Διυλιστήριο: 08/28/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

VIDEO - Ντάισελμπλουμ: ''Τα προγράμματα ήταν λάθος''



Τη θέση ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον την ευελιξία να εφαρμόσει μια πιο κοινωνική πολιτική εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας δεν πρέπει να υποπέσει στο μέλλον στα σφάλματα του παρελθόντος και αποκαλύπτοντας ότι επικοινωνούσε απευθείας με τον Αλέξη Τσίπρα από τον Φεβρουάριο του 2015 για να βρεθεί λύση.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ANT1, ο κ. Ντάισελμπλουμ παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί διαφορετική πολιτική για την Ελλάδα.

Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας και την πορεία της οικονομίας της. Επεσήμανε δε, ότι χρειάζεται χρόνος για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στη χώρα μας και να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Ντάισελμπλουμ παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την πλευρά των Ευρωπαίων, οι οποίοι, όπως εξήγησε, αρχικά αυτοσχεδίασαν και χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να στηθούν στα πόδια τους και να δημιουργήσουν τους μηχανισμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ειδικότερα, για το θέμα της Ελλάδας υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί μία διαφορετική πολιτική, αφού τα προγράμματα ήταν πολύ αυστηρά και η εφαρμογή τους εξαιρετικά δύσκολη. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν σοβαρές πολιτικές ευθύνες ενώ έγιναν πολλά λάθη από τους Έλληνες πολιτικούς και πριν από την κρίση.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επέρριψε ευθύνες και στους Γερμανούς για την καθυστέρησή τους να αποδεχθούν την ανάγκη συλλογικής ευρωπαϊκής δράσης με την εφαρμογή προγραμμάτων διάσωσης στις χώρες που κινδύνευαν.

Επισήμανε πως, αν και δεν ήταν σωστό να λαμβάνονται αποφάσεις στις Βρυξέλλες μακριά από τα εθνικά κοινοβούλια, η κρίση ήταν τεράστια και έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης.

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ ήταν αποκαλυπτικός και για το παρασκήνιο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση το α’ εξάμηνο του 2015, χαρακτηρίζοντας καταστροφική την διαχείριση του κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αποκάλυψε, για πρώτη φορά, είχε απευθείας επαφές με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, αμέσως μετά το πρώτο Eurogroup και την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας. Ο κ. Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε πως όλη η διαπραγμάτευση γινόταν με τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς έπρεπε να βρεθεί λύση, την οποία ναρκοθετούσε διαρκώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο τέως επικεφαλής του Eurogroup αναφερόμενος στην συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει στην Αθήνα περιέγραψε πώς αμέσως μετά το επεισοδιακό φινάλε ο κ. Βαρουφάκης τον ακολούθησε έως το ασανσέρ ζητώντας του να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε ότι παραμένει άγνωστο εάν όντως ήταν σοβαρή ή έγινε για να ασκηθεί πίεση στη χώρα μας, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο Γερμανός, πρώην υπουργός Οικονομικών όταν κάνει μια πρόταση, την εννοεί.




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σοκ! Εστησαν άγαλμα του Σατανά έξω από κτίριο της κυβέρνησης στις ΗΠΑ!



Εντονες διαμαρτυρίες για τα αποκαλυπτήρια του χάλκινου τραγόμορφου πλάσματος στο Αρκάνσας

Τα αποκαλυπτήρια ενός χάλκινου αγάλματος, που απεικονίζει ένα φτερωτό πλάσμα με κεφάλι τράγου το οποίο ονομάζεται Baphomet, γιόρτασαν οπαδοί του Σατανά σε διαδήλωση που έγινε πρόσφατα στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας των ΗΠΑ. Η τοποθέτηση του αγάλματος σε κυβερνητικό κτίριο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ενώ την έντονη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν χριστιανοί ακτιβιστές. Ειδικότερα, η γιορτή των αποκαλυπτηρίων διοργανώθηκε, σύμφωνα με το Associated Press, από την οργάνωση του Ναού Λατρείας του Σατανά, έξω από το κυβερνητικό κτίριο του Αρκάνσας Λιτλ Ροκ, καθώς η οργάνωση θέλησε με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για το μνημείο των Δέκα Εντολών που βρίσκεται στο σημείο αυτό.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!

Μάλιστα, παρόλο που το δυόμισι μέτρων χάλκινο άγαλμα του Baphomet τοποθετήθηκε εκεί για να εκτεθεί προσωρινά, οι σατανιστές ζητούν τη μόνιμη παραμονή του στον χώρο, επικαλούμενοι το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας που τους παρέχει το αμερικανικό Σύνταγμα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο συνιδρυτής του ναού του Σατανά και ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης Ιβι Φόρεστερ, εάν επιθυμούν να υπάρχει στην περιοχή ένα θρησκευτικό άγαλμα, τότε πρέπει να δεχθούν και την ύπαρξη αγαλμάτων των υπόλοιπων θρησκειών. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μην υπάρχει κανένα θρησκευτικό άγαλμα στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η οργάνωση των οπαδών του σατανά έχει στείλει επιστολή στους γερουσιαστές του Αρκάνσας με αίτημα να έχει το άγαλμα μόνιμη θέση, ωστόσο δεν έχει λάβει καμιά απάντηση σχετικά.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΔΕΚΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Οσον αφορά το μνημείο των Δέκα Εντολών τοποθετήθηκε στην περιοχή πέρυσι, μετά την έγκριση ενός νομοσχεδίου του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζέισον Ράπερτ. Σε λιγότερο από 24 ώρες από την τοποθέτησή του οδηγός έσπασε το μνημείο πέφτοντας πάνω του με το αυτοκίνητό του. Το μνημείο αποκαταστάθηκε στις αρχές του 2018, περιφρουρούμενο από φράγματα και σκυροδέματα. Η τοποθέτηση του αγάλματος του Σατανά προκάλεσε διαμαρτυρίες από χριστιανούς ακτιβιστές, ενώ Ρεπουμπλικάνος πολιτικός έσπευσε να καταδικάσει την κίνηση και χαρακτήρισε την πράξη προσβλητική.


Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξαρθρώθηκε ΜΚΟ που γέμιζε την Ελλάδα με παράνομους μετανάστες έναντι αμοιβής



Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε ΜΚΟ-εγκληματική οργάνωση η οποία με κέντρο τη Λέσβο και υπό τον «ανθρωπιστικό» μανδύα μετέφερε κατά εκατοντάδες παράνομους στη χώρα, με το αζημίωτο βέβαια.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνες τα 30 μέλη του οργανωμένου κυκλώματος, που δρούσε στη Λέσβο από το 2015 ως ΜΚΟ, διακινούσαν παράνομους μετανάστες από τα Τουρκικά παράλια, έναντι αδράς αμοιβής.

Το θράσος της συγκεκριμένης ΜΚΟ ήταν τέτοιο που δεν δίσταζε να κυκλοφορεί στο νησί με τζιπ με πλαστές πινακίδες του ΕΣ.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη υποδιεύθυνση ασφάλειας του νησιού, με τις αρχές να φτάνουν στα ίχνη τους, μετά την σύλληψη δυο μελών της εγκληματικής ομάδας, που εντοπίστηκαν να οδηγούν τον Φεβρουάριο του 2018, τζιπ που παρέπεμπε σε στρατιωτικό όχημα, στο οποίο κάτω από τις κανονικές πινακίδες εντοπίστηκαν πλαστές πινακίδες του ελληνικού Στρατού. Το όχημα είχε χακί χρώμα, ενώ διέθετε και σύστημα ενδοεπικοινωνίας.

Τότε είχαν συλληφθεί ένας 24χρονος Γερμανός και μια 23χρονη από τη Συρία. Με αφορμή την υπόθεση αυτή διενεργήθηκε, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, προκαταρτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και η εμπλοκή 30 ατόμων, 6 Ελλήνων και 24 αλλοδαπών, μελών της ίδιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν σε κλειστές -κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας και λάμβαναν πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις αναχωρήσεις από τα τουρκικά παράλια των παράνομων μεταναστών.

Ανάλογες πληροφορίες συνέλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των ασυρματικών επικοινωνιών από τη Frontex και το Λιμενικό Σώμα, καθώς και μέσω κατόπτευσης του θαλάσσιου χώρου με τη χρήση σύγχρονων μέσων, όπως διόπτρες.

Οι πληροφορίες αφορούσαν, κυρίως: τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων ομάδων παράνομων μεταναστών προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος και Σάμος), τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και γεωγραφικό πλάτος) συγκεκριμένων προσφυγικών ροών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο, τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων και τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης).

Απώτερος σκοπός ήταν η αποκόμιση κέρδους από την λειτουργία της ως ΜΚΟ, παρά το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της, είτε με την αποδοχή δωρεών υλικών αντικειμένων, είτε με επιχορηγήσεις, είτε με την κατάθεση χρηματικών ποσών από ιδιώτες ή συλλογικούς φορείς σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και σε ιστότοπο δωρεών (donations), ενώ δεν αποκλείεται και η καταβολή χρημάτων από τους ίδιους τους παράνομους μετανάστες.

Από το συνολικό τρόπο λειτουργίας τους προσδιορίζεται ότι παρείχαν άμεση συνδρομή σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών καθώς ενεργώντας με πρόθεση διευκόλυναν την κατ' επάγγελμα και συνήθεια διακίνηση μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών, προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου Λέσβος και Σάμος, σε 11 τουλάχιστον περιπτώσεις,από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.

Από την παράνομη δράση της η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε σημαντικά χρηματικά πόσα, το ύψος των οποίων αποτελεί αντικείμενο προσδιορισμού από αρμόδιες Αρχές.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και οι διασυνδέσεις της.

Να σημειωθεί ότι ο Ιταλός ΥΠΕΣ Ματέο Σαλβίνι έχει κατ΄ επανάληψη ασκήσει δριμύτατη κριτική στις ΜΚΟ για το ρόλο τους στην μεταναστευτική εισβολή που πραγματοποιείται στην Ευρώπη περνώντας μάλιστα και σχετική νομοθεσία και όπως όλα δείχνουν κάτι ήξερε.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Mπαργιώτας (ΚΙΝΑΛ): H δημοσιοποίηση της γνωμάτευσης Φλώρου βγάζει στη φόρα προσωπικά δεδομένα



Βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας εξαπέλυσε ο υπεύθυνος Κ.Ο. του τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Κ. Μπαργιώτας, με αιχμή την ανάρτηση του Π. Πολάκη για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου.

«Η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου έγινε με βάση τις διατάξεις ενός νόμου που εισηγήθηκε ο κ. Παρασκευόπουλος και ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίχθηκε στη γνωμοδότηση μιας επιτροπής που διόρισε ο κ. Πολάκης. Κοινώς, είναι ένα ακόμα έργο ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο κ. Μπαργιώτας.

Κατηγόρησε παράλληλα τον αναπληρωτή υπουργό ότι «παριστάνει τον σερίφη στο facebook» και ότι με την ανάρτηση της γνωμάτευσης «καταπατά κάθε έννοια δεοντολογίας».

«Ο κ. Πολάκης, όμως, πέφτει από τα σύννεφα για άλλη μια φορά. Αντί να ζητήσει συγγνώμη, εάν οι επιτροπές που διόρισε ο ίδιος έχουν κιόλας διαφθαρεί, όπως υπαινίσσεται, αντί να υποσχεθεί έρευνα και τιμωρία, αντί να μεριμνήσει για την ενίσχυση της διαφάνειας και της νομιμότητας, παριστάνει για μια ακόμη φορά τον σερίφη στο facebook.

»Αναρτώντας τη γνωμάτευση στα social media, καταπατά κάθε έννοια δεοντολογίας, βγάζει στη φόρα προσωπικά δεδομένα και περιφρονεί, όπως συνηθίζει, τους νόμους και την ίδια τη δικαιοσύνη, για να κάνει τον παλληκαρά» επισήμανε ο υπεύθυνος Κ.Ο. του τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής για να καταλήξει:

«Εάν όντως υπάρχουν κυκλώματα, ο κ. Πολάκης και η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια τα υποθάλπουν. Αρκετά».

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

L’ Echo : '' Το Βέλγιο θα αποδώσει 222 εκατ ευρώ από τόκους στην Ελλάδα''



Το Βέλγιο θα αποδώσει συνολικά 221,8 εκατ. ευρώ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διάθεσης των κερδών που αποκόμισαν οι κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα, γράφει η εφημερίδα L’ Echo.

«Εν μέσω κρίσης, η ΕΚΤ είχε προχωρήσει το 2010 σε επαναγορά ελληνικού δημόσιου χρέους, κάτι που επέτρεψε στο ευρωσύστημα (ΕΚΤ και εθνικές κεντρικές τράπεζες) να πραγματοποιήσουν κέρδη.

»Στις 22 Ιουνίου, τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν να αποδώσουν αυτά τα κέρδη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας.

»Οι συναλλαγές θα λάβουν χώρα Δεκέμβριο και Ιούνιο, από αυτήν τη χρονιά και μέχρι το 2022. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας ή για τη χρηματοδότηση επενδύσεων που θα λάβουν το πράσινο φως των πιστωτών».

Τα ποσά ανά χώρα δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί, αλλά η L’ Echo αναφέρει ότι έλαβε την πληροφορία αυτή από το βελγικό υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....