Διυλιστήριο: 03/30/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΝΕΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Βρέθηκαν εντόσθια κοτόπουλου στην φορμόλη και κρέας πιθήκου!

Αρχίζουν έλεγχοι και στην Ελλάδα; -Σε 57 χώρες- Μέχρι και ελιές με επικάλυψη από θειϊκό χαλκό

​Συναγερμός έχει σημάνει σε 57 χώρες μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Interpol και τη Europol, κατασχέθηκαν περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων: Εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειϊκό χαλκό, κρέας πιθήκου…

Η επιχείρηση αυτή με την ονομασία Opson V κατέγραψε ένα ρεκόρ όσον αφορά τις ποσότητες των κατασχεθέντων υλικών, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής αστυνομική οργάνωση.

Πέρυσι η Opson IV είχε επιτρέψει την κατάσχεση 2.500 τόνων παραποιημένων τροφίμων.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις σ' όλο τον κόσμο και οι έρευνες συνεχίζονται, προσθέτει η Intepol, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των συλληφθέντων.

Σχεδόν εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα κατασχέθηκαν στο Χαρτούμ (Σουδάν).

Στην Ιταλία, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές «βαμμένες» με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας) για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση, εξηγεί η Interpol, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Λιόν (Γαλλία).

Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει ένα δίκτυο μετά τη σύλληψη ενός προσώπου που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία.

Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βοείου και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση που προορίζονταν να πωληθούν από σούπερ-μάρκετ.

Τα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζαβεντέμ στο Βέλγιο ανακάλυψαν πολλά κιλά κρέατος πιθήκου, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες.

Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση, η Interpol αφηγείται την κατάσχεση στην Ινδονησία 70 κιλών εντοσθίων από κοτόπουλα διατηρημένων στη φορμόλη, η ύπαρξη της οποίας στα τρόφιμα απαγορεύεται.

Οι επιχειρήσεις Opson, οι οποίες άρχισαν για πρώτη φορά το 2011, έχουν εξελιχθεί σταδιακά ώστε αυτή τη στιγμή να περιλαμβάνουν γύρω στις 60 χώρες σ' ολόκληρο τον κόσμο.

«Τα νοθευμένα και κακής ποιότητας τρόφιμα και ποτά αποτελούν μια πραγματική απειλή για την υγεία και την ασφάλεια», σχολιάζει στην ανακοίνωση ο Μάικλ Έλις, επικεφαλής της μονάδας που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου παράνομων εμπορευμάτων στους κόλπους της Interpol.

Αρχίζουν έλεγχοι και στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Τσάλτας είπε ότι ο ΕΦΕΤ από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί από κοντά το νέο αυτό διατροφικό σκάνδαλο, καθώς από αρκετές χώρες έκανε εισαγωγές και η Ελλάδα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο ΕΦΕΤ να είναι ήδη σε επιφυλακή. Ο κ. Τσάλτας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ΕΦΕΤ θα λάβει όλα τα μέτρα εάν παραστεί ανάγκη, έτσι ώστε να εξακριβωθεί που και αν έχουν διοχετευτεί και στην Ελλάδα ποσότητες ακατάλληλου κρέατος.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρωσία: Εφαρμόστηκε ο χημικός ευνουχισμός δια νόμου σε παιδόφιλους



Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε διάταξη, που ενισχύει τις ποινές, προβλέπει επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους υποτροπιάζουν.

Η διάταξη, που ενισχύει τις ποινές, προβλέπει επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους υποτροπιάζουν…

Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε νόμο, που επιτρέπει την καταδίκη σε χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων που κρίνονται ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μικρότερων των 14 ετών.

Αυτός ο νόμος είχε υιοθετηθεί στις 7 Φεβρουαρίου από την Κάτω Βουλή (Δούμα) και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (“Ανω Βουλή) στις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Για να καταδικαστεί ο δράστης ενός σεξουαλικού εγκλήματος σε χημικό ευνουχισμό, το δικαστήριο πρέπει να ζητήσει τη γνωμάτευση εμπειρογνωμόνων.

Ο νόμος, που ενισχύει τις ποινές για τους παιδόφιλους, προβλέπει επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους υποτροπιάζουν.

Το Μάιο του 2011 ο Μεντβέντεφ είχε προτείνει το χημικό ευνουχισμό «σε εθελοντική βάση». Το 2010 διαπράχθηκαν στη Ρωσία περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανήσυχοι οι παιδίατροι για τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών τους

Το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των παιδιών, κατά τη διαδικασία που προηγείται ενός ιδιωτικού ασφαλιστηρίου υγείας, αναδεικνύει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Όπως καταγγέλλει συγκεκριμένα, για να προβούν σε σύμβαση ασφάλισης κάλυψης παιδιών οι ασφαλιστικές εταιρείες, άλλοτε ζητούν να ελέγξουν το βιβλιάριο υγείας ή τη φωτοτυπία του κι άλλοτε ζητούν από τον παιδίατρο να συμπληρώσει ιατρική γνωμάτευση που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες, με πληροφορίες που υπερβαίνουν τον απλό ιατρικό έλεγχο, εκθέτοντας το ιατρικό απόρρητο και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των παιδιών. Τυπικό παράδειγμα αποτελεί η ακόλουθη ιατρική γνωμάτευση που βλέπετε δεξιά και η οποία δεν παραδίδεται καν σε γιατρούς όπως ο νόμος ορίζει (άρ. 7, παρ. 1(δ) του Ν. 2472/1997), αλλά σε ασφαλιστικούς πράκτορες – δηλαδή σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

«Όπως είναι προφανές, αντιμετωπίζεται με απόλυτη προχειρότητα η διασφάλιση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των παιδιών, καθώς από το Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας και τα λοιπά ιατρικά παραστατικά, προκύπτουν πλείστα άλλα προσωπικά στοιχεία αυτών (παθήσεις, στοιχεία γονέων κλπ), μερικά εκ των οποίων για κάποιους από αυτούς μπορεί να αποτελούν και κρίσιμα απόρρητα προσωπικά στοιχεία»αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής σε επιστολή της προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. «Εξάλλου ο ίδιος σκοπός μπορούσε να εξυπηρετηθεί με την προσκόμιση προς τις ασφαλιστικές εταιρείες πιστοποιητικού υγείας του παιδιού, το οποίο θα εκδίδεται από τον παιδίατρο που το παρακολουθεί, προστατευομένου με τον τρόπο αυτό του προσωπικού απορρήτου»συμπληρώνει.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι παιδίατροι ζητούν από την Ανεξάρτητη Αρχή να μεριμνήσει:

α) για την αποδοχή εκ μέρους των ασφαλιστικών εταιρειών απλού ιατρικού πιστοποιητικού υγείας, και

β) για τη θεσμοθέτηση καταλλήλου πιστοποιητικού υγείας που θα διασφαλίζει τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων, παρέχοντας ταυτόχρονα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες κι επιφέροντας ποινικές ευθύνες σε αυτόν που το συμπληρώνει για το περιεχόμενό του.

Τέλος, προκειμένου να διαφυλαχτεί το ιατρικό απόρρητο και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, οι παιδίατροι ζητούν το κάθε ιατρικό πιστοποιητικό ή πληροφορία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, να παραδίδεται αποκλειστικά από τον ασφαλιζόμενο με συστημένη επιστολή και μόνο στον εξουσιοδοτημένο και συνεργαζόμενο με την ασφαλιστική εταιρεία γιατρό και όχι στον ασφαλιστικό πράκτορα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν υπήρχαν καν τουαλέτες.

Η εξέδρα… 


Ενώ σε πολλές πρωτεύουσες πολιτισμένων λαών έλειπε από τα σπίτια το πιο «αναπόφευκτο» μέρος, η τουαλέτα (εξέδρα ή απόπατος), στα βυζαντινά σπίτια αυτή δεν ήταν σπάνια. Στη βυζαντινή τουαλέτα υπήρχαν πήλινοι σωλήνες για απομάκρυνση των λυμάτων, οι οποίοι έπρεπε να συναντώνται με τους σωλήνες των διπλανών σπιτιών και να σχηματίζουν δίκτυο. Σε περίπτωση βλάβης έπρεπε να επιδιορθώνονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη, μέχρι του σημείου που συναντούσαν τους σωλήνες των γειτόνων.


Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά…


Οι Βυζαντινοί έτρεφαν μεγάλη αγάπη στην καθαριότητα. Σύμφωνα με την άποψη της επίσημης Εκκλησίας, τρία μπάνια την ημέρα ήταν υπερβολικά, ωστόσο τα δύο δεν ήταν ασυνήθιστο φαινόμενο. Όμως, οι κληρικοί που συλλαμβάνονταν να κάνουν δύο λουτρά την ημέρα δέχονταν αυστηρές επιπλήξεις. Οι πλούσιοι είχαν ιδιόκτητα λουτρά, ενώ για όλους τους άλλους υπήρχαν τα δημόσια, τα οποία ωστόσο στεγάζονταν σε επιβλητικά κτίρια, ήταν πολυτελή και παρείχαν όλες τις ανέσεις. Από την εποχή του Ιουστινιανού, ίσως και πιο πριν, τα δημόσια λουτρά είχαν μπανιέρες σε χωριστά διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονταν γύρω από μια μεγάλη κυκλική λίμνη. Το νερό ζεσταινόταν σε μεγάλους λέβητες και διοχετευόταν στους κατάλληλους χώρους μέσα από ένα σύστημα σωληνώσεων, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να επιλέξει κάποιος το κρύο μπάνιο ή ακόμα και το ατμόλουτρο.! Στα δημόσια λουτρά η είσοδος στους άντρες επιτρεπόταν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ενώ στις γυναίκες μόνο το βράδυ....


Νερό και σαπούνι…

Γενικά, οι Βυζαντινοί πρόσεχαν την εικόνα τους και λούζονταν σχετικά συχνά με εξαίρεση τους μοναχούς, που υπέβαλλαν τον εαυτό τους σε στερήσεις. Σύμφωνα με τα «ιατρικά» βιβλία της εποχής, οι Βυζαντινοί τον Γενάρη δεν έπρεπε να κάνουν περισσότερα από τέσσερα λουτρά, τον Μάρτη έξι και τον Απρίλη οκτώ. Ως μέσα καθαρισμού χρησιμοποιούνταν ίνες από σπάρτα ή άλλο λουτρόχορτο και σαπούνι, το οποίο πήραν οι Βυζαντινοί απ’ τους Γάλλους, ή παλαιότερα από νίτρο. Από το σπάρτο προήλθε η λέξη «σπαρτεύω» και από αυτήν το «παστρεύω» (καθαρίζω).


Bain mixtes

Κοινά λουτρά αντρών και γυναικών όπως τα εννοούμε σήμερα, δηλαδή σε ανοικτό χώρο (θάλασσα κλπ), οι βυζαντινοί δεν είχαν. Σε κλειστό χώρο όμως το κοινό λουτρό, ιδιαίτερα κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, δεν ήταν κάτι το ασυνήθιστο, παρά τις διαμαρτυρίες των πατέρων της Εκκλησίας και των συνόδων. Πολλοί λαϊκοί, επίσης, θεωρούσαν σκάνδαλο το να ξεγυμνώνονται σε κοινή θέα όσοι και όσες χρησιμοποιούσαν τα λουτρά. Ωστόσο, στα λουτρά ο επισκέπτης συναντούσε ακόμα και κληρικούς ή ασκητές. Η προσωπική υγιεινή ήταν και παραμένει θέμα πολιτισμού και στο Βυζάντιο το πολιτιστικό επίπεδο ήταν υψηλό. Από την έκδοση «Η άγνωστη πλευρά του Βυζαντίου. Ιστορικά παράδοξα»...

Από την έκδοση «Η άγνωστη πλευρά του Βυζαντίου. Ιστορικά παράδοξα»...

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βοθρολύματα ο θησαυρός!..

    Η βρώμα κι η δυσωδία, καθώς και οι δαιδαλώδεις υπόγειες διαδρομές του παρακράτους της διαπλοκής,
..αναδείχτηκαν και πάλι ανάγλυφα στην χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, γι αυτούς που μπορούν να ερμηνεύσουν λόγια, εκφράσεις, κινήσεις και ρητορικές κορώνες,
..από τους νάνους της πολιτικής, πλην γίγαντες
της πολιτικής αγυρτείας,
..που αποτελούν πλέον μία μνημονιακή συμμορία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Είναι φανερό πως το οικοδόμημα που ζούμε έχει θεμέλια ξύλινα καταφαγωμένα απ' τους αρουραίους και το σαράκι, κι ένα υπόγειο πλημμυρισμένο από βοθρολύματα.
Η μπόχα που αποπνέει κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί ν' ανοίξει την πόρτα και να κάνει ένα έλεγχο στα θεμέλια αυτού του ξεχαρβαλωμένου σαραγιού που λέγεται ελληνικό κράτος και διοίκηση,
..είναι ικανή να σκοτώσει τον οποιοδήποτε πολίτη, εκτός από πολιτικούς που τα βοθρολύματα αυτά ρέουν πιά μέσα στις φλέβες τους, έχουν μπολιαστεί μ' αυτά, κι έχουν πλέον ανοσία.

Τα τόσα χρόνια του πασοκισμού, τα άλλα τόσα της διαπλοκής, με φυσικό επακόλουθο τα χρόνια των μνημονίων (που κι αυτά απ' το ΠαΣοΚ και την διαπλοκή ξεκίνησαν),
..έχουν συσσωρεύσει τόση κόπρο που μόνο ένας Ηρακλής πιά, με δύναμη, γνώση, και θέληση θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Δυστυχώς όμως, Ηρακλείς δεν υπάρχουν πιά σε τούτον τον τόπο. Τουλάχιστον όχι ορατοί.
Μόνον εξαγορασμένοι δωσίλογοι, και ξεπουλημένοι για προσωπικά συμφέροντα υποτελείς τους.

Την δουλειά της αληθινής και ριζικής κάθαρσης θα μπορούσε να κάνει μόνον μιά λαϊκή επανάσταση, ή μιά δικτατορία.
Κι επειδή την δεύτερη λύση την απορρίπτουμε σαν ακραία και απολυταρχική,
..δεν μας μένει παρά να ελπίσουμε και να πιστέψουμε στην πρώτη.

Η λαϊκή επανάσταση όμως απαιτεί λαό.
Και στον λαό στα χρόνια του πασοκισμού, της διαπλοκής και των μνημονίων, είχε δοθεί το ''προνόμιο'' να σκεπάζει τα βοθρολύματα και την κόπρο με ψήφους και ρουσφέτια.
Μεγάλο μέρος του έχει συνηθίσει και την μπόχα και παρουσία της βρωμιάς.
Κι ένα ακόμη μεγαλύτερο έχει φοβηθεί την δύναμή της.
Την δύναμη να βρωμίζει ό,τι αγγίζει, και να πνίγει μεσ' τα σκ@τά όποιον αποπειραθεί να την καθαρίσει.

Άρα αδιέξοδο;
Λένε πως στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Δημοκρατία έχουμε;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικαστήριο του Ισραήλ βάζει stop στον αγωγό Ισραήλ - Τουρκίας. Σε πλήρη απομόνωση η Τουρκία



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«Χαστούκι» στην Άγκυρα αλλά και δυσάρεστη έκπληξη στην ίδια την ισραηλινή κυβέρνηση προκάλεσε μια απόφαση του Ανωτάτου Ισραηλινού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εξαγωγή ισραηλινού φυσικού αερίου γιατί είναι αντίθετη με την ισραηλινή νομοθεσία.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, το φυσικό αέριο που βρέθηκε στα κοιτάσματα φυσικού αερίου του θαλασσίου οικοπέδου Λεβιάθαν που ανακαλύφθηκαν το 2009, σύμφωνα με τα σχέδια της τουρκικής εταιρείας Zorlu ve Turcas-EnerjisiSA προβλέπονταν μέχρι το 2019 μέσω ενός ενεργειακού αγωγού να μεταφερθεί στην Τουρκιά και από κει θα διοχετεύονταν στις ευρωπαϊκές αγορές.


Μετά όμως από παρέμβαση της ισραηλινής αντιπολίτευσης που κατέθεσε ένσταση στον Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, η απόφαση που βγήκε τώρα με ψήφους 4 έναντι μιας, απαγορεύει την εξαγωγή του ισραηλινού φυσικού αερίου. Σημειωτέον ότι το Δικαστήριο επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφαλείας για να εκδώσει την ανωτέρω απόφαση.

Η απόφαση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνη την ισραηλινή κυβέρνηση του Νετανιάχου, αλλά σίγουρα βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια στο να προχωρήσει η συνεργασία Ισραήλ Τουρκίας για την κατασκευή του ενεργειακού αγωγού που θα συνδέει το οικόπεδο Λεβιάθαν με το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας, όπως προέβλεπε το τουρκικό σχέδιο.


Μετά την απόφαση αυτή όλη η υπόθεση της ενεργειακής σύνδεσης Ισραήλ Τουρκίας τινάζεται κυριολεκτικά στον αέρα, όπως επισημαίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβες Καμμένου:Συγγενείς στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι μέτοχοι της MARFIN; Θα στηρίξω Τσίπρα μέχρι τέλους



Καταλυτική για τις πολιτικές εξελίξεις ήταν η ομιλία του Πάνου Καμμένου, στη Βουλή στη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη Διαπλοκή. Αφού πρώρα ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Αλ Τσίπρα, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί αποχώρησης από την κυβερνητική πλειοψηφία ( υποβάθμισε σε απλό φραστικό λάθος, το ζήτημα Μουζάλα), στη συνέχεια, επιτέθηκε:
Στη ΝΔ παρουσιάζοντας τις συμβάσεις της ΝΕΡΙΤ επί Σαμαρά με τον Μαυρίκο, καθώς και τιμολόγια τηςΝΔ από την εποχή που ήταν ο ίδιος στο κόμμα, με Μουσσά, Νίκο Καραμανλή κα δημοσιογράφους…

Στο ΠΑΣΟΚ και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αφήνοντας βαρειά υπονοούμενα για “συγγενείς στελεχών του ΠΑΣΟΚ” που παραμένουν μέτοχοι στη MARFIN του κ Βγενόπουλου, τον οποίο υπερασπίζεται ο κ Βενιζέλος.

Στον Σταύρο Θεοδωράκη για τη σχέση του με τον Κώστα Σημίτη αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συναλλαγές του ίδιου και της οικογένειάς του με τη Siemens, αλλά και γιατί, όπως αποκάλυψε, την προηγούμενη εβδομάδα όταν πήγαν στο ΕΛΚ, κατήγγειλαν στην Μερκελ, ότι δήθεν οι ΑνΕλλ θα ρίξουν την κυβέρνση στην Ελλάδα και δεν είναι η ΝΔ που προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση …

Τέλος ο κ Καμμένος ξεκαθάρισε ότι στηρίζει προσωπικά τον Τσίπρα παρά τις διαφορές τους γιατί είναι έντιμος.



Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παπαγγελόπουλος: Με εντυπωσιάζει η ανικανότητα της διαπλοκής να οργανώσει μια σκευωρία



«Δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία γελάνε με το επιχείρημα ότι επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης» ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

"Δεν έχω να κρύψω τίποτε" είπε και χαρακτήρισε τις επιθέσεις εναντίον του, "προϊόν σκευωρίας", την οποία χαρακτήρισε "πρόχειρη και βλακώδη", ενώ επιφυλάχθηκε να δώσει λεπτομερή στοιχεία στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

"Με εντυπωσιάζει η ανικανότητα της διαπλοκής να οργανώσει μια σκευωρία και μου κάνει εντύπωση πως επιβίωνε τόσα χρόνια", είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και έκανε λόγο για "μεθόδους και πρακτικές μαφίας".

Συνεχίζοντας είπε, ότι σήμερα οι δικαστές είναι ελεύθεροι αλλά κάποιοι δεν το θέλουν αυτό και ονειρεύονται παρενθέσεις όπως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής και πρόσθεσε ότι παλαιότερα οι παρεμβάσεις και οι απειλές στο χώρο της Δικαιοσύνης ήταν ο κανόνας.

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας το "Βήμα" σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη τον εμπόδισε τον περασμένο Ιούλιο να παραστεί σε συνάντηση Κύπριων και Ελλήνων δικαστικών, είπε ότι δεν επεδίωξε να παραστεί ο ίδιος αλλά να διευκολύνει τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης την οποία η εισαγγελέας εφετών είχε, για πρώτη φορά όπως είπε απαγορεύσει.

"Ζήτησα να πληροφορηθώ τι συμβαίνει και ήμουν τόσο ευγενής, ώστε η ίδια δεν κατάλαβε ότι ήμουν υπουργός και με απεκάλεσε γραμματέα", είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και αναρωτήθηκε "γιατί η κ. Τσατάνη δεν ήθελε μάρτυρες στη συνάντηση, και γιατί δεν τηρήθηκαν πρακτικά".

Καταλόγισε επίσης στην κ. Τσατάνη ότι έχει μεροληπτήσει κατά το παρελθόν σε υποθέσεις τις οποίες είχε χειριστεί και ανέφερε ότι στην υπόθεση Βατοπαιδίου όφειλε να δηλώσει αποχή γιατί ο σύζυγός της είχε προσωπικές διαφορές με τον κ. Βουλγαράκη που τον είχε αποπέμψει από το ΝΑΤ και η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη κ. Πελέκη, ήταν κατηγορούμενη στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Για την υπόθεση με τις υποκλοπές ο κ.Παπαγγελόπουλος ανέφερε, ότι είχε αναλάβει μόνο την προκαταρκτική εξέταση και στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση πήγε στην ανάκριση η οποία συνεχίζεται έως σήμερα. "Δεν καλύφθηκαν οι υποκλοπές. Στόχος των υποκλοπών ήταν ο Κώστας Καραμανλής, του οποίου εμφανίζομαι ως άνθρωπός του» τόνισε.

«Ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι»

"Ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι. Προσπαθούν να με αναγκάσουν να παραιτηθώ ή να με φιμώσουν . Αλλά όσο με εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός, δεν θα συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο", είπε στη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Απαντώντας στην αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δεν θα τον κρίνει από το πολιτικό του παρελθόν αλλά από τις σημερινές του πράξεις, είπε ότι θέλει να κριθεί επί της ουσίας και δεν έχει ανάγκη να ζητήσει ελαφρυντικά προτέρου εντίμου βίου.

"Αυτά τα ζητούν οι ένοχοι και εγώ δεν είμαι ένοχος είπε", και κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας "να μην παρασυρθεί από ανθρώπους που έχουν προδώσει την παράταξη της ΝΔ και την πατρίδα".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκ νέου στη συνάντησή του με την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη και είπε ότι η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της κας Τσατάνη και αφορούσε κατά το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικά θέματα της εισαγγελέως Εφετών και την υπόθεση του κ. Αγγέλου και μόνο κατά τρία λεπτά συζητήθηκε το θέμα της δικογραφίας και της αρμοδιότητας της δικαστικής λειτουργού.

"Πρέπει να θυμάστε πόσο ταλαιπωρήθηκε ο κ. Αγγέλου" είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Παπαγγελόπουλος, "εύχομαι να μην χρειαστεί να αποκαλύψω τι πραγματικά ειπώθηκε για το θέμα και τελικά ο κ. Αγγέλου που είχε κληθεί να καταβάλλει τεράστια εγγύηση, απαλλάχθηκε με βούλευμα και ο σύζυγος της κ. Τσατάνη διορίστηκε περιφερειακός διοικητής νοσοκομείων από την κυβέρνηση Σαμαρά".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....