Διυλιστήριο: 05/15/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Πως συνδέεται το πείραμα του Asch .... με την Ελληνική τηλεόραση; (VIDEO)


       Τι έγινε στην Ελλάδα και τόσο δύσκολα οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα μνημόνιο είναι καταστροφή για τον τόπο ; Γιατί οι Έλληνες δεν αντιστέκονται όπως θα έπρεπε ;
Για να καταλάβουμε ας θυμηθούμε τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν τα μνημόνια. Όλα τα κανάλια υποστήριζαν φανερά είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ. Οι ψηφοφόροι παραδοσιακά ψήφιζαν κατά 80% είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ. Οι τηλεθεατές είχαν επιλέξει βάσει των ''ιδεολογιών'' τους κανάλια φιλικά προσκείμενα στο κόμμα που ψήφιζαν.
       Μετά το μνημόνιο όλα αυτά τα κανάλια παρουσίασαν μια κοινή γραμμή υπέρ του μνημονίου και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορούμε να ορθοποδήσουμε ως χώρα.
Ο τηλεθεατής - ψηφοφόρος ξαφνικά είδε κανάλια που πίστευε στην ενημέρωσή τους από αυτά, να υποστηρίζουν ένθερμα την γραμμή ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Και όταν άλλαξε κανάλι, είδε πως και το άλλο κανάλι θεωρεί ότι η σωστή γραμμή είναι υπέρ των μνημονίων. Είδε δημοσιογράφους, πολιτικούς, που τους πίστευε, να παίρνουν ανοικτά θέση υπέρ των μνημονίων. Άρχισε ο τηλεθεατής ψηφοφόρος να νιώθει εγκλωβισμένος αλλά και να αισθάνεται ότι κάνει λάθος ; Μήπως αυτός τα βλέπει, τα αισθάνεται λάθος τα πράγματα, και είναι όπως τα λέει η ''πλειοψηφία'' ;
       Στα ερωτηματικά του αυτά, του δίνουν άλλη μια χαριστική βολή, τα γνωστά πάνελ. Πολλές φορές έχουμε δει πάνελ να αποτελούνται από δύο με τρεις πολιτικούς φίρμες (Πάγκαλους, Γεωργιάδηδες, Ρεπούσιδες κ.α., προσέξτε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους κάθε φορά) μαζί με δύο με τρεις ''αντικειμένικούς'' μνημονιακούς δημοσιογράφους εναντίον ενός αντιμνημονιακού που δεν τον αφήνουν καν να μιλήσει. Πολλές φορές, όλοι τους, τον γεμίζουν με επίθετα, γραφικός, τρελός, αστείος, και κρυφογελάν όταν μιλάει, θέλοντας να τον υποβιβάσουν στα μάτια σας. Εσύ καθισμένος στον καναπέ του σπιτιού σου, είσαι μόνος σου με όλους τους δημοσιογράφους και πολιτικούς που παλιότερα πίστευες, να πρεσβεύουν ότι σωτηρία της Πατρίδας μας είναι τα μνημόνια. Και εκείνη είναι η στιγμή που αμφιβάλλεις, αρχίζεις και απογοητεύεσαι και δεν μιλάς στους άλλους για να μην θεωρηθείς και εσύ σαν τον μοναχικό αντιμνημονιακό. 
Το πείραμα του Asch δείχνει ακριβώς αυτό. Πως, σαν κοινωνικά όντα, επηρεαζόμαστε από αυτό που λέει η πλειοψηφία. Δείτε το 
       


           Αυτό το πείραμα συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα. Τελευταία μας παρουσιάζουν την μουσάτη τραβεστί σαν κάτι το φυσιολογικό, σαν κάτι που το ψήφισε όλη η Ευρώπη, και όποιος δεν το υποστηρίζει είναι συντηρητικός. Ή ακόμα και με την θρησκεία μας, τα ήθη μας, την οικογένεια.
           Ποιες είναι οι λύσεις ενάντια σε αυτά τα ''πειράματα'' :
1. Πείτε ανοικτά στους άλλους την γνώμη σας, αυτό που πιστεύετε,στις παρέες σας, παντού. Θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε μόνοι σας.
2. Κλείστε την τηλεόραση.
3. Προσπαθήστε να ενημερωθείτε από διαφορετικές πηγές.
4. Μην ακούτε πάνελ όπου το ποσοστό των αντίθετων απόψεων είναι κατά πολύ υπέρ μιας μόνο άποψης.
http://diulistirio.blogspot.gr/ 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φτου ξελευτερία!..

    ..παίζαμε παιδιά, στα παιδικά παιχνίδια μας, σε αλάνες και αυλές, ανέμελα, ανυποψίαστα για το μέλλον που ετοιμάζοταν για μάς,
..αλλά και γεμάτα εμπιστοσύνη για τους μεγάλους που φρόντιζαν γι αυτό.

Στην θέση των ''μεγάλων'' είμαστε τώρα εμείς!
Και στην θέση των ανυποψίαστων μα εύπιστων και ανέμελων παιδιών, η γενιά που έρχεται και οι γενιές που θάρθουν!

Το παιχνίδι λέγεται ''σώστε την Ελλάδα, σώστε το μέλλον μας''.
Θα το παίξουμε και θα το φχαριστηθούμε δύο συνεχόμενες Κυριακές. Απ' το πρωί μέχρι το βράδυ.
Και δεν θα 'χουμε κανένα περιθώριο να το χάσουμε!
Αλλοιώς, όταν και όποτε ξαναπαιχτεί αυτό το παιχνίδι δεν θα υπάρχουν πιά παιδιά για να παίξουν! Ούτε μεγάλοι να φροντίζουν για το μέλλον!

Θα υπάρχουν μόνον Αυτού Χυδαιότητες, Μεγάλοι Τραγουδιστές, Ψευταράδες, Ηλίθιοι, Στουρνάρια, τρόϊκες και Κομισιόν, κι ένας λαός στα κάτεργα!
Θα υπάρχει μόνον η πολιτική Καμόρα κι οι πληρωμένοι προπαγανδιστές-δολοφόνοι της!

Γι αυτό ας κοιτάξουμε καλά αυτή την φωτογραφία. Το γονατιστό αγγελούδι στα δεξιά! Η ζωή του κρέμεται από το χαρτάκι που θα κρατήσουμε στο χέρι μας τις δύο επόμενες Κυριακές..
Ας φροντίσουμε να γράφει το σωστό επάνω του..

Να γράφει: Φτου ξελευτερία!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....