Διυλιστήριο: 07/25/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Κατάργηση φοροαπαλλαγών για βουλευτές, δικαστικούς


Την κατάργηση φοροαπαλλαγών για μισθωτούς, συνταξιούχους, βουλευτές και δικαστικούς λειτουργούς προβλέπει ο ν. 4472/2017. Ειδικότερα, με την εφαρμοστική εγκύκλιο προβλέπει τα εξής:

• Την κατάργηση από το 2018 της έκπτωσης ποσοστού 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων. Αποτέλεσμα της εφαρμογής της διάταξης αυτής θα είναι η αύξηση των μηνιαίων κρατήσεων φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους (ανάλογα με τις αποδοχές η αύξηση μπορεί να ξεπεράσει και τα 10 ευρώ τον μήνα).

• Την κατάργηση φοροαπαλλαγών για βουλευτές και δικαστικούς. Για τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους που θα φορολογηθούν το 2018, καταργείται η έκπτωση από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης και των συνολικών αποδοχών των δικαστικών λειτουργών ποσού ίσου με το 25% του ακαθάριστου ποσού αυτών ως τεκμαρτού ποσού για την κάλυψη των δαπανών άσκησης του βουλευτικού και του δικαστικού λειτουργήματος.

Η κατάργηση της έκπτωσης ισχύει και για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους λειτουργούς του ΝΣΚ, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών των αποβιωσάντων δικαστικών λειτουργών και λειτουργών του ΝΣΚ, τα οποία συνταξιοδοτούνται κατά μεταβίβαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του συνταξιοδοτικού νόμου, λόγω του θανάτου των λειτουργών αυτών.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλλάζει όψη ο Πειραιάς : 142 έργα κόστους 141 εκατ. Ευρώ



Ως μία πολύ σπουδαία υπόθεση, χαρακτήρισε την κοινωνική λογοδοσία και τον απολογισμό, κατά τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος των εκτελούμενων έργων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που βρέθηκε στη διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας αντιμετώπισε ένα αγώνα διμέτωπο, αυτόν της αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων και αφετέρου της αλλαγής του τρόπου άσκησης πολιτικής.
Χαρακτήρισε πολύ λίγο το χρονικό διάστημα προκειμένου να ανατραπούν παθογένειες νοοτροπιών τους παρελθόντος, ενώ τάχθηκε υπέρ της αναμόρφωσης του Καλλικράτη και της αναθεώρησης του Συντάγματος με συγκεκριμένη θέση για την τοπική αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζοντας το, ως το κρίσιμο πολιτικό momentum, που αν δεν εκμεταλλευτούμε θα συνεχίζει ο κάθε δήμαρχος από τον ‘Εβρο έως την Κρήτη να υπερθεματίζει ανεπάρκειες θεσμικές και εμπόδια κάτι που αποτελεί και ένα καλό άλλοθι για τους κακούς δήμους.

Είπε ότι αυτή τη στιγμή 142 έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά προϋπολογισμού 141 εκατομμυρίων ευρώ και για τα οποία έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι ο βαθμός ωρίμανσης τους είναι άνω του 60%.
Τόνισε ότι από αυτά, 15 έργα έχουν ολοκληρωθεί, 16 βρίσκονται σε εξέλιξη, 20 έχουν δημοπρατηθεί και 18 βρίσκονται υπό δημοπράτηση. Επίσης άλλα 72 έργα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης. Υπογράμμισε εξάλλου ότι δεν πρόκειται για σχεδιασμούς σε λευκό χαρτί και ότι πολύ γρήγορα θα μετράμε αποτελέσματα.
Είπε ότι ο Πειραιάς αυτή τη στιγμή, ζει τη μεγάλη αντίφαση, καθώς ενώ η περιοχή έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο, τη μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία και αγορά συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων, την ίδια στιγμή έχει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας.
Πρόσθεσε επίσης ότι ο Πειραιάς έχει υποστεί τη χαμηλότερη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Είπε ότι η περιφερειακή ενότητα Πειραιά χρησιμοποιεί για πρώτη φορά καινοτόμα εργαλεία όπως αυτή της ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης, ενώ αναφερόμενος στην ανάπλαση του φαληρικού όρου είπε ότι ήδη έχει εγκατασταθεί εργολάβος και ότι μαζί με τη σχεδιασμένη ανάπλαση στο ΣΕΦ και το Τουρκολίμανο θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος πόλο αναψυχής, τουρισμού και εστίασης που θα διαμορφώνει διαφορετικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να λειτουργήσει ως το αντίπαλο παράδειγμα με αυτό του Ελληνικού.

Μιλώντας για τις μεγάλες αναπλάσεις αναφέρθηκε σε αυτή του πρώην χώρου των λιπασμάτων στα Δραπετσώνα, όπου για πολλά χρόνια η συγκεκριμένη περιοχή ήταν αποκλεισμένη από την πόλη αλλά και στη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού προϋπολογισμού 5 εκατ.ευρώ. Είπε επίσης ότι ο περιβάλλοντας χώρος του ΣΕΦ με νομοθετική ρύθμιση επιστρέφει από το ΤΑΙΠΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΓΓΑ και προωθείται προγραμματική σύμβαση της περιφέρειας Αττικής με τη ΓΓΑ για την αποκατάσταση και εξυγίανση του χώρου που ήταν εγκαταλελειμμένος και είχε βανδαλιστεί εδώ και πολύ καιρό, προϋπολογισμού 250 χιλ. ευρώ.
Για το Πάρκο στου Σχιστού που, όπως είπε, δεν λειτούργησε ποτέ και είχε στοιχίσει 5 εκατ. δραχμές, γίνεται μια μεγάλη παρέμβαση με το διαδημοτικό φορέα ΕΣΔΝΑ και έχει ήδη αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αυτού και είναι επισκέψιμο. Είπε επίσης, ότι το νεκροταφείο της Νεάπολης που έχει σταματήσει να λειτουργεί χρηματοδοτήθηκε η χρήση του και το επόμενο διάστημα θα μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό πάρκο 45 στρεμμάτων.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος και οι Δήμαρχοι: Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης. Παρευρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Ειρήνη Μεταξά, Γιώργος Αλεβιζόπουλος και Γιάννης Μοίρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για οκτώ υδατοδρόμια - Συνεργασία ζητά ιαπωνικός κολοσσός



Αποφασισμένη η Περιφέρεια να κάνει πραγματικότητα το δίκτυο των υδατοδρομίων, για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Ξεκίνησε και πάλι η διαδικασία, με την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη οκτώ Προγραμματικών Συμβάσεων, για τη μελέτη, κατασκευή, ίδρυση και λειτουργία ισάριθμων υδατοδρομίων στα Δωδεκάνησα

Αποφασισμένος να υλοποιήσει έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον φιλόδοξους στόχους που έθεσε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, της δημιουργίας δικτύου 26 υδατοδρομίων σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, μετά και την άρση των εμποδίων που τέθηκαν και των σοβαρών καθυστερήσεων που αυτά προκάλεσαν, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ξεκινά εκ νέου την διαδικασία και θέτει τα υδατοδρόμια σε τροχιά υλοποίησης, με την υπογραφή των Προγραμματικών Συμβάσεων για την μελέτη, κατασκευή, τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας οκτώ (8) Υδατοδρομίων, σε ισάριθμα νησιά της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, συνυπέγραψε τις Προγραμματικές Συμβάσεις για τα Υδατοδρόμια Ρόδου, Σύμης, Καρπάθου, Κάσου, Χάλκης, Καστελλορίζου και Τήλου, με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου, την Προγραμματική Σύμβαση για το Υδατοδρόμιο Καλύμνου.

Το αντικείμενο των Προγραμματικών Συμβάσεων αφορά τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τα δύο Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την μελέτη, κατασκευή και άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των προαναφερθέντων Υδατοδρομίων.

Βάσει των προβλεπομένων από τις Προγραμματικές Συμβάσεις, η Περιφέρεια αναλαμβάνει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ανάθεσης εκπόνησης των απαιτούμενων τεχνικών μελετών καθώς και των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, να προωθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για την έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των Υδατοδρομίων, την προμήθεια και εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού για τον σταθμό Προσθαλάσσωσης – Αποθαλάσσωσης Υδροπλάνων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τα προβλεπόμενα από τις μελέτες, καθώς και το κόστος για την έκδοση των αδειών ίδρυσης λειτουργίας και κατασκευής.

Τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία αναλαμβάνουν να διαθέσουν χώρο εντός των λιμένων, που θα επιλεγεί κατόπιν δικής τους πρότασης ή υπόδειξης σε συνεργασία με τους μελετητές, για τη χωροθέτηση των υδατοδρομίων, χώρους εγκαταστάσεων, μηχανημάτων και μέσων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία τους καθώς και ό,τι άλλο απαιτείται για τη συμπλήρωση των τεχνικών φακέλων και των φακέλων Αδειών ίδρυσης και Λειτουργίας των Υδατοδρομίων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε μιας εκ των οκτώ (8) Προγραμματικών Συμβάσεων, ανέρχεται στο ενδεικτικό και ανώτατο ποσό των 150.000 ευρώ.

Τα έργα χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Φορέας εκτέλεσης των έργων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κύριος των Υδατοδρομίων, τα αντίστοιχα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Αξίζει να τονιστεί ότι η δημιουργία του δικτύου των Υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί στόχο της Περιφερειακής Αρχής, ήδη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έως ένα μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα και ένα μέσο που θα δώσει ισχυρή ώθηση στη δυναμική τους. Για το σκοπό αυτό, υπήρξε καταλυτική η συμβολή της, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε στα αρμόδια υπουργεία, στο να υιοθετήσει η Πολιτεία την δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων, αλλά και στην αναθεώρηση, διαμόρφωση και εκσυγχρονισμό του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ούτως ώστε ο στόχος να καταστεί εφικτός.

Η λειτουργία υδατοδρομίων δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για τα νησιά βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη, ιδιαίτερα για τις νησιωτικές κοινωνίες.

Το δίκτυο των Υδατοδρομίων θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιών, τη σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας αλλά και μεταξύ τους, καθώς και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων της Περιφέρειας, που σήμερα, δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο.

Η δραστηριοποίηση υδροπλάνων θα λειτουργήσει ως ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης, μια επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή, επικουρικά και συμπληρωματικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από την ακτοπλοΐα και τις αερομεταφορές.

Επιπρόσθετα, η αξιοποίηση των υδροπλάνων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστούν οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των μετακινήσεων, δεδομένου ότι τα υδροπλάνα δύνανται να εκτελούν πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών (έκτακτες ή τακτικές), για περιηγητικές εκδρομές, για την μεταφορά προϊόντων (φαρμάκων, τροφίμων, Τύπου) κλπ.

Ιαπωνικός γίγαντας φλερτάρει με τα ελληνικά υδατοδρόμια

Το πλάνο της εταιρείας προβλέπει πτήσεις την επόμενη πενταετία με 20 αεροσκάφη

Ενδιαφέρον για την έναρξη δοκιμαστικών πτήσεων υδροπλάνων στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο εκδηλώνει η ιαπωνική εταιρεία Mitsui, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες του κόσμου με έδρα το Τόκιο και ετήσιο τζίρο 39 δισ. δολαρίων.

Όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη για την επένδυσή της και βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά αρχικά μειοψηφικού πακέτου στην αεροπορική εταιρεία VIP πτήσεων K2SmartJets η οποία συμμετέχει με 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Το πλάνο της εταιρείας προβλέπει πτήσεις την επόμενη πενταετία με 20 αεροσκάφη από τα οποία τα μισά θα είναι ιαπωνικά 10 θέσεων.

Αρμόδιες πηγές με γνώση των επαφών δεν αποκλείουν σε δεύτερο χρόνο οι Ιάπωνες να αγοράσουν πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία που θα λειτουργήσει τα υδατοδρόμια.

Η Mitsu είναι μια εταιρεία με γραφεία στην Ελλάδα και σε 66 χώρες.

Πηγή:www.dimokratiki.gr και www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Άδωνις: Το ΣτΕ κυβερνάει τη χώρα



Ας δούμε τι έλεγε στις 15/1/2009 ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ

Έκπληξη σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί – αν λάβουμε υπόψη τη συνολική του πολιτική πορεία- άλλα έτσι, κουβέντα να γίνεται για τονΆδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος σαν βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είχε μια κάποια… διαφορετική άποψη ως προς τον ρόλο του ΣτΕ, σε σχέση με σήμερα.

«Πάρτε μια σοβαρή πρωτοβουλία να δούμε ποιος κυβερνάει την Ελλάδα.Η Βουλή, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, ή οι δικαστές του ΣτΕ που δεν ξέρουμε ποιος τους έχει ορίσει και από πού κρατάει η σκούφια τους;» έλεγε στις 15 Ιανουαρίου του 2009 στη Βουλή, ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ., τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης και χαρακτήριζε το ΣτΕ «βραχνά».

Στη συνέχεια -πάντα με την ίδια «αδώνεια» οργή- ενημερώνει ότι αγανακτεί που το μισό δημόσιο χρέος είναι το ΣτΕ, για να κλείσει το δριμύ «κατηγορώ» του ρωτώντας «Θα πεινάσουν τα παιδιά μας επειδή θέλει το ΣτΕ να συγκυβερνήσει;».



Τώρα αν ο Άδωνις έκανε μία κάποια «κωλοτούμπα» αλλάζοντας κόμμα, αν ξέχασε πόσο πολύ βλάπτει το Συμβούλιο την ελληνική οικονομία, αν δεν πολυνοιάζεται αν τα παιδιά του πεινάσουν… είναι ένα άλλο θέμα. Και σίγουρα δεν είναι της παρούσης, αφού τώρα πια σαν «γαλάζιος» βουλευτής, κρίνει ότι… «το ΣτΕ είναι φίλος μας».

Πηγή www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Aμερικανική εταιρεία θα εμφυτεύσει μικροτσίπ στους εργαζόμενους της



Η εταιρεία Three Square Market με έδρα το Ουισκόνσιν, θα γίνει η πρώτη εταιρεία των ΗΠΑ που θα εμφυτεύσει μικροτσίπ στα χέρια των εργαζομένων της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε αυτόματες μηχανές με τρόφιμα και σνακς και πρόσφατα πρόσθεσε την δυνατότητα χειρισμού με εμφυτεύσιμα μικροτσίπ, επιτρέποντας στον καθένα να πληρώσει για τα τρόφιμα απλά κουνώντας το χέρι του κοντά σε μία από τις συσκευές τους.

Tι ανακοίνωσε η εταιρεία

Η εταιρεία ανακοίνωσε σχετικά: «Για να δείξουμε ότι τα εμφυτεύματα RFID είναι ασφαλή, η εταιρεία θα παρέχει δωρεάν τα RFID εμφυτεύματα σε όλους τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια ενός «τσιπ πάρτυ» την 1η Αυγούστου. Η εμφύτευση θα είναι προαιρετική».

Εκτός από το όφελος από τη χρήση αγοράς τροφίμων από τα μηχανήματα, η 32M και η BioHax λένε ότι το τσιπ έχει δευτερεύοντα οφέλη, όπως το άνοιγμα των θυρών πρόσβασης, ενεργοποίηση φωτοτυπικών μηχανημάτων γραφείου, αυτόματη σύνδεση με υπολογιστές, ξεκλείδωμα τηλεφώνων, ακόμη και την αποθήκευση κρίσιμων πληροφοριών ιατρικής / υγεία.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Πράσινο φως» στην επένδυση του Atalanti Hills στη Φθιώτιδα



Yπεγράφη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οριοθέτηση του Atalanti Hills, της πρώτης Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Έξαρχος του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού η επένδυση είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργηθούν πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας.

Βασικά χαρακτηριστικά της επένδυσης είναι:
  • η έμφαση σε τουριστικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας
  • το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (οι κτηριακές εγκαταστάσεις θα καλύψουν μόνο το 2,56% της συνολικής έκτασης της ΠΟΤΑ, δηλαδή 420 από τα 12.500 στρέμματα)
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το επενδυτικό έργο απολαμβάνει ευρείας αποδοχής και υποστήριξης του δήμου Λοκρών, καθώς και της τοπικής κοινωνίας.

Επόμενο βήμα, πλέον, είναι η κατάθεση από το υπουργείο Περιβάλλοντος του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Επίδειξη σημαίας» από την Ελλάδα κάτω από την Αγία Σοφία: Μήνυμα του ΠΝ στις ασκήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο



Η ΤΠΚ «Ρίτσος» κλάσης Super Vita της ισχυρότερης και πιο σύγχρονης κλάσης πυραυλακάτων που διαθέτει το ΠΝ πέρασε σήμερα τα Στενά του Βοσπόρου κατευθυνόμενη προς το Αιγαίο ύστερα από την ολοκλήρωση της συμμετοχής της στη Νατοϊκή άσκηση Sea Breeze 17 που πραγματοποιήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα και ολοκληρώθηκε εχθές.

Η πυραυλάκατος του ΠΝ με την ελληνική σημαία να κυματίζει στον ιστό της φωτογραφήθηκε ενώ περνούσε μπροστά από το σύμβολο της Ορθοδοξίας την Αγία Σοφία, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο μήνυμα προς την Τουρκία τα οποίο δεν είναι άσχετο και από τις επικείμενες ναυτικές ασκήσεις που προγραμματίζει και που πρόκειται να διαρκέσουν έως τις 29 Αυγούστου.

Σύμφωνα με NAVTEX που έχει εκδώσει η Άγκυρα δεσμεύεται μια μεγάλη περιοχή μεταξύ Ψαρών, Σκύρου και Ευβοίας, εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου, αφού περιλαμβάνει εναέριες περιοχές μεταξύ των 6 και 10 ναυτικών μιλίων στις ακτές της Εύβοιας!

Η περιοχή "κλειδώθηκε" από αύριο μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Επίσης, ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 1-3, 7-10, 14-17, 21-23, 28 και 29 Αυγούστου από την Χαλκιδική μέχρι το Καστελόριζο!

Το μήνυμα του ΠΝ είναι ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση στο τουρκικό Ναυτικό να πραγματοποιήσει προκλήσεις εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων ούτε και θα επιτρέψει οποιαδήποτε άλλη "παρενόχληση".

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και ξαφνικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναγνωρίζει και επαινεί την Συνθήκη της Λωζάνης για να μην επιστρέψει των... Σεβρών!



Kαι ξαφνικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν όχι μόνο αναγνωρίζει την Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και την επαινεί προκαλώντας μεγάλη έκπληξη για την αλλαγή στάσης του η οποία όμως κρύβει έναν υστερόβουλο σκοπό και δεν είναι άλλος παρά ο φόβος της επαναφοράς της Συνθήκης των Σεβρών

Μία Συνθήκη όταν πάψει να ισχύει αντικαθίσταται με μια «ολοκαίνουρια» αλλά αν αυτή δεν υπάρξει τότε επανέρχεται σε ισχύ η προηγούμενη

Αυτό ο Ρ.Τ.Ερντογάν το γνωρίζει πλέον βλέποντας την ίδρυση του κουρδικού κράτους να είναι κοντά και Αμερικανούς με Ευρωπαίους πλην Βρετανών να μην στενοχωριούνται με ένα «κόντεμα» της ερντογανικής Τουρκίας (η αντιμετώπιση θα ήταν τελείως διαφορετική εάν ήταν κεμαλική)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυπριακού πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), που φέρει την υπογραφή της Άννας Ανδρέου, ο Ερντογάν δήλωσε ότι με τη Συνθήκη της Λωζάνης «ο τουρκικός λαός κατάφερε να καταγραφεί σε όλα τα διπλωματικά και διεθνή νομικά πεδία, μια συνθήκη η οποία αποτέλεσε ιδρυτικό έγγραφο της Τουρκικής Δημοκρατίας»

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, «το τουρκικό έθνος με τη Συνθήκη της Λωζάνης έσκισε τη Συνθήκη των Σεβρών που στόχευε εναντίον των χιλίων χρόνων ύπαρξής του σε αυτά τα χώματα και έπεισε όλο τον κόσμο ότι δεν θα υποχωρήσει ποτέ»!

Η τουρκική αντιπολίτευση αντέδρασε, μιλώντας για «μπερδεμένο πρόεδρο», υπενθυμίζοντας ότι στη δημόσια ρητορική του τη χαρακτηρίζει «πανωλεθρία» και σε επίσημες ανακοινώσεις του «νίκη».

Κι όμως είναι σαφές: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν συνειδητοποίησε ότι η ύπαρξη της σύγχρονης Τουρκίας στοιχειοθετείται μόνο με την Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και ότι πλέον η Τουρκία απειλείται με συρρίκνωση εδαφών λόγω αλλαγής των γεωστρατηγικών συσχετισμών.

Σημειώνεται ότι πέρσι το ζήτημα της Συνθήκης των Σεβρών και εκείνης της Λωζάνης το είχε θίξει και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

«Ήταν επαίσχυντη για την Ελλάδα η Συνθήκη της Λωζάνης» δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και αυτή πρέπει τάχιστα να αντικατασταθεί με ποιά άλλη με αυτήν... των Σεβρων αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «της Λωζάνης εκπνέει»!

«Για μας η Συνθήκη της Λωζάννης ήταν επαίσχυντη. Αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι δεν ωφέλησε και την χώρα του, απορώ πως το θυμήθηκε τώρα, λίγα χρόνια πριν την εκπνοή της», δήλωσε τότε ο Σεβασμιώτατος

Στο ρητορικό ερώτημα που ο ίδιος έθεσε στον εαυτό του για το τι θα επακολουθήσει μετά από μια μελλοντική κατάργηση ή λήξη της Συνθήκης της Λωζάνης αναφέρει «Και τώρα τι; Μήπως η Σεβρών;»

Ο ακρίτης ιεράρχης αναφέρεται σαφώς στην μόνη Συνθήκη που δικαίωνε τον Ελληνισμό και επανένωνε όλα τα ελληνικά εδάφη (ή σχεδόν όλα αν εξαιρέσουμε τα εδάφη της Ανατολικής Ρωμυλίας που δόθηκαν στην Βουλγαρία με την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου το 1878)

Δηλαδή η επιστροφή στην Ελλάδα της Ανατολικής Θράκης και της Δυτικής Μικράς Ασίας.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Εμφάνιση» στη Γενεύη για τον Αγγελο Μεταξά



Πιθανώς κινείται εντός Ελβετίας ο συνεταίρος του Παπασταύρου

Ο καταζητούμενος, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, επιχειρηματίας Αγγελος Μεταξάς (της παλαιάς οικογένειας ποτοποιών και εθνικών δωρητών), εθεάθη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», προ ημερών στη Γενεύη.

Η ξαφνική εμφάνιση του καταζητούμενου σε οδό της αριστερής όχθης της λίμνης της Γενεύης συμπίπτει με τη συμπλήρωση ακριβώς δύο ετών από την έκδοση του εντάλματος, το οποίο αρχικά ήταν εθνικό.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στα μέσα Ιουλίου του 2015, μετετράπη σε διεθνές, καθώς η Οικονομική Αστυνομία δεν κατάφερε να τον εντοπίσει εντός της ελληνικής επικράτειας και υπήρχαν βάσιμες, όπως αποδείχθηκε, πληροφορίες για διαφυγή του στο εξωτερικό.

Ο Αγγ. Μεταξάς ήταν συνεταίρος με τον δικηγόρο Στ. Παπασταύρου (ευρύτατα γνωστός ως σύμβουλος του Μαξίμου και αναποτελεσματικός διαπραγματευτής με την τρόικα επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου), σε επενδυτική εταιρία, η οποία -κατά περίπτωση- ήλεγχε ή διαχειριζόταν άνω του 50% των λογαριασμών της γνωστής «λίστας Λαγκάρντ», που συνολικά έφταναν τα 2,4 δισ. δολάρια.

Πέραν των άλλων πιθανών ευθυνών του ως στέλεχος της «επενδυτικής» εταιρίας που συγκέντρωνε λεφτά Ελλήνων καταθετών και τα διένειμε σε ανά τον κόσμο offshore εταιρίες (για τις οποίες η εισαγγελική και η αστυνομική έρευνα συνεχίζονται μέχρι σήμερα), ο καταζητούμενος είχε κληθεί να καταβάλει φόρους περίπου 7.000.000 ευρώ για τις προσωπικές καταθέσεις του στη «λίστα Λαγκάρντ» (άνω των 10.000.000 ευρώ) και για μια δεύτερη υπόθεση (4.000.000 ευρώ).

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πριν από την άσκηση της ποινικής δίωξης και την έκδοση του εντάλματος, είχαν πραγματοποιηθεί επαφές με τις αρμόδιες Αρχές και ο Αγγ. Μεταξάς είχε αποφασίσει, κατόπιν παροτρύνσεων πρεσβύτερων μελών της οικογένειάς του, να πληρώσει τους αναλογούντες φόρους με «ρύθμιση», σε δόσεις. Ωστόσο, ο -μετέπειτα- καταζητούμενος φέρεται ότι άλλαξε γνώμη λόγω παρέμβασης του κ. Παπασταύρου και άλλων στελεχών της πολυμελούς επενδυτικής εταιρίας, υπό το σκεπτικό ότι, αν ένας εξ αυτών παραδεχόταν την υποχρέωση καταβολής φόρων για τις δραστηριότητες με τις offshore, τότε θα υπήρχε προηγούμενο που θα συμπαρέσυρε τις υποθέσεις των υπολοίπων.

Κατά ειρωνεία της τύχης, ο Αγγ. Μεταξάς ενέδωσε σε αυτό το σκεπτικό και αποδείχθηκε θύμα των φίλων του, ενώ λίγους μήνες αργότερα ο Στ. Παπασταύρου, που ήξερε στο μεταξύ τη νομική περιπέτεια του συνεταίρου του, πλήρωσε πρόστιμο 3.300.000 ευρώ, ώστε να αποφύγει την ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», ο καταζητούμενος συνδεόταν, μεταξύ πολλών άλλων, και με την παναμέζικη Fairwinds Assets Inc, η οποία είχε εμβάσει 2.600.000 δολάρια στον Στ. Παπασταύρου λίγα χρόνια νωρίτερα και είχε διαλυθεί, ξαφνικά, στα τέλη του 2014. Η δίκη Μεταξά είχε προσδιοριστεί για τις 2 Δεκεμβρίου 2016, αλλά, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, διεκόπη για δύο εβδομάδες και τελικά αναβλήθηκε για τις 9 Νοεμβρίου 2018.

Με το δεδομένο της πρόσφατης ξαφνικής εμφάνισής του στη Γενεύη, εκτιμάται ότι ο καταζητούμενος και οι συνεργάτες του θεωρούν πως έχει ατονήσει το ενδιαφέρον των Αρχών για το ένταλμα και ότι ίσως διακινδυνεύσει ταξίδι σε μία από τις όμορες χώρες, καθώς στα σύνορα δεν πραγματοποιούνται, κατά κανόνα, διαβατηριακοί έλεγχοι.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μήνυμα στο μπουκάλι..

     Τόσα χρόνια το blog νομίζει ότι παλεύει ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στον επεκτατισμό της νεοναζιστικής Ευρωπαϊκής "Ένωσης",
..εναντίον των προδοτών και δωσιλόγων που κυβερνούν όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια.
Νομίζει πως μάχεται ενάντια στο ψέμα και την προπαγάνδα κυβερνήσεων και συστημικών ΜΜΕ.
Πιστεύει πως προσπαθεί
να αποδομήσει την γελοία επιχειρηματολογία των μενουμευρωπαίηδων,
..των "πάση θυσία ευρώ", των "δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς".
Πιστεύει ακόμα πως ξεμπροστιάζει όλους τους φαιδρούς, γελοίους, ημιαγράμματους, και παντελώς αγράμματους με πέντε πτυχία ο καθένας, του κοινοβουλίου που σαν την μύγα "έκαναν κ@λο κι έχεσαν τον κόσμο όλο".

Λάθος.
Το blog τόσα χρόνια παλεύει εναντίον των συμπατριωτών του.
Ενάντια στην αφασία, την οκνηρία της σκέψης, την έμφοβη συμπεριφορά μπροστά στον τάχα δυνατό,
..κόντρα στο βόλεμα, και στα κοντόφθαλμα συμφέροντα, στον "εαυτούλη", στο: "εγώ θα βγάλω το φίδι απ' την τρύπα;",
..και σε όλες αυτές της "ποιότητες" και "προτερήματα" του λαού μας που αν δεν υπήρχαν, δεν θα υπήρχαν τοκογλύφοι, ούτε μνημόνια, ούτε νέα Κατοχή,
..ούτε η ύπαρξη αυτού ή άλλων παρόμοιων blogs.

Και είναι αφάνταστα πιό δύσκολο να πολεμάς εναντίον της νοοτροπίας του διπλανού σου, αυτού με τον οποίον πάσχετε μαζί,
..παρά να πολεμάς την κακουργία και την δολιότητα κάθε καθάρματος πολιτικού, δημοσιογράφου, τραπεζίτη.
Και αφάνταστα κουραστικό και ψυχοφθόρο.

Έτσι το blog αποφάσισε με το έτσι θέλω να κάνει διακοπές απ' τον ίδιο του τον εαυτό, μέχρι τις 20-21 Αυγούστου, για να "γεμίσει τις μπαταρίες του" κατά την έκφραση του συρμού.
Φυσικά και η μάχη δεν τελείωσε.
Φυσικά και δεν αφήνουμε τον πόλεμο στην μέση.
Φυσικά και ξέρουμε πως οι απατεώνες δεν κάνουν ποτέ διακοπές και θα εξακολουθήσουν να βυσσοδομούν εναντίον του λαού και της χώρας, μέρα και νύχτα, χειμώνα και καλοκαίρι.

Γι αυτό, διακοπές-ξεδιακοπές, το blog θα βρίσκεται σταντ-μπάϊ (!).
Εάν συμβεί κάτι πιό χοντρό απ' τις συνηθισμένες μ@λακίες θα το σχολιάσει, θα βρίσει, θα φάει τα σίδερα να ξεσηκώσει τούτον τον λαό σε ανυπακοή και εξέγερση,
..όπως οφείλει να κάνει κάθε κατεχόμενος λαός,
..εναντίον των κατακτητών του και των συνεργατών τους.

Προς το παρόν:
Καλό καλοκαίρι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....