. Ο Γαβρόγλου χρησιμοποιώντας μια διάταξη που αφορούσε τους Κωνσταντινοπολίτες δεν έκανε θητεία. Δεν είναι όμως το ίδιο για αυτούς που εξαγόρασαν την θητεία τους ; Και ο Γαβρόγλου (χωρίς να θέλουμε να τον υπερασπιστουμε) ανήκει στους Αριστερούς. Οι δεξιοί, που το παίζουν υπερπατριώτες, που πήγαν και εξαγόρασαν την θητεία τους; Τελικά ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ; Και ο Γαβρόγλου είναι υπουργός, οι άλλοι που υπήρξαν και πρωθυπουργοί, ή ακόμα και υπουργοί Εθνικής Άμυνας;  Αλήθεια τώρα τι έχει να πει η ΝΔ και ο αντιπρόεδρός της Άδωνις Γεωργιάδης, για την θητεία του Σαμάρα ή του γιωτά Βενιζέλου ;''

Κάθε φορά που η συζήτηση στη Βουλή έρχεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβάζουν αυτομάτως τους τόνους. Η αμυντική θωράκιση της χώρας απέναντι σε κάθε εχθρό που μπορεί να επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτες, από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς.

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ που υπηρέτησαν τη θητεία τους οι πολιτικοί αρχηγοί και για πόσο καιρό ή τι υπηρεσίες έχουν προσφέρει; Όπως διαβάσαμε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» δίνονται πολλές απαντήσεις για το ποιοι λούφαραν, ποιοι έπαιρναν άδειες, ποιοι κατέγραψαν θητεία πάνω από 40 μήνες και ποιοι διέκοπταν τη θητεία τους και μετά από λίγο καιρό ξαναγυρνούσαν. Δείτε, λοιπόν τη σχετική λίστα με τους αρχηγούς των κομμάτων που έκαναν «Γερμανικά».


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Εξαγόρασε μήνες με 21.000 δραχμές: Στρατιωτική θητεία αλά καρτ έκανε ο νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό την Παρασκευή 9 Ιουλίου του 1976 και απολύθηκε μόλις τρεις μήνες αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου. Στο μεσοδιάστημα, είχε πληρώσει 21.000 δραχμές, προκειμένου να εξαγοράσει του 21 μήνες που δεν είχε υπηρετήσει. Για να συμπληρώσει μάλιστα το υποχρεωτικό 9μηνο, αναγκάστηκε να παρουσιαστεί και πάλι τον Απρίλιο του 1977 για άλλους έξι μήνες, προκειμένου να πάρει ακολούθως το πολυπόθητο ροζ χαρτί του απολυτηρίου. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι την ίδια χρονιά που απολύθηκε από το Στρατό, εξελέγη και βουλευτής, μόλις στα 26 του!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε χτες την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και το Τελωνείο Κήπων στον Έβρο στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του, στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Εκεί συζητώντας με τους αξιωματικούς, τους απεκάλυψε ότι είναι τόσο σκληρό αλάνι (ποιος μπορεί να ξεχάσει την εξορία του στην τρυφερή ηλικία των 6 μηνών), που ζήτησε από τον πατέρα του να υπηρετήσει κανονικά την θητεία του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπηρέτησε στην 346 Μοίρα των F16 για 12 μήνες ως οπλίτης στο κέντρο επιχειρήσεων και με καμάρι δήλωσε ότι ήταν μια θέση που δεν πολυχρειαζόταν, καθώς σήμερα όλες οι θέσεις των οπλιτών καλύπτονται από μόνιμους αξιωματικούς της αεροπορίας.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Έβαλε βύσμα για να γίνει ναύτης: O Αλέξης Τσίπρας έβαλε βύσμα για να μην υπηρετήσει εκεί που προβλεπόταν από τη μαμά πατρίδα. Την άνοιξη του 2003, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στο Στρατό Ξηράς. Ο 29χρονος Αλέξης έβαλε μέσον στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να μεταταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό. Όταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης, μπήκαν και πάλι τα μεγάλα μέσα και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΓΕΝ, στην… ακριτική λεωφόρο Μεσογείων. Καθημερινά βρισκόταν στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την άνοιξη του 2004, χρησιμοποίησε νόμο που έλεγε ότι, εάν είσαι στο Στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά τον εκλογικό αγώνα. Έτσι, απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και ξαναγύρισε μετά τις εκλογές στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά 3 μήνες, οπότε εκεί που χρωστούσε 6 μήνες, υπηρέτησε τους μισούς.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Τούτη η θητεία δεν σταματά ποτέ…: O επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει υπηρετήσει περισσότερο από όλους στον Ελληνικό Στρατό. Παρουσιάστηκε σε ηλικία 20 ετών και έκανε θητεία 42 μηνών λόγω φυλακών! Έκανε τη θητεία του στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (μονάδα προφυλακής) και στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού στη Λέσβο. Αλλά παρόλο που ξεκίνησε την θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις μεταφέρθηκε στο βισματούχο
Σώμα Υλικού Πολέμου και συνέχισε μια περιπετειώδη θητεία.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στις 27 Νοεμβρίου του 1978 ο κ. Γιώργος Παπανδρέου -σε ηλικία 26 ετών τότε- παρουσιάστηκε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα.

Έκανε θητεία οκτώ μηνών αφού πρώτα εξαγόρασε το υπόλοιπο των 16 μηνών καταβάλλοντας 19.000 δραχμές και στις 7 Αυγούστου του 1979 απολύθηκε με την ειδικότητα του γραφέα.




ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τον έβγαλαν Ι3 λόγω παχυσαρκίας: Τον Απρίλιο του 1986 πήγε στον Στρατό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε ηλικία 29 ετών και αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές στο Παρίσι, παρουσιάστηκε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου. Μετά τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο κ. Βενιζέλος είναι παχύσαρκος. Ύστερα κατετάγη στην κατηγορία σωματικής ικανότητας 3, δηλαδή το γνωστό Ι3. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Κινήματος έκανε εξαγορά θητείας 9 μηνών, καταβάλλοντας εκείνη την εποχή το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 27.000 δραχμών.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάστηκε στο Ναυτικό τον Απρίλιο του 1977, διακόπτοντας την αναβολή του και απολύθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1979, έχοντας λάβει την ειδικότητα του διαχειριστή. Στη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων και ενώ υπηρετούσε τη θητεία του διαγνώστηκε ότι έπασχε από πλατυποδία.
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Τα «είδε όλα» λόγω χούντας: Ανήκει σε εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς που «τα είδαν και τα έζησαν όλα» στον Στρατό! Ούτε βύσμα είχε τότε, ούτε μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι καλοπέρασε. Τουναντίον, ο κ. Κουβέλης ήταν οπλίτης στην Τρίπολη κατά την περίοδο της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών. Εκεί απέκτησε και το παρατσούκλι «γονδολιέρης». Και αυτό γιατί οι στρατεύσιμοι τον έχωναν συνεχώς αγγαρεία στον καθαρισμό των τουαλετών. Σχεδόν μόνιμα ήταν με το σκουπόξυλο στο χέρι. Όπως λένε αρκετοί χαριτολογώντας, «έχει καθαρίσει αρκετές… Βενετίες»!

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΑΚΙ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

Καταβάλλοντας 29.000 δραχμές στις 13 Δεκεμβρίου του 1975, ο κ. Απόστολος - Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος κατάφερε να εξαγοράσει 24μηνη θητεία και πεντάμηνη πρόσθετη υπηρεσία. Μπορεί να υπήρξε ένας από τους μακροβιότερους υπουργούς Άμυνας, αλλά δεν είχε υπηρετήσει ούτε μια μέρα στον στρατό. Στις 15 Ιουλίου του 1968 είχε κηρυχθεί ανυπότακτος εξωτερικού, ενώ στις 11 Οκτωβρίου του 1972 είχε χάσει την Ελληνική ιθαγένεια.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ - Ο ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ο γεννηθείς το 1938 νυν αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης παρουσιάστηκε με την κλάση του 1959 στο πολεμικό ναυτικό. Έλαβε την ειδικότητα του διαχειριστή και υπηρέτησε στη φαρική βάση στον Πειραιά απ' όπου απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 1961.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ


Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην. οδό Πανεπιστημίου! Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)… Ο ίδιος αναφέρει για τους τελευταίους του μήνες: «είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!». Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και μια μικρή “λεπτομέρεια”: σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει: «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους…» και «…τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα “βύσματα”».

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ εκπλήρωσε κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μετά τις σπουδές του Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Λυών και της Ελβετίας, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει πάρει τις περισσότερες άδειες,(πέραν τις 30 κανονικές άλλες 15 ειδικές ) αν και δεν μπορεί να τον θεωρήσει κανείς βύσμα.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ανακριτής αιχμαλώτων: O πρώτος τη τάξει πολίτης της χώρας, Κάρολος Παπούλιας, παρουσιάστηκε στο Πεζικό για να κάνει τη θητεία του. Θεωρήθηκε ανυπότακτος και πέρασε την πύλη του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου σε ηλικία 23 ετών, τον Ιανουάριο του 1952. Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφοριών και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του, Γρηγόρης Παπούλιας, ήταν υποστράτηγος και εύελπις της ηρωικής τάξης του 1911 και ως στρατιωτικός, επιθυμούσε να σκληραγωγήσει τον γιο του.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 1978 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου και απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 1980 από το 285 Τάγμα Εθνοφυλακής στη Λήμνο, αφού είχε εκτίσει και 20 ημέρες φυλάκισης. Δύο χρόνια αργότερα ο νυν υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης μετεκπαιδεύτηκε στον χειρισμό αντιαρματικών πυροβόλων 75-76 χιλιοστών, τα οποία χρησιμοποιούνταν σε οχυρωματικά
έργα…

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Πτυχίο βοηθού νοσοκόμου έλαβε ο τέως δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Ο κ. Κακλαμάνης παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό στις 10 Ιανουαρίου του 1972. Ο πρώην υπουργός Υγείας είναι ίσως ένας από τους λίγους πολιτικούς που έκαναν τη θητεία τους σε πολεμικό πλοίο.

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο Λουκάς Παπαδήμος, λόγω της πολυετής παραμονής του στο εξωτερικό δεν υπηρέτησε στρατιωτική θητεία.

Πηγή www.reader.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΙΕΛΕ: Δικαστική απόφαση - κόλαφος για τη «Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία» του Γ. Μπαμπινιώτη



Ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γ. Μπαμπινιώτης, ραπίζεται από την ελληνική δικαιοσύνη για τρίτη φορά, διότι όχι μόνο απέλυσε παράνομα εκπαιδευτικό που ήταν έγκυος, αλλά μέχρι την απόλυσή της την απασχολούσε εν αγνοία της με παράνομες μονοετείς συμβάσεις ως δήθεν αναπληρώτρια, αν και δεν αναπλήρωνε κανέναν καθώς κάλυπτε οργανική θέση στο σχολείο της!

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ΟΙΕΛΕ:

Ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γ. Μπαμπινιώτης ραπίζεται από την ελληνική δικαιοσύνη για τρίτη φορά, διότι όχι μόνο απέλυσε παράνομα εκπαιδευτικό που ήταν έγκυος, αλλά μέχρι την απόλυσή της την απασχολούσε εν αγνοία της με παράνομες μονοετείς συμβάσεις ως δήθεν αναπληρώτρια, αν και δεν αναπλήρωνε κανέναν καθώς κάλυπτε οργανική θέση στο σχολείο της!

Δυστυχώς, ο φαρισαϊσμός δεν έχει όριο…. Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μπαμπινιώτης περιοδεύει τα συστημικά πάνελ και εξαπολύει μύδρους κατά του Υπουργείου Παιδείας για την επιλογή των σημαιοφόρων στην παρέλαση επικαλούμενος (όπως και κάποιοι άλλοι) την αριστεία. Εμείς, βέβαια, γνωρίζουμε την αιτία της οργής του. Με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση όλα τα ιδιωτικά σχολεία, όπως βέβαια και τα Αρσάκεια Σχολεία, δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν άναρχα και ασύδοτα, με την καταπάτηση της εκπαιδευτικής και της εργατικής νομοθεσίας, όπως συνέβαινε την πενταετία 2010-2015.

Για να δούμε όμως λίγο τη δράση «αριστείας» του κ. Μπαμπινιώτη στην ιδιωτική εκπαίδευση.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η συνάδελφος Ε.Δ. υπηρετούσε ως καθηγήτρια στα Αρσάκεια Σχολεία από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2010 (για 3 χρόνια), οπότε και της ανακοινώθηκε αιφνιδίως η απόλυσή της, ενώ μάλιστα ήταν έγκυος! Όταν μετά την απόλυσή της προσπάθησε να προσληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρώτρια, αξιοποιώντας τις σχετικές διατάξεις που της έδιναν τέτοια δυνατότητα (τουλάχιστον 2ετή υπηρεσία), διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ότι τα διοριστήριά της ήταν παράνομα (3 μονοετείς δήθεν αναπληρώσεις, χωρίς να αναπληρώνει κανέναν), εν αγνοία της!

Γι’ αυτούς τους λόγους προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια προκειμένου να ακυρώσει την παράνομη απόλυσή της και να επαναπροσληφθεί και στα διοικητικά προκειμένου να αποκαταστήσει τα διοριστήριά της.

Μετά από 5ετή τιτάνιο αγώνα, άνεργη με ένα μικρό παιδί, δικαιώθηκε τόσο από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με την απόφαση 567/2014, όσο και από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 433/2015. Παρόλα αυτά, δημιουργήθηκαν αρκετά προσκόμματα στην εκτέλεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου (για την αποκατάσταση των διοριστηρίων της), ενώ η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία άσκησε έφεση επί της απόφασης 433/2015 που ακύρωνε της απόλυση και διέτασσε την επαναπρόσληψη της εκπαιδευτικού.

Χρειάστηκαν άλλα δύο χρόνια δικαστικών αγώνων ώστε τελικά το Εφετείο Αθηνών με την απόφαση 3270/30-6-2017 να απορρίψει την έφεση της Φιλεκπαιδευτικής και να δικαιώσει πανηγυρικά τη συνάδελφο. Η Φιλεκπαιδευτική του κ. Μπαμπινιώτη αναγκάστηκε να δεχτεί τις υπηρεσίες της, καθώς η απόλυσή της κρίθηκε παράνομη και άκυρη και ήδη η συνάδελφος αναλαμβάνει υπηρεσία στο σχολείο της. Οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της συναδέλφου σε κάθε δικαστική διαδικασία.

Πρόκειται για μια τεράστια νίκη του κόσμου της εργασίας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Κι όλα αυτά σε ένα σχολείο που θεωρείται ισότιμο των δημοσίων, σε ένα σχολείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πρόκειται, επίσης, για κόλαφο στους λίγους (ευτυχώς) δημόσιους «λειτουργούς» σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που ενέκριναν τις παράνομες πράξεις Μπαμπινιώτη και δεν δίσταζαν να εγκρίνουν παράνομα διοριστήρια προκειμένου να κάνουν το χατίρι του αμύντορα της εκπαιδευτικής …αριστείας…

Ο «ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ» ΤΗΣ …ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ…


Σε μια πράξη επιβράβευσης της …επιχειρηματικής «αριστείας» το 2012 η τότε κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει τον κ. Μπαμπινιώτη στη θέση του Υπουργού Παιδείας προβάλλοντας το ακαδημαϊκό του προφίλ, αλλά «ξεχνώντας» ότι ήταν ταυτόχρονα επικεφαλής 29 ιδιωτικών σχολείων. Ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που διήρκεσε η θητεία του ως Υπουργού Παιδείας, προσπάθησε να εξασφαλίσει εκατομμύρια ευρώ για τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπαμπινιώτης ως Υπουργός Παιδείας λειτούργησε ως ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου, ικανοποιώντας τα ρουσφέτια του Συνδέσμου των σχολαρχών και στρεφόμενος εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών:

Η έκδοση και αποδοχή της γνωμοδότησης 214/2012 του ΝΣΚ με την οποία έκανε ένα δώρο 32 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στους σχολάρχες και αφαίρεσε 27 εκατομμύρια ευρώ από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αλλά και 20 εκατομμύρια από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Την εν λόγω γνωμοδότηση την παράγγειλε, την εξέδωσε και την υπέγραψε ο ίδιος την τελευταία κυριολεκτικά ημέρα της θητείας του, λίγες ώρες πριν διαλυθεί η Βουλή το Μάιο του 2012!

Οι απίστευτες παρατυπίες κατά την υπηρεσιακή διακίνηση της σχετικής γνωμοδότησης υποχρέωσαν την ΟΙΕΛΕ να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Μπαμπινιώτη και κατά παντός υπευθύνου για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.

Το καλύτερο, βέβαια, είναι ότι ο επικεφαλής του Συμβουλίου που συνέταξε τη γνωμοδότηση, (προφανώς επειδή αρίστευσε στα «καθήκοντά» του εκδίδοντας νομικό κείμενο που «εξυπηρετούσε» τον τότε Υπουργό Παιδείας) βρέθηκε ξαφνικά μετά από λίγο καιρό στο ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Επιχείρησε τρις να προωθήσει τροπολογία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Παιδείας, με την οποία απελευθερώνονταν οι απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αποσυρόταν η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση. Η τροπολογία αυτή τελικά δεν ψηφίστηκε και αποσύρθηκε ύστερα από παρεμβάσεις των πολιτικών κομμάτων και υπό την κατακραυγή της κοινωνίας.

Αυτό ήταν όλο κι όλο το νομοθετικό «έργο» του κ. Μπαμπινιώτη στην ιδιωτική εκπαίδευση…. Μια διευθέτηση εις βάρος των εργαζόμενων…

ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Έχουμε πολλάκις προκαλέσει τον κ. Μπαμπινιώτη σε δημόσιο διάλογο, προκειμένου να απολογηθεί για όσα του καταμαρτυρούμε σχετικά με τη δράση του στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Όμως ο κ. Μπαμπινιώτης προτιμά το μονόλογο στα γνωστά «στασίδια» ενημέρωσης, όπου ακούγεται μόνο η δική του φωνή και από όπου εξαπολύει, χωρίς ίχνος επιχειρήματος, τις γνωστές ύβρεις εναντίον των κακών «συνδικαλιστών» (ενώ το 2009 επαινούσε την ΟΙΕΛΕ για τις εμπεριστατωμένες θέσεις της στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία...)

Τον προκαλούμε και πάλι. Έχει το θάρρος δημόσια να αντιπαρατεθεί μαζί μας και να δώσει λόγο για τα έργα και τις ημέρες του, όχι ως καταξιωμένου ακαδημαϊκού (όπου εμείς δεν μπορούμε να τον κρίνουμε), αλλά στην ιδιωτική εκπαίδευση;

Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινικές διώξεις σε πρώην στελέχη της Εγνατίας Οδού για υπερκοστολογήσεις έργων της


Ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο των υπερκοστολογήσεων έργων της Εγνατίας Οδού άσκησε την Τρίτη ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης σε στελέχη της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Μακεδονία, οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος δύο πρώην προέδρων της Εγνατίας οδού Α.Ε. (2009 και 2014), πρώην αντιπροέδρων και μελών διοικητικών συμβουλίων των ίδιων περιόδων, ενός διευθύνοντος συμβούλου, γενικών διευθυντών έργων και μηχανικών που είχαν αναλάβει το έργο γενικής εποπτείας των κατασκευών στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στις σήραγγες των Γρεβενών, όπως επίσης και στελεχών της εταιρίας που ανέλαβε την κατασκευή των σηράγγων αυτών.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών, απάτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απλής κακουργηματικής απιστίας, ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του δημοσίου και ηθικής αυτουργίας στις πράξεις αυτές. Δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος νομικού συμβούλου της Εγνατίας για απιστία δικηγόρου.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο που υπολογίζεται συνολικά στα 43,7 εκατ. ευρώ ενώ ανέρχεται στα 33 εκατ. μόνο για τα τούνελ της Δυτικής Μακεδονίας.

Η σημερινή διοίκηση της Εγνατίας Οδός Α.Ε. έχει καταθέσει αγωγή διεκδικώντας το ποσό των 78 εκατομμυρίων ευρώ από συνολικά 20 στελέχη και ανώτερους υπαλλήλους της εταιρείας ως αποζημίωση για το σκάνδαλο με τις υπερκοστολογήσεις.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλματώδης αύξηση των ελληνικών εξαγωγών - «Τρέχουν» με ρυθμούς 7,6% και πάνω από 50% σε ποτά και καπνό



Παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση κρίση που πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια οι ελληνικές εξαγωγές κινούνται με εντυπωσιακά υψηλούς ρυθμούς παραμένοντας η θετική έκπληξη στην περίοδο της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2017 είναι αποκαλυπτικά της δυναμικής που αναπτύσσουν στις ξένες αγορές εκατοντάδες επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν διέξοδο από την συρρικνούμενη ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνσδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών, χωρίς να συνυπολογίζεται η αξία των πετρελαιοειδών, οι ελληνικές εξαγωγγές «τρέχουν» με ρυθμό 7,6% και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως μόνο η κατηγορία των μηχανημάτων εμφανίζει κάμψη, όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες αναπτύσσονται με εντυπωσιακά υψηλούς ρυθμούς - η κατηγορία των ποτών και του καπνού σημειώνει αύξηση πάνω από 50%!

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο ΠΣΕ τούτο συμβαίνει παρά τα προβλήματα που υπάρχουν μέχρι σήμερα (πχ capital controls, έλλειψη ρευστότητας, κα), αλλά και την έντονη αβεβαιότητα.

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, τονίζει πως η χάραξη ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την εξωστρέφεια καθίσταται πλέον περισσότερο αναγκαία από ποτέ, προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν τα ελληνικά προϊόντα.

Η κ. Σακελλαρίδη επισημαίνει ακόμη, πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος και τονίζει πως πρέπει να δοθούν κίνητρα για νέες επενδύσεις, ώστε να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και να υποκατασταθούν οι εισαγωγές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ, τον περασμένο Ιούνιο η συνολική αξία των εξαγωγών αυξήθηκε, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών κατά 11,8% (στα 2,37 δισ. ευρώ, έναντι 2,12 δισ. ευρώ του Ιουνίου του 2016).

Ακόμη όμως και εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, προκύπτει αύξηση της τάξης του 10,7% (ή κατά 171 εκατ. ευρώ). Στο εξάμηνο η συνολική αξία των εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, εμφανίζει αύξηση πάνω από 2 δισ. ευρώ ή κατά 18,2% (στα 14,18 δισ. ευρώ, από 12 δισ. ευρώ) έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2016. Χωρίς να υπολογιστούν τα πετρελαιοειδή, η αξία των εξαγωγών καταγράφει αύξηση κατά 689,2 εκατ. ευρώ ή κατά 7,6%.

Οι εξαγωγές ανά γεωγραφική περιοχή

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εξαγωγών ανά γεωγραφικές περιοχές, τον Ιούνιο οι συνολικές εξαγωγές αυξήθηκαν, τόσο προς τις τρίτες χώρες (+20%), όσο και προς τις χώρες της ΕΕ (6,5%). Ανάλογες επιδόσεις καταγράφονται ακόμη και μετά την εξαίρεση των πετρελαιοειδών: τρίτες χώρες (12,7%) και προς τις χώρες της ΕΕ (9,8%).

Οι εν λόγω επιδόσεις μείωσαν το ποσοστό των εξαγωγών που κατευθύνονται στις αγορές των κρατών-μελών στο 57,7% από 60,6% τον Ιούνιο του 2016, ενώ το ποσοστό των εξαγωγών προς τις τρίτες χώρες ανήλθε στο 42,3% από 39,4%. Χωρίς τα πετρελαιοειδή, η αναλογία διαμορφώνεται στα επίπεδα του 68,3% - 31,7% κρατών μελών έναντι των τρίτων χωρών.

Εξαγωγές ανά κλάδο

Ενδεικτικό της εκρηκτικής αύξησης είναι και η εικόνα του πίνακα με τις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων, καθώς μόλις ένας κλάδος εμφάνισε αρνητικό πρόσημο (μηχανήματα: -7%). Οι υπόλοιποι κλάδοι κατέγραψαν άνοδο, με κάποιους να υπεραποδίδουν, όπως τα ποτά και ο καπνός (51,3%), οι πρώτες ύλες (43,3%), τα χημικά (24,8%) και τα καύσιμα (16,9%).

Η μεγάλη αύξηση του Ιουνίου είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των μεγεθών και σε επίπεδο εξαμήνου του έτους, καθώς πλέον μόλις 3 κλάδοι κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι (ποτά/καπνός, ελαιόλαδο και μηχανήματα). Το ράλι της ανόδου οδηγούν τα πετρελαιοειδή/καύσιμα (+52,7%), οι πρώτες ύλες (+38,9%) και τα βιομηχανικά προϊόντα (+14,6%).

Εισαγωγές

Η θετική εικόνα στο εξωτερικό εμπόριο αποτυπώνεται και στις εισαγωγές, καθώς τον Ιούνιο σημειώθηκε αύξηση συνολικής αξίας κατά 6,5% (στα 3,87 δισ. ευρώ από τα 3,64 δισ. ευρώ του Ιουνίου του 2016). Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,9% (ή κατά 115,2 εκατ. ευρώ).

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαίου 2017, στην Ελλάδα εισήχθησαν προϊόντα συνολικής αξίας 25,78 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 21,61 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, αυξημένα κατά 19,3%.

Εξαιρουμένων πετρελαιοειδών και πλοίων, η αξία των εισαγωγών εμφανίζεται αυξημένη κατά 2,09 δισ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων, το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 0,9% τον Ιούνιο και διαμορφώθηκε στα 1,49 δισ. ευρώ, από 1,51 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Χωρίς τα πετρελαιοειδή, το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο εμφανίζεται μειωμένο κατά 4,1% ή κατά 55,8, εκατ. ευρώ.

Την περίοδο Ιανουάριος-Ιουνίου 2017, το συνολικό εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 20,7%% φτάνοντας τα 11,59 δισ. ευρώ (από 9,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Χωρίς πετρελαιοειδή, το έλλειμμα και πάλι εμφανίζεται αυξημένο κατά 16,2% ή κατά 1,40 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερωτήματα - φωτιά από τον Παπαγγελόπουλο στον Αθανασίου


Βόμβες από Παπαγγελόπουλο για όσους ενοχλήθηκαν από τα νέα καθήκοντα της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου

Σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η επιχείρηση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς θα συνεχιστεί εξέπεμψε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας» εκ μέρους της αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε στους «επώνυμους και μεγαλόσχημους, οι οποίοι σήμερα ελέγχονται και λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη, ενώ στο παρελθόν όχι μόνο απολάμβαναν προκλητική ασυλία από το προηγούμενο πολιτικό σύστημα, αλλά διόριζαν υπουργούς και ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις».

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε και τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου στο Μέγαρο Μαξίμου, για τον οποίο η κυβέρνηση δέχτηκε έντονη κριτική. «Στο παρελθόν υπήρξαν πολλές περιπτώσεις, εν ενεργεία μάλιστα δικαστικών λειτουργών και όχι συνταξιούχων, όπως η κυρία Θάνου, που διετέλεσαν νομικοί σύμβουλοι πρωθυπουργών.

Η πιο χαρακτηριστική όμως είναι η περίπτωση του κ. Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου, εν ενεργεία αρεοπαγίτης, παραιτήθηκε για να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. και αμέσως μετά τις εκλογές έγινε υπουργός.

Προσέξτε το μέγεθος της υποκρισίας και της παραπληροφόρησης. Ενοχλεί η περίπτωση της κυρίας Θάνου που συνταξιοδοτήθηκε κανονικά και ανέλαβε συμβουλευτικά καθήκοντα και δεν ενοχλεί η περίπτωση του κ. Αθανασίου ο οποίος παραιτήθηκε για να του ανατεθούν καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης» δήλωσε και αναρωτήθηκε: «Μήπως την κυρία Θάνου κάποιοι τη μισούν και τη φοβούνται επειδή είναι εμπόδιο στα άνομα σχέδιά τους;» Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά εναντίον του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος προσπάθησε να εμπλέξει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σε απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο. «Γενικά θεωρώ απρέπεια και δειλία να μην αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του και να τις επιρρίπτει αλλού. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Αθανασίου, αντί να παραδεχθεί τις ευθύνες του και να προσπαθήσει να τις δικαιολογήσει, με νομικίστικα τερτίπια να προσπαθεί να τις μετακυλίσει στο πρόσωπο του κ. Παπούλια. Ο πανικός του συνεχίζει να παραμένει μεγάλος» σημείωσε.

Ερωτήματα σε Αθανασίου
Και κάλεσε τον κ. Αθανασίου να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές στα παρακάτω ερωτήματα:

• Είχε δικαίωμα ως υπουργός να διαφοροποιηθεί από τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων;
• Πρόεδρος του Συμβουλίου Χαρίτων ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης;
•Τα μέλη του Συμβουλίου Χαρίτων διορίζονται και αντικαθίστανται από τον υπ. Δικαιοσύνης;
• Σε πόσους άλλους καταδικασμένους για ναρκωτικά δόθηκε χάρη ενώ ήταν υπουργός ο κ. Αθανασίου;
• Σε πόσους άλλους συνολικά και για άλλα αδικήματα δόθηκε χάρη από τον κ. Αθανασίου;
• Υπήρξε ανάλογος αριθμός υποθέσεων απονομής χάριτος από άλλους υπουργούς Δικαιοσύνης ή ο κ. Αθανασίου είναι μακράν ο πρωταθλητής;

Για το «plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι «η ποινικοποίηση της ύπαρξής του μόνο γέλια προκαλεί σε όσους γνωρίζουν λίγα νομικά» και, τέλος, κάλεσε τους έντιμους δικαστικούς λειτουργούς «να απομονώσουν τους ελάχιστους συναδέλφους τους που πληγώνουν την ιδέα της Δικαιοσύνης».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....