Διυλιστήριο: 03/10/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Καταγγελία υπαλλήλου Μηταράκη -Τη δήλωνε ως εργάτρια σούπερ μάρκετΣτο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οδηγείται ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, καθώς εκδικάζεται η αγωγή πρώην υπαλλήλου του για σωρεία παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το left.gr η πρώην υπάλληλος του γαλάζιου βουλευτή απασχολήθηκε στο γραφείο του κατά την τετραετία 2011-2015, αναγκαζόμενη να υπογράψει προδιατυπωμένη έγγραφη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας με ένα… γνωστό σουπερμάρκετ! Όπως καταγγέλλει στην αγωγή της ο βουλευτής της ΝΔ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είχε άμεση ανάγκη από χρήματα αλλά και ασφάλισης, προκειμένου να αποκτήσει ασφαλιστικά δικαιώματα το ανήλικο παιδί της, επικαλούμενος φορολογικούς και λογιστικούς λόγους της πρότεινε να δηλωθεί ως υπάλληλος της συγκεκριμένης εταιρείας της οποίας νόμιμος εκπρόσωπος είναι ένας στενός του φίλος κι εκείνη αναγκάστηκε να το δεχτεί.

Η συνέχεια της συνεργασίας τους δεν φαίνεται να ήταν όμως καλύτερη. Αφού δέχτηκε την εικονική σύμβαση εργασίας, η εν λόγω υπάλληλος που εργαζόταν κανονικά στο πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη με καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης αμειβόταν για το πρώτο τετράμηνο με μόλις 200 ευρώ καθαρά και για τους επόμενους 4 μήνες έπαιρνε 400 ευρώ μισθό. Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 ο μισθός της ανέβηκε στα 751,39 ευρώ μεικτά μηνιαίως. Επίσης, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, που έχει γνώση της αγωγής, αν και υποχρεωνόταν σε υπερωρίες με αποτέλεσμα να δουλεύει 12 ώρες την ημέρα επί 7 μέρες την εβδομάδα, ο βουλευτής δεν τις κατέβαλλε τις υποχρεωτικές από τον νόμο υπερωρίες.

Τελικά την 1η Οκτωβρίου του 2015 ο Νότης Μηταράκης την απέμπεψε από την εργασία της προφορικά, χωρίς να της καταβάλλει τη νόμιμη αποζημίωση, αφού ούτως ή άλλως δεν την είχε καταχωρήσει στα τηρούμενα για το ΙΚΑ μισθολόγια.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία της, της πρότειναν να προσληφθεί εν τέλει πραγματικά κι όχι μόνο εικονικά στο σούπερμαρκετ του φίλου του Νότη Μηταράκη, ως εργάτρια αποθήκης!

Εκείνη προσέφυγε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, με τον βουλευτή αλλά και κύκλους του να αρνούνται τα καταγγελλόμενα, ισχυριζόμενοι ότι η συγκεκριμένη γυναίκα παρείχε τις υπηρεσίες της στο πολιτικό γραφείο «εθελοντικά κι αμισθί».

Πηγή  www.topontiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χώρισε η Γιάννα Αγγελοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το Διυλιστήριο λέει : ''... Λέτε τώρα να μάθουμε κάτι περισσότερο για τις προμήθειες σιδήρου στα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 ; Λέτε από εκεί να ξεκίνησε ο χωρισμός ....''

Κυριακή βράδι 25 Ιανουαρίου 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι καλεσμένη στον Alpha. Η σιδηρά κυρία με δυσκολία κρύβει τη χαρά της.


«Θέλω να είμαι πάντα η φωνή της ειλικρίνειας και του ρεαλισμού, της πραγματικής πραγματικότητας. Εάν πρόκειται να δούμε μία από τα ίδια, αυτά που έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, και εάν οι ίδιοι -οι πολλοί- σηκώνουν τα βάρη και εάν οι ίδιοι πληρώνουν, και οι ίδιοι -οι λίγοι- προστατεύονται, αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Έχω γνώμονα το συμφέρον των πολλών, όχι των πλουσίων. Εγώ δεν έχω δει ποτέ την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και εκτός ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι τα έχει μελετήσει όλα, έχει έτοιμα όλα τα όπλα του, ώστε να πάει στην Ευρώπη και να διαπραγματευτεί. Το ζήτημα είναι ότι, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος στην κυβέρνηση, αλλάζουν τα πράγματα. Δηλαδή η ευθύνη του θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, όχι μόνο απέναντι σε αυτούς που τον ψήφισαν, αλλά και για αυτούς που δεν τον ψήφισαν. Βλέπω θετικά την εμφάνιση κάθε τι νέου στην πολιτική ζωή».

Ηταν η Γιάννα Αγγελοπούλου που θα έφερνε στην συνέχεια τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε επαφή με τους Κλίντον ενώ τα σχόλια για την στήριξη του αριστερού Τσίπρα από την Γιάννα συνόδευαν το tea time των κυριών του Κολωνακίου. Η φιλική σχέση τους ήτο τόσο μυθιστορηματική. Εκείνος ένας καταληψίας αριστερός που διέβη τον Ρουβίκωνα και μπήκε στα σαλόνια. Εκείνη η δυναμική σύζυγος ενός ισχυρού επιχειρηματία που διαμαρτύρονταν γιατί στην Ελλάδα πλήρωνε μόνο ο λαός και οι πλούσιοι τη γλίτωναν.

Δύο χρόνια μετά όλα αυτά μοιάζουν τόσο ξένα. Αφορμή στάθηκε η μη ανανέωση του διαβατηρίου της ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων. Ηταν κάτι που δεν θα μπορούσε να ανεχτεί. Στην πραγματικότητα όμως την “βρώμικη” δουλειά την είχε κάνει ο Κοτζιάς.

Ο τρόπος πάντως που ο Αλέξης Τσίπρας εκτέλεσε την Γιάννα-η οποία πλέον τον αποκαλεί αχάριστο-προκάλεσε ρίγη στους ντόπιους ολιγάρχες καθώς για μια ακόμη φορά συνειδητοποίησαν πως ο Αλέξης Τσίπρας πολύ εύκολα θα μπορούσε να εκτελέσει και τους ίδιους! Αλλωστε χρωστάνε τόσα θαλασσοδάνεια που αρκεί ένα απλό τράβηγμα της πρίζας.
Η επιστολή ...

«Μετά την σειρά ενεργειών και παραλείψεων που αφορούν την ιδιότητά μου ως Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων που κατέχω από το 1998 και την έκδοση του διπλωματικού διαβατηρίου που παρακολουθεί την ιδιότητα αυτή, είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ. Την ανάθεση αυτή την εξέλαβα πάντα ως αναγνώριση στο πρόσωπό μου και αντίστοιχα, με όλες μου τις δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερα στην χώρα μου εν γνώσει όλων των Κυβερνήσεων.
Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν. Συνεχίζω, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας».

Η Γιάννα ορίστηκε πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων το 1998, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος. Για την τοποθέτησή της στη θέση αυτή υπήρχε σοβαρός πολιτικός λόγος, σύμφωνα τουλάχιστον με τις τότε ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό. Παρότι πρωτοστάτησε στην ανάληψη της διοργάνωσης από την Ελλάδα, η σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου δεν ορίστηκε από την αρχή πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για το 2004 και η τότε κυβέρνηση του κ. Σημίτη ήθελε να την «αξιοποιήσει» με έναν τρόπο ώστε να συνεχίσει να προσφέρει την πολύτιμη αρωγή της στην προσπάθεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατέχοντας το διπλωματικό διαβατήριο, η κυρία Αγγελοπούλου συνέχισε να προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα στις συνομιλίες της με τους λεγόμενους «Αθανάτους» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Το 2000 η Γιάννα Αγγελοπούλου μεταπήδησε στη θέση της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και το 2004 -όπως είναι γνωστό σε όλους- οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν με την ίδια στο τιμόνι της διοργάνωσης. Δεδομένου ότι η θέση του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων είναι έμμισθη, η κυρία Αγγελοπούλου είχε ζητήσει να μην μισθοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο. Οι θέσεις των πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων έχουν θεσμοθετηθεί για να έχει τη δυνατότητα η ελληνική διπλωματία να αξιοποιεί επιφανείς παράγοντες σε διάφορες αποστολές και για συγκεκριμένο χρόνο.

Πηγή  hellasforce.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιτροπή έρευνας για τα εξοπλιστικά την περίοδο Παπαντωνίου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΤη συγκρότηση ειδικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για όλες τις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου ζητούν με κοινή πρότασή τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με πρώτον υπογράφοντα τον Αλέξη Τσίπρα.

«Συντρέχουν ενδείξεις για τέλεση απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η οποία υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η πρόταση και ακόμη ότι το ίδιο πρόσωπο και συγκεκριμένα ο πρώην Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Παπαντωνίου φαίνεται να έχει συμμετοχή σε αριθμό αξιόποινων πράξεων (απιστίας κατά του δημοσίου πιθανώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα).

Η πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατατίθεται μετά από σειρά δικογραφιών που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή και επισημαίνεται από τους υπογράφοντες ότι υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

«Ανεξαρτήτως του αξιοποίνου ή μη (λόγω παρελεύσεως της τασσόμενης προθεσμίας) των εγκλημάτων απιστίας, από τις παραπάνω δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί, προκύπτει ότι σε μια περίπτωση ερευνάται τέλεση εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχουν γίνει γνωστές περιστάσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να συναχθούν ενδείξεις παραγωγής περιουσιακού οφέλους από την πράξη της απιστίας και στη συνέχεια νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στη βάση, επισημαίνεται ακόμη ότι το όνομα του πρώην υπουργού Ι. Παπαντωνίου αναγράφεται σε λίστα καταθετών εξωτερικού μεγάλων χρηματικών ποσών (1,3 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC , στο όνομα της συζύγου του) και ακόμη ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε με αμετάκλητη απόφαση για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 2009, ενώ φαίνονται να υπάρχουν εις βάρος του και άλλες ποινικές καταδίκες για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» προηγούμενων ετών.

«Τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας αποτελούσαν ανέκαθεν πηγή κινδύνων για διαφθορά δομών και προσώπων. Τα παρακάτω αναφερόμενα εξοπλιστικά προγράμματα ανάγονται σε μία συνολικότερη περίοδο, κατά την οποία κορυφώθηκαν πράξεις και παραλείψεις του παλαιού πολιτικού συστήματος που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Χρηματιστήριο, εξοπλιστικά, δομημένα ομόλογα, υπερβάσεις ολυμπιακών έργων, δανειοδότηση μέσων μαζικής ενημέρωσης και κομμάτων κτλ. συνέθεταν την εικόνα διαπλοκής και διαφθοράς» αναφέρουν εκ προοιμίου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και τονίζουν ότι οι ευθύνες είναι πολιτικές και ποινικές.

«Οι πολιτικές ευθύνες αποδίδονται από τον λαό-το εκλογικό σώμα. Οι ποινικές ευθύνες αποδίδονται από τη δικαιοσύνη. Όμως το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο βρέθηκε να θωρακίζει τα πολιτικά πρόσωπα που «έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι», με το ίδιο το Σύνταγμα, με νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά και με την καθυστερημένη προώθηση σχετικών υποθέσεων στη δικαιοσύνη» αναφέρουν οι υπογράφοντες και τονίζουν: «η απονομή στη Βουλή του αποκλειστικού δικαιώματος για τη άσκηση δίωξης όσων διατελούν ή έχουν διατελέσει μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για τα ποινικά αδικήματα που διαπράττουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (άρθρο 86 παρ. 1 Συντάγματος και άρθρα 4 παρ. 1, 4 και 5 Ν. 3126/2003 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών») έχει όντως συγκεντρώσει πολλά επικριτικά σχόλια, εξαιτίας της ιδιαίτερης μεταχείρισης που επιφυλάσσεται στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτυγχάνουν να αποδώσουν δικαιοσύνη, κυρίως λόγω της σκανδαλωδώς ταχείας παραγραφής που προβλέπεται».

«Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τη ριζική μεταβολή της νομοθεσίας για την ευθύνη των υπουργών. Με την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, που είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος αλλαγής του, το ειδικό αυτό καθεστώς πρέπει να καταργηθεί» σημειώνουν και τονίζουν ότι «χαρακτηριστική περίπτωση των ευνοϊκών συνεπειών που έχουν οι ισχύουσες διατάξεις για όσους βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον φαίνονται να αποτελούν οι έξι (6) συναφείς μεταξύ των ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν όλες τον τ. Υπουργό 'Αμυνας Ιωάννη Παπαντωνίου, στον οποίο αποδίδονται με τα σχετικά βουλεύματα πράξεις απιστίας, από τις οποίες προήλθε πολύ μεγάλη οικονομική ζημία του ελληνικού δημοσίου».

Πρόκειται για αδικήματα που σχετίζονται με τους εξοπλισμούς της χώρας (προμήθεια 170 αρμάτων μάχης Leopard, 12 επιθετικών ελικοπτέρων Apache, 6 φραγμάτων τύπου «S», συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και 20 μεταφορικών ελικοπτέρων NH90). Κάτω από κανονικές συνθήκες, ήτοι εάν δεν είχε μεσολαβήσει η παραγραφή την οποία εισάγει το άρθρο 86 του Συντάγματος, οι πράξεις και παραλείψεις που αποδίδονται στο συγκεκριμένο πρόσωπο θα μπορούσαν να εξεταστούν από τον φυσικό δικαστή και να αποδοθούν, εφόσον συντρέχουν ευθύνες, ενώ τώρα αυτή η εξέταση φαίνεται να κωλύεται, με εξαίρεση συνοδευτικές πράξεις για την ύπαρξη των οποίων υφίστανται ισχυρές ενδείξεις, όπως αναλύεται διεξοδικά στη συνέχεια αυτής της πρότασης.

Με τα υπ' αριθμ. πρωτοκόλλου 60518/3-8-2015, 92846/18-12-2015, 5687/21-1-2016, 56501/27.07.2016, 58095/11-8-2016, 98039/3-1-2017 έγγραφα των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων διαβιβάσθηκαν στη Βουλή αντίγραφα των με αριθμ. ΕΔ 2015/158, ΕΔ 2014/42, ΕΔ 2014/105, ΕΔ 2016/118, ΑΔ 2013/125, ΕΔ 2013/255 ποινικών δικογραφιών αντίστοιχα, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες προσώπου που κατείχε θέση Υπουργού, για αξιόποινες πράξεις που φέρεται να τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Δείτε εδώ το έγγραφο

Πηγή  www.amna.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπόικο Νόεφ: «Τα Σκόπια τέλειωσαν – Το θέμα είναι εάν θα διαμελιστούν ειρηνικά ή βίαια»Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Μπόικο Νόεφ, εξέφρασε την άποψη ότι τα Σκόπια είναι «τελειωμένα» και το θέμα τώρα είναι εάν ο διαμελισμός θα γίνει βίαια ή ειρηνικά.

«Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δεν έχει πια μέλλον ως ένα ενιαίο κράτος, στην πράξη η καντονοποίησή της έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το θέμα τώρα είναι εάν η οριστική διαίρεση θα γίνει βίαια ή ειρηνικά», δήλωσε στην συνέντευξή του για το Πρακτορείο FOCUS.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση του Ιβάν Κόστοφ και πρώην πρέσβης στο ΝΑΤΟ, Βέλγιο και Λουξεμβούργο, πρόσθεσε ότι η πολιτική κρίση που παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό, κλιμακώνεται στον βαθμό που η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» να χάνει πια στην πράξη της εθνική κυριαρχία της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστολή του Προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους «στρατηγικούς εταίρους» της χώρας του αποτελεί ιδιόμορφο μήνυμα SOS προς τη διεθνή κοινότητα, στην οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το «ναυάγιο του πλοίου των Σκοπίων».

Κατά την άποψη του Νόεφ, οι αιτίες γι’ αυτό είναι κυρίως εσωτερικές.

«Οι αιτίες είναι περίπλοκες, αλλά με δύο λόγια η πολιτική ελίτ της χώρας εκμεταλλεύθηκε όλη την ενέργεια της χώρας και της κοινωνίας στη δημιουργία ενός φαντασιακού, τεχνητού παρελθόντος αντί να οικοδομήσει το μέλλον των πολιτών της χώρας.

»Η πολιτική ελίτ που κυβερνούσε βυθίζει τη χώρα λόγω συμπλεγμάτων κατωτερότητας, έλλειψης γεωπολιτικής διορατικότητας, επαρχιωτισμού και προσωπικής απληστίας», σχολίασε εύστοχα ο Νόεφ.
 
 

Σε φριχτό αδιέξοδο τα Σκόπια – Εάν θέλουν να επιβιώσουν πρέπει να ξεχάσουν το όνομα «Μακεδονία»

 
Οι Σκοπιανοί βουλγαρικής καταγωγής εθνικιστές που υποκρίνονται τους «Μακεδόνες» λένε ότι η πολιτική κρίση που ταλανίζει τα Σκόπια τα τελευταία δύο χρόνια αποσκοπεί στην αλλαγή του ονόματος του πολυεθνικού τους κρατιδίου, δηλαδή στο να μην καπηλεύονται άλλο το όνομα της Μακεδονίας.

Η σκοπιανή ιστοσελίδα KURIR, που υποστηρίζει το εθνικιστικό κόμμα του πρώην πρωθυπουργού ελληνικής καταγωγής «γενίτσαρου» Νίκολα Γκρουέσφκι (Νικόλα Γρούιου), γράφει ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία πως «η πολιτική κρίση της τελευταίας διετίας δημιουργήθηκε και εξελίσσεται στη βάση ενός σχεδίου, που έχει ως τελικό στόχο την αλλαγή του ονόματος της χώρας και της ταυτότητας (sic) των κατοίκων της και αυτός είναι ο λόγος που οι πολίτες των Σκοπίων συμμετέχουν όλο και πιο μαζικά στις καθημερινές διαδηλώσεις για την υπεράσπιση του ενιαίου χαρακτήρα του κράτους».

Το πιο τραγικό με τους βουλγαροσκοπιανούς που υποκρίνονται τους «αρχαίους Μακεδόνες» είναι ότι ορισμένοι από αυτούς το έχουν πιστέψει.

Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από μια εθνική ταυτότητα, αλλά το να αρνούνται ότι είναι Βούλγαροι και να παριστάνουν τους αρχαίους Μακεδόνες, δίχως να δέχονται ότι είναι Έλληνες, αλλά να ισχυρίζονται ότι οι Μακεδόνες είναι αυτοί και δεν ήταν Έλληνες, αποτελεί μια φάρσα και η ιστορία είναι αμείλικτη με τις φάρσες, ιδίως όταν επιχειρούνται από μια χούφτα δύστυχους ανθρώπους.

Τα Σκόπια ποτέ δεν είχαν τη δύναμη να επιβάλλουν την απάτη τους και ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή, όταν τα συμφέροντα που τους εξέθρεψαν δεν θα τους χρειάζονταν άλλο, να τους πέταγαν στα αχρείαστα.

Ο σκοπιανός λαός αντί να μένει αγκυλωμένος σε μια απάτη, οφείλει να ζητήσει τις ευθύνες από τους πολιτικούς απατεώνες που τον «παραμύθιασαν» και να μην ψάχνει εχθρούς ολόγυρα που δεν υπάρχουν.

Τους εχθρούς τούς δημιούργησαν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, με τις παλαβομάρες τους, μια χούφτα επαναλαμβάνουμε δυστυχισμένοι φουκαριάρηδες που δεν μπορούν ούτε τον τόπο τους να ορίσουν.

Ή μήπως οι Σκοπιανοί δεν ήξεραν ότι το κρατίδιό τους ήταν εξαρχής βουλγαροαλβανικό; Δηλαδή τι περίμεναν; Όπως αυτοί απεμπόλησαν τη βουλγαρική τους ταυτότητα το ίδιο να έκαναν και οι Αλβανοί; Οι Αλβανοί λοιπόν δεν το έκαναν και τώρα διεκδικούν την ισονομία τους.

Στην τελική, για να είμαστε και ειλικρινείς, οι Αλβανοί είναι αυτόχθονες στην περιοχή. Αυτοί οι Σλάβοι είναι «εισβολείς», ήρθαν στην περιοχή μας τον 6ο αιώνα μ.Χ. Δεν είναι δηλαδή «Μακεδόνες» και κατέχουν και μια γη που στην πραγματικότητα είναι ελληνοαλβανική. Και φωνάζουν κι από πάνω αντί να λένε «πάλι καλά».

Θα μπορούσαν οι Σκοπιανοί να ισχυριστούν ότι είναι Μακεδόνες που εξισλαβίστηκαν γλωσσικά. Αλλά αυτό θα σήμαινε ότι θα αναγνώριζαν τους εαυτούς τους ως Έλληνες σλαβόφωνους.

Εάν το έκαναν αυτό και η Ελλάδα θα τους προστάτευε, ως ομογενείς, και θα μπορούσαν να έχουν ένα μακεδονικό κράτος όπως υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτοί όμως αλαζόνες θέλησαν να πουν ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, ήταν κάτι άλλο, και αυτοί που είναι Σλάβοι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Αυτές οι παλαβομάρες πληρώνονται, διότι αυτό το κράτος «μαξιλαράκι» δεν ωφελεί πλέον κανέναν, ενώ ο προστάτης του Τζορτζ Σόρος βρίσκεται στις μαύρες λίστες του Λευκού Οίκου.

Επιστρέφοντας στο σκοπιανό δημοσίευμα, η KURIR γράφει το ότι «τελικός στόχος του σχεδίου είναι η αλλαγή του ονόματος», κάτι που όπως αναφέρει επιβεβαίωσε ουσιαστικά και ο Βοηθός ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χόιτ Γι, ο οποίος σε δηλώσεις του από το Ζάγκρεμπ υπογράμμισε την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης στα Σκόπια, συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και επίλυσης του θέματος του ονόματος, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Δεν φτάνει που έχουν κλέψει το όνομα της Ελλάδας, είχαν και την απαίτηση οι ανύπαρκτοι στρατιωτικά Σκοπιανοί να επιβάλλουν στην ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων, την Ελλάδα, την απάτη τους. Κακό πράγμα η αλαζονεία.

«Επίλυση της διαφοράς για το όνομα σημαίνει στην πράξη αλλαγή του ονόματος», σημειώνει η KURIR και προσθέτει ότι δηλώσεις με ανάλογο περιεχόμενο είχε κάνει πρόσφατα και ο καθηγητής Λιούμπομιρ Φρτσκοσκι, πρώην ΥΠΕΣ και υποψήφιος του SDSM στις προεδρικές εκλογές του 2009.

«Με τους Αμερικανούς εταίρους μας πρέπει να κάνουμε κάτι για το όνομα και την ένταξη στο ΝΑΤΟ αυτή τη χρονιά. Κάτι πρέπει να γίνει σε αυτό το ζήτημα. Η είσοδος στο ΝΑΤΟ θα μας ανεβάσει σε ένα νέο επίπεδο. Εδώ κάτι πρέπει να γίνει, είτε με επίλυση του ονόματος, είτε ως FYROM, δεν ξέρω πως, αλλά θα υπάρξει τρόπος, το θέμα θα τεθεί στο τραπέζι και πρέπει αυτήν την ευκαιρία να την αρπάξουμε. Χρειαζόμαστε την ένταξη στο ΝΑΤΟ αυτή τη χρονιά», είχε δηλώσει ο Φρτσκοσκι σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον σκοπιανό σταθμό TELMA, σημειώνει η ιστοσελίδα και προσθέτει ότι με τη δήλωση αυτή ο Φρτσκοσκι ουσιαστικά αποκαλύπτει «το δεύτερο μέρος του σχεδίου του ηγέτη του SDSM, Ζόραν Ζάεφ», ο οποίος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πέραν της καθιέρωσης της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας και της ομοσπονδιοποίησης των Σκοπίων, σχεδιάζει και την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Επίσης, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος μνημονεύεται και στην Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν τα τρία μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων, η οποία κάνει λόγο για την υιοθέτηση ψηφίσματος από το σκοπιανό κοινοβούλιο που θα δεσμεύει την κυβέρνηση της χώρας να συμμετάσχει ενεργά στην επίλυση του θέματος του ονόματος, ενώ ταυτόχρονα ζητά τη συμμετοχή Αλβανών σε ομάδα εργασίας που θα διεξάγει απευθείας συνομιλίες με την Ελλάδα.

Τέλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το ότι «τελικός στόχος του σχεδίου» είναι η αλλαγή όχι μόνο του ονόματος της χώρας, αλλά και της ταυτότητας των κατοίκων της, αποδεικνύεται και από δηλώσεις του ηγέτη της «Συμμαχίας για τους Αλβανούς», Ζιγιαντίν Σέλα, ο οποίος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, στηρίζει τις προσπάθειες του Ζάεφ για σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό το SDSM.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό (σ.σ. στα τέλη Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου) ο Σέλα είχε αναφέρει ότι «με τις απογραφές του πληθυσμού πριν 100 χρόνια δεν υπάρχει “μακεδονικός” λαός», ότι «όλος ο κόσμος γνωρίζει την ιστορική πραγματικότητα για την “Μακεδονία”», ότι «οι “Μακεδόνες” είναι ένας λαός που δεν έχει ταυτότητα και οι Αλβανοί τους βοήθησαν να αποκτήσουν και είναι πολύ παράλογο τώρα αυτοί να αμφισβητούν την αλβανική ταυτότητα».

Οι Αλβανοί των Σκοπίων βάζουν ταφόπλακα στην ψευδοΜακεδονία


Σε συνέντευξή του ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση (DUI), πρώτη φορά ανέφερε τι προβλέπει η αλβανική πλατφόρμα για το κρατίδιο των Σκοπίων.

Δήλωσε ότι στην αλβανική πλατφόρμα προβλέπεται η αλβανική γλώσσα να χρησιμοποιείται στους κρατικούς θεσμούς και τα χαρτονομίσματα θα είναι σε δύο γλώσσες καθώς και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου να μιλάει την αλβανική γλώσσα.

Για την πολιτική κρίση, ο Αχμέτι ανέφερε ότι αυτή υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά δεν συνιστά αυτή να μετατραπεί σε εθνοτικές συγκρούσεις για κομματικά οφέλη.

«Το πρόβλημα στην πολιτική στη χώρα θα πρέπει να επιλυθεί με πολιτικό τρόπο. Αυτή η πολιτική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε εθνοτικές συγκρούσεις για πολιτικό κέρδος από οποιαδήποτε κόμμα στη χώρα», πρόσθεσε ο Αχμέτι.

Τώρα είναι η ώρα να κλείσει το «αλβανικό», είπε ο Αχμέτι διευκρινίζοντας ότι η παραίτηση από τις αλβανική πλατφόρμα θα ήταν ένα λάθος βήμα.

«Θα ήταν λάθος κίνηση (να αποσυρθούμε από τις αξιώσεις της πλατφόρμας), αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των Αλβανών. Οι Αλβανοί βρίσκονται σε αναμονή, περιμένουν το ζήτημα αυτό να επιλυθεί εντός των θεσμικών οργάνων. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί το θέμα της αλβανικής γλώσσας για να κλειδωθεί με μια κανονική νομική διαδικασία».

Στο δημοσίευμα του Reuters- όπως σημειώνει η σλαβική τηλεόραση Sitel- το Σύνταγμα της χώρας δεν είναι αναφέρει με σαφήνεια τι θα συμβεί εάν ο πρόεδρος αρνείται να δώσει εντολή σε έναν κόμμα, ούτε υπάρχει προθεσμία για το σχηματισμό της κυβέρνησης.

Πηγή  www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φιδοφωλιά..

     Το τελευταίο καιρό η εξουσία έχει αφηνιάσει.
Σαν ξαναμμένη σκύλα προκαλεί και συμπεριφέρεται ασύστολα, ξετσίπωτα, χυδαία,
..υπογράφοντας το ένα μετά το άλλο διατάγματα και νομοθετώντας "νόμους" που βγάζουν την γλώσσα
στην κοινωνία, στον λαό που πεινάει.

"Νόμοι" που χορηγούν αυξήσεις στους συνεργάτες των υπουργών, "νόμοι" για πρόσληψη αφειδώς και σωρηδόν νέων "συμβούλων" με μισθούς 3.500-4.000-4.500 ευρώ,
..υπουργικές διατάξεις που αυξάνουν κατά 80%(!!!) τις αποδοχές των 4.500 ευρώ, διευθυντών και διοικητών οργανισμών,
..μέχρι και αύξηση 80% στις αποδοχές του αναπληρωτή διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρησης Δημόσιου Χρέους, θέση η οποία είναι ως τώρα κενή. Στην ουσία δεν υπάρχει.
Δηλαδή δίνουν αύξηση λόγω "αυξημένης ευθύνης και παραγωγικότητας" (όπως δικαιολόγησαν την αύξηση του διευθυντή στον ίδιο οργανισμό),
..χωρίς όμως να υπάρχει αναπληρωτής διευθυντής, ώστε να έχει και αυτός αξιολογηθεί ανάλογα!
Παράλογο; Καθόλου. Απλώς προετοιμάζουν την θέση για κάποιον δικό τους. Για κάποιο γλοιώδες τσιράκι της δικής τους εξουσίας.
Κι εν τω μεταξύ έχουν εμφανιστεί οι νέες συντάξεις των 152, 153, 156 ευρώ, διότι κατόπιν της "διαπραγμάτευσης" του 2015 όπου συμφώνησαν με την τρόϊκα να καταργηθούν τα κατώτατα όρια σύνταξης για όσους αποχωρούν από 1ης/7/2015 και μετά, και είναι κάτω των 67 ετών,
..σύμφωνα με τον "νόμο" 4336/2015 (σελίδες 981 και 982) αντί για το εγγυημένο κατώφλι σύνταξης που ήταν στα 468 ευρώ παίρνουν μέχρι τα 67 τους μόνο τη σύνταξη που βγάζουν οι εισφορές τους και τα έτη που ασφαλίστηκαν!

Εποχές μετα-ΠαΣοΚ.
Εποχές πιό ΠαΣοΚ και από ΠαΣοΚ.
Και το ΠαΣοΚ να είναι ακόμη εκεί, να υπάρχει ακόμα, και να απειλεί ότι θα ξαναγυρίσει.

Και ο λαός να πεινάει και να βουρλίζεται, νομίζοντας τον εαυτό του ανίσχυρο.
Και ο πνευματικός κόσμος (ο ποιός;) του τόπου να απουσιάζει με την σιωπή του.
Και ο καλλιτεχνικός κόσμος να κοιτάζει να βολευτεί σε διάφορα ιδρύματα από ΕΡΤ μέχρι Λάτση, και να βγάζει τον σκασμό όταν δεν δίνει συναυλίες για δεκαχίλιαρους πελάτες στις Μύκονους και στα νεο-σκυλάδικα.
Οι "επώνυμοι" είναι μόνον επώνυμοι όταν δείχνουν τους κ@λους, τα βυζιά, τα μπράτσα και τα μπότοξ τους. Μετά αποσύρονται στα διάφορα survivors και παίζουν το πουλί τους στον ήλιο. Να μιλήσουν; Και τί να πούν; Και σε ποιά γλώσσα; Σάμπως ξέρουν ελληνικά;

Κι ο λαός να εξακολουθεί να βουρλίζεται και να πεινάει, νομίζοντας τον εαυτό του ανίσχυρο.
Και η φιδοφωλιά που λέγεται Βουλή να παράγει "νόμους" και διατάξεις και ερμηνείες και εγκυκλίους και φιλοσοφία μνημονιακή και δωσιλογική.
Η παρακμή και ο ξεπεσμός ενός έθνους κι ενός κράτους σε όλο τους το μεγαλείο.
Μόνον η φιδοφωλιά ακμάζει. Και τα φίδια μειώνουν τα ποσοστά των εισφορών τους, αυξάνουν τις αποδοχές τους, βρίσκουν κόλπα για αφορολόγητα έσοδα και ζητούν να μη φορολογούνται τα εισοδήματά τους όταν κάνουν δωρεά στα κόμματά τους. Φίδια πιό σιχαμερά κι απ' τ' αληθινά φίδια.

Στην ύπαιθρο ο αγρότης όταν θέλει να ξεπαστρέψει μιά φιδοφωλιά, της βάζει φωτιά.
Και μετά περιμένει.
Και κάθε φίδι που πετάγεται έξω να σωθεί, το πατάει στο κεφάλι.
Αυτό.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Eργοδότες «ληστεύουν» τους υπαλλήλους τους


Άλλο ένα κρούσμα εργοδοτών που «ληστεύουν» τους μισθούς των υπαλλήλων τους έρχεται στο φως μετά τις αποκαλύψεις του ΑΝΤ1 και της εφημερίδας «Ειδήσεις».

Εργολαβική εταιρεία καθαρισμού σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, υποχρέωσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν ως και ένα μέρος από το δώρο των Χριστουγέννων.

«Συνέχεια τρομοκρατία και μεροκάματο του τρόμου είναι αυτό που συμβαίνει με τα συνεργεία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΑΝΤ1, ο κ. Γιάννης Λύτρας, ο οποίος είναι υπάλληλος καθαριότητας σε Δημόσιο Νοσοκομείο.

«Σου δίνουν τα χρήματα σήμερα, και σε λίγες ώρες τα επιστρέφεις πάλι πίσω. Οι άνθρωποι της εταιρείας σου λένε δώσε μας τα λεφτά γιατί διαφορετικά αύριο δε θα έχεις δουλειά», προσθέτει.

Μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2016, η τακτική πολλών επιχειρήσεων ήταν γνωστή. Υποχρέωναν τους εργαζομένους τους να υπογράφουν μεγαλύτερες εξοφλητικές αποδείξεις μισθοδοσίας από τα χρήματα που έπαιρναν στο χέρι.

Από τον περασμένο Δεκέμβρη και μετά όμως, όλες οι επιχειρήσεις οφείλουν να καταθέτουν τη μισθοδοσία σε τραπεζικό λογαριασμό. Για να.. συνεχίσουν να κλέβουν τους υπαλλήλους τους σκαρφίστηκαν το κόλπο της υφαρπαγής στα ΑΤΜ, ζητώντας τη βοήθεια ανθρώπων της νύχτας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....