Διυλιστήριο: 02/10/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Εμείς εδώ στον Ωρωπό αρχίσαμε.

Συμπολίτες Ελληνες, εμείς εδώ στον Ωρωπό αρχίσαμε.

Περιμένουμε και τις άλλες πόλεις, δήμους και νομούς τώρα.
Η καταστροφή δεν είναι η συνταγή αλλά δυστυχώς είναι η έσχατη λύση και υπάρχουν άνθρωποι και συμπολίτες μας που έχουν φτάσει σε αυτό το έσχατο σημείο και για αυτό και ενεργούν έτσι.


Αν αρχισουν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ οι κινητοποιήσεις χωρίς καταστροφές, αν μπορούμε να ελέγξουμε όσους έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο οργής, τότε μπορεί σύντομα να δούμε εξελίξεις που θα ανατρέψουν την απαράδεκτη κατάσταση κλοπής μας μέσω διοδίων προς ιδιώτες.

Κανένας δεν θέλει πλήρη κατάργηση των διοδίων. Θέλόυμε να πληρώνουμε λογικά διόδια που θα τα πληρώνουμε σε ένα ΣΩΣΤΟ και ΥΠΕΥΘΥΝΟ Κράτος που θα συντηρεί τους δρόμους που ανήκουν σε εμάς τους Πολίτες και να επεκτείνει με το οικονομικότερο κόστος (χωρίς "κλεψιές" και διαφθορά) το οδικό δίκτυο. ΤΕΡΜΑ οι "κουμπάροι", "καναλάρχες", "μεγαλοεργολάβοι" , ξένες πολυεθνικές εταιρίες με την καλυμένη συμμετοχή και Ελλήνων πολιτικών μέσω "συμμετοχών".

Οι δρόμοι ανήκουν στο Κράτος και όσοι τους παραχώρησαν θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης αφού ήδη ο Ελληνικός Λαός τους έχει καταδικάσει.

Ο Ωρωπός άρχισε, ελάτε μαζί μας ΟΛΟΙ σε ΟΛΗ την Ελλάδα. Απαιτήστε και οι δρόμοι στην δική σας περιοχή να ανήκουν και πάλι σε όλους μας και όχι στις εταιρείες των χρηματοδοτών των διεφθαρμένων πολιτικών, δικαστικών και αστυνομικών.


Pantelis Giamarellosgreek1
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με φωτογραφικό διαγωνισμό οι ψηφιακές συχνότητες σε καναλάρχες

Η κοινοπραξία των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών DIGEA παραλαμβάνει τις πανελλαδικές, περιφερειακές και ενδεχομένως και τις δημόσιες συχνότητες, με δικαίωμα να ελέγχει και το περιεχόμενο του προγράμματος

Με ευτελές τίμημα, μέσω ενός φωτογραφικού διαγωνισμού, καναλάρχες βάζουν στο «χέρι» όχι μόνο τη διαχείριση των ψηφιακών συχνοτήτων, που περιλαμβάνει τις πανελλαδικές, περιφερειακές και ενδεχομένως και τις δημόσιες συχνότητες, αλλά και το περιεχόμενο του προγράμματος οποιουδήποτε καναλιού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στις 30 Ιανουαρίου, μόνο η εταιρία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.

Πρόκειται για σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων, καθώς υπάρχουν ευθύνες για το πώς κατέληξε ένας τέτοιος διαγωνισμός, από τον οποίο θα μπορούσε να εισπράξει πολλά χρήματα το κράτος, σε έναν μόνο ενδιαφερόμενο που προσέφερε μια τιμή «αστεία», όπως χαρακτηρίζεται, για την υπηρεσία την οποία αναλαμβάνει.

Ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ανοιχτής ΕΡΤ, εξήγησε τις πλευρές του σκανδαλώδους μονοπωλίου –όπως τονίζει το radiofono.gr- που δημιουργείται:

«Το τίμημα είναι πάρα πολύ μικρό. Οι 6 συχνότητες (από τις οποίες οι 4 αποτελούνται από σταθμούς εθνικής εμβέλειας, οι δύο από περιφερειακής εμβέλειας) δίνονται για 18 εκατομμύρια ευρώ μόνον, για 15 χρόνια. Ενώ εκτιμάται ότι από τον καθένα από τους 30 ή 40 σταθμούς που μπορεί να έχει μέσα σε αυτές τις συχνότητες η Digea θα εισπράττει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή μπορεί να εισπράττει 30-40 εκατομμύρια τον χρόνο, ενώ θα πληρώσει συνολικά 18 εκατομμύρια για 15 χρόνια, έχοντας 15 χρόνια όλο το φάσμα μονοπωλιακά δικό της».

«Τον διαγωνισμό αυτόν τον παίρνει η Digea, δηλαδή ένας ψηφιακός πάροχος ο οποίος αποτελεί κοινοπραξία των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, που σημαίνει ότι αρχικώς αυτός που θα είναι προμηθευτής, αυτός που θα παρέχει την υπηρεσία εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης, θα αποτελείται από τους πελάτες του. Δηλαδή τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα δίνουν, από τη μία τσέπη θα βγαίνουν και στην άλλη τσέπη θα μπαίνουν».

Για το χαρακτήρα του διαγωνισμού, ως φωτογραφικού τονίζει: «Εμφανίστηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, επειδή ήταν φτιαγμένος έτσι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ώστε να μην έχει ενδιαφέρον ή να μην μπορεί επί της ουσίας να συμμετάσχει κανένας άλλος διαγωνιζόμενος. Ήταν λοιπόν ένας απολύτως φωτογραφικός διαγωνισμός και θα θυμάστε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την πρώτη μέρα που έκλεισε η ΕΡΤ είχαμε πει ότι εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Μιλάμε για απόλυτο μονοπώλιο διότι ήταν φτιαγμένος ο διαγωνισμός ώστε να μη γίνει αυτό που συμβαίνει πάντοτε όταν συμμετέχει ένας μόνο, δηλαδή να επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός για να έχει μεγαλύτερα οφέλη το δημόσιο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός, αλλά αντί να του δώσουν μόνο τις 4 πολυπλεξίες εθνικής εμβέλειας, του δίνουν απ' ευθείας και όλες τις πολυπλεξίες της περιφερειακής εμβέλειας, των περιφερειακών σταθμών. Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο μονοπώλιο, το οποίο καταγγέλθηκε βεβαίως και από τους περιφερειακούς σταθμούς, τη Digital Union δηλαδή, η οποία έχει κάνει προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον αυτού του διαγωνισμού. Ήταν δηλαδή όλα προδιαγεγραμμένα».

Για τις δύο δημόσιες συχνότητες, ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της ΕΡΤ σημειώνει:

«Ως προς τη δημόσια τώρα ραδιοτηλεόραση: στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έχουν αποδοθεί με νόμο δύο πολυπλεξίες. Πρέπει λοιπόν μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2014 τόσο τα ιδιωτικά κανάλια (ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου, δηλαδή η Digea πλέον) όσο και η ΝΕΡΙΤ, (που αυτή τη στιγμή υποτίθεται ότι αποτελεί τη δημόσια τηλεόραση) να στήσουν σε 156 κέντρα εκπομπής από έναν πομπό για κάθε πολυπλεξία που διαθέτουν. Δηλαδή η ΝΕΡΙΤ πρέπει να στήσει 300 πομπούς: πρέπει να τους αγοράσει και να βρει κόσμο να τους στήσει, πράγμα αδύνατον διότι δεν έχει συσταθεί ακόμα η πλήρης λειτουργία της ΝΕΡΙΤ -άρα δεν μπορεί να κάνει διαγωνισμό».

«Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι επειδή την 1η Οκτωβρίου θα κλείσει η αναλογική τηλεόραση και θα πρέπει να έχουν στηθεί αυτοί οι πομποί, θα βρουν ευκαιρία να δώσουν και τις δύο αυτές συχνότητες (τη διαχείριση, την αγορά και το στήσιμο των πομπών) στη Digea, η οποία θα τους υπερκοστολογήσει -τόσο την αγορά των πομπών όσο και την ετήσια συντήρησή τους. Το δημόσιο θα πληρώνει στη Digea, αντί να έχει ένα δικό του δίκτυο να διαχειρίζεται. Θα πληρώσει δηλαδή στη Digea και ποσά τα οποία θα τα χρειαστούν για να στήσει τους δικούς της πομπούς. Είναι να πληρώσουν τα 18 εκατομμύρια σε 15 χρόνια, ενώ θα εισπράττουν πολύ περισσότερα. Θα χρηματοδοτεί λοιπόν τη Digea το δημόσιο, ενώ της δίνει το μονοπώλιο για τα πάντα».


Εκτός της δημιουργίας μονοπωλιακής κατάστασης, σε βάρος του δημοσίου, η Digea θα μπορεί να ελέγχει και το περιεχόμενο των καναλιών. «Πρόκειται για πλήρη έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου: όχι μόνο από άποψη περιεχομένου, όπως το έχουν μέχρι τώρα με τα ιδιωτικά κανάλια και με την κυβερνητική ΔΤ, αλλά και από άποψη ψηφιακής εκπομπής. Θα μπορεί δηλαδή ο πάροχος να ελέγχει το περιεχόμενο οποιουδήποτε καναλιού και αν δεν του αρέσει θα το κόβει. Όπως αν θυμάστε είχε κάνει με τον 902 ο οποίος προσπαθούσε να αναμεταδώσει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ», προσθέτει ο κ. Μιχαλίτσης.

Η ιστορία των φερόμενων διαπλεκόμενων σχέσεων που σημάδεψαν τα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, με το καθεστώς ανομίας και αδιαφάνειας στη λειτουργία των ΜΜΕ, όπως έχει διαπιστωθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, φαίνεται πως επαναλαμβάνεται στην ψηφιακή εκδοχή των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών και την παραχώρηση του σπάνιου πόρου των ψηφιακών συχνοτήτων. Έτσι το δημόσιο βγαίνει ζημιωμένο, την ώρα που συντάξεις και κοινωνικές παροχές περικόπτονται βάναυσα σε βάρος του ελληνικού λαού, για να ωφεληθούν κάποιοι λίγοι καναλάρχες.

http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απ' την μύγα ξύγκι (κυριολεκτικά)..

Μεγάλη ενδοκυβερνητική κρίση αναμένεται να ξεσπάσει μετά την διαρροή της είδησης πως έρχεται φόρος και στα λιπαρά των τροφίμων!
Με πρόσχημα την υγεία μας (όπως ισχυρίζεται το περιβάλλον του αντιπροέδρου), η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση αύξηση της φορολογίας 8% - 10% σε όλα τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά.

Εκτιμάται πως θα θιγούν άμεσα οι πίτσες, οι σοκολάτες, το βρώμικο, τα πιτόγυρα, οι κρέπες και το τζατζίκι!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ μόλις άκουσε την απαίτηση της τρόϊκας αναφώνησε ''Φτάνει πιά! Πρέπει επιτέλους να πούμε κι ένα ''όχι'' στους δανειστές!''. Ακόμη δήλωσε στους στενούς του συνεργάτες ότι θεωρεί πως το μέτρο αποτελεί ''δάκτυλον'' του ''πρωθυπουργού'' προκειμένου να τον αναγκάσει να αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση και να πέσει επάνω του όλο το βάρος της καταστροφής της χώρας, που θα προέλθει από την πτώση της κυβέρνησης Ψευταρά!
Επίσης ο Θόδωρος (ένας είναι ο Θόδωρος) απείλησε ότι ο φόρος αυτός αποτελεί casus belli, κι ότι θα αναγκαστεί να μεταναστεύσει πολύ πριν γίνει κυβέρνηση η Αριστερά!

Αντίθετα ικανοποιημένος δήλωσε ο Μπουμπούκος, ελπίζοντας σε λιγότερα καρδιοαγγειακά προβλήματα του πληθυσμού, που θα τον βγάλουν λάδι από την καταστροφή του συστήματος Υγείας που ήδη εκτελεί κατά παραγγελία των δανειστών. ( το πρόβλημα των λιμοκτονούντων, με ή χωρίς ''φόρο λιπαρών'', ελλήνων που έτσι κι αλλοιώς θα γονατίσει το ήδη νεκρό σύστημα Υγείας, δεν περνάει καν απ' το μυαλό του υπουργού Μπουμπούκου! Τί εννοείτε ποιό μυαλό;)

Στο υπουργείο Οικονομικών μετά το πάρτυ που έκαναν ακούγοντας την απαίτηση της τρόϊκας, σκέπτονται για να δείξουν ότι αυτοί είναι μνημονιακότεροι των τροϊκανών,
..να επεκτείνουν το μέτρο επιβάλλοντας ζύγισμα όλων των φορολογούμενων!
Σε όσους βρεθούν υπέρβαροι, και αναλόγως του πόσο τοις εκατό θα υπερβαίνουν το μέσο βάρος, θα επιβάλλονται έξτρα φόροι, πρόστιμα, ποινές και δήμευση της περιουσίας.
Ήδη προκυρήχθηκε σχετικός διαγωνισμός (με την σχετική μίζα) για προμήθεια ηλεκτρονικών ζυγαριών (τύπου Siemens), που θα διατεθούν σε όλες τις Δ.Ο.Υ. καθώς και στα περιπολικά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (από το πάχος)!

Ο ''πρωθυπουργός'' δήλωσε ικανοποιημένος,
.. διότι η χώρα προχωρεί ακάθεκτη στον δρόμο του success story..
..και της γελοιότητας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεπουλάνε την ΕΒΖ και θα εισάγει η Ελλάδα ζάχαρη από τρίτες χώρες! Μετά θα λέμε ότι δεν παράγουμε τίποτα ως χώρα....

Για πλήρη καταστροφή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), κάνει λόγο με δελτίο Τύπου ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Λελιάτσος.

Ο κ. Λελιάτσος αναφέρει στο δελτίο Τύπου, την ανακοίνωση δηλαδή της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία κάνει λόγο για δύο βασικούς διεκδικητές για την αγορά της ΕΒΖ, την εταιρία ΜΚ Group του Σέρβου επιχειρηματία Miodrag Kostic και του αμερικανικού επενδυτικού fund York capital. Μάλιστα, γίνεται εκτίμηση, ότι θα αναγκαστούμε στην Ελλάδα να εισάγουμε ζάχαρη από τρίτες χώρες.

Κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι καταγγελίες των τευτλοκαλλιεργητών αναφέρουν ότι τους ζητήθηκε να αναπτύξουν τις καλλιέργειές τους, χωρίς όμως να τους δοθεί τιμή αγορά από την εταιρία.

«Μετά την πλήρη απαξίωση μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας την καταστροφή της παραγωγής ζαχαρότευτλων την πώληση ποσοστώσεων ζάχαρης έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε έναν ακόμη κλάδο της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Σύμφωνα με καταγγελίες που κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ και τις έχουν κοινοποιήσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα ομιλούν για μεθόδευση της αγροτικής τράπεζας όπου εδώ και τρία χρόνια οι τευτλοκαλλιεργητές πρέπει να σπείρουν τεύτλα για να υπάρξει παραγωγική διαδικασία στα εργοστάσια δεν έχουν αποφασίσει για την τιμολογιακή πολιτική» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δελτίο Τύπου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του κ. Παναγιώτη Λελιάτσου που φέρει τον τίτλο ΠΩΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ:

«Η συγκυβέρνηση των προθύμων συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού μέσα σε καθεστώς άκρας μυστικότητας έχει προβεί στην πώληση του 82,33% της ΕΒΖ. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αγροτική τράπεζα ειδικής εκκαθάρισης δύο εταιρίες έχουν περάσει στο τελικό στάδιο και έχουν οριστεί ως οι βασικοί διεκδικητές αγοράς της εν λόγω εταιρίας. Πρόκειται για τον MK Group συμφερόντων του σέρβου επιχειρηματία Miodrag Kostić και του Αμερικανικού επενδυτικού fund Υοrk capital. Μετά την πλήρη απαξίωση μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας την καταστροφή της παραγωγής ζαχαρότευτλων την πώληση ποσοστώσεων ζάχαρης έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε έναν ακόμη κλάδο της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Σύμφωνα με καταγγελίες που κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ και τις έχουν κοινοποιήσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα ομιλούν για μεθόδευση της αγροτικής τράπεζας όπου εδώ και τρία χρόνια οι τευτλοκαλλιεργητές πρέπει να σπείρουν τεύτλα για να υπάρξει παραγωγική διαδικασία στα εργοστάσια δεν έχουν αποφασίσει για την τιμολογιακή πολιτική. Ενώ υπάρχει μία τιτάνια προσπάθεια από τους εργαζόμενους προσέλκυσης νέων καλλιεργητών και επιβεβαίωσης των παλαιών, η Διοίκηση της ΕΒΖ αγνοεί τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους. Μετά όλων αυτών έρχεται η κυβέρνηση να παραδώσει την εν λόγω βιομηχανία χωρίς να φέρει στη βουλή τα στοιχεία των προσφορών που έχουν καταθέσει οι εν λόγω δυο ενδιαφερόμενοι αγοραστές. Δεν έχουν κοινοποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της ΕΒΖ. Πολύ φοβούμαστε πως η πώληση της εταιρίας θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή της παραγωγής την εκποίηση και την μεταφορά ποσοστώσεων εκτός χώρας και για ακόμη μια φορά ο Ελληνικός λαός θα υποχρεωθεί να πληρώνει εισαγωγές ζάχαρης από τρίτες χώρες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε εκεί να αντισταθούμε σε αυτό το έγκλημα που διατελείτε έναντι της περιουσίας του Ελληνικού λαού των εργαζομένων και των καλλιεργητών ζαχαρότευτλων. Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της εν λόγω εταιρίας πρέπει και είναι μια από τις βασικές μας πολιτικές. Κύριοι της κυβέρνησης οφείλεται άμεσα να ενημερώσετε τον Ελληνικό λαό και το κοινοβούλιο για της εν λόγω προσφορές τιμήματος και τον σχεδιασμό αυτών για την ανάπτυξη της ΕΒΖ.

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άλλαξε η διαφήμιση φυσικού αερίου με εντολή της Τρόικας......

Την τροποποίηση του σεναρίου της νέας διαφήμισης εταιρείας φυσικού αερίου φαίνεται πως διέταξε η κυβέρνηση, μετά τη σκωπτική αναφορά αυτής προς την Τρόικα.

"Ωχ, η Τρόικα!" αναφωνούσε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και οικογενειάρχης, όταν αντίκριζε - κατά το σενάριο - μέσα από το ματάκι της πόρτας τους τρεις συνενοίκους της πολυκατοικίας να του χτυπούν την πόρτα, προκειμένου να τον ενημερώσουν πως η ρύθμιση της θέρμανσης θα γίνεται μόνον κατ' εντολή και επιθυμία τους. Στη συνέχεια, ο εκφωνητής της συνέντευξης χρησιμοποιούσε τη ρητορική ερώτηση "Ως πότε θα αφήνετε τους ΞΕΝΟΥΣ να αποφασίζουν για εσάς;".

Αυτές ήταν οι δύο επίμαχες φράσεις, που φαίνεται να ενόχλησαν ιδιαίτερα τους κύκλους της κυβέρνησης, οι οποίοι και διέταξαν την άμεση τροποποίηση του σεναρίου της εν λόγω διαφήμισης. Προσβλητική η διαφήμιση για την Τρόικα ή κάποιοι θεώρησαν ότι θιγομένης της Τρόικας θίγονται και όσοι λαμβάνουν μέτρα κατ' επιταγή της;

Πάντως, το σενάριο άλλαξε - αλίμονο - και οι επίμαχες φράσεις μετατράπηκαν σε "Ωχ, το τρίο-κρύο!" και "Ως πότε θα αφήνετε τους ΑΛΛΟΥΣ να αποφασίζουν για εσάς;", προς ικανοποίηση της κυβέρνησής μας. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι διαφημίσεις της εταιρείας του Φυσικού Αερίου έχουν κάπως "κακό παρελθόν", αφού και το 2012 εμφανίζονταν οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης ως ... ληστές και η Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας τους ανάγκασε σε τροποποίηση.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρεις βουλευτές της Ν.Δ. έβγαλαν 3,5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό !!!

Τρεις βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2012 φέρνουν στο φως οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), μετά τα πρώτα 46 ονόματα που εντόπισε να έχουν φυγαδεύσει μέσω εμβασμάτων στις τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα 100 εκατ. ευρώ, ανακάλυψε τώρα μέσω των ελέγχων και των διασταυρώσεων άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλωθεί στην Εφορία. Την προηγούμενη εβδομάδα το ΚΕΦΟΜΕΠ απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έναν κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και πολιτικοί, για τους οποίους ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έχουν διακινήσει συνολικά σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως το 2012, ήτοι στην αιχμή της οικονομικής κρίσης, πάνω από 2 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα. Για τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται πως δια­πιστώνεται ακόμα ότι τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα «πόθεν έσχες» που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.

Επίσης, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δύο πολύ γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις άνω των 20 εκατ. έκαστος, τα οποία δεν δικαιολογούνται. Οι 600 αυτοί φορολογούμενοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «μαύρα», καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών. Δηλαδή θα παραλάβουν αύριο Δευτέρα μια επιστολή στην οποία θα αναγράφεται ότι εντός των επόμενων 5 ημερών θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας (Μέγαρο Atrina).

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Επί της ουσίας δηλαδή θα φορολογηθούν με την υπάρχουσα κλίμακα φορολογίας. Αυτό αφορά και τους τρεις βουλευτές της Ν.Δ. με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1.000.000 ευρώ για τον καθένα. Με τον τρόπο αυτό γίνεται σαφές ότι τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, όπως και το ΣΔΟΕ, δεν επιδέχονται πλέον παρεμβάσεις και κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Γι’ αυτό άλλωστε το τελευταίο διάστημα είδαμε να έρχονται στο φως της δημοσιότητας πολλές υποθέσεις φοροδιαφυγής επωνύμων, ανάμεσά τους και πολιτικών, όπως η περίπτωση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι πολλοί από τους φορολογουμένους που θα ελεγχθούν είναι ανεπάγγελτοι, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι και δημόσιοι υπάλληλοι. Ετσι από τους 600 φορολογουμένους, οι 200 είναι επιχειρηματίες, μέλη Δ.Σ. και εφοπλιστές, ενώ κάποιοι από αυτούς περιλαμβάνονται και στη λίστα Λαγκάρντ. Επίσης 30 είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, 20 ανεπάγγελτοι, 100 γιατροί, 100 δικηγόροι, 50 αρχιτέκτονες και μηχανικοί και 20 αθλητές.

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Kαίνε τα διόδια στη Μαλακάσα - Τι έλεγε ο Χρυσοχοίδης το Δεκέμβριο του 2013 ;;;

Εξαγριωμένοι πολίτες μετέβησαν στα διόδια της Μαλακάσας και έβαλαν φωτιά στο κουβούκλιο, αφού πρώτα έβγαλαν την υπάλληλο που βρισκόταν μέσα.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών διαμαρτύρονται για την αύξηση της τιμής των διοδίων. Σύμφωνα με το STAR, θα μεταβούν στα διόδια Αφιδνών.



Αλλά γιατί έφτασαν οι κάτοικοι να καίνε τα διόδια ;;; Για να ακούσουμε τι έλεγε ο Χρυσοχοίδης τον Δεκέμβριο του 2013



Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....