Διυλιστήριο: 10/05/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Η Eurobank πούλησε 1,5 δισ. “κόκκινα” καταναλωτικά δάνεια για 45 εκατομμύρια!


Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Αθανάσιος Μπέλτσος

Εμείς αυτό το τραπεζικό μπορντέλο το ανακεφαλαιοποιήσαμε και το σώσαμε.Εμείς ο φτωχοποιημένος λαός των μνημονίων διασώσαμε την επιχείρηση της οικογένειας Λάτση, που καταχράστηκε τις καταθέσεις μας.Αυτοί αντί να δώσουν σε εμάς που μας εξαπάτησαν και που τους σώσαμε, την ευκαιρία για εξαγορά των δανείων με ευνοικούς όρους που με ευκολία προσφέρουν στα κοράκια (funs) να σώσουμε τους κόπους μιας ζωής γυρίζουν την πλάτη με την κυβερνητική αδράνεια και αδυναμία. Είναι ντροπή για την κυβερνητική πλειοψηφία να μην μπορεί να αντιταχθεί σε αυτή την εξόφθαλμη εγκληματική δραστηριότητα των τραπεζιτών.
Μην ακούσω δικαιολογίες του τύπου προαπαιτούμενο γιατί μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να το αποδεχτεί. Είναι έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και οι βουλευτές συνολικά που εγκληματικά σιωπούν.

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και υποκρύπτει ιδιωτικά συμφέροντα όπως συνήθως γίνετε που υπερβαίνουν το δίκαιο και το εθνικό συμφέρον.Υπερβαίνουν την λαική εντολή. Δεν θα μου έκανε καμιά απολύτως εντύπωση αν πίσω από την ανωνυμία- βιτρίνα των funs κρύβονται τραπεζίτες, γνωστοί επιχειρηματικοί κύκλοι και πολιτικά τζάκια.Έτσι δεν συνέβει και με τις εισπρακτικές?Αλλιώς αυτή η εμμονή σε μια πρωτοφανή αδικία δεν έχει λογική εξήγηση.

Κύριοι βουλευτές τα βέτο μπαίνουν για ζητήματα που καίνε τον πολίτη και δεν είναι μόνο για θέματα λαικής κατανάλωσης.Κύριοι που αυτοπροσδιορίζεστε πολιτικά στελέχη καλά τα πυροτεχνήματα και οι πιρουέτες για ιδεοληψίες μπουρδολογήματα και εξυπνακισμούς ,αλλά εδώ σας θέλω που καίει. Αν δεν είναι σκάνδαλο με 3% επί της αρχικής αξίας να ξεπουλούνται τα χρέη του κοσμάκη όταν δεν τους δίνετε την δυνατότητα να τα εξαγοράσουν με 10 και 15% θα ήθελα να ήξερα κύριε Τσακαλώτε τι είναι για εσάς σκάνδαλο.Προφανώς η κυβερνησιμότητα είναι που οδηγεί σε παραστρατήματα. Οδηγεί όμως και σε ανώμαλη προσγείωση.

Το άρθρο 

Η πρώτη πώληση “κόκκινων” δανείων σε ξένα funds είναι γεγονός. Την πραγματοποίηση η Eurobank η οποία πούλησε 1,5 δισ. ευρώ καταναλωτικά δάνεια στην τιμή του 3% του συνολικού οφειλόμενου ποσού και εισέπραξε συνεπώς 45 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, Eurobank Ergasias Α.Ε. (Eurobank) υπέγραψε συµφωνία µε την Intrum Justitia AB (Intrum) για την πώληση µη εξυπηρετούµενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού οφειλόµενου κεφαλαίου ύψους €1.5 δις από τα οποία περίπου €620 εκ. εµφανίζονται στον ισολογισµό της.

Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Η πώληση αποτελεί µέρος του πλάνου της Eurobank για τη µείωση των NPEs το 2017 και αναµένεται να ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριµήνου του 2017.

Το τίµηµα ανέρχεται περίπου σε 3% σε όρους συνολικού οφειλόµενου κεφαλαίου. Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηµατοοικονοµικού αποτελέσµατος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια. «H Eurobank τηρώντας τη δέσµευσή της έναντι των εποπτικών αρχών και των µετόχων της για την µείωση του χαρτοφυλακίου µη εξυπηρετούµενων δανείων της µέσω ενεργούς διαχείρισης συνήψε µια σηµαντική συµφωνία για την πώληση στην Intrum µη εξυπηρετούµενων καταναλωτικών δανείων, χωρίς εξασφαλίσεις.

Είµαστε πολύ ικανοποιηµένοι που ολοκληρώνουµε σήµερα αυτή τη συµφωνία µε τον µεγαλύτερο διαχειριστή απαιτήσεων στην Ευρώπη ο οποίος είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης που εφαρµόζει» δήλωσε ο διευθύνων σύµβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

«Αυτή η επένδυση είναι στρατηγικά σηµαντική καθώς καθιστά την Intrum έναν δυνατό συνεργάτη για τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες διαθέτουν σηµαντικά χαρτοφυλάκια µη εξυπηρετούµενων δανείων τα οποία πρέπει να διαχειρισθούν. Πιστεύουµε ότι η ελληνική οικονοµία όσον αφορά τη διαχείριση των πιστωτικών απαιτήσεων προσφέρει σηµαντικό πεδίο ανάπτυξης για την Intrum η οποία κατέχει ήδη ηγετική θέση στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Intrum, Mikael Ericson.

Πηγή www.newsit.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε προσωρινή αργία γιατρός, υποψήφιος της ΝΔ στα Γιάννενα, για παράνομες συνταγογραφήσεις



Στη μεγάλη και συνεχώς διογκούμενη λίστα της «γαλάζιας αριστείας», στην οποία περιλαμβάνονται υποθέσεις διαφθοράς, «τακτοποιήσεων» ημετέρων, πλαστοπροσωπίες, πλαστογραφίες, καταδίκες σε δικαστήρια, φαίνεται ότι προστίθεται ακόμα μία υπόθεση, με πιθανότατα μεγάλη ζημία για το ελληνικό δημόσιο. Ο λόγος για τις παράνομες συνταγογραφήσεις από τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ιωαννίνων και πολιτευτή της ΝΔ (στις εκλογές του 2012 έχασε την έδρα για μερικές εκατοντάδες ψήφους (140) ενώ ήταν ξανά υποψήφιος τον Γενάρη του 2015), Φίλιππο Σιάκα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Left.gr, εν λόγω γιατρός έχει τεθεί από τον διοικητή του νοσοκομείου σε αναστολή καθηκόντων για έναν μήνα και έχει παραπεμφθεί στο ανώτερο πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) το οποίο θα συνεδριάσει εντός του μήνα. Ο κ. Σιάκας, ο οποίος παρουσιάζεται από τοπικές ιστοσελίδες ως «ξεχωριστή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα» (βλέπε εδώ) και ως πιθανή επιλογή υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ για το δήμο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, φαίνεται ότι διέπρεψε στο γνωστό «σπορ» της συνταγογράφησης επιθεμάτων κατακλίσεων, με τη χρήση της ίδιας (πλαστής) φωτογραφίας, σε δεκάδες ασθενείς, οι οποίοι... δεν είχαν κατακλίσεις.

Πρόσφατα, με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, τέθηκαν σε αργία οι δύο γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) που διώκονται επίσης για παράνομες συνταγογραφήσεις, από τις οποίες φέρεται ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο, τουλάχιστον με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. «Χρησιμοποιήθηκαν πλαστές φωτογραφίες έλκους κατακλίσεων σε δεκάδες περιπτώσεις ασθενών που δεν είχαν κατακλίσεις, σε προφανή συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρίες, προκειμένου να συνταγογραφηθούν επιθέματα κατακλίσεων», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου. Ακριβώς την ίδια πρακτική φαίνεται πως χρησιμοποίησε και ο κ. Σιάκας.

Σε αργία ο χειρουργός από τη Λευκάδα

Και δεν είναι ο μόνος: Όπως ανέφερε στο Left.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδας, Βησσαρίωνας Μίχας, με απόφαση του υπουργείου Υγείας τέθηκε σε αργία για 1 χρόνο και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη ένας ακόμα γιατρός που «έγραφε» συνταγές επιθεμάτων χρησιμοποιώντας την ίδια φωτογραφία και βεβαίωνε παθήσεις από διαβήτη σε δεκάδες ασθενείς.

Πρόκειται για τον χειρουργό Θανάση Καραγιάννη που υπηρετεί στο νοσοκομείο Λευκάδας απ' το 2002. Οι παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί από κλιμάκια του ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ). «Κατηγορείται και ο συγκεκριμένος χειρουργός , όπως και άλλοι σε άλλα νοσοκομεία, ότι χρησιμοποιούσαν την ίδια φωτογραφία έλκους σε διαφορετικούς ασθενείς στις συνταγογραφήσεις και βεβαίωναν παθήσεις που δεν είχαν οι ασθενείς», επαναλαμβάνει ο κ. Μίχας, ο οποίος είχε θέσει σε αναστολή καθηκόντων τον συγκεκριμένο χειρουργό πριν λίγες ημέρες (εδώ η απόφαση).

«Η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ύψιστη προτεραιότητα τόσο δική μου όσο και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας», σημειώνει στο Left.gr ο κ. Μίχας προσθέτοντας: «Εμείς έχουμε στόχο να καθαρίσουμε την ήρα από το στάρι. Υπάρχουν πάρα πολλοί έντιμοι γιατροί που δίνουν τη μάχη καθημερινά, υπάρχουν όμως, δυστυχώς, και μερικοί που χρησιμοποιούν με άνομο τρόπο τη θέση που κατέχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Αυτό πρέπει να τελειώσει!».

Πηγή www.alfavita.gr 

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόστιμα 18.800.000 € στο καρτέλ καλλυντικών



Νέο ισχυρό χτύπημα στο καρτέλ που, σύμφωνα με καταγγελίες, είχε δημιουργηθεί στην αγορά των καλλυντικών κατάφερε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού, επιβάλλοντας πρόστιμα συνολικού ύψους 18.800.000 ευρώ σε έξι μεγάλες εταιρίες χονδρικής πώλησης καλλυντικών.

Την υπόθεση είχε αναδείξει η «δημοκρατία» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στις 3 Φεβρουαρίου και μία ημέρα αργότερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε επιβάλει πρόστιμο 1.050.000 ευρώ σε εταιρίες συμφερόντων της Hondos Center.

Στην έρευνά της η ανεξάρτητη αρχή διερεύνησε τις εμπορικές πρακτικές των μεγαλύτερων εταιριών καλλυντικών, που έχουν τζίρο περί τα 900.000.000 ευρώ. Μετά την έρευνα κατέληξε στη χθεσινή απόφαση, που επιβάλλει πρόστιμα συνολικού ύψους 18.838.934,16 ευρώ σε έξι εταιρίες χονδρεμπόρων καλλυντικών υψηλής ποιότητας και τιμής, στις οποίες καταλογίζει ότι «συμμετείχαν σε απαγορευμένη οριζόντια σύμπραξη για τον καθορισμό εκπτώσεων, με αποτέλεσμα τον έμμεσο καθορισμό εύρους τιμών λιανικής».

Αναλυτικά, η επιτροπή επέβαλε πρόστιμα στους: 1) Estee Lauder Hellas Α.Ε. 2) Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ 3) L’Oreal Produits de Luxe Hellas Α.Ε. 4) Parfums Christian Dior Hellas ΑΕΒΕ 5) Notos Com Συμμετοχές 6) Γερολυμάτος Cosmetics Με χθεσινή ανακοίνωσή της η εταιρία Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ (που διατηρεί και έμμεση συμμετοχή 49% στην Estee Lauder Hellas) αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι «το δικαίωμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού να επιβάλει πρόστιμο έχει υποπέσει στη νόμιμη παραγραφή» και χαρακτηρίζει «αυθαίρετη και εκτός πραγματικότητος» τη βάση υπολογισμού του προστίμου. Προαναγγέλλει δε ότι θα προσφύγει στο Εφετείο Αθηνών.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιες χώρες εντός της Ε.Ε. θέλουν να αποσχιστούν από τα κράτη που αποτελούν επαρχίες τους


Ανάμεσα τους και η Βόρεια Ήπειρος στην Αλβανία 

Η αποσχιστική τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με τις ισπανικές Αρχές, ωστόσο πολλές άλλες περιοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση προβάλλουν, σε διαφορετικές διαβαθμίσεις, αυτονομιστικές διεκδικήσεις.

Κορσική

Η Κορσική είναι η μοναδική γαλλική κοινότητα εκτός των υπερπόντιων κτήσεων και εδαφών, που απολαμβάνει ειδικού καθεστώτος.

Επειτα από δεκαετίες ένοπλης δράσης, το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης της Κορσικής (FLNC) ανακοίνωσε το 2014 ότι καταθέτει τα όπλα.

Χάρη σε μία συμμαχία αυτονομιστών-μετριοπαθών, οι εθνικιστές έχουν την πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο από το 2015.

Τον Ιούνιο, η Κορσική εξέλεξε τρεις εθνικιστές βουλευτές στην γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Το κοινοβούλιο της Κορσικής έχει ζητήσει σειρά μεταρρυθμίσεων, όπως η αναγνώριση της κορσικανικής ως επίσημης γλώσσας μαζί με τη γαλλική και η θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος.

Ωστόσο, μόνον η μετατροπή της από την 1η Ιανουαρίου 2018 σε ενιαία εδαφική κοινότητα που θα διαθέτει τοπικό κοινοβούλιο και εκτελεστικό συμβούλιο έγινε δεκτή από το Παρίσι.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, το κοινοβούλιο της Κορσικής αναγνώρισε την «αναμφισβήτητη νομιμότητα της κυβέρνησης της Καταλονίας».

Σκωτία

Ημιαυτόνομη περιοχή του «Ηνωμένου Βασιλείου Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας» από το 1998, η Σκωτία είπε «όχι» στην ανεξαρτησία με 55% των ψήφων κατά το δημοψήφισμα του 2014.

Όμως το Brexit έφερε και πάλι στο προσκήνιο το πρόγραμμα των εθνικιστών.

Οι βαριές απώλειες που κατέγραψε το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) -σοσιαλπατριωτικό κόμμα- στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου ανάγκασαν ωστόσο την τοπική πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον να αναβάλει την απόφαση για την εκ νέου διενέργεια δημοψηφίσματος, το οποίο σχεδιάζε για το φθινόπωρο 2018.

Μετά το δημοψήφισμα στην Καταλονία, η Νίκολα Στέρτζον κάλεσε την Ισπανία «να αλλάξει προσανατολισμό» και καταδίκασε την επέμβαση της ισπανικής Αστυνομίας.
Φλάνδρα

Η Φλάνδρα, ολλανδόφωνη περιοχή του βορείου Βελγίου, έχει αναλάβει κατά τις τελευταίες δεκαετίες σειρά εξουσιών και κυριαρχεί στην πολιτική και οικονομική σκηνή.

Η Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (N-VA) ενσάρκωση του φλαμανδικού εθνικισμού, ενίσχυσε τη θέση της ως πρώτο κόμμα της χώρας κατά τις βουλευτικές εκλογές το 2014 και έγινε κύριος εταίρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του γαλλόφωνου Βαλόνου Σαρλ Μισέλ.

Υποστηρικτής της ίδρυσης μίας φλαμανδικής δημοκρατίας, η N-VA θα επανεκκινήσει την πορεία προς την αυτονομία το 2019.

Ο Γκεερτ Μπουρζουά, αυτονομιστής πρόεδρος της Φλάνδρας, ζήτησε την Κυριακή από τη Μαδρίτη να σταματήσει τη βία και να προσέλθει σε διάλογο με «τους νόμιμους ηγέτες ενός ειρηνικού λαού».
Νήσοι Φερόες

Οι Νήσοι Φερόες, στο αρχιπέλαγος της Δανίας στον Βόρειο Ατλαντικό, θα οργανώσουν τον Απρίλιο 2018 δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα που θα τους δίνει δικαίωμα αυτοδιάθεσης.

Οι Φερόες απέκτησαν καθεστώς αυτονομίας το 1948, ενώ διαθέτουν κοινοβούλιο και χωρικά ύδατα. Ομως η εξωτερική και η αμυντική πολιτική αποτελούν αρμοδιότητα της Δανίας.
Χώρα των Βάσκων

Η αυτονομιστική ένταση αμβλύνθηκε στη Χώρα των Βάσκων, που μοιράζεται ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία, από τότε που το κίνημα Batasuna, πολιτική πτέρυγα της αποσχιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ETA, ανακοίνωσε την διάλυσή του τον Ιανουάριο 2013.

Η αυτονομιστική οργάνωση, που θεωρείται υπεύθυνη για τον θάνατο 829 ανθρώπων κατά τη διάρκεια ένοπλης βίας 40 ετών, είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο 2011 τον τερματισμό της ένοπλης δράσης.

Όμως το αυτονομιστικό κίνημα δεν έχει εκλείψει. Η αριστερή, αυτονομιστική συμμαχία EH Bildu είναι η δεύτερη σε μέγεθος τοπική πολιτική δύναμη.

Η Χώρα των Βάσκων απολαμβάνει προνομιακού φορολογικού καθεστώτος, ανάλογο αυτού που διεκδικούν οι Καταλανοί.

Την Κυριακή, 40.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μπιλμπάο σε υποστήριξη του καταλανικού δημοψηφίσματος.

Ο τοπικός πρόεδρος Ινίγκο Ουρκουλού (εθνικιστής και συντηρητικός) ζήτησε στις 24 Σεπτεμβρίου την αναγνώριση του καταλανικού και του βασκικού έθνους.
Νέα Καληδονία

Η Νέα Καληδονία, στο γαλλικό αρχιπέλαγος του νότιου Ειρηνικού, θα οργανώσει το αργότερο τον Νοέμβριο 2018 δημοψήφισμα για αυτοδιάθεση, 20 χρόνια μετά τις συμφωνίες της Νουμεά, οι οποίες έθεσαν σε εφαρμογή μία διαδικασία σταδιακής αποαποικιοποίησης.

Δεδομένου του εκλογικού χάρτη, νικητές της ψηφοφορίας αναμένεται να είναι οι αντι-αυτονομιστές.
Λομβαρδία-Βένετο

Δημοψήφισμα για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου βαθμού αυτονομίας για τις ιταλικές περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου.

Όμως η ψηφοφορία δεν είναι αντίστοιχη με το καταλανικό δημοψήφισμα.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας Ρομπέρτο Μαρόνι, μέλος της Λέγκας του Βορρά, τόνισε ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί «στο πλαίσιο που τίθεται από την εθνική ενότητα» και ότι δεν τίθεται θέμα ανεξαρτησίας.

Η εθνικιστική δεξιά Λέγκα του Βορρά, η οποία αρχικά προέβαλλε ως διεκδίκηση την ανεξαρτησία της «Παδανίας», έχει πλέον επικεντρωθεί σε μία ρητορική κατά του ευρώ και των μεταναστών.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το έγγραφο που "καίει" τον Γιάννη Κουρτάκη


Όταν προ μηνών ο φερόμενος ως εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης κατέθετε ενόρκως στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την χρηματοδότησή τους και τη λειτουργία τους στα πλαίσια επίσημης έρευνας του κοινοβουλίου για τα τεκταινόμενα στον Τύπο είχε δηλώσει πως ποτέ δεν χρηματοδοτήθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την ανάπτυξη των ΜΜΕ που διαθέτει, δηλαδή της εφημερίδας, του site και του ραδιοφωνικού σταθμού.

Λίγο καιρό αργότερα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και αποδεικνύεται με το έγγραφο που ακολουθεί πως στις 3 Φεβρουαρίου του 2016 συνήψε συμφωνία παροχής δανείου ύψους 800.000 ευρώ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το πρόβλημα ωστόσο που προκύπτει είναι εάν και κατά πόσον αυτή η συμφωνία δανειοδότησης επισημοποιήθηκε με την κατάθεσή της στις αρμόδιες εφοριακές αρχές ώστε να φορολογηθεί και να καταβληθεί το τίμημα που ανέρχεται στο 3,6% του συνολικού ποσού, δηλαδή σε 28.000 ευρώ και κάτι ψιλά.

Αν δεν έχει κατατεθεί και η συμφωνία παροχής δανείου δεν φέρει τις απαιτούμενες επίσημες υπογραφές των αρμοδίων Αρχών τότε συμβαίνουν τα εξής περίεργα: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα κατηγορηθεί για διακίνηση μαύρου χρήματος ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτά αν η μεταξύ τους συνδιαλλαγή δεν έχει νομιμοποιηθεί. Παράλληλα, ο Γιάννης Κουρτάκης θα κατηγορηθεί για ψευδορκία γιατί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων είπε ψέμματα και ισχυρίστηκε ότι ποτέ του δεν έχει λάβει χρήματα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μέχρι στιγμής που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει ένδειξη πως η συμφωνία μεταξύ Μαρινάκη-Κουρτάκη έχει κατατεθεί στην εφορία και άρα φορολογηθεί. Είναι προφανές ότι ο Γιάννης Κουρτάκης θα πρέπει να προσκομίσει όλες τις απαιτούμενες αποδείξεις ώστε να τεκμηριώσει το νόμιμον της συνδιαλλαγής.

Αν ωστόσο έχουν γίνει όλα τα παραπάνω τότε και πάλι ο Γιάννης Κουρτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις καθώς την ώρα που ελάμβανε ένα δάνειο ύψους 800.000 ευρώ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να «στήσει» και να λειτουργήσει τα ΜΜΕ που διαθέτει, έλεγε ψέμματα στη Βουλή. Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση ψευδορκίας.

Το έγγραφο που είναι η πρώτη σελίδα της συμφωνίας παροχής δανείου Μαρινάκη προς Κουρτάκη δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα epikairo.com. Από αυτή την ιστοσελίδα έλαβε την πληροφορία το zougla.gr.

Είναι προφανές πως μετά από την δημοσίευση του εγγράφου στο epikairo.com αλλά και από τα ερωτήματα που κατατέθηκαν παραπάνω ο Γιάννης Κουρτάκης οφείλει να απαντήσει γρήγορα στα εξής:

α) Πότε ολοκληρώθηκε η συμφωνία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη;
β) Πότε υποβλήθηκε η συμφωνία στην αρμόδια εφορία για τα περαιτέρω;
γ) Πότε έγινε η εκταμίευση του δανείου;

Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διάλογος που είχε ο Γιάννης Κουρτάκης με τα μέλη της επιτροπής της Βουλής που διενεργούσαν την έρευνα για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε λεπτομέρειες από τους διαλόγους στην αρμόδια επιτροπή της ελληνικής Βουλής μεταξύ του Γιάννη Κουρτάκη και των βουλευτών...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 1

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ): Κατ’ αρχήν, θέλω να μας διευκρινίσετε την ιστορία αυτού του Ομίλου σας. Ξεκίνησε, όπως είπατε, το 2008, ως ιστοσελίδα. Αυτό ξεκίνησε ως προσωπική σας εταιρεία ή ως νομικό πρόσωπο;

Ι. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Ξεκίνησε ως νομικό πρόσωπο.

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Αυτό χρηματοδοτήθηκε από κάποια τράπεζα τότε για να ξεκινήσετε το 2008;

Ι. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Από καμία.

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Άρα, όλα τα κεφάλαια για να ξεκινήσει ο Όμιλος «Παραπολιτικά» είναι από δικά σας κεφάλαια.

Ι. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Ακριβώς.

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Για αυτά τα κεφάλαια τα οποία χρησιμοποιήσατε εσείς για να ξεκινήσει η ιστοσελίδα καταθέτετε δήλωση «πόθεν έσχες» στις αρμόδιες αρχές; Ι. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Μάλιστα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 2

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Η δημιουργία της εφημερίδας απαίτησε τραπεζικό δανεισμό ή έγινε εξ ολοκλήρου με ιδία κεφάλαια;

Ι. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Δεν απαίτησε τραπεζικό δανεισμό. Σας είπα προηγουμένως ότι πήρα μία προκαταβολή από το πρακτορείο διανομής «Άργος» ύψους 300.000 ευρώ αρχικώς και μέσα σε τέσσερις εβδομάδες εξαιτίας των θετικών κυκλοφοριακών αποτελεσμάτων που ξεπερνούσαν κάθε προσδοκία – και δικιά μου – από 12.000 που είχαμε υπολογίσει την κυκλοφορία το πρώτο τεύχος όπως σας είπα πούλησε 33.000 έφτασε μέχρι 48.000, μου έδωσε επιπλέον 300.000 ευρώ το πρακτορείο διανομής τύπου και κατά συνέπεια τα δικά μου χρήματα συν τα 600.000 από το πρακτορείο διανομής δημιούργησαν ουσιαστικά μια επάρκεια κεφαλαίων για τη λειτουργία της εφημερίδας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 3

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Βάλατε και δικά σας κεφάλαια για την εφημερίδα;

Ι. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Μάλιστα.

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Τα οποία επίσης περιλαμβάνονται στη δήλωση «πόθεν έσχες»;

Ι. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Τα οποία περιλαμβάνονται σε όλες τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που καταθέτω.

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Θυμάστε πόσο χρηματοδοτήσατε εσείς την εφημερίδα;

Ι. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Το συνολικό ποσό που έχω δώσει στην εταιρεία ανέρχεται περίπου στο 1.400.000 ευρώ.

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Τα οποία είναι από προσωπική περιουσία και από δουλειά 18 ετών, που είπατε πριν;

Ι. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Ακριβώς. Όταν εξέδωσα την εφημερίδα εργαζόμουν σε επτά μέσα ενημέρωσης.

Τι είπε ο Κουρτάκης για τον Μαρινάκη

Σχετικά με το εάν ή όχι ο Γιάννης Κουρτάκης είχε εξαρτήσεις και σχέσεις χρηματοδότησης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αξίζει κανείς να ρίξει μια ματιά στο φύλλο της εφημερίδας «Δημοκρατία» της 8ης Σεπτεμβρίου του 2016. Κάτω από τον μεσότιτλο «Yποκρισία» διαβάζουμε:

«Ουδείς από τους βουλευτές - εξεταστές, ζώντας μάλλον σε άλλη χώρα, είχε ακούσει τίποτε για τις σχέσεις και τις εξαρτήσεις του από τον Β. Μαρινάκη. Και σε μια ερώτηση που έγινε για την τιμή των όπλων και των προσχημάτων, δόθηκε η αστεία απάντηση ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού «είναι φίλος μου», οπότε λύθηκαν όλες οι απορίες και δεν χρειάστηκε κανείς να επανέλθει».

Με λίγα λόγια ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας απλός φίλος, για αυτό άλλωστε και ο Γιάννης Κουρτάκης τον συντρόφευε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Για λόγους φιλίας και μόνο... Πώς εξηγούνται λοιπόν τα 800.000 ευρώ, το δάνειο και το έγγραφο της συμφωνίας μεταξύ τους. Για λόγους φιλίας και πάλι;

Και κάτι ακόμη...

Εργάζεται ή όχι στις εκδοτικές επιχειρήσεις Κουρτάκη υπάλληλος συγκεκριμένης τράπεζας;
Η τράπεζα το γνωρίζει; Γνωρίζει επίσης το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα αν ο υπάλληλός της διαρρέει στοιχεία για λογαριασμούς τρίτων προσώπων προς τον Γιάννη Κουρτάκη;

Περιμένουμε και από εκεί μία απάντηση...

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεμπλοκάρει η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στον Σκαραμαγκά

Το Διεθνές Δικαστήριο δίνει λύση στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Iκανοποιημένοι δηλώνουν κυβερνητικοί παράγοντες από την απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς εκτιμάται ότι η απόφαση θα επιταχύνει τα σχέδια της κυβέρνησης για την τύχη των ναυπηγείων, την υπαγωγή τους σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και την πώληση τους σε κομμάτια, αλλά και την επανενεργοποίηση της ναυπηγικής γραμμής πολεμικών πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση δεν δικαιώνει το σημερινό ιδιοκτήτη Ισκαντάρ Σάφα και την εταιρεία Privinvest, ιδιοκτήτρια των ναυπηγείων, που είχαν καταφύγει στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο αξιώνοντας αποζημίωση άνω του 1 δισ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για αθέτηση των όρων της μεταξύ τους συμφωνίας.

Η απόφαση των 500 σελίδων του διαιτητικού δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) επιβάλλει βεβαίως στην ελληνική πλευρά την πληρωμή αποζημίωσης 180 εκατ. ευρώ προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Σύμφωνα ωστόσο με κυβερνητικούς παράγοντες, ικανοποιεί την ελληνική πλευρά, καθώς με την έκδοσή της ξεμπλοκάρουν όλες οι διαδικασίες που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το μέλλον του Σκαραμαγκά.

Παράλληλα με δεδομένο ότι το ελληνικό Δημόσιο απαιτεί από την ιδιοκτήτρια των Ελληνικών Ναυπηγείων την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων (περίπου τα 600 εκατ. ευρώ) οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί παράνομες από την Ε.Ε., αναμένεται να προταθεί στην άλλη πλευρά συμψηφισμός του επιδικασθέντος ποσού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομίας, η κυβέρνηση προκρίνει ως λύση την υπαγωγή των ναυπηγείων σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, και την πώλησή τους σε κομμάτια, διαχωρίζοντας το εμπορικό από το στρατιωτικό σκέλος της λειτουργίας τους.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....