Διυλιστήριο: 12/12/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Μεγάλη αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Ελληνες θα κατασκευάσουν στο Κάϊρο εργοστάσιο ηλεκτροοπτικών - Πουλήθηκαν ήδη 3.700 συστήματα!

του Γιάννη Πετρίδη

Μετά την κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου στο νότιο Αιγαίο "Μέδουσα 2016" στην οποία συμμετείχε από την πλευρά της Αιγύπτου η "αφρόκρεμα" των αιγυπτιακών αεροναυτικών δυνάμεων (μέχρι και τη νέα φρεγάτα FREMM και stealth κορβέτες έφεραν οι Αιγύπτιοι), οι δύο χώρες προχώρησαν σε μία ακόμα πιο ουσιαστική συνεργασία στον αμυντικό τομέα:

Υπογράφηκε σύμφωνο βιομηχανικής συνεργασίας με την Αίγυπτο να αγοράζει ελληνικό πολεμικό υλικό υψηλής τεχνολογίας (ηλεκτροοπτικά συστήματα νυχτερινής όρασης), αξίας σε πρώτη φάση 18.000.000 ευρώ αλλά και κατασκευής στην χώρα εργοστασίου συμπαραγωγής συστημάτων της κατηγορίας, με την ελληνική αμυντική βιομηχανία "Θέων Αισθητήρες"!

Το αιγυπτιακό υπουργείο Αμυνας προέκρινε τα συστήματα της ελληνικής εταιρείας ως την βάση για την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα υπογράφτηκε η συμφωνία αγοράς και συμπαραγωγής σειράς οργάνων νυχτερινής όρασης με την κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων, Arab International Optronics (ΑΙΟ) να συμμτέχει στην κοινοπραξία από αιγυπτιακής πλευράς.

Η πρώτη φάση του προγράμματος αφορά 3.700 συστήματα!

Πρόκειται για τις πλέον σύγχρονες και επιχειρησιακά προηγμένες διόπτρες νυχτερινής όρασης παθητικού τύπου, οι οποίες υπερέχουν των θερμικών διοπτρών λόγω του γεγονότος ότι μπορούν με ασφάλεια μέσα στο σκοτάδι να διακρίνουν αν πρόκειται για φίλιες ή εχθρικές δυνάμεις αυτές οι οποίες στοχεύονται και να αποφευχθούν οι δίλιες απώλειες.

Ενα πλεονέκτημα το οποίο στερούνται οι θερμικές διόπτρες, οι οποίες βέβαια έχουν κάποια άλλα πλεονεκτήματα.

Στις επόμενες παρτίδες παραγωγής οι Αιγύπτιοι ζητούν να περιληφθούν και όλες οι άλλες εκδόσεις ηλεκτροοπτικών συστημάτων νυχτερινής της "Θέον Αισθητήρες" , μεταξύ των οποίων και το νέο σύστημα που συνδυάζει δυνατότητα παθητικής όρασης και θερμικής διόπτρας και ο χρήστης έχει την δυνατότητα επιλογής της διαμόρφωσης με το πάτημα ενός απλού διακόπτη!

Φυσικά η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία έχει πολύ ευρύτερη σημασία καθώς η Αίγυπτος η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο στρατό του αραβικού κόσμου, έχει ανάγκες 100.000 τέτοιων συστημάτων, τόσο για χρήση επί των όπλων, όσο και για άλλες εκδόσεις επί των οχημάτων της, τις οποίες σχεδιάζει να καλύψει σε βάθος δεκαετίας με συστήματα από την ελληνοαιγυπτιακή γραμμή παραγωγής.

Αλλωστε πριν από δέκα χρόνια είχε επιλέξει η αιγυπτιακή κυβέρνηση για πρώτη φορά προϊόντα της "Θέων Αισθητήρες" και δική τους επιλογή ήταν να αποτελέσει η συμφωνία την βλαση της ελληνοαιγυπτιακής βιομηχανικής συνεργασίας.

"Η υπογραφή αυτής της σύμβασης αποτελεί μία ακόμα στρατηγική συμμαχία που ακολουθεί αυτές στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ινδονησία και την Ινδία. Στους στόχους της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμα στρατηγικές συμμαχίες-Joint Ventures-στη Μέση Ανατολή και την Άπω Ανατολή καθώς και μία στη Νότια Αμερική, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2017. Αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής που αφορά στην προώθηση των προϊόντων της εταιρείας μας αλλά και των προϊόντων των στρατηγικών μας εταίρων σε παγκόσμιο επίπεδο» καταλήγει ο ίδιος"δήλωσε ο πρόεδρος της "Θέων Αισθητήρες", Κρίστιαν Χατζημηνάς.

Ο γενικός διευθυντής της Θέων Αισθητήρες, Βασίλειος Σαββαΐδης αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης τόνισε: "Η προώθηση αυτής της συνεργασίας ενισχύθηκε και από τις επιτυχημένες συναντήσεις που διοργανώθηκαν το 2016 τόσο στην Αθήνα όσο και στο Κάιρο από το αιγυπτιακό και ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού), τον οποίο επίσης ευχαριστούμε".

H ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, σε διεθνές επίπεδο, κατασκευαστές Ηλεκτρο-Οπτικών συστημάτων και συναφούς εξοπλισμού για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια.

Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο ΆμπουΝτάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε περισσότερες από 36 χώρες στον κόσμο, η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως ένας πραγματικά παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των συστημάτων νυχτερινής όρασης ενίσχυσης καθώς επίσης και συστήματα τεχνολογίας θερμικής απεικόνισης.

Ενδεικτικά, στην πελατειακή βάση της Θέων Αισθητήρες συγκαταλέγονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σουηδίας, οι Ειδικές Δυνάμεις KSK της Γερμανίας, της Αιγύπτου, των Η.Α. Εμιράτων, οι στρατοί της Αυστραλίας, της Χιλής, του Πακιστάν, της Σιγκαπούρης, της Πορτογαλίας, της Ινδονησίας, του Κατάρ, του Βελγίου, το Ναυτικό της Χιλής, οι Συνοριοφύλακες του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, η Αστυνομία και το Ναυτικό της Ιαπωνίας και βέβαια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί, από ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων μηχανικών, με πολυετή εμπειρία στα ηλεκρο-οπτικά συστήματα.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής απόδοσης και εργονομίας, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις απαιτητικές συνθήκες χρήσης τους για τις αποστολές που προορίζονται.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Π. Καμμένος: Θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες δικαίου και όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται



Τον κίνδυνο «ατυχήματος» στο Αιγαίο, από τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και τις αερομαχίες που τις ακολουθούν, επισημαίνει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση, αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή των χωρικών υδάτων της και θα συνεχίσει αυτό που έκαναν πάντα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: Θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες δικαίου και όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται», προσθέτει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews».

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο, ούτε γκρίζες ζώνες».

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας εκφράζει τη στήριξή του στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. «Συμφωνώ απόλυτα με τους χειρισμούς του. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία. Ο υπουργός Εξωτερικών σε όλη του την πολιτική ζωή έχει αποδείξει ότι στα εθνικά θέματα υπηρετεί τις εθνικές γραμμές. Τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Καμμένος τάσσεται υπέρ της εθελοντικής καταταγής των 18χρονων στο στρατό. «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική η θητεία στα 18. Πιστεύω, όμως, ότι μπορούμε να δώσουμε κίνητρα στους 18άρηδες να καταταχθούν εθελοντικά», αναφέρει.

Όσον αφορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνει ότι «όσο η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τη λογική Σαμαρά και αποτελεί "πατερίτσα" του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας». «Όσο η Νέα Δημοκρατία ενσωματώνει και απονέμει τίτλους στους υβριστές του Καραμανλή, τόσο απομακρύνεται και ο παραδοσιακός κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά βεβαίως και εγώ», συνεχίζει.

Πηγή www.toxwni.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκλογές ή ανεξαρτησία;

     Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το αν θα γίνουν ή όχι σύντομα εκλογές.
Η αντιπολίτευση -φυσικά- τις ζητάει, η κυβέρνηση -φυσικότερα- αρνείται τέτοιο ενδεχόμενο,
..άσχετα αν συνήθως ό,τι διαψεύδει γίνεται,
..και μιά σημαντική μερίδα των πολιτών τις περιμένει σαν παιδάκι που του τάζουν βόλτα στο λούνα παρκ.

Οι υπόλοιποι, αυτοί που ψιλολογίζουν τα πράγματα, που συνηθίζουν να σκέπτονται πριν
μιλήσουν ή πράξουν, είναι σαφώς αναποφάσιστοι και δίβουλοι για την χρησιμότητα ή μη των εκλογών.
Πρώτον γιατί τί να τις κάνεις τις εκλογές που και ελέω συστημικών ΜΜΕ θα καταλήξουν σε μιά δικομματική πόλωση μεταξύ Κούλη και Μπούλη;
Δεύτερον γιατί δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στο πολιτικό κριτήριο και την ωριμότητα των συμπατριωτών τους.
Τρίτον γιατί και τα εκτός Βουλής πραγματικά λαϊκά και αντιμνημονιακά κόμματα δεν δείχνουν επίσης καμία ωριμότητα, ώστε να συμπράξουν, να συμφωνήσουν πάνω σε μία κοινή αντιμνημονιακή και ελληνικών συμφερόντων πολιτική,
..ώστε να μην ακούγονται στ' αυτιά του λαού σαν φάλτσα χορωδία,
..που ενώ ερμηνεύουν το ίδιο τραγούδι, ο καθένας τραγουδά σε δικό του τόνο και σκοπό.
Και τέταρτο και σπουδαιότερο,
..γιατί τί νόημα έχουν οι εκλογές σε ένα προτεκτοράτο;
Έκανε δηλαδή κουμάντο η ινδική "κυβέρνηση" επί αγγλικής κατοχής;
Ήταν αυτεξούσιοι ο Ράλλης και ο Λογοθετόπουλος επί γερμανικής Κατοχής;
Πώς να είναι τώρα ο Κούλης και ο Μπούλης επί Ευρωπαϊκής-τοκογλυφικής κατοχής;

Αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα δεν είναι εκλογές, αλλά ανεξαρτησία.
Δηλαδή άμα αλλάζουμε κάθε τρείς και λίγο την μαριονέτα που νομίζουμε πως μας κυβερνάει,
..πάει να πει πως έχουμε δημοκρατία;
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
Ή κοροϊδία;
Μας αρέσει να βαυκαλιζόμαστε με επιφάσεις δημοκρατικών διαδικασιών;
Κι ύστερα ποιές δημοκρατικές διαδικασίες με χαριστικές έδρες, άλλοτε 50 και άλλοτε ποιός ξέρει πόσες, με προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων μαζί με τα άκυρα,
..με τεχνητή και ολική αλλοίωση του αποτελέσματος και της βούλησης του λαού, όταν τα αποτελέσματα δεν βγαίνουν με αναγωγή στο σύνολο των ψηφοφόρων, αλλά των ψηφισάντων;
Μπούρδες δημοκρατικές διαδικασίες.
Μπούρδες δημοκρατία.
Δεν μας χρειάζονται εκλογές. Μας χρειάζονται εξέγερση και επανάσταση. Κατά των τοκογλύφων επικυρίαρχων, και κατά των προδοτών που κυβερνούν για λογαριασμό τους.
Μας χρειάζεται ανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Ο Κούλης που ετοιμάζεται ο μέσος ηλίθιος έλληνας να ψηφίσει για να τον σώσει από τον Μπούλη που ο ίδιος ηλίθιος ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές,
..δεν θα είναι χειρότερος ή καλύτερος απ' το νύν πρωθυπουργεύον φερέφωνο.
Δεν θα μας λύσουν κάποιο πρόβλημα οι εκλογές.
Θα αλλάξουν απλώς έδρανα και ρόλους οι καραγκιόζηδες με τους χατζηαβάτες.

Ας μην πέφτουμε λοιπόν κι εμείς στην παγίδα του ερωτήματος περί πρόωρων εκλογών ή όχι.
Το ερώτημα είναι δωσιλογικά φερέφωνα, ή ελληνική κυβέρνηση;
Καναπές, ή ανεξαρτησία;
Πλατείες και αγώνες, ή black Fridays;
Εμείς, ή αυτοί;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά από 8 χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει στα προαιρετικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος



Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας η Υπουργική Συνδιάσκεψη του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency, ESA). Η Υπουργική Συνδιάσκεψη – που λαμβάνει χώρα κάθε 2 ή 3 χρόνια - είναι ένα κορυφαίο γεγονός στη λειτουργία του Οργανισμού, καθώς κατά τη διάρκεια της ο Γενικός Διευθυντής παρουσιάζει στις αντιπροσωπείες των κρατών μελών και των υπό ένταξη χωρών το όραμα και τη στρατηγική του Οργανισμού για τα επόμενα χρόνια και εισηγείται προς έγκριση τον αντίστοιχο προτεινόμενο προϋπολογισμό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Ελληνική αντιπροσωπεία υποστήριξε ενεργά το όραμα και τη νέα στρατηγική του Οργανισμού “Towards Space 4.0 for a United Space in Europe”, όπως αυτή παρουσιάστηκε από τον Γενικό Δ/ντη Johann-Dietrich Woerner, ο οποίος επισκέφθηκε τον Σεπτέμβριο τη χώρα μας και συνάντησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Καθηγητή Κώστα Φωτάκη, με τον οποίο αντάλλαξαν κοινές απόψεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα του διαστήματος προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών. Στην εισήγηση του ο Γενικός δ/ντης της ESA επανέλαβε και την αντίστοιχη δέσμευσή του οργανισμού για πληροφόρηση, καινοτομία, διαδραστικότητα και έμπνευση και τόνισε τους βασικούς στόχους όπως αυτοί συμφωνήθηκαν: τη μέγιστη αξιοποίηση του τομέα του Διαστήματος στην καθημερινότητα του πολίτη, την κοινωνία και την οικονομία, την ενίσχυση μιας ανταγωνιστικής Ευρώπης στο Διάστημα σε διεθνές επίπεδο, τη διασφάλιση της Ευρωπαϊκής αυτονομίας στη χρήση του Διαστήματος σε ένα ασφαλές περιβάλλον και την αριστεία στην Επιστήμη και την Τεχνολογία του Διαστήματος.

Ένα κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της Υπουργικής Συνδιάσκεψης, για το οποίο τα κράτη-μέλη προετοιμάζονται εγκαίρως και εντατικά, είναι οι δηλώσεις εκπροσώπων των Κρατών – Μελών για συμμετοχή της χώρας στα «προαιρετικά» προγράμματα, με αποτέλεσμα για την επόμενη προγραμματική περίοδο (3 ετών) να συγκεντρωθεί ποσό 10,3 δις. € σε διαστημικές δραστηριότητες και Προγράμματα τα οποία βασίζονται στο όραμα ενός Ενιαίου Διαστήματος στην Ευρώπη (United Space in Europe).

Σε αυτό το σημείο, το σημαντικότερο γεγονός εθνικού ενδιαφέροντος, το οποίο προκάλεσε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον και ικανοποίηση τόσο στην ESA όσο και στην επιστημονική κοινότητα του Διαστήματος, ήταν η πολιτική απόφαση να “επιστρέψει” η Ελλάδα στα προαιρετικά Προγράμματα του Οργανισμού, αφού στις δύο προηγούμενες Υπουργικές Συνδιασκέψεις, δεν υπήρξε εγγραφή στα προγράμματα λόγω δημοσιονομικών περιορισμών.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατόπιν ενεργειών της ελληνικής αντιπροσωπείας σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της ΕΣΑ και κυρίως κατόπιν συντονισμένων και συστηματικών δράσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για εξεύρεση σχετικών κονδυλίων για συμμετοχή σε συγκεκριμένα προγράμματα που με την εξειδίκευση των αντικειμένων και την ευελιξία και την υποστήριξη δράσεων εθνικής προτεραιότητας προσφέρουν ευκαιρίες υψηλού επιπέδου τόσο σε δομική ενίσχυση της εθνικής διαστημικής βιομηχανίας και επιστημονικής κοινότητας όσο και στην ενίσχυση της γεωγραφικής επιστροφής.

Αναγνωρίζοντας την αναπτυξιακή σημασία και τις δυνατότητες που δημιουργούνται για τις ομάδες των ελληνικών ΑΕΙ, Ερευνητικών Κέντρων και της βιομηχανίας (Greek stakeholders) και μετά από συστηματική διαβούλευση και ανάλογες ενημερωτικές ημερίδες και συναντήσεις όπου διαφάνηκε το υψηλό και ενθουσιώδες ενδιαφέρον των φορέων, η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να επανέλθει μετά από απουσία (8) οκτώ ετών στα προαιρετικά προγράμματα της ESA με το συνολικό ποσό των 8,2 εκατ. € για την επόμενη τριετία.

Αναλυτικά η κατανομή του ποσού ανά πρόγραμμα/δραστηριότητα είναι η ακόλουθη:
Ανάπτυξη Διαστημικής Τεχνολογίας (GSTP) με 2.400.000 €
Παρατήρηση Γης (Earth Observation – EOEP 5) με 2.400.000 €
Τηλεπικοινωνίες & Ολοκληρωμένες Εφαρμογές (Telecom – ARTES) με 2.600.000 €
Υποστήριξη Επιστήμης & Εξερεύνηση Διαστήματος (Space Exploration - E3P) με 300.000 €
Παρακολούθηση Διαστημικής Δραστηριότητας (SSA) με 200.000 €
Ανάπτυξη Επιστημονικών Πειραμάτων (PRODEX) με 300.000 €

Το γεγονός της επανένταξης της Ελλάδας στα προαιρετικά προγράμματα αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας αποδοχής και αναγνώρισης από τον Οργανισμό σε πολιτικό επίπεδο και ενίσχυσε την εικόνα / συμμετοχή της ως Κράτος – Μέλος. Το σχετικό ενδιαφέρον για την συμμετοχή από το σύνολο της επιστημονικής και βιομηχανικής κοινότητας του τομέα αναμένεται να είναι ευρύ και άμεσο. Για τους λόγους αυτούς, η ελληνική αντιπροσωπεία πρόκειται να προετοιμαστεί σε συνεργασία με την ESA με βασικό άξονα την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση αυτής της σημαντικής “επένδυσης”.

Σχετικά Αρχεία

Δελτίο τύπου—[docx-28 KB]

Πηγή www.gsrt.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας - Έντονη αντίδραση από τους ΑΝΕΛ

Το άνοιγμα ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής». Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο». Συγκεκριμένα, για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι η Τουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών.

Τέλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

Έντονη αντίδραση από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων


«Θα πρότεινα να ανοίξει διάλογος ποινικοποίησης και για όσους θέλουν να ανοίξει διάλογός για την αποποινικοποίηση της προσβολής της ελληνικής σημαίας», δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος

«Ιδιαιτέρως προκλητική είναι η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε την έναρξη ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί ως αδίκημα το κάψιμο της σημαίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και εξηγεί:

Σύμφωνα με το Άρθρο 188 σχετικό με την προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας

1. Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή".

Ο κ. Καμμένος επισημαίνει πως:

«Η Ελληνική Σημαία έχει βαφτεί διαχρονικά με το αίμα των ηρώων της πατρίδας μας, σε όλους του αγώνες για την Ελευθερία της Ελλάδος. Είναι το εθνικό σύμβολο της χώρας μας που συμβολίζει το αίμα, τα δάκρυα, τους αγώνες, τις θυσίες και τον πόσο όλων όσων πολέμησαν για να ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα και γι’ αυτό το λόγο είναι απαράδεκτο να γίνεται στάχτη στα χέρια του κάθε τυχαίου ψευτοεπαναστάτη" ενώ υπογραμμίζει "Αντί της πρότασης σας κ. Παρασκευόπουλε θα πρότεινα να ανοίξει διάλογος ποινικοποίησης και για όσους θέλουν να ανοίξει διάλογος για την αποποινικοποίηση της προσβολής της ελληνικής σημαίας. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!"

Η νεολαία των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει «ασυνάρτητες» τις σκέψεις περί βημάτων εκδημοκρατισμού της Χρυσής Αυγής. «Αδυνατούμε να τις παρακολουθήσουμε» σημειώνουν. Ταυτόχρονα τονίζουν ότι προτάσεις όπως αυτή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παρασκευόπουλου για την έναρξη διαλόγου για την αποποινικοποίηση του καψίματος της Ελληνικής σημαίας «χαρακτηρίζονται ατυχείς και δεν προσφέρουν στην ομόνοια και τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».

Σημειώνουν δε ότι «οι Έλληνες πολίτες όχι απλά τιμούν και σέβονται το ιερό σύμβολο του Ελληνισμού, τη σημαία μας, αλλά δεν μπορούν να ανεχθούν και οποιαδήποτε ενέργεια ασέβειας προς το ιερό εθνικό σύμβολο» και καταλήγουν λέγοντας: «Θεωρούμε αναγκαία για την κοινωνική ειρήνη, την προστασία του εθνικού μας συμβόλου από τον νόμο».

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πρώην υπουργός, αναφέρει : Αναφορικά με τη δήλωση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου σχετικά με την αποποινικοποίηση του αδικήματος για το κάψιμο της σημαίας, έχω να σχολιάσω ότι μάλλον διαφεύγει από τον πρώην υπουργό ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν δώσει τη ζωή τους για την ελληνική σημαία. Πως μπορούμε να τους ξεχνάμε;;;;


Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κούρεμα» και για τα χρέη στις ΔΕΚΟ



Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπερχρεωμένων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ θα συμπεριληφθούν στην οριζόντια ρύθμιση χρεών (σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία) που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ενώ αποτελούν ένα από τα πλέον «καυτά» ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης.

Ασφαλείς πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι στα δύο θέματα που μπλόκαραν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και αφορούσαν τα χρέη από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος επήλθε συμφωνία και τελικά θα συμπεριληφθούν στη ρύθμιση, παρά τις ενστάσεις που προέβαλε το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, το σχέδιο προβλέπει κλιμάκωση των δόσεων ανάλογα με το οικονομικό μέγεθος της κάθε επιχείρησης και διαφορετική αντιμετώπιση των εποχικών (κυρίως ξενοδοχειακών) επιχειρήσεων.

Από τις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα εξαιρεθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όσοι χρωστούν συνολικά έως 1 εκατ. ευρώ. Για αυτούς θα προβλεφθεί ειδική μεταχείριση και διευθέτηση των οφειλών τους μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας στην οποία θα υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το αναλυτικό δημοσίευμα της Realnews.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Άδωνις : «Θα ψηφίσουμε όσα ζητήσει η τρόικα και άλλα τόσα…»



Τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκαλύπτοντας τι θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν έρθει ποτέ στην εξουσία. «Θα ψηφίσουμε όσα ζητήσει η τρόικα και άλλα τόσα…» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ αξιοσημείωτη είναι η… κατανόηση που δείχνει προς τον κ.Σόιμπλε, ο οποίος είναι πάντα αντίθετος σε όλα τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα



Πηγή www.periodista.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....