Διυλιστήριο: 10/23/13
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Όταν σπέρνεις ανέμους....θερίζεις θύελλες.

Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας του Πάνου Καμμένου  για τις "δηλώσεις"(για την ακρίβεια θα έλεγα προσωπική συνομιλία) του με τις οποίες προέτρεψε κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον αξιότιμο δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.

Αναρωτιέμαι ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης έχει δείξει την ίδια πυγμή για τις ανομίες του "κυρίου" Πάχτα; Μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βιογραφικό του εν λόγου "κυρίου" εδώ (Συμπεριλαμβάνει γαλλικό ρεπόρταζ για το ξεπούλημα των μεταλλείων και την συμμετοχή του Πάχτα).

Το σύστημα με τα τσιράκια του, συμπεριλαμβάνεται και η δικαιοσύνη(μεγάλο μέρος της τουλάχιστον), βλέποντας την αγανάκτηση του κόσμου και την αυξανόμενη αγρύπνησή του προσπαθεί να φιμώσει και να τρομοκρατήσει οποιαδήποτε φωνή τολμήσει πει το αυτονόητο.

Ότι όλοι αυτοί που συντέλεσαν στην προδοσία της χώρας, στην εξαθλίωση του λαού κι όλοι οι συνεργοί τους πρέπει το λιγότερο να δικαστούν.

Να ξέρετε ότι δεν θα περάσει. Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες. Και να ξέρετε ότι όταν έρθει η ώρα της αποκατάστασης των αξιών και της πραγματικής δικαιοσύνης, κανείς σας δεν πρόκειται να γλιτώσει.

Αυτό το μήνυμα να το εμπεδώσουν καλά οι δικαστές, οι εισαγγελείς η εκκλησία και όλοι αυτοί που έχουν κάποιο είδος εξουσίας και να διαλέξουν από τώρα πλευρά γιατί μετά θα είναι αργά.

www.diulistirio.blogspot.gr
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Süddeutsche: Θα πρέπει να λυπάται κανείς τον Στουρνάρα. Εμάς ποιος θα μας λυπηθεί ;;;;

Τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα κρατικά χρέη στην ΕΕ και την Ευρωζώνη καταδεικνύουν μείωση των πρώτων και περαιτέρω αύξηση των δευτέρων.

Η Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, προειδοποιεί ότι «η διαδικασία προσαρμογής θα διαρκέσει ακόμη χρόνια» ενώ, παράλληλα, η αντίσταση απέναντι στις «απαραίτητες προσαρμογές παραμένει απαράλλακτα ισχυρή». Ο αρθρογράφος διακρίνει στα τελευταία στατιστικά στοιχεία ενδείξεις ότι η διαδικασία ανάκαμψης βρίσκεται σε «σωστό δρόμο», κάτι που δεν βλέπει, ωστόσο, στην περίπτωση της Ελλάδας:

«Στην Ελλάδα, με το χρέος της στο 160%, δεν αναγνωρίζει κανείς ότι θα σταθεί κάποτε στα πόδια της. Κάθε μικρή ανάπτυξη και κάθε μείωση του ελλείμματος ξεθωριάζει μπροστά σε αυτό το γιγάντιο βουνό. Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποφευχθεί η ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Σχετικό σχόλιο της εφημερίδας του Μονάχου αναφέρεται στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών: «Θα πρέπει κανείς να λυπάται το Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο μιλά για τον προσεχή μισό χρόνο. ‘Κόλαση μέχρι τον Ιούνιο’ δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές, οι οποίοι εντόπισαν και πάλι μία νέα τρύπα χρηματοδότησης».
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Eurostat: Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος. Και οι επιτυχίες συνεχίζονται .....

Στο 169,1% του ΑΕΠ ανήλθε, το δεύτερο τρίμηνο του 2013, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, από 160,5% που ήταν το πρώτο τρίμηνο του ίδιους έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Την Ελλάδα, που εμφανίζει το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ, ακολουθούν η Ιταλία με 133,3%, η Πορτογαλία με 131,3% και η Ιρλανδία με 125,7%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Εσθονία με 9,8%, τη Βουλγαρία με 18% και το Λουξεμβούργο με 23,1%.

Στην ευρωζώνη, το δημόσιο χρέος έφτασε το 93,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2013, έναντι 92,3%% το πρώτο τρίμηνο και στην ΕΕ ανήλθε στο 86,8%, από 85,9%.

Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το δεύτερο τρίμηνο του 2013 -σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012- αύξηση του δημοσίου χρέους παρατηρήθηκε σε 24 κράτη- μέλη και μείωση σε τέσσερα. Οι σημαντικότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Ελλάδα (+19,9%), την Ιρλανδία (+15,5%) και την Κύπρο (+15,2%), ενώ οι σημαντικότερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Λετονία (-3,8%), τη Γερμανία (-2,1%), τη Δανία και την Αυστρία (-0,6% σε κάθε μία).
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....