Διυλιστήριο: 12/15/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

VIDEO - Πολάκης: Οι διοικητές των νοσοκομείων πλήρωσαν τα κέτεριγνκ και όχι τους προμηθευτές
Με αντιπαραθέσεις για τα κόκκινα δάνεια και αναφορές στη λογοτεχνία και το σινεμά ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ. Αυτό που ξεχώρισε όμως ήταν η φράση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ότι για τις ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία φταίνε οι διοικήσεις τους, το ίδιο υποστήριξε πριν από λίγο και το Real fm φωτογραφίζοντας τις διοικήσεις του Λαικού και του Ευαγγελισμού.


Στην λογική που έχει αναπτύξει στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ότι «οι διοικητές νοσοκομείων επειδή είναι υπ’ ατμόν, βγαίνουν και καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν φάρμακα…» και σήμερα και ο αναπληρωτής του υπουργός Παύλος Πολάκης που είπε οι διοικητές των νοσοκομείων ευθύνονται για τις ελλείψεις φαρμάκων καθώς αντί να καλύψουν ισομερώς όλες τις υποχρεώσεις προτίμησαν να πληρώσουν μόνο τις υπηρεσίες «outsourcing» , δηλαδή τις συμβάσεις που οι ίδιοι σύναψαν με εταιρείες υπηρεσιών και γι αυτό θα απομακρυνθούν από τα νοσοκομεία…»

Αυτά υποστήριξε πρίν λίγο στην Ολομέλεια ο κ. Πολάκης με το γνωστό κρητικό του ύφος όταν ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς έψεξε το υπουργείο που έχει αφήσει στο Λαϊκό Νοσοκομείο τους οροθετικούς χωρίς φαρμακευτική κάλυψη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είπε ότι «Θα υπάρξει νομοθεσία πριν από τις 15 Φεβρουαρίου, η οποία θα προστατεύει κατηγορίες δανειοληπτών με μικρότερα δάνεια». Πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου που συζητείται, αφορά μόνο μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και εξαιρεί εκείνα τα οποία αφορούν επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 50 εκατ. ευρώ, οι οποίες απασχολούν κάτω από 250 υπαλλήλους.

«Είναι άδικο να μας κατηγορείτε για μεταστροφή» είπε απευθυνόμενος στον εισηγητή της ΝΔΚωστή Χατζηδάκη, και τόνισε ότι «υπάρχει συμφωνία προ των εκλογών, σαφής και συγκεκριμένη την οποία εφαρμόζουμε, και την βελτιώνουμε». «Προς τι η κριτική;" αναρωτήθηκε.

«Με την πολιτική την οποία ακολουθείτε, δεν αφήνετε περιθώρια για συνεννόηση, γιατί στρεβλώνετε τις θέσεις αντιπάλων και πάτε χωρίς πυξίδα, ενώ δεν αφήνετε περιθώρια στη χώρα» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, «κόμμα πολιτικού χαμαιλεοντισμού».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. «Μας είπε, ότι έφερε δυο συμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, εκ των οποίων τη μία είχε υπογράψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και την άλλη την είχε διαπραγματευτεί, τις έφερε σχεδόν αυτούσιες και ταυτοχρόνως μας κατηγορούσε για ... σουρεαλισμό», ανέφερε και αναρωτήθηκε «είναι Καύκα ή Μόντι Πάιθονς;», για να προσθέσει ότι «αυτή την κατεύθυνση Μόντι Πάιθονς ακολούθησε και για τα περιφερειακά αεροδρόμια, λέγοντας ότι υπέγραψε με πόνο ψυχής».

Αναφερόμενος στο θέμα των κόκκινων δανείων, ο κ. Χατζηδάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε το νόμο Δένδια. «Ο υπουργός το παρέκαμψε και είπε οι τράπεζες δεν το ήθελαν. Πόσες φορές τις κάλεσε τις τράπεζες ο υπουργός; Εγώ τις έβλεπα μια φορά το μήνα. Οι νόμοι χρειάζονται και πίεση» είπε και προσέθεσε «είστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι».

«Είχα την εντύπωση ότι είστε λάτρης της ελεύθερης αγοράς», απάντησε ο υπουργός Οικονομίας και τόνισε ότι στα κόκκινα δάνεια και η αγορά θα επιχειρούσε να δώσει λύση, «γι’ αυτό φτιάχνουμε ένα σκληρό ρυθμιστικό πλαίσιο, ώστε να αποτρέψουμε την ελεύθερη αγορά να δώσει τις δικές της λύσεις». «Σας άκουσα όμως σήμερα να μην θέλετε καμία αγορά, έχετε συνειδησιακό πρόβλημα;» αναρωτήθηκε ο κ. Σταθάκης, απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδάκη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Διεθνής πρωτιά Ελλήνων μαθητών για εφαρμογή «Neverlost» που βοηθά παιδιά να εκπέμπουν SOS όταν βρεθούν σε ανάγκη

Η εφαρμογή «Neverlost» που δημιούργησαν μαθητές από την Κέρκυρα πήρε το πρώτο βραβείο στον φετινό διεθνή διαγωνισμό «Πρόσωπα της Πληροφορικής – Faces of Computing» στην κατηγορία Γυμνάσια. Πρόκειται για ένα εργαλείο που έχει στόχο να βοηθά τα παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Η εφαρμογή NeverLost για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android δημιουργήθηκε από μαθητές σχολείων, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, με αποκλειστικό σκοπό να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παιδιά της Ελλάδας. Το κίνητρο τους, ήταν να βοηθήσουν παιδιά με ειδικές ικανότητες, νοητική υστέρηση και πολυαναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κέρκυρας.

Ο προβληματισμός τους αρχικά ήταν, πώς θα μπορούσαν αυτά τα παιδιά, με την κατοχή ενός κινητού τηλεφώνου, να καλέσουν σε βοήθεια, κάνοντας όσο το δυνατό λιγότερες κινήσεις. Για αυτό το λόγο, σκέφτηκαν και δημιούργησαν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την οποία ένα παιδί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μπορεί με 2 μόνο κινήσεις, 2 κλικ, να καλέσει ένα τηλεφωνικό αριθμό, να στείλει ένα μήνυμα SMS, να δει τη θέση του σε χάρτη, να στείλει τη διεύθυνση που βρίσκεται, ή να στείλει το χάρτη της θέσης του.

Η εφαρμογή Neverlost μπορεί να κατέβει δωρεάν, από το Google Play Store, ενώ πληροφορίες για την εφαρμογή υπάρχουν στην σελίδα που δημιούργησαν οι μαθητές:epalkerkyras.com/neverlost

«Η ιδέα ήταν των παιδιών και εμείς φροντίσαμε να τους δείξουμε τον τρόπο και τα εργαλεία με τα οποία θα μπορέσουν να κάνουν την ιδέα τους πράξη. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και ακόμα και σήμερα λαμβάνουμε μηνύματα γονιών από την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό όπου μας συγχαίρουν για την εφαρμογή μας. Το δημόσιο σχολείο έδειξε ότι μπορεί να φθάσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και αυτές τις δύσκολες μέρες για όλους μας» λέει ο καθηγητής Πληροφορικής Σωτήρης Φωτίου του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών.

«Αυτή η βράβευση σημαίνει πολλά για εμένα, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για αυτό το κατόρθωμα γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί πολύ σκληρά και καταφέραμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας» δηλώνει ο 15χρονος μαθητής Κωνσταντίνος Μουζακίτης από την ομάδα που δημιούργησε την εφαρμογή.

Η Δήμητρα Μπαντούνου νιώθει περήφανη που είχε την ευκαιρία να συμβάλει σε κάτι τόσο σημαντικό. «Είναι κάτι το ιδιαίτερο, το οποίο έχει ήδη βοηθήσει κάποια παιδιά. Η βράβευση αυτή με έκανε να νιώσω χρήσιμη για την κοινωνία».Η δημιουργία της εφαρμογής έγινε από το Γυμνάσιμο Αμφιπαγιτών Κέρκυρας. Συνεργάστηκαν με το ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας, το 2ο και το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας, με υπεύθυνους τους καθηγητές πληροφορικής Σ. Φωτίου, Ν. Αλεξάκη, Ε. Σιώτο και Σ. Θύμη.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Η Πληροφορική για το κοινό καλό» και επιλέχθηκε επειδή προτρέπει τους μαθητές να δείξουν την ευαισθητοποίησή τους, σε θέματα έκτος της καθημερινότητάς τους και τον τρόπο που η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Στην ανακοίνωση των βραβείων της CSTA, το μέλος της Laura Blankenship αναφέρει: «Οι μαθητές δεν είναι μόνο καταναλωτές της τεχνολογίας αλλά και οι δημιουργοί της. Το να δείχνεις στους μαθητές, την αξία και τα πλεονεκτήματα της πληροφορικής είναι εξέχουσας σημασίας. Οι μαθητές θέλουν συχνά να βλέπουν την πληροφορική ως κάτι περισσότερο από το να δημιουργήσουν το επόμενο Angry Birds ή Minecraft. Θέλουν να αισθάνονται ότι με την επιστήμη της Πληροφορικής, μπορούν να βοηθήσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα».

Στην κατηγορία Λύκεια, πρώτο βραβείο πήρε σχολείο από το Phoenix των Η.Π.Α. To βίντεο που δημιούργησαν δείχνει, πως η πληροφορική άλλαξε τη ζωή του αδερφού μιας μαθήτριας του σχολείου, ο οποίος έχει αυτισμό.

Στην κατηγορία Δημοτικά, πρώτο βραβείο πήρε η εφαρμογή από το Δημοτικό σχολείο του Kac στη Σερβία. Oι μαθητές του, σχεδίασαν ένα ρομπότ που ανταποκρίνεται στις φωνητικές οδηγίες, ώστε να βοηθήσουν τυφλά παιδιά στην εκπαίδευση


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απαγόρευση των social media για ανήλικους κάτω των 16 ετών μελετά η Κομισιόν

Οι έφηβοι κάτω των 16 ετών ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε απαγόρευση χρήσης του Facebook, του Snapchat, του Instagram και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με αλλαγές της τελευταίας στιγμής που εξετάζονται στη νομοθεσία της ΕΕ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τelegrpah, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται για εφαρμογή νέων κανονισμών που θα προβλέπουν μεταξύ άλλων νέο όριο ηλικίας στη χρήση των social media, ανεβάζοντας την ηλικία στα 16 από 13 που είναι τώρα. 

 Οι αξιωματούχοι φέρονται σύμφωνα με το δημοσίευμα, να τροποποίησαν την περασμένη εβδομάδα την νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων για να αυξήσουν το όριο ηλικίας και να συγχρονίσουν την Ευρώπη με τους κανόνες που ισχύουν σε άλλα μέρη του κόσμου. 

 Αυτό σημαίνει πως εκατομμύρια έφηβοι κάτω των 16 θα αναγκαστούν να ζητούν άδεια από τους γονείς τους κάθε φορά που θα θέλουν να κάνουν λογαριασμό σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να κατεβάσουν ένα application ακόμη και να χρησιμοποιήσουν κάποια μηχανή αναζήτησης. 

 Ο νόμος, που θα συζητηθεί από τα κράτη-μέλη την Τρίτη, αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Σχεδόν στην πλειοψηφία τους, τα social media, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat και Google, έχουν πλαφόν ηλικία τα 13 έτη, προς υποταγή των ευρωπαϊκής και αμερικανικής νομοθεσίας. 

 Μόλις ο νόμος συμφωνηθεί, μετά θα ψηφιστούν από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη, πριν επικυρωθούν από το ίδιο το Κοινοβούλιο με το νέο έτος. Από εκεί και πέρα, οι χώρες θα έχουν περιθώριο 2 ετών για να τον εφαρμόσουν. 

 Ο προτεινόμενος κανόνας έρχεται σαν κομμάτι μιας σημαντικής αναθεώρησης της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων, που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύνολο κανόνων για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βρίσκεται στα σκαριά εδώ και τέσσερα χρόνια και θα συζητηθεί την Τρίτη, πριν την ψηφοφορία της Πέμπτης. 

 Ωστόσο το Diana Award Youth Board, που σαν σκοπό έχει την προστασία των παιδιών από το bullying καταδίκασε την πρόταση. «Το υψηλότερο όριο ηλικίας μπορεί να κάνει τα παιδιά μεταξύ 13-15 ετών να λένε ψέματα για την ηλικία τους. Τα παιδιά άνω των 13 έχουν εδώ και καιρό πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου. Μια σκόπιμη και ξαφνική αλλαγή του ορίου ηλικίας θα οδηγήσει πολλά από αυτά στο να λεν ψέματα για το πόσων χρονών είναι, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση, παρά στο να ζητήσουν την συγκατάθεση των γονιών τους» σημειώνουν. 


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Λαβράκι" από την εισαγγελική έφοδο στα γραφεία της UBS

Πάνω από 150 μεγαλοκαταθέτες της UBS ταυτοποιήθηκαν από τα στοιχεία που κατέσχασαν οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά την εισβολή τους στα γραφεία του υποκαταστήματος της τράπεζας και στο γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με την τράπεζα, την οποία αποκάλυψε το liberal.gr, το βράδυ του Σαββάτου.

Η αιφνιδιαστική εισβολή των εισαγγελέων έβγαλε «λαβράκι» αφού με πυρετώδεις διαδικασίες, κι αφού εξασφάλισαν τους σκληρούς δίσκους υπολογιστών και τα αρχεία, κατάφεραν μόλις σε δυο 24ωρα να ταυτοποιήσουν πάνω από 150 καταθέτες, με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει τα 1,5 εκατομμύριο και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα.

Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα, και ποσά. Όπου δεν υπήρχαν ποσά έγινε αυτόματη αντιστοίχιση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας και "κούμπωσαν" αμέσως.

Τα στοιχεία αυτά δρομολογούν άμεσες εξελίξεις, αφού ξεκλειδώνουν τη λίστα με τους άνω των 10.000 λογαριασμούς που εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει στο δημόσιο πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους ώστε να σπεύσουν να αυτοκαταγγελθούν και να λάβουν ευνοϊκή μεταχείριση.

Νωρίτερα το Liberal μετέδιδε τα εξής:

Τους σκληρούς δίσκους, τα αρχεία και τα έγγραφα από την κατοικία κορυφαίου τραπεζίτη, επικεφαλής μεγάλης ξένης τράπεζας που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, κατέσχεσαν την περασμένη Παρασκευή οι οικονομικοί εισαγγελείς που χειρίζονται τη λίστα Βεστφαλίας - Ρηνανίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του liberal.gr.

Οι ελληνικές αρχές, όπως έγραψε το Liberal από το βράδυ του Σαββάτου, εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στην κατοικία του τραπεζίτη, όπου εντόπισαν στοιχεία «φωτιά», τόσο σχετικά με την περίφημη λίστα, όσο και με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Άλλωστε, είναι κοινός τόπος πλέον για τις ελληνικές διωκτικές αρχές πως οι συγκεκριμένες λίστες φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ, Ρηνανίας κλπ) συνδέονται με το «μαύρο» χρήμα που διακινήθηκε κατά εκατοντάδες ή δισ. ευρώ για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αυτό που φέρεται να προκύπτει είναι πως μεταξύ όλων αυτών των υποθέσεων υπάρχουν αρκετοί συνδετικοί κρίκοι:

--- Καταθέτες με πολλά εκατομμύρια ευρώ, που δύσκολα δικαιολογούνται αλλά και κάποια πολιτικά πρόσωπα. Πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανόν το «εισαγγελικό χτύπημα» στο σπίτι του τραπεζίτη σχετίζεται με στοιχεία «φωτιά» για συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.

--- Κοινοί «τραπεζίτες», δηλαδή πρόσωπα που αναλάμβαναν να διακινούν το χρήμα, να το βγάζουν από την Ελλάδα, να το τοποθετούν μέσω εξωχώριων εταιρειών για να χαθούν τα ίχνη τους ακόμα και να τα επενδύουν σε κάποιες περιπτώσεις. Τα πρόσωπα αυτά είναι τα ίδια (3-4) τα οποία άρχισαν να εμφανίζονται στην υπόθεση Siemens και φτάνουν μέχρι τις λίστες φοροδιαφυγής και τα εξοπλιστικά.

Στα 2 δισ. εκτιμάται το όφελος

Η εισβολή πάντως, που κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό, θεωρήθηκε επιβεβλημένη για να εντοπιστούν τραπεζικά στοιχεία και διασταυρωθούν με αυτά που διαθέτουν ήδη οι αρχές για τους καταθέτες της νέας λίστας. Οι οικονομικοί εισαγγελείς εκτιμάται ότι θα φέρουν στο ελληνικό δημόσιο από τους καταθέτες της νέας λίστας, με τους 10.500 λογαριασμούς, περί τα 2 δισ. ευρώ.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Παναγιώτης Αθανασίου και οι εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διασταυρώνουν τη νέα λίστα σε συνδυασμό με τις λίστες που ήδη διαθέτουν. Έτσι, έχουν δημιουργήσει μια τεράστια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει περί το ένα εκατομμύριο και πλέον ΑΦΜ. Η ομάδα των οικονομικών εισαγγελέων ενισχύθηκε με δύο ακόμα εισαγγελικούς λειτουργούς, την Ελένη Τουλουπάκη και τον Χρήστο Ντζούρα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ το βάρος της διερεύνησης της λίστας ανέλαβε ήδη ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κοστέλο: Σαφής η πολιτική βούληση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέουςΤην αισιοδοξία τους, ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της πρώτη αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της τρόικας που μετείχαν σε επενδυτικό συνέδριο για την ελληνική οικονομία στη Νέα Υόρκη.

Οι εκπρόσωποι - Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν, Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESM, Ράσμους Ρέφερ της EKT και η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ – έκαναν λόγο για ξεκάθαρη δέσμευση στο ύψιστο δυνατό πολιτικό επίπεδο των δανειστών να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Απευθυνόμενοι σε ακροατήριο εκατοντάδων επενδυτικών funds και τραπεζικών στελεχών, στα πλαίσια του έβδομου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ για την Ελλάδα που διοργανώνει η Capital Link Invest in Greece Forum στο Metropolitan Club στη Νέα Υόρκη, οι εκπρόσωποι εμφανίστηκαν θετικοί για την μέχρι τώρα πρόοδο που έχει επιτευχτεί στην Ελλάδα, αν και ξεκαθάρισαν ότι παραμένουν ακόμα σημαντικές ανοιχτές προκλήσεις.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο τόνισε την ύπαρξη πολιτικής βούλησης από την πλευρά των εταίρων της χώρας για πρόοδο στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Η Βελκουλέσκου αναφέρθηκε στην ανάγκη για πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα , ενώ υποστήριξε παράλληλα και την πάγια θέση του Ταμείου, περί της ανάγκης μίας αξιoσημείωτης απομείωσης του Δημόσιου Χρέους.

Όπως ανέφερε οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στο μέτωπο αυτό δεν ήταν ικανές να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους της χώρας. Συμπλήρωσε δε, ότι η αδύναμη δημοσιονομική θέση της Ελλάδος αποτελεί πρόκληση για την οικονομική πολιτική. Η ίδια υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επίπεδο του ανταγωνισμού διευκολύνοντας την είσοδο στην αγορά νέων επιχειρήσεων.http://www.diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η αβάσταχτη γουρουνιά του πασοκισμού..

     Πότε θα απαλλαγούμε πιά απ' αυτή την γάγγραινα της κοινωνίας και της χώρας που λέγεται ΠαΣοΚ και πασοκισμός;
Ποιά βιβλική καταστροφή πρέπει επιτέλους να πέσει σ'αυτή την χώρα για να πάει μαζί της στον διάολο ο καρκίνος του έθνους που ακούει στο όνομα ΠαΣοκ και πασοκισμός;

Τούτα τα πολλά και σκόρπια καρκινικά κύτταρα μέσα στην κοινωνία, και τον καρκινικό όγκο που έχει κάνει μετάσταση και έχει διηθήσει ολόκληρο το κυβερνητικό κόμμα,
..με ποιόν τρόπο θα τα εξουδετερώσουμε;

Όλοι έχουμε προσπαθήσει κάποια στιγμή να κάνουμε απεγκατάσταση ή delete σε ένα άχρηστο πρόγραμμα στον υπολογιστή μας και
έχει βγεί το φοβερό μήνυμα: ''Το πρόγραμμα δεν μπορεί να απεγκατασταθεί. Ορισμένα στοιχεία του χρησιμοποιούνται από το σύστημα''.
Ε, αυτό ακριβώς.
Αυτό είναι το ΠαΣοΚ. Ένα conflict της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου,
..μιά δυσλειτουργία που έχει ενσωματωθεί στην λειτουργία του συστήματος,
..και που μόνο με μορφοποίηση (format) ή με σπάσιμο του υπολογιστή θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε.

Τούτοι οι πράσινοι λεκέδες που τρωγοπίνουν με αστέρες της διαπλοκής, μέσα σε μιά κυβέρνηση ''αριστερή'' που χαρίζει επί της ουσίας τα δάνεια 98 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2021 στο μεγκάλο εργολαβικό κανάλι,
..και γλεντάνε ανήμερα της συμφωνίας για πούλημα των δανείων του κοσμάκη σε κερδοσκοπικούς-δολοφονικούς οίκους του εξωτερικού,
..αυτά τα πράσινα μιάσματα, ο πράσινος εμετός, πώς θα καθαριστεί απ' την πατρίδα;

Θα πρέπει να βρεθεί άραγε πάλι κάποιος ζοφερός τρελός για να να κηρύξει ένα νέο ''πράσινο ολοκαύτωμα'', για να απαλλαγεί ο ελληνισμός από αυτό το άγος; Αλλιώς δεν γίνεται;
Από ποιά τυφλή γκαβομάρα πάσχει ο ίδιος ο λαός για να στέλνει ξανά και ξανά στο κοινοβούλιο όλα αυτά τα καθάρματα;

Το blog ομολογεί πως τρέφει ένα απύθμενο και άσβεστο μίσος προς ο,τιδήποτε πασοκικό. Ίσως αυτό και να είναι το μεγαλύτερο μελανό σημείο του χαρακτήρα του.
Το μίσος όμως αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο μίσος που τρέφουν και εκδηλώνουν προς την κοινωνία όλοι ανεξαίρετα οι πασόκοι,
..ένα μίσος εκδίκησης προς τους φυσιολογικούς ανθρώπους, που ξεκινάει απ' το βαθύτερο ''είναι'' κάθε πασόκου,
..και αιτία έχει την υποσυνείδητη κατανόηση της ελλειματικής του πνευματικής δυνατότητας και ηθικής του υπόστασης,
..και της αδυναμίας του να ξεφύγει απ' τα ζωώδη ένστικτα που τον συνεγείρουν και ορίζουν την κοινωνική του ζωή.

Τα ζωώδη αυτά ένστικτα μαζί με την ανακήρυξη απ' το ίδιο το ΠαΣοΚ στα τριάντα τόσα καταστροφικά χρόνια της εξουσίας του, της ανηθικότητας σε μαγκιά και λάβαρο και καταφερτζίδικο τρόπο ζωής,
..σε εποχές κρίσης και διάλυσης της κοινωνίας όπως αυτή που ζούμε σήμερα στην χώρα μας,
..διατηρούν αλεξίσφαιρο και απρόσβλητο τον πασοκισμό, και την πασοκική ''ηθική''.

Ηθική (πραγματική) στο σύστημα και στην εξουσία, με ζωντανά τα καρκινικά κύτταρα του πασοκισμού, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει.
Η κοινωνία και ο λαός θα βολοδέρνει έρμαιο των ακόρεστων πράσινων ορέξεων για εξουσία και χρήμα.

Το ΠαΣοΚ είναι εδώ!
Ο λαός λείπει..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην Βουλή και τα πρώτα μέτρα του «παράλληλου προγράμματος»- Τι περιλαμβάνει


Δράσεις για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση στην Βουλή και εντάσσεται στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα». Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι προωθούμενες διατάξεις θα συζητηθούν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη και στην Ολομέλεια την Παρασκευή και την Δευτέρα για να ακολουθήσει στην συνέχεια το νομοσχέδιο με το σύμφωνο συμβίωσης που θα ψηφιστεί την επόμενη Τετάρτη. 

 Στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την ίδρυση ΚΕΠ των φτωχών, ρυθμίσεις για την ηλεκτρονική συλλογή των στοιχείων όλων των προνοιακών επιδομάτων αλλά και η παράταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης για το 2016. 

 Αναλυτικά, μεταξύ άλλων, προβλέπεται: 

 - Ιδρυση Κέντρων Κοινότητας. Πρόκειται για τα λεγόμενα «ΚΕΠ Φτωχών» που θα λειτουργούν υπό τους ΟΤΑ για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες. 

 - Καθολική υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και νόμιμων μεταναστών με δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και ενίσχυση της νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης 

 - Παροχή δυνατότητας στους Δήμους για απαλλαγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από δημοτικούς φόρους και τέλη (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και υπόλοιποι δικαιούχοι των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης) 

- Χρονική επέκταση των παροχών 

– ηλεκτρικό ρεύμα, σίτιση και στέγαση - στους δικαιούχους των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης 

 - Διευκόλυνση των διαδικασιών για τον διορισμό γιατρών στο ΕΣΥ 

- Κίνητρα για να επιλέξουν οι ιατροί να κάνουν το αγροτικό τους σε απομακρυσμένες περιοχές και άγονα νησιά 

- Ιδρυση Γενικού Νοσοκομείου Θήρας 

- Διορισμός των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 1997 

- Δημιουργία προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους 

- Υποστήριξη νέων επαγγελματιών με κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΥΑ 

- Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμού για την ΒΙΟΜΕ 

- Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού των ΟΤΑ σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και η δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού ΑΜΕΑ 

- Νομοθετική ρύθμιση για την αποτέφρωση των νεκρών 

- Δυνατότητα στο πλαίσιο της κινητικότητας να επιστρέψουν οι δημοτικοί αστυνομικοί από τα σωφρονιστικά καταστήματα 

- Επιλύεται το ζήτημα κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών σε αγρότες-εργοδότες 

- Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα επιδόματα επικινδυνότητας και ανθυγιεινής εργασίας 

- Επαναφορά ενισχυτικής διδασκαλίας σε γυμνάσια και λύκεια


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....