Διυλιστήριο: 10/14/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κρύβουν την έκθεση τεκμηρίωσης…

Επιβεβαιώνεται εμμέσως πλην σαφώς το ρεπορτάζ που είχαμε δημοσιεύσει στο προηγούμενο φύλλο του ''Ποντικιού'' με τίτλο «Λαθροχειρία με τον αλγόριθμο», η οποία έγινε προκειμένου να βγάλει πλεονάζον διοικητικό προσωπικό στα ΑΕΙ και να τεθεί σε διαθεσιμότητα κατόπιν εντολών της τρόικας.

Όπως λένε πολλοί πανεπιστημιακοί, η αποδυνάμωση των ΑΕΙ είναι η πρόβα τζενεράλε ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με την αλλαγή και του αντίστοιχου άρθρου του Συντάγματος.

Στο υπουργείο Παιδείας, παρά το γεγονός ότι ορισμένα πανεπιστήμια (τρία από τα οκτώ) υπαναχώρησαν, βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, ειδικά μετά τη λαθροχειρία που έχει γίνει στον τρόπο υπολογισμού του πλεονάζοντος προσωπικού. Το υπουργείο στην κυριολεξία κρύβει την έκθεση, παρά τη σχετική εισαγγελική εντολή, στα συρτάρια υψηλόβαθμου στελέχους και στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας, εμπαίζοντας εργαζομένους και κοινή γνώμη.

Είναι χαρακτηριστικά όσα αναγράφονται στην επιστολή που μας έστειλε, μετά το δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Νάνσυ Μιχοπούλου και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Σακκάτος.

Αφού στην επιστολή τους συγχαίρουν το «Π» για το «απόλυτα επιτυχημένο ρεπορτάζ με τίτλο ‘‘Η λαθροχειρία του αλγορίθμου και η αναστάτωση στα Πανεπιστήμια’’ που δημοσιεύτηκε στο φύλλο (αρ. 1.780, 3.10.2013)» και την πληρέστατη ενημέρωση, μας αποστέλλουν υπογεγραμμένο κείμενο τριών μελών του συλλόγου, στο οποίο περιγράφεται το «οδοιπορικό» τους στα υπουργεία Μεταρρύθμισης και Παιδείας, αναζητώντας, με βάση την εισαγγελική προτροπή, στα συναρμόδια υπουργεία στις 26.9.2013 τις κανονιστικές διατάξεις και την έκθεση τεκμηρίωσης με βάση την οποία εκδόθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις.

Είναι ένα κείμενο με το οποίο τρεις εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δίνουν την εικόνα του πώς αντιμετωπίζονται από το υπουργείο όταν αναζητούν έγγραφα που αφορούν τη ζωή τους.

Δείτε την ανευθυνότητα που επικρατεί ή τη σκοπιμότητα προκειμένου να συγκαλύψουν την αλλοιωμένη έκθεση τεκμηρίωσης...

Διαβάζουμε λοιπόν στο κείμενο των εργαζομένων: «Οι υπογράφοντες διοικητικοί υπάλληλοι του Ε.Κ.Π.Α., Αναστασία Κακούρου, Ζώης Παναγόπουλος και Ευάγγελος Παπούλιας, επισκεφτήκαμε το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να παραλάβουμε την υπό στοιχείο 7 ειδική έκθεση τεκμηρίωσης-εισήγηση της υπ’ αριθμ. 135211/Β2/24.9.2013 Κ.Υ.Α., η οποία προβλέπει την κατάργηση 498 θέσεων του Ε.Κ.Π.Α. και την απόλυση αντίστοιχου προσωπικού την οποία είχε ζητήσει ο Σύλλογος διοικητικού προσωπικού του Ε.Κ.Π.Α., με την αρ. πρωτ. 48789/25.9.2013 εισαγγελική εντολή, προκειμένου να την χρησιμοποιήσουμε σε δικαστική προσφυγή εναντίον της ως άνω Κ.Υ.Α. στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από το Τμήμα του Πρωτοκόλλου του Υπουργείου μας ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο αίτημα είχε χρεωθεί στη Δ/νση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Πήγαμε στη Δ/νση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης και ζητήσαμε την Δ/ντρια κ. Κουρούπη. Οι υπάλληλοι του γραφείου της, κ. Ιντζόγλου και κ. Δημητροπούλου μας ενημέρωσαν ότι δεν είναι δυνατόν να μας δεχθεί και μας υπέδειξαν να απευθυνθούμε στην κ. Χατζηελευθερίου, διότι το έγγραφο είχε χρεωθεί σ’ αυτή.

Επισκεφθήκαμε το γραφείο της κ. Χατζηελευθερίου, η οποία απουσίαζε. Επιστρέψαμε στο γραφείο της κ. Κουρούπη και η υπάλληλος του γραφείου της κ. Κουρούπη, η κ. Δημητροπούλου, μας ενημέρωσε ότι πλέον το έγγραφο είχε χρεωθεί όχι στην κ. Χατζηελευθερίου, αλλά στη Δ/νση Στατιστικών Μελετών, και μας προέτρεψε να απευθυνθούμε στη συγκεκριμένη Δ/νση.

Επισκεφθήκαμε τη Δ/νση Στατιστικών Μελετών και εκεί μας ακολούθησε η κ. Δημητροπούλου, η οποία μας ενημέρωσε ότι το έγγραφο δεν ήταν χρεωμένο στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, αλλά οι απαντήσεις έχουν σταλεί στις Γραμματείς Διοικητικού του Πανεπιστημίου μας.

Μετά τη συγκεκριμένη ενημέρωση, ζητήσαμε τον αριθμό πρωτοκόλλου των εγγράφων που στάλθηκαν στις Γραμματείες Διοικητικού. Η κ. Δημητροπούλου, μετά από αυτό, αντί να μας δώσει τον αριθμό πρωτοκόλλου, μας ενημέρωσε ότι το έγγραφο τελικά επεστράφη στο πρωτόκολλο του Υπουργού.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το πρωτόκολλο του Υπουργού και ρωτήσαμε. Στο πρωτόκολλο του Υπουργού παρατηρήθηκε η ίδια αμηχανία και μετά την επιμονή μας, μας ενημέρωσαν ότι έχουν χρεώσει την ίδια στιγμή, δηλαδή στις 12:00 το μεσημέρι, της 1.10.2013, το έγγραφο στη Δ/νση Διοικητικού Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας, στη Δ/ντρια κ. Τριανταφυλλοπούλου και μας προέτρεψαν να την επισκεφτούμε, εφόσον ήταν επείγον για μας.

Επισκεφθήκαμε το γραφείο της κ. Τριανταφυλλοπούλου, η οποία πρόθυμη να μας εξυπηρετήσει μας ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδια να απαντήσει και ότι το αίτημά μας δεν είχε καμία σχέση με τη Δ/νση.

Στη συνέχεια, μας ενημέρωσε ότι πιθανόν αυτό που ζητάμε να μην υπάρχει στις διοικητικές υπηρεσίες και μας έδωσε το τηλέφωνό της, για να επικοινωνήσουμε, όταν θα της το χρεώσουν.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Τριανταφυλλοπούλου στις 09:00 π.μ., της 2.10.2013, μας ενημέρωσε ότι το έγγραφο δεν χρεώθηκε στη Διεύθυνσή της, αλλά πάλι στην κ. Κουρούπη, στη Δ/νση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης, για να το χειριστεί με την κ. Κανάκη, Γενική Δ/ντρια Διοικητικού, σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα.

Με δεδομένο ότι η προσφυγή μας στο ΣτΕ κατατίθεται σήμερα, 2.10.2013, και μετά την παραπάνω αναφερθείσα διαδικασία, δεν έχουμε δυνατότητα να το παραλάβουμε. Είμαστε στη διάθεσή σας να βεβαιώσουμε τα παραπάνω και ενόρκως ενώπιον οποιασδήποτε αρχής».

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....