Διυλιστήριο: 01/18/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου της Ίμβρου. Βαρθολομαίος : '' Η Ίμβρος αναγεννάται από την τέφρα''Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο Σχοινούδι της Ίμβρου η τελετή κοπής της πίτας που διοργάνωσε ο ΕΠΣΙ (Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου) παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουίκ που επισκέπτεται το νησί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετά την απαγγελία ποιημάτων από τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κάλαντα που ακούστηκαν από την χορωδία των μαθητών, μιλώντας φανερά συγκινημένος, αφού βλέπει μετά από μισό αιώνα στο νησί να ακούγονται και πάλι οι φωνές των μαθητών της ελληνικής παιδείας είπε:

“Βρίσκομαι τώρα εδώ ως Ίμβριος Πατριάρχης, μεταξύ των Ιμβρίων συμπατριωτών μου, σε μια Ίμβρο που αναγεννάται από την τέφρα. Σαν τον φοίνικα. Πώς να μην είμαι γεμάτος από συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, όταν βλέπω και θαυμάζω το γεγονός, όπως λένε τα ιερά μας βιβλία, το γεγονός της ανασυγκροτήσεως, της αναπτύξεως, της εξελίξεως, της ανατροπής των πραγμάτων της Ίμβρου. Θαυμάζω και απορώ και εξίσταμαι. Πώς ήρθαν τα πράγματα όταν μέσα στην δεκαετία του 60 και του 70 και λίγο στην δεκαετία του 80 που όλα τάσκιαζε η φοβέρα. Ήταν μαύρα και σκοτεινά, χωρίς ίχνος ελπίδος και προοπτικής. Πώς φτάσαμε στις αρχές του 2017 να έχουμε σχολεία από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο. Μόλις τώρα, δυο τρία χρόνια που αρχίσαμε, να έχουμε ήδη 33 παιδιά.”

Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξέφρασε την ευαρέσκειά του στους εκπαιδευτικούς και ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στο να φτάσει αυτή η στιγμή και ειδικότερα τον κ. Βίγκα, και τις δύο κυβερνήσεις, Ελλάδας και Τουρκίας.

Το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας που έδωσε την άδεια επαναλειτουργίας και την ελληνική στο πρόσωπο του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κουίκ, για την συμπαράσταση την βοήθεια και το αμέριστο ενδιαφέρον της και θυμήθηκε μια συνάντηση που είχε με τον πρώην υπουργό Παιδείας της Τουρκίας Ναβί Αβτζί στην Μεγάλη του Γένους Σχολή σε μια διάλεξη που είχε διοργανώσει ο κ. Βίγκας για τον Ιερό Ναό Παναγίας του Βλάχσαραϊ:

“Συνήντησα πρόσφατα τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, ο οποίος προηγουμένως όταν ήταν υπουργός Παιδείας, μας έδωσε τις άδειες και μας διευκόλυνε. Καθώς καθόμασταν δίπλα δίπλα και παρακολουθούσαμε μια διάλεξη, τον είπα κ. υπουργέ ώς Ίμβριος σας είμαι ευγνώμων για ότι κάνατε για την Ίμβρο και τους Ιμβρίους. Και μου είπε ήτανε χρέος μας να το κάνουμε” και ολοκλήρωσε τα λόγια του πριν κόψει την πίτα λέγοντας ότι: “ Θα προσεύχομαι για σας, θα βοηθώ ώστε να δούμε ακόμα καλύτερες μέρες. Διότι μπορούν να υπάρξουν και καλύτερες. Διότι μας αξίζουν εμάς τους Ιμβρίους, καλύτερες μέρες, όχι για τίποτε άλλο, αλλά διότι υποφέραμε...τόσο πολύ».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Τέρενς Κουίκ μιλώντας στους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και το κοινό αναφερόμενος στην πρώτη του αυτή επίσκεψη στην Ίμβρο είπε:


“ Παναγιώτατε επισκέπτομαι για πρώτη φορά τη Ίμβρο με την παρουσία σας και βλέπω με πολύ καμάρι, το όνειρό σας, το όραμά σας, να γίνεται πραγματικότητα. Μετά από 50 χρόνια, εσείς το οραματιστήκατε και επί των ημερών σας, άνοιξαν τα σχολεία εδώ. Ευχαριστώ όλους που δούλεψαν αδιάκοπα για να γίνει πραγματικότητα ότι είδα σήμερα.” Ο κ. Κουίκ ευχαρίστησε όλους τους φορείς που εργάστηκαν για το εγχείρημα και τους προέδρους των Ιμβριακών σωματείων σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη, για τις ατελείωτες ώρες που έδωσαν από την προσωπική τους ζωή και συνέχισε με μια πολιτική διαπίστωση αναφερόμενος στις απαιτούμενες άδειες που έδωσαν οι τουρκικές αρχές: “ Όλοι μαζί αποδεικνύουμε τί σημαίνει πολιτισμός, τι σημαίνει πολυπολιτισμός και τι σημαίνει ειρηνική συνύπαρξη όχι μονάχα λαών, αλλά και δύο διαφορετικών θρησκευμάτων. Γιατί έτσι πρέπει να πορεύεται ο κόσμος.”

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, όπου τον υποδέχθηκε λέγοντας τα εξής:

“Πάσχω από την ανίατη νόσο, της αγάπης για την Ιμβρο και την επισκέπτομαι χειμώνα καλοκαίρι με κάθε αφορμή.

O κ. Κουίκ είναι παλαιός φίλος από τα δημοσιογραφικά χρόνια, τον οποίο περιβάλλω με πολύ αγάπη και σήμερα για πρώτη φορά τον έχουμε στο νησί μας. Το ολιγότερο που μπορώ να κάνω ώς Ίμβριος για την τιμητική επίσκεψη του υπουργού ήταν να προσφέρω αυτό το απλό και απέρριτο γεύμα προς τιμήν του κι ευχαριστώ όλους εσάς που συμμετέχετε και συνγευματίζουμε και συνπνευματιζόμεθα.”

Στη συνέχεια ο υφυπουργός με τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκαν την ΜητρόποΛη όπου τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αύριο το μεσημέρι θα αποχωρήσει από την Ίμβρο αφού παραστεί στην Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Μητροπολητικό Ναό.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μουλόπουλος: Δεν πρόκειται το συγκρότημα του ΔΟΛ και οι εφημερίδες να είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Εδώ είμαστε, και πολύ σύντομα θα κρίνουμε από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ΔΟΛ, αν λέει ψέμματα ....''

Ο Βασίλης Μoυλόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Αυγής και για πολλά χρόνια διευθυντής σύνταξης του Βήματος, απεδέχθη την πρόταση της διοίκησης του ΔΟΛ να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του οργανισμού. Ο κ. Μουλόπουλος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ως γνωστόν ο ΔΟΛ κατέχει μέρος των μετοχών του Mega, και η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει και σε επίλυση των προβλημάτων του Μεγάλου Καναλιού. 

Στην ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. αναφέρονται τα εξής: 

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.» 

Δήλωση του Β. Μουλόπουλου για τις αντιδράσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ 

 «Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων», δήλωσε ο Β. Μουλόπουλος μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την αποδοχή της πρότασης του ΔΟΛ να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του οργανισμού.

Πηγή: Στα χέρια του Μoυλόπουλου (και του ΣΥΡΙΖΑ) η τύχη του ΔΟΛ: Η εξέλιξη θα επηρεάσει και το Mega;

Πηγή  mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Σταύρο ΨυχάρηΑπολογήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (18/01/2017) ο εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης ενώπιον του ανακριτή για τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος που του είχαν αποδοθεί μετά από έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ (φορολογικός έλεγχος) από την οποία προέκυψε διαφορά εισοδημάτων ύψους περίπου 48 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ψυχάρης κατέθεσε υπόμνημα, αρνήθηκε τις κατηγορίες και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχεται... μονιμοποίηση για χιλιάδες συμβασιούχουςΤην τακτοποίηση των συμβασιούχων διά... της μονιμοποίησής τους προωθεί η κυβέρνηση. Μετά την εξαγγελία νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τον διορισμό περίπου 10.000 εργαζομένων με συμβάσεις στους δήμους, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr την πρόθεση της κυβέρνησης να εξομοιώσει τα δικαιώματα (μισθολογικά, αποζημίωση απόλυσης κ.λπ.) των συμβασιούχων –περίπου 40.000 σήμερα– με αυτά του μόνιμου προσωπικού.

Η κυβέρνηση επικαλείται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (c-596/14, 14.9.2016) και «όχημα» για την υλοποίηση του σχεδίου θα είναι η εφαρμογή του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο. «Κομβικό σημείο είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν αναλογική εφαρμογή στους ορισμένου χρόνου», είπε ο κ. Βερναρδάκης.

Σύμφωνα με τα σχεδιαζόμενα, οι συμβασιούχοι, διά της κινητικότητας, θα μπορούν να καλύπτουν οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού.

«Εχουμε μια οργανική θέση και έναν υπάλληλο με συγκεκριμένη σχέση εργασίας που πατάει πάνω στη θέση. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να μετονομάσουμε μια σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Με τα νέα οργανογράμματα, κάθε οργανική θέση θα έχει μια σχέση εργασίας, είτε καλύπτεται από τους αορίστου χρόνου είτε καλύπτεται από το παλιό μόνιμο τακτικό προσωπικό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτονται τα συνταγματικά ζητήματα που εγείρονται.

Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι έχει δρομολογηθεί λύση αναφορικά με τις απολύσεις εργαζομένων από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ λόγω της αντικατάστασής τους από συναδέλφους τους που περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες. «Θα δοθεί λύση αυτή τη βδομάδα. Θα δημιουργηθούν προσωποπαγείς θέσεις», διευκρίνισε.

Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πρόσληψη προσωπικού στον δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένους τομείς όπως είναι τα νοσοκομεία. «Οταν ένα Δημόσιο έχει χάσει γύρω στις 400.000 ανθρώπους από το 2010, όλες οι δομές του είναι υποστελεχωμένες. Υπάρχει κανείς που λέει ότι δεν πρέπει να κάνεις προσλήψεις στην υγεία;».

Ο ίδιος, τέλος, αρνήθηκε τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για 27.000 προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2016, αμφισβητώντας την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.

Απάντηση στον υπουργό Επικρατείας έδωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι συμβασιούχοι, που θα μονιμοποιηθούν βάσει του σχεδίου της κυβέρνησης, θα χάσουν τις θέσεις τους από τα δικαστήρια. «Το όργιο των προσλήψεων που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο δεν έχει προηγούμενο. Το κάνουν κατά παράβαση της ευρωπαϊκής οδηγίας που επιβάλλει να γίνει διαγωνισμός και κατά παράβαση του Συντάγματος. Το κάνουν μόνο για να πάρουν τις ψήφους αυτών των ανθρώπων κοροϊδεύοντάς τους, γιατί όταν αρχίσουν τα δικαστήρια, οι άνθρωποι αυτοί θα χάσουν τις θέσεις τους, όσους νόμους και να ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Γεωργιάδης και παρέπεμψε στη συνταγματική πρόβλεψη ότι για να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί διαγωνισμός. «Αν δεν γίνει διαγωνισμός, δεν μπορεί να γίνει πρόσληψη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα απολυθούν από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά από τα δικαστήρια».

156 διακριθέντες αθλητές σε φορείς του Δημοσίου

Σε 14 υπουργεία, δήμους αλλά και εν γένει φορείς του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), διορίζονται με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγας Γεροβασίλη 156 διακριθέντες αθλητές. Οι θέσεις που καλύπτουν είναι κατηγορίας πανεπιστημιακής, τεχνολογικής δευτεροβάθμιας, αλλά και υποχρεωτικής εκπαίδευσης και αφορούν διοικητικό προσωπικό, γραμματείς, γυμναστές, λογιστές, εφοριακούς, γιατρούς, οδοντιάτρους κ.ά.
Μεταξύ των διοριζόμενων διακριθέντων αθλητών είναι ο σπρίντερ και πρωταθλητής στα 110 μέτρα με εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης, η παλαίμαχη πολίστρια Μαρία Τσουρή, ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού Γρηγόρης-Ευριπίδης Μάκος, ο μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ Δημήτρης Μαυροειδής, οι κωπηλάτες Νίκος Γκουντούλης, Απόστολος Γκουντούλης και Γιώργος Τζιάλλας, ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Χρήστος Λυμπανοβνός, ο πολίστας Βαγγέλης Δελάκας, η παλαίμαχη ακοντίστρια Σάβα Λίκα, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αρης Καρασαββίδης και Παντελής Κωνσταντινίδης, καθώς και ο πρώην μπασκετμπολίστας και νυν προπονητής Δημήτρης Μισιακός.

Ποια η θέση της ΝΔ για τους συμβασιούχους

Όπως γράψαμε και τελευτία, η επίσημη θέση της ΝΔ, από τα χείλη του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνη Γεωργιάδη είναι ΑΠΟΛΥΣΗ !!!


Ο Άδωνις για τις προσλήψεις των συμβασιούχων από Enikos_gr

Πηγή: Καθημερινή

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυξάνονται οι μισθοί σε χιλιάδες υπαλλήλουςΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών Κλάδου Σύνταξης κατηγοριών μισθωτών από 1-1-2017 έως την 1-1-2020, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο.

Η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε μικρές αυξήσεις, ανάλογα με το μισθό, για χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και ελαφρύνσεις στις εισφορές που πληρώνουν οι εργοδότες.
Ευνοημένοι είναι ο μισθωτοί σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες καθώς μειώνονται οι εισφορές τους σταδιακά έως το 2020 ώστε να διαμορφωθούν στο ίδιο ύψος με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους προβλέπει υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ.

Πρόκειται για ασφαλισμένους στο πρώην ταμείο της ΔΕΗ όπου οι συνολικές εισφορές ανέρχονταν σε 33% και για το τρέχον έτος διαμορφώνονται σε 9,92% από 11% για τους εργαζόμενους και 19,83% από 22% για τον εργοδότη.

Επίσης, για τους ασφαλισμένους στο πρώην ταμείο ΗΣΑΠ, οι εισφορές διαμορφώνονται σε 8,29% και 17,70% για εργαζόμενους κι εργοδότες αντίστοιχα.


Για ασφαλισμένους σε πρώην ταμεία της Εθνικής και της ΕΤΒΑ 8,29% για τους εργαζόμενους και από 18,08% ως 18,27% για τους εργοδότες.


Δείτε εδώ το ΦΕΚ


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα στερνά ατιμάζουν τα πρώτα..

     Υπήρχαν παλιότερα (πριν γεννηθούν τα παιδιά μας) κάποιες εποχές που οι υπουργοί έκαναν πολύ σπάνια δηλώσεις, και όταν τις έκαναν αυτές είχαν αξία συμβολαίου.
Αν τύχαινε σε βάθος χρόνου κάποια να διαψευστεί οικτρά, ήταν θέμα ωρών προτού τους
αποπέμψει ο πρωθυπουργός,
..αν δεν προλάβαιναν στο μεταξύ να παραιτηθούν από μόνοι τους.

Σήμερα βγαίνει ο κάθε τυχαίος υπουργός "Μεταναστευτικής Πολιτικής", και ο κάθε τυχαιότερος υπουργός Οικονομικών, και αφού αμολύσει την παπάρα του,
..αν δεν διαψευστεί το επόμενο δεκάλεπτο και διαψευστεί φερ' ειπείν σε 24 ώρες,
..θεωρεί τον εαυτό του δικαιωμένο,
..και πως καμία ανάγκη αιτιολόγησης της παπάρας του έχει.
Κι έτσι καταντούν θλιβερά ανθρωπάρια, ατιμάζοντας τον τυχόντα (σπάνια) "πρότερον έντιμον βίον" τους,
..αφού στο μόνο που ελπίζουν είναι να περάσει κάποιος εύλογος χρόνος πριν αποκαλυφθεί το ψέμα τους,
..ώστε κάποιος άλλος συνάδελφός τους υπουργός να έχει στο μεταξύ μονοπωλήσει την επικαιρότητα με κάποια άλλη φρέσκια παπάρα.
Και πάει λέγοντας.

Είναι τόσο βαθιά ανήθικη η πολιτική σήμερα, και τόσο βαθιά διηθημένη η κοινωνία απ' το ψέμα και τους ψεύτες, που έχει αποστραγγιστεί κάθε υποψία και κάθε διάθεση αντίδρασης.
Είναι τόσο θολά τα νερά της απατεωνιάς των πολιτικών του σήμερα, που ο πολίτης χάνει τον προσανατολισμό του και πνίγεται μέσα στον βούρκο της κοινοβουλευτικής κοπριάς.

Προσπαθώντας π.χ. να αποκωδικοποιήσει (ο πολίτης) τον λόγο που η "αξιολόγηση" που θα έκλεινε τον Οκτώβριο, "έκλεισε" τελικά πριν τα Χριστούγεννα, μένοντας όμως ανοικτή ώστε να ξανακλείσει μέσα στον Ιανουάριο προς τα τέλη Μαρτίου,
..χάνει την ουσία της υπόθεσης που είναι: "και λοιπόν";
Τί θ' αλλάξει δηλαδή με το κλείσιμο της "αξιολόγησης", πέραν του ότι η κυβέρνηση της μαριονέτας θα αισθανθεί λίγο πιό ασφαλής στην καρέκλα της,
..αφού θα έχει αποδείξει στους τοκογλύφους πόσο πιστό δουλάκι είναι;
Και ακόμη σπουδαιότερο: Τί θάχει ακόμη, στα κρυφά, φορτώσει στις πλάτες αυτού του λαού, σαν αντίβαρο αυτής τής λίγης σιγουριάς;

Ναι κύριε υπουργέ της "Μεταναστευτικής Πολιτικής" (άραγε ποιάς μετανάστευσης; αυτής που μας φόρτωσαν οι "εταίροι" σας, ή αυτή η αιμορραγική των παιδιών μας που μεταναστεύουν;): είσαι ένας τυχαίος.
Ένας απολύτως τυχαίος.
Και είναι απολύτως αδιάφορο αν -κατά μερικούς- ο πρότερος βίος σου ήταν σοβαρός και έντιμος.
Αυτό ίσως να ίσχυε πριν αναλάβεις θέση ευθύνης ως υπουργός μιάς -οποιασδήποτε- κυβέρνησης,
..ώστε να αποδειχτεί πόσο ελεεινός ψεύτης και παπάρας είσαι.
Και αυτό ισχύει για όλους, ΟΛΟΥΣ, τους συναδέλφους σου υπουργούς αυτής της ελεεινής κυβέρνησης,
..καθώς και για όλους τους πολιτικούς απατεώνες που διατέλεσαν υπουργοί τα χρόνια των μνημονίων.

Είσαστε απολύτως ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες,
..και το μόνο που σας κρατάει είναι η προηγούμενη τριαντάχρονη προετοιμασία της κοινωνίας που έγινε απ΄το πολιτικά εγκληματικό ΠαΣοΚ,
..ώστε να ανέχεται και να θεωρεί φυσιολογικό το ψεύδος, την λαμογιά, την αρπαχτή.
Αν δεν είχε προηγηθεί η λαίλαπα του ΠαΣοΚ,
..η ράχη και η αξιοπρέπεια της κοινωνίας δεν θα άντεχε τέτοια μνημόνια με τέτοιους πολιτικούς.
Θα σας είχε πετάξει όλους στα γαλανά νερά του Αιγαίου,
..και θα είσασταν όλοι μιά κακή ανάμνηση.

Εσείς συνεχίστε.
Εμείς θα ψάξουμε να ξαναβρούμε την ορατότητά μας,
..μέσα στον βούρκο που μας έχετε παρασύρει.
Και τα δικά μας στερνά ας ελπίσουμε να τιμήσουν τα δικά μας τα πρώτα.
Όχι να τα ατιμάσουν,
..όπως τα δικά σας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....