Διυλιστήριο: 06/14/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Β.Λεβέντης: Η Ελλάδα δεν δικαιούται ελάφρυνση του χρέους της«Ζητώντας τώρα ρύθμιση χρέους, δίνουμε την εντύπωση ότι ζητάμε αυτό που δεν δικαιούμαστε ακόμη, και στρέφεται έτσι εναντίον μας όχι μόνο το γερμανικό κοινό, αλλά και το κοινό των υπολοίπων κρατών της Ευρωζώνης. Αυτό το λάθος το έκανε και ο Σαμαράς, το ίδιο λάθος κάνει τώρα και ο Τσίπρας και η ΝΔ δεν τολμάει να το τονίσει, γιατί το κίνητρο της, ήταν πάντα η ψηφοθηρία», υπογραμμίζει η Ένωση Κεντρώων, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη διαπραγμάτευση.

Η Ένωση Κεντρώων θεωρεί πως «η Ελλάδα κάνει κακό στον εαυτό της, ικετεύοντας για πρόωρη ρύθμιση χρέους και ότι το συμφέρον της είναι «εμείς μεν μεταρρυθμίσεις, η δε Ευρωπαίοι επενδύσεις». Μεταρρυθμίσεις εμείς, επενδύσεις εκείνοι. Κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τη χώρα μας και ακούγεται ευχάριστα στο Βερολίνο».

Επίσης, στηλιτεύει την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «διαφημίζει κάθε δήλωση συμπάθειας προς την Ελλάδα που γίνεται από τους Ευρωπαίους και την εκλαμβάνει ως στήριξη της Ελλάδας και πίεση προς τη Γερμανία».

Εν τέλει, η Ένωση Κεντρώων επαναλαμβάνει ότι «με βάση τη συμφωνία, το θέμα του χρέους θα εξεταστεί στο τέλος του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) και αν αυτό κριθεί απαραίτητο» ενώ αναφέρεται και στους απαισιόδοξους «που φοβούνται ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα είναι ικανή να βγει στις αγορές, αλλά θα χρειαστεί και περαιτέρω μνημόνια και στήριξη και γι’ αυτό θεωρούν πρόωρη κάθε συζήτηση για το χρέος».

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το όνειρο του Αλέκου Γουλανδρή υλοποιείται: Το "Αβέρωφ" αστράφτει ξανά!Το όραμα του Ανδριώτη ευεργέτη Αλέκου Γουλανδρή - που «έφυγε» πριν από λίγο καιρό -, να ξαναγίνει ο «Αβέρωφ» ένα αστραφτερό πολεμικό πλοίο-μουσείο και να βγει και πάλι στο Αιγαίο, αρχίζει να υλοποιείται…

Οι εργασίες συντήρησης του θρυλικού θωρηκτού συνεχίζονται, ενώ οι ναυπηγοί επεξεργάζονται ήδη ένα σχέδιο, προκειμένου να αποκτήσει μικρές και σύγχρονες μηχανές, που θα του δώσουν αυτονομία πλεύσης. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο!

Από τον Απρίλιο το πλοίο περνά από εργασίες βαριάς συντήρησης προκειμένου να συνεχίσει να επιπλέει και για τις επόμενες δεκαετίες. Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά οι εργαζόμενοι πραγματικά έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, συγκινημένοι από την ιστορικότητα και τον συμβολισμό που έχει αυτό το πλοίο. «Είναι τιμή μας να δουλέψουμε για αυτό το καράβι», «Αυτό το καράβι είναι η Ελλάδα», «Είναι σαν τον Παρθενώνα» λένε.Το σύνολο σχεδόν των χρημάτων που απαιτούνται για την συντήρηση και την αποκατάσταση των «πληγών» του χρόνου στο γερασμένο σκαρί, ανέλαβε ο Αλέκος Γουλανδρής αθόρυβα όπως και σε τόσες άλλες αγαθοεργίες που έκανε στο παρελθόν.


Μόλις το θωρηκτό είναι έτοιμο θα καταπλεύσει και πάλι στο Φάληρο και θα αναμένει την ολοκλήρωση των ναυπηγικών μελετών, προκειμένου να υψώσει στο κατάρτι την τεράστια σημαία του για να ξεκινήσει τις δοκιμές εν πλω.

Δέκα χρόνια μετά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διέθετε μια ελάχιστη δύναμη απαρχαιωμένων τορπιλοβόλων και τριών γαλλικών θωρηκτών που είχαν κατασκευασθεί το 1889. Η επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία αξιόμαχου στόλου είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του στόλου - στα τέλη του 1908 - με τέσσερα καινούρια αγγλικά και τέσσερα γερμανικά αντιτορπιλικά. Σε αυτά επρόκειτο να προστεθεί το Θωρακισμένο-Καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», η Δόξα του Πολεμικού Ναυτικού.Για την ανανέωση του Στόλου η τότε κυβέρνηση Μαυρομιχάλη είχε απευθυνθεί στα Ναυπηγεία Ορλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας, όπου εκείνη ακριβώς την εποχή κατασκευαζόταν ένα θωρακισμένο– καταδρομικό το οποίο είχε παραγγελθεί και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί από το Ιταλικό Ναυτικό. Όμως, η ακύρωση της παραγγελίας από τη μεριά των Ιταλών και η άμεση προκαταβολή του 1/3 της συνολικής αξίας του πλοίου επέτρεψαν την απόκτηση του θωρηκτού από την Ελλάδα.


Το ποσόν της προκαταβολής προήλθε από τη διαθήκη του Γεωργίου Αβέρωφ και ανήρχετο σε 8.000.000 εκατομμύρια χρυσές δραχμές. Ήταν το 20% της συνολικής κληρονομιάς του Γεωργίου Αβέρωφ, που παραχώρησε με τη διαθήκη του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου το 1899 (χρονολογία δημοσίευσης της διαθήκης). Η διαθήκη όριζε ότι το 1/5 της περιουσίας του (20 μερίδια) παραχωρείται για τη ναυπήγηση ισχυρού καταδρομικού πλοίου που θα φέρει το όνομα του και διασκευασμένο κατά τέτοιον τρόπο ώστε να χρησιμεύει ως Εκπαιδευτικό πλοίο Σχολής Ναυτικών Δοκίμων προς την πρακτική και θεωρητική τελειοποίηση αυτών.

Το υπόλοιπο ποσό των 15.650.000 χρυσών δραχμών καλύφθηκε από το Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.). Η κυβέρνηση δαπάνησε 23.650.000 δρχ. για την απόκτηση του. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι Τούρκοι είχαν ενδιαφερθεί για την αγορά του πλοίου!

Το 10.200 τόνων θωρακισμένο εύδρομο (όπως ακριβέστερα περιγράφεται) είχε ιταλικές μηχανές 19.000 ίππων, 22 γαλλικούς λέβητες, γερμανικές γεννήτριες και αγγλικά πυροβόλα 190 και 234 χιλιοστών τύπου ARMSTRONG. Η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυσσε το Θωρηκτό ήταν 23 κόμβοι.
Το «Γ. Αβέρωφ» καθελκύστηκε στις 12 Μαρτίου (27 Φεβρουαρίου με το παλαιό ημερολόγιο) 1910 και την 1 Σεπτεμβρίου 1911 κατέπλευσε στο Φάληρο, όπου έγινε δεκτό από τους Έλληνες με ενθουσιασμό.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Κοτζιάς για τις επαναπροωθήσεις: Γιατί με ρωτάτε για πράγματα που έχω διαψεύσει;


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Τώρα που πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα των 25 χρόνων της ονομασίας των Σκοπίων, που υπάρχει το πρόβλημα με την Κύπρο και είναι γενικά αποδεκτό ότι αν δεν υπήρχε ο Κοτζιάς θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τις κινήσεις Αναστασιάδη, που έχουμε δίπλα τους παλαβούς Ράμα - Ερντογάν, έρχεται μια αρμάδα βουλευτών από το ίδιο του το κόμμα, να τον κατακρίνει .... γιατί άραγε ; Από την μία οι εθνομηδενιστές και από την άλλη οι γερμανοτσολιάδες ...''

«Καρφιά» του ΥΠΕΞ σε βουλευτές της Κουμουνδούρου για ενδεχόμενες μικροπολιτικές επιδιώξεις - «Το υπουργείο Εξωτερικών είναι αναρμόδιο για θέματα που περιγράφονται στην ερώτησή σας», αναφέρει ο ίδιος

Την υπόγεια κόντρα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζια με συγκεκριμένη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στην επιφάνεια αιχμηρή έγγραφη απάντηση του πρώτου σε ερώτημα 25 βουλευτών της Κουμουνδουρου που έσπευσαν να υιοθετήσουν καταγγελίες περί άτυπων επαναπροωθήσεων Τούρκων πολιτών από το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος φέρονται δυσαρεστημένοι και από τους χειρισμούς του υπουργού για το Κυπριακό.

«Λέγεται ότι πιθανόν, ο ίδιος το αποκλείω, να υπάρχουν βουλευτές που θεωρούν τις προσβλητικές ερωτήσεις προς υπουργούς που δεν είναι μέλη του κόμματος, στο οποίο οι ίδιοι ανήκουν, ως καλή άσκηση δημόσιας πολιτικής. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, αμαυρώνεται η διεθνής εικόνα του υπουργείου Εξωτερικών και της θέσης που έχει σε σειρά διαπραγματεύσεων. Ελπίζω σε αυτό να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ Κοτζιάς «καρφώνοντας» ευθέως ενδεχόμενες μικροπολιτικές επιδιώξεις από τους ερωτώντες βουλευτές.

Από τα βέλη του δεν ξεφεύγουν ούτε οι πρώην αναπληρωτές υπουργοί εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και Σία Αναγνωστόπουλου που τους καταλογίζει άγνοια.

«Η ελληνική πολιτεία είναι κράτος δικαίου, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν κάνει παράνομες επαναπροωθήσεις. Σε κάθε περίπτωση τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να εξετάσουν τις καταγγελίες» συνεχίζει ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας πως «το υπουργείο Εξωτερικών είναι αναρμόδιο, το ίδιο ισχύει και για εμένα ως υπουργό Εξωτερικών. Το υπουργείο Εξωτερικών ασχολείται με τα θέματα μετανάστευσης επικουρικά και μόνο ως προς την παροχή βίζας και τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης. Και οι δύο αρμοδιότητες υπάγονται στη διεύθυνση Γ4 και ουδέν κοινό έχουν με την προστασία συνόρων ή τις παράνομες ή μη διακινήσεις ανθρώπων. Εξάλλου ως καλά γνωρίζουν ορισμένοι εκ των ερωτώντων ακόμα κι αυτές οι αρμοδιότητες υπάγονται απευθείας στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κι όχι σε μένα».

Δείτε παρακάτω την αιχμηρή απάντηση του ΥΠΕΞ
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λέσβος: Επιδότηση ενοικίου για τους σεισμόπληκτους ανακοίνωσε ο ΣπίρτζηςΕκατόν πενήντα σπίτια, από τα συνολικά 254 που ελέχθησαν την Τρίτη, έχουν κριθεί ακατοίκητα στη Βρίσα και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό στην Λέσβο ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη Τύπου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ όπως είπε ο υπουργός δόθηκε προτεραιότητα στα 14 σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα από τα οποία τα 12 κρίθηκαν κατάλληλα ενώ για τα άλλα δυο αναμένονται τα αποτελέσματα αργά απόψε.

Στους ελέγχους συμμετέχουν 100 μηχανικοί του υπουργείου και άλλων υπηρεσιών.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοσθεί και στη Λέσβο το σύστημα της επιδότησης ενοικίου όπως έγινε και στο σεισμό της Κεφαλονιάς, δεν θα στηθούν δηλαδή καταυλισμοί.

Στους σεισμόπληκτους της Λέσβου θα εφαρμοσθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αρωγής από το νόμο όπως επίσης θα υπάρξουν διευκολύνσεις στην πληρωμή του ΕΦΚΑ και του ΦΠΑ . Ήδη έχουν γίνει σχετικές εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε , που αντιμετωπίζονται θετικά . Το σύνολο των μέτρων θα ανακοινωθεί στη Αθήνα όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα υπογράμμισε ο κ.Σπίρτζης .

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....