Διυλιστήριο: 04/07/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Ένας παγκόσμιος βιομηχανικός κολοσσός άνοιξε γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα


Το Zug της Ελβετίας έχει έναν από τους πιο ευνοϊκούς φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη και για αυτό αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες βιομηχανίες που έχουν εγκαταστήσει εκεί τις μονάδες τους. Μια από αυτές ήταν μέχρι πρότινος και η Landis+Gyr, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ενεργειακών μετρητών για βιομηχανίες, η οποία ωστόσο αποφάσισε να μεταφέρει τις γραμμές παραγωγής της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Landis+Gyr Α.Ε. στον Ισθμό της Κορίνθου. Εκεί στα 55 χιλιάδες τετραγωνικά προστέθηκαν ήδη νέα κτίρια τα οποία θα φιλοξενήσουν τις νέες γραμμές παραγωγής και θα παράγονται βιομηχανικές και εμπορικές συσκευές μέτρησης, καθώς και έξυπνοι μετρητές, αυτόνομοι οικιακοί μετρητές και ηλεκτρομηχανικοί μετρητές που θα πωλούνται στη συνέχεια σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο όπου και δραστηριοποιείται η εταιρεία.


Η απόφαση μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με δεδομένο ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Ωστόσο, η απόφαση να μετεγκατασταθούν στην Ελλάδα οι γραμμές παραγωγής της Ελβετίας, οι οποίες σημειωτέον μετρούσαν πάνω από 100 χρόνια ιστορίας προτού αποφασιστεί τον περασμένο Μάιο να κλείσουν, ήρθε ως αποτέλεσμα των προσπαθειών και των επιδόσεων της ελληνικής θυγατρικής. Η Landis+Gyr Α.Ε. επί 3 συνεχόμενα χρόνια βραβεύεται από την Landis+Gyr Β. Αμερικής ως ο καλύτερος προμηθευτής, έχοντας εξάγει από την Κόρινθο προς ΗΠΑ και Καναδά πάνω από 8 εκατομμύρια έξυπνους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνο οι εξαγωγές προς τη Β. Αμερική αντιπροσωπεύουν έναν τζίρο της τάξης των 30 εκατ. δολαρίων.

Η Landis+Gyr θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις διαχείρισης ενέργειας και πρόσφατα ανακοίνωσε σημαντική ανάπτυξη των νέων δραστηριοτήτων στη Β. Αμερική με την υπογραφή συνολικά 44 συμβάσεων για τεχνολογίες έξυπνων δικτύων και υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων η εταιρεία υπέγραψε έργα με την ιαπωνική TEPCO, την Hydro Quebec και άλλες εταιρείες για την προμήθεια 3 εκατ. προηγμένων μετρητών ετησίως.

Ο κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, Head of Digital Operations της Landis+Gyr Ελλάδος, παραλαμβάνει το "κλειδί" των νέων εγκαταστάσεων από τον κ. Matteo Birolini, Operations and SCM Excellence της Landis+Gyr

Ως ανεξάρτητη πλατφόρμα ανάπτυξης του ομίλου Toshiba, η Landis+Gyr εμφάνισε πωλήσεις πάνω από 1,5 δισ. δολάρια, και ανήκει σε ποσοστό 40% στο δίκτυο καινοτομικών επιχειρήσεων της Ιαπωνίας, λειτουργώντας σε 30 χώρες σε 5 ηπείρους και απασχολώντας 5,5 χιλιάδες υπαλλήλους. Η εταιρεία που ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στο Zug της Ελβετίας, είχε θέσει πρόσφατα ως στόχο μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων να φτάσει σε πωλήσεις 4 δισ. δολάρια μέχρι το 2020.

Όπως αποκάλυψε στη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης με αφορμή τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων ο πρόεδρος της Landis+Gyr για την περιοχή ΕΜΕΑ, Oliver Iltisberger η απόφαση για τη μεταφορά ελήφθη το Μάιο του 2015 και ήταν μια τολμηρή απόφαση, με την επιβολή των capital controls που ακολούθησε να προκαλεί ανησυχία, ωστόσο τελικά η απόφαση δικαιώθηκε, η μετεγκατάσταση ολοκληρώθηκε εντός των χρονικών ορίων, προϋπολογισμού και χωρίς διακοπές στην τροφοδοσία των πελατών.

Ο κ. Oliver Iltisberge, πρόεδρος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική της Landis+Gyr και ο κ. Δημήτριος Αβράμπος, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr Ελλάδος

Λύσεις μέτρησης
Σε αντίθεση με τους ηλεκτρομηχανικούς μετρητές που λειτουργούν με τους γνωστούς περιστρεφόμενους κυλίνδρους που έχουμε στα σπίτια μας, οι έξυπνοι μετρητές παρέχουν δεδομένα πραγματικού χρόνου για την κατανάλωση και καταργούν τις δαπανηρές επισκέψεις των συνεργείων μέτρησης της κατανάλωσης.

Οι κ.κ., Γιώργος Κυριαζόπουλος, Head of Electromechanical Devices της Landis+Gyr Ελλάδος, Χρήστος Καλαμάρας,Head of Logistics της Landis+Gyr Ελλάδος και Τάκης Καζαντζής, Head of Parts & Components Manufacturing της Landis+Gyr Ελλάδος, παραλαμβάνουν το Βραβείο Καλύτερου Προμηθευτή από την Landis + Gyr Βορείου Αμερικής, από τον κ. Adrian Theiler, Vice President EMEA της Landis+Gyr, για 3η συνεχόμενη χρονιά.


Μέχρι πρόσφατα οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι υπάρχουν περί το 1 δισ. έξυπνοι μετρητές ανά τον κόσμο με τα 200 εκατ. να βρίσκονται στην Ευρώπη, 120 εκατ. στις ΗΠΑ και 90 εκατ. στην Ιαπωνία. Η Landis+Gyr φέρεται να διαθέτει μερίδιο αγοράς της τάξης του 30% έχοντας εγκαταστήσει περί τα 300 εκατ. έξυπνους μετρητές.

Σχέδια για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών υπάρχουν και στην Ελλάδα με το διαχειριστή του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ να ξεκινά με το πιλοτικό πρόγραμμα για τους πρώτους 200 χιλιάδες έξυπνους μετρητές. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και ο ανάδοχος αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το καλοκαίρι.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηλιούπολη: Εντάχθηκε στο πακέτο Γιούνκερ η Υπόγεια Σήραγγα

Ένα αίτημα που ξεπερνάει την τριακονταετία και το οποίο θα αποτελέσει έργο πνοής που θα αλλάξει την μορφή και την ποιότητα ζωής στην Ηλιούπολη γίνεται πραγματικότητα.

Ανάμεσα στα μεγάλα έργα που προγραμματίζει η διοίκηση Βαλασόπουλου γι' αυτή την πενταετία της διοίκησής της είναι η υπόγεια σήραγγα που θα ενώνει τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με την Αττική οδό.

Το έργο το οποίο, μελέτησε και προώθησε η δημοτική αρχή Ηλιούπολης, ενημερώνοντας τόσο την κυβέρνηση όσο και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας και του οποίου ο προϋπολογισμός με τα παράλληλα έργα αναμένεται να φθάσει τα 500 εκ. ευρώ, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, αφού όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο αυτό εντάχθηκε στο πακέτο Γιούνκερ (ύψους 5,6 δισ. ευρώ), σύμφωνα με όσα δημοσοποίησε στη Βουλή ο υπουργός ΟικονομίαςΓιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Σταθάκης στην Βουλή στο λεγόμενο Πακέτο Γιούνκερ και στον τομέα υποδομών και μεταφορών εντάσσονται πέντε έργα εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.445.000.000 ευρώ. Αφορούν στην ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων, στη νότια επέκταση του περιφερειακού Υμηττού, έργα προαστιακού σιδηροδρόμου, ανάπτυξη του λιμένα Λαυρίου και την υποθαλάσσια οδική ζεύξη Πέραμα-Σαλαμίνα.

Βασίλης Βαλασόπουλος: Είναι μια έξυπνη λύση που θα λύσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα


Μεγάλη νίκη ελπίδα και προοπτική για τους κατοίκους της Ηλιούπολης χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης που βλέπει να παίρνει το δρόμο της υλοποίησης ένα τόσο σημαντικό έργο για την πόλη.

"Είναι μία έξυπνη πρόταση που θα λύσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης μας και όχι μόνο" δηλώνει ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος.

"Η υπόγεια σήραγγα που θα ενώνει τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με την Αττική οδό, είναι ένα αίτημα που ξεπερνάει την τριακονταετία, θα αποτελέσει έργο πνοής και θ' αλλάξει την μορφή και την ποιότητα ζωής στην Ηλιούπολη. Η σωστή τεκμηρίωση, η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και εφικτής πρότασης, η δημιουργία κινήματος και η άρτια ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των αρμόδιων διοικητικών και πολιτικών παραγόντων, έφερε τους πολυπόθητους καρπούς" κατέληξε ο Δήμαρχος.

Τα οφέλη

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν από την κατασκευή του έργου είναι πολλαπλά.

Πρώτο και κύριο θα αποτραπεί η διαμπερής κυκλοφορία, θα εκλείψουν τα τροχαία δυστυχήματα, η ατμόσφαιρα της Ηλιούπολης δεν θα επιβαρύνεται από τα καυσαέρια όλων των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν την Ηλιούπολη για να βρεθούν στα βόρεια προάστια και αντίθετα, οι γειτονιές θα γίνουν ξανά ήσυχες, φιλικές και ελκυστικές, ενώ θα μπορέσει να υπάρξει η καθιέρωση όρων βιώσιμης κινητικότητας με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους.

Η υπεύθυνη πρόταση που κατέθεσε με την εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή και ο μελετητής Συγκοινωνιολόγος κ. Ζέκος, εκτρέπει την υπερτοπική κυκλοφορία εκτός του ιστού της πόλης, αφήνει άθικτο τον Υμηττό, και παράλληλα συμβάλλει καταλυτικά στην βελτίωση όλου του συστήματος μετακινήσεων από και προς το νοτιοανατολικό τμήμα της Μητροπολιτικής Αθήνας, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά νέα συγκοινωνιακά έργα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πρωτεύουσας.

H Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης θα συμβάλει συνολικά στη βελτίωση της κυκλοφορίας, στην μείωση των ρύπων και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος όχι μόνον στην Ηλιούπολη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, και ως εκ τούτου αποτελεί έργο μείζονος σημασίας για ολόκληρη τη Μητροπολιτική Αθήνα.

Έτσι, εκτός από τα έργα ομβρίων, εκτός από την έξυπνη πόλη, εκτός από την σύνδεση του Μετρό και την δημοτική συγκοινωνία, ένα ακόμη απαραίτητο έργο για την Ηλιούπολη μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης για να ολοκληρώσει το όραμα της δημοτικής αρχής Βαλασόπουλου, για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ηλιούπολη του 21ου αιώνα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Πειραιώς κατήγγειλε τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- Η αντίδραση των κομμάτωνΣε καταγγελία των υπέρογκων δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προέβη, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του KoolNews.gr, η Τράπεζα Πειραιώς, αποστέλλοντας πριν από μερικές μέρες το σχετικό ειδοποιητήριο. Τα κόμματα βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής και προβαίνουν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους, με τις τράπεζες όμως να υφίστανται σημαντική πίεση από την ευρωπαϊκή εποπτική αρχή, τον SSM, για να πράξουν τα δέοντα, ιδίως ως προς τα μεγάλα κόκκινα δάνεια που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους.

Του Αλέξη Μαυραγάνη

Τα νούμερα των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων προκαλούν ίλιγγο. 192 εκατομμύρια ευρώ η ΝΔ και λίγο πάνω από 160 εκατομμύρια ευρώ το ΠΑΣΟΚ είναι οι συνολικές οφειλές των κομμάτων προς την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συγκέντρωσε στο χαρτοφυλάκιό της δάνεια που είχαν συνάψει τα κόμματα κυρίως με την ΑΤΕ, δάνεια που μετά την εκκαθάριση της άλλοτε κραταιάς Αγροτικής πέρασαν στο portfolio της Πειραιώς.

Επί της ουσίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες οδηγήθηκαν σε αυτή την επιλογή της καταγγελίας, προκειμένου να είναι και τυπικά καλυμμένες απέναντι στις ευρωπαϊκές τραπεζικές αρχές, όπως ο SSM, μιας και, ακόμα και μετά την καταγγελία, δεν υπάρχει κάτι για να εισπράξουν άμεσα. Τα κόμματα δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να εκποιήσουν, προκειμένου να καλύψουν μέρος των οφειλών τους, ενώ αμφότερα έχουν προεκχωρήσει μεγάλο μέρος της κρατικής χρηματοδότησης, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα δάνειά τους. Πλην όμως, δεν είχαν υπολογίσει τη συρρίκνωση των ποσοστών τους και τη συνακόλουθη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ πρόβλημα είναι και η ακανόνιστη καταβολή των δόσεών της, λόγω της οικονομικής στενότητας του κράτους.

Το KoolNews.gr επικοινώνησε τόσο με αρμόδιο στέλεχος της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αμφότερα επιβεβαίωσαν πως οι σχετικές ειδοποιήσεις επιδόθηκαν στα κόμματα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Πλην όμως, και οι δύο πηγές επεσήμαιναν προς το KoolNews.gr πως η απόφαση δεν σημαίνει κάτι ουσιαστικά, μιας και τα δύο κόμματα βρίσκονται σε διαπιστωμένη αδυναμία εξόφλησης. Υπό αυτό το πρίσμα, θα κληθούν να προβούν σε ρύθμιση των δανείων τους. Μάλιστα, η αρμόδια γαλάζια πηγή επεσήμαινε πως το εν λόγω ζήτημα θα ενταχθεί υπό την ομπρέλα της γενικότερης οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δεσμευτεί πως σχεδόν το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης θα πηγαίνει για την εξυπηρέτηση των τραπεζικών διακανονισμών και των οφειλών προς πιστωτές. Πάντως, το έργο του δεν θα είναι εύκολο, καθώς, αν η ΝΔ φερ ειπείν προβεί σε ρύθμιση, θα πρέπει να βρεθούν και άλλοι πόροι για να εξυπηρετείται, μιας, όπως προαναφέραμε, οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι προεκχωρημένες.

Από εδώ και πέρα, μιας και τα κόμματα έχουν λάβει γνώση της καταγγελίας, θα πρέπει να απευθυνθούν εκ νέου στις τράπεζες για να ρυθμίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, ακόμα και αν δεν έχουν την απόλυτη ευθύνη για το ότι η κομματική επιχορήγηση δεν κατατίθεται στην ώρα της. Άλλωστε, η ανάγκη ρύθμισης καθίσταται επιτακτική, καθώς αυτός είναι και ο μόνος τρόπος προστασίας των κομμάτων από δικαστικές ενέργειες των τραπεζών εναντίον τους, όπως συντηρητική κατάσχεση, δέσμευση λογαριασμών κ.α. Όπως και να έχει, όμως, οι εν λόγω φάκελοι περιέχουν εντυπωσιακά στοιχεία για το πώς αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο οι δανειακές υποχρεώσεις των κομμάτων κατά την περίοδο της ευμάρειας, κάτι που ενέχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει και της εξεταστικής επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» κομμάτων και media που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση και έχει δεσμευτεί να υπερψηφίσει η ΝΔ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για κακούργημα καλεί τον Σταύρο Παπασταύρου ο εισαγγελέαςΚαταλυτικά υπήρξαν νέα στοιχεία που έλαβαν οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Σε ανωμοτί κατάθεση για κακουργηματικές πράξεις καλούνται την προσεχή εβδομάδα ο πρώην στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Καταλυτικά υπήρξαν νέα στοιχεία που έλαβαν οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της off shore εταιρίας STABRI Limited.

Η εταιρία περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και οδήγησε στην καταβολή 3,3 εκατ. ευρώ από τον Σταύρο Παπασταύρου προκειμένου να σταματήσει η ποινική έρευνα σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο κ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπυ Μιωνή.

Η εισαγγελείς έλαβαν από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους 450 σελίδες που περιλαμβάνουν έγγραφα δικηγορικού γραφείου, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται στη σύσταση off shore εταιριών και emails που ενδέχεται να καταδείξουν ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας STABRI είναι ο Σταύρος Παπασταύρου.

Όλα τα νέα στοιχεία έχουν σταλεί ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες του Σταύρου Παπασταύρου.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ετος ΕλληνοΡωσικής Φιλίας το 2016To οπτικοακουστικό αφιέρωμα για το επίσημο Έτος 2016 Ελληνορωσικής φιλίας, που ετοίμασε η «Ελαία» σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Κορνιλάκη.

Το επετειακό αφιέρωμα προβλήθηκε την 7η Φεβρουαρίου 2016, κατά την εκδήλωση με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περ.Ενότητα Καρδίτσας , η Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ο Δήμος Καρδίτσας και ο Σύλλογος Κρητών Ν.Καρδίτσας , με ομιλητή τον συγγραφέα και Πρόεδρο του Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ελληνορωσικής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας κ.Ιωάννη Κορνιλάκη.Η ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης, συμπίπτει με την υπογραφή του Διατάγματος του Τσάρου Αλεξάνδρου του Α’ , ακριβώς πριν 200 χρόνια, για την τοποθέτηση του Ιωάννη Καποδίστρια, στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας (26 Ιανουαρίου/7 Φερβουαρίου 1816).
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ/ΜΟΝΤΑΖ/ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΦΕ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:2MANSTYLES.PRO
ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ ΕΝΑΡΞΗΣ: INOSEN COMPANY
ΑΦΗΓΗΣΗ: ΜΑΡΙΑΜ ΠΟΛΥΓΕΝΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΑΙΑ ΑΜΚΕ 2016

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατεχόμενα: Αποσύρουν στρατό, φέρνουν εποίκους

Αφόρητες πιέσεις από την Άγκυρα προς το κατοχικό καθεστώς για μαζική χορήγηση υπηκοοτήτων.
Στην Τουρκία για αντιμετώπιση του PKK μεταφέρεται τάγμα καταδρομέων από τα κατεχόμενα. Καμία διασύνδεση με το Κυπριακό, διαμηνύει το Γενικό Επιτελείο Τουρκικών Ενόπλων ΔυνάμεωνΣταθερά προσηλωμένη στον διαχρονικό της στόχο για δημογραφική αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης του νησιού παραμένει η Άγκυρα, η οποία πιέζει εκ νέου τις κατοχικές «αρχές» για χορήγηση περισσότερων υπηκοοτήτων σε Τούρκους εποίκους. Οι απαιτήσεις αυτές, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», θα μπορούσαν να βλάψουν την πληθυσμιακή αναλογία που ήδη συμφωνήθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας Τσενκ Μουτλουγιακαλί αναφέρει ότι η Τουρκία απαίτησε να χορηγηθεί μαζικά ιθαγένεια του ψευδοκράτους σε επιπλέον 26.000 Τούρκους εποίκους.

Λόγοι κατάρρευσης

«Αυτό το αίτημα έχει υποβληθεί κατ' επανάληψη σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, τον Πρωθυπουργό Νταβούτογλου, τους Υπουργούς και τους μόνιμους υπηρεσιακούς Υφυπουργούς, και απορρίφθηκε», σημειώνει ο αρθρογράφος, προσθέτοντας πως η απάντηση που δόθηκε προς τις τουρκικές Αρχές ήταν ότι «αυτό θα συμβεί εντός του πλαισίου του νέου νόμου». «Τώρα, γι' ακόμη μια φορά, ζητείται όπως αυτός ο νόμος και τα κριτήρια να καταστούν 'νεκρό γράμμα'.

Ο λόγος για την έλλειψη ενδιαφέροντος για απόκτηση ‘λευκής ταυτότητας’ είναι, στην πραγματικότητα, το μήνυμα που αποστέλλεται από κάποιους, ότι 'θα πρέπει να περιμένετε, γιατί η τουρκική πολιτική στην Κύπρο δεν αποδεχόταν τη 'λευκή κάρτα' από την αρχή, αλλά αντιθέτως απαιτούσε την χορήγηση άμεσης ιθαγένειας», σημειώνει ο αρθρογράφος, ισχυριζόμενος πως αυτός υπήρξε ένας από τους λόγους της κατάρρευσης της ψευδοκυβέρνησης του συνασπισμού CTP-UBP.

Πολίτες της «Ενωμένης Κύπρου»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που κατέχουν δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι περίπου 100.000. Υπάρχει επίσης, αναφέρει η «Ντουζέν», ο αριθμός των 114.000 «πολιτών» (εποίκων) της ΤΔΒΚ που έγινε αποδεκτός στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Ουσιαστικά προβλέπεται πως σε περίπτωση λύσης, όλοι οι πολίτες στον Βορρά θα μετατραπούν σε πολίτες της 'Ενωμένης Κύπρου'», δήλωσε ο Μουτλουγιακαλί, που μεταξύ άλλων σημειώνει καταληκτικά πως, εάν γίνει ακόμη ένα ανεύθυνο βήμα, αυτό θα προκαλέσει σοβαρές ζημιές στη διαπραγματευτική διαδικασία και ειδικότερα στο καθεστώς των εποίκων εκ Τουρκίας που έχουν πάρει την «ΤΔΒΚ» υπηκοότητα, με τον ερχομό στο νησί από το 1974.

Φιρμάνια Ερντογάν-Νταβούτογλου

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο μήνες, η τ/κ εφημερίδα «Μιλιέτ» επικαλέστηκε δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καλούσε την «Πρόεδρο της Βουλής» Σιμπέλ Σιμπέλ να δώσει την τ/κ υπηκοότητα σε δέκα χιλιάδες Τούρκους. «Γιατί δεν τους κάνετε υπηκόους; Πρέπει να γίνει κίνηση σε αυτό το θέμα», διερωτήθηκε ο Ερντογάν, προσθέτοντας, σύμφωνα με την εφημερίδα, «Εμείς ως Τουρκία δεχτήκαμε 2 εκατομμύρια 500 χιλιάδες Σύρους στη χώρα μας. Εσείς γιατί δεν τους κάνετε πολίτες; Γιατί φοβάστε από τους πολίτες;». Παράπονα εξέφρασε και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος, μιλώντας σε Τούρκους επιχειρηματίες, είπε «είστε μικρό κράτος, ανοίξτε τις πόρτες σας».

Στέλνουν ενισχύσεις στην Τουρκία

Επιπλέον στρατιωτική ενίσχυση φαίνεται πως έχει προκαλέσει το ανοιχτό κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία, αφού το Γενικό Επιτελείο Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την αποστολή ενός τάγματος καταδρομέων από τα κατεχόμενα στη νοτιανατολική Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η κίνηση αυτή δεν συνδέεται με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, αλλά μόλις δημιουργηθεί ανάλογο τάγμα στην Τουρκία θα επιστρέψει, όπως ισχυρίζεται, και πάλι στην Κύπρο.

«Ένα τάγμα πολύ καλά εκπαιδευμένων στρατιωτών και υπαξιωματικών που βρίσκονται στην 'ΤΔΒΚ' στάλθηκε στην επαρχία Μπεϊτούσεμπαπ της πόλης Σιρνάκ. Αυτοί θα αναλάβουν καθήκοντα διαφύλαξης της στρατιωτικής βάσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπεύθυνου Τύπου του Γενικού Επιτελείου ταξίαρχου Ερτουγρούλγκαζι Οζκιουρκτσιού, προσθέτοντας πως το τάγμα καταδρομέων, το οποίο απετελείτο από ειδικούς και που μέχρι σήμερα είχε αυτά τα καθηκοντά διαφύλαξης της βάσης στην περιοχή, τώρα αναμένεται πλέον να αναλάβει τις επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ.

«Δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό η αποστολή στρατιωτικής μονάδας από την 'ΤΔΒΚ' στην Τουρκία. Θα δημιουργηθεί Τάγμα Καταδρομέων της Στρατοχωροφυλακής, το οποίο θα αποτελείται από στρατιώτες και υπαξιωματικούς στην Μπεϊτούσεμπαπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους σύντομα, το τάγμα που ήρθε από την 'ΤΔΒΚ' θα επιστρέψει και πάλι στα καθήκοντά του στην 'ΤΔΒΚ'», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από άρθρο του ανταποκριτή της τουρκικής εφημερίδας Σοζτζού Σαϊγκί Οζτούρκ, στο οποίο καλούσε τον αρχηγό των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων Χαλούσι Ακάρ να δώσει εξηγήσεις για την απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων από τα κατεχόμενα, σε μια περίοδο μάλιστα που διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Αρχικά τις πληροφορίες για απόσυρση στρατού είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Αφρίκα».

Επίθεση κομμάτων

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το ΔΗΚΟ ζήτησε χθες εξηγήσεις από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφορικά με τα όσα ισχυρίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κατοχικός ηγέτης περί «συναντίληψης των δυο πλευρών» ότι «δεν επείγουν γεωτρήσεις». Από την πλευρά της η Συμμαχία Πολιτών χαρακτήρισε πρόκληση τη στήριξη ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για τους χειρισμούς του Προέδρου στο Κυπριακό, και την υιοθέτηση, όπως αναφέρει, εκ μέρους τους των τουρκικών επιχειρημάτων, ότι η εξαγγελία νέου γύρου αδειοδότησης στην Κυπριακή ΑΟΖ υποσκάπτει τις συνομιλίες.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πιστεύω

Η Αγάπη, μόνο, βαστάζει όλα τα φορτία.
Μπορώ να βαστάζω όλα τα φορτία.
Γιατί η Αγάπη είναι το μέγα φορτίο!
Η Αγάπη σηκώνει το βάρος τ᾿ ουρανού.
Μπορώ να σηκώνω τά βάρος τ᾿ ουρανού.
Η Αγάπη υπομένει τα μαρτύρια της πυράς.
Μπορώ να υπομένω τα μαρτύρια της πυράς.
Γιατί η Αγάπη είναι ο ουρανός και η πυρά!
Η Αγάπη πιστεύει στη ζωή και στο θάνατο.
η Αγάπη πιστεύει στο θαύμα.
Μπορώ να πιστεύω στη ζωή και στο θάνατο.
μπορώ να πιστεύω στο θαύμα.
Γιατί η Αγάπη είναι η ζωή και ο θάνατος!
Γιατί η Αγάπη είναι το θαύμα!
Η Αγάπη προσεύχεται κ᾿ ενεργεί.
η Αγάπη αγρυπνεί.
Μπορώ να προσεύχωμαι καὶ να ενεργῶ.
μπορώ νὰ αγρυπνῶ.
Γιατί η Αγάπη είναι προσευχή και πράξη!
Γιατί η Αγάπη είναι η μυστική αγρυπνία!
Η Αγάπη κρατάει όλα τα χαμόγελα καὶ όλα τα δάκρυα.
Μπορώ να χαμογελώ και να κλαίω όλα τα δάκρυα -
γιατί η Αγάπη είναι η χαρούμενη θλίψη!
Η Αγάπη δίνει τον άρτο καὶ τον οίνο
εγγύηση για την αιωνιότητα.
Μπορώ να μεταλάβω τον άρτο και τον oίvo
εγγύηση για την αιωνιότητα.
Γιατί η Αγάπη είναι ο Μυστικὸς Δεῖπνος!
Κ᾿ η μεγάλη υπόσχεση!
Η Αγάπη έπλασε τον άνθρωπο.
η Αγάπη εδώρησε το φως.
Πιστεύω στον άνθρωπο.
πιστεύω στὴν Αγάπη.
Γιατί η Αγάπη είναι το φως και η δωρεά!
Γιατὶ ἡ Ἀγάπη εἶναι ὁ Ἄνθρωπος!


Μελισσάνθη 1907 – 1990
Από την ποιητική συλλογή «επειδή σ΄ αγάπησα και σ’ αγαπώ ακόμη» (εκδοτικό ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2010,  σελίδες 158-159).Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ολλανδία: Ηχηρό «όχι» στη συμφωνία σύνδεσης Ε.Ε – Ουκρανίας


Εναντίον της συμφωνίας σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ουκρανίας τάσσεται η πλειοψηφία των Ολλανδών ψηφοφόρων που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τα exit polls, το 64% ψήφισαν κατά και μόνο το 36% υπέρ.

Το ποσοστό συμμετοχής φαίνεται ότι ξεπερνάει το όριο του 30%, που το καθιστά έγκυρο.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν το αποτέλεσμα.

«Η επικύρωση δεν μπορεί να προχωρήσει, όπως είχε προγραμματιστεί, άρα οφείλουμε να υιοθετήσουμε μια προσέγγιση βήμα προς βήμα. Πρέπει τώρα να ξεκινήσουμε επαφές εντός του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και με το κοινοβούλιο, τους Ευρωπαίους εταίρους και την Ουκρανία, για να εξετάσουμε ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες αυτής της απόφασης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο και αν η συμμετοχή ξεπεράσει το 30%, τότε «η επικύρωση απλά δεν μπορεί να προχωρήσει».

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό, αλλά θεωρείται επικίνδυνο πολιτικά για την κυβέρνηση να το αγνοήσει, ενόψει και των εκλογών του 2017.

Ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές της καμπάνιας υπέρ του «Όχι», ο επικεφαλής των Ολλανδών ευρωσκεπτικιστών Γκερτ Βίλντερς με ανάρτησή του στο twitter υποστήριξε ότι «ο ολλανδικός λαός είπε όχι στην ευρωπαική ελίτ και τη συμφωνία».

Χαρακτήρισε μάλιστα το αποτέλεσμα «την αρχή του τέλους της Ε.Ε».

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ολλανδία χαιρέτισε και ο επικεφαλής των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών Νάιτζελ Φάρατζ, ενόψει και του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Το δημοψήφισμα προκάλεσαν οι ευρωσκεπτικιστές με τη συλλογή 450.000 υπογραφών στο διαδίκτυο.

Εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα αποτυπώνει την γενικευμένη δυσαρέσκεια των Ολλανδών ψηφοφόρων απέναντι στην κυβέρνηση Ρούτε και το κατεστημένο των Βρυξελλών.

Η συνθήκη Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ουκρανίας καλύπτει την πολιτική, το εμπόριο και την άμυνα.

Θα πρέπει να επικυρωθεί από τα 28 κράτη-μέλη, ώστε να αποκτήσει πλήρη νομική ισχύ.

Η Ολλανδία, είναι η μόνη χώρα που δεν το έχει πράξει.

Επιμέλεια Κώστας Τσέλλος
euronews.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

And the Winner is...

    Πολλές συζητήσεις γίνονται σε παρέες, κόμματα και αποκόμματα,
..για το ποιός είναι περισσότερο υπεύθυνος για όλο αυτό που ζούμε σήμερα.

Εδώ το πράγμα δεν είναι τόσο μπλεγμένο όσο φαίνεται, ή μάλλον όσο θα θέλανε τα κόμματα να είναι,
..ώστε να μειώσουν τις δικές τους ευθύνες, και να
μεγεθύνουν τις ευθύνες του αντιπάλου.

Πρώτα απ' όλα, πρωτεργάτης, αυτός που σχεδίασε όλο το έγκλημα και το έθεσε σε εφαρμογή, είναι ο Μεγάλος Ηλίθιος (κατά κόσμον ΓΑΠ) και όσοι απ' την πασοκική φάρα ήξεραν και συναινούσαν.
Πρόκειται για τον αρχιεγκληματία, τον απολύτως υπεύθυνο για την αρχή του κακού,
..μιάς αρχής όμως που όπως είναι γνωστό είναι ''το ήμισυ του παντός''.

Μετά από αυτόν και όσοι προδότες κάθησαν έως και σήμερα στην πρωθυπουργική καρέκλα έχουν τυπικά, θεωρητικά, το ίδιο μερίδιο ευθύνης.

Όμως,
..ουσιαστικά και λογικά,
..κάθε ένας από αυτούς έχει ακέραιη την ευθύνη για το σύνολο του μακελειού που υφίσταται η χώρα και η κοινωνία.
Κι αυτό γιατί ο καθένας απ' αυτούς θα μπορούσε να το σταματήσει και δεν το έκανε.
Εν γνώσει τους προτίμησαν να σώσουν πέντε-έξη τράπεζες του εξωτερικού και τις αντίστοιχες ξένες κυβερνήσεις, και να ρημάξουν την ελληνική οικονομία και τους έλληνες πολίτες.
Προτίμησαν να σώσουν απ' την ανεργία πέντε-δέκα χιλιάδες τραπεζικούς υπάλληλους των τραπεζών που θα έκλειναν -αν έκλειναν-,
..και να καταδικάσουν σε ανεργία 2 με 2μισυ εκατομμύρια έλληνες πολίτες,
..στην μετανάστευση πάνω από 400.000 νέους -κυρίως επιστήμονες-,
..στην οικονομική εξουθένωση τα 4/5 της κοινωνίας,
..και στον τάφο πάνω από 10 με 12 χιλιάδες που έχουν ως σήμερα αυτοκτονήσει.

Και πάλι όμως,
..πρωταθλητής υπάρχει!
Αν θεωρήσουμε πως μία κάποια έκφανση της δημοκρατίας είναι οι εκλογές που γίνονται,
..έστω και αυτές οι τραβεστί εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική, τις πενήντα έδρες δώρο(!) στο πρώτο κόμμα, τους εκλογικούς καταλόγους με τους νεκρούς του μικρασιατικού πολέμου, και όλες αυτές τις μεθοδεύσεις,
..αν λέμε, θεωρήσουμε αυτού του είδους τις εκλογές ως δημοκρατία,
..τότε τί να πούμε για το δημοψήφισμα;

Το δημοψήφισμα που είναι ένα σαφές άρωμα άμεσης δημοκρατίας, μία πρωτόλεια εκδήλωση της βούλησης του λαού.
Και τί να πούμε γι αυτόν (ή γι αυτούς) που τόσο χυδαία και κυνικά καταπατούν την βούληση του λαού μέσα σε λίγες μόνο μέρες απ' την εκδήλωσή της;

Μπορεί οι προηγούμενοι προδότες να συνέχισαν την προδοσία των προηγουμένων τους, και να αδιαφόρησαν για την δημοκρατία και το Σύνταγμα,
..οι σημερινοί όμως είναι απολύτως υπεύθυνοι για την ψυχική καταβαράθρωση του ελληνικού λαού,
..καθώς η σημειολογική αλλά και ουσιαστική κατάργηση κάθε είδους δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών,
..αποστέρησε από την κοινωνία κάθε ελπίδα λογικής, ειρηνικής και αναίμακτης λύσης στην σύγχρονη, αληθινή τραγωδία που ζούμε.

Πρωταθλητές λοιπόν υπάρχουν.
Και είναι οι σημερινοί κυβερνώντες-δωσίλογοι.
Μπορεί να μην είναι πρωτεργάτες,
..είναι όμως πρωταθλητές.
Και είναι αυτοί που, αν ο Μεγάλος Ηλίθιος έσκαψε τον λάκκο, και οι επόμενοι πετάξανε χούφτες το χώμα στην νεκρή πατρίδα,
..ετούτοι έβαλαν την ταφόπλακα και σφράγισαν κάθε χαραμάδα ελπίδας για μία ανάσταση.

Παρακαλούνται οι πρωταθλητές,
..να προσέλθουν στο ικρίωμα,
..να παραλάβουν τα βραβεία τους!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΜΚΙΕ: Τζορτζ Σόρος – Όταν η λέξη αλληλεγγύη χάνει το νόημα της


Με κριτικό πνεύμα το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) προσεγγίζει και σχολιάζει δραστηριότητες αλληλεγγύης που σύμφωνα με την οπτική του, τα βαθύτερα κίνητρά τους, αποκλίνουν από αυτό που το ΜΚΙΕ ορίζει σαν κοινωνική αλληλεγγύη:

"Με μεγάλο ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε για τα εγκαίνια του 2ου Κέντρου «Αλληλεγγύης» – μετά από αυτό της Θεσσαλονίκης – της οργάνωσης “Solidarity Now – Αλληλεγγύη Τώρα”, που σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας αλλά και τέσσερις άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (τις “PRAKSIS”, “ΑΡΣΙΣ”, “Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού” και “Μαζί για το Παιδί”), προσφέρουν “υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής στήριξης” (όπως αναφέρεται στην σελίδα http://www.solidaritynow.org ).

Το ενδιαφέρον μας δεν αφορά στις υπηρεσίες που προσφέρουν, όσο στον άνθρωπο που είναι πίσω από την οργάνωση Solidarity Now, που δεν είναι άλλος από τον κ. Τζορτζ Σόρος, τον γνωστό “διεθνή επενδυτή” ή καλύτερα κερδοσκόπο . Ένα εξαιρετικό άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ (από το 1998) http://www.tovima.gr/world/article/?aid=102266 εξηγεί πολύ καλά πως λειτουργεί ο κ. Σόρος. Με λίγα λόγια ο συγκεκριμένος “φιλάνθρωπος” κύριος, έχει την δυνατότητα να επιτίθεται – με χρηματοοικονομικά εργαλεία – σε ολόκληρα κράτη και είτε να κερδοσκοπεί εις βάρος τους, είτε να ορίζει τις πολιτικές επιλογές τους. Ένα από τα πιο φανερά παραδείγματα αυτής του της δράσης είναι η επίθεση που έκανε τον Σεπτέμβριο του 1992 στην Βρετανία, καταφέρνοντας μέσα σε λίγες μέρες να βγάλει 1 δις λίρες κέρδος, εις βάρος φυσικά του μέσου Βρετανού φορολογούμενου, αναγκάζοντας την Βρετανία να αποχωρίσει από τον “Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών” (ERM), κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο το παρατσούκλι “ο άνθρωπος που ξετίναξε την τράπεζα της Αγγλίας”.

Ο “φιλάνθρωπος” αυτός κύριος, έχει φτιάξει πάρα πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις, κυρίως στις ΗΠΑ, Ευρώπη, Αφρική και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ σε κάποιες οι οργανώσεις του έχουν απαγορευτεί να λειτουργούν. Μια από αυτές τις οργανώσεις, η “Open Society Foundations”, είναι πίσω από την οργάνωση Solidarity Now (όπως αναφέρει και η ίδια στην ιστοσελίδα της). Εδώ μπορεί όποιος θέλει να δει από ποιους απαρτίζεται η “συμβουλευτική επιτροπή”http://www.solidaritynow.org/solidarity-now-gr/board-gr.html αλλά και η “ομάδα” http://www.solidaritynow.org/solidarity-now-gr/our-team-gr.html της οργάνωσης.

Εμείς θέτουμε δημοσίως κάποια απλά ερωτήματα.

Πως γίνεται ο κ. Σόρος από τη μία να είναι μεγαλοκαρχαρίας επενδυτής που ρίχνει και ανεβάζει τις οικονομίες ολόκληρων κρατών και παράλληλα να είναι και φιλάνθρωπος; Γίνεται από την μία να βυθίζεις κράτη και από την άλλη να βοηθάς τους πολίτες τους; Ή μήπως ο κ. Σόρος, παίρνει από κάποια κράτη και δίνει σε κάποια άλλα, ως νέος “Ρομπέν των δασών”;
Είναι δυνατόν να κάνουμε την αλληλεγγύη επιχείρηση ή κολυμβήθρα του Σιλωάμ όπου ο καθένας ξεπλένει αμαρτίες και βγαίνει εξαγνισμένος, όσο και να είναι βαθιά βουτηγμένος στην διαφθορά;
Γιατί ο Δήμος Αθήνας συνεργάζεται με την συγκεκριμένη οργάνωση; Γνωρίζει ο κος Καμίνης πόσα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου της Αθήνας και εάν ναι γιατί δεν συνεργάζεται μαζί τους αντί με τον κ. Σόρος;
Η βοήθεια προς τον άνθρωπο που υποφέρει, δεν μπορεί να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης. Από την άλλη όμως, νιώθουμε πως μας αφορά όταν έννοιες όπως η αλληλεγγύη όχι μόνον διαστρεβλώνονται αλλά και χρησιμοποιούνται προς ίδιον όφελος. Η αλληλεγγύη, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς 3.5 χρόνια τώρα, έχει να κάνει αφενός με την προσφορά στον δοκιμαζόμενο από την κρίση πληθυσμό – κρίση που την δημιούργησαν κύριοι όπως ο κ. Σόρος – και αφετέρου με την ανάδειξη των λόγων της εξαθλίωσης των συνανθρώπων μας. Εάν μέναμε μόνο στο κομμάτι της βοήθειας, τότε θα κάναμε μισή δουλειά και θα συγκαλύπταμε την αλήθεια.

Για όλους εμάς που συμμετέχουμε στον δύσκολο αγώνα της αυτοοργάνωσης με τελικό σκοπό την προσφορά, ταυτόχρονα με την ανάδειξη των προβλημάτων της κοινωνικής κρίσης, η ανάγκη μιας πιο δίκαιης κοινωνίας γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Μιας κοινωνίας στην οποία θα ευημερούν οι πολίτες και όχι οι αριθμοί. Το έργο του κινήματος αλληλεγγύης στην Ελλάδα, αποδεικνύει ότι αυτόν τον στόχο μπορούμε να τον πετύχουμε χωρίς την βοήθεια «φιλάνθρωπων» κυρίων όπως ο κ. Σόρος, που έχουν αλλότριους σκοπούς".
Πηγές πληροφοριών http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Wednesdayκαι http://en.wikipedia.org/wiki/George_SorosΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Emailmkiellinikou@gmail.com


Διαβάστε περισσότερα.... »
....