Διυλιστήριο: 06/05/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Κλειστόν λόγω πολλής δημοκρατίας!..

     Και πάλι συγχαρητήρια παλικαρίνα!
Έδωσες άλλο νόημα στην έννοια ''Κοινοβουλευτική Δικτατορία''!

Επίσης πέτυχες μ' ένεν σμπάρο δυό τρυγόνια:
Πρώτον, επανα-ξανα-ματα-διέσωσες τον κολλητό σου Μεγάλο Ηλίθιο από τις ευθύνες του για την δόλια και ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ υπαγωγή της χώρας στην εξουσία του ΔΝΤ και των λοιπών τοκογλύφων, με αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, κωλυσιεργία στην εύρεση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές καθώς και με εκ των προτέρων μυστική και προσωπική του συμφωνία με την ηγεσία του ΔΝΤ,
..μεθοδεύσεις που στοιχειοθετούν σε οποιοδήποτε Ειδικό Δικαστήριο στον πλανήτη την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, και επισύρουν τις ανάλογες ποινές.
Επίσης διέσωσες τον τραπεζίτη-πρωθυπουργό από ανάλογες ευθύνες που έχουν σχέση με το επιλεκτικό ''κούρεμα'' (PSI) ομολόγων και ''κλοπή'' των αποθεματικών ταμείων, συλλόγων, νοσοκομείων και άλλων οργανισμών, μέσω μετατροπής τους σε ομόλογα τα οποία μετά ''κουρεύτηκαν'' και τα λεφτά βεβαίως χάθηκαν!
Εννοείται ότι με την διάσωση αυτών των δύο γίνεσαι και εσύ αυτομάτως συνένοχος και συμμέτοχος των ευθυνών τους, χώρια οι δικές σου ευθύνες για τις καταστροφές που επέφερε στην χώρα η δική σου ''πρωθυπουργία''!

Και δεύτερον, και εξ ίσου σπουδαίο, κλείνοντας την Βουλή πρόωρα έχεις όλα τα περιθώρια να περάσεις με τα θερινά τμήματα, ό,τι αίσχη έχεις συννενοηθεί και δεσμευθεί στην Κομισιόν και στους τοκογλύφους!
Πετσόκομμα συντάξεων, νέο ασφαλιστικό, φορολογικά, φορομπηχτικά, απολύσεις, ''αξιολογήσεις'' υπαλλήλων, χαράτσια και κεφαλικοί φόροι, όλα τα πάντα θα περάσουν ''νύχτα'', εν κρυπτώ και παραβύστω, όπως ακριβώς δρουν όλοι οι κλέφτες και απατεώνες, όλες οι συμμορίες, η Μαφία και η Καμόρα!
Θα πιάσεις την κοινωνία στον ύπνο και στην καλοκαιρινή χαλάρωση, και θα μας περιμένεις με τις καινούργιες σου ''εκπλήξεις'' από φθινόπωρο!

Εύγε λεβεντάκο!
Άξιος ο μισθός σου,
..και η καρέκλα που σε κάθησαν οι εχθροί της πατρίδας!..
Και πάλι εύγε!
Κι επίσης ένα μεγάλο μπράβο στο 22% που σε ξαναπίστεψε και σε ξαναψήφισε..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της Βουλής

Το Διυλιστήριο λέει .... Κουράστηκαν πολύ οι εκπρόσωποί μας, και πρέπει να πάνε για μπάνιο. Άσε που είναι και του Αγίου Πνεύματος και ως άνθρωποι του Πνεύματος πρέπει να ξεκουραστούν ......
Με διαδικασίες φαστ-τρακ κλείνει η κυβέρνηση τη Βουλή με διάταγμα που θυροκολλήθηκε πριν από λίγα λεπτά. Έτσι πολύ σοβαρά νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων, η κοινοτική οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το επαίσχυντο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των αιγιαλών αλλά και διάφορες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό θα περάσουν με πλειοψηφία 51 ψήφων που απαιτείται στα θερινά τμήματα και όχι 151 που χρειάζεται στην ολομέλεια.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στο κλείσιμο της βουλής. 

Με αιχμηρή ανακοίνωση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορεί για υπονόμευση της Δημοκρατίας και παρεμπόδιση απονομής της Δικαιοσύνης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συνυπογράφει την απόφαση για το κλείσιμο της Βουλής, και τον Πρωθυπουργό.

"Το διάταγμα συνιστά σύμπραξη των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων, Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού, στην υπονόμευση της ίδιας της Δημοκρατίας, στην παρεμπόδιση απονομής της Δικαιοσύνης και στην φαλκίδευση της Διαφάνειας στη λειτουργία του Κράτους".

Την αντίθεσή τους για την απόφαση να κλείσει η Ολομέλεια και να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής, εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω δήλωσης του εκπροσώπου τους Τέρενς Κουίκ. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουίκ τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Ενώ οι δανειστές, ο ένας μετά τον άλλον, μιλούν για νέα επιβεβλημένα δάνεια με νέα μνημόνια και ανακοινώνεται μείωση των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει «αναίμακτα» από τα θερινά τμήματα τα μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα. Μήπως στο βάθος υπάρχει και κάποια παραγραφή;».

Την αντίθεσή της στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής εκφράζει με ανακοίνωση και η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας πως θεσμικά κεκτημένα θυσιάζονται στο βωμό των μικροκομματικών σχεδιασμών: "Εν όψει νέων μέτρων και κρίσιμων νομοσχεδίων και με τον ανασχηματισμό προ των πυλών, η κυβέρνηση σπεύδει να κηρύξει αιφνιδιαστικά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής. Για άλλη μια φορά, θεσμικά κεκτημένα θυσιάζονται στο βωμό των μικροκομματικών σχεδιασμών".

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή του πως νομοσχέδια γενικότερης σημασίας πρέπει να έρχονται μόνο στην Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να παίρνουν την ευθύνη όλοι οι βουλευτές. Παράλληλα, καλεί το λαό σε επαγρύπνηση, καθώς, όπως προειδοποιεί, τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα θα συνεχίζονται και στα θερινά τμήματα της Βουλής.

"Το ΚΚΕ έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει πως νομοσχέδια γενικότερης σημασίας πρέπει να έρχονται μόνο στην Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να παίρνουν την ευθύνη όλοι οι βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση ο λαός επιβάλλεται να επαγρυπνεί. Τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζονται τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στα Θερινά Τμήματα της Βουλής, όσο η χώρα και οι κυβερνήσεις, όπως η σημερινή, θα κινούνται στους γνωστούς αντιλαϊκούς μονόδρομους. Η οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων με τη Λαϊκή Συμμαχία είναι η μόνη δύναμη για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης".
Η Χρυσή Αυγή δεν έχει βγάλει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....