Διυλιστήριο: 11/07/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Έτοιμα να πάρουν "φωτιά" τα Βαλκάνια


Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των Βαλκανίων κάθε άλλο παρά προϊδεάζουν για ειρήνη στην πλέον επικίνδυνη περιοχή της Ευρώπης, η οποία έχει χαρακτηριστεί ιστορικά ως πυριτιδαποθήκη. Με δεδομένη την ευρύτατη γεωπολιτική ανακατάταξη που ήδη συμβαίνει από την Εγγύς Ανατολή (Ιράκ) έως και την Ουκρανία, θεωρείται σχεδόν απίθανο να μην εμφανιστούν κινήματα και διάφορες εθνικιστικές ομάδες, οργανωμένες προ ετών, για να εκμεταλλευθούν (στην ουσία να λειτουργήσουν ως χρήσιμοι ηλίθιοι για την εξυπηρέτηση τρίτων) τις επικείμενες αλλαγές, προσπαθώντας να προσεταιρισθούν κάποιους από τους βασικούς διεθνείς γεωπολιτικούς παίκτες, αλλά -ενδεχομένως- και κάποιους καινοφανείς που ευελπιστούν να δημιουργήσουν την δική τους "αυτοκρατορία"...


Ενέργειες αυτονόμησης των Αλβανών στα Σκόπια



Τα πράγματα φαίνεται ότι προχωρούν γρηγορότερα από ό,τι τα περιμέναμε. Και εννοώ τις δηλώσεις Αλβανών πολιτικών, όπως του κ. Αλί Αχμέτι που υποστήριξε πως σε λίγα χρόνια θα ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. αφού θα έχει επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας της, με δεδομένο ότι οι Αλβανοί θα είναι πλειοψηφία.

Οι τελευταίες τους όμως ενέργειες, δείχνουν ότι δεν θέλουν να κάνουν υπομονή λίγα χρόνια, και άρχισαν ενέργειες αυτονόμησης. Έκανα λόγο προ ημερών για την απόφαση των Αλβανών των Σκοπίων να ιδρύσουν δική τους Αστυνομία. Το έπραξαν. Όπως έγραψε η σκοπιανή εφημερίδα Vecer, και μετέφερε το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, κ. Ζέμρι Γκαμίλι, επιβεβαίωσε ότι άτομα με μαύρες στολές εμφανίσθηκαν στο Τέτοβο. Ο κ. Γκαμίλι, είπε ότι «Καταγράφηκε ένα συμβάν, όταν άγνωστα άτομα με μαύρες στολές κυκλοφορούσαν στην περιοχή, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ενόχλησαν τους κατοίκους του Τέτοβο. Πλανάται η ιδέα ότι πρόκειται για μέλη μια Φρουράς, πολλοί είπαν ότι είναι η «Φρουρά» της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας».

Τόνισε δε, ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη διατήρηση της έννομης τάξης.«Θα συνεχίσουμε να συλλέγουμε πληροφορίες και να παρακολουθούμε την κατάσταση. Στην αστυνομία δεν αναφέρθηκε κάποια παρενόχληση».




Επιβεβαιώνονται επομένως αυτά που έχουν γραφεί στην στήλη, ότι οι Αλβανοί των Σκοπίων έχουν σχηματίσει μια «Φρουρά», της οποίας τα μέλη, περιπολούν τις πόλεις και εδάφη που κατοικούνται από Αλβανούς στην βορειοδυτική περιοχή. Να σημειωθεί δε, πως στο Τέτοβο είναι αναρτημένες μόνον αλβανικές σημαίες, μάλιστα δε -προ ετών- στον τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας των Σκοπίων δεν είχε επιτραπεί η είσοδος στην περιφέρεια του Τετόβου.

Βέβαια, οι Αλβανοί ενθαρρυμένοι από τους Δυτικούς για δημιουργία «Μεγάλης Αλβανίας» δραστηριοποιούνται και στην αλλοδαπή. Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, ο κ. Joe DioGuardi, πρώην μέλος του Κογκρέσου και πρόεδρος του «Συνδέσμου Αμερικανο-Αλβανών Πολιτών», σε εκδήλωση που έγινε το τοπικό ίδρυμα Κολόμπους των Πολιτών, τόνισε ότι το ζήτημα των αλβανικών επαρχιών στα Βαλκάνια ακόμη δεν έχει κλείσει.

Ο κ. DioGuardi μίλησε για την υπάρχουσα κατάσταση και τις πολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια, δίνοντας έμφαση στο θέμα της προβληματικής κατάστασης των Αλβανών στα Σκόπια, στο Μαυροβούνιο και στη Νότιο Σερβία (Κοιλάδα του Πρέσεβο). Στη συνάντηση παρουσιάστηκε σχετικό βίντεο για την ιστορική διαδρομή στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παρεμβάσεις του, πριν από τον πόλεμο στη Σερβία, είχαν δημιουργήσει το έδαφος, για την επίλυση του αλβανικού ζητήματος με την αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και οδήγησε στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στην περιοχή με στόχο τον διαχωρισμό του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία.

Στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης αυτής, ο Αμερικανο-εβραίος γερουσιαστής ευχαρίστησε τους Αλβανούς για τη συμμετοχή τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και υποσχέθηκε ότι θα γράψει επιστολή προς το Εθνικό Μουσείο του Ολοκαυτώματος για αναγνώριση των Αλβανών στη διάσωση περισσότερων από 2.000 Εβραίους στην Αλβανία από τους Ναζί.

Και το τελευταίο, επαναλαμβανόμενο όμως, είναι η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα, ότι η Τουρκία αποτελεί τον «στρατηγικό εταίρο» της Αλβανίας. Τόσο σε στρατιωτικό όσο και οικονομικό πλαίσιο. Δεν ξέρω βέβαια, αν οι εκδηλώσεις αγάπης με τον κ. Ερντογάν θα συνεχιστούν, μετά και τα εσωτερικά προβλήματα που ο νέο-σουλτάνος αντιμετωπίζει.


Η "Ιλλυρίδα" εμφανίζεται με... άσχημες διαθέσεις


Έτσι έγινε και με τον Αλί Αχμέτι και την παρέα του και ξεκίνησε η σύγκρουση στο έδαφος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, μέχρι που υπεγράφη η Συμφωνία της Οχρίδας (το 2001). Το αστείο είναι ότι η ‘Ανατολή’ είναι αναστατωμένη με αυτήν την ομοιότητα, ενώ η Δύση είναι ήρεμη.

Τι εννοούμε:
Η αναφορά γίνεται από την συντακτική ομάδα του ραδιοφώνου της «Φωνής της Ρωσίας», όπου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το επίκεντρο της αποκαλούμενης αλβανικής δυσαρέσκειας βρίσκεται κάπου στη ‘δυτική πλευρά’ του κόσμου (εννοεί την Ουάσιγκτον) , η οποία πλευρά, δικαίως, αποκαλείται ‘προστάτης’ του αλβανικού παράγοντα στα Βαλκάνια.

Ιδιαίτερα, μετά το περιστατικό στο Βελιγράδι, πριν από την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σερβία, δεν ήταν τυχαία η αιφνίδια ενεργοποίηση των προαναφερθέντων παραγόντων, όχι μόνο στη Σερβία, αλλά και στα Σκόπια. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν όλα αυτά προοιωνίζουν κάτι, αναρωτιέται η «Φωνή της Ρωσίας» (στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων).

Πριν από αυτό, τον Σεπτέμβριο στα Σκόπια, ο Νεβζάτ Χαλίλι και η παρέα του, μπροστά στο μνημείο του Σκεντέρμπεη, ανακήρυξε την «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» και τόνισε ότι οι Σλάβοι ή θα δεχθούν το σχέδιο ειρηνικά ή μέσω του πολέμου.
Συμπτωματικά ή όχι, ο Χαλίλι, δήλωσε ότι η ανακήρυξη αυτή έγινε με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

«Όπως η Σερβία και το Μαυροβούνιο λειτούργησαν ως Ομοσπονδία, έτσι και τα Σκόπια μπορούν στη συνέχεια να λειτουργήσουν ως ομοσπονδία δύο δημοκρατιών», είπε ο Χαλίλι.

Πριν από δύο ημέρες ανακοινώθηκε ότι, ήδη, λειτουργεί η ‘Φρουρά της Ιλλυρίδας’ που θα διαφυλάξει τους Αλβανούς στην πρώην δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας-FYROM, μέχρι να επιλυθεί το τελικό καθεστώς



Ως επικεφαλής της Φρουράς εμφανίζεται ένας άνδρας που ονομάζεται στρατηγός Χαμντί Ντρετσάι - Хамди Ндрецај ή Πάνθηρ (Пантер). Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα πρώην μέλος του UCK και ζει στην πόλη Φεριζάι του Κοσσυφοπεδίου.
Δεν είναι τυχαίο- συνεχίζει το δημοσίευμα- που στο Facebook υπάρχουν αρκετές «εξειδικευμένες» σελίδες για την Μεγάλη Αλβανία. Μπορεί κανείς να διαβάσει τα παρακάτω μηνύματα:

«Ένα έθνος, μία χώρα, μία σημαία», «Τα Σκόπια είναι μία χώρα που οι περισσότεροι μιλούν αλβανικά και κακομεταχειρίζεται μικρούς και μεγάλους Αλβανούς».
Παρουσιάζουν, μάλιστα, χάρτες στους οποίους θεωρούν ότι τα αλβανικά εδάφη βρίσκονται κατοχή όχι μόνο από τα Σκόπια, αλλά από το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Ελλάδα.
Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται κοινότυπα και γελοία και παιδιακίστικα. Είναι πραγματικά αστείο, μια σημαία σε ένα drone στο Βελιγράδι, να επιδιώκεται να εμφανισθεί ως ένα πανί. Ωστόσο πρόκειται για μια σημαντική αναφορά για το μεγαλύτερο μέρος της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται και η πληροφορία ότι κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης του Αλβανού πρωθυπουργού, έχει οργανωθεί η μετάβαση στο Βελιγράδι χιλιάδων Αλβανών από τη νότια Σερβία (Κοιλάδα του Πρέσεβο), για μια επίσημη υποδοχή.
Αυτό αποδεικνύει ότι αυτά που γίνονται στην περιοχή δεν είναι τετριμμένα, αστεία ή ασήμαντα.




Ο Ρωσικός στρατός επιστρέφει στη Σερβία

Μετά από χρόνια ο ρωσικός στρατός επιστρέφει στη Σερβία προκειμένου να πραγματοποιήσει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το σερβικό στρατό.

Στην κοινή άσκηση, Σέρβοι και Ρώσοι στρατιώτες, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν μια βάση ενός πλασματικού εχθρού και να σώσουν άτομα που έχουν στην αιχμαλωσία, αυτός είναι ο σχεδιασμός της άσκησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ζβέζντα.
Θα συμμετάσχουν 6 ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα, επτά οχήματα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, φορτηγά, ATV με πολυβόλα επί του σκάφους, τα οποία βρίσκονται, ήδη, στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Επίσης, θα συμμετάσχουν πάνω από 100 δασοφύλακες στην άσκηση. Επίσης, ο ρωσικός στρατός για πρώτη φορά θα αποδεκατίσει ενδεχόμενους στόχους με τα γρήγορα και ευέλικτα ATV.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Παρασκευή και στη συνέχεια σε καθημερινή βάση θα υπάρχουν ασκήσεις σε ξεχωριστά στάδια, κατάρτιση σε πυροβόλα όπλα, εξάσκηση προσωπικού σε επιθέσεις και συναφή.

Πηγές: Ας Μιλήσουμε επιτέλους
Εχέδωρος, Βόρεια
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέο Μνημόνιο !!! Πιστωτική γραμμή ενισχυμένης εποπτείας ζητεί το Eurogroup

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρέθηκε χθες βράδυ ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατά τη συνεδρίαση του eurogroup. Oι 18 υπουργοί οικονομικών αφενός επέλεξαν την πλέον σκληροπυρηνική επιλογή για την επόμενη μέρα, αφετέρου κούνησαν το δάχτυλο για την εκκρεμότητα με την τρόικα.

H δε ελληνική αποστολή φάνηκε να αναζητά βελτιώσεις για να γίνει κοινωνικά και πολιτικά αποδεκτό το νέο εγχείρημα, με τη συζήτηση ωστόσο να παραμένει ανοικτή. Το επόμενο ραντεβού θα δοθεί με την τρόικα στις 21/11 στην Αθήνα και στις 8 Δεκεμβρίου στο τελευταίο eurogroup του χρόνου με τους 18 υπουργούς.

Συγκεκριμένα:

Την επιλογή του “υπάρχοντος εργαλείου του ESM” που ονομάζεται ECCL (enhanced conditionality credit line - πιστωτική γραμμή ενισχυμένης αιρεσιμότητας / όρων) προκρίνει το eurogroup για την εποχή μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος σύμφωνα με τον πρόεδρο του σώματος Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξήγησε ότι αυτή την γραμμή επιλέγουν οι εταίροι και τώρα συζητάμε τους όρους. Εξήγησε ωστόσο ότι για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο 5ος έλεγχος.

Ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των υπουργών για να παραμείνει και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα και μένει να αποφασιστεί ο τρόπος.

Επιπλέον σύμφωνα με τον πρόεδρο του eurogroup η συζήτηση αυτή τη φορά ήταν απλά προκαταρκτική και ο Έλληνας υπουργός οικονομικών παρουσίασε τις αντιπροτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όμως οι ιδέες στο eurogroup παραμένουν οι ίδιες.

Ο πρόεδρος του eurogroup είπε πως “παρότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει πολλά, υπάρχουν ακόμα περισσότερα που πρέπει να γίνουν για να συμφωνηθεί η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα”. Κάλεσε μάλιστα τις ελληνικές αρχές να συνεργαστούν για να βρεθεί μια συμφωνία”.

“Ψάχνουμε λύσεις που θα βοηθήσουν τους πολίτες να αποδεχθούν τις μεταρρυθμίσεις , η τρόικα θα επιστρέψει στη Αθήνα πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ώστε να προετοιμάσουν τις αποφάσεις για τη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου”, είπε από την πλευρά του ο επίτροπος Μοσκοβισί.

“Οι Έλληνες έχουν κουραστεί και δεν θέλουν να μας βλέπουν να κάνουμε μικροδιαχείριση, να μην αισθάνονται ότι τους κρατάμε το χέρι” εξήγησε. “Θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο πριν από τις 8 Δεκεμβρίου για να υποβοηθήσω να προετοιμαστούν τα στοιχεία μιας συμφωνίας στις 8 Δεκεμβρίου”, κατέληξε.

O Κλάους Ρέγκλιγκ του ESM ανέφερε ότι είναι ενθαρρυντικό πως οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν και η Ελλάδα θα επιστρέψει σύντομα στην ανάπτυξη, “οι επενδυτές το βλέπουν, μιλάω μαζί τους και εκτιμούν ότι στο μεσοπρόθεσμο επίπεδο οι σημερινές χώρες σε πρόγραμμα θα αποδίδουν καλύτερα από το μέσο όρο της ευρωζώνης”.

Ο επικεφαλής του ESM υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει λαμβάνειν άλλα 1,8 δις ως δόση από τον EFSF και άλλα 1,8 δις ευρώ από κέρδη κεντρικών τραπεζών “αρκεί να τελειώσει ο έλεγχος της τρόικας με συμφωνία”.

Ντάισελμπλουμ: “Το ΔΝΤ έχει τους δικούς του κανόνες και το διοικητικό του συμβούλιο είναι αυτό που θα αποφασίσει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δεχθεί σε σχέση με την συμμετοχή του στην επόμενη φάση. Εμείς πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ αποτελεί εχέγγυο αξιοπιστίας για ότι κάνουμε για την Ελλάδα”.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα γίνει αν ο έλεγχος δεν κλείσει ο πρόεδρος Ντάισελμπλουμ απάντησε “το κενό” και ως εκ τούτου επέστησε την προσοχή προς όλες τις πλευρές ότι οφείλουν να κλείσουν τον έλεγχο για να είναι ξεκάθαρη η μετάβαση στη νέα διαρρύθμιση “χωρίς κενά”.

Την ίδια ώρα κυβερνητική πηγή έλεγε στον Τύπο στις Βρυξέλλες ότι: “όπως σε κάθε eurogroup γίνεται συζήτηση για την Ελλάδα, τα θέματα ήταν δύο, η αξιολόγηση και η επόμενη μέρα”.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατά την εισήγησή του για την επόμενη μέρα επεσήμανε στους εταίρους πως “από εκεί που μιλούσαμε για διάλυση, τώρα μιλάμε για έξοδο, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και την επόμενη δεκαετία και ότι φτιάξουμε να έχει βλέμμα προς το μέλλον”.

Για την ελληνική κυβέρνηση είναι προφανές ότι η Ελλάδα “δεν θα έχει την καθαρή έξοδο των Ιρλανδών και των Πορτογάλων, αλλά μια ενδιάμεση περίοδο 6 - 12 μήνες”.

Αναφορικά με την συχνότητα των ελέγχων κατά τη επόμενη διαμόρφωση του προγράμματος η κυβερνητική πηγή είπε πως “σίγουρα δεν θα έχει την συχνότητα που έχει σήμερα, είναι βέβαιο πως ο έλεγχο θα γίνεται ασφαλώς μια φορά το εξάμηνο, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα για το τρίμηνο ίσως”, επεσήμανε όμως πως το κρίσιμο σημείο είναι πως “η κυβέρνηση θα ήθελε να μας δώσουν κάτι για να φανεί ότι κάτι αλλάζει”.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που βρέθηκε στις Βρυξέλλες η Αθήνα δεν έχει αντίρρηση στη συμμετοχή του ΔΝΤ, ξεκαθάρισε όμως πως “ το ποιος θα είναι ο ρόλος του ΔΝΤ δεν το ξέρουμε ακόμα, το ψάχνουμε, πάντως αυτό το θέλει και η Ελλάδα”.

Είπε μάλιστα ότι είναι ανοικτό ο ΔΝΤ να είναι μέσα και ως χρηματοδότης.

Καθοριστικής σημασίας, η ελληνική πλευρά θεωρεί το ότι η τρόικα στη νέα διαρρύθμιση θα σταματήσει να κάνει μικρό - διαχείριση, οπότε και η ελληνική πλευρά θα έχει περισσότερη ελευθερία κινήσεων, ενώ και οι δράσεις στο μέλλον δεν θα είναι υπερβολικά πολλές όπως σήμερα (803).


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εθελοντές να καλύψουν τα κενά στα σχολεία αναζητά ο Λοβέρδος.

Χωρίς μισθό, μόνο μόρια.

Εθελοντές εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τις 1.100 κενές θέσεις που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στα σχολεία της χώρας εξετάζει να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Νέων.. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Λοβέρδος μελετά να ζητήσει εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μοριοδότηση για υψηλότερη θέση στους πίνακες, όταν γίνουν προσλήψεις. «Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια» τονίζει ο κ. Λοβέρδος. 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Χ.ΠΑΧΤΑΣ κ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (πια) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ: ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ!



Διυλιστήριο: Το μπλογκ μας είχε αναρτήσει ένα άρθρο για τον Πάχτα στις 17/10/13 με το βιογραφικό του (παιδί διαμάντι) και το βρώμικο ρόλο του στην πώληση των μεταλλείων Χαλκιδικης. Το άρθρο μπορείτε να το δείτε (εδώ).
Δικαιωθήκαμε και με δικαστική απόφαση.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την με αρ. 3765/2014 οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά: “…είχε ενεργό συμμετοχή στην πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ», κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, υπό συνθήκες που συνιστούσαν ευνοϊκή μεταχείριση της αγοράστριας εταιρείας, έναντι τιμήματος μικρότερου από το ήμισυ της αξίας τους, γεγονός που σε πολιτικό επίπεδο στοιχειοθετεί την έννοια του «σκανδάλου» και συνιστά ευνοϊκή μεταχείριση από φορέα δημόσιας εξουσίας προς ιδιώτη, η οποία όταν – όπως στην προκειμένη περίπτωση- δεν δικαιολογείται από αντικειμενικούς λόγους και λόγους δημοσίου συμφέροντος, στοιχειοθετεί την έννοια της «διαπλοκής», καθιστώντας το πολιτικό πρόσωπο υπόλογο έναντι του Εκλογικού σώματος, υπό την έννοια της παροχής των αναγκαίων διευκρινίσεων για ενέργειές του που έχουν κριθεί παράνομες.»!!!




Αλέξανδρος Αδαμιδης


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δολοφονήθηκε στην Τουρκία η δημοσιογράφος Serena Shim, που είχε αποκαλύψει τη συνεργασία Τουρκίας και αποκεφαλιστών τζιχαντιστών στη Συρία!



Η Serena Shim ήταν αμερικανίδα δημοσιογράφος με καταγωγή από τον Λίβανο και εργαζόταν στην Press Tv - Κωνσταντινούπολη.

Η 30χρονη Serena Shim, μητέρα δυο παιδιών, κάλυπτε τις μάχες στην Κομπάνι και μόλις είχε τελειώσει ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ στην Σουρούκ (Suruc), μια περιοχή στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, με χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία. Επιστρέφοντας από τη Σουρούκ ένα φορτηγό κτύπησε μετωπικά, κάρφωσε στην κυριολεξία το αυτοκίνητό της και πέθανε ακαριαία.

Ο Hamid Reza Emadi, διευθυντής της Press TV, απέκλεισε τη θεωρία του αυτοκινητιστικού ατυχήματος, λέγοντας: “Θεωρούμε την τουρκική κυβέρνηση υπεύθυνη απέναντι στη διεθνή κοινότητα...".

Η Press TV έδωσε το μήνυμα που είχε στείλει η Serena Shim, λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί και όπου εξέφραζε την ανησυχία της για τη στάση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εναντίον της, γιατί υποστήριζε ότι η Άγκυρα έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές (ισλαμικό κράτος).

Μάλιστα μιλούσε σε ζωντανή σύνδεση για πέρασμα των τζιχαντιστών στη Συρία μέσω Τουρκίας, διαβεβαιώνοντας ότι διαθέτει στοιχεία και εικόνες (ταινία) με τζιχαντιστές που περνούσαν από την Τουρκία στη Συρία με φορτηγά των ανθρωπιστικών οργανώσεων και του ΟΗΕ!

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μη ντρέπεστε... λέγονται Eurobank, Λάτσης και Wind



Σήμερα η παγκόσμια δημοσιογραφία συγκλονίζεται από μια σημαντική διαρροή. Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) έδωσε στη δημοσιότητα μέρος των 28.000 εγγράφων που αποδεικνύουν τη συστηματική φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου. Ανάμεσα του βρίσκεται (προς το παρόν) η EFG Eurobank (της οικογένειας Λάτση) και η Wind... αλλά αυτό δεν θα το διαβάσετε σχεδόν πουθενά.

Εδώ και καιρό συζητάμε για την ποιότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας αλλά η κατάσταση που παρουσιάσαμε σήμερα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, κάποια στιγμή θα μελετάται ως case study για το πως μοιάζει ο πάτος της.

Υπάρχει ήδη ένα άρθρο  που εξηγεί με κάποια στοιχεία την υπόθεση LuxLeaks (εδώ link  για το άρθρο από το διεθνές TPP) αλλά έτσι και αλλιώς η συντακτική ομάδα του TPP ετοιμάζει ένα ουσιαστικό αφιέρωμα που αξίζει να διαβάσετε. Μέχρι τότε όμως διαβάστε αυτό:


Το σκάνδαλο σε μια παράγραφο

Αυτό που αποκαλύπτει σήμερα το ICIJ μέσω των συνεργαζόμενων με αυτό ΜΜΕ ανά τον κόσμο (δυστυχώς το TPP δεν έχει το status των ΝΕΩΝ, τα οποία ανέλαβαν τη διερεύνηση του ελληνικού τμήματος) είναι μια τεράστια υπόθεση φοροαποφυγής, στην οποία ενέχονται εκτός από πολυεθνικές και ισχυρά πολιτικά συμφέροντα. Πρόκειται για ένα νόμιμο σύστημα σύμφωνα με το οποίο οι εταιρείες μπορούν να πετυχαίνουν ξεχωριστές συμφωνίες με κράτη προκειμένου να έχουν ειδική φορολόγηση. Το ICIJ σήμερα αποκάλυψε ότι οι αρχές του Λουξεμβούργου μέσω ελεγκτικών εταιριών έκαναν συμφωνίες με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο προκειμένου να μεταφέρεται στο Δουκάτο η φορολόγηση των κερδών των εταιριών, νόμιμα, απλά... και εντελώς ανήθικα, αφού ουσιαστικά οι μεγάλες εταιρείες με αυτό τον τρόπο δεν φορολογούνται στις χώρες που δραστηριοποιούνται.


Πόσο μεγάλο είναι το σκάνδαλο 

Σύμφωνα με τους ερευνητές του ICIJ το σκάνδαλο είναι τεράστιο αφού τα ποσά για τα οποία μιλάμε είναι σχεδόν 2 φορές όσο το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας, ενώ η φοροαποφυγή υπολογίζεται σε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ.
Ποιες εταιρείες αφορά το σκάνδαλο στην Ελλάδα
Μέχρι στιγμής από τη δημοσίευση των εγγράφων έχουν αποκαλυφθεί οι συναλλαγές 5 εταιρειών ενώ έχει προγραμματιστεί η δημοσίευση για άλλες 4 (7,10,12 και 30 Νοεμβρίου). Οι εταιρείες που εμπλέκονται είναι:

1. Badcock & Brown
2. EFG Group
3. Macquarie Group
4. Olayan Investments Company Establishment
5. Weather Investments

Η EFG Group είναι ένα διεθνές ιδιωτικό τραπεζικό ίδρυμα με έδρα τη Ζυρίχη που ελέγχεται από την οικογένεια Λάτση ενώ η Weather Investments έχει τον έλεγχο της Wind Hellas. Η Olayan ήταν υποψήφια στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις ενώ έχει ποσοστό και στην Chipita. Είχε πάρει μέρος στο διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης με συνεργάτη τον Κωνσταντακόπουλο αλλά δεν επιλέχθηκε τελικά. Η Badcock & Brown έχει επενδύσει στην Ελλάδα σε αιολικά πάρκα.

Είναι δηλαδή σαφές ότι μιλάμε για εταιρείες με τεράστιο κύκλο εργασιών που παίζουν στα υψηλότερα κλιμάκια της οικονομίας της χώρας.


Ποιες άλλες εταιρείες έχουν αποκαλυφθεί παγκόσμια

Μέχρι στιγμής από τα συνεργαζόμενα με το ινστιτούτο ICIJ μέσα έχει αποκαλυφθεί ότι:

  • Οι Pepsi, IKEA, AIG, Coach, Deutsche Bank, Abbott Laboratiories και περίπου ακόμα 340 εταιρίες έχουν κάνει κρυφές συμφωνίες με τις αρχές του Λουξεμβούργου που τους επιτρέπουν να φοροαποφεύγουν στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.
  • Η PriceWaterHouseCoopers έχει βοηθήσει πολυεθνικές εταιρείες να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 548 συμφωνίες με τις αρχές του Λουξεμβούργου από το 2002 μέχρι το 2010. Αυτό το κρυφό σύστημα έχει βοηθήσει τις εταιρείες μέσω ενός πολύπλοκου φορολογικού συστήματος να γλιτώσουν δισεκατομμύρια φόρων. Οι οικονομικές αρχές του Λουξεμβούργου έκλειναν γραπτές συμφωνίες με τις επιχειρήσεις.
  • Πολλές από τις κρυφές συμφωνίες εκμεταλλεύονται διεθνείς συμφωνίες μεταξύ κρατών που επιτρέπουν τα ειδικά φορολογικά καθεστώτα, όπως αυτό που ισχύει για το Λουξεμβούργο. 

Που πήγε η είδηση, οεο;

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ακόμα ουρές του σκανδάλου, καθόλου αμελητέες. Την πρώτη και σημαντικότερη θα μας επιτρέψετε να την κρατήσουμε για λίγο ακόμα μέχρι να δημοσιεύσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες το μεγάλο μας αφιέρωμα. Η δεύτερη λέγεται ελληνική δημοσιογραφία... ή μάλλον η έλλειψή της.


Την αποκάλυψη έκαναν τα ΝΕΑ. Στην ένθετη φωτογραφία αριστερά μπορείτε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε η εφημερίδα του κυρίου Ψυχάρη να δημοσιεύσει αυτή την παγκόσμια αποκλειστική είδηση (είναι το κουτάκι πάνω αριστερά). Δεν θα βρείτε φυσικά ονόματα εταιριών. Ωστόσο να δώσουμε έναν πόντο στην εφημερίδα που πήρε μέρος στην έρευνα και τελικά έπαιξε το θέμα. Ας πάμε όμως παρακάτω και ας επιλέξουμε το εντελώς ανακριβές σύστημα της Alexa για να δούμε πως έπαιξαν το θέμα στις πρώτες τους σελίδες οι 10 πρώτες ιστοσελίδες* της χώρας μας:

1. Το Zougla.gr έχει την είδηση των Luxemburg Leaks και ρεπορτάζ 900 λέξεων αλλά αναφέρει μόνο τις εταιρείες που δεν δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Καμία αναφορά σε Eurobank, Λάτση ή Wind.

2. Το Protothema.gr δεν έχει καμία αναφορά στο σκάνδαλο. Έχει όμως διαφήμιση της Wind.

3. Το Newsit.gr δεν έχει επίσης καμία αναφορά στο LuxLeaks. Έχει επίσης διαφήμιση της Wind.

4. Το tro-ma-ktiko.blogspot.gr δεν έχει επίσης καμία αναφορά. Περιέργως όμως έχει μια τεράστια διαφήμιση της Eurobank (Να υποθέσουμε δηλαδή ότι δεν είναι ανώνυμο το blog και μπορεί να κόβει τιμολόγια;)

5. Το κραταιό και έγκυρο in.gr... Επίσης ούτε μια λέξη στη πρώτη το σελίδα για το LuxLeaks. Διαφήμιση Wind: Παρούσα!

6. News247.gr... καμία αναφορά, καμία διαφήμιση (πως θα τη βγάλει την HuffPost;)

7. Το NewsBomb.gr επίσης δεν έχει καμία απολύτως αναφορά και επίσης σχεδόν καμία διαφήμιση (όλοι σαν το TPP έχουν καταντήσει).

8. To iefimerida.gr δεν έχει καμία αναφορά στο θέμα και έχει διαφήμιση Wind και Eurobank στις δύο πρώτες θέσεις.

9. To NewsBeast.gr επίσης χωρίς καμία αναφορά και επίσης με διαφημίσεις Wind και Eurobank.

10. Capital.gr δεν έχει καμία απολύτως αναφορά στο σκάνδαλο και έχει διαφήμιση Eurobank.

Χωρίς κανένα ακόμα σχόλιο.

* Υ.Γ.1: Μπορεί να συμβαίνει μόνο ένα από τα δύο: Ή οι Έλληνες είναι τρελοί και άλλα site διαβάζουν από αυτά που λένε ότι διαβάζουν, ή οι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο internet αγοράζουν αφειδώς ψεύτικη επισκεψιμότητα. Η απάντηση σε λίγες ημέρες.

Υ.Γ.2: Κρατήστε την παραπάνω λίστα και επισκεφτείτε τα site που σας ανέφερα παραπάνω και φαίνεται ότι δεν έχουν διαφήμιση της μίας ή της άλλης εταιρίας. Προσωπικά πιστεύω ότι στις επόμενες 2-3 ημέρες οι Eurobank και Wind θα αυξήσουν «απότομα» την διαφημιστική τους δαπάνη.

Υ.Γ.3: Με την κατάσταση στα media όπως περιγράφεται παραπάνω εξαρτάται από εσάς να διαδοθεί η είδηση. Είναι η σειρά σας δηλαδή, που λέγαμε και μικροί...

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δημοκρατία;...Μόνο αν συμφωνεί με τα σχέδια της Νέας Τάξης.

Η φωτογραφία είναι από την τελευταία πορεία που έγινε στις 5/10/14  και υπολογίζεται ότι συμμετείχε 500.000 κόσμος.*
Οι τεράστιες σε όγκο διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία για την υπεράσπιση του θεσμού της οικογένειας , που κανονικά θα έπρεπε να κλονίσουν συθέμελα οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση ... δεν εμπόδισαν σε τίποτα την μαριονέτα της Νέας Τάξης που λέγεται Ολάντ ...να περάσει νόμους που δεν εξέφραζαν ούτε κατ'ελάχιστο τη μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων. Η Νέα Τάξη έχει γραμμένη στα παλιά της τα παπούτσια και τη δημοκρατία και τη λογική και την ανθρωπότητα γενικότερα.
Όπως δεν κουνήθηκε φύλλο με 500.000 αγανακτισμένους στο Σύνταγμα...έτσι και με 500.000 Γάλλους στο κέντρο του Παρισιού δεν άλλαξε το παραμικρό .

Σύνταγμα...

Μόνο αν θέλει το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και μία πορδή...ως αφορμή για να πέσει μία κυβέρνηση ή να παραιτηθεί ένας υπουργός. Αν δεν είναι στα σχέδια της Νέας Τάξης η ανατροπή ... αυτη δεν συμβαίνει ποτέ.

Όταν στη Ρωσία , όλοι σχεδόν οι Ρώσοι βουλευτές αποφάσισαν να ΜΗΝ ιδιωτικοποιηθούν οι φυσικοί πόροι της Ρωσίας... η Νέα Τάξη δεν πτοήθηκε..ούτε από τη συντριπτική πλειοψηφία ...ούτε από την βούληση του λαού.

Πέφτουν μερικά εκατομμύρια σε 2-3 στρατηγούς ...κατεβάζουν τα τανκς...βομβαρδίζουν τη Ρωσική Βουλή που δεν ψηφίζει σύμφωνα με τις εντολές των σιωνιστών ...και επανέρχεται η τάξη...η Νέα Τάξη δηλαδή...



To Ξεπούλημα του Ρωσικού Πλούτου:Από το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ της Ναόμι Κλαίν .



Σ.Σ

*Την είδηση για την πορεία στην Γαλλία δεν την αναπαρήγαγε κανένα ελληνικό ΜΜΕ εκτός από κάποια blogs. Περισσότερα για την πορεία μπορείτε να δείτε εδώ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διολισθαίνουμε..

    Το θέμα είναι σοβαρότατο.
Από τη Δευτέρα και μετά όλες οι σελίδες και τα προφίλ του ανθρώπου που σατίριζε την πολιτική επικαιρότητα και τα κακώς κείμενα, άρχισαν να "πέφτουν".
Η σελίδα jodigraphics.net, οι σελίδες του σε facebook, twitter, youtube, google plus δεν είναι πια διαθέσιμες. όπως και το προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Έως ότου διευκρινιστεί ποιά είναι η πραγματικότητα, δικαιούμαστε να υποψιαζόμαστε το χειρότερο: την λογοκρισία της κυβερνητικής χούντας.
Πρέπει ο ίδιος ο ''πρωθυπουργός'', ως κύρια θιγόμενος αυτός και η κυβέρνησή του από την κριτική του Jo Di, και αν θέλει να δείξει ένα ελάχιστο πρόσωπο δημοκρατίας, σεβασμού των θεσμών, και προάσπισης της ελευθεροτυπίας,
..να διατάξει έρευνα σε όλες της φανερές και κρυφές κρατικές ''υπηρεσίες'', και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, τα οποία θα τον φέρνουν αθώο της αισχρής αυτής, χουντικής λογοκρισίας.
Σε αντίθετη περίπτωση σημαίνει πως ο ίδιος όχι μόνον επιχαίρει (φυσιολογικό) για την εξαφάνιση τού Jo Di, αλλά και ότι έβαλε το χεράκι του ενεργά και ο ίδιος.

Θα πείτε, είναι τόσο σοβαρό το θέμα ώστε με τόσα ανοιχτά μέτωπα να ασχοληθεί μ' αυτό ένας κοτζάμ πρωθυπουργός;
Ναι. Είναι!
Γιατί κάθε προσπάθεια λογοκρισίας είναι μία μαχαιριά στην δημοκρατία και στην ελευθερία.
Και διότι σημαίνει ότι προσπαθούν να κάνουν το ίντερνετ, τηλεόραση: σιγά-σιγά να εξαφανίσουν κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή και να μείνει μόνον η συστημική προπαγάνδα.
Και αυτό σημαίνει απροκάλυπτο φασισμό.

Αν κρίνουμε από τα ως τώρα πεπραγμένα και την αυταρχική νοοτροπία της κυβέρνησης,
..αν κρίνουμε από τις πρόσφατες ''μεταγραφές'' του κυρίως κυβερνώντος κόμματος,
..αν δούμε το περιβάλλον των συμβούλων του ''πρωθυπουργού'',
..θα δούμε ότι το κόμμα αυτό διολισθαίνει στ' αλήθεια κι επικίνδυνα προς την άκρα δεξιά και τον ολοκληρωτισμό.

Αν δεν θέλουμε ανοίγοντας μιά μέρα το ίντερνετ να δούμε μόνον συνταγές, πρωϊνάδικα, στημένα γκάλοπ, και άρθρα κατά παραγγελία, πρέπει να αντιδράσουμε ΤΩΡΑ!
Κι ας μη νομίζουμε ότι θα μας προειδοποιήσουν.
Όλα θα γίνουν ξαφνικά και εξ απίνης.

Και θα χαθούμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Ας ανταλλάξουμε τουλάχιστον τηλέφωνα, μπας και περισώσουμε κάτι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....