Διυλιστήριο: 08/29/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

VIDEO - Όταν ο Αλαφούζος καυγάδιζε με τον Βενιζέλο για το ζημιογόνο ΣΚΑΙ… το 1996



«H ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά σαν τραγωδία, τη δεύτερη φορά σα φάρσα«, είχε πει ο Καρλ Μαρξ.

Μία τέτοια ιστορία αφηγείται και το βίντεο που ψαρέψαμε από το μακρινό 1996, όταν και ο Γιάννης Αλαφούζος καυγάδιζε τηλεοπτικά με τον -τότε- υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τη διαπλοκή στα ΜΜΕ.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Γ. Αλαφούζος επιτίθεται στον Ε. Βενιζέλο σχετικά με τα πρόστιμα του ΕΣΡ στον -από τότε- ζημιογόνο ΣΚΑΙ.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω στιχομυθία:

Αλαφούζος: Μα είμαστε συνεχώς ζημιογόνοι

Βενιζέλος: Τότε πως υπάρχετε;

Δείτε το βίντεο:



Πηγή www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κυριακού : «Τρία κανάλια σηκώνει η ελληνική αγορά»


Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Πάμε πολύ πίσω, στο 1999, τότε που ο Μίνως Κυριακού έδινε συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino και στον Θανάση Λάλα.

Από εκείνες τις συνεντεύξεις του Λάλα, αν θυμάστε, στις οποίες ο συνεντευξιαζόμενος στο τέλος ευχαριστούσε με... λυγμούς τον δημοσιογράφο, λέγοντάς του πόσο καλός ήταν (ο δημοσιογράφος) και πόσο καταπληκτικά πέρασε μαζί του (ο συνεντευξιαζόμενος): «Τρία κανάλια το πολύ σηκώνει η ελληνική αγορά. Εγώ ξέρω ότι μια χώρα με 250 εκατομμύρια πληθυσμό, όπως είναι η Αμερική, έχει τέσσερα, ­για να μην πω τριάμισι, ­παναμερικανικά κανάλια» δήλωνε ο κ. Κυριακού.

Και αν, σωστά, μου αντιτείνετε πως έχουν αλλάξει πια τα πράγματα, ας δούμε τι έλεγε και ο Θοδωρής Κυριακού (ο υιός), πολύ αργότερα, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΑΝΤ1 για την περίοδο 2011-2012: «Η ελληνική τηλεοπτική αγορά καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα: την υπερπληθώρα των καναλιών. Διαθέτοντας σήμερα περισσότερα απ’ όσα μπορεί να αντέξει, καταλήγει ένας κλάδος που εδώ και χρόνια, αθροιστικά, είναι ζημιογόνος. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς επιπλέον απώλειες».

Ο όμιλος Κυριακού θα συμμετάσχει κανονικά αύριο στη δημοπρασία. Ο Θοδωρής Κυριακού είναι εδώ και πολλά χρόνια ο CEO του Ομίλου ΑΝΤ1, ενός ομίλου μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που ιδρύθηκε το 1988 από τον πατέρα του Μίνω (74 ετών, σήμερα). Δραστηριοποιείται σε 12 κλάδους, σε 14 χώρες, σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Ασία.

Εκτός της Ελλάδας έχει τηλεοπτικά κανάλια σε Σερβία, Κύπρο, Σλοβενία, Μαυροβούνιο και Ρουμανία, με τους εργαζομένους του να ξεπερνούν τους 2.500.

Στην Ελλάδα διαθέτει δύο τηλεοπτικά κανάλια (ΑΝΤ1 και Μακεδονία TV με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ψυχαγωγικό χαρακτήρα), δύο μουσικούς ραδιοσταθμούς (Easy 97.2 με ξένα τραγούδια και Ρυθμός 94.9 με ελληνικά), μία δισκογραφική εταιρεία (Heaven Music), μία εκδοτική εταιρεία (Δάφνη Επικοινωνίες), μία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου (BrandsGalaxy), μία εταιρεία παραγωγής (ANTS Productions), διαδικτυακά κανάλια (Netwix και Vice), εταιρεία ηχοπληροφόρησης (Audiotex) και λειτουργεί επίσης με την επωνυμία ANT1 Media Lab μία σχολή που εξειδικεύεται σε επαγγέλματα σχετικά με τα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, ηχολήπτες, εικονολήπτες, σκηνοθέτες κ.ά.).

O ANT1 ήταν το ένα από τα πρώτα δύο ιδιωτικά κανάλια που εξέπεμψαν στη χώρα μας. Συνολικά έχει παράξει πάνω από 220 τηλεοπτικές σειρές και περισσότερες από 150.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται και στη ναυτιλία διατρανώνοντας πως ποτέ δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στη διεκδίκηση ή ανάληψη δημόσιου έργου - η δραστηριότητά του παραμένει αμιγώς στα ΜΜΕ και στη ναυτιλία.

Το σύνολο δανείων του είναι 180 εκατ. ευρώ (το 38% η Πειραιώς με 67 εκατ.) και εξυπηρετούνται κανονικά. Οι εξασφαλίσεις για τις τράπεζες περιλαμβάνουν τις καταθέσεις του Μ. Κυριακού και ενέχυρο στις συμβάσεις πρακτορείας, στο σήμα, στις μετοχές των θυγατρικών, στις συμβάσεις των ενδοεταιρικών δανείων, στην ταινιοθήκη κ.α.

Από το 2010 μέχρι το 2015 έχουμε αναχρηματοδότηση του δανείου, με την Τράπεζα Πειραιώς να υποστηρίζει πως ο μέτοχος έχει την πρόθεση να βοηθήσει βάζοντας ήδη στην εταιρεία 74 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. φέτος τον Μάιο.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δίκτυο υδατοδρομίων σε νησιά των Δωδεκανήσου και Κυκλάδων



Σε δίκτυο υδατοδρομίων για τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων προχωρά η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που έχει θέσει σε προτεραιότητα το συγκεκριμένο ζήτημα, θεωρώντας, ότι θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των νησιών και στην επίλυση χρόνιων συγκοινωνιακών αναγκών.

Στο πλαίσιο αυτό, το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου που συνεδρίασε την προηγούμενη Παρασκευή στην Αστυπάλαια, αποφάσισε την εναρμόνιση με το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, των 23 προγραμματικών συμβάσεων για τη μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ισάριθμων υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και δύο νέες προγραμματικές συμβάσεις με τα κατά τόπους δημοτικά λιμενικά ταμεία για δύο ακόμη υδατοδρόμια σε Μύκονο και Σίφνο.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεννόηση της περιφερειακής αρχής με τα συναρμόδια υπουργεία, το περιφερειακό συμβούλιο προέβη στην έγκριση των τροποποιήσεων των 23 προγραμματικών συμβάσεων, με βάση τα προβλεπόμενα στο νέο σχέδιο νόμου, στη διαμόρφωση του οποίου πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του μεγαλεπήβολου στόχου της δημιουργίας του πρώτου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα, στόχο που υιοθέτησαν και τα αρμόδια υπουργεία, προβαίνοντας στις προτεινόμενες από την περιφερειακή αρχή τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου.

Οι επικαιροποιημένες προγραμματικές συμβάσεις αφορούν τα υδατοδρόμια Αστυπάλαιας, Λέρου, Λειψών, Ρόδου, Κω, Τήλου, Χάλκης, Καστελλορίζου, Καρπάθου, Κάσου, Νισύρου, Καλύμνου, Σύμης, Σύρου, Μήλου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Κύθνου, Κέας, Αμοργού, Άνδρου, Σικίνου, ενώ εγκρίθηκαν και δύο νέες προγραμματικές συμβάσεις για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων σε Μύκονο και Σίφνο.

Τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανταποκρίθηκαν θετικά στο καθόλα τεκμηριωμένο αίτημα της περιφερειακής αρχής για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ισχύοντος μέχρι σήμερα θεσμικού πλαισίου, το οποίο δημιουργούσε πολλά προσκόμματα στην πορεία υλοποίησης του δικτύου υδατοδρομίων και περιέλαβαν στο νέο θεσμικό πλαίσιο τις προτάσεις της περιφερειακής αρχής, προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει απρόσκοπτα και κατά το δυνατόν ταχύτερα.

Η ίδρυση του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης, τη σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών. Παράλληλα, δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για τα νησιά, βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη ιδιαίτερα για τις νησιωτικές μας κοινωνίες.

Η δραστηριοποίηση υδροπλάνων θα λειτουργήσει ως ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης, μία επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή, επικουρικά και συμπληρωματικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους από την ακτοπλοΐα και τις αερομεταφορές. Το νέο σχέδιο νόμου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης, η οποία ολοκληρώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου.

Πηγή www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

57.000 Euro ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει το χαμόγελο του παιδιού !!!!


«Το Χαμόγελο του Παιδιού», που χωρίς να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, σήμερα πρέπει να καταβάλλει 57.000€,

Κάθε 1€ φορολογίας στερείται ουσιαστικά από τα παιδιά που έχουν ανάγκη και όλα αυτά την ίδια στιγμή που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι περήφανο για κάθε ένα παιδί του! Δύο από αυτά, ενήλικα πια και με σημαντική πορεία, είναι ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος, που αποφάσισαν τα ίδια να διεκδικήσουν το δίκιο του «Χαμόγελου». Έτσι σήμερα αποστέλλουν ανοικτές επιστολές στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Παρακάτω οι επιστολές του Αλέξανδρου και του Γιώργου:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Νάκο και σας στέλνω την εν λόγω επιστολή με αφορμή την απόφαση να επιβληθεί στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», καθώς και σε άλλους οργανισμούς, που προσφέρουν κοινωνικό έργο στη χώρα μας, ο ΕΝΦΙΑ καθώς πλήθος άλλης φορολογίας.

Είμαι μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ από το 2002, καθώς μεγάλωσα σε σπίτι του Οργανισμού μέχρι και την ενηλικίωσή μου. Σήμερα είμαι εν ενεργεία οικονομολόγος, έχοντας αποφοιτήσει από την σχολή Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Οκτώβριο ξεκινάω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο «Tourism Management» ως υπότροφος.

Κύριε Τσίπρα,

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας αντιμετωπίζει μία από τις πιο δυσχερείς οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της. Η κρίση αυτή επηρέασε τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική πραγματικότητα που γνωρίζαμε έως σήμερα: περισσότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας, παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία λόγω έλλειψης φαγητού, επιχειρήσεις να βάζουν «λουκέτο» και αυτές είναι μόνο λίγες από τις αρνητικές συνέπειες της. Αναπάντεχα οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί έφτασαν σε δύσκολη οικονομική θέση λόγω του ότι η επιβίωσή τους εξαρτάται αποκλειστικά από τις χορηγίες και τις δωρεές των πολιτών. Πολιτών, που συνέχισαν και συνεχίζουν να τους στηρίζουν από το υστέρημα τους έχοντας υπόψιν το κοινωνικό έργο που προσφέρουν. Είναι η απόδειξη ότι στη χώρα μας υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και άνθρωποι που ξέρουν να ξεχωρίζουν το ωφέλιμο από το επιβλαβές για το κοινωνικό συμφέρον.

Κύριε Τσίπρα,

Όταν ήμουν σε δύσκολη θέση με τους γονείς μου, το κράτος δεν με βοήθησε, αν και είναι υποχρέωσή του. Αλλά δεν παραπονέθηκα ποτέ γι’ αυτό μιας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με βοήθησε να σταθώ στα πόδια μου και πάλι και να κυνηγήσω με αξιώσεις τα όνειρά μου. Είναι δύσκολο να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί ότι το κράτος είναι αδύναμο να σε βοηθήσει και αντ’ αυτού κάποιοι άνθρωποι με ιδιωτικές πρωτοβουλίες αποφάσισαν να κάνουν τη δουλειά του. Και το κέρδος αυτών των ανθρώπων; Μηδαμινό σε χρήματα αλλά άπειρο σε συναισθήματα όταν βλέπουν ότι με ανθρωπιά και προσπάθεια ένα παιδί μπορεί να έχει μία δεύτερη ευκαιρία, καθώς την πρώτη την έχασε από λάθη των γονιών του. Όσοι φιλοξενηθήκαμε σε οργανισμούς όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ήμαστε τυχεροί όπως συνεχώς λέμε. Θεωρούμε τύχη το ότι βρέθηκε μια θέση και για εμάς σε ένα οργανισμό, όπου μπορούμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Θεωρούμε τύχη το ότι κάποιος άλλος έκανε το καθήκον ενός κοινωνικού κράτους, που δεν είχαμε ποτέ αλλά πάντα μας λέγανε οι μεγάλοι ότι έχουμε.

Εγώ στάθηκα πάρα πολύ «τυχερός» μιας και τις 3 φορές που χρειάστηκε να απομακρυνθώ από τους γονείς μου υπήρχε «χώρος» για εμένα αλλά και για τον αδερφό μου, ο οποίος παρεμπιπτόντως επίσης σπουδάζει. Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριε Τσίπρα. Η πολιτεία στην πλειοψηφία της «ξέχασε» το καθήκον της απέναντι στα παιδιά και αρκέστηκε στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες που κάλυπταν τα κενά της. Το χειρότερο όμως είναι ότι το κράτος ήταν δίπλα σε αυτές τις πρωτοβουλίες μόνο στις βραβεύσεις και στις καλές μέρες. Όταν ήρθαν τα δύσκολα η πολιτεία «ξέχασε» τι είχαν προσφέρει αυτοί οι οργανισμοί και όχι μόνο δεν τους βοήθησε αλλά τους επέβαλε φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας. Αξίζει να αναφέρω ότι παρά τη γραφειοκρατία υπήρξαν και υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στο δημόσιο που έπραξαν σύμφωνα με την ηθική και μας προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια.

Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ να είμαστε κράτος εν κράτει και λέω «εμείς» γιατί θεωρώ πως θα είμαι κομμάτι αυτής της οικογένειας για πάντα. Δεν είχαμε ποτέ πελατειακές σχέσεις με την εξουσία και ανεξαρτήτως κυβέρνησης ζητούσαμε πάντα το αυτονόητο κύριε Τσίπρα: η πολιτεία να σταθεί δίπλα μας ως σύμμαχος και να ενωθούμε όλοι μαζί για να τα καταφέρουμε όπως είπε και ο μικρός μας Ανδρέας, ο οραματιστής και ιδρυτής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Δεν ζητήσαμε ποτέ υπέρογκα κονδύλια και επιδοτήσεις για να τα καταφέρουμε. Αποδείξαμε ακόμα και στους πιο δύσπιστους ότι κάθε ευρώ που μας δίνει δεν πάει χαμένο, αφού επιβάλαμε από μόνοι μας πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά μας και κάθε χρόνο ελεγχόμαστε από ορκωτούς ελεγκτές για να την εξασφαλίσουμε. Σταθήκαμε δυνατοί μέσα στην κρίση και όχι μόνο δεν κάναμε πίσω, αλλά βγήκαμε μπροστά και με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο συνεχίσαμε το έργο μας με σκοπό κανένα παιδί και καμία οικογένεια να μην μείνει αβοήθητη. Σε δύσκολες ημέρες καταφέραμε να «μεγαλώσουμε» την οικογένεια μας δημιουργώντας και άλλα σπίτια, κάνοντας ακόμη πιο έντονες τις δράσεις μας, βοηθώντας ακόμα περισσότερες οικογένειες, διατηρήσαμε το διοικητικό κόστος στο 10% και ενισχυθήκαμε με ακόμη περισσότερους εθελοντές.

Σήμερα το μόνο που σας ζητάω εκ μέρους του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και όλων εκείνων των οργανισμών, που πιστοποιημένα προσφέρουν στην κοινωνική ευημερία της χώρας μας, είναι η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και κάθε άλλη άδικη φορολογία που τους επιβάλλεται. Κάπου διάβασα ότι νομοθετικά δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση για την εν λόγω εξαίρεση. Σας ρωτώ όμως ευθέως πώς, οργανισμοί που αφιλοκερδώς κάνουν κάτι που η πολιτεία θα έπρεπε να κάνει, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιους υψηλούς φόρους; Ποια δράση μας θα πρέπει να διακόψουμε για να πληρώσουμε αυτές τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ; Πώς μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε κοινωνική δικαιοσύνη όταν φορολογούμε εθελοντικούς οργανισμούς που προσφέρουν στην κοινωνία μας; Σαν οικονομολόγος μου φαίνεται αδιανόητο να πρέπει να φορολογήσουμε κάτι το οποίο έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην κοινωνική ευημερία όσο και στην οικονομική ευημερία ετούτου του τόπου. Θα έπρεπε να ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στα παιδιά, που είναι το μέλλον της χώρας μας, όσο και στην κοινωνία ολόκληρη.

Στις δύσκολες καταστάσεις η συσπείρωση είναι η μόνη λύση γι’ αυτό ως γονιός και εσείς θεωρώ ότι πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας όλα τα παραπάνω και να λάβετε άμεσα δραστικά μέτρα. Είναι χρέος της κοινωνίας να προστατεύει ο,τιδήποτε αγνό και υγιές προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Ελπίζω να μου απαντήσετε σύντομα και όλα τα παραπάνω να σας κινητοποιήσουν άμεσα μιας –όπως πιστεύω- δεν σας ζητάω κάτι παράλογο.

Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Νάκο

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2016
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Ονομάζομαι Γιώργος, είμαι 25 ετών, Πλοίαρχος Γ΄ του Εμπορικού Ναυτικού και σύντομα θα έχω το δίπλωμα Πλοιάρχου Β΄. Έχω ήδη ένα δεύτερο πτυχίο στο Ship Management και σύντομα θα κάνω και μεταπτυχιακό στο ίδιο πεδίο. Το βασικό σε όλα αυτά είναι ότι ξεκίνησα χωρίς οικογένεια, έφτασα ως εδώ και προχωρώ επειδή είχα δίπλα μου «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Θέλω να καταλήξω ότι είμαι ένα από τα πολλά απτά παραδείγματα ότι όντως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε και θα συνεχίσει να κάνει τις προσπάθειες του για κάθε παιδί. Αλλά για να μπορέσει να συνεχίσει θέλει υποστήριξη. Πάντα είχε και ελπίζω να συνεχίσει να έχει, την υποστήριξη των ανθρώπων. Η απορία μου είναι: το Κράτος που είναι? Μόλις επέστρεψα από το πλοίο που δούλευα και έμαθα ότι το «Χαμόγελο» πρέπει να πληρώσει ένα υπέρογκο πόσο σε φόρους, ΕΝΦΙΑ κλπ και το μόνο που μπορώ να πω ότι ένιωσα είναι απογοήτευση. Ζούμε σε μια κοινωνία που μέρα με τη μέρα καταρρέει. Τα παιδιά είναι το μέλλον οπότε όταν η Κυβέρνηση καταστρέφει τα παιδιά της, καταστρέφει το μέλλον της χώρας.
Δε ξέρω να μιλήσω για πολιτική ή οικονομία, δεν είναι κάτι που έχω σπουδάσει. Όμως μπορώ να μιλήσω για ανθρωπιά. Βλέπω ένα Κράτος που φορολογεί αδρά μια ΜΚΟ, που αν μη τι άλλο αποδεδειγμένα τόσα χρόνια έχει σώσει τόσες χιλιάδες οικογένειες και παιδιά, όταν υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να το κάνει το Κράτος αυτό και όχι οι ΜΚΟ. Έρχονται λοιπόν οι ΜΚΟ να αντικαταστήσουν την αδράνεια του Κράτους και να το ανακουφίσουν και αυτό πάει να τις καταστρέψει. Δε μοιάζει σωστό. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια …

Θέλει πολύ αγώνα, κόπο και καλή θέληση να στηρίξεις ένα έργο αλλά δε φτάνουν μονό αυτά. Το Κράτος θα έπρεπε να είναι Αρωγός σε τέτοιου είδους λειτουργήματα και όχι Δήμιος. Δεν αντιλέγω ότι δεν υπάρχουν κατά καιρούς ΜΚΟ-φαντασματα όπως διαβάζω κατά περιόδους. ΜΚΟ που χρησιμοποιούν τη φιλανθρωπία σα βιτρίνα για τις ιδιωτικές τους επιχειρήσεις. Αλλά κανένα δάχτυλο του χεριού μας δεν είναι ίδιο με το άλλο. Δε μπορώ να μιλήσω για άλλες οργανώσεις, εγώ ξέρω το «Χαμόγελο». Εκεί έζησα, εκεί μεγάλωσα. Και έβλεπα κάθε μέρα το έργο του «πάνω μου» και ξέρω ότι ήταν και είναι πάντα ανοιχτό σε εξονυχιστικούς ελέγχους. Ξέρω λοιπόν ότι ό,τι κάνει το κάνει με σκοπό. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί μου φαίνεται άδικο να βλέπω να καλείται να πληρώσει πολλές χιλιάδες ευρώ για φόρους σε Τέλη Κυκλοφορίας για τα οχήματα όπως ασθενοφόρα και κινητές μονάδες που χρησιμοποιεί το ίδιο το Κράτος, ΕΝΦΙΑ για σπίτια που μεγαλώνουν παιδιά κακοποιημένα επειδή το κράτος δεν έχει τις υποδομές να το κάνει. Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό που προέρχεται από το υστέρημα των ήδη ταλαιπωρημένων Ελλήνων που πραγματικά δίνουν το τελευταίο τους ευρώ για παιδιά σαν εμένα και έρχεται το Κράτος να το πάρει και αυτό. Μόνο αδικαιολόγητη δε μπορώ να χαρακτηρίσω την απογοήτευσή μου. Βασίζομαι κυριολεκτικά στη δική σας ευαισθησία να διορθώσετε αυτή την αδικία. Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω από πλευράς μου είναι να σας στείλω αυτή την επιστολή. Αυτή είναι η δική μου δύναμη. Η δική σας δύναμη όμως σαν Πρωθυπουργός είναι να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία. Μη μας απογοητεύσετε…

Μετά τιμής,

Φατνασής Γεώργιος

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η μεθόδευση – αλλοίωση που έγινε από το ΔΝΤ, τη Eurostat και την ΕΛΣΤΑΤ είναι συγκλονιστικής εθνικής σημασίας



Καταπέλτης για την αλλοίωση με πειραγμένα στοιχεία του ελλείμματος της χώρας, ο διευθυντής της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος μιλώντας στο Κόκκινο, τονίζει πως αυτή η υπόθεση είναι εθνικό θέμα. Η εφημερίδα με σημερινό πρωτοσέλιδό της, αποκαλύπτει «Τα mails της προδοσίας», «οι εντολές του ΔΝΤ και της Eurostat στον τότε υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου για αλλοίωση του ελλείμματος γρήγορα και με εχεμύθεια».
«Το να τεκμηριώνει η κορωνίδα της Δικαιοσύνης, ο Άρειος Πάγος, ότι έγινε ζημιά 210 δισ. ευρώ, στη χώρα, αυτό δεν είναι για εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι συγκλονιστικής εθνικής σημασίας, ώστε να μπορέσει να γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων τα επόμενα χρόνια», τονίζει.

«Είναι εθνικό όπλο το σχέδιο καταστροφής της χώρας … και για την κυβέρνηση και για την αξιωματική αντιπολίτευση …», προσθέτει.

«Ο Μαν. Κοττάκης αποκαλύπτει: τα ντοκουμέντα που «τρέμουν» οι δανειστές! Πώς σχεδιάστηκε αλλά και εκτελέστηκε (με πειραγμένα στοιχεία!) το βρόμικο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας προκειμένου να εξοφληθούν στο ακέραιο οι ξένες τράπεζες», γράφει η εφημερίδα.

Πηγη stokokkino.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η Μόσχα ''χόρεψε'' συρτάκι



Έπεσε το Σάββατο η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Σχημάτων «Spasskaya», στη Μόσχα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων από τον σεισμό στην Ιταλία.

Συνολικά 22 στρατιωτικές μπάντες από 12 χώρες εμφανίστηκαν στην Κόκκινη Πλατεία.

Πάνω από 7.500 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις στρατιωτικές ορχήστρες.

Ενθουσίασε τους παρευρισκομένους η συμμετοχή της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας στο διεθνές Στρατιωτικό Μουσικό Φεστιβάλ Spasskaya Tower, που έγινε στη Μόσχα, στην Κόκκινη Πλατεία.

Μόλις η μπάντα άρχισε να παίζει τον "Ζορμπά", ο κόσμος ξεσηκώθηκε πραγματικά. Όχι μόνο χειροκροτούσε στον ρυθμό, αλλά χόρευε και στις κερκίδες. Η μπάντα συνοδεύτηκε και από ανάλογα ενδεδυμένους χορευτές, τους οποίους πλαισίωσε και ο μαέστρος. Στο κλείσιμο της εμφάνισης, η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποθεώθηκε με θερμό χειροκρότημα και επιφωνήματα!


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τον Σημίτη Πρόεδρο Δημοκρατίας προτείνει ο Θεοδωράκης



Να προτείνουν και να στηρίξουν τον Κ. Σημίτη για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η συζήτησή τους δεν περιορίστηκε μόνο σ’ αυτό, αλλά και στο ενδεχόμενο της πολιτικής συνεργασίας των δύο κομμάτων στις επόμενες εκλογές.

Η συζήτηση αυτή έγινε στην Κρήτη, στα Χανιά τόπο καταγωγής και των δύο, όπου συναντήθηκαν ο Σταύρος με τον Κυριάκο στη διάρκεια των διακοπών τους. Ο αρχηγός του «Ποταμιού» βολιδοσκόπησε τον πρόεδρο της ΝΔ πως θα έβλεπε υποψηφιότητα Σημίτη για την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η εκτίμηση (αν όχι εξάρτηση) του Σταύρου Θεοδωράκη στον πρώην Πρωθυπουργό δεν κρύβεται, αλλά αυτή τη φορά ο αρχηγός του «Ποταμιού» δείχνει ότι θέλει ως εγγυητή των εξελίξεων τον πρώην Πρωθυπουργό. Όμως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά τον Κ. Σημίτη και θα τον ήθελε εγγυητή των εξελίξεων, ειδικά σε ότι αφορά τη διαμόρφωση μιας φιλοευρωπαϊκής- φιλελεύθερης παράταξης η οποία λείπει από την Ελλάδα σύμφωνα με τις απόψεις και των πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστών και του κύκλου του Κ. Μητσοτάκη.

Η πρόταση του Θεοδωράκη για τον Σημίτη, φέρνει και πάλι τον πρώην Πρωθυπουργό στην επικαιρότητα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κ. Σημίτης αρνείται να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, πολιτικοί παράγοντες συνεχίζουν να τον θέλουν ως διαμεσολαβητή και εγγυητή εξελίξεων.

Το επίσης σημαντικό είναι ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, την ώρα που συνομιλεί με την Φώφη Γεννηματά για την … Κεντροαριστερά, συζητά τις απόψεις του για τη διαμόρφωση εξελίξεων με τον… Κυριάκο Μητσοτάκη. Ερώτημα: Το έχει συζητήσει με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά; Και αν ναι ποια είναι η άποψή της;

Η ίδια ή κ. Γεννηματά δεν είχε κρύψει τη δυσαρέσκειά της, όταν έμαθε (από τα ΜΜΕ και αυτή) για το δείπνο των «8» στο σπίτι του Β. Κοντογιαννόπουλου, με Σημίτη και Στουρνάρα, Πάγκαλο, Γιαννίτση, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδη και Φλωρίδη, όπου συζητήθηκε και ο ενδεχόμενος ρόλος του Κ. Σημίτη και του Γ. Στουρνάρα.

«Τα κόμματα και οι ηγεσίες γεννιούνται στην κοινωνία και όχι σε παρασυναγωγές και κλειστά δείπνα» είπε (Καθημερινή) η αγριεμένη Φώφη Γεννηματά. «Η μεγάλη Κεντροαριστερά ή θα είναι η Κεντροαριστερά των Πολιτών ή δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ούτε η χώρα έχει ανάγκη, ούτε οι προοδευτικοί πολίτες αναζητούν μια Κεντροαριστερά που θα κατασκευαστεί στο δοκιμαστικό σωλήνα οποιασδήποτε ελίτ. Για αυτό και παρόμοια εγχειρήματα δεν έχουν καμία τύχη. Τα κόμματα και οι ηγεσίες γεννιούνται στη μήτρα της κοινωνίας όχι σε παρασυναγωγές και κλειστά δείπνα».

Όλα αυτά η Φώφη τα έλεγε πριν από τις διακοπές του Σταύρου και του Κυριάκου, οι οποίοι έδειξαν ότι συζητούν όλο το φάσμα των πολιτικών εξελίξεων. Και στις δύο περιπτώσεις η Φώφη «εκβιάζεται» να μην συνεργαστεί για κανένα θέμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα όμως πίσω από την πλάτη της, οργανώνονται σενάρια, τα οποία την αφήνουν εκτός από κάθε νέο σχήμα.

Ο Κυριάκος βεβαίως δεν μπορεί καν να αναφερθεί σε οτιδήποτε απ όλα αυτά, με τον Καραμανλή να είναι στα …κάγκελα κατά Σημίτη.

Ο Σταύρος όμως έχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα που στην πλειοψηφία της «στηρίζει» Κυριάκο, μερικοί μάλιστα ίσως περισσότερο απ’ ότι στηρίζουν τον Σταύρο.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει γίνει φανερό ότι οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, οδηγούν τις λεγόμενες «μεταρρυθμιστικές δυνάμεις» – που δεν έκαναν καμία μεταρρύθμιση- να συνεργαστούν, δημιουργώντας ένα νέο σχήμα, μακριά από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Είναι διάχυτη η επιθυμία και η προσπάθεια των απανταχού πλέον εκσυγχρονιστών (παλαιών Σημιτικών), όπου και αν βρίσκονται να στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γνωρίζοντας ότι η ΝΔ πολύ σύντομα δεν πρόκειται να είναι όπως είναι σήμερα, είναι έτοιμοι να πλαισιώσουν τις γραμμές του κόμματος που θέλει να φτιάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος βεβαίως να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα και αν περάσει η πολιτική που διακαώς επιθυμούν, δηλαδή η εξυπηρέτηση των κρατικοδίαιτων διαπλεκόμενων όλων των κατηγοριών. Συγχρόνως κινούνται όλοι οι ανεξάρτητοι πρώην σημιτικοί οι οποίοι είναι έτοιμοι να μπουκάρουν στην ΝΔ. Στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης και Μ. Χρυσοχοΐδης, δεν κρύβουν την διάθεση τους να ενταχθούν σε μια ΝΔ η οποία βεβαίως θα τροποποιηθεί σε ύφος ανθρώπους και πρόγραμμα. Ο Ε. Βενιζέλος λέει επίσης πως πρέπει να συμπαραταχθούν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις για να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα που καταστρέφει τη χώρα.

Πολλοί, δεν κρύβουν την πεποίθησή τους, πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσκολλημένη στο άρμα της Γερμανίας και των χωρών που εκφράζουν την πολιτική της. Η ΝΔ θα μεταλλαχθεί πλήρως σ ένα κόμμα στραμμένο προς τον συντηρητισμό της κεντρικής Ευρώπης. Είναι πρωτίστως εκφραστές ενός συστήματος βαθιά πελατειακού, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν και στα δίκτυα της Siemens, δηλαδή των πολιτικών διασυνδέσεων που δημιούργησαν οι Γερμανοί με κάθε τρόπο (θεμιτό και αθέμιτο) στην Ελλάδα.

Τα όσα συζήτησαν, μετά τη συνάντηση των «8» στο σπίτι του Κοντογιαννόπουλου, δείχνουν τις προσπάθειες που γίνονται για πλήρη μετασχηματισμό των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, χωρίς τους καραμανλικούς.

Πηγή kontranews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι πολυθρόνες του καλοκαιριού..

     Οι πολυθρόνες και οι ομπρέλλες του καλοκαιριού στέκουν τώρα ακίνητες, βουβές, ορφανές από έρωτες, σχέδια, όνειρα.
Τα πήραν μαζί τους οι άνθρωποι που πέρασαν από πάνω τους,
..και τις άφησαν μόνες ν' ατενίζουν το αέναο πέλαγος,
..χωρίς να ξέρουν τί απ'
όλα αυτά βγήκε ή θά 'βγει αληθινό.
Για να βυθιστούν στην προσμονή του επόμενου καλοκαιριού.

Αυτό ήταν το καλοκαίρι του 2016. Αυτό.
Που ειπώθηκαν αυτά, που πήγαμε εκεί, που κάναμε εκείνο.
Το καλοκαίρι του 2016. Δεν ξαναγυρνάει. Δεν θα το ξαναζήσει κανείς, ποτέ.
Το καλοκαίρι του 2016.

Κάθε καλοκαίρι που περνάει είναι ένα καλοκαίρι λιγότερο. Μιά χαμένη ευκαιρία.
Κάθε μέρα που περνάει είναι μιά χαμένη ευκαιρία.
Κάθε ζωή που περνάει είναι μιά χαμένη ευκαιρία.
Μιά χαμένη ευκαιρία για μάς, για την φύση, για τον έρωτα τον αιώνιο τον κινητήρα του κόσμου.

Ζούμε βυθισμένοι μέσα σε προσμονές.
Ξεχνάμε να ζήσουμε το σήμερα.
Το σήμερα όμως τρέχει. Το καλοκαίρι τρέχει. Και φεύγουν. Για πάντα.
Δεν θα ξαναγυρίσουν για να τα ξαναζήσουμε όπως τα ονειρευτήκαμε.
Το μόνο όνειρο είναι η σημερινή πραγματικότητα. Το σήμερα.που δεν ζούμε και το αναβάλλουμε προσμένοντας.

Προσμένοντας τί; Το επόμενο καλοκαίρι;
Δεν ζούμε την φτώχεια προσμένοντας τον πλούτο.
Δεν ζούμε την μπόρα προσμένοντας την ηρεμία.
Δεν ζούμε τα νιάτα προσμένοντας την ωριμότητα.
Δεν ζούμε τίποτα προσμένοντας την χίμαιρα.

Μάθαμε να ζούμε με αναβολές. Αναβολές προσμονής.
Για κάτι που σίγουρα δεν θάρθει περνάμε όλη την ζωή μας τράνζιτ.
Και είναι σίγουρο πως δεν θάρθει γιατί ποτέ η ευτυχία δεν είναι απόλυτη. Πάντα περιέχει και το σπέρμα της θλίψης ή της επόμενης δυστυχίας.
Ή, κι αν κάποια στιγμή έρθει αυτό που προσμένουμε, μοιάζει πιά λιγότερο, πιό αχνό. Τί κρίμα. Στα όνειρά μας μάς φαίνοταν τέλειο, ανεξίτηλο. Τί κρίμα που η ζωή δεν είναι όνειρο.

Περιμένοντας το επόμενο καλοκαίρι,
..ας ζήσουμε το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη.
Μπορεί έτσι να μάθουμε πώς να το χαρούμε καλύτερα.
Μπορεί να μάθουμε να ζούμε.

Μην πιστεύετε αυτούς που μας καλούν σε προσμονή.
Είναι εχθροί της ζωής.
Και η ζωή δεν είναι όνειρο.
Είναι επανάσταση!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....