Διυλιστήριο: 10/11/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Αυτό είναι το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα

Στη Βουλή αναμένεται να εισαχθεί τη Δευτέρα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που περιέχει τα προαπαιτούμενα μέτρα του Οκτωβρίου. Το υπό κατάθεση νομοθετικό πλαίσιο έχει τίτλο «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και περιλαμβάνει σειρά από ρυθμίσεις που αφορούν στο ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό.

Αυστηρότερες ποινές για τους φοροφυγάδες – Δήμευση περιουσιών, θυρίδων


Συγκεκριμένα προβλέπονται ποινές φυλάκισης και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για φοροδιαφυγή, μη καταβολή ΦΠΑ, τελών και εισφορών ενώ περιλαμβάνεται ακόμη η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των ενοικίων από 1.1.2015 και η κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο. Στην περίπτωση που ο όγκος των μην καταβαλλόμενων ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα κατάσχεσης ολόκληρου του περιεχόμενου των θυρίδων.

Συντάξεις


Οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου και περιλαμβάνουν και τις διατάξεις για την αναλογική καταβολή του κρατικού-εγγυημένου μέρους των αποδοχών από το Δημόσιο. Για το ύψος των κατώτερων συντάξεων αναφέρεται: «Το κατώτατο όριο σύνταξης, όπως αυτό ισχύει με βάση τις διατάξεις της παραγράφου αυτής, δεν έχει εφαρμογή για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την Υπηρεσία από 1.7.2015 και μετά και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, λαμβανομένων υπόψη και των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 7 του ν. 3865/2010. Τα ανωτέρω πρόσωπα μέχρι τη συμπλήρωση του προαναφερομένου ορίου ηλικίας λαμβάνουν το ποσό της σύνταξης που αναλογεί στα έτη ασφάλισής τους κατά περίπτωση. Το ισχύον κατά την 19.8.2015 ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης παραμένει αμετάβλητο μέχρι την 31-12-2021. Ακόμη, προβλέπεται ότι «τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την Υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους».

Οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων


Στα φορολογικά μέτρα καθορίζεται ρήτρα ότι η ρύθμιση των οφειλών θα γίνεται ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και όχι υποχρεωτικά σε 100 δόσεις. Όπως αναφέρεται ο έφορος έχει τη δυνατότητα “να μειώνει τη διάρκεια της ήδη χορηγηθείσας ρύθμισης εάν ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα να πληρώνει την οφειλή του σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες, οποτεδήποτε καθ΄όλη τη διάρκεια της ρύθμισης».Η συζήτηση του νομοσχεδίου -το οποίο υπογράφουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης- θα ξεκινήσει στη Βουλή την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 17 Οκτωβρίου.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ ολόκληρο το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα που συγκροτείται από 19 άρθρα και εκτείνεται σε 27 σελίδες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....