Διυλιστήριο: 08/04/13
ροη αναρτησεων

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η Τζάκρη προκαλεί εξελίξεις μεταξύ Βενιζέλου και Παπανδρεϊκών

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ζει το δικό του μύθο ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ωστόσο η κατάσταση στη Χαριλάου Τρικούπη μυρίζει μπαρούτι παρά τη θερινή ραστώνη. Αφορμή για ακόμα μία φορά ήταν η ανταρσία βουλευτών σε κρίσιμο νομοσχέδιο, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πρωταγωνίστρια ήταν η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ που ψηφίστηκε την Τετάρτη σήκωσε το δικό της μπαϊράκι προκαλώντας εγκεφαλικά στη συγκυβέρνηση.
Η βουλευτής που κινείται στο παπανδρεϊκό περιβάλλον μίλησε απαξιωτικά για τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για "ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story".
Το περιστατικό που ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων έρχεται σε μία περίοδο που είναι νωπές οι μνήμες από την ανταρσία του κολλητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου για το ζήτημα της δημοτικής αστυνομίας.
Το γεγονός αυτό μάλιστα, ίσως να έσωσε και την κα. Τζάκρη από τη διαγραφή μιας και παρά τη βροχή εισηγήσεων για αποπομπή της, επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι που σημείωσαν πως δε μπορεί να τύχη διαφορετικής μεταχείρισης από το βουλευτή Κοζάνης, διότι έτσι θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
Όπως τονίζουν πάντως άνθρωποι που παρακολουθούν χρόνια την καθημερινότητα του ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση που εμφανίζει σήμερα το κόμμα δεν έχει προηγούμενο καθώς μετά και την είσοδο Βενιζέλου στην κυβέρνηση καθένας κάνει ότι... "γουστάρει", όπως χαρακτηριστικά λένε.
Η κατάσταση μάλιστα δείχνει να μην είναι διόλου ελεγχόμενη, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος ελάχιστα ασχολείται με το κόμμα και μοιάζει απορροφημένος στα κυβερνητικά του καθήκοντα και την ελληνική Προεδρία του 2014.
Στον αντίποδα, το παπανδρεϊκό στρατόπεδο μοιάζει να ετοιμάζει δυναμικό come back μετά τις 20 Αυγούστου καθώς διαγνώσκουν ότι το ΠΑΣΟΚ αυτό το διάστημα έχει εγκαταλείψει το σοσιαλιστικό χώρο, αφήνοντας ένα σημαντικό κομμάτι του προοδευτικού κόσμου δίχως πολιτική έκφραση.
Σήμερα, οι πιστοί στο Γιώργο Παπανδρέου μετριούνται στο 1/3 περίπου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, με πολλά στελέχη που δεν εξελέγησαν πάντως να διεκδικούν την επιστροφή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή με οποιοδήποτε τρόπο.
Δε θα πρέπει να αποκλειστεί λοιπόν η περίπτωση, να ξεκινήσει μία οργανωμένη αντεπίθεση Παπανδρεϊκών προς αποκατάσταση της "φήμης" των Παπανδρέου μέσω ενός νέου φορέα που θα προσπαθήσει να τελειώσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ και με νέα δυναμική να διεκδικήσει το σοσιαλιστικό χώρο που σήμερα μοιάζει διαλυμένος.
Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που δε θεωρούν τυχαία την ανταρσία της Θεοδώρας Τζάκρη, μιας και οι αναφορές της στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο είναι ισχυρές.
Όπως σημειώνουν μάλιστα, ίσως να ήταν μία πρώτη τροχιοδεικτική βολή για όσα θα ακολουθήσουν..
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρευνα: Έλεγχος του μυαλού. Disney Corporation, η ποντικοπαγίδα (Μέρος τέταρτο)


Ο κλάδος της βιομηχανίας του θεάματος στην Αμερική, η συντριπτική πλειοψηφία τουλάχιστον, ελέγχεται από λίγες εταιρίες. Η εμβέλεια αυτών των κολλοσσών δεν τελειώνει όμως μόνο στις ΗΠΑ. Το πεδίο εφαρμογής και η επιρροή τoυς είναι σχεδόν παγκόσμια. Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας επιχείρησης είναι η Disney Corporation.

Ο μέσος άνθρωπος όταν σκέφτεται την Disney, φαντάζεται χαριτωμένα κινούμενα σχέδια, ταινίες οικογενειακές, περιπέτειες, καθώς και τα πάρκα της Disney που έχουν γίνει σύγχρονες meccas για την μεσαία τάξη. Για σχεδόν έναν αιώνα η  Disney έχει δημιουργήσει μια δελεαστική καραμέλα ματιών, που οι φίλοι της έχουν φάει κατά κύμματα, με σκοπό να εκπληρώσει τις πιο βαθιές και σε ορισμένες περιπτώσεις τις πιο σκοτεινές επιθυμίες κάποιων ανθρώπων.



 Η δημοτικότητα της Disney  είναι τεράστια όχι μόνο στην Αμερική, αλλά αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και σε κατεστραμένες χώρες από πόλεμο μπορεί να δεις φτωχά παιδιά να φοράνε μπλούζες με το λογότυπό της.

Για τους φανατικούς οπαδούς,η  Disney είναι ο κολοφώνας της τελειότητας. Οτιδήποτε ειπωθεί αντίθετο είναι βλασφημία για τους φίλους της. Αγοράζουν ρούχα, αξεσουάρ, παιχνίδια, έχουν εκτεταμένες συλλογές ταινιών της στα ράφια τους. Και η αγορα έστω ενός μικρού κομματιού του Mickey αποτελεί όνειρο ζωης για πολλούς. Και κανείς δεν πρόκειται να τους πει το αντίθετο.

Εταιρίες της Disney



Με τον έναν ή άλλο τρόπο η Disney έχει στην κυριότητά της δεκάδες εταιρίες στο Hollywood(συμπεριλαμβανομένων της Touchstone Pictures και της  Miramax Films), πολλές εφημερίδες(Kansas City Star, Forth Worth Star-Telegram, Wilkes Barre Times Leader  και την Belleville New-Democrate),  δεκάδες εκδοτικούς οίκους, μια αλυσίδα από θέρετρα Disneyland, αρκετές δισκογραφικές εταιρίες, περίπου 50 τηλεοπτικούς σταθμούς(συμπεριλαμβανομένων των ΑΒC και  ESPN) και 40 ραδιοφωνικούς σταθμούς.Έχουν επίσης επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως: είδη ένδυσης, επικοινωνίας, τροφίμων, εκπαίδευσης και κινητής ή διαδυκτιακής επικοινωνίας.

Ακόμα η Pixar και η αυτοκρατορία της  Marvel Comic αγοράστηκε απο την franchise εταιρία Star Wars, η οποία ανήκει στην Disney.

Υπάρχουν υπόννοιες οτί  έχει σχέσεις με τον στρατό, την πολεμική βιομηχανία, το FBΙ,την CIA, το NSA και την NASA, ακόμα κατηγορίες από αρκετες μαρτυρίες λένε οτι εμπλεκόταν στο πείραμα MK-Ultra για τον έλεγχο του μυαλού και συνεχίζει με το Project Monarch.

Ιστορία

Nα δούμε όμως πρώτα σύντομα το ιστορικό της Disney , προτού περάσουμε στις μαρτυρίες.
Η Disney  ιδρύθηκε από τον Walter Mathias Disney to 1923. Σύμφωνα με στοιχεία, ο πατέρας του ήταν πολύ σκληρός και αυταρχικός και φερόταν στα παιδιά του πολύ άσχημα. Ο Walt στους υπάλληλούς του είχε επιβάλει αυστηρό κώδικα ενδυμασίας και δεν επέτρεπε οποιασδήποτε μορφή γενειάδας.( ο ίδιος είχε βέβαια μουστάκι). οι υπάλληλοί του μάλιστα λόγω της αυστηρότητάς του και του ότι απέλυε  με άνεση είχαν φτιαξει μια λέξη, Waltalitarianism από την λέξη Totalitarianism (ολοκληρωτισμός, απολυταρχία). Επίσης είχε  κώδικα ντυσίματος για τους φιλοξενούμενους στα θεματικά πάρκα του, με στόχο κυρίως τους Beatniks και χίπις.

700 και χρονών παγανιστική ζωγραφιά
σε τοίχο σπηλαίου
Στην δεκαετία του 1930 ο Disney  υποδέχτηκε τον Γερμανό σκηνοθέτη και όργανο των Ναζι για προπαγάνδα Leni Riefenstahl για να τον βοηθήσει να προωθήσει την ταινία του (Olympia) στο Hollywood. Παρότι εκείνη την εποχή (Νοέμβριο του 1938) συνέβη η Νύχτα των Κρυστάλλων (Kristallnacht) ο Disney  δεν ακύρωσε την πρόσκληση στον Riefenstahl.

Το 1940 φτιάχνει την επιτροπή "America First" με σκοπό να αποτρέψει τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο. Βλέποντας όμως ότι  η συμμετοχή της θα είναι αναπόφευκτη, αλλάζει πλεύση και δημιουργεί ταινίες κατάρτησης και προπαγάνδας για τον πόλεμο (Dumbo, Der Fuehrer's Face,Victory through Air Power, κ.α)
Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα στα αρχεία του FBI ο ερευνητής Fritz Springmeier αναφέρει ότι τον Walt προσέλαβε το FBI λίγο πριν αρχίσει ο 2ος Π.Π. με σκοπό να κατασκοπεύει ότι γίνεται στο  Hollywood. Έγγραφα που ανακτήθηκαν από το  Freedom of Information Act, παρα την βαριά λογοκρισία που έχουν υποστεί δείχνουν ξεκάθαρα οτι είναι περιουσιακό στοιχείο του FBI και ότι δίνει αναφορά στην ειδικη πρακτορα Conroy. Το 1954 ο Walt γίνεται επικεφαλής ειδικός πράκτορας και παίρνει πια αυτός τις αναφορές απο άλλους πράκτορες.

Τέλος αξίζει να σημειωθει οτι ο Walt ταξίδευε συχνα και συναντούσε τον  Steven Rockefeller( τον γνωστό)
και τον Dr Hadley Cantril. Ο Cantrill ήταν ειδίμων στη ελενκτική ψυχολογία και στην ανθρώπινη συμπεριφορά.αλλά είναι επίσης γνωστός για την συμμετοχή του στις εναλλακτικές ερευνες με το Πρόγραμμα Princeton Radio Research - που χρηματοδοτήθηκε από τους Ροκφέλερ και το modus operandi.

Λίγο μετά το θάνατο του Walt  το 1967, στην disney χορηγήθηκε άδεια να πειραματιστεί με την διάσπαση του ατόμου. Όπως ο walt μας λέει μέσα από το βιβλίο του Heinz Haber The Walt Disneystory of our friend the atom "Με το έργο της ατομικής, βρεθήκαμε βαθιά στον τομέα της πυρηνικής φυσικής. Φυσικά, δεν προσποιούμαστε οτι είμαστε επιστήμονες -.. Είμαστε αφηγητές, όμως, συνδυάζουμε τα εργαλεία του εμπορίου μας με την γνώση των εμπειρογνωμόνων. Δημιουργήσαμε ακόμη ένα νέο Τμήμα Επιστήμης στο στούντιο για να χειριστεί τα έργα αυτού του είδους".

Στις 17 Ιουλίου του 1955 δημιουργείται το στολίδι της αυτοκρατορίας η Disneyland. To 1985 το περιοδικό Times σε άρθρο του αναφέρει,"στην Disneyland γίνονται 50  με 100 δικαστικές αγωγές τον χρόνο για ατυχήματα, παρότι δεν γίνονται γνωστά". Και στην εκπομπή American Most Wanted έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις απαγωγών-εξαφάνισεων παιδιών από το πάρκο.

Το 2003 η Dinsey προσπάθησε να μην αφήσει να βγει στους κινηματογράφους το ντοκιμαντερ του Μάικλ Μουρ "Farenheit 9-11" ασκώντας πίεση στην  Miramax που είχε τα δικαιώματα. Η Μπρίντεϊ Σπίερς, παιδί του "Mickey Mouse Club", όταν ρωτήθηκε για το θέμα είπε:" Ειλικρινά, πιστεύω πως πρέπει να εμπιστεύομαστε τον πρόεδρο μας σε όποια απόφαση και αν παίρνει και πρέπει να την υποστηρίζουμε, και να έχουμε πίστη σε ότι θα συμβεί......


Διυλιστήριο

Έρευνα: Έλεγχος του μυαλού
Μέρος πρώτο
Μέρος δεύτερο
Διαβάστε περισσότερα.... »
....