Διυλιστήριο: 12/02/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ήταν ο Κολοκοτρώνης φιντελικός;..

     Και δευτερεύουσα απορία: ήταν κομμουνιστής;
Πάντως δεν ήταν καπιταλιστής.
Κι ακόμα: ήταν λαϊκιστής;
Μ@λάκας πάντως σαν κι αυτούς που κάνουν αυτές τις ερωτήσεις, δεν ήταν!

Στον απόηχο του θανάτου ενός μεγάλου και
ιστορικού -έτσι κι αλλιώς- ηγέτη μιάς λαϊκής επανάστασης,
..η ηλίθια και άχρηστη εν πολλοίς κουβέντα μεταξύ νεοφιλελέδων, "σοσιαλιστών", και αριστερών τύπου ΤΣΥΡΙΖΑ,
..για το αν το "Ελευθερία ή Θάνατος" ήταν το ίδιο με το "Patria o Muerte",
..και για το αν ο Κάστρο ήταν ισάξιος ή και καλύτερος απ' τον Κολοκοτρώνη,
..έχει ανάψει.
Το blog θέλει να πει την δική του άποψη.

Πρώτον: Λεβέντες, εσείς που τραβάτε τις κοτσίδες σας υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης, να ξέρετε πως όλοι εμείς ξέρουμε πως τουλάχιστον και οι δυό -Κολοκοτρώνης και Κάστρο-,
..δεν ήταν προδότες σαν κι εσάς.
Δεύτερον: Και οι δύο αγώνες ήταν αγώνες απελευθερωτικοί. Ο μεν δικός μας Θεόδωρος πάλεψε για να απελευθερώσει ένα έθνος, μιά φυλή, και να δημιουργήσει ένα κράτος γι αυτούς μέσα στα εδάφη της πατρογονικής πατρίδας,
..ο δε δικός τους Φιντέλ πάλεψε για να απελευθερώσει την πατρίδα του(ς) από τα ξενόδουλα και πλουτοκρατόδουλα τσιράκια που διαφέντευαν την χώρα (κάτι εντελώς ανάλογο με την δική μας τωρινή κατάσταση)
Αν για τον Φιντέλ τότε δεν υπήρχε πατρίδα είναι σίγουρο πως θα αναφωνούσε "Ελευθερία o Muerte",
..και αν ο Θεόδωρος έβρισκε μιά πατρίδα να έχει γίνει προτεκτοράτο της διεθνούς τοκογλυφίας (όπως καλή ώρα τώρα εμείς) θα ακολουθούσε το σύνθημα "Patria ή Θάνατος".
Και οι δυό ήταν ήρωες για τον λαό. Και οι δυό πάλεψαν και νίκησαν στο όνομα του λαού, και για τον λαό.
Τρίτον: Και οι δυό επαναστάσεις στηρίχτηκαν στην βία, και επικράτησαν με την βία.
Λόγω επαναστατικής βίας εμείς δεν φοράμε ακόμη φεσάκια και δεν μιλάμε τούρκικα,
..και για τον ίδιο λόγο η Κούβα δεν είναι σήμερα ένα ακόμη αστέρι στην σημαία των ΗΠΑ.
Και μιά διαφορά: Η επανάσταση στην Κούβα δεν σταμάτησε ποτέ. Γι αυτό και η χώρα αυτή είναι ακόμη ανεξάρτητη.
Σε 'μας εδώ σταμάτησε την επόμενη της επίσημης ανακήρυξης μας ως ανεξάρτητο κράτος. Γι αυτό και είμαστε σήμερα προτεκτοράτο του κάθε φον-σακάτη.

Το blog πιστεύει πως όλες οι λαϊκές επαναστάσεις,
..είτε εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, είτε εναντίον της καπιταλιστικής μαφίας,
..είτε αύριο-μεθαύριο (ας ελπίσουμε) κατά του 4ου νεοναζιστικού Ράϊχ της Ευρωπαϊκής "Ένωσης",
..είναι ταυτόσημες και ισάξιες.

Αυτά πιστεύει το blog, και δικαίωμά του και καμάρι του.
Καλό Σαββατοκύριακο,
..με απελευθερωτικές σκέψεις!..


Υ.Γ. Το blog δεν πρόκειτα να απαντήσει σε κανένα σχόλιο,
..αλλά πρόκειται να σβήσει οποιοδήποτε υβριστικό και κακόηθες σχόλιο.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ειλημμένη απόφαση της ΕΕ για σταθερότητα στην Ελλάδα - Λύση μέσα στο 2016



Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Η βούληση της ΕΕ, τόσο σε επίπεδο θεσμών, όσο και σε επίπεδο κρατών-μελών να στηρίξουν, με κάθε διαθέσιμο και συμφωνημένο μέσο τη σταθερότητα στην Ελλάδα και την μετάβασή της σε μια κανονικότητα, η οποία θα χαρακτηρίζεται από, έστω, οριακά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ανάκτηση της παραγωγικότητας, είναι ειλημμένη και αναμένεται να εκφραστεί σε κάθε ευκαιρία τις επόμενες τρεις εβδομάδες, αρχής γενομένης από το eurogroup της Δευτέρας.

Οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο, η Φρανκφούρτη και η Χάγη, σε ευθεία γραμμή με την Ουάσιγκτον δεν επιθυμούν άλλες περιπέτειες και στέλνουν το μήνυμα στην Αθήνα: «βοηθήστε μας να σας βοηθήσουμε». Η άγκυρα αυτής της θετικής προσέγγισης στις σχέσεις των δύο πλευρών είναι η παραγωγική συνεισφορά του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών και των στενών συνεργατών του, αλλά και το κεντρικό πολιτικό μήνυμα του ίδιου του Πρωθυπουργού προς ανώτατους παράγοντες της ΕΕ, πως και η Αθήνα επιθυμεί να οικοδομήσει μια κανονικότητα.

Στην πράξη το παραπάνω πολιτικό μήνυμα που μεταφέρουν στο real.gr κύκλοι των Βρυξελλών, είναι πως αφενός κάποια ζητήματα θα τύχουν “πολιτικού” χειρισμού και θα αντιμετωπιστούν με τη δέουσα ευελιξία (επιμένουν στη “δέουσα” και όχι στην έκφραση “με κάθε ευελιξία”), αλλά οι συμφωνίες είναι συμφωνίες και δεν θα αλλάξουν.

Κατά συνέπεια και όπως εξηγούν οι ίδιοι κύκλοι, οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να δώσουν και άλλο χρόνο για το κλείσιμο της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού και να χτίσουν στην συνέχεια έναν οδικό χάρτη εκπλήρωσης των ελληνικών υποχρεώσεων που δεν θα ζορίζει την κυβέρνηση υπέρ του δέοντος, αλλά θέματα όπως το ύψος και η μέθοδος επίτευξης των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν μπορούν να αλλάξουν, όπως επίσης και δρομολογημένα θέματα, όπως οι απολύσεις και τα ενεργειακά.

Οι εταίροι της χώρας και η ηγεσία του ΔΝΤ, θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν μάλιστα την εκπλήρωση των δικών τους κομματιών της συμφωνίας, ανεξαρτήτως του τι θα παρουσιαστεί την Δευτέρα στο eurogroup, για να μην χαθεί και άλλος χρόνος.

Όπως για πολλοστή φορά επανέλαβε ο Μοσκοβισί, τη Δευτέρα οι εταίροι θα ανακοινώσουν το πακέτο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (διότι περί αυτού πρόκειται) και η ενεργοποίησή του θα έρθει με την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού. Παρομοίως, με την ίδια ολοκλήρωση θα τεθεί και η πρόταση συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα προς εξέταση από το ΔΣ του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις ημερομηνίες που κυκλοφορούν για «νέα έκτακτη συνεδρίαση του eurogroup» δεν έχει κλείσει και κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο όταν υπάρχει λόγος - δηλαδή όταν Αθήνα και Τρόικα δώσουν τα χέρια.

Όπως και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο του 2011, επί Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, η ΕΕ έχει να παρουσιάσει ένα συνεκτικό πακέτο που θα καθιστά το ελληνικό χρέος εύκολα εξυπηρετήσιμο, σε σημείο μάλιστα που οι δυνατότητες της χώρας θα είναι πολύ περισσότερες από πολλών άλλων κρατών-μελών της ευρωζώνης, ανεξαρτήτως αυτόνομου ή μη δανεισμού.

Κύκλοι των Βρυξελλών σημειώνουν ότι τώρα εναπόκειται στη χώρα να επιλέξει τη σταθερότητα - όχι πως έχουν ενδείξεις για το αντίθετο - διότι μια ακόμη πεισματική περιπέτεια (όπως αυτή του 2011 που κατέληξε μετά από μια χαμένη χρονιά στη διευθέτηση του 2012) θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Πηγή: real.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καμμένος για Ερντογάν: "Χάνει συνέχεια στη Συρία και λέει ηλιθιότητες, γονυπετής ζήτησε συγγνώμη από τον Πούτιν"



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε το Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου και την Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου στην Ήπειρο.

Ο Καμμένος θα διανυκτερεύσει σε φυλάκιο. Από την περιοχή απάντησε στις προκλήσεις Ερντογάν κυρίως ,αλλά και στον Έντι Ράμα από την Αλβανία.

Μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ είπε ότι θέλω να στείλω και ένα μήνυμα σε μία απάντηση σε όλους αυτούς οι οποίοι τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία πλευρά έχουμε την Τουρκία που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η δική μας απάντηση δίνεται με βάση την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα.

Και αυτό αφορά, όχι μόνο την Τουρκία, αλλά και την Αλβανία. Οι τελευταίες ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Ράμα, θα πρέπει να μας ξαναφέρουν στη μνήμη ότι αυτοί για τους οποίους μιλάει ήταν συνεργάτες των ναζί. Ήταν αυτοί που στον πόλεμο ήταν με την πλευρά των ηττημένων.

Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους προκλήσεις. Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους αναφορές οι οποίες προσβάλουν και την ιστορία, αλλά και το διεθνές δίκαιο».

Πηγή newsnea.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για έξι ελληνικές start-ups



Επενδυτικό ενδιαφέρον από τις αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, καθώς και της Ασίας, προέκυψε από τις επαφές που είχαν οι έξι ελληνικές ομάδες της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Θ.Ε.Α.) στην κορυφαία συνάντηση για τις start-ups, "Slush 2016", στο Ελσίνκι.

"Στόχος είναι η ανακοπή του κύματος μετανάστευσης των νέων" δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, ο οποίος συμμετείχε στην ελληνική αποστολή.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των ελληνικών start-ups, στις διήμερες εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Ελσίνκι, πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής (Π.Τ.Α.Α.).

Στα κυριότερα συμπεράσματα του συνεδρίου, σχετικά με τις τάσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2016, είναι ότι αναδύονται νέες αγορές πέρα από τις παραδοσιακές "κυψέλες" τεχνολογίας σε Λονδίνο, Στοκχόλμη και Βερολίνο, ενώ οι παραδοσιακές βιομηχανίες στρέφονται και επενδύουν στην τεχνολογία. Ακόμη, το τοπίο της υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη ακμάζει διαφοροποιώντας όμως τα στοιχεία της σε σχέση με την παγκόσμια κοινότητα.

Η Θ.Ε.Α. διέθετε το δικό της περίπτερο στο συνέδριο προκειμένου να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους οι εξής start-ups:

- Mermix (είναι η πρώτη online πλατφόρμα ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων. Πρόκειται για καινοτόμο και διαδραστικό μοντέλο υπηρεσίας, το οποίο απευθύνεται στους αγρότες)

- Myhabeats (εφαρμογή για smartphone που αφορά στην απώλεια βάρους σε συνδυασμό με υγιείς διατροφικές συμπεριφορές)

- Dressgang (είναι μια καινοτομική ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να νοικιάσουν μοντέρνα, υψηλής ραπτικής ρούχα και αξεσουάρ, σε ένα ποσοστό της αρχικής τους αξίας)

- Greeceoriented (διαδικτυακή Β2Β πλατφόρμα που συνδέει ελληνικές εξαγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ξένους αγοραστές που ενδιαφέρονται για ελληνικά προϊόντα)

- NESER.ICE (σύστημα κατώτατων εκπομπών αερίων ρύπων και μείωσης κατανάλωσης καυσίμου, σε μηχανές εσωτερικής καύσης)

- Moodgems, (μηχανή αναζήτησης που λειτουργεί ως web/mobile app και παρέχει βίντεο με παρόμοια χρήση με τα emoticon που μοιράζονται οι χρήστες του διαδικτύου)


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιδότηση για δωρεάν ρεύμα στους αγρότες



Ανοίγει ο δρόμος των επιδοτήσεων για… δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στους αγρότες με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με βασικό ζητούμενο την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες αγρότες, όπως είναι το ενεργειακό κόστος στην παραγωγή, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζει πρόγραμμα για την ενίσχυση επενδύσεων αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την κατασκευή φωτοβολταϊκών μονάδων έως 20 κιλοβατώρες σε κάθε αγροτική περιοχή.

Πρόκειται για το λεγόμενο «net metering» δηλαδή τον συμψηφισμό του ηλεκτρικού ρεύματος που παράγει το φωτοβολταϊκό με το ρεύμα που καταναλώνεται στην αγροκτηνοτροφική μονάδα του κάθε αγρότη.

Αυτό θα πάρει σάρκα και οστά μέσω προγράμματος που χρηματοδοτεί έως και το 75% του κόστους κατασκευής φωτοβολταϊκών προκειμένου να είναι δυνατή η απόσβεση της επένδυσης σε βάθος τριετίας-τετραετίας έτσι ώστε ο αγρότης να έχει δωρεάν ρεύμα για γεωτρήσεις και γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής ενισχύονται ενδεικτικά δαπάνες, που σύμφωνα με το Έθνος, αφορούν στις εξής κατηγορίες:
  • Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών της εκμετάλλευσης.
  • Γενικές δαπάνες.
  • Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούριου εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων της εκμετάλλευσης.
  • Κατασκευή εγκαταστάσεων διαχείρισης των αποβλήτων, υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της εκμετάλλευσης.
Στις μη επιλέξιμες επενδύσεις περιλαμβάνονται ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός, ο ΦΠΑ που ανακτάται και οι δαπάνες για απλή αντικατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....