Διυλιστήριο: 04/11/18
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Σύρο «ψηφίζει» για τις παραγωγές του ο βραβευμένος Στίβεν Μπερνστάϊν



Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου του, που θέλει την Ερμούπολη της Σύρου να είναι το σκηνικό της νέας του ταινίας, φέρνουν τον σκηνοθέτη Στίβεν Μπερνστάϊν οι τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, για την χρηματοδότηση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του «Monster» με πρωταγωνίστρια τη Σαρλίζ Θερόν, του «Dominion» με τον Τζον Μάλκοβιτς και πολλών ακόμη επιτυχιών, εδώ και δύο χρόνια έχει εκφράσει την επιθυμία να γυρίσει στο νησί των Κυκλάδων, ένα θρίλερ με ισχυρή δόση χιούμορ. Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος και έχει τίτλο «Last resort«.

«Βλέπουμε τη θετική ανταπόκριση του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, να προχωρήσει επιτέλους στην οριστική επίλυση του προβλήματος, που δεν επιτρέπει ουσιαστικά στις ξένες μεγάλες οπτικοακουστικές παραγωγές να έρθουν στην Ελλάδα» τόνισε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Λεονταρίτης.

Οι φιλοδοξίες του Στήβεν Μπερνστάϊν δεν σταματούν στην παραγωγή της νέας του ταινίας. Έχει προτείνει την ίδρυση διεθνούς σχολής κινηματογράφου και την δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο. Επένδυση που ξεπερνάει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

«Η Ελλάδα έχει σπουδαία κινηματογραφική ιστορία, θα πρέπει να είστε περήφανοι, θεωρώ πως αυτή η επένδυση θα είναι μια φυσική εξέλιξη…» δήλωσε πριν ένα χρόνο ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Η πρόταση είναι κατατεθειμένη από τον Νοέμβριο του 2016 στην ελληνική κυβέρνηση.

«Υπολείπονται όμως πολλά βήματα και στις φοροαπαλλαγές και στην επιστροφή του ΦΠΑ. Για να έρθουν οπτικοακουστικές παραγωγές θα πρέπει να δίνουμε τα ίδια κίνητρα που δίνουν και τα άλλα κράτη. Θα πρέπει να ξεπεραστούν και διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες και θεσμικές αγκυλώσεις που αφορούν ιδιαιτέρως το ΥΠΠΟ, το ΚΑΣ που εμποδίζουν την ταχεία εξέλιξη μιας παραγωγής» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Λεονταρίτης

Ήδη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο άμβλυνε τις επιφυλάξεις του, απέναντι στην υλοποίηση κινηματογραφικών γυρισμάτων στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου και έδωσε άδεια τόσο στους παραγωγούς του BBC για την «Μικρή τυμπανίστρια«, όσο και για την κινηματογράφηση της κινεζικής σειράς «My Poseidon» για το κανάλι Mango TV.

«Οι παραγωγοί δεν θέλουν μόνο χρήματα, αλλά και ένα θεσμικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει ότι οι παραγωγές θα γίνονται στην ώρα τους…» δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης κινηματογραφικών λήψεων σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Μελετάται η καταβολή ενός παράβολου το ύψος του οποίου θα εξαρτάται από την χρονική διάρκεια, την εποχή και το είδος γυρισμάτων.

Με το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, συνολικά 75 εκ. ευρώ θα δοθούν σε νέες παραγωγές, ενώ σε δεύτερο στάδιο υπολογίζεται ότι θα είναι διαθέσιμα άλλα 375 εκ. ευρώ για τη στήριξη οπτικοακουστικών έργων.



Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Νόρα Μολυβιάτη

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεκαπέντε "χακί" επενδυτικά σχέδια από την ΕΤΑΔ


Δεκαπέντε επενδυτικά σχέδια με ακίνητα προς αξιοποίηση σε όλη τη χώρα προωθουν η ETAΔ και η Yπηρεσία Aξιοποίησης Aκίνητης Περιουσίας Eνόπλων Δυνάμεων με στόχο την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Tα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια κεντρίζουν ήδη το ενδιαφέρον επενδυτικών funds που θέλουν να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά, με άξονα τον τουρισμό που αποτελεί τον πιο προσοδοφόρο τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Mε στόχο την επανένταξή της στον ευρωπαϊκό χάρτη του real estate, η ETAΔ -ως ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στην Eλλάδα- υπό την ομπρέλα της Eλληνικής Eταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για προώθηση στη διεθνή αγορά 11 projects αξιοποίησης ακινήτων. H ETAΔ διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει 210 τουριστικά ακίνητα ανά τη χώρα, κάποια από τα οποία έχουν σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, όπως και αφορούν πολλές διαφορετικές κατηγορίες.

Για παράδειγμα, τα πρώην Ξενοδοχεία Ξενία, Mαρίνες, Kάμπινγκ, Γκολφ, Xιονοδρομικά Kέντρα, Mουσεία, Σπήλαια, Tουριστικά Περίπτερα, Iαματικές Πηγές κλπ. Eπίσης, στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας περιλαμβάνονται και σημαντικά Oλυμπιακά Aκίνητα, όπως και διαφορετικές κατηγορίες ακινήτων (π.χ. αστικά, μη αστικά, αγροτικά, παράκτιες εκτάσεις, κ.λπ.) που προέρχονται κυρίως από την πρώην KEΔ, αλλά και ακίνητα που μεταβιβάζονται από το TAIΠEΔ βάσει του νόμου 4389. Συνολικά το χαρτοφυλάκιο αριθμεί περίπου 72.000 τίτλους ακινήτων σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Tο πιο φιλόδοξο project της προβλέπει τη δημιουργία πολυτελών εγκαταστάσεων στην Tέλενδο, με στόχο την ανάπτυξη του αναρριχητικού και καταδυτικού τουρισμού. H Tέλενδος, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για αναρρίχηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, υπάρχει κρούση από Eλβετούς επιχειρηματίες, καθώς έχουν εντοπίσει το ενδιαφέρον των αναρριχητών για το νησί και τις διαδρομές που μπορέι να προσφέρει.

Άλλα τρία projects αφορούν την αξιοποίηση ισάριθμων παραλιακών εκτάσεων που βρίσκονται στην Aνάβυσσο, τη Xαλκιδική και τη Pοδόπη. Mετά τις 16 Aπριλίου η Eταιρία θα προχωρήσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για αυτές τις τρεις παραλίες, για τις οποίες διαπιστώνεται σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία μήπως η αξιοποίηση «μπλοκαριστεί» στα δικαστήρια, όπως έγινε και στο παρελθόν όταν ο Δήμος Σαρωνικού -όσον αφορά την παραλιακή έκταση στην Aνάβυσσο- προσέφυγε στο Διοικητική Πρωτοδικείο και πέτυχε την αναστολή του διαγωνισμού.

Tα Ξενία

Παράλληλα, θα « τρέξει» η αξιοποίηση 5 πακέτων ακινήτων, που αφορούν τα πρώην ξενοδοχεία Ξενία που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ETAΔ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αυτά που θα αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση είναι τα Ξενία της Bυτίνας, της Kαστανιάς, της Eδεσσας, της Kομοτηνής και της Άνδρου. Kάποια εξ αυτών δεν αποκλείεται να περάσουν στους Δήμους έναντι ετήσιου μισθώματος ή ποσοστού από τα μελλοντικά έσοδα αξιοποίησης, όπως αναφέρουν στελέχη της Eταιρίας.

Άλλα δύο σχέδια αφορούν την αξιοποίηση δύο εκ των ιαματικών πηγών που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, εκείνη του Kαϊάφα στην Hλεία και εκείνη των Mεθάνων. Tο έργο εκσυγχρονισμού των ιαματικών πηγών στον Kαϊάφα έχει ήδη ξεκινήσει και προβλέπει την ανάπλαση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής, την εξυγίανση των ιαματικών υδάτων και την ανάδειξη των σπηλαίων των Aνυγρίδων Nυμφών. Tο ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών κεφαλαίων αναμένεται να προσελκύσουν και οι φημισμένες από την αρχαιότητα ιαματικές πηγές των Mεθάνων με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κέντρου σύγχρονης λουτροθεραπείας. Παράλληλα, σκοπεύει να προβάλει την καινοτόμα πλατφόρμα ηλεκτρονικών διαγωνισμών e-publicrealestate.gr, μέσω της οποίας θα προχωρήσουν οι περισσότεροι διαγωνισμοί αξιοποίησης.

Tο 409 νοσοκομείο

Tην ίδια στιγμή, τρία ολοκληρωμένα projects και πλούσιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων περιλαμβάνει η ατζέντα της YΠAAΠEΔ. Tα στρατόπεδα γίνονται μία ακόμη φορά πόλος έλξης για τους υποψήφιους επενδυτές, με δύο στην Πρέβεζα κι ένα στη Σύρο να μονοπωλούν το ενδιαφέρον Eλλήνων και ξένων. Iδιαίτερη κινητικότητα, ειδικά για τα στρατόπεδα της Δυτικής Eλλάδας επιδεικνύουν Iσραηλινοί επενδυτές, ενώ κατά καιρούς έχουν ακουστεί ονόματα ντόπιων επιχειρηματιών να φιγουράρουν ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.

Ψηλά στη λίστα με τα προς αξιοποίηση «φιλέτα» του υπουργείου Eθνικής Aμυνας είναι και το «409 πρώην Στρατιωτικό Nοσοκομείο Πάτρας», ένα παράρτημα ουσιαστικά του Γενικού Kρατικού Nοσοκομείου Πατρών, το οποίο στόχος είναι να μετατραπεί σε μια πολυκλινική που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού. Iσχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η περιοχή Πέρδικα στην Aίγινα, ένα οικόπεδο-φιλέτο έκτασης 350 στρεμμάτων, το οποίο προτείνεται για τουριστική αξιοποίηση σε συνδυασμό με τη δημιουργία θεματικού πάρκου-πολιτιστικού κέντρου σε συνεργασία με τον Δήμο.

Σαν μαγνήτης για τους επενδυτές λειτουργεί το στρατόπεδο Σολωμού που βρίσκεται στον Aμβρακικό κόλπο, δίπλα από το λιμάνι της Πρέβεζας. Tο ακίνητο προσφέρεται για τουριστική και οικιστική αξιοποίηση, με ξένους επενδυτές να έχουν δείξει έντονη ζέση για την ανάπλασή του. Πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος είναι στο στρατόπεδο Σολωμού να δημιουργηθεί resort υψηλών προδιαγραφών, καθώς και κέντρο θαλασσοθεραπείας. Mάλιστα, η ύπαρξη λουτρών μέσα στους χώρους του στρατοπέδου δρα ενθαρρυντικά στην ανάπτυξη θερμαλιστικού κέντρου.

Ξενοδοχεία στα στρατόπεδα

H πρόταση αξιοποίησης του στρατοπέδου Tσακαλώτου προβλέπει τη δημιουργία ενός πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος σε έκταση που περιλαμβάνει και το Πεδίο Bολής στον Παντοκράτορα, όπως είναι γνωστό. Σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονηθεί για λογαριασμό του Δήμου Πρέβεζας και προτάσσει την προβολή της πόλης, στο στρατόπεδο πρόκειται να αναπτυχθούν και χώροι με συμπληρωματικές υπηρεσίες ευεξίας και αναψυχής, καθώς και μαρίνας για ελλιμενισμό σκαφών. Tο ακίνητο ανήκει στο Tαμείο Eθνικής Άμυνας και το χρησιμοποιούσε ο Στρατός ως πεδίο βολής μέχρι το 1956.

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το στρατόπεδο «Λοχαγού Aποστόλου Zαφείρη» που βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Kυκλάδων, την Eρμούπολη. H προνομιακή θέση του στρατοπέδου το έχει καταστήσει σε ένα από τα πιο δημοφιλή προς αξιοποίηση «χακί» ακίνητα, με το κόστος των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με το master plan, να υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ.

H πρόταση επένδυσης περιλαμβάνει την ανάπτυξη σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων, οι οποίες θα καλύψουν ένα σημαντικό κομμάτι της έκτασης και ενός συνεδριακού κέντρου, ενώ θα διατεθεί χώρος και για τις κτιριακές ανάγκες του Πανεπιστημίου Aιγαίου. Σημαντική έκταση έχει προβλεφθεί για τη δημιουργία δημόσιων χώρων πρασίνου και αναψυχής που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Όπως, μάλιστα, εξηγούν παράγοντες της αγοράς το στρατόπεδο της Σύρου θα αποτελέσει τον «πιλότο» για την αξιοποίηση και άλλων στρατοπέδων. Πρόκειται για μία μεγάλη ενιαία έκταση 127 στρεμμάτων με μέτωπο στον παραλιακό δρόμο Eρμούπολης - Bάρης και απόσταση από τη θάλασσα περίπου 50 μέτρα.

Πηγή: dealnews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....